פורום חרדה דנטלית - עמוד 13
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
עששת ועודאיילת 20/09/2015 | 11:58יש לי כנראה עששת שהתפתחה כי כואב ספונטנית ,אם אחכה 3 שבועות _ חודש מה יכול להחמיר במצב כזה? ושאלה שנייה יש לי גם מדידות לכתר אחר אפשר לעשות במקביל עם טיפול השורש באמצע או שזה מפריע למדידות ואיכות בניית הכתר יכול להפריע חוץ מכאבים שיש בשן עם העששת יכול להפריע או שאפשר לעשות אשאל שהרופאה תחזור אבל כרגע בחופשה ורציתי לדעת האם אפשרי?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 20/09/2015 | 22:58רשמת נכון מאוד
-
עששת
איילת 20/09/2015 | 22:47אז הכאבים יחמירו במהירות אם לא אלך בקרוב ולפי מה שאמרתי לדעתך זה כמעט ודאי טיפול שורש אני מבינה לפי התיאור שלי.
-
תשובת מומחה
יכול להיות מהיר מאוד
ד"ר איתי לייסר 20/09/2015 | 22:41קודם כל ממש חבל שחיכיתם חצי שנה עם השן הזו כי לפני חצי שנה סביר שניתן היה לעשות סתימה ולמנוע צורך בטיפול שורש. שנית, לדעץי ההחמרה הגדולה כבר בוצעה ומעכשיו זה יכול להידרדר לכאבים חזקים מהר מאוד. כדאי לטפל כמה שיותר מהר. יש חגים ממש בקרוב....
-
עששת
איילת 20/09/2015 | 22:23אבל לדעתך אם יש כבר כאבים ספונטנים אבל לא בשעות קבועות אבל מספיק פעמים ולפעמים אפילו יותר זמן ולפי פחות במצב כזה שקרוב לחצי שנה שראו שם עששת ולא טיפלנו בגלל שהייתי באמצע השן האחרת כולל ניתוח שהיה צריך אז במצב זה של כאבים מה להערכתך שיכול כבר להחמיר במצב כזה בערך במיוחד שאמרתי שכמעט חצי שנה באיזה מהירות עששת מתקדמת האם מדלב כזה יכול להיות פתאום צהר מאוד?
-
תשובת מומחה
אין לדעת
ד"ר איתי לייסר 20/09/2015 | 22:15ההחמרה יכולה להיות בימים הקרובים או בעוד שבועות או חודשים. אין חוק..... זה מאוד תלוי במקרה ואין אפשרות לדעת מראש. הדיוק של המידות לשן שמוכנה לכתר לא יושפע מכך שיש שן אחרת בפה עם עששת.
-
עששת והמשך
איילת 20/09/2015 | 22:12תוך כמה זמן יכול להחמיר פתאום כי כרגע הכאבים הספונטנים לא כל הזמן יש שעות שקצת ויש שבהרבה יותר ובקשר השני אבל מבחינה הפרעה לא מפריע למדידות אם במקביל חוץ מהשורש אעשה מדידות בקשר לדיוק אם יש עששת. והאם תוך ימים גג שבוע הכאבים יכולים להחמיר בהרבה מהכאבים שיש עכשיו כלומר איזה כאבים יכולים להיות פתאום בהפרש של ימים -שבוע עד חודש?
-
תשובת מומחה
אכן עששת ועוד
ד"ר איתי לייסר 20/09/2015 | 22:05אם כואב ספונטנית אני ממליץ לגשת בקרוב מאוד (ולא להמתין) לרופא השיניים בכדי לבצע טיפול חירום כי ההחמרה עלולה להיות די בקרוב והיא לרוב כאבים ספונטניים חזקים ביותר. לגבי השאלה השניה, אני ממליץ להמתין עם השן שמוכנה לכתר עד לסיום טיפול שורש ומבנה וכתר זמני בשן שדובר עליה קודם, ואז להתקדם עם שתיהן ביחד לכתר. בעיקר בכדי לחסוך זמן.
-
תשובת מומחה
כן
-
מבנים וכתריםימית 20/09/2015 | 21:22רציתי לשאול מה ההבדל בהכנה מבנה , כתר זמני וכתר קבוע אם מדובר בשן אחורית לעומת שן קדמית והאם גם יש הבדל גם במספר הפגישות שצריכים לעשייה ומה בכלל השוני בין 2 הסוגים?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקרונית אין הבדל מהותי
ד"ר איתי לייסר 20/09/2015 | 22:02אין הרבה הבדל בעקרונות הכנת מבנה, כתר זמני וכתר קבוע בין שן קדמית לאחורית והכל תלוי בכמה חומר שן נותר. בלי קשר לכך, כל מקרה לגופו כמובן.
-
תשובת מומחה
עקרונית אין הבדל מהותי
-
-
תשובת מומחה
תעלה אחת
ד"ר איתי לייסר 19/09/2015 | 12:31ברוב רובם של המקרים תעלה אחת ובמקרים נדירים יש עוד תעלה
-
תשובת מומחה
תעלה אחת
-
כאביםירדן 18/09/2015 | 17:08השן כואבת לא רק גירוי אחרי אכילה , שתיה וכו' וגם כאבים ספונטניים , האם זה טיפול שורש או שלפעמים יש מצב שיש כאב שצריך רק סתימה , כי עד היום שהצטרכתי סתימה זה הגיע בבדיקה שגרתית ללא כאבים?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גם וגם
ד"ר איתי לייסר 19/09/2015 | 11:58שוב אסייג ואבהיר שאין לי אפשרות לקבוע ככה ללא בדיקה וצילום של השן אך ממה שאת מתארת סביר להניח שהשן כבר צריכה טיפול שורש ושאם תחכי, ייתכן מאוד שתהיה עוד החמרה שעלולה להיות מאוד לא נעימה.
-
כאבים
ירדן 19/09/2015 | 11:50לגבי איזה חלק אם אחכה או אם יש החמרה וכבר יש צורך בטיפול שורש?
-
תשובת מומחה
ושוב.....
ד"ר איתי לייסר 19/09/2015 | 11:36התשובה היא חד משמעית כן
-
כאבים
ירדן 19/09/2015 | 11:34הלילה היה לי קשה להרדם לא הצלחתי רק עם כדור וביום מציק ומטריד שעות גם בלי גורם גירוי האם זו החמרה גדולה כבר שאין מנוס בטיפול שורש ואם אמתין רק שבוע יכול לקרות עוד החמרה?
-
תשובת מומחה
חד משמעית
ד"ר איתי לייסר 18/09/2015 | 17:36כן
-
כאבים
ירדן 18/09/2015 | 17:34למרות שבינתיים מצליחה לספוג ולסבול בשקט ללא כדורים זה יכול בכזאת מהירות להתפתח?
-
תשובת מומחה
בהחלט יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 18/09/2015 | 17:31אם כבר יש כאבים ספונטניים יש סיכוי שבקרוב מאוד הם ייהפכו לכאבים חזקים מעירים משינה. מומלץ מאוד לגשת בקרוב לרופא השיניים לפחות לטיפול חירום בכדי שלא תסבלי חלילה בחגים שעוד לפנינו.
-
כאבים
ירדן 18/09/2015 | 17:28זה יכול להחמיר מאוד אם אדחה את זה עד לאחר החגים אם במילא זה כבר במצב של כאב ללא גירוי אומנם לא תמיד לפעמים קצת ולפעמים יותר.
-
תשובת מומחה
ייתכן מאוד
ד"ר איתי לייסר 18/09/2015 | 17:13אם מדובר בכאבים ספונטניים ללא גירוי אז ייתכן שמדובר בצורך בטיפול שורש. לא ניתן לענות כמובן ללא בדיקה ורצוי גם צילום של השן ולכן אני ממליץ לגשת לרופא השיניים בהקדם.
-
תשובת מומחה
גם וגם
-
כתר ועודחן 17/09/2015 | 08:11כנראה אצטרך טיפול שורש וההמשך של מבנה , כתר זמני וכתר קבוע הבעיה שזה בשן קדמית איך עושים בשן קדמית את הטיפולים שזה לא יבלוט ויורגש שזו לא שן טבעית?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בהחלט
ד"ר איתי לייסר 19/09/2015 | 11:05בהחלט שמחיר הכתר עולה ככל שהאסתטיקה שלו גבוהה יותר
-
תשובת מומחה
אכן כן
ד"ר איתי לייסר 19/09/2015 | 11:04לאחר טיפול שורש יש לעשות מבנה (1-2 פגישות בתלות האם זה מבנה שנעשה במרפאה או במעבדה) ואז כתר זמני (או במרפאה או במעבדה אם רוצים אסתטיקה גבוהה יותר) ואז כתר קבוע (עוד כ- 4 פגישות כי זו עבודת מעבדה). אין קשר לסיבוך בגלל שזו שן בודדת. הסיכוי להארכת כותרת תלוי בכמות חומר השן שנותרה מעל לגובה העצם ורואים את זה בצילום רנטגן בשלבים השונים של הטיפול שתיארתי כאן.
-
כתר
חן 19/09/2015 | 10:50כתר יותר אסתטי שיעשו האם בגלל היותו אסתטי גם המחיר שלו יהיה אחרת כי בטח זה מחומר אחר?
-
כתר
חן 19/09/2015 | 00:26אז ככה האם בעקבות זאת כתר כזה תלוי ביותר פגישות ואם כן גם למבנה גם לכתר הזמני וגם לקבוע? האם הכתר הזמני גם עושים מחומר איכותי יותר והאם במרפאה או שמחייב מעבדה , והאם מסובך בהרבה בגלל שמדובר. רק בשן אחת? ועוד שאלה אחרונה האם בגלל הורדת יותר חומר הסיכוי להארכת כותרת גדול יותר?
-
תשובת מומחה
זו העבודה של רופא השיניים והטכנאי
ד"ר איתי לייסר 17/09/2015 | 10:45יש כתרים אסתטיים שנראים כמו שן אמיתית ומתאימים את הצבע של החרסינה לצבע השיניים הסמוכות כך שלא תבלוט
-
תשובת מומחה
בהחלט
-
עששת?מיטל 16/09/2015 | 19:16שלום לפני כמה חודשים מצאו לי שן עם חור בגלל עוד שיניים שמטפלים לי כרגע טרם טיפלו בשן זאת והיום ואתמול התחילה לי רגישות גבוהה בשן הזאת לפעמים גם לא תמיד אחר גירוי השאלה אם זה התפתחות העששת או רגישות ואם זה כן צה יקרה בדחייה של איזה חודש כי פשוט הרופאה שלי נסעה וחודש בערך לא תהיה ולא רוצה מישהוא אחר. מה קצב התפתחות העששת אם זו ההחמרה בחודש יכולה להתפתח עוד החמרה וגדולה?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נכון
ד"ר איתי לייסר 18/09/2015 | 14:42בד"כ אם צריך סתימה אז סביר שלא יהיו כאבים גם לאחר הגירוי אלא אם זו סתימה עמוקה ואוכל שנתקע ולא הוציאו אותו
-
תשובת מומחה
מעריך שאין קשר
ד"ר איתי לייסר 18/09/2015 | 14:40דימום קטן לרוב מרמז על דלקת והיא יכולה להיות גם אם היה תקין לפני שבוע. סביר שאין קשר בין זה לבין הצורך בטיפול שורש
-
עששת
מיטל 18/09/2015 | 12:52או שבדרך כלל סתימה שצריך לא מגיעה בכאבים שנמשך גם זמן מה לאחר הגירוי?
-
עששת משהוא אחרון
מיטל 18/09/2015 | 12:51קרה עכשיו משהוא רק תגיד אם יכול להיות קשר . שצחצחתי את השיניים את השן הנל שניקיתי טוב ירד טיפה דם האם זה אומר משהוא ואין דלקת חניכיים כי לפני שבוע הייתי בתור והכל בסדר מהבחינה הזאת אזנראה שיש קשר או שזה פדוט מקריות? ושוב אשאל בחודש משמתחיךים אצלי סימפטומים שלא היו זה יכול להחמיר והאם הצורך בסתימה שצריך גם יכול להיות בכא
-
תשובת מומחה
מצטער
ד"ר איתי לייסר 18/09/2015 | 12:26מצטער אבל מעבר לכל מה שעניתי, אין לי הרבה מה לחדש כי לא בדקתי את השן. הדבר היחיד החשוב שאדגיש הוא שהסימן העיקרי לצורך בטיפול שורש הוא כאב ספונטני ללא מגע או גירוי כלשהו. ממליץ שתגשי לרופא שיניים שייתן לך תשובות מדוייקות יותר כי כל מה שארשום כאן הוא כללי ולא ספציפי למקרה שלך.
-
עששת תוספת אחרונה
מיטל 18/09/2015 | 11:55היום שנגעתי באצבע היתה לי כאב/רגישות מה שלא קרה שנגעתי בשן אחרת האם אומר שהעששת מתפתחת במהירות עכשיו וכנראה כבר אין מנוס מטיפול שורש? והמוזר שהגירוי היה קצת אחרי שלא נגעתי וזה מוזר מה זה אומר והאם בחודש זה יכול להחמיר בהרבה וגם האם לא טיפול שורש יכול להציק מאוד או שהסיכוי לכך קטן במיוחד שלפעמים ממש מציק ונמשך מעבר לכמה שניות אחרי הגירוי ויש שעות ומקרים שבכלל לא.
-
תשובת מומחה
תלוי
ד"ר איתי לייסר 17/09/2015 | 10:24זה תלוי בהרבה גורמים ובמקרים מסויימים יכול לקחת חודשים ושנים ובמקרים אחרים גם שבועות וימים
-
עששת
מיטל 16/09/2015 | 21:06אבל באיזה מהירות יכול להיות גם תוך. זמן יכול להיות ? ימים ? שבועות או יותר
-
תשובת מומחה
בהחלט כן
ד"ר איתי לייסר 16/09/2015 | 21:02כל מה שרשמת אפשרי
-
עששת
מיטל 16/09/2015 | 20:52לא יודעת אם גבולי אמרו רק רואים חור בצילום עדיין לא דובר לפני חודשים על טיפול שורש אבל אם עכשיו התחילו רגישויות וכאבים במקום זה יכול פתאום לתת החמרה במהירות בהרבה יותר ממה שהיה . בינתיים עוד לא מצב שמעיר משינה או לחץ אבל מצבים כאלו יכולים להתפתח מהר משמתחילים הרגישויות?
-
תשובת מומחה
יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 16/09/2015 | 20:33תלוי במצב וכן יכולה להיות החמרה תוך שבועות אם מראש המצב גבולי יחסית ללא כאבים ועל סף טיפול שורש
-
עששת
מיטל 16/09/2015 | 20:26הצילום שעשו זה לפני כמה חודשים ולא היה אז שום כאב? ובאיזה מהירות זה יכול להתפתח תוך חודש?
-
תשובת מומחה
ייתכן
ד"ר איתי לייסר 16/09/2015 | 20:24ייתכן שיהיו כאבים שידרשו טיפול חירום. ייתכן שיהיה צורך בצילום נוסף אך לא בטוח (מתוך הנחה שעשו צילום לאחרונה)
-
עששת?
מיטל 16/09/2015 | 19:54ואם בכל זאת אחכה חודש עד שהרופאה שלי תחזור בתקופה כזאת האם יכולה להתפתח עוד החמרה גדולה. ומתי שלא יהיה יצטרכו לעשות צילום למה זה התפתח או לא?
-
תשובת מומחה
ייתכן
ד"ר איתי לייסר 16/09/2015 | 19:47מכיוון שלא ראיתי את השן ולא צילום שלה קשה לי לענות תשובה ודאית אבל אם זיהו עששת עמוקה ("חור" בפי העם) ועכשיו החלו כאבים גם ללא גירוי אז יש סיכוי שהשן צריכה טיפול שורש ואולי רצוי לעשות טיפול חירום בינתיים בכדי לא לסבול יותר בחגים המתקרבים. בכל אופן חשוב למנוע מאוכל מלהתקע שם ואם אפשר לעשות לפחות סתימה זמנית אולי זה ימנע החמרה.
-
תשובת מומחה
נכון
-
תיקוניםלילך 15/09/2015 | 20:01אני הולכת כנראה לעשות בקרוב סגירת רווחים ותיקון שברים (יש שבר אחד שקצת יותר גדול) שאלתיי באיזה חומרים משתמשיים לפרצידורה הנל וגם כמה מפגשים צריך וגם כמה אורך כל מפגש והאם אחרי הטיפול צריך לשמור אחרת למרות שיש לי הגיינה גבוהה נאמר לי ע" י השיננית והאם אפשר לעשות ניקוי שיננית כרגיל זה לא יעשה נזק לתיקונים . והאם יש תחזוקה וביקורים לעיתים קרובות בעקבות התיקונים לבדיקת תקינותם?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תלוי בהם
ד"ר איתי לייסר 16/09/2015 | 13:30אני לא יודע בכמה שיניים מדובר ולא ראיתי אותם. רק הרופא שקבע את התוכנית יוכל לענות על מה ששאלת בתלות בזמינות התורים אליו. בהצלחה.
-
תיקונים
לילך 15/09/2015 | 23:28הציעו לי הרוב מחומר של סתימה ואתהשבר הגדול יותר אמרו שלא מספיק טוב .ונרווחים גם מחומר של סתימה אני צבינה שאלה במרפאה כמה זמן פחות או יותר המפגשים והאם בדרך כלל רצוי לחךק לכמה מפגשים?
-
תשובת מומחה
זה תלוי
ד"ר איתי לייסר 15/09/2015 | 23:22יש כמה אופציות ואני לא יודע מה הציעו לך. אפשר לעשות את זה ע"י חומר של סתימה לבנה או ע"י חזיתות מחרסינה או ע"י כתרים. אם זה סתימות אז מעט פגישות בתלות במה יש לעשות. חשוב לעשות ניקוי ע"י שיננית ויש להגיע לביקורות מידי חצי שנה לערך.
-
תשובת מומחה
תלוי בהם
-
סדאורית 14/09/2015 | 16:28רציתי לשאול אם יעשו לי סד אני בהתלבטות כרגע והנני שוחקת שיניים. האם כדאי שעבר בהזדמנות זו לפני שיעשו את הסד כדאי כבר שיסדרו את השברים משחיקה + שבר מנפילה ממזמן כי חשבתי שאי אפשר לטפל+ לסגור רווחים שיש האם כדאי לטפל גם שהסד יהיה בכל השיניים באותו גובה ורווח פחות או יותר?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 15/09/2015 | 23:19בשמחה
-
אוקיי
אורית 15/09/2015 | 18:07תודה רבה על המידע והעזרה קודם אגמור לגמרי השיקום ואז אעשה את זה והסד ומקווה שזה יעזור לי ואתרגל אליו. ושוב תודה.
-
תשובת מומחה
מתאימים את זה כמובן
ד"ר איתי לייסר 15/09/2015 | 18:04מתאימים את הצבע לצבע השיניים שלך ובכל מקרה יש צורך להגיע לביקורות מידי פעם
-
רווחים ושברים
אורית 15/09/2015 | 18:02תודה רבה ושאלה אחרונה . האם זה בצבע של השיניים של היום הציפויים או שזה מבהיר את השיניים וצדי פעם צריך לבדוק שהכל תקין לביקורות מיוחדות או רגיל ומסתכלים גם על זה?
-
תשובת מומחה
נכון מאוד
ד"ר איתי לייסר 15/09/2015 | 17:58שני המשפטים שלך היו נכונים לגמרי!
-
רווחים ושברים
אורית 15/09/2015 | 17:57תודה אבל רק שאלה אחת אם עושים את זה מחומרים של סתימות זה רק במרפאה או שזה כולל גם מעבדה . ולפי התורים את אומר שאם עושים במעט פעמים זה מאלץ מפגשים ארוכים אני מבינה?
-
תשובת מומחה
מצטער אבל
ד"ר איתי לייסר 15/09/2015 | 17:41אני ממש מצטער אבל אין אפשרות לענות בלי לבדוק את הפה. בנוסף זה תלוי גם בזמינות התורים אצל רופא השיניים ובכמה זמן את יכולה להיות עם פה פתוח בטיפול פעיל.
-
רווחים ושברים
אורית 15/09/2015 | 17:26אם יעשו מחומר של סתימות ולא מסובך יותר כמה מפגשים ואורך בערך זה לוקח ויש שן אחת שהשבר טיפה יותר גדול שם יצטרכו מעבדה לדעתך ואם כן זה עוד כמה מפגשים?
-
תשובת מומחה
אענה שוב
ד"ר איתי לייסר 15/09/2015 | 17:18חשוב מאוד לעשות סד לילה קשיח ללסת עליונה. אכן ללא סד יכולים להפגע גם שיקומים שבוצעו בפה. אין לי אפשרות לענות על השברים והרווחים כי לא ראיתי את הפה. לעיתים מספיק להשתמש בחומר של סתימות לבנות לצורך כך לפני שעושים את הסד
-
סד וציפוי
אורית 15/09/2015 | 17:12אשאל שוב אם אעשה סד נראה לי שכדאי כי שחיקה לא קלה יש לי לפעמים זה מעיר אותי משינה . לא כדאי שייראו יפה השיניים וגם יותר אסטתית ולפעמים מהשחיקה דוקר טיפה בלשון כנראה בנקודות השבר. וגם כדאי יותר לשמור ולשים סד בגלל שעשו לי כמה כתרים ועוד כמה אמי בתהליכי שיקום סופיים ואחד מהם כתר על שתל האם גם שחיקה יכולה להרוס גם שיקומים או רק שיניים טבעיות ובמקרה כזה כדאי יותר סד? ולגבי השברים והרווחים כנראה שאעשה אבל אם כן באיזה חומרים משתמשים וכמה זמן זה אורך האם במפגש אחד ארוך או יותר?
-
תשובת מומחה
בדיוק אותה התשובה
ד"ר איתי לייסר 15/09/2015 | 15:15אני מצטער אבל אין שינוי בתשובה שלי אלייך אז פשוט תקראי אותה שוב בבקשה
-
סד
אורית 15/09/2015 | 09:44אבל אם מחליטים לעשות סד הא לדעתך שכגאי לי לבקש שיעשו לי תיקונים קודם? והאם גם יש סוגים שקל יותר להתרגל בטוח לסד?
-
תשובת מומחה
כל מקרה לגופו
ד"ר איתי לייסר 15/09/2015 | 08:37סד לילה נכון לביצוע הוא סד לילה קשיח ללסת העליונה וקשה להתרגל אליו אך הוא הנכון ביותר לביצוע. לפני שעושים אותו ניתן לשקול לתקן פגמים בשיניים אבל אין אפשרות לענות על זה בלי לבדוק לעומק כל מקרה ולקחת החלטות פרטניות. אם מתקנים פגמים ולא מצליחים להתרגל לסד, ייתכן מאוד שכל מה שתתקנו יישבר שוב ואולי אף בצורה פחות יפה אז חשוב לשקול הכל בקפידה.
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
-
ניתוח ?ענת 12/09/2015 | 08:46אני אחרי כתר זמני והיה לי קיר שבור (זוהי שן טוחנת) ושן קטנה מאוד. האם יכול להיות שלמרות שעשו כבר כתר זמני , במדידות יראו משהו אחר שלבסוף אצטרך את הניתוח הארכת כותרת , אני שואלת כי פעם ידעו אצלי מראש ופעם קרה שחשבו שאפשר בלי ואחרי המדידה הראשונית לא הצליחו לשים ולמדוד את הכתר כמו שצריך ? איך קורה ולמה לפעמים יודעים מראש ולפעמים לא? האם בגלל שלא מודעים לכמות ההורדה נשארת או גם בגלל שלא עושים צילום במבנה וכתר זמני אלא רק אחרי המדידות כבר לכתר הרגיל? וזה שאמרו בטיפול שורש ששן קטנה יש לזה עדיין סיכוי למרות שאני אחרי המבנה והכתר הזמני ?פתח בחלון חדש
-
ניתוח?
ענת 12/09/2015 | 10:57אבל מה בגדול הפרמטרים של השבר והגודל שבודקים האם אפשר להתקדם ללא הניתוח או שחייבים בעקבות השבר והגודל?
-
תשובת מומחה
אין אפשרות לומר
ד"ר איתי לייסר 12/09/2015 | 10:54כל מקרה לגופו ואין אפשרות להאריך בלי לבדוק את השן. התיאורים בע"פ לא מספיקים לצערי בכדי להעריך
-
ניתוח?
ענת 12/09/2015 | 10:49אבל מה הסיכוי בעקבות שכל הטיפול החל משבר בקיר ויש לי גם מבנה שיניים קטן?
-
תשובת מומחה
יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 12/09/2015 | 10:46ברפואה כמו באהבה, אין תמיד ואין אף פעם
-
ניתוח
ענת 12/09/2015 | 10:00כלומר יכול להיות שהכל בסדר ויכול להיות שאחרי מדידת המתכת כן יראו משהוא? וזה שעושיםאת הטיפול בעקבות שבר באחד הקירות למרות שעשו את הכתר הזמני ושן קטנה לא מראה על סבירות?
-
תשובת מומחה
אז ככה
ד"ר איתי לייסר 12/09/2015 | 09:56יש כמה נקודות זמן בהן ניתן לדעת האם צריך הארכת כותרת או לא. זה תלוי בכמה חומר שן נותר מכל הכיוונים של השן. יש מקרים בהם רואים את זה בעין בזמן ביצוע המבנה ו/או הכתר הזמני ויש מקרים בהם צריך לצלם. בכל מקרה, לעיתים אף מתקדמים למידות לכתר קבוע ובשלב מדידת המתכת עושים צילום חשוב ואם רואים שהמתכת מקיפה את השן מכל הכיוונים אז אין צורך בהארכת כותרת
-
ניתוח?
-
רגישותיעל 11/09/2015 | 17:11יש לי עדיין רגישות אחרי 3 שבועות אחרי הארכת כותרת. בדקו שאין בעיה עם ריפוד הכתר והגובה תקין האם זה הגיוני שכזאת רגישות גבוהה והאם יש קשר לזה שיש לי רגישות גבוהה ואני שוחקת את השיניים ומפעילה לחץ?פתח בחלון חדש
-
רגישות
יעל 11/09/2015 | 17:46אין בעיה של סדק רק מציק
-
תשובת מומחה
מוזר
ד"ר איתי לייסר 11/09/2015 | 17:41אז זה מוזר או שהמילה רגישות לא מדוייקת. רגישות קיימת בשן שלא עברה טיפול שורש או שעברה טיפול שורש לא מושלם. כאבים עשויים להיות משן עם חשד לסדק
-
רגישות
יעל 11/09/2015 | 17:39זהו הסתכלו ואמרו שזה משם ובגלל הרגישות הגבוהה שלי
-
תשובת מומחה
לגשת לרופא השיניים
ד"ר איתי לייסר 11/09/2015 | 17:34זה נשמע קצת מוזר אז ייתכן שזה לא מהשן שעברה הארכת כותרת
-
רגישות
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים