פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 159
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
שינוח תרופתיאמא 22/10/2016 | 19:20יש לי ילד בן 9. מטופל בריספרדל מגיל 2, בתרופות קשב וריכוז מגיל 5. מזה חמישה חודשים יציב עם ויואנס 70 מג. מזה עשרה ימים החלפנו לattent 30 mg פעמיים ביום בהמלצת הפסיכיאטרית, עקב השפעה מאוחרת בבוקר שלא מאפשרת לו להתארגן לבית הספר ובטח שלא ללמוד (והוא בכיתה קטנה). מאז בשעות הבוקר הוא לא יציב, לא שקט, תזוזתי, מדווחים על הרבה בעיות בבית הספר, בריחות וגם מתגלה אלימות שלא הייתה לפני. בכדור השני בשעה 14:00 הוא נרגע ומצליח להשתלט על עצמו. האם אתה חושב שזה בעיה תרופתית של מינון או של בחירת תרופות או שזה יכול להיות בעיה התנהגותית של התבגרות או הצבת גבולות? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ל"אמא"
ד"ר בועז רפפורט 22/10/2016 | 23:01שלום, את מתארת מהלך של ילד עם הפרעת קשב וריכוז קשה !! דרגת הקושי במקרה זה נקבעת לפי גיל האבחנה , הצורך בהתערבות מוקדמת, הצורך בשתי תרופות והופעת התנהגות מרדנית. לכן מושגים כמו גיל ההתבגרות/הצבת גבולות אינם רלבנטיים. העצה הכי חשובה היא למצוא הדרכה הורית מאימה לאבחנות שלו . העצה השנייה היא להמשיך ולחפש את האיזון התרופתי בשבילו (זה לא תמיד קל). הנתונים שאת נותנת מכוונים לכך שאינו מאוזן ! חלק מהאיזון גם צריך לקחת בחשבון את נושא השינה והאכילה : חשוב מאוד שיישן לפחות 10 שעות בלילה ויקפיד על ארוחת הבוקר דשינה לפני הטיפול. בלי שני אלה קשה להצליח. בהמשך , כמובן שצריך להמשיך ולדון בתרופות הנכונות עבורו. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ל"אמא"
-
תוצאות מבחן TOVA - בקשה לדעה נוספתרויטל 24/10/2013 | 16:09שלום, אני בחורה בת 30, עובדת בהייטק. בשנים האחרונות הרגשתי שיש לי קושי שרק מתגבר עם הזמן בלהתרכז. אני כל הזמן דוחה כל מטלה, קשה לי להתחיל אותן, אינני מצליחה להתעלם משום גירוי בסביבתי ולו הקטן ביותר, כשמסבירים לי משהו אני "הולכת לאיבוד" בתוך המידע לאחר פחות מ5 דק ולא זוכרת כלום ממנו, אם מדובר במטלה "משעממת" אני לא מצליחה לעשות אותה טוב כבר אחרי 5 דק ושוב "מתפזרת", הרעש סביבי שמסיח את דעתי גורם לי להתפרצויות ולכעס אחרי פחות מ5 דק. אני מצליחה לעבוד רק כשאני שמה אוזניות ומוזיקה חזקה ומנטרלת את כל מה שסביבי. לאחרונה החלטתי ללכת להיבדק אצל ניורולוג ששלח אותי לעשות מבחן TOVA ולפי התוצאות בהחלט רואים הפרעה כלשהי, אך הוא טוען שהתוצאות אינן מעידות על כך. התוצאות הן כלהלן: ללא ריטלין: RT Variability 44 Response Time 57 DPrime 71 Commissions Errors 96 Omission Errors 40 ADHD score (-8.19) ------------------------------ לאחר לקיחת ריטלין: RT Variability 108 Response Time 98 DPrime 115 Commissions Errors 114 Omission Errors 109 ADHD Score 1.17 ---------------------------- לפי כל שאר הנתונים שבניתוח התוצאות, נראית ירידה חדה בתפקוד לאחר כ5 דק של ריכוז במטלה. איך ייתכן שהרופא החליט שהכל בסדר?? אשמח לעצה מה לעשות במקרה כזה, הקשיים בתפקוד היומיומי רק החמירו בשנים האחרונות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מאפייני ההפרעה
לאה לותר 22/10/2016 | 14:29שלום לך, מזלך שאובחנת בגיל 30. אני אובחנתי רק בגיל. 60 ! בזבזתי חיים שלמים ללא טיפול כי איש לא ידע שיש לי הפרעה. בילדותי רק העירו לי וכעסו עלי תמיד. יתכן שהתמודדתי עם הכל הודות לאינטיליגנציה שלי ומצאתי דרכיםם לעקוף את ההפרעה. טפלי בעצמך בתרופות וליווי פסיכולוגי וכך ייטב לך. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
דר' בועז רפפורט 16/11/2013 | 23:32שלום, אני בדיעה שעלייך להגיע למרפאה המתמחה בהפרעת קשב וריכוז . לאבחנה הזאת ישנה משמעות רחבה ואת צריכה להפיק ממנה את המקסימום. אינני מכיר מרפאה כזו במסגרת הציבורית של קופת חולים.הוסף תגובה
-
כיצד להמשיך מכאן?
רויטל 27/10/2013 | 16:21תודה על התגובה ד"ר רפפורט. אשמח לדעת מה היית מייעץ לי לעשות במצב כזה? להתייעץ עם ניורולוג נוסף? או שעליי לחכות עכשיו רבעון על מנת לעשות זאת? הניורולוג החליט שהכל בסדר, אך אני ממש מתקשה לתפקד ביום יום, בייחוד בעבודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת טובה
דר' בועז רפפורט 26/10/2013 | 18:04שלום, איני מחשיב בדיקת מחשב כאבחון , אבל התוצאות מרמזות בהחלט לקיומה של הפרעת קשב משמעותית עם תגובה טובה לריטלין שלקחת. בברכההוסף תגובה
-
מאפייני ההפרעה
-
היום שאחרימבולבל 16/10/2016 | 16:43חג שמח! לוקח רטלין 50 LA לא כל יום. (30+20). אני מבין שלפעמים יש מצבים שבהם צריך לקחת כל יום אבל יש לי בעיה עם זה. האם יכול להיות שיום ואפילו יומיים שלושה אחרי שלקחתי כמה ימים רטלין, יש החמרה בדיכאון ו/או הגברת התיאבון מעל הרגיל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ריבאונד מאוחר
ד"ר בועז רפפורט 16/10/2016 | 21:40שלום, אכן , ישנם מקרים של ריבאונד מאוחר (תגובות מוגזמות לאחר יציאת התרופה מהגוף). בדרך כלל מדובר בשעות שלאחר תרופה (באותו היום) אך כאמור ישנם מקרים שזה קורה יום אחרי. במקרה כזה , צריך לשקול לקיחה רצופה של הטיפול. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריבאונד מאוחר
-
ריטלין בעבודה ולחיי חברהאמיר 15/10/2016 | 12:42שלום ד"ר רפפורט חג שמח.שמי אמיר אני בן 45 ושוקל 65 ק"ג.אני לוקח פעמיים שלוש בשבוע ריטלין la במינון של 30 מ"ג ואני מרגיש שזה ממש עוזר לי בעבודה ובחיי חברה.אך אני חושש לקחת את זה מדי יום כי אני מפחד להתמכר לזה ובימים שאני לא לוקח את הכדור אני מרגיש יותר מתח ויותר לחץ בעיקר בעבודה ואני מתעצבן יותר בקלות.שאלתי היא האם לקחת את זה חמש פעמים בשבוע שאני עובד באמת יכול לגרום לי להתמכרות או שאין לי מה לחשוש מזה? בתודה מראש אמירהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שימוש רצוף בריטלין
ד"ר בועז רפפורט 15/10/2016 | 21:17שלום אמיר, אין שום סכנת התמכרות בשימוש יומיומי, זאת בתנאי שלוקחים את התרופה כפי שהרופא המליץ . אני מציין זאת מכיון שישנם כאלה שעושים שימושים לא נכונים בתרופה מבחינת מינון או מבחינת פתח ההחדרה לגוף ואז הם מסכנים את עצמם בהתמכרות. לכן כל עוד אתה לוקח את המינון שאמרת , בבליעה דרך הפה , לא תהיה התמכרות. חבל על הימים שאתה סובל בגלל שאתה נמנע מלקחת. חג שמח,הוסף תגובה
-
ריטלין בעבודה ולחיי חברה
אמיר 15/10/2016 | 12:53רציתי רק לאמר עוד משהו חשוב מאוד וזה שנוירולוג שלח אותי לבדיקת tova והוא ראה בתוצאות שיש לי הפרעת קשב וריכוז די קשה ולכן התחלתי טיפול בריטלין כי אני מעוניין גם להתחיל ללמוד בעתידהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שימוש רצוף בריטלין
-
בדיקת יעילות מדויקתאדם 12/10/2016 | 14:25לילד בן 12 - איך אפשר לדעת שמינון מסויים של תרופה הוא היעיל והאופטימלי לילד?בדיקת טובה היא הדרך היחידה לבדוק זאת?פשוט אין כל כך שינוי בתופעות הלוואי בין 2 תרופות או בין 2 מינונים בכל אחת וקשה לו להגדיר אפילו שאנחנו שואלים אותו שאלות תפקוד פשוטות ורושמים. קשה לדעת מה יותר אופטימלי - la או sr ובכל אחד גם באיזה מהמינונים שהוא ניסה. אגב, ומתוך סקרנות - תשובתך היתה שונה אם היה מדובר במבוגר (לעצמי)? ועוד משהו קטן - יכול להיות ש 2 התרופות עובדות אותו זמן? כך זה נראה בכל אופן...גם תופעות הלוואי(בעיקר שקשה לו לאכול)דומות ואפילו היציאה מההשפעה מרגישה אותו דבר (חצי שעה שהוא לא רגוע יותר מהרגיל).הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 15/10/2016 | 09:30בדרך כלל ל LA יש פחות תופעות לואי (לא תמיד) בברכה,הוסף תגובה
-
אשמח לדעתך דוקטור
אדם 15/10/2016 | 00:13אשמח לדעתך דוקטורהוסף תגובה
-
נשמע מאוד הגיוני! תודה!
אדם 13/10/2016 | 15:56שמח שגיליתי את הפורום המעניין! כדי להשלים את התמונה אני חייב להבין - אם בשתי התרופות יש את אותו חומר פעיל ובאותו מינון ושתיהן בשחרור מושהה לאותו פרק זמן, מה בכל זאת ההבדל בין la ל sr (להוציא העובדה שאת ה la אפשר לפתוח ולפזר)? ולמה מעדיפים לתת את ה la לפני ה sr?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריטלין LA ו- SR
ד"ר בועז רפפורט 12/10/2016 | 22:18החומר הפעיל של הריטלין נקרא מתיל פנידט, הוא מופיע בתכשירים שונים כולל בקונצרטה . ההבדל בין התכשירים האלה הוא באופן הפירוק של החומר במערכת העיכול , דבר שקובע את קצב הספיגה לתוך הדם , וזה קובע בסופו של דבר את קצב חשיפת המוח לחומר הפעיל. כנראה שזה חשוב מאוד כי הרבה פעמים התרופות משפיעות באופן שונה למרות שמדובר באותו חומר פעיל אך המתפרק אחרת במערכת העיכול. לכן, ככל שישנן יותר אפשרויות, היכולת לעזור ליותר אנשים טובה יותר. מקווה שזה נשמע לך הגיוני. בברכה,הוסף תגובה
-
הבדל בין la ל sr
אדם 12/10/2016 | 18:51תודה על התשובה המפורטת והמאוד עוזרת!!!! בעניין התרופות - אז למה בעצם יצרו עוד רטלין? כלומר האם יש מבחינה תרופתית הבדל בין 2 התרופות שהצדיק את שתיהן? אפילו המינון זהההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת יעילות
ד"ר בועז רפפורט 12/10/2016 | 16:56שלום , בדיקות מחשב יכולות לעזור גם באבחון וגם באיזון התרופתי. אני נוהג להשתמש בהן יותר באבחון (ככלי נוסף , בודאי לא כלי עיקרי), איני משתמש במחשבים לאיזון התרופתי. אני ממליץ לעשות את האיזון דרך השיפור התפקודי והיעדר תופעות הלואי למיניהן. כמו שאנחנו קובעים מה מפריע לילד ומתי תפקודו משתבש כך אנחנו צריכים לדווח על שיפור כתוצאה מהתרופה. הילד לא תמיד יודע לדווח , לכן גם התצפית של המורה, התצפית של ההורה (לתת בשבתות ולראות) ובדיקת ההספקים של המשימות, כל אלה יכולים לעזור. הריטלין LA וה- SR אמורים לעבוד כ 8 שעות, לכן זה לא מפתיע . אי השקט ביציאה מהתרופה , נקרא ריבאונד, אם זה מפריע, פעילות ספורט המכוונת לשעה זאת יכולה לעזור. שנה טובה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
עליית מינוןאבא 14/10/2016 | 15:54גילינו משהו מאוד מעניין - עליית מינון הרטלין LA הפחיתה דווקא את אבדון התאבון (מינון יותר גדול החזיר תאבון שאבד במינון נמוך). האם זה רומז שהמינון היותר גבוה פחות מתאים? שעם חזרת התאבון הריכוז פוחת?(ברור שזה אינדיבידואלי אבל בטח יש דפוס מאפיין).הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 14/10/2016 | 22:05נתקלתי, במנגנון שהזכרתי קודם. לא מציע להחליט על איכות ההשפעה של התרופה רק לפי התיאבון, אלא לפי התפקוד. בברכה,הוסף תגובה
-
המשך בבקשה
אבא 14/10/2016 | 20:44לצערי, בשיחות שלנו, אני לא חושב שזה המצב. האם תאבון נתפס מבחינתך כאחד המדדים להשפעה טובה - ככל שאין תאבון כך הדיוק נכון יותר? מבחינת הרעב הפיזי (לא הסבלנות שציינת), נתקלת במצבים שהתאבון דווקא עלה עם עליית מינון?תודה לךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עליית מינון ותיאבון
ד"ר בועז רפפורט 14/10/2016 | 19:52שלום, איני מכיר את הפרטים של ילדך לכן אענה באופן כללי, זה נשמע כמו סתירה , יחד עם זאת אני רואה ילדים שהפרעת הקשב שלהם בעצמה פוגעת בסבלנות לאכול, הם לא אכלנים... הריטלין נותן סבלנות ולעיתים גם סבלנות לאכול ואז נראה כאילו הוא הגביר תיאבון. כך שיתכן שהמינון הנמוך לא שיפר את הסבלנות , והמינון הגבוה כן עשה זאת. חג שמח,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
שאלה נוספתetai1980 10/10/2016 | 13:33שלום, אני בן 35 ואני מזה כחודשיים על אטנט 30 מג, אני מרגיש שזה לא עוזר לי מספיק, שיתפתי את הרופאה וביקשתי ממנה אם אפשר לנסות את הויואנס כי שמעתי שהיא טובה להרבה, וריטלינים למיניהם בעבר ניסיתי והיה גרוע בשבילי מבחינת הכל, הנוירולוגית שלי בקופת חולים מכבי אומרת שהיא לא יכולה לתת לי מרשם לויואנס אלא רק פסכיאטר, אני כרגע סטודנט ולא רוצה לקבוע אף פעם תור לפסכיאטר מחשש שבסוף לימודיי לא אתקבל בגלל זה לעבודות מתאימות ללימודיי, האם באמת רק פסכיאטר יכול לתת מרשם לויואנס? והאם זה מסוכן לעתידי המקצועי לקבוע תור לפסכיאטר? כי הכל הרי נשמר בתיק שלך במחשבהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
השגת מרשם לויואנס
ד"ר בועז רפפורט 12/10/2016 | 16:48שלום, יתכן שרופאת המשפחה לא מוסמכת להתחיל טיפול בויואנס (היא כן תוכל להמשיך). אין פסול בלקבוע תור לפסיכיאטר . פרט לכך גם נוירולוג יכול להמליץ על כך. שנה טובה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השגת מרשם לויואנס
-
הזעהמתן 09/10/2016 | 16:00הי, אני בן 26 שאני לוקח רטלין אל אי אני סובל בשעות הראשונות מהזעה מוגברת בבית השחי ובשפם.זה חולף אחרי כשעתיים שלוש.זה מוכר לך?יש איך למנוע את זה?יש בזה סיכון? האם עליית מינון או ריטלין אחר יכולים להקל בזה או להחמיר את זה? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הזעה
ד"ר בועז רפפורט 10/10/2016 | 07:58שלום, התופעה בהחלט מוכרת. איני מכיר דרך למנוע את זה , מניסיוני גם אין לזה נטייה לחלוף עקב התרגלות. יחד עם זאת לא מדובר במשהו מסוכן ובהחלט הפיך (כשמפסיקים טיפול, זה חולף) . ההמלצה במקרים אלו היא להחליף תרופה (שגם עלולה לעשות זאת , ואז ממשיכים לחפש). בהצלחה וחתימה טובה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הזעה
-
שאלה חשובהetai1980 10/10/2016 | 01:10אני בן 35 ולוקח כרגע אטנט 30 מ"ג , בגלל שהרגשתי שלא כל כך זה עוזר לי, אז העליתי בעצמי את המינון ל 45 מ"ג ע"י לקיחת כדור וחצי, ושאלתי היא: הרגשתי קצת שונה עם ההשפעה של 45 מ"ג אבל אני חושד שאולי זה פוגע לי בתפקוד הקונגטיבי שלי, זה יכול להיות עם עלייה במינון? או שרק התופעות לוואי הידועות הם אלו שמתגברות והתפקוד הקונגטיבי לכל הפחות רק נשמר או שרק משתפר מעצם עליית המינון? והאם אתה יכול להמליץ לי על נוירולוג שבאמת מתמחה בבעיות קשב וריכוז ויכול לעזור לי מהצפון ושעובד עם מכבי? בכל מקרה אקבע תור לנוירולוג וזה ייקח בטח חודש, אז אמרתי אני יעשה משהו עם המינון כדי להרגיש את האטנט יותר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה חשובה
ד"ר בועז רפפורט 10/10/2016 | 07:55שלום, אני ממליץ למטופלים לא לשחק עם התרופות. המינון המירבי המותר לאטנט במבוגר הוא 30 מג' למנה. כשמינון לא מתאים התגובה יכולה להיות גם הפוכה מהמטרה. כלומר פגיעה ביכולת החשיבה, במקום שיפורה. לכן או שתחזור למינון שהוצע לך או , במידה ולא יעיל, תפסיק את הטיפול ותחזור לרופא שנתן לך או שתמצא רופא המתמחה בתחום. לצערי איני מכיר איש מקצוע כזה בנתונים שנתת. חתימה טובה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה חשובה
-
שינויים בריטליניםשואל 09/10/2016 | 08:16שלום, האם מעבר בין הרטלינים השונים, או לקיחה לסרוגין או רק לפעמים (בליווי רופא כמובן), יכול ליצור עמידות לתרופות הללו? האם יש בעיה כלשהי שאתה יכול לציין בלקיחת רטלינים באופן לא רציף או לקחת מידי יום תרופות אחרות - LA, רגיל, SR? קורה מצב שחוזר על עצמו לפיו תופעת הלוואי של הניתוק/אפטיות מתרחשת רק אחרי כמה ימים של שימוש בתרופה וחשבנו אולי "לבלבל" את הרטלין וכל כמה ימים להחליף בין התרופות השונות. מה דעתך על זה מבחינה רפואית? ודבר אחרון - האם לרטלין יש פוטנציאל להעלות את לחץ הדם למי שמטופל תרופתית לאיזון שלו? שנה טובה וגמר חתימה טובה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 10/10/2016 | 07:50שוב שלום, תגובתי הקודמת בהחלט היתה כללית והתייחסה לגבי האפשרות לקחת בימים שונים תרופות שונות. אחד הקשיים המלווים את הטיפול בהפרעת הקשב הינו התחלואה הנילווית (כמו שהדבר נקרא ברפואה) של דיכאון או חרדה . אני חושב שהרופאה שלך פועלת נכון לכל אורך הדרך, בהתחלה בנסותה להתגבר על המצב כולו דרך טיפול בקשב וכאשר הדבר אינו מסתייע , להוסיף לטיפול גם תרופה לדיכאון. ההחלטה אם להפריד את הטיפול או לקחת במקביל הינה של הרופאה. חתימה טובההוסף תגובה
-
תודה ד"ר! אולי תסכים עוד לעזור לי?
שואל 09/10/2016 | 09:22עוד שאלה אחת בבקשה - לפני כחצי שנה אובחנתי כסובל מדיכאון קל וכבעל הפרעת קשב (לטענתי בינונית ומעלה). באופן מפתיע הפסיכיאטרית הייתה סבורה שכדאי לטפל בהפרעת הקשב דווקא וטענה שנראה לה שהדיכאון נובע מהפרעת הקשב. חיפוש התרופה היה מאכזב בגלל שעם כל תרופה כשהגענו למינון שעזר לריכוז, מופיעה תופעת לוואי של החמרה בדיכאון (לפעמים רבה או בלתי אפשרית כמו עם ויונס ואדראל משני סוגים). (אגב, הרופאה אמרה שיש עוד אחת שלא ניסינו שעובדת אחרת מכולן. לא זוכר את שמה). בחודש שעבר הפסיכיאטרית הציעה לנסות לטפל בדיכאון ורשמה לי תרופה בשם רמוטיב. אני יודע שאין מניעה ליטול תרופה לדיכאון עם רטלינים אבל מאוד קשה לי בלי התרופות לקשב (אני סטודנט לא מרוכז!) והתחלתי רמוטיב במקביל לכך שאני ממשיך לנסות רטלין חרף תופעות הלוואי. אני מניח שזה פחות טוב כי לא אוכל לדעת מה עושה איזו תופעת לוואי אבל התרופות לדיכאון עובדות מאוד לאט ותהליך מציאת המינון והתרופה הנכונה אינו קצר. מה דעתך על זה? האם יש בעיה רפואית בלא לעשות הפרדה (חיפוש המענה לדיכאון בלי לקחת רטלין)? אני בכלל חשבתי "לבלבל" את הרטלין וכל כמה ימים לקחת רטלין אחר (כי ההחמרה בדיכאון תמיד באה רק אחרי כמה ימים) ומכאן שאלתי הקודמת. מה דעתך על כל זה? מה היית עושה במקומי? סליחה על החפירה! תודה רבה וחגים שמחים!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלפת ריטלינים
ד"ר בועז רפפורט 09/10/2016 | 08:36שלום, כל עוד מאחורי ההחלפה יש היגיון כל שהוא וזה באמת עובד, להערכתי אין מניעה . עצם ההחלפה לא אמורה להגביר עמידות . לגבי לח"ד , אומנם לא מאוד שכיח אבל כן, עלולה להיות השפעה אבל גם אז, לא מדובר בסדרי גודל אלא בהחמרה של מספר מ"מ כספית. קל לוודא זאת, מודדים את לחץ הדם ללא ועם השפעה תרופתית ורואים אם יש פער מדאיג. שנה טובה וחתימה טובה גם לךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- צפלקסין (צפורל, צפוויט)
- נוסידקס
-
מונחים קשורים
- אינקובטור
- אדנ-
רופאים בתחום
עדי בוסקילה
שיאצו
4.6
( 8 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב
הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם