פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 27
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
צבע הצואהרחלי 06/11/2013 | 21:15לפני כחודשים כמה ימים לפני ראש השנה שילשלתי הרופא המטפל נתן לי אנטיביוטיקה ל 7 ימים והשלשול חלף אך היציאות לא היו טבעיות עשיתי תרבית צואה והתוצאה שלילית אין לי חידק , צבע הצואה שונה ירקרק צהוב יוצא כמו חוטים דקים רצועות רצועות מה זה אומר? מה עלי לעשות? אני מתפקדת כרגיל אין לי כאבי בטן,אבל מוטרדת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שינוי ביציאות
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 07/11/2013 | 20:20שלום רחלי,ממליץ לפנות לרופא על מנת לקבל הפניה לקולונוסקופיה .בגילך מומלץ לעשות בדיקה זו כל מספר שנים או (בתדירות גבוהה יותר אם יש היסטוריה משפחתית .) בהנחה ואין ממצאים ,לרפואה הסינית יש פתרונות שונים לרבות הנחיות תזונתיות וצמחי מרפא סיניים . אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינוי ביציאות
-
בדיקת קולונוסקופיהאבי 31/10/2013 | 11:15נרשם בבדיקה. וושט עליון תקין GEJ בגובה 37 סמ מעל בקע של 2-3 סמ ללא אוזופגיטיס או ברט. מה הממשמעות והאם צריך טיפול כלשהו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בקע
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 01/11/2013 | 11:06שלום,בקע הנו פגם נפוץ בפתח הסרעפת היוצר בליטה עקב זליגה של הקיבה דרך הסרעפת. בין הסיבות האפשריות נמצא קשר בין תזונה לקויה,השמנה,עישון,פציעה ועוד. ישנם מספר סוגי בקעים בחומרות שונות והטיפול המערבי המוצע לרוב מסתמך על סותרי חומצה,תזונה שמרנית ובמצבים חמורים יותר קיימת גם אופציה ניתוחית . מקווה שעזרתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בקע
-
תולעים בצואה אך תרבית שליליתא. 28/10/2013 | 21:02שלום,כל כמה חודשים לצערי אני פוגשת תולעת סיכה לבנה בצואה,יחד עם גרוד בפי הטבעת וכו'. גם הפעם קיבלתי ורמוקס,אך גם בקשתי לעשות תרבית צואה על מנת להביא תוצאות מסודרות של בדיקות לייעוץ נטורופתי כדי לנסות לשבור את מעגל התולעים הזה..ונאמר לי כי אולי כדאי להתייעץ עם זיהומולוג...להפתעתי בדגימה יצאה תשובה שלילית!האם זה בגלל שכבר קיבלתי את הורמוקס (עדיין ראיתי תולעת חיה שלשום והבוקר הנתתי תרבית)? אשמח לבאורים בנושא כי אני לא יוצאת מזה...תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תולעים
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 29/10/2013 | 08:34שלום,אם ראית תולעת בוודאות תולעת בצואה ,סביר להניח שיש טעות בבדיקה ולכן כדאי לחכות לתוצאות שנתת הבוקר. מניסיוננו, טיפול בתולעים ברפואה טבעית חייב להיות משולב הגיינה(לרבות החלפת מצעים,מגבות ),תזונה מניעתית וצמחי מרפא . נשמח לעזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תולעים
-
תחושה של גוש תקוע בגרון ולחץ וכאבים בבטן עליונהדיאן 21/10/2013 | 15:07שלום רב, לפני כשלוש וחצי שנים אובחנה אצלי מחלת מיליפיברוזיס. נכון להיום, אני נוטלת מאז הידראה במינון של 1000 מ"ג ביום (הטחול שלי הינו כ- 17 מ"מ וכבד טיפה מוגדל. בדיקות הדם תקינות ורמת הכדוריות האדומות בפעם האחרונה עמדה על 288,000). במהלך השלוש השנים האחרונות אני סובלת מאי נוחות ולחץ בבטן העליונה ובאיזור המותניים ובמהלך השנה וחצי האחרונות, נוסף סימפטום של תחושת גוש תקוע בגרון. חשבו שמדובר במשהו נפשי ונתנו לי ציפלרקס ולאחר כ-4 חודשים הפסקתי ליטול את הכדור מאחר ולא חשתי בשום שינוי. עשיתי בדיקות גסטרוסקופיה, קולנוסקופיה, קפסולה אנדוסקופית וגילו כי יש לי דלקת במעי הדק והתחלתי ליטול רפאסאל ובודיסון מחשש שאולי מדובר במחלת הקרוהן. חשבו גם שיש לי בעיות חומציות בקיבה ונתנו לי טיפול באומפרדקס, נקסיום, לוסק וכו' ושום דבר לא עזר לי. בשבוע האחרון עשיתי שוב בדיקת רפלוקס בושט ואני ממתינה לתשובות. מיותר לציין שאיכות חיי ירדה ברמה משמעותית ואני סובלת באופן קבוע (לא התקפים של כאבים) מהשנייה שאני מתעוררת בבוקר ועד השנייה שאני הולכת מלחץ בבטן העליונה ותחושה של אי נוחות בגרון וכאילו שתקוע לי גוש בגרון. ברצוני לדעת האם ייתכן שכדור ההידראה גרם לתופעות אלו? מאחר והבעיות החלו בסמיכות לתחילת נטילת הכדורים? האם יש תחליף לכדורים אלו? אודה לתשובתך ולעזרתך לעוד כיווני בדיקה. אני ממש חסרת אונים ומיואשת להיסחב עם התחושה הזו כבר יותר מ-3 שנים ובכל תקופה זו גם לעבור כל כך הרבה רופאים שאומרים לי שהם לא יודעים להגיד לי ממה אני סובלת. תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושת גוש בגרון
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 21/10/2013 | 18:05שלום דיאן,תחילה מצטער לשמוע על סבלך . לגבי תחליפי תרופות תוכלי לפנות לרופא המטפל ו/או להתייעץ בפורומים אחרים כגון אונקולוגיה או המטולוגיה . לאחר שעברת את כל הבדיקות וגם מהפן הנפשי ולא נמצאו ממצאים ,קשה לתת תשובה חד משמעית וכל שנותר הוא לנסות למצוא דרכים אלטנרטיביות כגון רפואה סינית -תופעת הגוש בגרון בהחלט מוכרת לכל מטפל ופעמים רבות ניתן לטפל בהצלחה ע"י דיקור בלבד ,בעד שבמקרים אחרים צמחי מרפא יעילים יותר. חשוב להתייחס גם לנושא התזונתי אצלך ולהימנע מכל מה שמייצר ליחה (ברפואה הסינית "גוש בגרון" לעיתים מאובחן כליחה שתקועה) לכן,תוצתר חלב למשל,פחמימות פשוטות ,קמח לבן ומוצריו ,כדאי שיפנו את מקומם למזונות בריאים יותר .ניתן כמובן לקבוע פגישת ייעוץ . מאחל לך רפואה שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת גוש בגרון
-
שימוש בנרות גליצרין.נ. 19/10/2013 | 08:07אני סובלת מזה שנים מטחורים ,לאחרונה בכל יציאה הדימום נוראי ,בעבר, עשו לי מספר פעמים קשירות ,אבל התופעה חוזרת על עצמה לאחר זמן קצר ,כדי למנוע מצב שאני לוחצת בשעת ההתרוקנות התחלתי לשים נרות גליצרין ,ואמנם הדימום פחת ,אני משתדלת לשבת זמן קצר בשרותים ולא ללחוץ ,האם יש סכנה בשימוש בנרות כשיייש דימום בחולחולת ? מה עושים כדי למנוע השנות הופעות טחורים ,?אגב אני חשה עייפות וחולשה ולעיתים קשייי נשימה גם אחרי מאמץ קטן ,תודה .נ.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גליצרין טחורים ועוד
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 20/10/2013 | 10:49שלום,לאחר שניסית מספר פעמים את הרפואה המערבית ללא הצלחה מתמשכת,מציע לך לפנות לעצת הרפואה הסינית . הטיפול עובד במספר מישורים : טיפול בכאב ובשאר התסמינים במישור האקוטי ומניעת הישנות הבעיה הכרונית . טיפול בטחורים הוא ממורב וחייב לדעתי להתבצע ע"י צמחי מרפא ותזונה מניעתית לצד הנחיות לאורח חיים בריא . לגבי עניין העייפות ,קשה לקבוע ללא אבחנה .בת כמה את? מעשנת? פעילות גופנית ? גשי לרופא לבדיקה בנושא זה . ניתן לקבוע פגישה .אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גליצרין טחורים ועוד
-
כאבים בגב בעת שתיה חמהלי 10/03/2012 | 10:05בוקר טוב, זה נשמע מוזר, אבל בכל לגימה של שתיה חמה ממש כואב לי בגב בערך בין השכמות. האם זה הגיוני ומה זה יכול להיות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
היי לי, אני מרגישה בדיוק את אותו הדבר
דנה 18/10/2013 | 15:29עשיתי גוגל כדי לראות אם מדובר על התופעה הזאת ומצאתי את ההודעה הזאת שלך. אני יודעת שזה היה מזמן אבל רציתי לשאול אותך מה היתה האבחנה בסוף כי זה כאב מאוד מוזר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא מכיר תופעה כזו. שתה פחות "חם"
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 12/03/2012 | 18:11הוסף תגובה
-
היי לי, אני מרגישה בדיוק את אותו הדבר
-
תקיעות בגרוןרתם אבירן 17/10/2013 | 15:22שלום רב מזה כשנתיים וחצי יש לי מ די כמה זמן תחושה של משהו תקוע בגרון. לפני שנתיים זה היה לאחר הקאות מ מושכות וסבלתי מכאבים חזקים ובביהח התגלה דלקת ת בוושט וטופלתי בהתאם. עכשיו אין כאבים זה פשוט מציק ולא נעים, התחושות הנוספות המלוות בכך זה בחילות לא נגמרות. לאיזה רופא אני צריכה ללכת כדי לבדוק את זה. הבחילות האלו סיטויות.. ממה התחושה הזו יכולה לנבוע? תודה רתםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בחילות ותקיעות בגרון
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 18/10/2013 | 00:07שלום רתם, פני לרופא גסטרו . באם את מעוניינת ,ניתן גם להתאים טיפול בעזרת רפואה סינית . צמחי מרפא ותזונה מניעתית יתנו מענה הולם לבעייתך . אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בחילות ותקיעות בגרון
-
בעיות בעיכול עם קרוהןנטלי 07/10/2013 | 11:35אני עם קרוהן, בת 26 ובד"כ המחלה רגועה. לאחרונה בגלל מצבי לחץ ותזונה אולי לא הכי טובה, אני מודה, חזר המצב הדלקתי ויש לי כאבים וכל הנלווה. אני לא רוצה לחזור לסטרואידים והייתי מעדיפה לנסות כיוונים טבעיים לפני כן, האם אתה מכיר משהו שאני יכולה לנסות חוץ מתזונה? אולי אפילו תוספי תזונה אם ישהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
לי יצא להתנסות בפטריות כח יפניות
מאיה 15/10/2013 | 17:20הן מאוד הועילו לי בזמנו, אני מציעה לך לנסות. רע לא יכל לצאת מזההוסף תגובה
-
תודה
נטלי 10/10/2013 | 20:42תודה לך, אבדוקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 09/10/2013 | 17:31מניסיוני בטיפול בחולי קרוהן,אין תוסף קסם אלא מכלול של דברים כמו שהמלצתי קודם לכן . לא מכיר סגולה של פטריות כוח לטפל בקרוהן . ממליץ לקבוע פגישת יעוץ וטיפול . :)הוסף תגובה
-
טיפול טבעי
נטלי 09/10/2013 | 10:25תודה על העצה, עשיתי יוגה בעבר וזה עזר קצת אולי אנסה את זה שוב. אמא שלי חלתה מאוד לאחרונה ולכן יש לחץ בכל המשפחה, אולי היוגה תוכל לעזור. כבר צמצמתי את התזונה שלי אבל אני עדיין לא מרגישה שיפור משמעותי, בעבר המליצו לי על תוספי תזונה כמו פטריות כוח יפניות שיש לסולגאר ראיתי אבל לא יצא לי לנסות. זה יכול להתשלב לדעתך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרוהן
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 08/10/2013 | 10:40שלום נטלי,יפה אמרת שהלחץ והתזונה החמירו את בעייתך . אין ספק שזהו טריגר ידוע . חשוב מאוד לחזור לתזונה נבונה ולהפחית גורמי לחץ אם ע"י שיטות מגע כגון שיאצו/רפלקסולוגיה ,יוגה או מדיטציה לצד דיקור סיני .אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
לי יצא להתנסות בפטריות כח יפניות
-
נמלים וביצים שחורות בצואהסיוון 02/02/2013 | 12:06שלום, אני בשבוע 30 להריון. אתמול, לאחר שהורדתי את המים לאחר מתן צואה, ראיתי כ-20 נמלים (הקטנות, החומות-ג'ינג'יות) בתחתית האסלה. הבוקר נתתי שוב צואה, והפעם היו גם ביצים קטנות שחורות (בגודל של שומשום), אשר לאחר "פיצוץ" של אחת מהן - ראיתי שבתוכן יש את אותן נמלים. אציין כי אין לי גירוד/ כאבים/ בחילות/ הקאות או תופעות לוואי אחרות, פרט למה שאני רואה בצואה עצמה. האם אכן מדובר על נמלים ולא על תולעים? האם העובדה שאני בהריון קשורה או מחמירה את המצב? מהו הטיפול הדרוש כעת? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
המשך לפרסומי מיום 17.9.13 נמלים בצואה
שירה 12/10/2013 | 23:40זוהי טעות באבחנה שלי, ככל הנראה מדובר בנמלים שנכנסו לניאגרה, עם הורדת המים הם ירדו ונשארו צפים וחיים על פני המים, דבר שהבהיל אותי מאוד. אכן תיקון טעות...הכל בסדר!הוסף תגובה
-
נמלים בצואה
שירה 17/09/2013 | 01:04אתמול והיום לאחר מתן צואה והורדת מים הבחנתי בקבוצת נמלים שצפה במים התקרבתי וראיתי שהן "נמלים חיות", נדהמתי וצילמתי בפלאפון בוידאו, עדיין לא אמרתי לאף אחד ולא הלכתי לרופא. אני המומה ומקווה שזה לא משהו רציני. מתכוונת ללכת לרופא מחר ולהיבדק. טוב שיש סירטון אחרת לא היו מאמינים לי... האם יש השערה ממה זה יכול להיות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נמלים בצואה?
דר' ראול רודריגז 03/02/2013 | 15:25שלום סיוון,ככל הנראה מדובר בתולעים אם כי קשה לדעת מה באמת ראית ... ממליץ על תרבית צואה ובדיקה לטפילים. לאחר מכן ,תוכלי לאמץ את הגישה של הרפואה הטבעית המתמקדת בתזונה בונה וצמחי מרפא .הוסף תגובה
-
המשך לפרסומי מיום 17.9.13 נמלים בצואה
-
עצירות וגזיםיעל 07/10/2013 | 11:32שלום, לפני שבועיים טסתי לשוויץ לתקופה של כ3 חודשים, מאז שנחתתי הייתה לי יציאה אחת לפני חמישה ימים, אין לי כאבים בבטן, אבל כן יש תחושת כבדות ובנוסף יש לי גזים מאוד מאוד מסריחים. אני מנסה לאכול מסודר ובריא עד כמה שניתן וגם עושה הליכות, משתדלת כל יום. האם יש לי סיבה לדאגה?. קראתי שיכול להיות שהסיבה לעצירות היא שינויי באורח החיים ומתח אבל אני יותר מודאגת מהגזים המסריחים. חשוב לציין שיש לי הרבה ביום אבל שאינני מרגישה לחצים או נפיחות כואבת בבטן העליונה. מה לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 08/10/2013 | 16:40חשוב מאוד לערוך אבחנה נכונה ולפתור את בעיית העצירות כך שחוקן,צמחי מרפא,דיקור וכמובן תזונה ,כולם באים בחשבון. אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
עצירות וגזים
יעל 08/10/2013 | 13:18תודה רבה על תשובתך. אני בת 25. אם בעוד כמה ימים הגזים המסריחים נמשכים, אז לפנות לחוקן/שטיפת מעי?. חשוב לציין שיש לי הרבה מהם לאורך כל היום וזה גורם למצבים לא נעימים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצירות וגזים
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 08/10/2013 | 10:38שלום יעל,שינוי אורח חיים/תזונה בהחלט יכול להיות הגורם .לא ציינת בת כמה את. אבל ניתן ורצוי לטפל בתופעה בעזרת דיקור סיני וצמחי מרפא כמו גם שטיפת מעיים/חוקן .כנראה שמקור הגזים המסריחים הם הצטברות צואה במעיים . בהצלחה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- אנוג (ANUG)
- דיאטה לפי סוג דם
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול