פורום פסיכיאטריה - עמוד 1417
-
התקפי חרדה בעת נהיגהסבסטיאן 26/01/2011 | 16:52שלום, עברתי תקופה קשה בחיים, וכעת אני מנסה להשתקם ממחלה קשה שסבלתי בעבור. אני לומד נהיגה ונכשלתי במבחן המעשי "טסט" ונכשלתי 7עמים . בעת המבחן אני נוראה מתרגש הרגל קופצת מהדוושה וזה הולך ומחמיר וגם באשר אני לומד נהיגה זה קורה עכשיו. רופא עור ידיד למשפחה המליצה על "קלונקס" במינון 0.2 מ"ג . זה עזר ואבל גרם לי לנהוג קצת במהירות . מה אפשר לעשות . תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התקפי חרדה בעת נהיגה
דר' קרני רובין 03/02/2011 | 22:42לסבסטיאן שלום הדבר הטוב ביותר הוא לדבר עם המורה וגם עם הבוחן על החרדה שיש לך בזמן השיעור או הטסט. אספר לך על עצמי. לפני הטסט הראשון לקחתי חצי כדור וליום (2.5 מ"ג) לאחר בדיקה בזמן השעורים (היה מצוין) ואז בזמן הטסט זה שיתק אותי. זה הסתיים בכך שעליתי על המדרכה. לטסט השני לא לקחתי דבר וכשאמר לי המורה לחנות התחילו לרעוד לי הרגליים. הבנתי שאם לא אעשה דבר אכשל שוב (תאמין לי שהמורה היה ממש מלפפון חמוץ) אז התחלתי לדבר על החרדה שלי "אני לא מבינה למה אני כל כך מפחדת מטסט, אני עושה כל כך הרבה בחינות בבית הספר לרפואה ואני לא מפחדת ... " והרגליים הפסיקו לרעוד ועשיתי את החניה המוצלחת בחיי. (הייתי אז רק סטודנטית לרפואה) ללמדך, שכאשר מדברים על הפחד גם אם אין תגובה מהצד השני - הפחד מפחד ובורח. מאידך כאשר יש חרדה ופחד גדול הקונקס יכול לגרום שינוי בתגובתיות מבלי להפסיק את הפחד. נסה את עצתי בשיעורים ואם זה לא עוזר אז אתה זקוק לטיפול התנהגותי קוגניטיבי. בהצלחה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקפי חרדה בעת נהיגה
-
טיפול תרופתי ? או המלצה אחרת ?אריק 16/01/2011 | 23:31שלום רב, עקב רצף של אירועים שליליים בחיי, בצירוף מבנה אישיותי, אני מצוי בדיכאון בשנים האחרונות המתבטא בחוסר חשק ואנרגיות לבצע משימות, עצלנות גבוהה, אפתיות ואדישות בצירוף חוסר הנאה מדברים מהם נהנתי בעבר (למשל, עיסוק בספורט). אציין כי הייתי בסדרת טיפולים פסיכולוגים אצל פסיכולוג מאוד טוב שניתח לעומק את הדברים, אך הקלה הייתה רק בשעות שלאחר הטיפול. לאחר מכן המועקה הכללית שבה אליי (אומר זאת גם אחרת: אני לא חושב שהחלפת מטפל תועיל כאן). האם לדעתך כדאי לי לשקול טיפול תרופתי כלשהו ? (האם צריך ?), האם עלולים להתמכר לתרופות ? האם כל התרופות נוגדות הדיכאון דורשות מרשם רופא ? האם התרופה "מירו" עשוייה לעזור לי ? אציין כי אין לי בעיות סביב שינה ואכילה כלל. אני בן 35 ואדם בריא. בתודה. אריק.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובות נוספות
דר' קרני רובין 03/02/2011 | 03:09הייתי ממליצה או סימבלטה ( היא אינה בסל להתויה של דיכאון במידה ואין כאבים נוירלגיים) או פרוזק (פלוטין, פריזמה) או אפקסור (ויפקס) או רמוטיב. כל התרופות מצריכות מרשם, אפילו הרמוטיב שהוא תרופה טבעית מצריך בארץ מרשם ניתן לקבל מרשם מפסיכיאטר פרטי ולקנות את הרופה שלא דרך הקופה ואז אין רישום, אך לכך יש עלות נוספת. לא ניתן לסווג כך בצורה רצינית. צריך לשבת מול החולה לראות את שפת הגוף שלו, לשמוע את דרך דיבורו ולחוש אותו. יחד עם זה התרשמתי כי הדיכאון שאתה סובל ממנו הוא מעבר לדיכאון קל והוא ממושך בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אבקש את תשובתך... בתודה
02/02/2011 | 03:21אבקש את תשובתך... בתודההוסף תגובה
-
31/01/2011 | 03:44שלום, אודה לתשובתך....הוסף תגובה
-
שאלות נוספות חשובות
19/01/2011 | 00:55תודה על תשובתך. - אני אהייה מעוניין לקבל את המלצתך. מאחר ואין לי כל ידע בתחום - על איזו תרופה היית ממליצה ? (את ה'מירו' שללת). - וישנה בעיה נוספת - אני לא מעוניין בשום פנים בתיעוד בתיק הרפואי האישי של תרופות מהסוג הזה. האם יש דרך להימנע מתיעוד? (רופא\פסיכיאטר פרטי ? או תרופות ללא מרשם , טבעיות למשל ? וכו'). - על פי תיאורי - כיצד יש לסווג את רמת הדיכאון שלי (קל,בינוני, קשה ) ? בברכה, אריק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה לטיפול תרופתי
דר' קרני רובין 17/01/2011 | 01:48לאריק שלום תאורך הוא תיאור קלסי של דיכאון. הפרעה דכאונית מקורה בשינויים בתגובתיות של מערכת העצבים כתוצאה משינויים במבנה מעטפת התא העצבי. מאחר וכך יש לטפל בדכאון על ידי תרופות נוגדות דכאון במינון הולם. לא אין התמכרות לתרופות נוגדות דכאון. כן כל התרופות שהן נוגדות דכאון דורשות מרשם ומעקב של פסיכיאטר לפחות עד ליציאה מהדיכאון. איני סבורה שמירו היא תרופת הבחירה עבורך. אשר לטיפול פסיכולוגי, הוספת טיפול התנהגותי קוגניטיבי בדיכאון קל-בינוני יכול בהחלט לעזור וזאת בניגוד לטיפול הדינמי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובות נוספות
-
חרדה ודרכי טיפולאשלי22 21/01/2011 | 15:38שלום אני בת 32 אמא ל3קטנטנים מזה 8 שנים(לאחר תאונה)אני סובלת מהתקפיי חרדה כשהם מגיעים יש לי רצף במשך כמה שבועות ואני יכולה להיות גם שנה +ללא שום התקף אני אדם מאוד!אופטימי וחזק למדתי תזונה ופעילה מאוד פיסית במשך כל השנים התמודדתי לבד(היה קשה) עברתי טיפול בן שעתיים בביו פידבק לפני כ5 שנים(לאחר לידת בכורתי) בשבועיים האחרונים אני חווה התקפים בלתי נסבלים הם קורים בעיקר כשאני יודעת שאהיה לבד מס' רב של שעות ברצוני לשאול מספר שאלות 1-האם תופעה כזו היא נפוצה? 2-האם ניתן "להפטר" לחלוטין מחרדה- ללא טיפול תרופתי? 3-האם הדפיקות לב המואצות יכולות לגרום להתקף לב? 4-האם יש לך מקור אינפורמציה לבני משפחה(בעלי)על מנת שיקרא הוא טוען שזה הכל בראש ואני מונעת מעצמי את ההתמודדות סליחה על אורך השאלה בברכת שבוע טוב!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חרדה ודרכי הטיפול בה
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 03:15שלום אשלי אתך הסליחה על העיכוב במתן המענה. לשאלותיך כ-10% מהאוכלוסיה סובלים מחרדות . 4% נזקקים לעזרה מקצועית. כלומר מדובר בהפרעה מאוד שכיחה. ניתן להתגבר על הפרעה זו ללא תרופות באמצעות טיפול התנהגותי קוגניטיבי, אך הדבר מאוד קשה ורק בודדים מצליחים להתמודד עם כך. החשש מטיפול תרופתי מאוד אופיני וקשור לצורך העצום להיות בשליטוה 100% של הזמן. הטיפול היעיל והאפקטיבי הוא השילוב של שניים - טיפול תרופתי המוריד את רגישות היתר של מערכת העצבים וטיפול התנהגותי קוגניטיבי שמלמד לשנות מחשבות אוטומטיות ונותן כליםמ כמו הביופידבק שלמדת. לא, דפיקות הלב המואצות לא גורמות להתקף לב- מקורן בהפרשה מוגברת של אדרנלין וזו תגובה טבעית בכל מצב של סטרס. לגבי בעלך צודק שמואל בתגובתו. אם שוברים רגל זה מובן אך אם הנשמה פגועה לא רואים זאת וקשה להבין זאת. לגבי ספרות בעברית על איזה רמה מדובר? יש באינטרנט הרבה ויש ספרי לימוד בפסיכיאטריה שהם בעברית. אם אמצא משהוא מתאים אוסיף לך תגובה יש ספר מאוד טוב שמסביר את השיטה ההתנהגותית קוגניטיבי "בוחרים להרגיש טוב" של דוד ברנס, בהוצאת מכון פסגות. למרות שהוא מדבר יותר על דיכאון יש שם פרק על עיוותי חשיבה והדך לשנות חשיבה הם מאוד רלבנטיים גם לחרדות. (אני תמיד ממליצה לא לקרוא את ההקדמות - הן משעממות ולא לעשות את המבחן לדכאון כי עוד לראיתי משהוא שלא יוצא סופר דיכאוני. אך חשוב להבין את הפרק על עיוותי החשיבה). בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
לאשלי
שמואל 29/01/2011 | 15:05אשלי שלום רב.. אני סובל מחרדה כבר 10 שנים וראשית אסביר מספר דברים קודם כל בעלך צודק שהכל בראש.. זה לא מחדש כלום הרי זה ברור לכולנו שזה לא בישבן. אנשים שלא חווים את הרגשת החרדה נותים לא להבין את קושי ההתמודדות והמלחמה בחרדה ופוטרים את הבעיה בלומר יאללה תצאי מזה זה הכל בראש הרי זה כמו ללכת לבחור עיוור ולומר לו תראה או לומר לחירש תשמע הסימפטום של דופק לב מהיר הוא בהחלט מקושר לחרדה וישנם אנשים שחווים סימפטומים מרובים יותר אני יכול לומר לך שאצלי יש מכל טוב כאבי ראש כאבי בטן פלפיטציות שלשולים בחילות כאבי שרירים מחשבות על מוות פחד ממוות דופק לב מואץ קוצר נשימה ועוד הרבה.. אגב אני לא מכיר אף אחד שמת מדופק לב מהיר זה דבר לגיטימי שמפחדים הלב דופק מהר יותר כמו שאת מתעמלת במכון הכושר ומאמצת את הגוף הלב מגיב בהתאם לסיטואציה בו את נמצאת.. ואני לא שמעתי על מישהו שקיבל התקף לב מזה דבר נוסף שרציתי לציין מכיוון שהזכרת שיש לך ילדים הייתי ממליץ בחום לא להיות בקרבתם שאת חשה בהתקף מסויים ולא לחשוף בפניהם. זה עלול להזיק להם ולהכניס גם אותם לחרדה. נסי לצאת להליכה מקוצרת עד שתרגעי יותר לגבי הנושא שאת פעילה פיזית ואת עושה כושר זה מעולה ישנם אנשים שאפילו לא יכולים לצאת מביתם מחרדת ציבור וכדומה. ככל שתעשי יותר כושר ותעסיקי את עצמך החרדה תעזוב אותך בשלב מסויים ותחפש קורבן אחר. כמובן שלפעמים זה לא ממש מספיק וצריך גם ללכת ליעוץ פסיכולוגי לקבלת הנחיות או תרופות.. מאחל לך את כל הבריאות שבעולם שמואל.הוסף תגובה
-
אפשר לקבל מענה?
26/01/2011 | 16:09הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדה ודרכי הטיפול בה
-
דכאון בגיל השלישימירב 05/09/2010 | 20:11אימי בת 73 סובלת מדכאון מג'ורי המלווה בקשיי שינה וחוסר תאבון,מטופלת בציפרלקס והיום הוסיפו מירו.האם אין קונפליקט בשימוש בשתי התרופות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דכאון בגיל השלישי
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 02:49למירב שלום קודם כל לא מתוכחים עם הצלחה ואם הוטב לאמא אז צריך להמשיך כךץ אם לא הופיע סינדרום מטבולי (שהוא סך הכל נדיר ביותר) אז הסיכוי שיופיע עכשיו הוא מזערי. התופעות הן דמויות שפעת. השילוב אותו אמך מקבלת הוא שילוב מקובל כשהמינון הוא מאוד אינדיבידואלי ולכן יש להגיע אליו כפי שדר' בן עמי כתבה - בהדרגה. המינון של אמא נשמע סביר. בברכה דר' קרני רובין דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נטילת כדור פרידור
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 02:43לתמי שלום התאור שלך מתאים לדליריום ויש צורך לבדוק אלו תרופות עשויות לגרום לכך. בכלל הלוצינציות והזיות ראיה הנן בדרך כלל אורגניות (מדובר בדרך כלל על מקור מטבולי). נראה לי כי קודם כל צריך לעשות ברור פסיכו-נוירו-גריאטרי ולא להוסיף תרופות. ברור מסוג זה נעשה לדוגמא במרפאת מרחב בתל אביב ובירושלים ובמחלקות גריאטריות. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נטילת כדור פרידור
שמש תמי 31/01/2011 | 18:30אימי בת 83 , סובלת מהזיות ,היא רואה ומריחה עשן בביתה,מקבלת פרידור 2 מ"ג בבוקר ,1 מ"ג בצהריים ועוד 2 מ"ג בערב ועדיין סובלת מהזיות בעיקר מהצהריים עד הלילה וזה מלווה בבכי ,האם יש אפשרות לתת תרופה אחרת שתעזור יותר?הוסף תגובה
-
דכאון בגיל השלישי
מירב 14/09/2010 | 12:34חג שמח גם לך, ותודה על תשובתך, המינון של הציפרלקס הינו 20 מ"ג ,ושל המירו 15 מ"ג, מהו השינוי שאנו אמורים להבחין בו, אם חלילה זהו מינון יתר שעלול לפגוע במקום להועיל? נכון לעכשיו, כשבוע לאחר הוספת המירו, מצב השינה והתאבון משתפר, כמו גם מצב הרוח. תודה, מירבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב תרופות
דר' איתי שוב-עמי 11/09/2010 | 17:59שלום לך מירב, וחג שמח! אין התנגשות בין ציפרלקס ומירו אך יש צורך בתשומת לב מיוחדת, בעיקר בתלות במינונים. ראשית, לשתי התרופות מנגנונים מוחיים מעט שונים והשילוב ביניהם עשוי להיות יעיל מבחינה נוירוכימית להקלה על דכאון קשה. שנית, מירו הינה תרופה מרדימה, ולפיכך עשויה להקל על קשיים בשינה. עם זאת, יש צורך בזהירות ובמעקב: שתי התרופות פועלות על אותה מערכת במוח - המערכת הסרוטונרגית. (מירו הינו פעיל גם במערכת אחרת...). פעילות יתר במערכת זו עשויה להוביל למצב הנקרא "סינדרום סרוטונין" העשוי להיות מסוכן. זאת ועוד, האוכלוסיה המבוגרת מתקשה יותר לפנות תרופות מהגוף, ולפיכך ככלל ובהתאם למצב הקליני, יש צורך להתחיל טיפול במינונים נמוכים ולעלות מינון באיטיות. הדגש - יש להקפיד על מעקב רפואי סדיר. מאחל לך ולאמך שנת בריאות ואושר! ד"ר איתי שוב-עמיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דכאון בגיל השלישי
-
בני בן ה14 וחצי מקבל אינווגה ויש לו תופעות לוואישירלי 31/01/2011 | 16:30שלום רב בני ילד אספרגר וכן עם התהנגויות לא נאותות לומד בחינוך מיוחד מאוד אינטליגנתי וילד שמח אך בבית זה לא כמו בבית הספר כך היה תמיד בבית הספר קשיי היתנהגות בעקבות המלצת הפסיכיאטרית שיקח אינווגה כי המצב לא פשוט בבית הספר לקח 3 מג חודש ועבר 6 מג כבר כשבועים וגם איטומין וגם קלונקס. בני שהרגיש מאוד לא טוה עם האיטומין ביקש להפסיקו בנתיים הופסק ומקבל קלונקס. ישנם תופעות לוואי של חרדה ופחד להישאר לבד חושש שיקרה לי משהו לא יכול ללמוד יש ניראה קושי מוטורי בני היה ילד עצמאי נסע באוטובוס לשיעור גיטרה ואהב לנגן וגם לקרוא היום קשה לו רוב הזמן מקובע כזה וניראה מדוכא וכבוי אני חוששת מאוד הפסיכאטרית שלו לא נותנת לי תשובות אצתרך למצוא פסיאטר שיוכל ללות אותנו עים רצון גם להסביר וגם עם יד על הדופק אנחנו בקופת חולים מכבי יש לך אולי המלצה על פסיכיאטר שיש לו סבלנות ללות אותנו? וגם מה דעתך על התרופות ומה דעתך ביכלל תודה מראש אמא מאוד מודאגתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אמא מודאגת
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 02:33שירלי שלום אני פסיכיאטרית של המבוגר, מכל מקום איני יכולה להמליץ על רופא ספציפי. גישתי היא שרופא צריך להסביר ואני בטוחה שיש פסיכיאטרים רבים של הילד שזו גישתם. אציין רק שאמא מודאגת תמיד מדליקה אצלי נורה אדומה של לבדוק מחדש ולא משנה מה גיל הבן או הבת. אם את דואגת חשוב לשמוע עוד חוות דעת וזו זכותך על פי חוק זכויות החולה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אמא מודאגת
-
בדיקה לרמת טגרטולניר 01/02/2011 | 00:40מתי יש לקחת בדיקה לרמת טגרטול בדם? אם אני נוטל טיפול בצהריים, האם בדיקת דם בבוקר למחרת תשקף טוב את הרמה או שמא טווח השעות רב מידי ועלולה להתקבל תוצאת שגויה? ידוע לי כי יש להמתין בין המנה האחרונה לבדיקה כ 8-12 שעות לפחות, אך האם קיימת מגבלה לכיוון השני,כלומר מרחק של כ-19 18 שעות עלול לפספס רמה טובה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקה לרמת טגרטול
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 02:11לניר שלום בדרך כלל נוטלים טגרטול XR פעמים ביום ואז לא נוצרת הבעיה. משך זמן ארוך עשוי להראות רמות נמוכות יותר אך ממילא אם אתה נוטל את הכדורים פעם ביום אז בחלק מהיממה הרמה נמוכה יותר. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקה לרמת טגרטול
-
ריטליןאבי 05/01/2011 | 11:33שלום אני מאובחן עם בעיות קשב וריכוז.נתנו לי מרשם לריטלין. יש לי עוד מעט מבחן ממש חשוב ואני רוצה לקחת את הריטלין לפני,השאלה שלי היא האם הריטלין פועל מיידית ואני יכול לקחת אותו בבוקר שלפני הבחינה או שאני צריך להתחיל טיפול כמה ימים לפני ולקחת כל יום עד הבחינה..במידה והוא פועל מיידית אנא המליצו לי כמה שעות לפני הבחינה לקחת אותו ובאיזה אופן(עם האוכל או בלי)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריטלין
דר' קרני רובין 31/01/2011 | 01:24לאבי אתך הסליחה ששאלתך טרם נענתה - היא פשוט טבעה בים השאלות ריטלין פועל תוך כחצי שעה מרגע לקיחתו. בודאי שכדאי לקחת אותו מספר פעמים לפני הבחינה גם לצורך הכרת התגובה מהתרופה ובדיקה האם לא מופיעות תופעות לא רצויות וגם לתצורך ויסות המינון. צריך להיות במעקב של פסיכיאטר במיוחד בתקופה הראשונה (או נאורולוג) בתקוה שלא אחרתי את בחינתך במתן התשובה בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין
-
OCDטלי 28/01/2011 | 11:29האם יש לפלוטן תופעות לואי? ומה הם? חשוב לי לדעת לפני שאתחיל את הטיפול עבור בני. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תגובה לתשובתו של שמואל
דר' קרני רובין 31/01/2011 | 01:07בעיקרון התשובה נכונה למעט שבפרוזק לא רואים עיפות כמו ביתר ה-SSRI'S ורואים את העצבנות/כעסנות ושתופעות אלו חולפות לאחר כ-3 שבועות. נכון הוא כי באותם מקריםשמגיבים יפה לתרופה יכולים להופיע חלומות מאוד בומבסטיים שבשניות הראשונות קשה להבדיל בינם לבין מציאות. חלומות אילו שונים מחלומות רגילים. לא נתקלתי בחלומות אלו בילדים אך אינני פסיכיאטרית של הילד ולכן אולי לא ראיתי זאת. אני קוראת לחלומות "פסיכוטרפיה בחינם" כי זו עבודת המוח על אותם הדברים העכשויים המציקים לנו ובחלום יש הרבה פעמים גם "פתרונות" לגבי בעיות אלו. אין בכל האמור סיבה לא להקל על הילד ולתת לו את הטיפול שעשוי לעזור לו לפרוץ קדימה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה לתשובתו של שמואל
דר' קרני רובין 31/01/2011 | 00:57הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה לתשובתו של שמואל
דר' קרני רובין 31/01/2011 | 00:57הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
OCD
דר' קרני רובין 31/01/2011 | 00:56לטלי שלום לפלוטין יש תופעות לואי בעיקר ב-3 השבועות הראשונים. בעיקר רואים בחילות ועצבנות קשה, שחולפים כלא היו לאחר 3 שבועות. כל העלאת מינון יכולה לחדש את תופעות הלואי. נגד הבחילות - חשוב מאוד לקחת את התרופה לאחר האוכל ולהקפיד לאכול. נגד העצבנות ניתן לתתבתקופה הראשונה בנזודיאזפין כמו מינון נמוך של קסנקס או לוריבן. דוקא בילדים בגילו של בנך הייתי מנסה תחילה טיפול התנהגותי קוגניטיבי ספציפי ל-OCD. צריך לציין שאם לא, אז פלואוקסיטין (פרוזק, פלוטין, פריזמה) מאוד יעיל. לוקח עד 3 חודשים עד שיש תגובה. יחסית לשאר הSSRI's לפרוזאק יש מיעו תופעות לאחר תקופת ההסתגלות. בהצלחה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
OCD
טלי 30/01/2011 | 16:10בני בן 11הוסף תגובה
-
בן כמה בנך?
30/01/2011 | 13:05הוסף תגובה
-
לטלי
שמואל 29/01/2011 | 17:41טלי שלום.. אינני רופא פסיכולוג או פסיכיאטר חושב לי להבהיר כבר בתחילת תגובתי אך יש לי ידע לא קטן בנושא.. אם אני טועה ותתקן אותי דוקטור קרני לפלוטין כמו שאר התרופות מקבוצת ה SSRI יש תופעות לוואי כגון בחילות כאבי בטן ועייפות בעיקר שאמורים לחלוף לאחר שבועיים. וגם גורמים לעיתים לחלומות. אם הילד מתלונן על משהו שמציק לו במהלך נטילת התרופות רצוי שתגשי למטפל בכדי לבקש מינון קטן יותר או לבקש עזרה בלהקל עליו רפואה שלמה שמואל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה לתשובתו של שמואל
-
שילוב בין תרופותחני ברבי 30/01/2011 | 19:23אני בת 41 במשך 3 חודשים מטופלת בטרנקסל 2 ביום 15 מ"ג כל כדור.עקב התקפי אפילפטיים קלים שמתבטעים בשיתוק בדיבור והתעוותות בפה.הומלץ לי להוסיף ציפרלקס במינון נמוך ותוך שבוע להגיע ל10 מ"ג ביום.שאלתי היא האםאין ניגוד בין התרופות?וכן האם לא מסוכן לטול אותן ביחד? תודה מקרב לבהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שילוב בין תרופות
דר' קרני רובין 31/01/2011 | 00:21לחני שלום. אין ניגוד בין טנקסל לבין ציפרלקס וניתן לקחת אותם ביחד. אציין כי לא מוכר לי שימוש בטרנקסל כטיפול אנטי אפלפטי, אך אם זה עוזר מי אני שאתווכח מה עוד שטרנקסל הינו בנזודיאזפין מיוחד ןבנזודיאזפינים מסייעים לטיפול אנטי אפילפטי בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב בין תרופות
-
שאלה בנוגע לתרופהחני 25/12/2010 | 20:08האם התרופה רמוטיב 500 מ"ג יכולה לגרום לעצירות? יש לציין שזו תרופה טבעית. בתודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דר' קרני רובין 31/01/2011 | 00:13שלום חני סליחה על העיכוב במתן התשובה. עד כמה שהצלחתי לברר אין איזכור לתופעת לואי של עצירות מרמוטיב. במידה והופיעה תופעת לואי שכזו יש מקום לבחון את התפקוד המלא של בלוטת התריס: TSH, FREE T4, T3 or FREE T3 אשר יכול מעט לרדת עם כל תרופה נוגדת דיכאון ואם הוא היה גבולי עוד ממקודם עשויה להופיעה תת פעילחות שגורמת לעצירות. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
מחכה לתשובה בבקשה
11/01/2011 | 20:54הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- קלפטומניה
- הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פסיכותרפיה
- טיפול EMDR
-
בדיקות קשורות
- אבחון פסיכיאטרי
- אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
- מתדון
- קלומיפראמין
-
מונחים קשורים
- קנאביס
- דיסלוגיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם