פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 56
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
כאבי בטן עליונה שמאליתגלית 03/04/2012 | 10:41מזה כמספר חודשים אני סובלת מכאבים בבטן שמאלית עליונה. לרוב הכאב עמום, אך לעיתים ישנו כאב חד בזמן שאני עומדת ונושמת לבטן (לרוב לאחר יציאות מאומצות אף במעט) אם כי לא תמיד. בנוסף לעיתים בזמן הכנסת הבטן ישנו כאב פנימי באזור זה. יציאות סדירות מדי יום כפעם-פעמיים ביום, לעיתים מעט רכות ולעיתים מעט קושי ביציאה. כמו כן סובלת מריבוי גזים אשר בימים האחרונים הוטב לאחר ייעוץ נטורופטי. בדיקת נשיפה להליקובקטר שלילית. בדיקות דם למיניהן ואולטראסאונד בטן תקינים. כמו כן בדיקת כירורג תקינה. רופא גסטרו חושד כי מדובר במעי רגיז. לפני כ 7 שבועות עברתי בהצלחה (וללא גרימת נזק) ניתוח לפרסקופיה לטיפול באנדומטריוזיס בו הוסרו ציסטות בשחלות (צד שמאלי ציסטה בגודל של 8 ס"מ), הפרדת הידבקויות באגן וצריבת מוקדים שטחיים על הסרעפת. הכאבים היו גם לפני הניתוח ולא השתפרו לאחריו, כך שלדעתי אין קשר לאנדו. האם יש צורך בהמשך בירור גסטרואנטרולוגי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 06/04/2012 | 10:41גלית, אם נעשו כל הברורים ואין בידי הרפואה המערבית תשובות, אפשר לנסות ולטפל בעזרת הרפואה הסינית. המון פעמים שילוב של דיקור יחד עם צמחי מרפא סיניים יכול לשנות את כל המצב. בהצלחה:)הוסף תגובה
-
כאבי בטן שמאלית עליונה
גלית 06/04/2012 | 00:38תודה על תשובתך. הכאבים היו גם לפני הניתוח. גסטרואנטרולוג חושד כי אכן מדובר במעי רגיז, אך זאת לפני שעברתי בדיקות נוספות כמו גסטרוסקופיה ו ct בטן. כמו כן הוא העלה חשד שיש קשר לאנדומטריוזיס, אך כאמור גם לאחר הניתוח הכאבים ממשיכים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/04/2012 | 16:18שלום,מאחר ונעשה ברור מקיף ולא נמצאו ממצאים ,אולי כדאי לחשוב לכיוון של מעי רגיז כאשר הטיפול המומלץ לשיטתנו(אם זו האבחנה) היא תזונה שמרנית לצד צמחי מרפא סניים . אגב האם הכאבים התחילו לפני או אחרי הלפרוסקופיה? האם הרופא העלה סברה שואלי יש קשר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
התייעצות בעקבות בדיקה גסטרוסקופיהאסתי בליצקי 05/04/2012 | 15:35עברתי בדיקה זו לאחר תקופה ארוכה מאד של סבל משיהוקים בלתי פוסקים גזים ובחילות. הממצאים מדברים על וושט עליון תקין GEJ בגובה 36 ס"מ מעל בקע שך 3 ס"מ ללא אוזופגיטיס או ברט. נלקחו ביופסיות ונשלל H PYLORI . אשמח לקבל הסבר לגבי הבקע ואיך הוא נוצר ומה המשמעות שלו לסימפטומים שלי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 06/04/2012 | 10:38התסמינים בהחלט מתאימים. ברומלין יכול לסייע במעט אבל על מנת לטפל ברצינות יש לשלב תזונה וצמחים נוספים ולא להסתמך על תוסף אחד.הוסף תגובה
-
שאלה נוספת באותו עניין
אסתי בליצקי 06/04/2012 | 10:32ראשית תודה רבה על התשובה המהירה. האם התופעות של שיהוקים וריבוי של גזים ונפיחות הם התוצאה של הבקע הסרעפתי ? והאם נטילת אנזים בומוליין מיד אחרי הארוחה יכול לעזור?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בקע סרעפתי
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/04/2012 | 16:42שלום,על קצה המזלג בקע הנו פגם נפוץ בפתח הסרעפת היוצר בליטה עקב זליגה של הקיבה דרך הסרעפת. בין הסיבות האפשריות נמצא קשר בין תזונה לקויה,השמנה,עישון,פציעה ועוד. ישנם מספר סוגי בקעים בחומרות שונות והטיפול המערבי המוצע לרוב מסתמך על סותרי חומצה,תזונה שמרנית(מניסיוני הקליני אני רואה המון מטופלים שבפועל מערכת הבריאות לא מיישמת כלל זה וחבל.. ) במצבים חמורים יותר קיימת גם אופציה ניתוחית . מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
עצירות חדשה לא עוברת!03/04/2012 | 19:27שלום אציין שאני מטופל בכדור אנטי דיכאוני וייפאקס. לפני כחודש הוסיפו לי וולבוטרין אך הכדור עשה לי עצירות קשה הפסקתי אותו אחרי שבוע כבר עבר חודש ועדיין יש לי עצירות הייתי אצל רופא משפחה פעמיים בדקו לי את הבטן ואמרו לי שהכל תקין ושזה יעבור. יש לי לחץ מאוד לא נעים בצד שמאל במיוחד שאני הולך לישון אני מרגיש את זה שכאילו הבטן מצד שמאל נכנסת פנימה שאני ישן על צד ימין. אני לוקח נרות גליצרין פעם בכמה ימים בשביל לעשות יציאה אני משתדל לאכול פירות וירקות... מה זה יכול ליהיות? אף פעם לא הייתה לי עצירות בטח ובטח לא חודש ימים אני רגיל להכנס לשירותים עד 3 פעמים ביום זה מאוד מוזר אולי גם כדאי לציין שהבטן שלי עושה קולות כאלה מוזרים..בבקשה עזרה אני משתגע מזההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עצירות
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 04/04/2012 | 11:43שלום,יש המון תכשירים טבעיים שיכולים לסייע לך ואולי פחות "מזיקים" מגליצרין (בשימוש קבוע) לאספקט התזונתי יש חשיבות רבה ומכאן שכדאי להתייעץ עם איש מקצוע מתחום התזונה/נטורופתיה/רפואה סינית . בינתיים כמה טיפים שלא יזיקו- ארוחות קטנות,שתיית מים,להרבות בירקות,נטילת פרוביוטיקה.השריית שזיפים למשך הלילה ולשתות את המים בבוקר עשויה להקל . במרפאתנו אנו מטפלים לרוב בעצירויות ובכלל מחלות דרכי העיכול . אשמח לנסות לעזור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצירות
-
ביופסיה בקיבה בעקבות אודם ברירית הגוףחדוה דרוקמן 20/03/2012 | 20:58ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה בעקבות כאבים ממושכים בבטן העליונה, בעת הבדיקה נמצא אודם ברירית הגוף ונלקחה ביופסיה. התאור המיקרוסקופי מראה על oxyntic gastric mucosa with small lymphoid follicle negative for helicobacter pylori. האם תוכל להסביר בפשטות ממה אני סובלת ואיך לטפל ? תודה , חדוההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גסטריטיס
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 03/04/2012 | 13:46הדלקת בקיבה. ניתן לטפל בהצלחה לפי ההמלצה בתשובתי הקודמת.הוסף תגובה
-
ביופסיה בקיבה
חדוה דרוקמן 03/04/2012 | 00:19👇תודה על המידע וההבחנה והייתי מבקשת לדעת אם הדלקת היא במעי/בקיבה ? האם ניתן להחלים מהדלקת,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/04/2012 | 22:47שלום וסליחה על העיכוב. מדובר בדלקת ובה ניתן לטפל בעזרת תזונה מניעתית (למשל לא לאכול חריף ומטוגן) לשקם את רירית הקיבה והמעי ע״י פרוביוטיקה וצמחי מרפא סיניים. לייעוץ ניתן לקבוע פגישה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גסטריטיס
-
רציתי לשאול29/03/2012 | 22:25האם שתיית כוס תה חלוט מעלי סנה, כל ים במשך שנים, עלול לגרום נזק? בת 54הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סנה. זהירות !!!
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/04/2012 | 23:01שלום וסליחה על העיכוב. ממליץ להפסיק להשתמש. בהחלט יתכן נזק ותלות בצמח/ מוצר המכיל אותו. ניתן לטפל בעצירות בדרכים טבעיות אחרות. תוכלי לקבוע פגישה במידה ותרצי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סנה. זהירות !!!
-
הקאותארז 28/03/2012 | 19:26שלום אני סובל מהקאות לאחר ארוחה .עשיתי בדיקות צילומים לא נמצאו שום בעיות . נאמר שיכול להיות שיש בעיה של קיבה עצבנית . האם יש פיתרון לכך ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הקאות
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/04/2012 | 22:58שלום ארז וסליחה על העיכוב. הקאות ברפואה הסינית מקבלות התייחסות נרחבת בהתאם לסוג ההקאה (למשל הקאת נוזלים או מזון),האם ההקאה מיד לאחר ארוחה ? כל סוך של מזון? ויש עוד המון שאלות. הטיפול ברפואה הסינית מתבסס על צמחי מרפא ודיקור לצד המלצות תזונתיות. אשמח לנסות לעזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הקאות
-
כאבים בחזהציפי 27/03/2012 | 12:01אני סובלת מכאבים בחזה מזה כמה שנים, בשנים הראשונות הייתי מתעוררת בלילה עם כאבים בחזה שנמשכים מס' דקות. היום הכאבים חדים יותר ונמשכים מעל שעה. טופלתי עם לנטום 30 מ"ג לאחר שאיבחנו ריפלוקס. היום אני מטופלת באומפרדקס 20 מ"ג 2 ביום. אני רוצה לציין שבזמן האחרון אני סובלת לעיתים קרובות יותר מכאבים חזקים. הופנתי לבדיקות הקשורות ללב והכל תקין. מה יכולה להיות הבעיה? ומה המלצתך? תודה, ציפי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/04/2012 | 22:54שלוםבחזהו לוח ציפי וסליחה על העיכוב. לאחר שלא נמצאו ממצאים אולי מדובר בתופעה המקושרת לרפלוקס או למתח מתמשך. זו רק השערה כמובן מתוך מקרים דומים שראיתי ללא כל ממצא רפואי. בענין זה לרפואה הסינית יש פתרונות יעילים. אשמח לנסות לעזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
-
מעי רגיזדני 23/03/2012 | 19:30ילד בן 16 סובל בשנה אחרונה ממעי רגיז ושלשולים בשעות הבוקר וגם לאחר אוכל-מה הייתה מציע ליפול. קבלנו המלצה לנסול בקולופרמין אך שלשולים מעט החמירו,לפחות לאחר יומיים ניסיון-האם להמשיך?! תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/04/2012 | 22:50שלום וסליחה על העיכוב. אין זה מקומי להמליץ או לשלול טיפול תרופתי אבל מניסיון רב בטיפול במחלות דרכי העיכול ניתן לטפל בצורה יעילה בעזרת התאמת תזונה ושילוב של צמחי מרפא סיניים. לעיתים אני משלב דיקור להקלה על כאב או נפיחות וכו. אשמח לנסות לעזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
Pancreatinאילן 20/03/2012 | 17:03בזמן האחרון תרפת אנציפלמד הוצאה מהסל של הכללית. מחירה בשוק הפרטי גבוה ולא תמידס ניתן למצוא. יש תחליף בארץ עם מרכיב של פנקריאטין ? בחו"ל פעם קניתי פנקרופלט אין פה ? מה לעשות ? אני לוקח אותה כבר כמה שנים לבעיה של גזים ושילשול, ועוזרת לי מאוד בתודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אנזימי עיכול
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/04/2012 | 22:44שלום וסליחה על העיכוב. יש המון סוגים של אנזימי עיכול שעשויים לעזור. תוכל ללכת לבית טבע או פארם ולקנות או יותר מכך לנסות לטפל בשורש הבעיה במקום לשים ״פלסטרים״. לאמור שינוי תזונתי ושיקום מערכת העיכול ופלורת חיידקי המעי. אשמח לנסות לעזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אנזימי עיכול
-
דלקת בקיבה וושט.שגיא 19/03/2012 | 22:14אני בן 41 ואני סובל מדלקות חוזרות בדרכי העיכול. לפני 3 שנים גילו אצלי חיידק אלקטרובאקטר וטופלתי בהתאם בנוסף לחיידק היה לי דלקות וכאבי בטן. לאחרונה חזרו לי כאבי בטן והרגשת חוסר נוחות ולכן הלכתי לבדיקת גסטרוסקופיה לפני שבועיים. ממצאי הבדיקה הם שיש לי דלקות בקיבה ובוושט ברמה בינונית ללא זכר לחיידק א.ב.לקחו ביופסיה אבל אין עוד ממצאים. מספר שאלות: מה ניתן לעשות על מנת לטפל בבעיה וגם למנוע חזרתיות. אני נוטל כדורים נגד כולסטרול האם יכול להיות לכך השפעה לרעה על הבטן? מה בדיקת ביופסיה יכולה לגלות? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי חוזרים לאחר טיפול בהליקובקטר
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/04/2012 | 22:41שלום וסליחה על העיכוב. לעיתים רבות החיידק אינו מטופל כהלכה או שלפחות הנזק שהוא גרם לרירית הקיבה לא טופל ומכאן חזרת או החמרת התסמינים. ברפואה הטבעית אנו משלבים תזונה מניעתית לצד צמחי מרפא סיניים ודיקור ומצליחים להקל בצורה משמעותית ואף למנוע חזרת הסימפטומים. אשמח לנסות לעזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי חוזרים לאחר טיפול בהליקובקטר
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- דקסטרן
- הזנת על
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול