פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 48
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
שלשולים17/07/2012 | 22:52לפני יותר מחודש סבלתי אני ויילדי מוירוס של שלשולים שהסתובב באיזור. מאז הם בסדר ואילו לי פעם פעמיים בשבוע התופעה חוזרת, רק באופן קצת יותר קל, אני משלשלת יציאות מימיות ולאחר מכן הכל נרגע וחוזר לתיקונו עד לכמה ימים אחרי. אציין כי אני לא צורכת כמעט דברי חלב, אוכלת בריא מאד, בריאה בדרך כלל, רזה. ממה זה יכול להיות? האם יכול להיות שיש לי חיידק שלא עבר מאז?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלשולים
דר' ראול רודריגז 18/07/2012 | 11:52שלום,אכן התופעה המתמשכת מתאימה לוירוס "שמסתובב".ממליץ על נטילת פרוביוטיקה,שתיית נוזלים ואם תרצי תוכלי לשלב טיפול בצמחי מרפא שיחישו החלמה . לצורך התאמת צמחים תצטרכי לקבוע פגישה . ניתן לקבוע אצלי או אצל אבי פלד . בהצלחה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלשולים
-
חיילת שואלת17/07/2012 | 16:32מגיל 16יש לי בעיות בקיבה, לפעמים אני רמגישה צריבה, לפעמים זה צרבות שלא מפסיקות, לרוב זה שלשולים, ברמה של כמעט כל יום יש לי את זה. עשיתי כבר שלוש גסטרוסקופיה (אני בת 20) ועוד בדיקות אחרות שאני לא יודעת על קומן. מאחר ואני חיילת בצבא לא מייחסים לזה חשיבות ולא שולחים אותי לרופא שהוא לא רופא משפחה. מה זה יכול להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בעיות בקיבה
דר' ראול רודריגז 18/07/2012 | 11:50שלום,יתכן ומדובר במעי רגיז ולרפואה הקונבנציונאלית אין כ"כ מה לעשות בעניין זה . מאידך,שינוי תזונתי והימנעות ממזונות מסוימים לצד דיקור וצמחי מרפא שעובדים גם על הפן הרגשי כמו על הפן הפיזי יתנו מענה יעיל לבעייתך .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיות בקיבה
-
התנאים הדרושים לתוצאה אמינה לבדיקה לצליאקב 12/07/2012 | 16:40שלום, שאלתי: האם ניתן לאבחן צליאק בביופסיה אם לא חשופים ללחם חיטה אלא ללחם כוסמין (שהיום אני מבינה) שהוא מופחת גלוטן. אם לא, כמה זמן יש להיחשף לחיטה באופן יומיומי כדי שהבדיקה תהיה אמינה. ההסבר/הרקע לשאלה: לפני כשנה, הוצאתי מהתפריט לחם ומוצרים המכילים גלוטן למשך 3 חודשים, לאור ספק אם יש לי רגישות לגלוטן. במקביל התעניינתי ולמדתי קצת את הנושא והתברר לי שבמידה שיש צליאק, אזי הימנעות רגילה מגלוטן לא מספיקה, יש להימנע ממגע של האוכל בסביבת גלוטן, מה שנקרא זיהום גלוטן, כמו חימום מזון בטוסטר המשמש לקליית לחם וכד'. כשחזרתי לאכול גלוטן לא חזרתי לחיטה, כי מרגיש לי לא טוב אלא לכוסמין. עתה, הייתי אצל רופא גסטרו' והוא קבע לי תור לבדיקת גסטרוסקופיה ובה הוא מתכוון לקחת ביופסיה ובין השאר לבדוק צליאק. שכחתי לספר לו את מה שכתבתי כאן. עד לבדיקה יש לי שבועיים ואין לי קשר עם הרופא, לכן אני פונה למומחים בפורום מערכת העיכול, האם זה זמן מספיק להיחשף ללחם מחיטה ובאיזה אינטנסיביות, על מנת להבטיח אמינות הבדיקה, או שעלי לבטל בשלב זה את הבדיקה?. בתודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
16/07/2012 | 18:54בדיקת הדם לגילוי נוגדנים IGG/IGM אינה מהימנה. במקרים רבים של חולי צליאק בדיקת הנוגדנים בדם היתה תקינה) הבדיקה היחידה האמינה היא ביופסיה מהרירית, ששם ניתן לזהות (אינני בקיאה ולא יודעת בדיוק מה קורה /צומח?) שבא לביטוי עם חשיפה מסיבית לגלוטן לכן כל כך חשוב לי כרגע לדעת מה מידת המסיביות שצריכה להיות וכעבור כמה זמן זה ניתן לזהות את זה. המידע נחוץ מבחינת תאריך הבדיקה שנקבע. מכל מקום מודה לך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 15/07/2012 | 11:50קשה לענות על השאלה שכן אם יש רגישות לגלוטן תוצאת הבדיקה אמורה להיות חיובית מבחינת הנוגדנים IGG/IGM ולכן צריכת מזון המכיל גלוטן אמור לעורר תסמינים כאלו ואחרים ולרוב בצורה מיידית. למרות זאת כמו שאמרתי קודם,לא תמיד מגלים את זה בבדיקות הדם ורק הימנעות מוחלטת מובילה לשיפור במצב . במידה ואין שיפור במצב צריך אולי לחפש את הבעיה בגורם אחר .לשם כך תוכלי לקבוע פגישת ייעוץ ואבחון לפי הרפואה הסינית . בהצלחה :)הוסף תגובה
-
תודה לתשובתך המהירה
15/07/2012 | 11:32במענה לשאלותיך, בתקופה שנמנעתי מגלוטן הרגשתי לא השתפרה אך יש משתנים נוספים שיש לבדוק. כמו כן, המשכתי לצרוך מוצרים שבאו במגע עם גלוטן, צרכתי לחמים שאינם מכילים גלוטן אך לא מתאימים לי מסיבות אחרות, כך שקשה לבודד בין המשתנים ולהסיק על רמת רגישות לגלוטן. העובדות הן שאני עוברת בדיקת גסטרוסקופיה עם ביופסיה. כיוון שנמצא ספק כלשהו, תיבדק גם רגישות לגלוטן. שאלתי קונקרטית, טכנית וכללית. כיוון שניתן לאבחן צליאק רק אם יש חשיפה לגלוטן. אם חולה צליאק לא אוכל גלוטן תוצאת הבדיקה תהיה שלילית גם אם הוא חולה. האם אחרי תקופה של הימנעות מגלוטן צריכת לחם כוסמין, מספיקה ליצור את התסמינים שניתן לראות בביופסיה מהרירית, (במידה שהאדם לא בדרגה הקשה על פני הרצף, שכל חשיפה מזערית מביאה לתגובה מידית חריפה,) ואם לא, כמה זמן יש להיחשף ללחם חיטה כדי להגיע ליצירת תסמינים ולדיוק מקסימלי בבדיקה. מודה מאד על ההתייחסות. שבוע טוב ובריאות שלימההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גלוטן
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/07/2012 | 14:05שלום,האם כאשר הפסקת לאכול מזונות המכילים גלוטן הרגשתך השתפרה ? אם כן,לדעתי מיותר לבצע בדיקות שספק יוכיחו או לא ,רגישות לגלוטן אלא להימנע.. ובהנחה ואין רגישות ואי אכילת מוצרים עם גלוטן אכן שיפרה את מצבך אז מה תועיל הבדיקה ? נקודה למחשבה :) לגבי חשיפה לסביבת יצור עם גלוטן-אם יש רגישות גבוהה אזי אפילו חשיפה מינימלית עלולה להחמיר תופעות שונות .לפי מה שאת מספרת ,גם אם יש רגישות היא נמוכה שכן את נחשפת לכוסמין (אמנם מופחת גלוטן) אבל עדיין יש חשיפה . השאלה היא מה מצבך הבריאותי ? לסיכום קשה לענות על שאלתך לגבי אמינות הבדיקה.ממקרים רבים שאני רואה אמינותה מוטלת בספק (זו דעתי בלבד וברור שיחלקו עלי רופאים מסוימים ).הוסף תגובה
-
תודה
-
גיהוקים- "גרפסים" רבים.גל 04/07/2012 | 20:42שלום רב. אני בן 18, מזה חודשיים סובל מיציאת גז מהפה. הדבר מתרחש בתדירות גבוהה ובמשך כל היום ומתחזק לאחר ארוחה. זה נראה כמו טיקים. מה זה יכול להיות והאם צריך לפנות לרופא המתמחה בתחום? תודה רבה וערב טוב גלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גיהוקים
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/07/2012 | 06:51שלום,האם יש תופעות נוספות ? כאבי בבטן?נפיחות?צרבת? נסה לאכול לאט יותר. לעתים רבות התופעה עולה מבליעת אוויר . ,לא לשתות בזמן הארוחה . צריך לברר ולאבחן טוב יותר מול הרופא שלך או לחלופין ברפואה הסינית ניתן למצוא פתרון גם לזה ע"י הנחיות תזונתיות דיקור וצמחי מרפא .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גיהוקים
-
שלשולים תקופה ארוכה (לת)אורנה 15/07/2012 | 14:59שלום, אני בת 25 בריאה בדרך כלל כבר תקופה ארוכה שאני סובלת מכאבי בטן בעיקר לאחר ארוחה, נפיחות בבטן ושלשולים לעיתים תכופות במהלך היום בדר"כ מיד לאחר האוכל. כבר יותר מחצי שנה שאני נמנעת לחלוטין ממוצרי חלב מכיוון שהם גרמו לי לכאבי בטן, לא נבדקתי לרגישות ללקטוז. דבר נוסף שקורה הוא שאני הולכת לשירותים הרבה פעמים בתקופה קצרה, כאילו ה"התרוקנות" היא כל פעם חלקית ואחרי כל ביקור בשירותים אני מרגישה שוב לחץ ללכת. לעיתים הביקורים בשירותים מלווים בהפרשה רירית. לפני כחודשיים עשיתי בדיקות דם ונראה כי יש לי מחסור בברזל וB12, לקחתי במשך חודש טבליות "ברזל עדין" וB12 אך כאבי הבטן החמירו אז הפסקתי עם זה. מה יכולה להיות הבעיה שמובילה לכל הסימפטומים האלה? האם יש מזון נוסף שעלי להימנע ממנו שיכול להיות גורם לבעיות? אני צריכה גם לציין שבבדיקות הדם האחרונות ביצעו גם בדיקה לצליאק שהייתה שלילית... אשמח לעזרתך... תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
עצירותחסוי 12/07/2012 | 10:09לאימי בת קרוב ל-70 יש בעיית עצירות כבר שנים, לאחרונה זה מחמיר, שום דבר כבר לא עוזר. מה ניתן לעשות כעזרה ראשונה ? ומה לטווח הארוך. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עצירות
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/07/2012 | 13:56שלום,עם הגיל וההיסטוריה של העצירות קיים קושי לטפל בצורה מושלמת בבעיה ,אך אפשר ביחוד אם היא מוכנה להירתם לתהליך של שינוי תזונתי וטיפול בצמחי מרפא . תחילה חשוב שרופא יראה אותה ויחליט אם מדובר בעצירות וישלול דברים אחרים . ניתן לקבוע פגישת יעוץ איתי או עם ד"ר רודריגז. "כעזרה ראשונה" ניתן להשרות שזיפים למשך הלילה ולשתות את המים בבוקר . בהצלחה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצירות
-
עצירותאלי 27/06/2012 | 08:56שלום, מיזה כ-8 חודשים אני סובל מיציאות יבשות, מדובר על יציאה כמו של עז, הרבה חתיכות קטנות וקשות. מדובר על יציאה אחת ליום עם מעט יותר מאמץ מתקופה שקדמה לבעיה. עד לתחילת הבעיה תמיד היו לי יציאות תקינות לחלוטין. אני בן 33, אוכל בריא יחסית, כולל ירקות פירות ודגנים מלאים וללא גאנק פוד. מבחינת השתיה אז אני שותה באזור ה-2 ליטר ביום כאשר גם שהוספתי לא ראיתי שינוי. באופן כללי אני מרגיש לעיתים שהעור שלי יבש וחשבתי שזה קשור לחוסר שתיה אבל זה גם קורה כאשר אני שותה יותר וכמות השתן רבה ויש לי לפעמים הרגשה שכאילו משהו אצלי מונע מהנוזלים להספג נכון בגוף ומוציא אותם בשתן במקום שחלקם יספגו בגוף לצרכיו, כמו העור היבש, וחלקם יופנה לריכוך הצואה. אני לא מצליח לחשוב על שינוי מהותי בחיי שקרה סביב תחילתה של הבעיה, מה ניתן לעשות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 28/06/2012 | 11:08הי,קשה לענות "על רגל אחת" .האבחנה צריכה להיות מדויקת ולהסתמך על משתנים רבים כגון תשאול כולל,אבחנת גוף,לשון,דופק ועוד. בכל אופן מומלץ להרבות בעלים ירוקים ,שורשים,נבטים ולהימנע ממזונות "מרגיזי כבד" כגון חריף,מטוגן ועוד. פעילות גופנית כגון יוגה,טאי צ'י, צ'י קונג עשויות לסייע .כמובן שעבודה עם צמחי מרפא ודיקור תהיה אפקטיבית ביותר כמו שאמרתי קודם לכן .בהצלחה .הוסף תגובה
-
תודה רבה, מה בקשר לתזונה,
אלי 28/06/2012 | 10:44מה ניתן לשנות על מנת לסייע לכבד? כל זה בנוסף לטיפול בנושא המתחים כמובן.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצירות
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 27/06/2012 | 10:40שלום אלי,ברפואה הסינית יציאות יבשות /גללי עזים מיוחסים לתקיעות אנרגיה של הכבד שלרוב עולה ממתחים /סטרס וגם לסירקולציה לא נכונה של נוזלים או חוסר דם אם נתייחס לעור היבש.. (זוהי כמובן אבחנה סינית ואולי בבדיקות דם מערביות לא ימצאו בעיה ). בכל אופן יש טיפול לכך והוא ע"י דיקור וצמחי מרפא . אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
גסטריטיסקארין 08/07/2012 | 11:41שלום , אני בת 36 ביצעתי בדיקת גסטרוקופיה בעקבות כאבי בטן והתנפחות הבטן אחרי אוכל , בבדיקה יצא שישי לי גסטריטיס ונלקחה ביופסה היום קיבלתי תשובה של הביופסיה בה נאמר לי שאין חיידק . ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו איך לטפל ? אני ממש סובלת מכאבי בטן והתנפחויות האם הגיוני שאין חיידק ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גסטריטיס
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 08/07/2012 | 14:59שלום,במשפט אחד - טיפול ברפואה סינית יעזור ! במצבים שהחיידק לא נמצא עדיין תיתכן דלקת. אצלנו אנו משלבים דיקור ,צמחי מרפא ותזונה טבעית ומתמודדים בהצלחה רבה .אשמח לעזור :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גסטריטיס
-
כאבים באמצע בטן עליונהדליה שחר 04/07/2012 | 22:40מזה שבוע ימים כואב לי באמצע הבטן עם תחושת נפיחות ורגישות לכל תנועה. התחיל לאחר יציאה שהייתה כרוכה במאמץ גדול ומאוד בלתי רגיל בשירותים. יש לציין שלפני כחודשיים עשיתי שינוי חד וגדול בתזונה שלי. עברתי מאכילת הרבה פחמימות ריכות, בשר, ביצים, מאכלי חלב, הרבה לחם והרבה ממתקים, לריבוי ירקות ופירות, פחמימות מלאות, קיטניות, אגוזים וגרעינים ומעט בשר וביצים. ללא לחם וללא מוצרי חלב. אני חושדת שהרחבתי בקע בסרעפת, שהיה בלתי מכאיב. הייתכן או מה???הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/07/2012 | 06:56שלום,לא הייתי מציע לאבחן את עצמך . לשם כך יש רופאים . אין ספק שתזונתך הקלוקלת תורמת לכל העניין הזה וטוב עשית שתקנת . כדאי לקחת פרוביוטיקה ולהקפיד על תזונה נכונה . לייעוץ מקיף ניתן לקבוע פגישה . בהצלחה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
-
שינוים בפרקי אצבעות הידייםשוש 04/07/2012 | 13:12שלום אני בת 61 לפני כ 10 שנים עם הופעת המנופאוזה החלו נפיחויות בפרקי אצבעות הידיים וכיום במספר אצבעות יש עיוותים. האם ברפואה הסינית יש טיפול המעכב את ההידרדרות. כמו כן בבדיקות דם שיגרתיות נמצא שאני נשאית של מחלת SMA (ׁעקב טעות של רופא בהקלקה של הבדיקה המבוקשת) האם ברפואה הסינית יש התיחסות . תודה ומצפה לתגובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/07/2012 | 06:53שוש, אני לא חושב שהפלטפורמה הזו נכונה ואמינה מספיק על מנת לתת המלצה לתוספים או לשמות של צמחים .כמובן שחייבים לעבור אבחון מלא . :)הוסף תגובה
-
שינויים במפרקי האצבעות
שוש 04/07/2012 | 22:14דר' פלד תודה על תשובתך המהירה. האם חייבים לעבור איבחון או שיש צמחים מסוימים שניתן להשתמש לצורך העינין.הוסף תגובה
-
04/07/2012 | 22:05דר פלד תודה על תשובתך .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינויים במפרקי האצבעות
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 04/07/2012 | 13:41שלום,אפשר בהחלט לנסות לעכב את הדרדרות המחלה ע"י דיור וצמחי מרפא לצד תזונה "אנטי דלקתית" (המנעות ממזונות מחוללי דלקת ובכך עלולים להעצים את הנפיחות והכאב) . *לגבי SMA באופן כללי את נשאית וזה לא אומר שאת חולה במחלה . מדובר במחלה גנטית ולכן מומלץ להתייעץ עם הרופא ולעשות בדיקת דם לילדייך ונכדייך שכן המחלה פוגעת בילדים. לגבי טיפול לצערי לא ידוע לי על משהו מהפכני אלא תחזוקה בלבד. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- דקסטרן
- דקסטרין
רופאים בתחום
Dipl. Ac. C.H. יאיר גרנצרז'
רפואה משלימה
5.0
( 10 חוות דעת )
"להבדיל מטיפולים דומים שקיבלתי בעבר ממטפלים בתחום, מסתבר שיאיר גרנצרז׳
מטפל איכותי, מיקצועי, בעל הבנה בתחום בו הוא מתעסק עם ערך מוסף שלא יסולא בפז מבחינת יחסי מטפל מטופל, גישה מכבד, עניינית ואדיבה, קרוי לכל שאלה ובעיה וכושר הקשבה ומציאת פתרונות יצירתיים ."
אלון איזנברג
נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
פרופ' יהודה קמרי
פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול