פורום פסיכיאטריה - עמוד 1419
-
דחוף עזרהא 16/01/2011 | 07:40ב 4 הימים האחרונים אני סובלת מתחושות בעירה בגוף מלוות בהתקפות חרדה קשות ועליה בלחץ הדם. לצערי/להפתעתי כדורי אלפרליד (0.25 מ"ג) שהייתי לוקחת לפעמים ברגעי לחץ/חרדה לא עוזרים. חשוב לציין שבחודשיים האחרונים אני לוקחת 1/2 כדור פריזמה בגלל חוסר אנרגיה כללי שחשתי וחרדה קלה. אני ממש במצוקה! יש משהו שניתן לעשות כדי להפסיק את התקפות החרדה האלו המלוות בתחושת בעירה בגוף? רקע: בת 42 בשנה האחרונה, בעקבות ניתוח להסרת בלוטת פאראתירואיד לוקחת כמות גדולה של סידן וויטמין די (1200 סידן+2500 יח' ויטמין די ביום). לפני כשבועיים התחילו לי ייקיצות קבועות בלילה -תמיד בסביבות השעה 3 -אחריהן התקשיתי להרדם. לפני 4 ימים, בזמן הייקיצה באמצע הלילה, כבר הייתי בעיצומו של גל חרדה המלווה בתחושת חום ובעירה בגוף (לא יודעת אם יש קשר אך באותו ערב קיבלתי מחזור...) חשוב לציין: כשנה לפני הפריזמה לקחתי במשך מספר חודשים ציפרלקס, אותו הפסקתי כי כפי הנראה גרם לי לתחושות נוירולוגיות לא נעימות בגפיים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה נוספת
דר' קרני רובין 23/01/2011 | 03:05סליחה א. בטעות הקלקטי על אנטר. 1. אין סיכוימ בעולם שתשתגעי -כי למשוגע לא איכפט לאבד שליטה ואת נתקפת חרדה מפני איבוד השליטה - הכי קטן. 2. את חייבת לפנות לאנדוקרינולוג. קלציום אינו תמיד גבוהה הוא יכול להיות בנורמה בחלק מהבדיקות ובחלק אחר להיות גבוהה. קלציום בהחלט נותן תסמינים שונים. 3. קסנקס ככלל אפשר לקחת עד 6 גר' אך אני תמיד ממליצה לא לעבור בשום מקרה את ה-3 גר' שזה 6 כדורים ליום והאמת שברב המקרים מסתדרים על 1.5 עד 2 גר'. 4. חצי כדור פרוזק אפשר להפסיק מהיום למחר במיוחד מאחר וזמן מחצית החיים של הפרוזק הוא 10 ימים והוא יורד מאד בהדרגה ונעלם תוך חודש מהדם. יחד עם זאת איני סבורה שכדאי שתעשי זאת על דעת עצמך כי לי נשמע כאילואת זקוקה לו ובמינון יותר גבוהה. את מוכרחה לפנות גם לפסיכיאטר שידריך אותך. מבלי לראות אותך ולהבין לעומק את הדברים לא ניתן ליעץ לך בצורה מקצועית בברכה דר' קרנירוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה נוספת
דר' קרני רובין 23/01/2011 | 02:51הוסף תגובה
-
שאלה נוספת דחופה לגבי הבלוטה ולגבי האלפרליד/קסנקס
א 18/01/2011 | 09:42בבדיקות הורמונים שביצעתי ביומיים האחרונים מסתבר שהורמון ה- PTH של בלוטת יותרת התריס מעל הנורמה (מה שמחשיד שאולי הניתוח שעברתי עזר זמנית בלבד ושכעת מתחיל הסיפור מחדש עם בלוטה נוספת מתוך ה-3 שנותרו)- אולם ככל הידוע לרופא שלי הורמון הpthלבדו ללא סידן גבוה בדם לא אמור לעשות אפקט כזה כמו שעובר עלי בשבוע האחרון - מה דעתך מנסיונך? רציתי לוודא גם שהבנתי אותך נכון: מותר לקחת 12 כדורי קסנקס של 0.5 ביום? או שהתכוונת ל 2 כדורים ביום? בנוסף, אני מאוד חוששת להגדיל את מינון הפריזמה, להיפך, אני חשה צורך גדול להפסיק ליטול את הפריזמה בגלל שעד שהתחלתי לקחת אותה לא הייתי בדיכאון וחרדה קשים שכאלו. פשוט הייתי בין עבודות ולא ממש אנרגטית ורציתי משהו שייתן לי קצת "היי" ומרץ. 1/2 כדור הפריזמה או אפקט הפלסבו של הנטילה שלו אכן עשו את זה למשך תקופה קצרה, אבל כעת אני במצב שמעולם לא הייתי בו, אני מרגישה שאני פשוט עלולה להשתגע מההתקפות האלו וחוששת ש"המשחק" במוח עם כל החומרים האלו עלול להביא אותי לשיגעון. היום בלי קסנקס (ולפעמים אפילו יחד איתו) אני לא מצליחה להרדם. איך לדעתך אני יכולה לחזור למצבי הקודם? אני בהחלט מעדיפה אנרגיה ירודה על הטירוף המבעית הזה שהגעתי אליו... איך בכל זאת אפשר להפסיק את נטילת הכדורים בלי ליצור שוק לגוף ולנפש? מקווה שתעני לי בהקדם - אני ממש במצוקה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 18/01/2011 | 01:38אקטיזיה זו תגובה לתרופות אנטי פסיכוטיות אשר בה יש אי שקט ברגליים ולא ניתן לשבת או לעמוד בשקט. אינך מקבלת שום תרופה שגורמת לאקטיזיה והתאור של ך כלל אינו דומה לתאור של אדם הסובל מאקטיזיה. בברכההוסף תגובה
-
שאלה נוספת דחופה
17/01/2011 | 07:34יכול להיות שמה שקורה הוא בעצם אקטיזיה? בעבר כשלקחתי 1/2שנה ציפרלקס (1/2 כדור ליום) היו תחושות נוירולוגיות לא נעימות שנחשדו כאקטיזייההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נסיון לעזור
דר' קרני רובין 17/01/2011 | 01:35ל-א שלום בראש ובראשונה ניתן לקחת 0.5 מ"ג קסנקס למעשה עד 12 כדורים אולם בדרך כלל 3-4 כדורים מספיקים. שנית נראה לי כי יש בהחלט מקום להעלות את מינון הפריזמה תחילה לכדור ביום ואחר כך לכדור וחצי ביום.זה נשמע כאילו יש כיום שילוב של דיכאון וחרדה. מבחינת הפרוגנוזה (המהלך) אין הבדל אם יש חרדה לבד או חרדה ודיכאון - אך צריך לטפל בכך. היקיצה באמצע הלילה אף היא אופיינית לדכאון. קרוב לודאי שהיקיצה בעמצא הלילה בעיצומו של גל חרדה, נבעה מחלום. ואחרון אך לא פחות חשוב זה שצריך לבדוק באם אין לך היפותירואידיזם או היפותירואידיזם סמוי - כי לעיתים פוגעים בבלוטת התריס. דרושה בדיקה מלאה - TSH, FREE T4, FREE T3 or T3. תפקוד הבלוטה חשוב ביותר, כי אם יש היפותירואידיזם חייבים לתקנו בכדי להשיג תגובה טובה לתרופות בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה נוספת
-
לעזור לאחותיאלין 17/01/2011 | 16:43שלום יש לי אחות בת 38 , היא לא למדה כלום בחיים וממה שלמדה (ספרית,ומטפלת ילדים) לא הצליחה להתמיד בכלום , בכל עבודה שעבדה היא רבה עם העובדים וגם עם המנהלים , לכן היא לא נמצאת בעבודה ביותר מכמה חודשים , תמיד יש לה תלונות , על העבודה על המשכורת על העובדים , והבעיה שהיא מתעצבנת מהר ומתחילה לריב ולצעוק ולדבר מילים לא יפות , היא גרה איתי לכמה שנים עכשיו עברה לגור עם ההורים כי עובדתת באזור שלהם , אך שוב זה חוזר על עצמו , למרות שהעבודה היא לא הכי קלה וגם לא קשה במיוחד , והמשכורת יחסית למה שעבדה בשנים האחרונות וביחס למישהי שאין לה משהו ביד (מקצוע או כשרונות ) משכורת מעולה , אך שוב רבה עם האחראית עליה שהיא קרובת משפחה , צועקת עליה מול העובדים רבה עם העובדים , וגם תמיד מתלוננת שהיא לא פריירית ולא מוכנה שינצלו אותה (למרות שהם לא) זה מהתפקיד שלה , להורים הזקנים שלי כבר נמאס כי , גם להם עושה המוות , וגם אני לא רוצה שתחזור לגור איתה , איך אני יכולה לעזור לה כדי שטתפל בעצמה שיהיה גם לה וגם לנו (המשפחה) חיים יותר שקטים ורגועים וגם היא תוכל בגיל הזה להתייצב במקום עבודה אחד , אולי כדאי שתקח כדורי הרגעה או אולי להפנות אותה לפסיכולוג , שאולי גם לא תסכים לזה . אשמח מאוד אם תצליחי לכוון אותיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לעזור לאחותך
דר' קרני רובין 18/01/2011 | 02:13הייתי מפנה אותה קודם כל לפסיכיאטר. יתכן וכל עוד לא תאלץ לצאת גם מבית ההורים לא תסכים, כיזה נוח מדי עבורה ואין לה צורך בשינוי. בשום פנים לא הייתי ממליצה שהיא תחזור לגור איתך - זה לא טוב לא לך ולא לה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לעזור לאחותך
-
חרדות..משה 17/01/2011 | 13:15אני בן 27 וסובל מהתקפי חרדה וממקומות סגורים. אמנם לא הגעתי בחיים לחדר מיון עקב זה.הפסיכיאטר נתן לי בדיקות דם.. PLATELETS 134.00 K/UL ( 150.00- 400.00)* והדבר הזה יצא נמוך, האם זה בגלל המתחים והחרדה, יש לציין שאין לי דימום כלשהוא..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חרדות
דר' קרני רובין 18/01/2011 | 02:06שלום משה כדאי לחזור על הבדיקה - קרוב לודאי שזו טעות מעבדה. לדעתי אין משמעות רבה לכך שהטסיות מעט מתחת לנורמה. אין לכך קשר עם החרדה איזה תרופות אתה מקבל? בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדות
דר' קרני רובין 18/01/2011 | 02:05שלום משה כדאי לחזור על הבדיקה - קרוב לודאי שזו טעות מעבדה. לדעתי אין משמעות רבה לכך שהטסיות מעט מתחת לנורמה. אין לכך קשר עם החרדה איזה תרופות אתה מקבל? בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדות
-
עזרה בבקשהחסוי 04/01/2011 | 09:57שלום רב, אני פונה אלייך למען אחותי הגדולה. בשנה שנתיים האחרונות שמתי לב שהיא סובלת מהתקפי חרדה אשר לפי דעתי הולכים ומחמירים. היא יכולה להיכנס להתקף חרדה מדבר פעוט מאוד כמו מחשבה על מבחן שהיה לה רק בעוד חצי שנה.. ההתקפים מלווים בבכי ,בספזם שרירים, בלחץ בחזה והיפר וונטלציה. כמו כן אני חושדת מאוד שהיא סובלת מ ocd , היא נוהגת לבדוק את דלת הבית בסדרות של 3 ולא תהיה רגועה עד שתאמר נעול ואני יחזיר לה תשובה. כמו כן היא אובססיבית לגבי החניה של האוטו היא תבדוק 3 פעמיים אם היא עשתה את הפעולות הדרושות על מנת שהאוטו במצב "פרקינג" כמו כן אותו הדבר עם הדוד התנור חלון הבית וכו'. דיברתי איתה אינספור פעמיים על ללכת לטיפול אך היא מסרבת בתוקף בטענה שהיא לא "משוגעת". אנא עיזרי לי לעזור לה כי לדעתי המצב רק מחמיר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך תגובה
דר' קרני רובין 18/01/2011 | 01:58שלום רב אולי הסיבה שאחותך אינה מוכנה לפנות לטיפול זה כי יש לה אותך. כל זמן שאת משמשת ככותל המערבי אין לה צורך ללכת לטיפול. לדעתי עליך לצאת מהבית ולשים לה גבולות. עליך להתחיל לחיות את חייך. זה שתצרי חלל יאלץ גם את אחותך לעשות שינויים. כמובן שהיא רוצה שהשיגרה שהיא רגילה אליה תמשך. אולם כל עוד השגרה הזו תמשך היא לעולם לא תגיע לשינוי ושיפור. לצאת מהבית ולהתחיל לחיות את חייך זה הצעד הקשה אך הנכון. בהצלחההוסף תגובה
-
בהמשך לתגובתך
17/01/2011 | 08:26דר' קרני שלום רב, בהמשך לתגובתך אני נורא מנסה לשכנע את אחותי שללכת לטיפול זה בסדר ומוצדק ואפילו אני מעונינת ללכת לטיפול על מנת לקבל קצת פספקטיבה והכוונה ואף הלכתי למס' טיפולים אשר עזרו לי המון שאחותי מודעת לכך, אך עם זאת היא מסרבת בכול תוקף ללכת. אני מרגישה שאני כבר יוצאת מדעתי מהתנהגותה, אני מרגישה כי אני מכילה לה את ההתנהגות ומאשרת לה אותה כי רק אלי היא פונה, וכמו כן רק אני מודעת לכך ברמה הרפואית בבית, שאר בני הבית מכחישים שיש בעיה. אני מאבדת סובלנות נורא מהר דבר אשר לא מתאים לי כלל אך אני מרגישה שכבר אין לי כול להכיל כול כך הרבה לחץ ממנה כי גם עלי עוברים דברים לא פשוטים פשוט כולם בוחרים להתעלם מכך, וכך נוצר מצב שאני קשובה לכולם ואון קשבת וכתך להיתמך עליה , אך בשבילי אף אחד לא מפנה מקום. כמו כן אני עוזבת את הבית בקרוב ואני לא יודעת איך היא תתמודד עם הידיעה הזאת. האם היא תרגיש חוסר אונים? היא טוענת שהיא תתקשר אלי בכול רגע על מנת שהשיגרה שהיא רגילה אליה תימשך... אין לי כוח יותר....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול עצמי מוצלח - כל הכבוד
דר' קרני רובין 13/01/2011 | 18:56ל-א' שלום רב, ראשית, כל הכבוד כי עשית טיפול התנהגותי קוגניטיבי בעצמך וזה מרשים. שנית, לא כולם מסוגלים להתמודד עם החרדה המציפה כתוצאה מדחיית הדחף למרות שהוא לא הגיוני. מסיבה זו, במרבית המקרים יש הכרח לתת את הטיפול התרופתי ורק אחר כך להמשיך עם הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ocd איננו שיגעון
דר' קרני רובין 13/01/2011 | 18:52לחסוי שלום, אנא מסור לאחותך שחרדות ו-ocd אינן הפרעות של משוגעים. אנשים מאוד ידועים סבלו מ-ocd, למשל לקסינגטון שכתב את הלקסיקון הראשון ומדובר על פי רוב באנשים חכמים ומוכשרים. לגבי הטיפול בחרדה וב-ocd הוא מתחלק לשניים: 1. תרופות ממשפחת ה-SSRi's המורידות בכ-55% את עוצמת החרדה ואת חשיבות החרדות. 2. טיפול התנהגותי קוגניטיבי שהכותבת הנכבדת למטה עשתה את חלקו בעצמה וכל הכבוד לה. בעבר, היו אנשים עם ocd נסגרים בבית ולא מספרים על ההפרעה מחשש שיחשבו שהם משוגעים. אך מאז שיש טיפולים ספציפיים, הנאשים הסובלים מהרפעה זו ברובם יצאו מהארון. תמליץ לאחותך שתצא מהארון כי היא לא משוגעת וניתן לעזור לה. כמו כן, אולי כדאי שתקרא את הספר "הילד שלא הפסיק לרחוץ את ידיו". בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אם מותר לי לנסות לעזור (מנסיון אישי)
א 05/01/2011 | 12:34שלום, רציתי לכתוב כמה מילים מנסיון אישי שאולי יעזרו. אני לא מכירה את אחותך ואת אישיותה, ואני יודעת שטיפול במקרה משולב של חרדה וOCD הוא מורכב ויתכן שדורש טיפול תרופתי ובכל מקרה דורש את שיתוף הפעולה שלה. בתור אדם שחרדות מלוות אותו מאז ילדותו ושהופיע אצלי OCD שהתגברתי עליו בכוחות עצמי, רציתי להציע בלי קשר לטיפול התרופתי, שאם יוצא לך לדבר עם אחותך, תנסי לקחת כמה דברים בחשבון: אחד, לנסות לא להפוך את העניין לחמור מדי. אנשים רבים סובלים מחרדה ומצליחים להתגבר עליה או לחיות איתה, וגם או סי די, כמו שציינתי, למרות שהיא נראית כמו בעיה חמורה - היא לפעמים דבר שפשוט נעלם! כמו במקרה שלי. אז אם תוכלי לזרוע בה קצת אופטימיות (מוצדקת) בנושא הזה, אני חושבת שזה עשוי לעזור. דבר שני, לגבי האו סי די, עזרתי לעצמי בשתי דרכים: אחד, עשיתי עם עצמי הסכמים לטווח קצר. לדוגמא: החלטתי שביומיים הקרובים אני נועלת את הדלת פעם אחת בלבד. או שבשלושת הימים הקרובים אני לא בודקת שהגז מכובה יותר מפעם אחת. ככה, לאט לאט, הבעיה נעלמה לחלוטין, כבר 6 שנים. ובכל פעם שאני רואה ניצנים שלה, אני מטפלת בה מיד. המחשבה השנייה שעזרה לי, היא מחשבה מסוג "לא איכפת לי שהבית ישאר פתוח, ומצדי שיפרצו אליו, אני לא בודקת שוב שנעלתי". אפילו שאת כאילו 'עובדת על עצמך' עם מחשבה כזו, אני מצאתי אותה מאוד מועילה. והדבר האחרון, לגבי חרדות, הדבר היחידי שאני יכולה לומר שעזר לי הוא להקטין את הבעיה, להחליט שבינתיים אני חיה איתה ולנסות בינתיים לעבוד על דברים אחרים בחיי -- ובעיית החרדה באמת פחתה, כי בעיני חרדה קשורה מאוד למידת האושר הכללית שלנו בחיינו. תשימי לב, אולי תראי שבתקופות "שמחות" יותר אחותך פחות חרדה ולהיפך. לכן, הרגיעה באופן כללי והאופטימיות בתחומים אחרים בחיים מאוד עוזרת. כל זה לא קשור לפניה לפסיכיאטר - אני בעד, ואני יודעת שלא פתרתי מבחינתי את הדברים לעומק - אבל אם אחותך מתנגדת לזה כרגע, ומסרבת להכיר בזה שיש לה "בעיה", אולי הדברים שכתבתי כאן יוכלו קצת לעזור לה, ולהביא אותה למצב שבו תוכל להכיר בבעיותיה ולנסות להתמודד איתן. אותי הם הצילו בתקופה מסוימת בחיי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך תגובה
-
דיפרסון (של אנדרסון) - באמת תחליף לאנטי דכאוניות?16/01/2011 | 21:58שלום, רואים הרבה המלצות על התרופה הטבעית האנטי דכאונית או חרדתית "דיפרסון" של אנדרסון. האם היא באמת משפיעה במקרים מסוימים באופן מספק? כדי לנסות לפני ציפרמיל וכו'? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה ד"ר רובין על התשובה המפורטת
18/01/2011 | 01:48הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיפרסון של אנדרסון
דר' קרני רובין 17/01/2011 | 02:30שלום על פי מעט המידע שמצאתי, הדיפרסון עשיר בחומצה האמינית טריפטופן ובעזרת הוויטמין B-6, הופכת החומצה לסרוטונין במוח. (השאלה היא האם מדובר בכמויות טיפוליות של טריפטופן) על פי הפירסום הדיפרסן מכיל: בלוטה שחורה Ballota nigra ה-phenylpropanoides המצויים בצמח בודדו ונבדקו. לשלושה מהם verbascoside ,forsythoside ,arenarioside יש אפיניות לקולטנים של דופמין, מורפין ו-benzodiazepine. הפעילות המרגיעה של מערכת העצבים קשורה לפניל-פרופנואידים. ג'ינסנג סבירי Eleutherococcus senticosus נטען כי במחקר שנערך ב 1000 עובדי מפעל, התגלה, כי נרשמה ירידה של 40% בהיעדרויות ממקום העבודה אצל אלו שהשתמשו בתמצית של צמח הג'ינסנג הסיבירי. ג'ינסנג קוריאני Panax ginseng נטען כי ניסוי קליני שנערך בפינלנד בשנת 1995 בקרב חולים, הראה כי הצמח העלה את מצב הרוח ושיפר את הביצועים הפסיכו-פיזיקליים סכיסנדרה Schizandra צמח הסכיסנדרה נחשב לצמח אדפטוגני המסייע לפעילות של בלוטת האדרנל. יעיל ומחזק במיוחד במצבי תשישות וחולשה ויתניה משכרת Withania somnifera Adaptogen - אדפטוגן, מחזק את מערכת החיסון, עוזר לגוף להסתגל לשינויים, משפר את איכות החיים וההרגשה הכללית, מסייע להחלים ממחלה, לעבור טיפולים קשים ולהשתחרר ממצבי לחץ. טיון השמש Inula Helenium מיועד לסובלים מדיכאון קל עד בינוני מלווה בבעיית נדודי שינה. יתכן כי תרופה "טבעית" זו, כמו הרמוטיב יעילה בדיכאון קל עד בינוני אך אין לי ספק כי בדכאון עמוק אין די בכך. גם לדיכאון קל עד בינוני הייתי ממליצה על ניסיון עם רמוטיב שפורסמו עליו מחקרים, יעילותו הוכחה וידוע מנגנון הפעולה שלו. בברכההוסף תגובה
-
תודה רבה ד"ר רובין על התשובה המפורטת
-
המשך לעזרה..מירב 16/01/2011 | 12:41שלום כתבתי לך שיש לי תופעות לוואי- גילגולי עיניים כתוצאה מנטילת זיפרקסה ולוטב 10 מליגרם ואני נוטלת גם פרטן 5 מיליגרם פעמיים ביום, כתבתי לך שאין לי טעם לחיים ועדיף למות, הגזמתי, אני אוהבת את החיים למרות הכל פשוט התופעות לוואי האלו מציקות לי, השאלה שלי היא מה זה היפותירואידיזם, ומה זה טיפול באל -תרוקסין עליו המלצת לי, את גם אמרת שיש תרופה בשם אביליפי שיש לה פחות תופעות לוואי של גילגולי עיניים את ממליצה לי עליה? שמעתי שיש לתרופה אביליפי תופעות קשות, מה את מציעה? ובאיזה מינון עליי לקחת אביליפי שהרי אני שותה זיפרקסה ולוטב 10 מיליגרם. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך לעזרה
דר' קרני רובין 17/01/2011 | 02:43למירב שלום אל-תרוקסין הוא תחליף להורמון התירואיד שחסר לך. אנא פני לאנדוקרינולוג (רופא של בלוטות) שינחה אותך בטיפול בחסר של התירואיד. בלוטת התירואיד מאד חשובה מאחר והיא שולטת על כל המטבוליזם שלנו באמצעות הורמון התירואיד שחסר לך. זיפרקסה זו זיפרקסה בין אם היא בכדור ובין אם היא בצורת וולוטאב ולכן תופעות הלוואי הן זהות. אשר לאביליפיי -הסברתי כי לכל תרופה תופעות לוואי משלה וכדוגמא הבאתי את האביליפיי לה פחות תופעות של גלגול עיניים אך כמובן יש לה תופעות משלה בעיקר בתחילת הטיפול ולכן מתחילים אותה מאוד לאט. איני יכולה להמליץ לך איזה טיפולעדיף עבורך - את מוכרחה להתיעץ על כך עם הפסיכיאטר המטפל בך ושמכיר אותך. בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך לעזרה
-
עזרה...מירב 12/01/2011 | 00:51שלום הייתי נוטלת זיפרקסה 7.5 מיליגרם וגם פרטן 5 מיליגרם פעמיים ביום עקב תופעות לוואי- גילגולי עיניים אז הרופא החליף לי לזיפרקסה ולוטאב 10 מיליגרם ועדיין יש לי תופעות לוואי שנמאס לי מהן- גילגולי עיניים מה לעשות זה? מפריע לי בחיים נמאס לי מזה אילו עוד תרופות אנטיפסיכוטיות קיימות שלא יגרמו לי תופעות לוואי, ואציין גם שחליתי בחוסר פעילות של בלוטת התריס, הרופאת משפחה שלי הודיעה לי עקב בדיקות דם שעשיתי בגלל כאבי ראש.וקראתי על הזיפרקסה שיש לה השפעה הרסנית על מערכת הבלוטות האם בגלל הזיפרקסה יש לי חוסר פעילות של בלוטת התריס? אם כן מה עושים? האם צריך להחליף תרופה? מה עושים עם התופעות לוואי אני במצוקה נפשית וחושבת שאין לי טעם לחיים ושעדיף למות בבקשה עני לי, תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה לבקשת עזרה
דר' קרני רובין 16/01/2011 | 02:27למירב שלום 1. יש תרופות נוספות חוץ מזיפרקסה. אך לכל תרופה יש תופעות לואי משלה.בימים אלה הגיעה התרופה אביליפיי למדפי הקופות (היא בסל) ויש לה למיטב ידעתי פחות תופעות לואי של גלגול עיניים. 2. סביר להניח שההיפותירואידיזם אינו תוצאה של הזיפרקסה. אך הדיכאון שנשמע מדבריך אין ספק שהוא מושפע מההיפתירואידיזםץ את חייבת לקבל טיפול באל-תרוקסין אשר ללא ספק ישפר את הרגשתך לאחר איזון. בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה לבקשת עזרה
-
ציפרלקס מקורייוסי 10/01/2011 | 15:08אני לוקח ציפרלקס 10 מג מקורי 4 שנים, לאחר גל שלישי של דיכאון.התרופה היצלה אותי.האם אני יכול לקחת את התחליף הגנרי של טבע, או להשאר עם המקורי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ציפרלקס מקורי
דר' קרני רובין 16/01/2011 | 02:17ליוסי שלום למיטב ידיעתי יש רק גנריקה של חברת יוניפארם ולא של חברת טבע. אני בעד גנריקות, אך יחד עם זה המעבר לגנריקה יכול לגרום לנסיגה. יש דיווחים רבים על כך ואני תקווה כי לא רחוק היום בו מי שאוזן על סוג אחד לא יאלצו אותו להחלךיף - כפי שזה מקובל בתרופות אנטיאפילפטיות. אני מקוה שעניתי על שאלתך. בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרלקס מקורי
-
שלום ד"ר קרני12/01/2011 | 12:44שלום ד"ר קרני, לפני כארבעה חודשים התחלתי, אחרי בערך 15 שנה של חרדות, דכאון, ועוד הרבה קשיים, לקחת ציפרלקס 10 מ"ג. אני מרגיש הרבה יותר טוב - כאילו משקל של 100 טון ירד ממני, אני פתאום מרגיש אומץ, לא מפחד, ורואה את הכל בצורה הרבה יותר בהירה, יש לי כוח לקום בבוקר פתאום. פתאום אני אופטימי. השאלה שלי אלייך - מראש אמרתי לפסיכיאטר שרשם לי את הכדורים שאני רוצה להשתמש בהם לתקופה מסוימת אבל לא לכל החיים. רציתי שם יעזרו לי בהתחלה ושאני אמשיך לבד. אבל עכשיו כשאני רואה כמה זה עוזר לי אני, האמת, לא מבין איך אני אוכל להמשיך בלעדיהם, כל מה שעשיתי בעבר, נגיד ביופידבק ויוגה ופסיכולוגים, לשום דבר לא היה אפקט דומה, ועכשיו אני מרגיש שאם אני חוזר למי שהייתי לפני הכדורים זה ממש שינוי שיהיה לי קשה לעבור. האם את חושבת שבמקרה שלי אלה כדורים לתמיד? מה עושים במקרה כזה? איך מישהו במצב שלי אמור (לא עכשיו, עוד חצי שנה, שנה אפילו) להתחיל להפרד מהכדורים ולמצוא דרך בכוחות עצמו? מנסיונך מה קורה במקרים כאלה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ציפרלקס לתמיד?
דר' קרני רובין 16/01/2011 | 02:08שלום איני סבורה שיש מקום להפסיק את הציפרלקס ואין סיבה רפואית לעשות זאת. לדעתי החיים קצרים מדי מכדי לבזבזם על סבל מחרדות. ודאי הדבר נכון אל לא עברת טיפול התנהגותי קוגניטיבי ולמדת למצוא עוד אופציות בנוסף לאופציות הקטסטרופליות שאופייניות לסובלים מהתקפי חרדה וכן דרכי התמודדות עם חרדות. בכל אופן גישתי היא שלא מחליפים סוס מנצח בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרלקס לתמיד?
-
אמא בהיסטרייהלללל 27/12/2010 | 00:35בני בן8 וחצי אובחן אצל שני פסיכיטרים שונים האחד נתן חוות דעת כי בני סובל מADHD וכן מבעייה התנהגותית הנובעת מבעיה של תפקודים ניהוליים "מסננים" הוא נתן מרשם לריטלין 10 מ"ג וכן לפרוזאק 10 מ"ג ליום כאשר נשאל מדוע נתן פרוזאק מאחר שהילד אינו סובל מדיכאון נעניתי כי התרופה מספקת מענה לילדים הסובלים מאובססיות וקומפולסיות המונעים מבעיית מוסחות .הוא ביטל את האפשרות למתן רספרדל בכלל וטען כי זה לא המקרה הנדון,,, הפסיכאטר השני אבחן את בני כסובל מADHD אך נתן לו מרשם של רספרדל וריטלין כששאלתי לגבי פרוזאק נעניתי כי התרופה נועדה לטיפול בדיכאון ואין קשר ובכלל זו תרופה חזקה מקבוצת SSR וכן עלולה לגרום לילד למאניה ,,,, הסיטואציה גרמה לי לחוסר ביטחון לחרדות יש לציין כי שני הפסיכיאטרים ידועים ובעלי נסיון רב ,, איני רוצה להזיק לבני וכרגע מאחר והתחלתי עם הפסכיאטר הראשון את התהליך בני נוטל פרוזאק בערך שבוע האם כדאי להפסיק האם אני יכולה באמת לגרום לו למאנייה , איזו מבין התרופות התרופה הבטוחה יותר ועם פחות תופעות לוואי ,,,,, אנא עיזרו ליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
"אמא בהיסטריה"
דר' קרני רובין 16/01/2011 | 01:38לללל שלום רב קודם כל סליחה שלא עניתי לך קודם. השאלה שלך טבעה בים השאלות. אינך בהיסטריה והלבטים שלך הם לגיטימיים. אני מצטרפת למה שכתב לך YP שאינו רופא, אך בהחלט מכיר את הנושא. השאלה היא מה הסימפטום השליט בתמונה - הפרעות התנהגות קשות או מצב דכאוני/כפייתי. ככלל הייתי מנסה רק ריטלין ולפי התגובה מחליטה אם דרוש משהוא נוסף. אשר לפרוזק זו תרופה יעילה ובקובלת בילדים למצבים דכאוניים או מצבים כפיתיים. תרופה זו כמו כל התרופות שהן נוגדות דכאון יכולה לגרום למאניה רק אם יש תורשה (גנים) מתאימה. אני בדרך כלל גורסת שצריך על רופא אחד ולזרום איתו אחרת משתגעים מרוב דיעות. אם התחלת עם ריטלין ופרוזק כדי לתת לכך צ'אנס ולא להפסיק להתחיל ולהפסיק תרופות - אלא אם זה באמת עושה רע. בתקווה שכבר עצותי מיותרות ובברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
"אמא בהסטריה"
דר' קרני רובין 16/01/2011 | 01:22הוסף תגובה
-
אמא בהסטריה
y.p 14/01/2011 | 14:56שלום, אמנם איני פסיכיאטר, אך אני מכיר כמה ואני בעצמי מטפל בילדים עם קשיים מסוימים, ביניהם התנהגותיים. שתי התרופות שאת מתארת, שונות במעט זו מזו ופועלתן במוח שונה, לא ממש ברור למה הילד זקוק להן, מכיוון שריספרדול למשל, עשוי לשמש כתוספת לריטלין, במקרים חמורים של קשיי התנהגות ואימפולסיביות, זו היא תרופה אנטי-פסיכוטית. לשני התרופות תופעות לוואי משלהן, איני פסיכיאטר אך בהחלט מומלץ לשקול בשנית האם הבעיה כל כך חמורה עד כדי נטילת כדור נוסף מקבוצת האנטי פסיכוטיים בנוסף לריטלין. ניתן לשקול טיפולים אלטרנטיביים. יום טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
"אמא בהיסטריה"
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- הריון מדומה
- מיזופוניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- גמילה מעישון
- טיפול פסיכיאטרי
-
בדיקות קשורות
- סכיזופרניה גבולית
- אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
- מתדון
- קספליון (פליפרידון פלמיטאט)
-
מונחים קשורים
- פרחי קנאביס
- קנאביס רפואי
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם