פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 157
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
חוות דעת ריטליןאהוד 23/11/2016 | 21:58אשמח אם תוכל להביע את דעתך על המקרה שלי. בליווי רופאה מומחית ניסיתי את כל התרופות בכל מינון כדי לטפל בהפרעת הקשב וכולם עשו לי דיכאון או מצב רוח נוראי. חלק גם ממש דפקו לי את השינה. התרופות האחרונות שניסיתי הם רטלין SR וריטלין רגיל (10). דווקא הרטלינים האלו, באופן מפתיע, עשו הכי פחות תופעות לוואי של דיכאון. אני ממש אשמח אם תוכל להגיד לי מה דעתך - האם זה הגיוני שדווקא עם התרופות שנחשבות עם הכי תופעות לוואי אני מסתדר הכי טוב? אני לוקח SR בבוקר ואני מרגיש שהוא עובד רק 4 שעות וקצת ולא 6 או 8 כמו שקראתי. זה קשור למינון? ומשהו נוסף - הרופאה אמרה לי שאפשר לקחת ריטלין רגיל אחרי SR. רשמה לי לקחת 3 SR ואחר כך 1.5 של הרגיל. האם זו השוואה נכונה לדעתך? האם אפשר SR אחרי SR? תודה על כל התשובותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מנה נוספת של ריטלין SR
ד"ר בועז רפפורט 26/11/2016 | 15:49כמו שכבר הבנת הטיפול מתבסס על ניסוי וטעייה. ההיגיון אומר שניתן לקחת תרופה נוספת אחרי שהקודמת דועכת (ובלבד שלא פוגעת בשינה ולא פוגעת יותר מידי בתיאבון) , כך שהרעיון הוא שלא תיהיה הצטברות של שתיהן. בפועל הדברים יתקדמו על פי מה שתווח לרופא שלך , בברכה,הוסף תגובה
-
תודה רבה!
אהוד 26/11/2016 | 15:31רק מוודא את תשובתך - בעצם ניתן ליטול RS גם לפני שחלפו 6 שעות, במידה ואני חש את הירידה בהשפעה. אין זמן מינימלי להמתנה. חששתי שיהיה זמן (אפילו שעתיים) בו תהיה בדמי כמות כפולה. הבנתי נכון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 25/11/2016 | 15:17כעיקרון לא צריך להמתין, כשהחת יורדת אפשר לקחת את המנה השנייה. כן רצוי להקפיד על אכילה ביניהן. בברכה,הוסף תגובה
-
זמנים
אהוד 25/11/2016 | 15:04תודה רבה על התשובה המפורטת! בנסיבות אלו, כמה זמן להמתין בין לקיחת מנת sr ראשונה לשניה? יש המלצה למינימום המתנה? תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חוות דעת על ריטלין
ד"ר בועז רפפורט 25/11/2016 | 13:12שלום, כן , יתכן שהתרופות הוותיקות והזולות עובדות יותר טוב מהאחרות. זה אינדיבידואלי. כן, יתכן והריטלין SR משפיע פחות משצריך בגלל שהמינון נמוך מידי (לא בטוח, יתכן שאתה מנצל את התרופה מהר יותר, אבל יתכן ) לגבי המרה מ SR לIR (קצר) כל כדור של ריטלין 20 SR שווה ערך בעוצמה פחות או יותר לכדור ריטלין 10 מג' קצר. לגבי ריטלין SR אחד אחרי השני, כן יש אפשרות , בעיקר כשמשך השפעתו קצר מהרגיל (החשש תמיד מהפרעה בהירדמות ) , בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מנה נוספת של ריטלין SR
-
שאלה חשובהetai1980 25/11/2016 | 15:59שלום, אני בן 36 ועברתי לאחרונה מאטטנט 30 מג לויואנס 30 מג בגלל בעיות הקשב והריכוז שלי, האטנט היה עוזר לי אבל ממש לא מספיק, בגלל זה החלטתי לנסות אולי הויואנס יעזור לי, התחלתי לקחת את הויואנס 30 מג אבל אני לא מרגיש שזה נותן לי משהו חיובי בכלל, אני מרגיש בכלל שזה עושה ההיפך, אין שום השפעה חיובית, רק שלילי יש כמו נמנום, עייפות, המוח אני מרגיש קצת פחות עובד, ויש לי בנוסף תחושת עצבות, מה עושים? אולי לעלות את המינון של הויואנס? או לחזור לאטנט שלא היה עוזר הרבה , אבל לפחות העיר אותי והמריץ אותי, מה עושים? עזרתכם בבקשה, כמובן האטנט לא היה עוזר מספיק, עזר רק קצתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אטנט וויואנס
ד"ר בועז רפפורט 25/11/2016 | 16:14שלום, ההמרה שעשית מהאטנט לויואנס אינה מוצלחת. את האטנט לקחת במינון מקסימאלי ואת הויואנס במינון מינימאלי. לכן אתה מרגיש כפי שאתה מרגיש. ממליץ שתחזור לרופא שלך ללהעלות את המינון. רק אז תוכל לבחון אם הויואנס אכן מתאים לך. בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אטנט וויואנס
-
רטלין לסטודנטיםדפנה 20/11/2016 | 21:05יש לי שאלה, האם סטודנט שקיבל מרשם לרטלין מנוירולוג צריך לחדש כל שנה את ביקורו אצל הנוירולוג?ניראה לי הזוי במקצתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום דפנה
ד"ר בועז רפפורט 23/11/2016 | 20:44מצטער , אין לי מה להוסיף, בברכה,הוסף תגובה
-
רטלין
דפנה 21/11/2016 | 11:41אהיה יותר ברורה אולי בשאלתי:לפני שנה וחצי נעשה האבחון ובדיקת נוירולוג לצורך קבלת הרטלין ואכן נרשם בתיק הרפואי שהיא זקוקה לרטלין אך לקחה את התרופה בערך כחודשיים והפסיקה עד לחזרתה ללימודים.כרגע מבקשת לקבל מרשם מרופאת המשפחה וזאת מקשה.לא מובן לי מה הצורך בנוירולוג.הבחורה הינה סטודנטית ולא נערה מתבגרת,מודעת לרחשי גופה ומכירה את ההבטים הרפואיים.עדיין ניראה לי שהצורך בביקור אצל נוירולוג אכן מיותרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 21/11/2016 | 09:52שוב שלום דפנה, איני בטוח שאני מבין את שאלתך. הנחת היסוד שלי היתה שנעשה אבחון רפואי מקיף ועל סמך התוצאות ניתנה המלצה לריטלין. הטיפול התרופתי (כל טיפול תרופתי) מחייב בקרה טובה כדי לראות שהוא משפיע לטובה ומחייב בדיקות מעקב לאורך הזמן. כך גם בהפרעת קשב וריכוז. הכלי העיקרי הוא לשאול את המטופל על הרגשתו ולוודא בעזרה של ניסיון מקצועי האם התרופה מספיק יעילה. לכן יש רופאים מומחים (כמו נוירולוג) שיודעים מה לשאול ומה לעשות עם התשובות. אני חושב שרופאת המשפחה שלך צודקת בהפנייה. בברכה,הוסף תגובה
-
רטלין
דפנה 21/11/2016 | 07:40הסטודנט לא קיבל סתם מרשם לרטלין,אלא אחרי אבחון מקיף של תפקוד קשב וריכוז וביקור אצל נוירולוג. רק מה, הרופאת משפחה כנראה אוהבת לשלוח לרופאים מומחים ובפנייתנו לקבלת מרשם לרטלין(כפי שמצויין בתיק האישי מהעבר הלא רחוק),היא מבקשת לחזור לנוירולוג.אגב-המטופלת הינה סטודנטית אשר יכולה להביע את תחושתיה והשפעתו של הכדור, לכאן ולכן.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות מעקב
ד"ר בועז רפפורט 20/11/2016 | 21:34שלום, אם הסטודנט קיבל מרשם לריטלין זה מראה שהנוירולוג חשב שיש לו הפרעת קשב וריכוז. הפרעת קשב וריכוז היא דבר יותר מורכב מ-רק לתת מרשם לריטלין. יש מקום לעקוב אחר התפקוד ולראות אם יש צורך בהמלצות נוספות. למטופלים שלי אני ממליץ להגיע לפחות פעמיים בשנה למעקב . זה לא הזוי , זאת רפואה נכונה. בברכה, דר' בועז רפפורטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום דפנה
-
דחיית שיעורי בית וכתיבה איטיתורד 19/11/2016 | 23:25שלום רב. בני בו 8 לומד בכיתה ג. מאז הגן לא סיים משימות בזמן ובבית הספר הוא לא מספיק להעתיק מהלוח. המורה טענה שהוא חולמני ויש לו מוסחות. אם כי מקשיב ויודע את החומר הנלמד. בבית לא מכין שיעורים בלעדיי. וכשאני בבית אני פשוט צריכה לבקש בלי סוף לשבת עם השיעורים.( כדי שהשיעורים ייעשו מהר יותר אני יושבת איתו) ההתארגנות בבוקר מתנהלת לאט כשהוא יכול להתעסק בדברים אחרים. היינו אצל רופא להפרעות קשב אשר אבחן מוסחות והפרעת קשב קלה. הוא המליץ על לקיחת 20 ג"ר רטלין la.אני מאוד מתלבטת אם לתת לו את התרופה בגלל השפעות הלוואי שלה. ברצוני לדעת: א.האם התרופות החדשות שונות מהרטלין מבחינת התופעות? ב. האם התרופה אכן תיתן מענה לקצב הכתיבה?(מפחדת שהפערים יגדלו בהמשך השנים)ג. האם יש קשר בין התלות שלו בי לצורך הכנת השיעורים לבין בעיית הקשב? האם כדור יכול לעזור במקרה כזה? האם אומגה 3 יכולה לעזור באופן כלשהו? האם zoom תחליף טבעי יכול לעזור? קשה לי מאוד עם מתן התרופה. בברכה אמא אוהבת ומודאגתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דחיית שיעורי בית וכתיבה איטית
ד"ר בועז רפפורט 20/11/2016 | 09:49שלום, התיאור בהחלט נשמע קלאסי להפרעת הקשב. כדי לשפר את העצמאות התפקודית שלו בלמידה המשעממת יש צורך להמריץ לו את המוח. רק התרופות יודעות לעשות זאת. שאר התחליפים שהזכרת, על פי ניסיוני, לא עושים זאת . הספק העבודה ואפילו כתב היד יכולים להשתפר משמעותית בעקבות טיפול תרופתי שנמצא מתאים. החשש מהתרופה מוצדק , לכן טיפול כזה צריך להתנהל בקפידה עם ליווי של הרופא שמתמצא בתחום. לגבי הדאגה שלך, יש לאזן אותה גם עם דאגה מכיוון של היעדר הטיפול והקונפליקט שזה יוצר לילד. בכל מקרה, מאוד מומלץ ללכת להדרכה הורית המתמחה בהפרעת קשב וריכוז. זה ייתן לך הבנות אשר בעזרתן תוכלי לנהל את הטיפול בבנך ביתר ביטחון. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דחיית שיעורי בית וכתיבה איטית
-
מעבר מפוקלין לויואנסRachel 19/11/2016 | 11:07שלום ד"ר , אני אמא לנער בן 13 וחצי מטופל ברטלין החל מגיל 8 , עד גיל 12 וחצי מינון אחרון של רטליןLA 60 , לאחר תופעות רובוטיות בגיל 13 מעבר לפוקלין 30 , ועכשיו עקב חוסר יעילות והקאה של הכדור מעבר לויואנס 70 , מדובר בנער השוקל 64 ק"ג האם המינון תקין? בנוסף האם הכדור ממכר ? ניתן להפסיק במיידי או בהדרגה ? כמו כן תופעות הלוואי מאוד מרתיעות ביחס לפוקלין ורטלין האם יש סיבה לדאגה ? תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ויואנס
ד"ר בועז רפפורט 19/11/2016 | 11:24אין הוראות מיוחדות לגבי הויואנס בהשוואה לפוקלין או לריטלין. כמו את האחרים ניתן גם אוו להפסיק מתי שמחליטים. אין סכנה מיוחדת להתמכרות, להיפך התרופות לריכוז כאשר נלקחות באופן רפואי עשויות להפחית סיכוי להתמכרות. המינון אינו תלוי במשקל ולמעשה מגיל 6 ש' מותר לתת כל מינון (בכל מקרה עדיף להתחיל בהדרגה ולהעלות לפי הצורך). המינונים שקיבל מהתרופות האחרות מכוונים לכך שהוא פחות רגיש לתרופות האלה וזקוק למינונים יותר גבוהים. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויואנס
-
אטנט ומינוןאורי 18/11/2016 | 18:25שלום, פניתי לנוירולוג שלי בעקבות קשיים בלימודים באוניברסיטה. התנסיתי עם ריטלין רגיל (בהמלצתו) ו-20 מ"ג עבדו לי מעולה ליומיים ומאז הריטלין לא משפיע כלל (גם במינונים אחרים עד 30 מ"ג). לאחר אבחון בו התגלה שההפרעות נובעות מהיפראקטיביות ואימפולסיביות (הקשב והתזמון היו טובים מאוד), הנוירולוג שלי נתן לי מרשם ל-20 מ"ג אטנט פעמיים ביום (הוא ביקש להתנסות עם חציית הכדור ולבחון איזה מינון הכי מתאים לי, מבלי לעבור את ה-30 מ"ג). זה כבר היום הרביעי שלי עם הכדור ואני מרגישה שהוא בעיקר עושה לי רע (בחילות, ראש כבד, רעב קיצוני בריבאונד). בהתחלה כשלקחתי 20 מ"ג, היה שיפור עם ההיפראקטיביות אבל הקשב שלי נפגע ואני מרגישה שזה פגע ביכולות שהיו לי לפני הכדור. ניסיתי לקחת 30 מ"ג - לא הייתי היפראקטיבית והקשב השתפר מעט אבל לא כמו אני האמיתית בלי הכדור והתופעות לוואי היו קשות יותר. אני כבר יומיים לוקחת 10 מ"ג פעמיים ביום ואין שום שיפור לטובה - גם מבחינת היפראקטיביות וגם מבחינת הקשב. אני ממש מיואשת כי אני מרגישה שאני לוקחת את הכדור בשביל לחטוף תופעות לוואי ולא בשביל לטפל בבעיה שלי. מבקשת עזרה (שלא מתקבלת מהנוירולוג). אודה לך מאוד, אוריהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
איזון תרופתי
ד"ר בועז רפפורט 18/11/2016 | 20:13שלום אורי, אני מבין את התסכול שלך אך לא אוכל לתת לך ייעוץ תרופתי מבלי להכירך. לעיתים אכן קשה יותר להגיע לאיזון התרופתי המיוחל ודרוש ליווי רפואי צמוד. תצטרכי למצוא רופא כזה. בהצלחה, דר' בועז רפפורטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איזון תרופתי
-
מחקר חדש בADHD-קריאה ותפקודים קוגניטיביים-קבלו 100 שייח! (לת)R4you 18/11/2016 | 13:53שלום רב, באונ' רעננה מתבצע ניסוי חדשני להפרעות קשב וריכוז, והתגמול הוא 100 ש"ח. הניסוי מיועד לגילאי 18-40, שפת אם עברית, ללא לקות קריאה. בעלי ADHD מתבקשים לא לקחת ריטלין/קונצרטה ביום הניסוי. למי שמעוניין להירשם-מוזמן להיכנס (דרך האתר R4you)-בלינק הבא: https://www.r4you.co.il/?s=%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94+%D7%95%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%99%D7%9D+%D7%A7%D7%95%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99%D7%99%D7%9D%0D%0Aהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אבחון עצמימשה 12/11/2016 | 08:32האם יש אפשרות לאבחון עצמי מהיר כדאי לדעת .למשל לפני בחינה. שאני "מחודד" .או שזקוק למנה נוספת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 12/11/2016 | 23:04בעבר מטופל דיווח לי שעשה זאת וכך יכולנו לאזן אותו , אין לי ניסיון אישי בכך. בברכה,הוסף תגובה
-
אבחון עצמי
משה 12/11/2016 | 14:55אבקש מראה מקום להורדה מהאינטרנט של המבחניםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון עצמי
ד"ר בועז רפפורט 12/11/2016 | 10:12שלום, אני מניח שאתה מתכוון לאיזון תרופתי ולא לאבחון. ישנו כלי פופולארי לכך- בדיקה ממוחשבת TOVA, אבל זה יכול לעלות לך כמה מאות שקלים במכונים שעושים זאת. אפשר להוריד מהאינטרנט מבחנים , כעין סימולציות בסגנון פסיכומטרי , ולהשוות תוצאות. או לתקשר עם הרופא שמלווה אותך בנושא הקשב , הוא יידע לומר (זאת האפשרות העדיפה עליי). בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
Addחן 12/11/2016 | 06:28שלום אני בת 25 וסובלת מהפרעת קשב וריכוז שלא טיפלתי בה. אני עכשיו נזכרתי לטפל בה מכיוון שהקשב וריכוז החמירו ושאני מתקשה למצוא עבודה וגם להתחיל ללמוד.. הבעיה שלפני חצי שנה החל אצלי מעי רגיז קשה עם עיוותים חזקים שמחמיר גם מלקיחת תרופות...ואני מפחדת לנסות ויואנס או קונצטרה.. כי קראתי בעלון שכן יש תופעות לוואי של כאבי בטן.. אם אני אקח ואכן יהיו לי כאבי בטן אז הם יעברו? אתה יודע? ודבר שני אני סובלת מטיניטוס והיפראקוזיס (רגישות יתר לצלילים)אתה יודע אולי אם הויואנס מחמיר גם את הבעיות האלה? כי קראתי באינטרנט שיש אנשים שכן החמיר להם. והאם יש דרכים טבעיים לטפל בקשב וריכוז? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
add
ד"ר בועז רפפורט 12/11/2016 | 10:09שלום, התופעות הנילוות לטיפול התרופתי הינן הפיכות ולכן גם אם יחמירו את אחד הסימפטומים שהזכרת, תוכלי להפסיק ולנסות תרופה אחרת שאולי לא תעשה זאת. לא מכיר תכשיר טבעי להפרעת הקשב שיכול לעזור להפרעת קשב. דבר נוסף: ADD הינו מושג שפורמאלית כבר לא קיים 22 שנה. המושג הוא ADHD לכל מי שיש לו הפרעת קשב וריכוז (גם אם הוא לא היפראקטיבי) . בהצלחה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
add
-
שאלה חשובהYoni 10/11/2016 | 22:37שלום, יש לי שאלה, האם אפשר לקחת פרוזאק שהוא נוגד דיכאון עם תרופות לבעיות קשב וריכוז כמו אטנט, ויואנס, וריטלין? זה לא נוגד את ההשפעה של אחד מהם? אין התנגשות עם התרופות? אולי מנטרלות או מפריעות אחת לשנייה בשילוב נוגד דיכאון כמו פרוזאק?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נוגדי חרדה וסטימולנטים
ד"ר בועז רפפורט 10/11/2016 | 22:39שלום, אין סתירה בין שתי משפחות התרופות, עקב קשיים נלווים רבים מבעלי הפרעת הקשב זקוקים גם לעזרה בייצוב מצב הרוח (חדה או דיכאון) חוץ מהעזרה לריכוז. כך שהשילוב עליו אתה שואל הינו יחסית נפוץ. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוגדי חרדה וסטימולנטים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- סימתיקון (סימיקול, גזיםX)
- בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט)
-
מונחים קשורים
- אודם
- אדמדמת
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם