פורום אוסטאופתיה - עמוד 18
גולשים יקרים, מעננה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
-
רגליים
מטופל 09/12/2015 | 12:45יש לי כאבים,עומס ולחץ מזה כ-4 שנים באזור העקבים בעיקר בעת עמידה. האורטופד כתב: Pes plano Valgus Good ROM of the ankle and subtalar Tenderness in the planter fascia proximal, Tight achilles, Hyperlaxity of joints אבחנה planter fascitis המלצות: for stretching of the achilles הערות: for accomodative shoe inserts with some medial arch support. האם ואיך אוסטאופתיה מטפלת בבעיות האלה ובערך כמה טיפולים נדרשים? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובה לרגליים
ד"ר קליף היינריך 10/12/2015 | 09:28הבעיה ממנה אתה סובל היא בעיה שכיחה. ישנם גורמים רבים שתורמים לבעיה זו, לדוגמא: סוג הנעליים, משקל הפציינט, סוג הפעילות הגופנית, כמה זמן הפציינט עומד על הרגליים, חוסר איזון בגוף, פציעות קודמות וכו'. בטיפול אוסטאופתי מטפלים בכל הגוף , כולל עמוד השדרה, ירכיים ושתי הרגליים על מנת ליצור איזון בגוף. חלק חשוב בטיפול הוא טיפול בעצבים שיוצאים מעמוד השדרה ומעצבבים את הרגליים.לעצבים אלה יש השפעה על השרירים ושאר הרקמות של הרגליים ולכן מאוד חשוב לטפל בהם על מנת להוריד כאבים ולחץ בצורה משמעותית. מספר הטיפולים משתנה מאדם לאדם אך בהחלט צריך מספר מכובד של טיפולים הנע מ 5 עד 12 טיפולים או יותר, תלוי בחומרה של המצב, אך בהחלט ניתן לעזור משמעותית עם טיפולי אוסטאופתיה. כמו כן יש לבדוק כי אין דורבן ברגל. דורבן בכף הרגל מסבך את הבעיה ודורש טיפול יותר מעמיק וארוך.
-
-
פריצת דיסק
אולג 23/11/2015 | 13:33שלום רב, אובחנתי לפני כ5 חודשים כסובל מ2 פריצות דיסק בחוליות S4-S5 ו S5-L1. עברתי פיזיותרפיה והיה שיפור קל בכאבים שחזרו לאחר מספר ימים. רציתי לדעת האם אוסטאופתיה מטפלת בכאבים הנובעים מפריצות דיסק? האם יש הצלחה בטיפול בפריצות דיסק? ובמידה וזה עוזר האם יש צורך בטיפולים משלימים לאחר מכן כל מספר חודשים?פתח בחלון חדש-
תשובה לפריצת דיסק
ד"ר קליף היינריך 26/11/2015 | 09:44אוסטאופתיה ידועה בטיפולים בכאבים שנובעים מפריצות דיסק עם הצלחה גדולה. בטיפולים הראשונים המטרה היא להרגיע את המערכת, להוריד את הכאבים ולהגדיל את טווח התנועה. לאחר מכן, בהחלט ייתכן מצב שבו יש צורך להגיע לטיפולים משלימים כל כמה זמן וזה לפי המצב והבחירה של כל מטופל ומטופל אבל לא תמיד. יש אנשים שהגיעו אלי לסדרה או שתיים של טיפולים ומאז לא ראיתי אותם. כך שכל מקרה לגופו.
-
-
אוסטאופתיה קלאסית
moran 03/11/2015 | 10:04מה ההבדל בין אוסטאופתיה קלאסית לבין אוסטאופתיה "אחרת" (לא יודע איך מכנים אותה..)? המניפולציות? שביררתי לגבי אוסטאופט אמרו לי שיש הבדל מהותי באופי הטיפול בין ד"ר מיכאל סנהדרין לבין מרווין ולדמן שהוא מייצג את הגישה הקלאסית? איזו שיטה יותר רווחת ואפקטיבית יותר היום ומה ההבדלים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הי מורן
גיא בראל 03/11/2015 | 11:40אני לא כל כך מכיר את הגישות של מטפלים אלה, היו לי המון מטופלים שהיו גם אצל מיכאל וסיפרו לי מעט על צורת העבודה שלו, את מרווין ולדמן פגשתי ברמבם בחיפה ודיברנו מעט ובאמת שה בפשרה כאילו כל אחד עובד די שונה, אך כיון שנה מטרה דומה והיא להחזיר תנועתיות למפרקים השונים, (להפחית את הפיברוסיס, ההידבקויות, כיווץ השרירים ועוד), דרך העבודה יכולה להיות רבה. מניפולציות היו חלק חשוב מהאוסטאופטיה מתחילת דרכה, יש שוני מסוים בין בתי הספר השונים והאוניברסיטאות שמלמדות אוסטאופתיה. ההבדל הגדול יותר לדעתי הוא בין השיטות היותר מבניות (סטרוקטורליות) לבין המשתמשים בטכניקות יותר פונקציונליות . באוסטאופתיה הוא תחום רפואי שכל הזמן צומח, מתעדכן ומשתפר ואליו מתווספים מחקרים מדעיים שתומכים בשיטות פעולות אלו או אחרות. כרפואה הוליסטית וגלובליות הרעיון אינו להגביל את דרך הטיפול אלא להגדיל את ארגז הכלים כדי להתאים את הטיפול המתאים ביותר לכל מטופל.
-
-
שאלה
לי 23/08/2015 | 12:59האם כאבים ורגישות בעצם הזנב יכולים לגרום לתכיפות במתן שתן וכאבים באגן למרות שבדיקות MRI לכל הגב יצאו תקינות? האם אוסטאופט יכול לגלות היכן בדיוק הבעיה והגורם לכאב?פתח בחלון חדש-
תשובה לשאלה
ד"ר קליף היינריך 25/08/2015 | 08:05שום דבר לא בטוח בעולמנו :) אבל אפשר להגיד ששאלתך היא לעניין ובהחלט יש קשר חזק בין עצם הזנב ושלפוחית השתן. הנוירונים שיוצאים מעצם הזנב S2-S4 משפיעים על איברי המין, השלפוחית והחלק הסופי של המעיים כך שאם יש פגיעה או מתח בעצם הזנב זה עלול להשפיע על האיברים הללו. ניתן לחוות כאב באגן ובגב התחתון כתוצאה מפגיעה בעםצ הזנב כך שהתשובה היא בהחלט כן אפילו אם הבדיקות של ה MRI יצאו תקינות. MRI לא יכול לראות פגיעות שנעשות ברמה התאית. עזרתי להרבה אנשים עם בעיות בתכיפות מתן שתן וכאבים באגן ע"י עבודה באיזורים אלה כך שאני בהחלט יכול להגיד שניתן לגלות את גורם הבעיה והגורם לכאב.
-
-
לימודים ב-eom (לת)
יעל 08/07/2015 | 18:56שלום גיא, אני לומדת שיאצו ומעוניינת להעמיק וללמוד גם אוסטאופתיה, מתי צפויים אם בכלל להיפתח שערי בית הספר eom לקהל הרחב ולא רק לפיזיותרפיסטים?פתח בחלון חדש -
שאלה
שירי 05/07/2015 | 10:39שלום, האם אוסטאופט מסוגל להרגיש את תפקוד המעיים ואיברי בטן נוספים בעזרת מישוש הבטן ולדעת מה מצבם? האם הם דחוסים או פועלים כראוי? או שאוסטאופט יכול להרגיש בעיקר את השרירים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול איברים פנימיים
גיא בראל 06/07/2015 | 08:24הטיפול בתפקוד האיברים הפנימיים הוא אחד מבסיסי האוסטאופטיה. דרך אבחון נכון שכולל תשאול, התבוננות ומישוש האוסטאופט מזהה תפקוד בעיתי גם באברים. הטיפול הוא טיפול גלובלי שכולל עצבוב האבר, הסרעפת, טיפול בקשרים עם אברים אחרים ושיפור התנועתיות הטבעית של האבר עצמו.
-
-
שאלה לגיא בראל או למי שיודע
מתעניינת 14/06/2015 | 16:14הבנתי שגיא בראל עובד בקופת חולים מכבי.באיזה סניף של קופת חולים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קופת חולים מכבי
גיא בראל 06/07/2015 | 08:17הי, אני עובד ברמתים (-: רמת גן, רמת השרון וברמת אביב
-
-
לימודי אוסטאופתיה
roni 16/06/2015 | 15:41אני חושב על לימודי אוסטאופתיה והבנתי שקיימים 2 מקומות בישראל ללמוד את המקצוע: בווינגייט בנתניה שמנוהלים ע"י ברונו רוזמבלום וג'וזי פוטזניק ו"הקולג' הישראלי לאוסטאופתיה ונטורופתיה" בירושלים שמנוהל ע"י מיכאל דובנסקי, איזה מוסד נחשב ליותר מוכר ובעל רמה מקצועית גבוהה יותר? ואיך נחשבים הלימודים והרמה ביחס לחו"ל? שמעתי על טכניקה קרניאלית ייחודית שמטפלת בכאבי ראש ומגרנות שפיתח מר דפרנס, אם אפשר המלצה למטפל בטכניקה זו? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה ללימודי אוסטאופתיה
ד"ר קליף היינריך 20/06/2015 | 22:19לצערי אינני יכול לענות על השאלה במלואה. אין לי ניסיון לגבי בתי הספר בישראל. לימדתי יום אחד בוינגט ולאחר שביליתי שם קצת זמן קיבלתי מהם רושם חיובי ורציני ושמדובר בבית ספר בעל מורים ותלמידים רציניים.הנני מאמין שבית הספר מוציא מתוכו אוסטאופתים מוכשרים ומסוגלים. על בית הספר השני לא שמעתי ואינני יכול להעיד. ההכשרה שלי היא מארה"ב. בארה"ב רק רופאים מורשים לטפל באוסטאופתיה. למיטב ידיעתי גם באירופה היחס לאוסטאופתיה הוא רציני. בארץ אוסטאופתיה נחשבת לרפואה משלימה והיחס אליה בהתאם. כמובן שקשה להשוות 7 שנים של לימודים אינטנסיביים הכוללים סטאג' מלא בבתי החולים מול לימודים הכוללים 4 שנים בלבד. למרות זאת ראיתי כי בהחלט ישנם אוסטאופתים טובים בארץ וכל עוד יש מוכנות ללמוד ולהתקדם ניתן להפיק את המירב. לגבי הטכניקה של מר דפרנס, אינני מכיר את השיטה כך שאינני יכול לתת המלצה בנושא. מאחל לך הצלחה בכל דרך שתבחר.
-
-
PUDENDAL NEURALGIA
לי 28/05/2015 | 15:25שלום, האם ידועה ומוכרת לכם תופעת PUDENDAL NEURALGIA אוPUDENDAL NERVE ENTRAPMENT בנשים? האם טיפולים אוסטאופתיים יכולים לעזור בתופעה זו?האם יש לכם ניסיון בטיפול בתופעה זו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה ל PUDENDAL NEURALGIA
ד"ר קליף היינריך 28/05/2015 | 22:05בפוטנציאל אוסטאופתיה יכולה לעזור ע"י עבודה עם האזורים השונים באגן כולל הסקרום. טיפול אוסטאופתי של האגן יכול לשחרר את ה pudendal nerve. באופן אישי לא עבדתי עם נשים הסובלות מבעיה זו אבל עזרתי לאנשים להשיג שליטה יותר טובה על שלפוחית השתן.
-
-
שאלה!
שואלת 09/02/2015 | 15:20שלום, מזה כשנה סובלת מכאבים ורגישות עזים בשלפוחית השתן ובאיבר המין.עשיתי בדיקות רפואיות רבות שהיו תקינות. פיזיותרפיה של האגן לא עזרה.שאלתי היא האם ניתן לטפל בי באמצעות אוסטיאופתיה אורוגניקולוגית למרות שאני בתולה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לשואלת
ד"ר קליף היינריך 28/05/2015 | 21:48למרות שהממצאים מהבדיקות מראים כי אין בעיה מהותית,ישנה עדיין אפשרות כי קיים מתח ברקמות השונות, שבדיקות כמו MRI או CT אינם יכולים לגלות. כאוסטאופתים , אנחנו יכולים להרגיש שינויים במרקם של הרקמות בגוף שאינם נראים בבדיקות נורמליות. לפעמים הנוירונים יכולים להיות במצב של היפר וגם זה אינו נראה בבדיקות. מצב זה של הנוירונים עלול ליצור בעיות באיברים אותם נוירונים מעצבבים. אוסטאופתים עוברים הכשרה לזהות חוסר תפקוד במערכת השלד-שריר שמשפיע על האיברים הפנימיים. אני מאמין שלטיפול אוסטאופתי מקצועי יש את הפוטנציאל לעזור לך עם הבעיה איתה את סובלת. -
תודה ותגובה
שואלת 23/05/2015 | 21:08בשתי הבדיקות נכתב כי אין רואים לחץ על החוט או הפרעה למרקמו. אין רואים בקעים דיסקליים או שינויים דיסקוגניים משמעותיים.אין רואים הפרעה למרקם הגרמי. האם לפי תוספת מידע זה יש הגיון לפנות לטיפול אוסטאופתי שיועיל? -
תשובת מומחה תשובה לעוד שאלה בבקשה
ד"ר קליף היינריך 20/05/2015 | 21:27התשובה היא כן. לורדוזיס וסקוליוזיז יוצרים לחץ על החוליות בעמוד השדרה. כתוצאה מכך עלול להיווצר לחץ על הנוירונים שיוצאים מאותם החוליות. יכול להיות שישנו לחץ על אותם נוירונים שיוצאים מעמוד השדרה ומעצבבים את שלפוחית השתן ומכאן תחושת הלחץ והכאב. מטרתו של טיפול אוסטאופתי טוב ומקצועי היא לעבוד לאורך עמוד השדרה ולהפחית את הלחץ על הנוריונים ובכך לשפר את התפקוד של מערכת העצבים ואת האיברים אותם הם מעצבבים. -
עוד שאלה בבקשה
שואלת 17/05/2015 | 01:08תודה על התשובהץלאחר סדרת טיפולים פיזיותרפיים שכאמור לא עזרו,החלטתי ש ככל הנראה אנסה להתחיל בזמן הקרוב טיפולים אוסטיאופתים. עשו לי MRI עמוד שגרה צווארי שפרט ליישור הלורדוזיס הכל תקין ובMRI עמוד שדרה גבי פרט לסקוליוזיס הכל תקין. MRI עמוד שדרה מותני תקין. האם יכול להיות שיישור הלורדוזיס והסקוליוזיס גורמים לתחושת הלחץ הנוראית בשלפוחית השתן? -
תשובת מומחה תשובה לשאלה נוספת
ד"ר קליף היינריך 03/05/2015 | 08:37יש הבדלים גדולים בין שתי השיטות. פיזיוטרפיה מערבת תרגילים של אזורים ספיציפיים של הגוף. לעומתה אוסטאופתיה מכוונת לתיקון הבעיה של מערכת השריר-עצם תוך כדי כך שהפציינט שוכב על הגב, כך שאין צורך בתרגילים כלל. בד"כ כאשר יש כאב או קושי בתנועה זה בגלל שהעצמות והאיברים מסביב הם לא נמצאים במיקום המדויק שלהם וחוסמים את הזרימה התקינה של דם, נוזל למפתי ונוזלים אחרים. ע"י תיקון מערכת השריר-עצם , זה מאפשר לגוף להביע את התנועה הטבעית של הגוף. כמו כן הטיפול אינו פולשני. ישנם כ 12 שיטות וכמה מאות טכניקות שונות לטפל בכאב של הגוף. -
שאלה נוספת
שואלת 29/04/2015 | 15:34תודה על תשובותכם.האם יש הבדל בין פיזיותרפיסטית לרצפת האגן שמאבחנת ומטפלת ידנית (ללא כל מכשור) בבטן תחתונה, גב תחתון וירכיים לבין אוסטאופתיה? -
תשובת מומחה תשובה 2
ד"ר קליף היינריך 12/02/2015 | 15:14אני מסכים עם מה שכתב עמיתי, גיא בראל ורוצה רק להוסיף עוד מספר דברים - אחת השיטות שמשתמשים באוסטאופתיה היא "visceral manipulation" כלומר, מניפולציה של האיברים הפנימיים. מדובר בטיפול באיברים הפנימיים בבטן התחתונה באופן עדין ובלבוש מלא. במקרה שלך שיטה זו יכולה לעזור ליצור תנועה בשלפוחית השתן ובאיברים אחרים שעלולים גם ליצור את הכאב והרגישות. עוד שיטה שבה ניתן להשתמש היא אוסטאופתיה על הגולגולת, מה שנקרא קרניאל-סקרום. טיפול בגולגולת יכולה לעזור עם בעיות שונות באגן ובבטן התחתונה. לעיתים בעיות באגן ובבטן התחתונה יכולים לנבוע מפציעה בעבר. למשל, נפילה על הישבן. כאשר עבודים על איזור הגולגולת והאגן ניתן להחזיר את התנועתיות הטבעית של הגוף שניזוקה בזמן הפציעה. -
תשובת מומחה תשובה
גיא בראל 11/02/2015 | 22:46שלום, הטיפול יכול להיות חיצוני, לעיתים שחרור העצב מעמוד השדרה, עבודה על הפאסיה של רצפת האגן ואזור בטן תחתונה, הסרעפת וכו׳. האבחון חייב להיות גלובלי. לדוגמא אף יש קשר האורולוגי בין הקרסול ושרירי הרגל לשלפוחית השתן. בנוסף יכול לעזור טיפול הכליות, ממליץ שתלכי לאוסטאופט/ית לאיבחון וטיפול.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים