פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 161
ד"ר גלעד חבצלת ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים. ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד. ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד. בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת: 2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית. 2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם. 1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון. 1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה. 1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה. השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת: 2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב. 2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice. 2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ. 2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע. 2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד. הבריאות בתל השומר. 2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז. להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור. 04-6404435
- רטליןשרון 16/09/2016 | 22:08הבן שלי לוקח רטלין la ובשבוע האחרון הוא ממצמץ בעיניים. והיום זה החמיר ממש. עם אני יפסיק לו את הרטלין המצמוץ יעבור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה מצמוצים ד"ר בועז רפפורט 17/09/2016 | 11:31שלום, במקרים בהם מופיעות תופעות לואי משמעותיות , כמו טיקים , בודאי אם הולכים ומתגברים, יש להודיע מיידית לרופא שהמליץ על הטיפול . התגובה צריכה להיות הפסקת הטיפול או לפחות הורדת המינון , חזרה לשגרה והחלטה מחודשת לגבי הטיפול. אני מנחה את מטופליי במקרה כזה להפסיק את הטיפול (על דעת עצמם) ולדווח לי. דרך אגב , אם אכן התרופה היא הסיבה לטיקים , הפסקתה ל 3 ימים צריכה כבר להראות שיפור משמעותי . בברכה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה מצמוצים
- עייפות כרונית בעקבות נטילת קונצרטהנועה 15/09/2016 | 16:42שלום, אני בת 26,סטודנטית שאובחנה כסובלת מהפרעות קשב (ללא היפרקטיביות) לפני כשנה. בעבר, כשהייתי תלמידה בתיכון, הצלחתי בלימודים ללא כל נטילת תרופות. לפני כשנה, כשהתחלתי את התואר באוניברסיטה הרגשתי שאני חייבת לקחת תרופה להפרעת קשב, לפחות בתקופות מבחנים עמוסות. הרופא רשם לי קונצרטה במינון של 36 מ"ג. בגלל ששמעתי על ההשפעות הרעות של התרופות, אני לוקחת כעת רק בתקופת מבחנים, וגם לא בימים רצופים, וגם לא ביום יום. בהתחלה( לפני כשנה) התרופה עבדה מאוד יפה, היא הצליחה לשפר לי את הריכוז וחוץ מכאבי בטן וכאבי כאש בערב או ירידת מצב רוח דרסטית, היא עזרה לי. במשך חודש לקחתי אותה יום כן יום לא, (שמתי לב שלקיחה ברצף של התרופה לא השפיעה עליי טוב). עשיתי הפסקה ארוכה של 4 חודשים (כי אני לוקחת רק בתקופת מבחנים) ואז שוב לקחתי לאחר הזמן הזה וכבר תקופה ארוכה שהקונצרטה כל פעם משפיעה באופן שונה, פעם ממקדת אותי, פעם אחרת גורמת לדפיקות לב מואצות וקצת לחץ ולא באמת מרכזת. בנוסף תופעה מוזרה ששמתי לב- מזה חצי שנה אני סובלת מעייפות כרונית, גם לאחר שעות שינה רבות ושינה רצופה, מאוד קשה לי לקום בבוקר, ולא הייתי ככה בעבר, אני רגילה להיות מאוד עירנית, וזה מביא אותי למצב מאוד מתסכל. זה גורם לי לא להיות מוכנה למבחנים כי אני רוצה כל הזמן לישון, ואני חושדת שהקונצרטה שיבשה לי משהו בגוף והפכה אותי מבן אדם חרוץ ועירני לבן אדם עייף שרק רוצה לישון כל היום , וזה למרות שהשתדלתי לקחת את התרופה כמה שפחות. לפעמים מיד אחרי שאני קמה אני מתחילה ללמוד ומרגישה צורך לחזור לישון שוב, וזה אחרי לילה שלם. פניתי למספר רופאים שונים, ועשיתי בדיקות דם שונות ששללו בעיות מפרקים, ואנמיה והבדיקות דם תקינות. האם יכול להיות שהקונצרטה באמת שיבשה לי את מערכת העירנות בגוף? גרמה לי נזק יותר מאשר תועלת? ואם כן מה אני יכולה לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו? כרגע אני משתדלת לא לקחת קונצרטה אבל לפעמים אני פשוט לא יכולה להישאר עירנית בלי זה ואני חייבת לשמור על עירנות בשביל ללמוד וגם קפה לא עוזר להעיר אותי כבר. אני ממש אובדת עצות, אשמח לעצה. תודה רבה ויום טוב, נועה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה עיפות כרונית ד"ר בועז רפפורט 15/09/2016 | 22:23שלום נועה, איני יודע מדוע את כל כך עייפה אבל הניסיון לייחס זאת לקונצרטה אינו מוצדק. תופעות שממשיכות למרות שאת לא לוקחת את התרופה , אינן קשורות לתרופה. לא ידוע לי על אפשרות של התרופה לשבש דברים בצורה בלתי הפיכה, פרט אולי לטיקים שעלולים להתעורר, בעיקר אצל ילדים, ולהישאר למרות שמפסיקים את הטיפול. כך שיתכן שהעייפות שלך היא תוצאה של הפרעת הקשב ואת זקוקה לתרופה אחרת מהקונצרטה כדי שתעורר אותך (במקרה כזה אני ממליץ על שימוש יומיומי ולא פעם כן פעם לא), או שיתכן שהעייפות אינה קשורה והיא מפריעה לך לטפל בהפרעת הקשב . מכיון שאת מדווחת על בירור רפואי תקין, אני נוטה לחשוב שהאפשרות הראשונה נכונה יותר. לכן אני ממליץ שתחזרי לרופא שאבחן אותך ותשקלו יחד את החלפת התרופה לקשב. בהצלחה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה עיפות כרונית
- Tovaאמא 13/09/2016 | 00:47אמא לילד בן 12 ושואלת על בדיקת tova. היועצת של בית ספר אמרה שtova היא לא אבחון אלא דרך לבדוק יעילות של תרופה. ואני לא מבינה - אם רטלין משפיע רק על בעלי הפרעת קשב וחסרי הפרעה זו לא "יהנו" ממנו, ואם בבדיקצ tova רואים שיפור גדול בריכוז, אז המסקנה משני אלו היא שאם בדיקת tova בודקת אפקטיביות של רטלין ובעקיפין אם רטלין אפקטיבי משמע - יש הפרעת קשב. מה צריך יותר מזה?? לא?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה בדיקת TOVA ד"ר בועז רפפורט 13/09/2016 | 08:59שלום, הפרעת קשב בד"כ מגיעה עם עוד אבחנות שלא קשורות לקשב עצמו, רק אבחון מקיף יכול לתת את כל התמונה. גם אנשים ללא הפרעת קשב יכולים להרוויח מהריטלין . התגובה הראשונית לתרופה כפי שנצפתה בבדיקה אינה בהכרח משקפת את התגובה בהמשך. מכל אלה את מבינה שהילד שלך צריך אבחון רפואי מקיף במרפאה המתמחה בתחום, גם כדי להבין עם מה הוא מתמודד וגם איך לטפל בו (תרופתית ולא תרופתית). וכמו שאמרו חכמינו: הדרך הקצרה היא הארוכה... בברכה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה בדיקת TOVA
- לא נרדם - שילוב תרופהעייף 10/09/2016 | 23:29אהלן פרופסור רפפורט. התייעצתי איתך בבעיה שלי כבר לפני כמה שבועות. עם כל התרופות שעובדות 12 שעות אני לא נרדם. לא עייף הרבה שעות ובעצם לא מצליח להרדם 20 שעות אחרי שלקחתי את התרופה. ממש מוזר כי הריכוז נגמר כאילו לפי שעון אבל הבעיה להרדם נשארת לא מעט שעות. אם אני לא ישן ההפרעת קשב עוד יותר קשה. חייב לישון. ככה זה עם קונסרטה פוקולין. ועם ויונס ואדרל (שקניתי פרטי) זה עוד יותר גרוע. אני גם לא יכול לקום ב 5 בבוקר כדי לקחת כדול ולהמשיך לישון. אז מה שנשאר לי זה לקחת שילוב, נכון? מבקש עצה ממך לגבי שילוב שאתה יודע מהנסיון שלך שהכי פחות הורס את השינה. מהבחינה של השינה האם אפשר לקחת פעמיים ביום sr ומהנסיון שלך זה בדרך כלל דופק את השינה? ואולי la ואחר כך הרגיל? בקיצור - בדרך כלל לתרופה השניה של היום, איזו תרופה נחשבת כזאת שיש לה השפעה שלא נמשכת אחרי השעות עבודה שלה? תודה (-:הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה תרופה שניה ד"ר בועז רפפורט 12/09/2016 | 09:59שוב שלום, ראשית בעניין המומחיות. כל רופא מומחה יודע שלא באמת מנהלים טיפול דרך פורום באינטרנט , לכן ההמלצות שלי הם יותר כלליות, איכותיות ולא כמותיות. ותמיד מזכיר שצריך רופא שילווה את התהליך (אותו רופא שאבחן ומכיר אותך). לגבי מנה שנייה, צריך להרגיש מתי הכדור הראשון מתחיל להסתיים (בעיות ריכוז מתחדשות, תיאבון מופיע ועוד). אם לא יודעים צריך ללכת בהתחלה לפי הוראות היצרן . הריטלין SR אמור להשפיע 8 שעות . בברכה,הוסף תגובה
- זמן לקיחת תרופה שנייהעייף 12/09/2016 | 09:02אהלן דוקטור ותודה לך. לא כתבתי מדוייק כי התכוונתי לאדרל של יום שלם (פרטי). אני גם מטופל אצל רופא מומחה אבל ברפואה הציבורית שאלות הם דבר מעייף. וחוצמיזה אין מומחה כמוך! (-: לגבי הזמנים - האם אני יכול לקחת את התרופה השנייה לפי השעון ולא לפי התחושה? הבוקר הרופא רשם לי רטלין sr ואחריו רטלין רגיל. במקרה כזה האם אפשר לקחת את הפעם השניה בדיוק 6 שעות אחרי או שזה מוקדם מידי? עדיף לקחת אחרי 7 שעות? 8 שעות? יש חשש שתהיה לי שעה של רמה כפולה של רטלין בגוף או שזה לא בעייה פשוט לקחת אחרי 6 שעות וזהו? תודה (-:הוסף תגובה
- תשובת מומחה הפרעה בשינה ד"ר בועז רפפורט 12/09/2016 | 08:32שלום , אכן הפרעה בשינה היא אחת מתופעות הלואי השכיחות של התרופות הסטימולנטיות. כשמן כן הן, תרופות מעוררות . ההשפעה על העוררות אכן עלולה להימשך יותר זמן מההשפעה על הריכוז. אחד הפתרונות הוא לקחת את התרופה לפנות בוקר ולהמשיך לישון. פיתרון אחר הוא להפחית את המינון ולקוות שהריכוז עדיין יישמר. או , לעבור לתרופות קצרות יותר. ציינת את האדרל שגם פגע בשינה , זאת למרות שטווח השפעתו הוא רק 5-6 שעות (לא ציינת באיזו שעה לקחת אותו ). לגבי שילובים: אכן אפשר לשלב ריטלין קצר עם ריטלין בינוני (LA או SR) או שני בינוניים . קשה לדעת מראש מהו השילוב שטוב לך , צריך לבדוק ולראות איך הגוף מגיב. והכי חשוב, שהתהליך ילווה על ידי רופא המנוסה בתחום. (דרך אגב, אני לא פרופסור, מספיק דוקטור) בברכה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה תרופה שניה
- התאמת כדור למבוגרת עם הפרעת קשבנועה 11/09/2016 | 20:51שלום, אני בת 36, אבחנו לי הפרעת קשב בגיל 24. הכדורי מסוג התרופות הסטימולנטיות - מעוררות לא מתאימות לי. מייצרות אצלי התקפי זעם, דיכאון (ריטלין רגיל וגם סלואו ריליס; קונצרטה במינונים שונים) חלקן יוצרות אפקט של היי ללא שום הגברת של ריכוז (ויואנס).אדרל עוד לא ניסיתי, אבל לאור כל זה, הצפי לא מזהיר. כשנטלתי סטרטרה, האפקט ההתנהגותי היה טוב אבל לא הצלחתי להתרכז מספיק, והגעתי למינון המקסמילי שהותר לי לפי משקל גופי. מה אני יכולה לעשות? אני מרחפת מאד, ובקרוב מתחילה לימודים חדשים, שכוללים הרבה מאד שעות צפיה מהצד בסטודיו, ואני לא מתפקדת מספיק טוב. יום טוב הוא כזה שהצלחתי לצאת מהבית ולסדר אותו קצת. משימות שצריך לשבת ולעשות במשך כמה שעות פשוט לא מתקדמות. גם במהלך מגע מיני אני מאבדת ריכוז, ומרחפת. אלה רק שניים מהדברים שאני לא מצליחה לתפקד בהם כמו שצריך. אציין שאני לוקחת איקסל בגלל חרדות, והפסיכיאטר שרשם לי את זה לא מתעסק בהפרעות קשב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה התאמת כדור ד"ר בועז רפפורט 12/09/2016 | 08:46שלום, אכן נשמע מאוד מתסכל. על פי המצב שאת מתארת, חשוב מאוד "להפוך כל אבן" ולנסות כל מה שהרפואה מציעה ולכן לא לפסול מראש את האפשרויות שלא הזכרת: אטנט , פוקלין, ריטלין LA. במידה וזה לא עוזר, אפשר לחשוב על שילובים , או עם האיקסל (יתכן ואיתו לא יהיו התקפי זעם כמו בעבר) או למשל סטרטרה (שתרמה ליציבות שלך אבל לא מספיק שיפרה את הריכוז ) עם אחד הסטימולנטים במינון נמוך. דבר נוסף שיכול לעזור - אימון אישי המתמחה בהפרעת קשב וריכוז (נועד לשפר את כל החלק ההתנהגותי מול הפרעת הקשב) וגם לא לשלול טיפול אלטרנטיבי כמו נוירו פידבק. בהצלחה,הוסף תגובה
- הערה חשובה -....נועה 11/09/2016 | 20:53את האיקסל אני לוקחת כשנה. לפניו לקחתי פרוזק כשמונה חודשים. את נסיונות השימוש בכדורים להפרעת קשב אני חווה מאז שאובחנתי בגיל 24.הוסף תגובה
- תשובת מומחה התאמת כדור
- הפרעת קשב ודיכאוןאמיר 12/09/2016 | 02:45סובל מדיכאון (היום הוא קל, תודה לאל) ומהפרעת קשב (שאבחנה באופן מובהק), והרפואה לא מצליחה לעזור לי כי כל התרופות הופכות אותי למנותק/זומבי/מדוכא. ממש רוצה להבין - יכול להיות שעקב דיכאון קל או סמוי, התרופות להפרעת קשב דווקא מעצימות אותו דרמתית? שזו הסיבה? האם יתכן שבהיעדר דיכאון גם התרופות הללו בעצם לא עושות דיכאון? ובמילים אחרות (וזה העיקר) - אם כל תרופות הקשב הובילו למצב רוח קשה, האם כדאי לטפל בדיכאון כי יש סיכוי שטיפול זה יוביל לתגובה חיובית יותר לתרופות ל ADHD?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה קשב ודיכאון ד"ר בועז רפפורט 12/09/2016 | 08:36שלום, השילוב של הפרעת קשב וריכוז ונטייה לדיכאון (כמו גם נטייה לחרדות) הינו מאוד שכיח. גם הפרעת הקשב עצמה וגם הטיפול בה עלולות להחמיר נטיות אלה. לכן, כל מה שהצעת נשמע הגיוני. בהנחה שאכן ניסית את כל התרופות המיועדות לריכוז ולא הצלחת להימנע מהתגברות הדיכאון, אפשר בהחלט לשלב גם תרופה נגד דיכאון עם התרופה שהכי עזרה לקשב. בהצלחה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה קשב ודיכאון
- בעניין טיפול- טבעי- בהפרעות קשב וריכוזLiel1978 10/09/2016 | 21:31שלום רב לד"ר בועז, אני מתחילה בקרוב לימודי הסבה למקצוע ומאחר ואני מרגישה שאני סובלת מבעיות קשב וריכוז (לפעמים גם חמורות) הייתי רוצה להתחיל בטיפול -טבעי!- ב"תרופה" כלשהי שהיא על בסיס צמחים כמובן כגון- ריכוזית/רסקיו וכיו"ב.. שתי שאלות עיקריות: 1. מהי לדעתך התרופה האפקטיבית/יעילה ביותר לבעיות כאלה -אבל גם שלא משאירה תופעות לוואי לא נעימות ? **אישית יצא לי להשתמש כבר בריכוזית והרגשתי שדי עזר לי אבל אולי ישנן תרופות טובות יותר (שאני לא יודעת עליהן) ותוכל להציע לי?? אני מחפשת משהו שיהיה באמת אפקטיבי וחזק ויעיל אבל טבעי.. בלי כל הכימיקלים!!** 2. מה לגבי FocusZen? אם ידועה לך התרופה (קראתי שזה מאוד מרוכז).... זה גם טבעי.. ומה בעניין "כמוסות לינצ'י " (הבנתי שזה עשוי מפטריות???) תודה רבה :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה תרופות טבעיות ד"ר בועז רפפורט 10/09/2016 | 21:49שלום, איני יכול להיות בעל בשורה בשבילך . חלק מהשמות שהזכרת איני מכיר , חלק כן. אני שומע ממטופלים רבים שכמובן מעדיפים תרופות טבעיות אבל למעשה לא מצליחים להגיע להשפעה מובהקת. איני מכיר גם חומר רפואי שתומך בתרופות הטבעיות לריכוז. כך שלא אוכל להמליץ לך , לא מהספרות וגם לא מניסיוני האישי בתחום זה, בהצלחה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה תרופות טבעיות
- ATTENT למבוגרדפנה 10/09/2016 | 16:19שלום! שאלה לגבי מבוגר בן 36, שוקל 90. מסיבות שונות רופאת המשפחה הציעה לעבור מרטלין 40 LA לתרופה בשם ATTENT ונתנה לנו מרשם ל 20 מ"ג (כל הרטלינים עשו תופעות לוואי אבל לריכוז זה דווקא המינון הטוב). מעיון בתשובות שלך לשואלים ניראה שאתה ממליץ שמעבר למשפחה חדשה יתחיל במינון נמוך בלי להסתמך על המינונים של הרטלין. בגלל שראינו שאפשר לשבור את הכדור רצינו לשאול - איזה מינון אתה חושב שכדאי להתחיל כדי לנסות? האם יש מקום להתחיל ב 5 מ"ג? 10 מ"ג? וכמה ימים אתה סבור שכדאי להיות על כל מינון (בהנחה שהוא לא יעיל) לפני שעולים?תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה אטנט ד"ר בועז רפפורט 10/09/2016 | 16:29שלום, נכון , אני חושב שכשעוברים לחומר חדש צריך ללמוד את הפגישה הראשונית במינונים יחסית נמוכים. השאלה היא כמובן כמה נמוכים. כאן , אני מסתמך על תגובות לחומרים אחרים. יש אנשים מאוד רגישים לחומרים ולכן כדאי להתחיל מאוד נמוך. במקרה שלך , ריטלין LA 40 זה מינון אמצע (לא גבוה מאוד ולא נמוך מאוד ) ולכן הייתי מתחיל מחצי כדור של אטנט 20 מג' . לגבי ההמשך, רואה במדרגות של כמה ימים מה קורה ומחליט בברכה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה אטנט
- מינון ריטליןמראני 09/09/2016 | 19:13שלום דר אני שוקל 80 קילו ,אובחנתי לפני כחודשיים כסובל מהפרעת קשב ורכוז בן 19 התחלתי עם ריטלין la 20 מג אחרי תקופה קצרה לא השפיע עברתי ל ריטלין la 40 כרגע ריטלין 40 לא משפיע בכלל חזרתי למצב שלא יכול לשבת שתי דקות ומדכא עם עצבים מה צריך לעשות להעלות את המינון ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה טיפול ד"ר בועז רפפורט 09/09/2016 | 19:18שלום, הפורום הזה לא נועד להחליף טיפול של רופא המכיר אותך ומלווה אותך. ממליץ שתחזור לרופא שאבחן אותך ותקבל ליווי עד שתימצא התרופה שמתאימה לך, בברכה,הוסף תגובה
- תיקון משקלראני 09/09/2016 | 19:15המשקל הוא 83הוסף תגובה
- תשובת מומחה טיפול
- שאלהליה 08/09/2016 | 09:19שלום, בני בן 10 התחיל טיפול בריטלין LA20 ב4/9 ואתמול ב 7/9 התחיל להתלונן על כאבים והתכווצויות בשרירי הרגליים. מה לעשות? האם להמשיך בטיפול? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה התכווצויות של השרירים ד"ר בועז רפפורט 08/09/2016 | 19:22שלום, זה יכול להיות קשור לתרופה. ראשית יש לדווח לרופא שמטפל בילד . יתכן ויחליט להפסיק את הטיפול כדי לראות שהדברים אכן קשורים ואז להחליט עם איזו תרופה להמשיך. בברכה,הוסף תגובה
- תשובת מומחה התכווצויות של השרירים
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
תרופות קשורות
- מבנדאזול (ורמוקס)
- בודסוניד (בודיקורט, סימביקורט)
מונחים קשורים
- אדנ-
- אדמדמת
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם