פורום פסיכיאטריה - עמוד 1418
-
Paxxetברכה 11/01/2011 | 14:12שלום, אני נוטלת paxxet בגלל חוסר איזון של סרטונין, יותר נכון אני אמורה לעשות זאת, אך התרופה עושה לי הרגשה מאוד לא טובה ואני כל הזמן מפסיקה לקחת אותה. אני גם ככה כל בוקר קמה עם הבחילה, אבל כאשר אני נוטלת את Paxxet, אני כמעט בטוח מקיאה.תרופה זאת גורמת לי להרגשה לא נעימה בוושט, כאילו התרופה נתקעה שם, ובהרבה פעמים אני מרגישה צרבת במשך זמן ממשוך לאחר נטילת הכדורים. אני לא יודעת האם קיים הקשר בין התרופה הזאת לבין ההקאות, אבל ההרגשה הלא נעימה היא הגורם העיקרי לכך שאני מפסיקה פעם אחר פעם לקחת את התרופה הזאת. כאשר אני לא נוטלת אותה, אני נכנסת שוב פעם לדיכאון ולהתקפי חרזה וזעם בלתי נשלטים. אומנם, לדברי בן זוגי, ההרגשה הלא נעימה והקאות הם רק תירוץ. האם קיימת תרופה אחרת ממשפחה הזאת שאינה גורמת לצרבת והקאות בתודה מראש, ברכה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פאקסט
דר' קרני רובין 25/01/2011 | 21:34לברכה שלום, בהחלט קיימים כדורים מהמשפחה הזאת. כולם גורמים בתחילה (במשך 3 השבועות הראשונים) לבחילה, פחות אם לוקחים אותם אחרי אוכל. בחילה זו חולפת עם הזמן. יש הבדל בין הכדורים גם במרכיבים הלא פעילים וייתכן והרגישות היא דווקא לחומרים אלה. הייתי מנסה ציפרמיל, לוסטרל (סרטרלין) ואפילו סרוקסט מקורי או את הגנריקה של חברת קצט פארוטין. ייתכן והרגישות היא דווקא למרכיבים המדביקים את הכדור של חברת יוניפארם. כמובן שכדאי לנסות להחליף את הפאקסט כדי שלא תסבלי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פאקסט
-
וולבוטריןfilak 10/01/2011 | 01:31שלום ד"ר רובין נטלתי את התרופה במשך שבועיים במינון 150 מ"ג. לא היו לי תופעות לוואי. בהמלצת הרופא עברתי למינון 300 מ"ג. יש לי פריחה קלה בפנים לאחר שנטלתי כדור - הפריחה החלה 4 שעות אחרי-כרגע הפסקתי ליטול את התרופה-בעקבות עיון בתסמיני תופעות הלוואי. כמו כן קראתי כי צריך להודיע לרופא על מחלות כבד,אני נשא של הפטיטס C , הרופא שלי בחול, תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
וולבוטרין
דר' קרני רובין 25/01/2011 | 21:29שלום, נראה לי שעשית נכון שהפסקת ליטול את הוולבוטרין. לדעתי, עליך להיוועץ עם הרופא שלך לפני שתחזור להשתמש בכדור זה או כדור אחר ויש להודיע לו על ההפטיטיס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
וולבוטרין
-
כדורי פריזמההולי 09/01/2011 | 22:56אם אני לוקחת חצי כדור ליום .....יש מצב של עליה במשקל.למרות שאני לא אוכלת הרבה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כדורי פריזמה והשמנה
דר' קרני רובין 25/01/2011 | 21:27להולי שלום, בדרך כלל לא משמינים מפריזמה ובמידה ואת עולה במשקל, יש מקום לבדו''ק את תפקוד בלוטת התריס (תפקוד מלא, כולל T4 ו-T3, בנוסף ל-TSH) בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כדורי פריזמה והשמנה
-
כדורי קסנקס09/01/2011 | 13:00האם שימוש ממושך בקסנקס יכול להביא אותי למצב של התמכרות לכדור? האם לאשה הרה מותר לקחת קסנקס? מה קורה אם אכנס להריון יהיה מותר לי ליטול את הכדור הזה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כדורי קסנקס
דר' קרני רובין 25/01/2011 | 21:25שלום, שימוש ממושך בקסנקס יכול לגרום להתמכרות, אך לא בהכרח (יצויין כי התמכרות פירושה שבכל פעם יש הכרח לעלות במינון בכדי לקבל את אותה תגובה). באנשים שסובלים מחרדות, בדרך כלל אין התמכרות, נהפוך הוא מהתמכרות- הם בדרך כלל עולים בכדור עד שחל שיפור ואז מתחילים לרדת בכמות בעצמם. אישה הרה יכולה לקחת קסנקס ובמידה ותכנסי להריון את יכולה להשתמש בכדור. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כדורי קסנקס
-
דכאון וחרדהאביאור 08/01/2011 | 10:32אני מטופל בנורטילין ופאקסט וקסנאקס וגם פסיכותרפיה חל שיפור מאז שהתחלתי לפני כ3 שנים לטפל בעצמי שאלתי מדוע אני מאד מבולבל שוכח כאילו נמחק אצלי הזיכרון האם בגלל התרופות שאני לוקח וגם השמנתי מאד איני סובל איך אני נראה למרות שהתחלתי דיאטה ויש לי הפסקות אני גם חרדתי מאד מדאיג אותי שאני לא זוכר חסר סבלנות רגיש מאד ותוקפני אני משוחח על הכל בטיפול הפסיכותרפיסטי וכן עם הרופאה הפסיכיאטרית שמטפלת בי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דכאון וחרדה
דר' קרני רובין 25/01/2011 | 21:21לאביאור שלום, לא כתבת לי את מינוני התרופות. כמו כן, לא ברור לי אם נמדדו אצלך רמות נורטרילין. הסיבה שלדעתי זה חשוב זה מאחר והשילוב של תרופות ממשפחת ה SSRI עם נוגדי דיכאון טריציקליים, עלול לגרום לעלייה ברמות, בהשפעה ובתופעות הלוואי של התרופות הטריציקליות. את הבדיקה ניתן לעשות בהדסה עין כרם, במחלקה לפרמקולוגיה קלינית. למיטב ידיעתי, אין אף מעבדה שעושה בדיקה כמותית כפי שנדרש בשילוב הזה. הבדיקה היא בסל, אך במידה ועושים קשיים היא אינה עולה הון (עד 200 ש"ח). אשר לתופעות הלוואי של נורטרילין, מופיעה ביניהן השמנה (וכך גם מהסרוקסאט שהפאקסט הוא גנריקה שלו). יכול להופיע מצב בלבולי ועייפות. בשילוב של 2 התרופות, במידה ורמת הנורטרילין גבוהה, יכולה להופיע תוקפנות. דעתי, עליך לדבר עם הפסיכיאטרית המטפלת בך ולבדוק אפשרות של החלפת התרופות בתרופה אחרת. דבר נוסף שחייבים לבדוק כאשר מקבלים טיפול נוגד דיכאון זה את תפקוד בלוטת התריס והכוונה היא לבדיקה מלאה הכוללת גם FreeT4 וגם T3 או FreeT3, בנוסף לTSH שבודקים תמיד. עליי לציין גם כי כמויות גבוהות של קסנקס גם הן פוגמות בזיכרון, ולא כתבת כמה אתה לוקח ליום. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דכאון וחרדה
-
רספירדל עם משקה שוקומיכל 05/01/2011 | 18:17האם ניתן למהול 1 מ"ג ריספרדל בתוך שוקו עבור ילד? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריספרידל עם משקה שוקו
דר' קרני רובין 25/01/2011 | 21:05למיכל שלום, לדעתי, אין סיבה שלא למהול ריספרידל עם שוקו, אך יצויין כי יש ריספרידל בטיפות שלדאבוני, הן מרות. ניתן למהול את הטיפות בשוקו, פטל, בכל דבר שהילד אוהב. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריספרידל עם משקה שוקו
-
רסיטלדלית 08/01/2011 | 08:45שלום הנני לוקחת רסיטל 20 מ"ג כ-6 שנים. הכל התחיל בשל פחד מרעידות אדמה. פחד שהתרחב לפחד ממוות,ים וכו'. לאחר שהרגשתי שהחרדות מתשלטות עלי ופוגמות באיכות החיים שלי פניתי לפסיכיאטרית שהמליצה לקחת רסיטל. הרסייטל שינה את חיי מקצה לקצה וגרם לכל התחושות להיעלם. לפני כ-4 שנים חוויתי אובדן של תינוק בחודש התשיעי להיריון בעת הלידה ולאחר . לקח לי 3 שנים להיכנס שוב להיריון - כחודשיים לפני ההיריון הפסקתי לקחת את הרסיטל כי חשבתי שאולי גם הכדור מונע ממני להיכנס להיריון. ואכן נכנסתי להיריון. בחודש שישי לאחר שחוויתי מספר התקפי חרדה ( לאור האובדן שחוויתי) הרופאה המליצה לחזור ולקחת רסיטל. ילדתי לפני 4 חודשים ילדתי את בתי מניתוח קיסרי שתואם מראש. לפני כחודשיים וחצי התחלתי לסבול מכאבי בטן חזרים (התכווצויות של דקה כמו צירי לידה) שהיו עוברים רק לאחר יציאה. כאבי הבטן מופיעים כמעט כל יום ועלי ללכת לשירותים מספר פעמים ורק לאחר כמה יציאות שהאחרונה בהן הינה שלשלול הכאב עובר. לאחר מען אני מרגישה חלשה והרגליים כואבות. חשוב לי לציין כי הינני רגישה ללקטוז וכי הרגישות גברה לאחר ההיריון. שמתי לב לאחר שקראתי את העלון המצורף לכדורי הרסיטל כי הכדור מכיל לקטוז ולכן הנני חושבת כי זו הסיבה לכאבי הבטן. הנני מתגוררת בארה"ב אך רוכשת את הכדורים בארץ. ביצעתי בדיקות והן נמצאו תקינים. כמו כן הרופא הפנה אותי לבצע אולטראסאונד בטן. הפענוח הועבר לגסטרולוג שמתמחה במעיים אך טרם קיבלתי כל תשובה. לאור זאת שאלתי מה ניתן לעשות? האם ניתם להחליף את הרסייטל לכדור אחר שאיננו מכיל לקטוז? אם כן מהו? אני יודעת שבד"כ כדי לשלול שהרסיטל אכן גורם לכאבי הבטן והשלשולים יש להפסיק לקחתו ולראות אם כאבי הבטן נעלמים. אך אינני יכולה לחשוב להפסיק לקחת את הכדור ולהסתכן ולעבור התקפי חרדה. אודה לך מראש על תשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רגישות לרסיטל
דר' קרני רובין 25/01/2011 | 21:03לדלית שלום, רגישות המעיים שתיארת יכולה גם להתאים לרגישות לאחד מהמרכיבים הלא פעילים של הכדור. רגישות כזו יכולה להתפתח לאחר שנים. כמות הלקטוז בכדורים אלה, היא מזערית ואני בספק שהרגישות שתיארת היא מהלקטוז בכדור. בארה"ב וודאי ניתן להשיג את הציטלופראם (ציפרמיל) והרבה פעמים הרגישות יכולה להיות לצורה אחת של הכדור ולא להיות לצורה אחרת, זאת בגלל השוני במרכיבים הלא פעילים. אי לכך, הייתי ממליצה לעשות ניסיון עם ציטלופראם (ציפרמיל). במידה והדבר לא יפתור את הרגישות, ניתן לעבור ללוסטרל (סרטרלין של טבע). המעבר לא צריך לגרום למשבר קשה. אני ממליצה לא לקחת את הסרנדה, שזו גם גנריקה של הלוסטרל של יוניפארם (אותה חברה שמייצרת את הרסיטל). בנוסף, הייתי ממליצה לבדוק את תפקוד בלוטת התריס - תפקוד יתר יכול לתת תמונה דומה. בנוסף, בלוטת התריס עוברת טלטלות בזמן הריון ולידה. שוב, אני בספק שיש להתייחס לכמות הזניחה של לקטוז בכדורים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רגישות לרסיטל
-
טיפול ארוך טווח (לת)גיל 24/01/2011 | 06:05שלום, מטופל בהלידול הרבה שנים,במינון מינימלי,אחזקתי. במצב יציב,מתפקד בכל תחומי החיים כולל עבודה ומשפחה. בעבר הוצע לי לנסות להפסיק הטיפול,אך לאחר מחשבה והתלבטות ארוכה,החלטתי להמשיך הטיפול. יש לי הרבה מה להפסיד,ואינני רוצה לסכן בנפילה. ישנה תופעה של עליה במשקל,לאורך השנים. אין שאלה ס]פציפית,אך אשמח לדעתך באמור.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
חרדה מהגרוע מכל.. עזרה בבקשה!עידן 13/01/2011 | 22:59שלום לך ד''ר קרני ברצוני לבקש את עזרתך בכמה סימפטומים אשר גורמים לי להרגיש שהינני חולה במחלה סופנית ראשית אספר שאיבדתי תיאבון ירדתי במשקל 4 קילו בשבועיים יש לי יציאות רכות ואווריריות בצבע צהוב יש לי חולשה כללית בגוף קוצר נשימה ומחשבות שאני עומד למות עשיתי בדיקות דם שתן שיצאו תקינות ואפילו צילום חזה שיצא גם הוא תקין לחלוטין השרירים שלי בגוף תפוסים מאוד ובבטן יש לי הרגשה מוזרה מאחורי הפופיק כמו עקיצות צביטות קטנות שגורמות לאי נוחות רציתי לדעת אם כל ההרגשות האלה הם סימפטומי חרדה כפי שהרופא שלי אומר? אני סובל מחרדה כבר 8 שנים זה הפסיק לי לתקופה ארוכה ועכשיו זה חזר? האם זה יתכן? אני ממש מודאג ואשמח לקבל תשובה בהקדם בכדי להרגיע את רוחי תודה מראש עידן נ.ב כל זה התחיל לפני שבועיים שבן משפחה מת מסרטן וזה נורא השפיע על רגשותיי והוסיף למצבי הכלכלי הלקוי ולמתחים חדשים שנוצרו עקב הולדת ביתי לפני חודישים וחציהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
לאבריקו ודר קרני
24/01/2011 | 04:23תודה רבה על ההמלצה נכנסתי והורדתי את הקבצים אני שמח שהגבת לי ועזרת לי למצוא עוד פיסה קטנה של תקווה ועוד חלק קטן לפאזל הגדול הזה שלא מסתיים אני משתדל מאוד לצאת מהבועה והשגרה הלקויה הזאת של לקום בבוקר ולא לצאת מהחדר עד הלילה.. ושוב לישון וכן הלאה. אני אמשיך לעדכן כאן אם יהיה שיפור דר קרני תודה גם לך על העצה לבדיקות נוספות כגון בלוטת התריס ובדיקות צואה עשיתי את בדיקות הצואה שיצאו תקינות לחלוטין ועשיתי גם בדיקת דם TSH יצא תקין גם הוא ביקשתי גם מהרופא שלי אולטרסאונד בשביל השקט הנפשי שלי שיבדקו לי את הבטן ושאראה שמצבי הפיזי תקין אולי אוכל להירגע יותר בנתיים חל שיפור רק במצב התיאבון אני מדי פעם אוכל אומנם לא כמו פעם אבל העיקר שאני אוכל תודה רבה לכולם על התגובות רפואה שלמה לכולם.!הוסף תגובה
-
המלצה
אבריקו 19/01/2011 | 00:11עידן היקר! כל המתפלל על חברו נענה תחילה. אני כותב עם דמעות בעיניים. פנה לאתר של ד"ר ברוך אליצור והורד את קבצי ההרפיה הם מדהימים! אני נעזר בהם רבות בברכת בריאות טובה ושמחת חייםהוסף תגובה
-
אבריקו 19/01/2011 | 00:07עידן ! המתפלל על חברו נענה תחילה . אני כותב לך את זה עם דמעות בעיניים . ה' יעזור לכולנו להיות בריאים ןחזקים . פנה לאתר של ד"W ר ברוך אליצור ותוריד תרגילי הרפיה זה מדהיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 18/01/2011 | 02:01נכון. אך כפי שאתה אומר כדאי לבצע את כל הבדיקותהוסף תגובה
-
כדאי שתדע...
18/01/2011 | 01:45שבתקופות של חרדה יש לי את רוב הסימפטומים שציינת כאן, ממש את כולם כולם. וגם אצלי כל הבדיקות יצאו שליליות. כדאי בכל זאת שתעדה את הבדיקות ההכרחיות, אבל מנסיוני רוב הדברים האלה יכולים לנבוע מחרדה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה לבדיקה נוספת
דר' קרני רובין 18/01/2011 | 01:42כדאי לבדוק גם את תפקוד בלוטת התריס:TSH, FREE T4, T3 or FREE T3. בברכההוסף תגובה
-
תודה דר' קרני
17/01/2011 | 18:42תודה על היעוץ והעזרה אך אני ממשיך לסבול מצואה ושלשולים צהובים ואינני מרגיש סימפטומי חרדה יותר מלבד החרדה לצורת היציאות בשירותים והצבע שלהם אני מקווה שהמצב ישתפר בקרוב אולי זה טפיל או וירוס שמדאיג אותי נקווה לטוב רפואה שלמה לכולם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדה מהגרוע מכל..
דר' קרני רובין 16/01/2011 | 00:37שלום עידן כל הסימפטומים עליהם התלוננת בהחלט יכולים לנבוע מהתקפי חרדה וציינת 2 גורמי לחץ קשים. האחד זה מות קרוב המשפחה מסרטן והשני להבדיל אלפי הבדלות, זה הולדת הבת - דבר שמשנה את כל אורחות החיים. תומך באבחנה זו העובדה שבדיקות הדם והשתן , תקינים. אולי כדאי לבצע עו תרבית צואה ואם זו תהיה ללא ממצאים (כפי שקרוב לודאי תהיה) אז זו קרוב לודאי האבחנה. חרדה או נכון יותר התקפי חרדה זו הפרעה שיכולה בהחלט להעלם ולחזור במיוחד אם לא עברת טיפול התנהגותי קוגניטיבי שילמד אותך לשנות מחשבות למחשבות פחות קטסטרופליות ולבחון אופציות נוספות. כדאי שתפנה לפסיכיאטר בכדי לשקול טיפול תרופתי ולמטפל התנהגותי קוגניטיבי. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ליגאל
16/01/2011 | 00:19יגאל אני מודה לך מאוד על התשובה המרגיע שנתת לי גהינום זו לו מילה בכדי לתאר את מה שאני עובר יש לי ילדה בת 3 חודשים שאני בקושי נהנה איתה וזה כלכך כואב לי היא נולדה לא מזמן וזה אמור להיות הזמן הכי שמח בחיים שלי אך משום מה כנראה שאלוקים רוצה אחרת אני ממש משתדל בכל כוחי להרפות ממחשבות שליליות ולא לחשוב שאני חולה בסרטן ובכל מני מחלות סופניות מה שהלחיץ אותי זה הסימפטומים שמצאתי באינטנרט לגבי מחלת הסרטן שהם ממש דומים לסימפטומים של חרדה כל השילשולים והכאבי בטן האלה מלווים בחוסר כח וחוסר תיאבון ואיבוד משקל ממש לא נותנים לי מנוח אני מקווה שהמצב ישתפר עם הזמן ואני שמח שאתה בריא היום. מקווה להתגבר על ההפרעה הכי גדולה הזאת שגורמת לי לחשוב שימיי ספורים תודה לך ולילה טובהוסף תגובה
-
לעידן
יגאל 15/01/2011 | 20:28היי עידן גם אני סבלתי בדיוק כמוך מאותם הסימפטומים אשר הפכו את חיי לגהינום עליי אדמות, עד לרצון להיעלם מפני האדמה. היום בדיעבד אני יכול לומר לך שזה בסוף עובר ( לי לקח חצי שנה) אגב כתבת שלפני 8 שנים שסבלת וכעת זה חזר , אם כך אני מציע כי תיקח את הטיפול שעזר לך בזמנו , בין אם זה היה טיפול תרופתי או פסיכותרפי או שילוב של שניהם. הרבה בריאות ותהיה חזק וסבלניהוסף תגובה
-
מדוע אין מענה לשאלתי?
14/01/2011 | 22:19הוסף תגובה
-
לאבריקו ודר קרני
-
מי אני מה אני OCD וPTSD שנתיים בשיקום מה עושים הלאהSABAMOMO 14/01/2011 | 14:00מאז השתנו חיי בתאונה בשוק השמאלית נהיתה אמטומה {שטף דם } שלא נרפאה במשך חודשים רבים !רופאים רבים ניסו לרפא אבל ללא הצלחה ,וכל אחות רופא , או כל אחד שראה את הרגל קבע חד משמעית לאיש יש סוכר! או שושנה !ולאחר כחודש ימים ראה המצב חירורג ואמר אין זמן לקוסמיטיקה חתך את חזית השוק במקום שהעור הוא הכי דק בגוף ולכן הפצע לא התרפא, בכדורים ומשחות אין ספור! רופא עור שטיפל וראה שאני לא מגיב לטרופות קבע חד משמעית אתה ניגש לפסיכיאטר במיידי !!לאחר יום אושפזתי בבית חולים תל השומר בהקשר לפצע שהזדהם והרגל שהתנפחה הייתי מאושפז כ10 ימים ומצבי הוטב מבחינת הרגל אבל !!לא החלמה !!המשכתי בטיפולים וגם ניגשתי לפסיכיאטרית שקבעה בזמנו OCD וטיפולם בציפרלקס , והמלצה לשיחות פסוכולגיות במרפאת בית החולים אברבנל, 7מדורי גהינום עד שמקבלים חולה לטיפולודחיות רבות ומכתבים עד שאצתה מטופל!! בקיצור כשאתה בא עם הפניה מפסיכיאטר מומחה לאישפוז קובעת האחות שאתה לא צריך אישפוז אתה תקבל טיפול במרפאות בית החולים !טיפול של חודשים ארוכים ובאחד הימים אדוני מקבל ש ב ץ מ ו ח י באחד מערבי יום ראשון אני יושב וצופה בTV בתוכנית סטירית צחוק מעבודה ולפתע מרגיש זרם חשמלי בעוצמה רבה שזורם לי מהרגל השמאלית ועולה לי במעלה הגוף עד לראש ואז פני מתהפכים והופכים לפני מכשיפה וכל הפרצוף זז שמאלה ואני בחרדצי מנסה לתת סטירה לפני בצד השמאלי אבל ידי השמאלית ממאנת להגיב ! ואז אני מרים את ידי הימנית בכדי לסטור לעצמי בצד שמאל של פני ו א ז מישהו מסית את ידי משמאל לימין ואני סוטר לעצמי בחוזקה בצד הימני של פרצופי, ומנסה לדבר ומתחיל לגמגם ומדדה לטלפון ומחייד למדא ושואל ומאבד בו בזמן ההכרה! למזלי הטוב איתרו את כתובתי לפי מספר הטלפון ושלחו אמבולנס וכשביתי הוגיע שאני התעלפתי שלחו טיפול נמרץ!! בזמן שאיבדתי את הכרתי!! בא אלי מ ל א ך לבוש שחורים ומשך אותי במהירות למעלה כשהוא אוחז בידי השמאלית ומושך אותי במהירות לתוך מנהרה שמוארת באורות שרק מי שהיה שם ראש את עוצמת האורות במנהרת הזמן הזו , ולפתע כשעיני פקוחות אני רואה שלושה מלאכים לבנים עם כנפיים נוצצות מתקרבים לעברינו והמלאך בשחור! עוזב את ידי ובורח מפני שלושת המלאכים בלבן ובכוח האנרציה הגעתי לשער של המקום! את הש ע ר ראיתי במו עיני שער עם עמודי שלמה משיש השער עצמו היה מז ה ב הוא היה מעוצה מפסי ז ה ב מלבניים ומסובבים , בתחתי השער היה מגן דוד רבים לכל אורך השער , בחלרו העליון של השער היה על כל פס זהב רימון של ספר תורה עם פעמונים מזהב! במרכז השער היה כ ת ר תורה מעוצב מגלילי זה ב מדהימים! ובעומדי ליד ש ע ר ה ז ה ב ששני עמודי שלמה משני צידיו !המראה של היופי האין סופי שנשקף מהשער שראיתי את גן העדן מול עיני יופי ששום מילים לא יכולים לתאר את המדשאות הירוקות את העיצים עם כל פירות הצבעוניים והמפל המשתפך מצד שמאל של השער ובריכת ענק שהיתה במקום ובה דגים ענקיים של דגי זהב עם עיניים נוצצות וגדולות עם פס שחור לאורך העין, ואז בעומדי בשער הז ה ב עומד מולי כנראה הרבי שאני מסתכל לתוך עיניו הכחולות אפורות במבט של איש המביט ונותן השראה של בטחון ומבט של חמלה נסוך על פניו!ואני פונה לכבודו ואומר לו ! כבודו אולי יפתח לי את השער ואכנס למקום ששיך לו ואנוח לי מהחיים !! אז פונה אלי הרב ושואל האם יש לי מפתח של השער ? והיכן הליווי שלי ? הסתכלתי עליו בפליאה ושאלתי האם גם כאן !!??ב מרומו של עולם שואלים אותי על מפתוחת של דלתות הלו בעולמנו הקיים הזה סוגרים כמעט כל דלת ושער בפני החולים והפגועים !!ואז הוצי הרב את ידו מבעד לשער הז ה ב מבין הסורגים וקירב את ידו לכתפי ואמר בזו הלשון לך לדרכך בחור חפש את המפתח ותחזור בעוד 30 שנה וכשאתה חוזר תחזור עם מפתח ועם ליווי!!!!ואז הירגשתי זרם ענק בצידי השמאלי וירדתי לעולמנו ומצאתי את עצמי אצלי בבית שוכב על השולחן בסלון שלי ומסביבי כ20 איש שצועקים! 40\80 הוא איננו ורופא שני צועק הוא חוזר ואני פותח עיני ושואל את הרופא מימיני מה כול ההמולה הזו כאן בית?והרופא מחייך ואומר אתה כאן לא לעצום עיניים ולא לישון אז ביקשתי אולי תתן לי פנרגן והכל יעבור ? אך הוא חייך ואמר נתנו לך מנה כפולה של אדרנלין והנה אתה כאן איתנו ואני ממשיך מ ג מ ג ם ואומר לו כי אני רוצה לקום והוא עודד אותי והיגיש לי את ידו לכוון ידי השמאלית וזו שלי השמאלית לא הגיבה ואז התברר לי שכנראה קיבלתי שיתוק בצידי השמאלי ופני התעוותו לצד שמאל והגמגום כנראה באו מהשבץ המוחי !האמבולנס לקח אותי למיון בית החולים איכילוב בתל אביב, ושם כשראיתי אנשים אחרי ארועיים מוחיים ק ב ל ת י פ ח ד שאוי ואבוי אם אני יהיה אחד כמותם, ומאז ועד היום אני עושה מאמצים כבירים כדי להשתקם פיזית ונפשית יש שאומרים שאני מצליח ויש שאומרים שההצלחה שלי מועטה אני עדיין סובל מחולשה בכל צד שמאל עם כאבים כרוניים בכל צד שמאל ובגב ! ומטופל במרפאת כאב לוקח תרופות כמו פרקוסט פנרגאן ,אלטרולט,וויפקאס ,מירו ,ליריקה וגאבאפנטין, בונדרומין וואבן,ואומפרדקס, טופל ומטופל בפיסוטרפיה , במרפאת כאב , בטיפולי רייקי , במרפאת שיקום,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המצב לאחר שבץ מוחי
דר' קרני רובין 23/01/2011 | 03:15שלום לך SABAMOMO טוב אז אני עכשיו מבינה מזה סבא מומו. כן סבא מומו. אני מקסבלת לאיבחון אנשים במצבים כשלך במרפאה שעושה איבחון9 אינטגרטיבי. כלאמר במרפאה זו יש נאורולוג מאבחן פסיכונאורולוגי וכו'. קרוב לודאי שזה מה שדרוש לך. המרפאה נקראת מרפאת מרחב בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
המצב לאחר שבץ
SABAMOMO 18/01/2011 | 10:11בהקשר לשאלותייך אני סבא מאד צעיר בן 60 ולצערי הייתה לי תאונה בספטמבר 2008 ומאז האמטומה שתרופות לא עזרו לרפא החליט רופא העור לשלוח אותי לפסיכיאטרואז קבעה הפסיכיאטרית OCD לאחר חודשים של טיפולים החליטו בבית החולים אברבנל כי הנל סובל מPTSD ואז לאחר מכן באפריל 2010 בא השבץ ומרוב פחד שראיתי אנשים באשפוז הרבצתי לעצמי בכל הצד השמאלי וכך שוחררתי מבית החולים איכילוב בשחרור כתבו שאין לשלול CVA ואני היום עושה מאמצים עיליים להשתקם בטיפולם של כל המומחים !ברצוני לשאול את גברתי אם את מקבלת חולים כמוני לאיבחון או חוות דעת !?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המצב לאחר שבץ מוחי
דר' קרני רובין 16/01/2011 | 01:58SABAMOMO שלום הצטערתי לקרוא את כל תלאותיך וסיבלך. האם הבנתי נכון שאתה אדם צעיר? האם נשללה מחלה אוטואימונית ובמיוחד APLA? איני מבינה איךOCD נכנס לתמונה. קבלת שבץ מוחי וכיום אתה מתמודד עם נזקיו. מדובר בטראומה פיזית למוח. מוח מתאושש מאוד לאט ולא תמיד הכל חוזר, אך בהחלט יש שיקום איטי וצריך המון סבלנות ואמונה שתצא מזה.כמו כן מאוד חשוב כי תמשיך עם ההליך השיקומי. באיחולי התקדמות והשתקמותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המצב לאחר שבץ מוחי
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- הריון מדומה
- סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- טיפול רגשי למבוגרים
- פסיכותרפיה
-
בדיקות קשורות
- סכיזופרניה גבולית
- אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
- קלומיפראמין
- מתדון
-
מונחים קשורים
- אישיות סכיזואידית
- המגדלות
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם