פורום אוסטאופתיה - עמוד 19
גולשים יקרים, מעננה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
-
כאבי שרירים
ראומה 20/05/2015 | 12:13שלום, אני סובלת מכאבי שרירים איומים באזור חגורת הכתפיים. זה מרגיש כאילו העצמות עצמן כואבות לי (בעיקר איפה שהעצמות נפגשות מתחת לגורגרת). האם יש שם שרירים שיכולים להתכווץ או שמדובר בבעיה אחרת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים
גיא בראל 20/05/2015 | 13:05סליחה אך איזור הכאב אינו ברור לי כל כך, אך ללא קשר לאיזור תמיד צריך לבדוק את מקור הכאב. האם הכאב הוא במנוחה או תנוחה ממושכת? במאמץ או בכיווץ השריר? אם בתנועה,איזו תנועה? כואב על מגע? מקרין? מתי מופיע, האם הוא קבוע? ועוד. אמליץ על בדיקה אצל בעל מקצוע (עדיף אוסטאופט) שיאבחן את מקור הכאב ויטפל ברקמה שלדעתו היא הגורם לבעיה.
-
-
לימודי אוסטאופתיה
אבי 14/03/2015 | 22:33שלום. אני מתעניין בלימודי אוסטאופתיה ותחום הזה מאוד מושך אותי. אני לומד ספורט תרפיה בוינגייט וחשבתי להמשיך לימודים באוסטאופתיה. יש לי שאלה בנוגע לדרישה בשוק למקצוע זה. לא ראיתי אף מודעה באינטרנט שדרוש אוסטאופת. לא בבתי חולים ולא בקופות חולים. ואם יש אז מה הניסיון או תנאי כניסה לקופת חולים? לומדים 4.5 שנים - מה הלאה? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה ללימודי אוסטאופתיה
ד"ר קליף היינריך 14/03/2015 | 23:33אני למדתי אוסטאופתיה בארה"ב ושם אף הייתה לי קליניקה מצליחה. לפני כשנה וחצי הגעתי לארץ, פתחתי קליניקה פרטית ובדקתי את אפשרויות הדרישה לשוק בתחום זה לעומק כך שאני בהחלט יכול להעיד שיש דרישה כלשהי. ניתן לעבוד בקופות החולים דרך רפואה משלימה. יש להם את הקליניקות שלהם. אך הם לא משלמים הרבה ביחס לקליניקה פרטית. הכי משתלם זה לפתוח קלינקה פרטית ולהיות הבוס של עצמך. כמובן שזה דורש הרבה שיווק ולהיות מאוד טוב. אוסטאופתיה לא מאוד מוכרת בארץ. יש לזה גם צד חיובי שאין הרבה תחרות. אוסטאופתיה הוא אחד התחומים הכי אפקטיביים שקיימים כיום לטיפולים בכאבי גב, פריצות דיסק, כאבי ראש וכו'. הרבה פעמים ניתן לעזור לאנשים ולהקל עליהם בצורה משמעותית ואמיתית כבר לאחר טיפול אחד.מהניסיון הפרטי שלי ,במידה ותצליח להגיע לרמת אוסטאופתיה גבוהה, יש לך סיכוי טוב לבנות קליניקה משגשגת , לעזור לאנשים ולהתפרנס בכבוד. אם יש לך תשוקה אמיתית למקצוע, אני ממליץ בחום על הלימודים , ובעיקר לזכור שגם לאחר 4 שנות לימודים, צריך להמשיך ללמוד , להתמיד ולהעמיק כיוון שאינני יודע עד כמה הלימודים בארץ הם מעמיקים. במידה ותחליט ללמוד אוסטאופתיה, תוכל ליצור עמי קשר ואנסה לתת לך מהניסיון שלי. אני מאחל לך הצלחה בכל שתבחר.
-
-
אוסטאופתיה וכתף קפואה
גל 08/03/2015 | 17:16האם ניתן לטפל בכתף קפואה באמצעות אוסטאופתיה? מה שיעור ההצלחה של שיטת טיפול זו? האם קיימות טכניקות טיפול שונות לכתף קפואה? האם יש בארץ מטפלים העובדים בשיטת ניל אשר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לאוסטאופתיה וכתף קפואה
ד"ר קליף היינריך 08/03/2015 | 21:12בהחלט ניתן ואף כדאי ומומלץ לטפל בכתף קפואה באמצעות אוסטאופתיה. אינני יודע להגיד מהו שיעור ההצלחה הממוצע אצל מטפלים אחרים אך יכול להעיד מ 24 שנות טיפולים ששיעור ההצלחה אצלי נע על 90% ואף ראיתי את היעילות המדהימה של אוסטאופתיה עם בעיה זו לעומת תחומי טיפול אחרים.ראיתי פציינטים שהגיעו אלי אחרי חודשים רבים של סוגים שונים של טיפולים ולאחר טיפול אוסטאופתי אחד הצליחו להרים את היד לכל הכיוונים. אני מאמין שכל אוסטאופת מקצועי אשר מבצע את עבודתו נאמנה מגיע לאחוזי הצלחה דומים בטיפול בכתף קפואה. באוסטאופתיה יש אינספור טכניקות טיפול שונות ויעילות לכתף קפואה. לגבי שיטת ניל אשר - פגשתי את סימיון אשר, ממציא שיטת ניל אשר אך איני מכיר את השיטה ואיני מכיר אנשים המטפלים בשיטה זו. מאחל לך רפואה שלמה והחלמה מהירה.
-
-
טגרטול 200 מג האם גורם נזק
חוה 13/02/2015 | 11:51ושלום לך.אני בת 56 נוטלת את הכדור למעלה מעשור.בילדותי היו התקפי אפילפסיה קלים וובגרותי סוג של תופעות דומות.נוטלת בבוקר כדור 1 ובערב כדור וחצי.שאלתי: האם יש לכדור השפעה כלשהי לרעה על הגוף?למה אני שואלת?כי בשנתיים האחרונות אולי אפילו יותר אני סובלת מכאבים שונים/סוג של דלקת פעם בקרסול פעם בברך פעם ברגל פעם באצבעות הרגל.עלה בי החשש שאולי יש קשר בין נטילת התרופה לבעייה.אני עושה ב.דם מעת לעת.ניאורולוג בקושי פוגשת.טוב לי עם הכדור וחוששת להפסיק להשתמש בו.אודה לבדיקתך את הנשא ולקבלת תשובה.חוה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לטגרטול
ד"ר קליף היינריך 15/02/2015 | 09:51הכי טוב שתשאלי את הרופא שלך שמטפל במקרה שלך. ממנו תקבלי את התשובה המדויקת ביותר. זה אפשרי שחלק מהסימפטומים שמהם את סובלת הם תופעות לוואי של התרופה אבל יכול להיות שאולי שיש דברים אחרים שגורמים לכאבים, לדוגמא, דלקת פרקים. אני מצרף לינק שבו את יכולה לראות את תופעות הלוואי של התרופה, ביניהם גם כאבי רגליים. http://www.drugs.com/sfx/tegretol-side-effects.html אם אכן הסימפטומים שלך הם תופעת לוואי של התרופה, את יכולה לבדוק עם הרופא שלך אופציה לתרופה אחרת שגם מטפלת באפליפסיה.
-
-
אבחון טבעי לפריצת דיסק
יעקב 11/02/2015 | 17:09שלום יש לי חשד לפריצת דיסק. לפני שאני ניגש לכל הצילומים, הייתי שמח לדעת האם יש דרכים טבעיות לאבחן פריצת דיסק?תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לאבחון טבעי לפריצת דיסק
ד"ר קליף היינריך 12/02/2015 | 12:13ע"י בדיקה של הרפלקסים של הנוירונים יחד עם תשאול מדויק של היסטוריית מחלות ניתן לקבל רעיון האם יש או אין פריצת דיסק אך כדי לקבל תשובה מדויקת וברורה כדאי לעשות MRI , אולטרה סאונד ו CT. עבור טיפול לפריצת דיסק, אוסטאופתיה היא בין הטיפולים הטובים,האפקטיביים ביותר שקיימים ביום אם לא הטובה ביותר. ניתן בזמן קצר יחסית לשפר כאבים יחד עם תפקוד.
-
-
כאבי גב תחתון קשים
יוני 01/02/2015 | 08:48בוקר טוב כבר תקופה ארוכה אני סובל מכאבי גב תחתון (כבר מס' שנים). ככל שהזמן עבר הכאבים החמירו והקרינו לכיוון רגלי השמאלית. זה קורה בעיקר כאשר אני עומד הרבה זמן רב. שלחו אותי לצילום של עמוד השדרה (LAT+AP). מתוצאות הצילום נמצא שהמבנה/ הצורה/ הגובה/ ומנח החוליות שלי תקינים. יש לי שינויים דגרטייבים עם הצרות בין החוליות L1-S1 . מה זה אומר בדיוק? האם יש אפשרות לתת לזה מענה ולהפסיק עם הכאביםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לכאבי גב תחתון קשים
ד"ר קליף היינריך 01/02/2015 | 18:07המשמעות של הפגיעה ממנה אתה סובל היא שיש שחיקה של עמוד השדרה כתוצאה ממספר סיבות אפשריות כמו תאונה, משקל גבוה, עמידה לא נכונה ועוד.כאשר לא מטפלים במקור של הבעיה כמו שצריך הזמן שעובר רק מחמיר ומדגיש את הבעיה . הצרות של החוליות- משמעותן כי החוליות מתקרבות אחת לשנייה ויוצרות לחץ על הדיסק מה שיכול ליצור בלט או אף פריצת דיסק ואז הדיסק בולט החוצה. כאשר זה קורה, הדיסק עלול ללחוץ על הנוירונים שיוצאים מעמוד השדרה. יכול להיות שהכאבים שמוקרנים לרגל נובעים בדיוק מאותו לחץ של הדיסק. בדיקת MRI יכולה לתת אבחנה יותר מדויקת. המקרה שלך הוא מקרה קלאסי של אוסטאופתיה ואחד המצבים הכי שכיחים בפרקטיקה של אוסטאופת מקצועי. בהחלט ניתן ואפשר לעזור להקל משמעותית על הכאבים ולהגדיל את טווח התנועה. יש מספר גורמים שישפיעו על המהירות בה הטיפולים ישפיעו כמו משקל, גיל, מצב בריאותי כללי, כמות התרופות הנלקחת ועוד. ועדיין גם במצבים קשים ניתן לעזור ולעזור משמעותית.
-
-
כאבי ראש ומיגרנות
אילנה 20/01/2015 | 09:06אני סובלת ממיגרנות כרוניות יומיום כבר תקופה ארוכה של שנה וחצי, האם יש מה לעשות בנידון אני בת 46 סובלת מקורהן ובתקופת המחזור הכאבים יותר חמורים. גם שזאת לא ממש מיגרנה הכאב ראש מעיק. עיסוי עוזר להפיג ולהרגיע אותי מעט אבל זה "נקודתי". יש פתרון בשיטה שלכם?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לכאבי ראש כרוניים
ד"ר קליף היינריך 20/01/2015 | 15:52לעיתים כאבי ראש הם תופעות לוואי של לקיחת תרופות. דבר ראשון, בדקי עם הרופא שלך האם יש קשר בין תרופות שאת לוקחת (במידה ואת לוקחת) לבין כאבי הראש. הרבה פעמים מיגרנות הן תוצאה של חוסר איזון בראש, צוואר או גב. ע"י תיקון הלחצים באיזורים אלו ניתן לפתור את בעיית כאבי הראש. שוב, חשוב לבדוק שהמקור של כאבי הראש נובע מבעיה במערכת שלד-שריר ולא כתוצאה מתרופות או מחלות אחרות. כיוון שעיסוי מצליח לעזור לכאבי הראש, זה הגיוני כי טיפול אוסטאופתי יוכל לעזור לך גם כיוון שהטיפול האוסטאופתי כולל לא רק שרירים אלא גם את מערכת השלד, רצועות, גידים, רקמות רכות ומערכת העצבים. מאחל לך בריאות שלמה ומלאה
-
-
כאבי מחזור
רות 16/01/2015 | 14:04האם יש לכם מענה לכאבי מחזור? ובכלל, לבעיות הורמונליות שונות אצל נשים? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לכאבי מחזור
ד"ר קליף היינריך 20/01/2015 | 15:34יש לי הצלחה בעזרה לנשים שסובלות מכאבי מחזור. זו ההבנה שלנו כאוסטאופתים שדחיסות באיברים תורמת לכאבים בזמן מחזור. ע"י שיחרור מערכת השלד-שריר סביב האיזורים הכואבים ניתן להעלות את התנועתיות של האיברים והנוזלים בגוף על מנת להקל את הדחיסות וזאת עם הקלה משמעותית בסימפטומים. איני יכול להבטיח שניתן לתקן בעיות הורמונליות אצל נשים. מצבים הורמונלים הם מצבים עמוקים שקשה לתקן ע"י טיפול במערכת השלד- שריר. אני כן יכול להגיד שראיתי כי טיפול הומאופתי טוב ומקצועי יכול לתקן בעיות הורמונליות. אם תרצי המלצה על הומאופת טוב, אשמח לתת לך.
-
-
כאבי גב כרוניים
כוכי ג 08/01/2015 | 13:54צהריים טובים, בני סובל מזה מס' שנים מכאבי גב כרונים. הסיבה לכך לפי הרופאים היא ספונדיולייזיס . עבר ניתוח לפני שנה גם במיניסקוס ניסינו לטפל בו בדיקור- עוזר קצת אבל אמרו לי שאוסטאופתיה יכולה לעזור יותר להפגת כאבים ולחזרה לשיגרת חיים נורמלית אשמח להבין אם אפשר לעזור לו וכיצד בדיוק.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לכאבי גב כרוניים
ד"ר קליף היינריך 08/01/2015 | 20:28לאחר 24 שנים של מתן טיפולי אוסטאופתיה , זוהי הבנתי כי ניתן להקל על כאבים על ידי עבודה על השרירים שעוברים לאורך עמוד השדרה ביחד עם העצבים שיוצאים מאותם חוליות. כאשר שרירים אלה מכווצים הם יוצרים לחץ על עמוד השדרה ועל הדיסק. תפקידו של האוסטאופת היא להרפות את השרירים ולשחרר את העצבים מן הלחץ התמידי על ידי טכניקות שונות של לחיצות. טיפלתי באנשים שסובלים מאותה בעיה וראיתי שהטיפולים הצליחו לעזור להם להוריד את הכאבים , להגביר את התפקוד ולחזור לשגרת חיים נורמלית. מן הסתם בנך יצטרך סדרה של טיפולים. אני מניח שבנך הוא צעיר וזה עומד לזכותו. ניסיוני האישי מראה לי כי טיפולי אוסטאופתיה טובים ומקצועיים יעזרו הרבה והנני ממליץ בחום על שיטה זו.
-
-
עזרה בגיל המבוגר
אוקסנה 30/12/2014 | 17:51סבי מתקשה ללכת ועבר להיעזר עם מקל. האם יש דרך להקל עליו ולעזור לו להתמודד עם השפעות הגיל או שזה אבוד?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לעזרה בגיל המבוגר
ד"ר קליף היינריך 02/01/2015 | 08:53קודם כל והכי חשוב, זה בהחלט לא אבוד! הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לבדוק עם רופא המשפחה מה הסיבה שהוא צריך להעזר וללכת עם מקל. במידה והסיבה נובעת מהמערכת שלד-שריר, יש לא מעט שניתן לעשות למענו בעזרת טיפול אוסטאופתי. יש לי ניסיון חיובי בטיפול באנשים בגילאים המבוגרים, כולל בני 80 פלוס ובהחלט ראיתי שניתן לשפר את ההליכה והתפקוד באופן כללי.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים