פורום חרדה דנטלית - עמוד 14
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
השחזות לכתררוית 11/09/2015 | 12:54רציתי לדעת האם אחרי מבנה וכתר זמני נגמרות ההשחזות או נעשות עוד מדידות גם בהשחזות לכתר הקבוע הקבוע שאז יודעים אם הכל תקין עם הכתר ?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 11/09/2015 | 17:09ברפואה כמו באהבה אין תמיד ואין אף פעם
-
השחזות
רוית 11/09/2015 | 17:02אבל יכול להיות מצב שיש הפתעות שבכלל לא נראה שצריך ובמדידות יש הפתעות?
-
תשובת מומחה
כן ולא
ד"ר איתי לייסר 11/09/2015 | 16:59השאאלה לא הייתה מנוסחת טוב: אחרי הכנת כתר זמני בד"כ מסתיימות ההשחזות ואח"כ יש מדידות לכתר הקבוע ובמהלכן יש תשובה סופית
-
תשובת מומחה
כן
-
הצורך בניתוח ושבר בשושירה 22/08/2015 | 17:58אני אחרי טיפול שורש ומבנה של שן של קיר שבור מתי יודעים בוודאות אם אצטרך הארכת כותרת האם רק לפי מבט כי לא עשו לי עדיין צילום מטיפול השורש אחרי המבנה האם בוודאות יודעים אחרי הכתר הזמני או יכול להיות אחרי המדידות הראשונות לכתר קבוע וזה שחוץ מקיר שבור בטיפול השורש אמרו גם שן מאוד קטנה יש לזה גם השלכות והקיר השבור זה בשן עליונה טוחנת אם זה משנה משהו?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 11/09/2015 | 17:08ברפואה כמו באהבה אין תמיד ואין אף פעם
-
הצורך בניתוח
שירה 11/09/2015 | 17:04יכולות להיות הפתעות פתאום?
-
תשובת מומחה
סביר שיהיה בסדר
ד"ר איתי לייסר 11/09/2015 | 17:00סביר שיהיה בסדר אבל אין אפשרות להבטיח
-
הצורך בניתוח
שירה 11/09/2015 | 12:52אם כבר עברתי את הכתר הזמן ועד לרגע זההסתדרו בלי בעיות למרות השבר הסיכוי שאצטרך ניתוח קלוש? או שעדיין יכולות להיות הפתעות שיראו במדידות לכתר קבוע?
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 22/08/2015 | 21:29אין בעד מה, בשביל זה אני כאן
-
תודה
שירה 22/08/2015 | 21:19אוקיי הבנתי ושוב תודה רבה לך על ההסבר.
-
תשובת מומחה
שוב אבהיר
ד"ר איתי לייסר 22/08/2015 | 21:14תלוי עד איזה עומק הקיר שבור: אם השבר של הקיר נמצא מעל החניכיים ואף רואים אותו בעין אז אין שום סכנה להארכת כותרת אבל אם השבר של הקיר נמצא מתחת לחניכיים ומגיע לעומק העצם שתומכת בשן אז חייבים הארכת כותרת. לשם כך צריך לצלם.
-
הצורך בניתוח
שירה 22/08/2015 | 20:50תודה רבה . אבל אין סבירות גדולה יותר שיש קיר של שן שבור?
-
תשובת מומחה
בהחלט
ד"ר איתי לייסר 22/08/2015 | 20:36יש מצב שיודעים עוד בזמן ביצוע המבנה ואם לא אז אולי בזמן העבודה על הכתר הזמני ואם לא אז הוודאות הסופית תבוא במדידת המתכת. כל מקרה לגופו. יש מקרים שלא חייבים צילום ואפשר לראות בעין אבל אלו לא מקרים של התלבטות אם צריך הארכת כותרת או לא. אם יש התלבטות אז לרוב צריך לצלם.
-
אוקיי
שירה 22/08/2015 | 19:49אבל יש מצב שיודעים כבר בעבודה על הכתרהזמני ולפני המדידות לקבוע . יש מצבים שיודעים כבר אז?
-
תשובת מומחה
אז ככה
ד"ר איתי לייסר 22/08/2015 | 19:47מה שמעלה את הסבירות זה כמה חומר שן בריא יש עד גובה החניכיים ולכן צריך לצלם. במדידת המתכת רואים האם המתכת חובקת חומר שן בריא מכל הכיוונים וזו הוודאות.
-
הצורך בניתוח
שירה 22/08/2015 | 19:33ובגלל שיש שבר בקיר ושן קטנה מעלה את הסבירות ואחרי הכתר הזמני עושים צילום ולמה אמרת שרק אחרי מדידות הכתר הקבוע יודעים בודאות לא מספיק אחרי הכתר הזמני כאילו מה משתנה שיודעים ועושים אחרי המדידות הראשונות לעומת אחרי הכתר הזמני והאם לפעמים רואים בעין כבר אם צריכים או רק הצילום אומר בוודאות והאם ראית כתר של שן טוחנת שמחזיק עם קיר שבור כי נאמר שזו שן שצורכת הרבה כוחות לעיסה ולא יכול להיות נזק בכל מקרה בהשארת שן עם קיר שבור שהיא קטנה וגם קודם היתה עליה כבר סתימה ובאיזה שלב בהכנת שן מורידים חומר שיודעים הכי בוודאות במראה ובצילום.
-
תשובת מומחה
די צודקת
ד"ר איתי לייסר 22/08/2015 | 19:09אכן צריך לצלם, הוודאות הסופית לרוב מגיעה לאחר המדידה הראשונה לכתר הקבוע, בשלב מדידת המתכת
-
תשובת מומחה
כן
-
סדנעמה 10/09/2015 | 22:43האם הכנת סד לילה נעשית בכמה פגישות והאם אחכ עושים כמה ביקורות כדי לראות גם שהכל בסדר ואתה מסתדר עם זהוזה באמת אמור לעזור ולצמצם את השחיקה ויש מצב שקשה ולא מצליחים להתרגל?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שוב אבהיר
ד"ר איתי לייסר 11/09/2015 | 08:05הסד הרך יעשה עבודה פחות טובה ושווה לנסות להתרגל לסד הקשיח. אני לא יכול לענות על הרווחים כי צריך לבדוק ולהבין במה מדובר. לפעמים כדאי ולפעמים זו הקרבה גדולה מידי
-
נעמה
סד 11/09/2015 | 08:01ואם מישהוא יודע שיש בעיה להתרגל לדברים קשיחים לא כדאי להתחיל עם רך מאשר עם קשה ובסוף לא יסתדר עם זה ויהיה בזבוז. ולגבי הרווחים והשברים לא כדאי לסדר גם אם ישימו סד כדי שיהיה פחות או יותר באותו קו רווחים וגודל של שיניים לפני ההתקנה.
-
תשובת מומחה
סד קשיח
ד"ר איתי לייסר 11/09/2015 | 06:10כי סד רך לא יפתור את בעיית השחיקה ובעזרת סד קשיח ייווצר מצב חדש בפה ויש סיכוי גבוה שהשחיקה תעלם כל עוד הסד בפה. אין אפשרות לענות על עניין הרווחים והשברים בלי לבדוק ולהחליט כל מקרה לגופו. עקרונית סד לילה הוא לתמיד אלא אם מתישהו מפסיקה השחיקה/ההידוק לגמרי. לאחר שמתנסים (ואולי אפילו מתרגלים) לסד קשיח, ניתן בהמשך הדרך לנסות להסיר אותו מהפה בלילות אם מצליחים לפתור את בעיית השחיקה. אחת הדרכים לפתרון בעיית השחיקה יכולה להיות טיפול בעזרת היפנוזה אבל אני ממליץ לנסות את זה רק לאחר התנסות מספקת עם סד קשיח.
-
סד
נעמה 10/09/2015 | 22:59אז אם קשה להתרגל למה לא לעשות רך ולא קשה והאם זה לתמיד או לתקופה קצרה והאם היית ממליץ לפני זה לתקן את הרווחים והשברים שיש לי כעת גם מבחינה אסתטית וגם בריאותית?
-
תשובת מומחה
סד לילה
ד"ר איתי לייסר 10/09/2015 | 22:50אז ככה, קודם כל הסד הנכון ביותר לביצוע הוא סד קשיח ללסת עליונה. שנית, בד"כ צריך 2 פגישות ליצירתו: אחת למידות והשניה לאיזון הסגר ולמסירת הסד. אכן קשה להתרגל אליו אבל לרוב מצליחים להתרגל. אכן עוזר לצמצם את השחיקה ובמקרים רבים גם מפסיק את השחיקה בלילה. יש לעיתים מצבים שבהם לא מצליחים להתרגל אבל הם מיעוט.
-
תשובת מומחה
שוב אבהיר
-
מה השתבש?שירה 09/09/2015 | 17:00אני אחרי הארכת כותרת והשחזת כתר זמני ועדיין כואב לי שאני לועסת וגם הרגשת אי נוחות יכול להיות מצב שמשהוא השתבש ואם כן מה הבעיה בכתר או שיכול להיות בניתוח לא הצליח ואם במקרה הניתוח לא הצליח הפתרון ניתוח חדש או כבר יהיה משהוא אחר?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 10/09/2015 | 22:46ושיהיה בהצלחה
-
החלמה
שירה 10/09/2015 | 22:00זהו בדקה את השן הכל בסדר והכאבים בלעיסה כי אני עדיין בהחלמה בגלל זה אמרה במדידות לקבוע רק אחרי 8 שבועות ופשוט איטי ולוקח אצלי זמן במיוחד שיש לי שיניים רגישות . תודה ומצטערת על הנדנוד הרב פשוט פחדדתי במיוחד אחרי שדחיתי את הניתוח הזה הרבה זמן ופחדתי שבגלל זה משהוא הסתבך ולפחות הכל הסדר ואני רגועה ושוב תודה.
-
תשובת מומחה
ייתכן
ד"ר איתי לייסר 10/09/2015 | 17:09הכל יכול להיות אבל הניתוח הוא די פשוט ולרוב מצליח. יש מקרים בהם מתגלה סדק בשן ללא קשר לניתוח ואז יכול להיות שהשן תאלץ להיעקר. אין טעם לחשוב יותר מידי, פשוט לבדוק ושיהיה בהצלחה
-
החמרה
שירה 10/09/2015 | 16:38אלך אבל האם יכול להיות גם מצב שהניתוח לא הצליח ולא ראו ואצטרך לעשות שוב את הניתוח או אפילו מסובך יותר שלא אפשר יהיה להציל כבר את השן או שכאבים בלעיסה אופיינים גם רק לבעייה קשה יותר בכתר?
-
תשובת מומחה
קשה לומר
ד"ר איתי לייסר 10/09/2015 | 06:22צריך לראות את השן ולעשות את הבדיקות הרלוונטיות לפי מה שרואים. בהחלט יכול להיות שצריך להתאים יותר טוב את הכתר כי אולי ההתאמות הקודמות היו פחות טובות. אי אפשר לפסול שיש החמרה אבל ייתכן מאוד גם שלא
-
הם השתבש
שירה 09/09/2015 | 23:27איך עושים את הבדיקות האם יצטרכו עוד פעם צילום? ויכול להיות גם מצב ששוב יצטרכו הארכת כותרת ומשהוא קרה ואפילו יותר גרוע ואם בכתר הזמני יכול להיות שהכתר הזמני לא מתאים מרוב נפילות למרות שסידרו וריפדו. אבל זה שיש כאבים גם מפחיד אותי שזה משהוא יותר מסובך ?
-
תשובת מומחה
הכל יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 09/09/2015 | 20:04צריך לבדוק את התאמת הכתר וצריך לבדוק אם יש נקודות מגע טובות של הכתר הזמני עם השיניים הסמוכות. יכול להיות שבהתאמתו הכל יסתדר. צריך גם לבדוק מה מצב השן עצמה והאם יש רגישות לניקוש. אי אפשר לפסול עקרונית את הסיכוי שנגרם נזק בגלל שהיית שבועיים בלי הכתר אבל קשה להוכיח וזה לא רלוונטי
-
מה השתבש?
שירה 09/09/2015 | 19:41אם זה בכתר הזמני זה רק היה מציק לא? ולא כואב באכילה במיוחד שאוכחת דברים קלים ויש פעמים שממש מציק קשה מה לדעתך ניתן יהיה לעשות כדי לבדוק מה קורה שם? ועד הריפוד הייתי שבועיים ללא כתר האם זה עשה את הבעיה או שזה מקריות?
-
תשובת מומחה
לאט לאט
ד"ר איתי לייסר 09/09/2015 | 19:37יש כמה אופציות ואין אפשרות לענות בלי לבדוק. סביר להניח שניתן לשפר את התאמת הכתר הזמני והכל יסתדר. ממליץ לגשת למרפאה בה זה בוצע
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
-
כתר זמני לאחר ניתוחאורית 07/09/2015 | 21:00שלום הייתי אתמול לריפוד הכתר הזמני לאחר הניתוח של הארכת הכותרת ומאז אני מרגישה אי נוחות חשבתי שאתרגל אבל עבר יום ולא מתרגלת , ולפעמים שאוכלת אפילו כאב , וגם הרגשה כאילו לוחץ בחניכיים האם זה אמור להסתדר מעצמו או שצריך לעשות משהו בשביל לסדר , והאם יכול להיות שהכתר הזמני לא תקין? או אולי זה קשור לעובדה ששבועיים הייתי בלי כתר זמני , אבל זה קרה פעם כבר ולא הציק לי כמו עכשיו?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דוגמאות
ד"ר איתי לייסר 08/09/2015 | 06:33יכול להיות שהכתר "צובט" את החניכיים במקום מסויים. יכול להיות שהכתר מעט גבוה וצריך להוריד מעט מהגובה שלו.
-
כתר זמני
אורית 07/09/2015 | 21:52אלך אבל מה זה יכול להיות למשל?
-
תשובת מומחה
ממליץ לגשת לרופא השיניים
ד"ר איתי לייסר 07/09/2015 | 21:40יכולות להיות כמה סיבות לכך ומומלץ לבדוק את זה
-
תשובת מומחה
דוגמאות
-
כתריםשירה 07/09/2015 | 00:21שלום עשו לי היום כתר זמני בצד אחד ועוד כמה ימים בצד שני הוחלט כי אחכ בגלל החגים בעיה וגם הרופאה נוסעת זה בסדר לדעתך או יכולה להיות רגישות והחלטנו גם לפצל את המדידות של 2 השיניים ליותר פגישות כדי שלא תהיה רגישות גדולה ב2 הצדדים של הפהביחד אל אחד אחד האם עשינו נכון לדעתך ככה אתה היית נוהג? או שהיית מעדיף לאחד את 2הצדדים למרות שזה ב2 צדדים שונים ?פתח בחלון חדש
-
כתרים
שירה 07/09/2015 | 06:59בגלל שזה שני צדדים שונים את איחדת וגם בגלל שתור יותר ארוך קשה למצוא אלא לחכות יותר זמן העדיפו ככה.
-
תשובת מומחה
כל מקרה לגופו
ד"ר איתי לייסר 07/09/2015 | 06:42שלום שירה, אין כאן מספיק נתונים וכל מקרה לגופו. עד היום תמיד איחדתי את המידות של שיניים שצריכות כתר אבל אינני יכול לשפוט. במקרה כזה את צריכה לקבל את התשובות מהרופא/ה שלך
-
כתרים
-
החלמהתמי 27/08/2015 | 17:00אני אחרי ניתוח הארכת כותרת לאחר 9 ימים יש לי עדיין תפרים נמסים היום פעם ראשונה מהניתוח ניסיתי ללעוס על הצד של הניתוח וזה כאב וחזרתי לצד הנגדי האם זה הגיוני שזה יכאב שאוכלים אחרי 9 ימים ועדיין לא צחצחתי את האיזור עם זה כאב באכילה האם כדאי לצחצח או שזה יכאב גם שם ועדיף לחכות עוד והאם זה הגיוני שהמקום עוד כל כך רגיש ואי אפשר לעשות עדיין פעולות פשוטות שנעשו לפני הניתוח וזה כרגע בגלל שהוחלט שכרגע אני אהיה בלי הכתר הזמני עד הריפוד עוד שבוע יש השפעה לכאב?פתח בחלון חדש
-
החלמה
תמי 06/09/2015 | 21:24כן פשוט מוטרדת כי חיכיתי המון בגלל אילוצים סתם לחוצה שמשהוא יתפקשש ולא ראו אבל נחכה ונראה ונקווה שהכל יהיה בסדר תודה על התגובות המהירות.
-
תשובת מומחה
אי נוחות
ד"ר איתי לייסר 06/09/2015 | 21:21אם הכל בסדר אז תוך כמה ימים אמור להסתדר. בוודאי שיכול להיות מקרה שבו הניתוח לא יפתור את הבעיה, לכן מצלמים בשלב מדידת המתכת ואם הכל תקין אז אפשר להתקדם. את לא מטרידה, את פשוט מוטרדת מידי. תסמכי על רופא השיניים שלך ותעזרי בו כי הוא יודע את התשובות לשאלות שלך
-
אי נוחות
תמי 06/09/2015 | 21:16לגבי אי נוחות אבל אם הכל תקין תוך כמה ימים אמור להסתדל אם הכל תקין? ולגבי מדידות אחרי מדידת המתכת רואים אז אם הכל הסתדר ואפשר להמשיך הלאה. לא יכול להיות מקרה לפעמים שגם הניתוח לא יצליח לפתרון הבעיה שלא ראו קודם מקרים כאלה יודעים בדרך בוטדאות מה צריך לעשות אחרי הכתר הזמני כלומר אין מצב לטעויות ושחשבו שהכל בסדר ובסוף התברר שזה לא עזר לפתרון הבעיה. מצטערת שמטרידה פשוט היו לי עם השן המון נפילות ותסבוכות שפוחדת שמשהוא ישתבש?
-
תשובת מומחה
אי נוחות
ד"ר איתי לייסר 06/09/2015 | 20:46אין לי מה להוסיף לגבי אי הנוחות שלא רשמתי קודם. בד"כ אין צורך לצלם בשלב זה אלא רק אחרי המידות לכתר קבוע בשלב מדידת המתכת
-
אי נוחות
תמי 06/09/2015 | 20:43לגבי אי נוחות קשה לי להבין בדיוק פשוט קצת מציק אם זה פשוט בגלל היום צריך להסתדר תוך כמה ימים ואז אדע בודאות? כי במילא יש לי תור בגלל שן אחרת בסוף השבוע. ושאלה אחרת האם צריכים לצלם לפני המדידות לכתר הקבוע שוב או רק אחרי התחלת המדידות לכתר קבוע עוד חודש וחצי?
-
תשובת מומחה
אי נוחות
ד"ר איתי לייסר 06/09/2015 | 20:32השאלה היא מה כוונתך באי נוחות: אם סגירת הפה רגילה ואת לא סוגרת על הכתר לפני ששאר השיניים בפה נוגעות זו בזו (לסת מול לסת) אז סביר שתתרגלי לזה. אם הכתר גבוה, רצוי לחזור כמה שיותר מהר למרפאה. בוודאי שיש סיכוי שהכתר ייפול שוב. אין לי אפשרות לענות בלי לראות את מצב השן והכתר שעליה.
-
החלמה
תמי 06/09/2015 | 20:08טוב חזרתי למרפאה לריפוד ולאחר שהחזירו לי מרגישה אי נוחות האם זה הגיוני שארגיש ככה אחרי שהייתי בלי והאם אתרגל לכך במהירות ועכשיו אחרי הניתוח כבר אין סיכוי שהכתר שוב יפול ויפול עוד פעם כלומר אין סיכוי שמשהוא יכול להשתבש כבר אחרי הניתוח?
-
תשובת מומחה
אין קשר
ד"ר איתי לייסר 29/08/2015 | 16:56ככל הידוע לי אין קשר בין סוג השן להחלמה. ייתכן שיהיה קצת לא נעים להחזיר את הכתר. אני עדיין ממליץ לא להמתין אבל בהצלחה.
-
החלמה
תמי 29/08/2015 | 13:29אבל יכול להיות שגם ההחלמה אורכת פשוט יותר הרבה כי יש לי גם ככה רגישות ובכלל שזו שן טוחנת או שאין קשר להחלמה לסוג של השן ולאמספיקעוד שבוע ללכת אז שיראו ויכול להיות אם רגיש וכואב יהיה קשה להחזיר את הכתר הזמני.
-
תשובת מומחה
רצוי לפנות למרפאה בה זה בוצע
ד"ר איתי לייסר 28/08/2015 | 06:09ייתכן שהריפוי לא מספיק טוב ואלי יש דלקת. יכול להיות שזה קשור לכך שהכתר לא במקום אך לא בהכרח. ממליץ לגשת למרפאה בה זה בוצע.
-
החלמה
-
טיפול שורשרעות 04/09/2015 | 22:26רציתי לשאול תוך כמה זמן אם לא מטפלים בחור בשן המצב יחמיר ויהפוך לטיפול שורש . האם תוך כמה חודשים יכול להחמיר מאוד והאם יכול להיות גם מצב שיהיה צורך למרות שלא מורגש כאב?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בהחלט כן
ד"ר איתי לייסר 05/09/2015 | 13:34אכן יכול להיות
-
טיפול שורש
רעות 05/09/2015 | 12:33האם יכול להיות מצב שעכשיו נגיד מצב קל בינוני ועוד כמה חודשים שיתחילו לטפל או עי צילום או יתחילו טיפול יראו שהמצב החמיר והרגישות שלי אותו דבר וצריך טיפול שורש?
-
תשובת מומחה
יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 05/09/2015 | 06:52שלום רעות, יש משפט שאומר ש- "ברפואה כמו באהבה, אין תמיד ואין אף פעם". אין הגדרת זמן ברורה להחמרה של עששת (חור בשן) עד לכדי הצורך בטיפול שורש וכל מקרה לגופו כי זה תלוי בהרבה מאוד גורמים בשן (עומק החור), בפה (כמה טוב המטופל שומר על השיניים שלו) ובכלל (תזונה ואורח חיים תזונתי). אכן יש מצבים של החמרה תוך כמה חודשים עד לכדי טיפול שורש ואכן יש מקרים בהם יהיה צורך בטיפול שורש למרות שלא מורגש כאב.
-
תשובת מומחה
בהחלט כן
-
תפריםשירה 03/09/2015 | 15:29אני שבועיים אחרי ניתוח הארכת כותרת , ופתאום אתמול בערב והיום , קצת משהו מציק חשבתי אוכל ופתאום אני רואה חתיכת של התפר האם זה תקין , אמורים התפרים ליפול ככה? או שזה משהו לא תקין?פתח בחלון חדש
-
תפרים
שירה 03/09/2015 | 16:01זה תפרים נספגים. ויש רגישות אחרי שזה נופל.
-
תשובת מומחה
לגשת למרפאת בה זה בוצע
ד"ר איתי לייסר 03/09/2015 | 15:50לא מבין מה זה תפרים רגישות ושוב ממליץ לגשת למרפאת השיניים בה זה בוצע
-
תפרים
שירה 03/09/2015 | 15:48מדובר בתפרים רגישות ויש רגישות אחרי שזה נופל.
-
תשובת מומחה
תלוי
ד"ר איתי לייסר 03/09/2015 | 15:39תלוי האם מדובר בתפרים נמסים מעצמם או תפרים שיש להסיר בד"כ כעבור 7-10 ימים... ממליץ לגשת למרפאה בה זה בוצע בכדי שרופא יבדוק את זה
-
תפרים
-
הזדמנותאנונימית 27/08/2015 | 20:00שלום. אני חרדתית מטיפולי שיניים. כשהייתי ילדה הייתי אצל רופא לא נחמד בכלל, אולי מזה החרדה התחילה. עשר שנים אחרי (כשהייתי בת 21), התחילו לי כאבים באחת השיניים, הלכתי שוב לרופא. הוא צעק עליי על ההזנחת שיניים וטוב שנזכרתי לבוא וכו'. שיחה שזכורה לי עד היום מילה במילה. הכרחתי את עצמי לעבור טיפול עזרה ראשונה כי היה חי כאב בלתי נסבל. כל הטיפול בכיתי ומאז עברו 7 שנים עד ששוב נהיו לי כאבי שיניים (אני בת 28). חודש לקח לי לאזור אומץ ולהתקשר לקבוע בדיקה. קבעתי. ודחיתי ארבע-חמש פעמים את התור. כשהגעתי לבדיקה החניכיים היו נפוחות והרופא רצה לעשות לי טיפול. פחדתי מאוד ורציתי ללכת. הוא ניסה לשכנע אותי להישאר והייתי בפאניקה נוראית שפשוט לא אפשרה לי לשבת שם. עשה לי רושם שהרופא אנושי מאוד. מכיוון שאני יודעת שאני חייבת לעבור את הטיפול הזה, התקשרתי הבוקר לקבוע תור והרופא אמר שהוא לא מוכן לקבל אותי כי אני לא מסוגלת לעבור טיפול ואני הורסת לו את הפרנסה כי הוא יכול לקבל מטופל אחר במקומי. מצאתי את עצמי מתחננת לקבל טיפול והוא פשוט מתעקש לא לקבל אותי. הוא אמר שאני כבר גדולה ואני צריכה להיות פחות מפונקת. איך אלד וכו'. עד עכשיו אני בוכה. לרופא השלישי יש שם טוב של מישהו מקצועי ועדין. ואותו פיספסתי. אני האמת מבינה אותו. הוא לא זול והוא באמת יכל להרוויח. אני כבר לא אלך לחפש לי מרפאה אחרת נורמלית בזמן הקרוב. נכוויתי שלוש פעמים וזה הספיק. אתקשר שוב שבוע הבא ואבקש הזדמנות. אם הוא לא יסכים, אני באמת לא אדע מה לעשות. אבל סתם שתדעו רופאי השיניים. אנשים "כמוני" לא עושים את זה מתוך פינוק! הלוואי וזו היתה בחירה שלי אם לפחד או לא. אישית אני לא ישנה לפני תור שבוע. עושה חזרות על איך להתנהג אצל הרופא העיקר שלא יהיו פאדיחות. ובסוף יש.. לא בשליטה. אני מקווה מאוד שלא כל רופאי השיניים כאלה (וזה רק מקרי ש 100% מהרופאים שאני פגשתי). אני לא יודעת אם זה קשור לפורום בכלל וסליחה שזה יצא ארוך. אני פשוט מתוסכלת. אני סובלת מכאבים ויודעת שזה לא הולך לעבור וזה מתסכל. ערב טובפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אפשר 3 תשובות? ;-)
ד"ר איתי לייסר 28/08/2015 | 09:56יש הגדרות ויש דרכים לבדוק אבל עקרונית ההבדל בין פחד לחרדה הוא שפחד הוא ממשהו ספציפי וחרדה היא לא ממוקדת וקשה לשים את האצבע על הסיבה. אינני מעודכן בסטטיסטיקות של הרדמות מלאות ובעיני המטרה העיקרית היא להסיר את החרדה/פחד ומטרה זו לא תושג ע"י הרדמה כללית. בנוסף אחזור ואומר שבמקרים רבים לא ניתן לסיים את כל הטיפולים בפעם אחת בהרדמה כללית ואז העניין מסתבך מעט. באתר האגודה הישראלית להיפנוזה יש את ההיפנופון ובו ניתן למצוא רופאים, רופאי שיניים ופסיכולוגים שמורשים לטפל בעזרת היפנוזה. בהצלחה
-
אפשר שלוש שאלות?
אנונימית 28/08/2015 | 09:44איך אני יודעת אם אני דנטופובית או פשוט פחדנית? מי מגדיר את זה? אני יודעת שזה סוג של בריחה אבל העיקר שהמטרה תושג. לא? ואני יודעת שיש סכנות וזה באמת מפחיד. סטטיסטית, כמה אנשים לא קמו מהרדמה מלאה? אולי אבדוק לפני כן טיפול בהיפנוזה, האם ואיפה אפשר למצוא רשימת רופאים שמורשים להיפנוזה? אגב, קראתי עליך. חבל שאתה לא מהאיזור שלי..
-
תשובת מומחה
אין בעד מה, אבל....
ד"ר איתי לייסר 28/08/2015 | 09:20יש דרכים רבות מאוד להתמודד עם חרדה דנטלית. הרדמה כללית היא אחת הדרכים אבל בעיני רבים הרדמה כללית היא סוג של בריחה מהתמודדות. מעבר לכך שהרדמה כללית עולה הרבה כסף, לא תמיד ניתן לעשות הכל בפעם אחת, ובל נשכח שיש סכנות בביצוע הרדמה כללית. מאחל לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי והצעתי בעינה עומדת אם תרצי לשמוע יותר, רק צרי קשר.
-
ממ..
אנונימית 28/08/2015 | 09:12תודה על זה שכתבת מייל אישי שלך.. האמת שכבר נרגעתי. גם הכאבים עברו.. וחשבתי על זה. הוא צודק. אני באמת לא מסוגלת לעבור טיפול רגיל. אני כולי רועדת (פיזית, לא מטפורה). קראתי המוןןן על מצב כמו שלי. את כל האפשרויות שיש. אבדוק את נושא ההרדמה הכללית. אני מרגישה גם ככה שיש לי הרבה הרבה טיפולים. גם הרופא רמז על זה. אעשה את זה בפעם אחת וכך פחות אסבול. תודה ויום טוב
-
תשובת מומחה
תמיד ניתן למצוא עוד הזדמנות
ד"ר איתי לייסר 28/08/2015 | 06:03שלום רב, בצער גדול קראתי את כל מה שרשמת ואני מבקש ממך לתת הזדמנות נוספת למציאת רופא שיניים שיעזור לך. צרי איתי קשר ואסביר: itayleiser@gmail.com
-
תשובת מומחה
אפשר 3 תשובות? ;-)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים