פורום אוסטאופתיה - עמוד 17
גולשים יקרים, מעננה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
-
אוטופיק דרמטיטיס קשה לילדה בת 4
קרן 18/05/2016 | 20:35שלום, ביתי בת 4 אובחנה עם אוטופיק דרמטיטיס. פצעים אדומים ומגרדים בכל הגוף, בעיקר בידיים וברגליים. 3 חודשים מטופלת עם משחות ודבר לא עוזר. האם אוסטואופטיה יכולה לסייע וכיצד? תודה מראש.פתח בחלון חדש-
לקרן - מניסיון אישי
ג.ע 31/05/2016 | 02:04קרן שלום רב, קראתי את שאלתך. אני כמובן אדם מבוגר אך בעלת אטופיק דרמטיטיס. סבלתי שנים מהמון בעיות עור, אקזמות קשות במיוחד בידיים וגירויים במקומות שונים בגוף. אחרי אין ספור משחות שניסיתי שלא עזרו, עברתי טיפולים בהקרנות, משני סוגים: סוג 1) קרני רנטגן, סוג 2) קרני UV (כמו קרני שמש) (אני עשיתי בעיקר לידיים ולרגליים). מדובר בהשריית האיבר באיזשהו חומר למשך כ-20 דקות ואחר כך ישיבה עם הידיים על מכשיר שיש בתוכו מנורות פלורסנטיות שמכוונים את הקרינה לפי החוזק שהרופא קובע. לי זה עזר. אמנם לא מיידית, אבל קצת לאחר הטיפול התחלתי להרגיש את השינוי. כך ששווה לך להתעניין בכך, למרות שלילדה בת 4 אולי יהיה קצת קשה לשבת כ-20 דקות עם החומר. אבל... הדבר החשוב ביותר שרציתי להגיד לך הוא שעל פי הניסיון שלי המשחות המקובלות גרמו לי תמיד רק להחמרה, ולכן חשוב ביותר למצוא קרמים (קרם ידיים, קרם גוף וכו') שהילדה לא תסבול מהם, ולהיצמד אליהם. רצוי להשתמש בקרמים היפואלרגניים, ללא אלכוהול וללא בושם! ולנסות לזנוח את כל המשחות שלדברייך לא ממש עוזרות לבת שלך. תתפלאי, אבל בטסטים שעשיתי בזמנו הכנסתי גם את ה-יו-לקטין של ד"ר פישר, שאני מנחשת שאת מכירה, ולאחר תקופה ארוכה שהשתמשתי בו, הסתבר שאני אלרגית אליו... לכן לא פלא שהמשכתי להתגרד ללא הרף. בנוסף, חשוב שתעשי לילדה שלך טסטים לאלרגיות, וייתכן למשל שהיא אלרגית למתכות. אני נמצאתי אלרגית לכמה דברים וביניהם למתכות שונות, וקראתי שאלרגיה למתכות נמצאת בעיקר אצל אנשים הסובלים מאטופיק דרמטיטיס! את יכולה גם לשים לב אם מגע עם מתכות עושה לה איזושהי תגובה עורית (למשל ניטים במכנסיים, אבזמים של חגורות, של סנדלים וכו'). אם כן, היא כנראה אלכגית למתכות. זהו. אלו העצות שאני יכולה לתת לך, ומקווה שבתך תסבול כמה שפחחות מהמחלה הנוראית הזאת. -
תשובה לדרמטיטיס
ד"ר קליף היינריך 22/05/2016 | 17:49למרות שקיבלתי דיווחים מפציינטים שלאחר טיפול אוסטאופתי הם חוו הקלה בסימפטומים של אקנה ובעיות עור, לא הייתי אומר שאוסטאופתיה היא הטיפול הקלאסי למצב של אטופיק דרמטיטיס. יכול להיות שכטיפול תומך אוסטאופתיה יכולה לעזור אבל לא כטיפול ראשוני. הייתי ממליץ במצב הזה יותר על הומאופת טוב ומקצועי.
-
-
טיפול אוסטאופטיה במסגר קופח
רוני 18/01/2016 | 16:45שלום רב, ביתי התינוקת בת חודש סבלה מבעיות ביניקה (שהובילו להפסקת ההנקה), חוסר רוגע,בעיות שינה, פליטות מרובות וגזים קשים. הבנתי שאוסטאופתיה יכולה לעזור במקרים כאלה. קבעתי תור לטיפול דרך קופ"ח מכבי אצל מטפלת בשם מארי אודיל אריק. מספר שאלות: 1.כמה טיפולים בד"כ נצרכים על מנת לראות שיפור במקרים כאלה? 2. האם עדיף לראות אוסטאופט באופן פרטי? מישהו שמומחה בטיפול בתינוקות? האם יש הבדל בטיפול ובאיכות שלו מעבר לאורך המפגש? (אציין שבפרטי יש תור רק עוד שבועיים לפחות ודרך הקופה יש תור מחר ובינתיים היא מאוד סובלת)פתח בחלון חדש-
זמן הטיפול
מיכל 24/05/2016 | 11:04גיא שלום,הייתי בטיפול ראשון במכבי (במקרה אצל מארי) בקושי הספקתי לנשום והטיפול (15 דקות) הסתיים. האם ברמת העיקרון טיפול כזה קצר אמור לתת אותן תוצאות כמו טיפול של 45 דקות?בברכה, מיכל -
תשובת מומחה טיפול בתינוקות בקופת חולים.
גיא בראל 18/01/2016 | 17:30היי רוני, עד לפני 4 חודשים גם עבדתי במכבי,(יכול להיות אפילו שמארי היא זו שהחליפה אותי). הבעיה בקופות החולים היא שהזמן הוא מאוד קצוב, כך שאם בדיוק את צריכה להחליף לה, או שהיא מאוד לא רגועה, איןלאוסטאופתית את האפשרות לתת זמן ספייר. יש אוסטאופטים שעובדים אם יותר תינוקות, אך בסיס האוסטאופתיה היא הראייה ההוליסטית ולאו דווקא ההתמחות. כך שאוסטאופט טוב יטפל באנשים מגיל יום ועד גיל 100. מצוין שאת לוקחת את בתך לאוסטאופט בגיל מוקדם זה, לבעיה שאת מציינת האוסטאופתיה עובדת מצויין. לא תצטרכי הרבה טיפולים.
-
-
כאבים בברך
לירן 16/05/2016 | 19:37שלום, היום התחלתי טיפול בקופת חולים באוסטואופתיה. מתוך היתנינות נקווה לי תור חוזר רק בעוד שבוע. האם כדי שהטיפול יעזור מעבר לתרגילים שקיבלתי, אני צריך יותר מפגשים בשבוע או שזה מספיק טיפול פעם בשבוע? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משך הטיפול
גיא בראל 17/05/2016 | 14:28לצערי, בקופות החולים הטיפולים מאוד קצרים, לעיתים זה מספיק, אך לרוב לא, טיפול טוב ושלם יקח כ45 דקות. אחת מהסיבות שאני עזבתי את מכבי. לפחות פגישה ראשונה שווה לך לקחת טיפול כפול. -
כאבים בברך
לירן 17/05/2016 | 14:17שלום הטיפול עצמו היה משהו כמו 15 דקות זה משהו שהוא סביר לטיפול כזה? -
תשובת מומחה תכיפות הטיפול
גיא בראל 16/05/2016 | 20:38היי לירן הטיפול האוסטאופתי נועד לעזור לתהליך הריפוי הטבעי של הגוף, הטיפול למעשה מתחיל אחרי הטיפול. שבוע ימים הוא זמן טוב לגוף לעבד את האינפורמציה מהטיפול. אחרי מספר טיפולים אך מומלץ לעיתים מפגשים רחוקים יותר.
-
-
צואר תפוס
ענת 15/05/2016 | 16:30מזה שלושה שבועות הצוואר שלח תפוס. כאבי תופת. הומלץ לי על אוסטאופטיה. עד כמה הוא יעיל. ומה שחשוב שהוא לא יהיה אגרסיבי כמו כירופרקטיקה. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צוואר תפוס
גיא בראל 16/05/2016 | 20:31היי ענת, הטיפול האוסטאופתי מאוד יעיל להפרעות וכאבי צוואר. בנוסף למחקרים מדעיים רבים שתומכים ביעילות הטיפול, אוסיף שמהנסיון שהטיפול מאוד יעיל. צוואר תפוס/ כואב הוא אחד ההפרעות הנפוצות, לדעתי כל אוסטאופט רואה לפחות מטופל כזה ביום (-: הטיפול אינו אגרסיבי וללא כאב. אני אהיה בארץ שבוע הבא, אשמח לטפל בך. המשך שבוע נפלא
-
-
מיגרנות
נופר 03/03/2016 | 09:03היי אני סובלת ממיגרנות קשות כבר למעלה משנה. הרופא ראה אותי וב10 שניות החליט על טיפול כירופרקטי בשבילי, עיסוי עושה לי רע ולכן רציתי לשאול אם אוסטאופתיה לדעתכם תעזור או שלא?ומה יותר יתאים כירופרקטיקה או אוסטאופתיה..פתח בחלון חדש-
טיפול ברפואה אלטרנטיבית
אוסטאופטיה 08/04/2016 | 12:59www.medicos.co.il -
תשובה למיגרנות
ד"ר קליף היינריך 03/03/2016 | 13:20טיפול אוסטאופתי יכול בהחלט לעזור עד מאוד בטיפול בכאבי ראש ובמיגרנות. למעשה, זו הסיבה מספר אחת שהיו מגיעים אלי לטיפול בארה"ב כך שבהחלט הייתי אומר שמניסיוני לאוסטאופתיה יש יכולת לעזור עם אחוזי הצלחה גבוהים. טיפול כירופרקטי כולל בתוכו החזרת העצמות למקום, מה שקוראים "הוצאות קנאקים". כך שבעצם כירופרקטיקה עובדת עם מערכת השלד בעיקר. אוסטאופת טוב ומקצועי עובד גם עם מערכת השלד ויודע איך להחזיר את העצמות למקום אך בנוסף הוא גם עובד עם שאר הרקמות הרכות, לדוגמא, שרירים, רצועות, איברים פנימיים, עצמות הגולגולת ומערכת העצבים כך שאני יכול להעיד שטיפול אוסטאופתי הוא עמוק יותר ונוגע ביותר רבדים של הגוף. שני סוגי הטיפולים יהיו אפקטיביים אך לטעמי לאוסטאופתיה יש סיכוי יותר גדול לעזור בזמן יותר קצר ולאורך טווח יותר ארוך.
-
-
פריצת דיסק
איילת 05/04/2015 | 09:52חג שמח, אובחנה אצלי פריצת דיסק ב l5-s1 טופלתי בתחילה בכדורים וזריקות( שלא עזרו בכלל) התחלתי טיפול בדיקור יפני וכמו כן בדיקור יבש הטיפולים מאוד עוזרים אבל יש לי ראקציה ליום יומיים של כאבים. הרופא שלי המליץ לי ללכת לאוסטאופט. מהו בדיוק הטיפול הזה? במה הוא שונה מכירופקרט, והשאלה הכי חשובה האם יש מטפל כזה באילת? תודה ויום טובפתח בחלון חדש-
טיפול ברפואה אלטרנטיבית
אוסטאופטיה 08/04/2016 | 12:56www.medicos.co.il -
תשובת מומחה תשובה לפריצת דיסק
ד"ר קליף היינריך 06/04/2015 | 13:40אוסטאופתיה היא שיטת טיפול שמשתמשת בידיים על הגוף על מנת לטפל סוגים שונים של בעיות פיזיות. המטרה של האוסטאופתיה היא ליצור תנועה בתוך הגוף. לאפשר לגוף לנצל את המשאבים שלו עד תום. לדוגמא, לעזור לדם לזרום ביתר יעילות או לנוזל הלימפתי(שקשור למערכת החיסון) לזרום ביתר יעילות. בנוגע לטיפול כירופרקטי, כאוסאטפתים , אנו לא רק יודעים לטפל בעמוד השדרה ,מה שקוראים "לוציא קנאקים" אלא גם בשאר איברי הגוף, בידיים , ברגליים ועוד. כמו כן יש לנו עוד מספר רב של טכניקות על מנת לטפל בשרירים, ברקמות הרכות, בגולגולת, באיברים הפנימיים בבטן וכו'. לגבי אוסטאופתים באילת, בחיפוש מהיר באינטרנט גיליתי כי יש 2 אוסטאופתים באילת. תבדקי בגוגל ותמצאי את קרני רמה וסנהדרין מכאל. כמו כן , כדאי לדעת שגם אחרי טיפול אוסטאופתי יכולה להיות החמרה של יום- יומיים. החמרה היא לא סימן רע, להיפך. זה סימן שהגוף מתעורר, זרימת הדם טובה יותר ולכן הנוירונים מרגישים יותר ומכאן ההחמרה. כל עוד יש שיפור לאחר הטיפול, זה מה שחשוב. שיהיה בהצלחה!
-
-
אוסטאופתיה ואופתלמולוגיה
מתלבט 21/01/2016 | 19:43לאחרונה, אני נמצא בבירור עם חשד לגלאוקומה עקב לחץ תוך עיני גבוה. האם אוסטאופתיה יכולה לסייע/להזיק לגלאוקומה וללחץ תוך עיני וכיצד? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גלאוקומה
גיא בראל 22/01/2016 | 16:53ישנן טכניקות ישירות ועדינות מאוד באוסטאופתיה לעזרה בהורדת הלחץ. אך קודם כל האוסטאופט יטפל בצוואר ובגולגולת, בעיקר בעצמות המרכיבות את ארובת העיין.
-
-
אוסטאופת מומחה
tomer 30/11/2015 | 21:49שמתי לב שקיימים אוסטאופתים שמומחים לאוסטאופתיה קרניאלית, ואילו אני מחפש אוסטאופת מומחה לאוסטאופתיה סטרוקטורלית שמתמקד יותר בשלד והשרירים. האם אפשר לקבל המלצה/עזרה איך למצוא אחד כזה? האם בבתי הספר בחו"ל מלמדים לפי התמחויות (ויסראלי/קרניאלי/סטרוקטורלי)?פתח בחלון חדש-
עזרה בנושא
ברונו רוזמבלום 22/01/2016 | 16:15שלום תומר, שמי ברונו רוזמבלום D.O אני מתמחה בכל הנושאים הללו, אתה מוזמן ליצור איתי קשר ב- 050-305-6396 או דרך האתר שלי: http://osteopathicenter.co.il -
תשובת מומחה אוסטאופתיה סטרוקטורלית
גיא בראל 30/11/2015 | 22:09שלום תומר, באמת ישנן גישות שונות באוסטאופתיה. יש גישה יותר פונקציונלית (ליווי הרקמות לכיוון ההפרעה) וגישה יותר סטרוקטורלית. גם בעבודה הקרניאלית או הויסרלית ישנה האפשרות לעבוד בצורה סטרוקטורלית. בחול לדעתי הגישות משתנות לפי המדינות באירופה,באר״הב האוסטאופט הוא רופא לכל דבר ואני מקווה שעמיתי ד״ר קליף יוכל לפרט יותר בנושא). האוסטאופתיה הקלאסית קיימת בעיקר באנגליה והיא בעיקר סטרוקטורלית , בצרפת (כדי להיות שונים מהאנגלים :-) משתמשים בטכניקות יותר פונקציונליות. בית הספר ממדריד שבו אני למדתי הוא יותר סטרוקטורלי (בכל זאת כולנו פיזיוטרפיסטים במקור). מאמין שאם אתה מחפש אוסטאופטים מהגישה הסטרוקטורלית, תוכל לשאול בוגרים מאוניברסיטאות באנגליה או ארה״ב , או ממדריד.
-
-
תינוקת עם טורטיקוליס ופזילה
טל 12/01/2016 | 00:20שלום, בתי בת ה-3 חודשים נולדה עם טורטיקוליס ופזילה מטה של העין באותו הצד. אנחנו בטיפולי פיזיותרפיה בשביל הטורטיקוליס. האם אוסטאופתיה יכולה לעזור במקרה זה, בעיקר הפזילה? האם אתם מכירים מטפל עם התמחות או נסיון עם מקרה דומה? תודהפתח בחלון חדש-
תשובה לתינוקת עם טורטיקוליס ופזילה
ד"ר קליף היינריך 12/01/2016 | 10:20התחום של טורטיקליס ופזילה בתינוקות זה אחד התחומים בהם אני מתמחה עם הצלחה מרובה. לעיתים אף הצלחתי לעזור בשני מצבים אלה עם 2 או 3 טיפולים בלבד. ישנו קשר הדוק בין שני המצבים (טורטיקוליס ופזילה) ולאוסטאופתים יש יתרון בטיפול במצבים אלה בזכות היכולת שלהם לטפל בבעיות קרניאל (כשעצמות הגולגולת לא נמצאים בדיוק במקום)כך שע"י טיפול אוסטאופתי כשהוא מכוון ספיציפית לעצמות הגולגולת, ניתן להשפיע על ראייה, שמיעה, דיבור ובעיות אחרות. לדוגמא, הגיע אלי פציינט עם היידרוציפליס (מים במוח), בעיה שהדרך לפתור אותה היא ע"י ניתוח בראש. לאחר טיפול אוסטאופתי אחד (!) הצלחתי לפתור את הבעיה והפציינט לא היה צריך יותר ניתוח. אני בכוונה נותן דוגמא קיצונית על מנת להדגיש כי גם עם בעיות חמורות יותר שקשורות לאותו אזור ניתן לעשות הרבה עם אוסטאופתיה ועל מנת להראות לך שיש לך מספר אופציות בהגיעך לטפל בבתך. בתך היא צעירה מאוד וזהו יתרון גדול. אני ממליץ לטפל כמה שיותר מוקדם ולא לחכות.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים