פורום חרדה דנטלית - עמוד 12
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
טיפול שורשענת 24/09/2015 | 17:39כנראה שאני צריכה טיפול שורש כי כאבים אחרי קר יותר חם , וכאבים ספונטנים אחרי נגיעה במקום ואו אכילה שלפעמים נמשך הרבה ולפעמים קצת ורק ביום בלילה לא מפריע לי לישון לפעמים יש את הכאב שמציק עד שנרדמת אבל לא מעיר השאלה עד שאלך יש איזה משהוא בהגיינה ואוכל שאוכל לעשות עד שאלך שיבדקו. וזה שיש כאבים ספונטניים אבל לא כל הזמן בעיקר ביום ואחרי נגיעה ואכילה ממשיך יותר אומר משהוא על החומרה של הדלקת ? כי בלילה לא מפריע עדיין ואוכל ךדחות בכמה שבועות או שיכול להתפתח פתאום במהירות? והאם יכול להיות כאב כזה מסתימה שגולתה לפני קרוב לחצי שנה או שבדרך כלל סתימה מגיעה ללא כאב?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עניתי
ד"ר איתי לייסר 03/10/2015 | 14:47
-
תשובת מומחה
כנראה
ד"ר איתי לייסר 03/10/2015 | 14:46כאבים לסירוגין ובעוצמות משתנות מראה על חוסר יציבות. תמיד רצוי לשקול לצלם ולעשות בדיקות לשן ואפשר כמובן להסתפק בצילום במרפאה. לרוב חור בשן קדמית נמצא בחלק האחורי של השן וקשה לראותו ללא מראה. שחיקה יכולה לגרום לרגישות גבוהה יותר וגם משיניים סמוכות. שיהיה בהצלחה.
-
פעם אחרונה תענה לי בבקשה על השאלות בקשר לטיפול שורש
ענת 03/10/2015 | 10:02אני שוב לחוצה קצת .
-
טיפול שורש שאלות אחרונות
ענת 03/10/2015 | 09:14בקרוב אלך שיראו אחרי החג אבל יש לי שאלה אחרי ששוטפת ומצחצחת כמו תמיד משתמשת תמיד במי פה ללא אלכוהול ואחרי שאני משתמשת כואב לי השן הזאת ורק זאת שנמשך מה זה אומר? וגם איך שכל יום הכאבים בעוצמות משתנות ולפעמים יום אחד פחות מקודמו ולמחרת מאוד מציק ? והבנתי שעדיף שיעשו צילום במרפאה מספיק טוב לא ישלחו למכון? ומה רואים שהבדיקה הידנית והתלונות שלי לא מספיקות שכבר לפני 5-6 חודשים ראו חור והסבירות לטיפול שורש גבוהה? וניסיתי לראות בעין את החור בשן קדמית לא רואה זה לא אמור להיות בולט? וזה שאני שוחקת יכול לעשות יותר נזק כי המקום גם ככה רגיש. וגם בלעיסה פתאום כואב לי ופתאום לא למה?
-
תשובת מומחה
ממליץ שלא
ד"ר איתי לייסר 26/09/2015 | 11:43ברפואה כמו באהבה אין תמיד ואין אף פעם. הכל יכול להיות אבל אם תהיה החמרה היא עלולה להיות כאבים חזקים מאוד ביום וגם בלילה וצורך תמידי במשכחי כאבים. אין לי מה להוסיף יותר. מאחל לך בהצלחה וממליץ לא להמתין להחמרה
-
המתנה
ענת 26/09/2015 | 11:35קודם כל תודה רבה. ודבר שני אתה לא חושב שהמצב יכול להשאר אותו דבר ולא להחמיר אם אחכה בטוח 3 שבועות עד שהחגים ייגמרו וגם הרופאה שלי תחזור לפי דעתך בזמן כזה הסיכויים גדולים שיחמירו עוד יותר הסימפטומים ואם כן איך תתבטא ההחמרה ? להזכירך זה רק ביום ובינתיים מנסה לספוג ללא משכחי כאבים.
-
תשובת מומחה
נכון
ד"ר איתי לייסר 26/09/2015 | 08:48מה שתיארת זו אכן החמרה וככל הנראה צורך בטיפול שורש וחור קטן או בינוני לא יעשה את כל הסימטומים הנ"ל שציינת
-
טיפול שורש אחרון
ענת 26/09/2015 | 08:40בקשר לכאב בלעיסה עוד שאלה וזה שרק בדברים קשים יותר כואב אבל מהביס הראשון שעוד לא הספיק להדחס מזון זה נראה כהחמרה? בדברים רכים זה לא קורה כי נמסים/ נבלעים בלי לעיסה גדולה . וגם גם אני קמה ישר בבוקר וגם אחרי צחצוח שיניים עם הכאבים הספונטנים שנמשכים זה רוב הסיכויים טיפול שורש נכון לא יכול להיות משהוא אחר במיוחד שזו שן אחת וגילו כבר חור לפני חצי שמה שכנראה גדל בזמן הזה? חור קטן/ בינוני וצורך בסתימה לא יעשה את כל הסימפטומים הנ"ל שציינתי?
-
תשובת מומחה
טיפול שורש
ד"ר איתי לייסר 26/09/2015 | 07:59ההחמרה הרלוונטית היא כאבים ספונטניים. לגבי כאב בלעיסה זה תלוי: אם כואב בגלל שיש חור והאוכל נדחף פנימה אז זו לא בהכרח החמרה אבל אם כואב גם כשאין אוכל תקוע ורק אם נוקשים על השן (בלי לאכול) אז זו החמרה
-
טיפול שורש
ענת 25/09/2015 | 21:46תודה אבל מה לגבי שיש כאב רק מהיום מהיום גם בלעיסה והכל כבר כמה ימים טובים האם זה סוג של החמרה לדעתך ותודה על התשובות
-
תשובת מומחה
בהצלחה
ד"ר איתי לייסר 25/09/2015 | 18:51ברפואה כמו באהבה אין תמיד ואין אף פעם אבל סביר להניח שזה לא יחזיק. בהצלחה
-
טיפול שורש
ענת 25/09/2015 | 18:07אבל זה שכואב כבר גם בלעיסה זה סוג של החמרה גם חוץ מהכאבים הספונטנים וזה שזה רק ביום וכרגע מחזיקה את עצמי ומחזיקה מעמד ללא כדורים לא הגיוני שיחזיק?
-
תשובת מומחה
שוב, לא ממליץ להמתין
ד"ר איתי לייסר 25/09/2015 | 17:58ההחמרה עלולה להיות כאבים חזקים מהשן גם ללא גירוי
-
טיפול שורש
ענת 25/09/2015 | 17:37בכל זאת נראה לי שאחכה מה יכול להיות ההחמרה ו/או ההידרדרות אם אחכה עוד שבועיים/שלושה מכיון שחגים ועוד ובמילא רוב הסיכויים שטיפול שורש ובשן הנל ראו חור לפני קרוב לחצי שנה אז מה יכול להחמיר ולהרגיש בזמן זה שדוחה?
-
תשובת מומחה
ספונטניים
ד"ר איתי לייסר 25/09/2015 | 13:47אם יש כאבים ספונטניים ללא גירוי כלשהו אז 99% שצריך לעשות טיפול שורש. האבחנה המדוייקת תהיה רק לאחר בדיקה של השן וצילום שלה
-
טיפול שורש
ענת 25/09/2015 | 13:15בכל זאת הכאבים לא בלילה רק ביום גם ספונטנים , גם אחרי קר וחם . וגם אחרי לעיסה במקום של משהוא קצת יותר רך האם התסמינים האלה נראה לך בטוח שזה טיפול שורש לא יכול להיות עדיין סתימה עם כאבים כאלה?
-
תשובת מומחה
רצוי ללכת בהקדם ולא לדחות
ד"ר איתי לייסר 25/09/2015 | 06:50עניתי על כל כך הרבה שאלות כמו שלך בימים האחרונים אבל אענה שוב: זה עלול להחמיר במהירות מאוד גבוהה ורצוי לגשת לרופא השיניים ולא לדחות.
-
תשובת מומחה
עניתי
-
כאב לאחר הנחת כתרשוש 02/10/2015 | 02:21לפני חצי שנה שמו לי כתר. מידי םעם הכאבים חוזרים למרות שנטלתי פעמיים אניטביוטיקה. מה יכול לגרןם לכאב אע" פ שאין דלקת? הכתר הושם על שן בריאה שהיה בה שבר קטן בקצה השןפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא תקין
ד"ר איתי לייסר 02/10/2015 | 07:39שלום שוש, קודם כל, אין אפשרות לתת תשובה מדוייקת ללא בדיקה מקיפה של השן וצילום שלה. שנית, לא תקין לתת אנטיביוטיקה בגלל מה שתיארת בשן (ועוד פעמיים) ולא למצוא את הסיבה או לפחות לחשוד במשהו. ממליץ לשקול חוות דעת נוספת של רופא שיניים
-
תשובת מומחה
לא תקין
-
כאבטופז 01/10/2015 | 21:39יש לי עששת וכנראה אצטרך טיפול שורש מדובר בשן עליונה אבל חוץ מכל הסימפטומים שיש שמחשידים לטיפול שורש יש לי יותר כאבי ראש שבעבר לא היו לי יכול להיות קשר במיוחד שזו שן קדמית עליונה ? ואני מבינה שבשיניים עליונות הכל יותר רגיש החל בכאבים לפני הטיפול וגם בהחלמה.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 02/10/2015 | 07:36יכול להיות כאב משן שמקרין לראש אבל המשפט האחרון שרשמת לגבי שיניים עליונות ממש לא מוכר לי ולא מוסכם עליי
-
תשובת מומחה
יכול להיות
-
הארכת כותרתשירה 29/09/2015 | 14:37שלום עברתי לפני 6 שבועות הארכת כותרת ולפני 3 שבועות ריפוד הכתר הזמני ושוב מרגישה שהכתר מתנדנד לא יציב ועומד ליפול מה שהיה לפני הניתוח. האם זה אומרשמשהוא לא בסדר ולא הצליח לתקן את הבעיה שהיתה ואצטרך משהוא אחר עוד ניתוח או עקירה?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ארשום שוב
ד"ר איתי לייסר 29/09/2015 | 20:27כן, הכל יכול להיות
-
הארכת כותרת
שירה 29/09/2015 | 20:03ומי אמור להחליט הרופאה המשקמת או שגם את המנתח ?
-
הארכת כותרת
שירה 29/09/2015 | 20:01ברור שאלך אבל יכול להיות מצב שהניתוח לא הצליח לפתור את הבעיה ובסוף יצטרכו לעשות משהוא אחר?
-
תשובת מומחה
הכל יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 29/09/2015 | 19:51צריך לגשת לבדוק
-
הארכת כותרת
שירה 29/09/2015 | 16:24אבל אחרי הניתוח וההדבקה אחרי 3 שבועות זה מה שקרה אחרי הניתוח וזה אמור היה כמעט להםסק וזה ממשיךשוב באותה תדירות כמו שלפני וכתר זמני אחר עובדה שלא היתה בעיות עם נפילות לפני מחזיק מעמד זה נראה כאילו הניתוח לא עזר לבעיה האם זה יכול להיות מצב גם כזה שהניתוח לא עזר לבעיה ויצטרכו משהוא אחר.
-
תשובת מומחה
לא בהכרח
ד"ר איתי לייסר 29/09/2015 | 16:21יכול להיות שהריפוד לא בוצע טוב מספיק וישפרו את זה והכל יסתדר
-
הארכת כותרת
שירה 29/09/2015 | 16:15אבל נכון שאם הכל בסדר לא אמור להתנדנד לפני נפילה 3 שבועות אחרי הריפוד ו6 שבועות אחרי הניתוח משהוא לא בסדר אם עברתי הניתוח היה צריך לא ליפול כבר ובטח לא בזמו כה קטן מהריפוד?
-
תשובת מומחה
לגשת לרופא בחזרה
ד"ר איתי לייסר 29/09/2015 | 16:09לא הייתי קופץ למסקנות. יכול להיות שפשוט צריך לרפד שוב. ממליץ לגשת חזרה לרופא שיבדוק ויסביר במה מדובר ואיך פותרים.
-
תשובת מומחה
ארשום שוב
-
סתימת שורשפז 21/09/2015 | 09:53האם זה שדחיתי טיפול שורש הרבה זמן (כמעט שנה) יגרום לטיפול להיות יותר כואב ותהליך החלמה יותר ארוך? הרופא אמר שאי אפשר לרפא אבל שלח למומחה לייעוץ וטיפול. קבעתי תור לאחרי החגים. אתה חושב שהוא יתחשב בי אם אגיד לו שאני מפחדת מהטיפול או שבגלל שהוא מומחה זה לא יעניין אותו? מפחדת מהמומחה. לא כדאי כבר לעקור?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אפשר לנשום
ד"ר איתי לייסר 29/09/2015 | 10:49פז יקרה, את נלחצת יותר מידי והשאלות שלך בעייתיות כי אין אפשרות לענות בלי לבדוק את השן ולראות צילום. לא יעזור שאענה עליהן כי זה כללי מידי וכמעט בטוח שזה לא ייתן לך תשובות נכונות. יש 2 אפשרויות עיקריות לדעתי: או שתחזרי לרופא הראשון ותשאלי אותו הכל כי הנתונים אצלו ואם הוא לא אמר עקירה אז אין טעם לחשוב על עקירה (יכול להיות שהוא פשוט לא עושה טיפולי שורש כאלו וזה הרבה יותר פשוט ממה שאת חושבת). האפשרות השניה היא שתלכי לרופא שיניים אחר לחוות דעת שנייה. בהצלחה.
-
המשך
פז 29/09/2015 | 10:14יש לי תור למומחה עוד שלוש שבועות ואני לא מצליחה להפסיק לחשוב על זה. מה השיקולים אם לעקור את השן או לא? איך נראית שן שצריכה טיפול שורש ואיך נראית שן שצריכה עקירה בצילום? (איך נראית עששת בצילום? אפור/לבן?). איך בהתחלה הרופא אמר שהוא יכול לעשות את הטיפול ובגלל שדחיתי בכמעט שנה הטיפול נהיה לו מסובך? אני רוצה לדעת מה קרה בשן בזמן הזה. ולמה אי אפשר בכל מצב לעשות טיפול שורש? אני מתחננת שתענה לי על השאלות כי אני פשוט לא מוצאת תשובות על זה באנטרנט. כששאלתי את השאלה הראשונה הייתי בשוק ששלחו למומחה עד כדי כך שהעדפתי לעקור. כשירד השוק תפסתי את עצמי והגעתי למסקנה שעקירה אני לא יעשה בחיים.. זה הרבה יותר מפחיד משורש
-
תשובת מומחה
לא בטוח
ד"ר איתי לייסר 29/09/2015 | 09:32אם הוא לא אמר עקירה והםנה למומחה לטיפולי שורש ייתכן שהתכוון לכך שטיפול השורש מעט מסובך בשבילו ושעדיף שמומחה לטיפולי שורש יעשה אותו. תבררי שוב ותגשי למומחה בהקדם
-
מומחה לטיפולי שורש
פז 29/09/2015 | 07:09רשמתי שהרופא אמר שמבחינתו אי אפשר לרפא. האם זה לא אומר עקירה? והוא שלח בכל זאת למומחה לטיפולי שורש.
-
תשובת מומחה
בלבלת אותי
ד"ר איתי לייסר 29/09/2015 | 07:00לא רשמת בפעם הראשונה כלום על עקירה..... ועכשיו נשאלת השאלה על איזה מומחה מדובר? מוצחה לטיפולי שורש? או מומחה לכירורגית פה ולסת?
-
אבחון
פז 29/09/2015 | 00:07האם בכלל יש סיכוי כזה שמומחה יגיד שהשן לא לעקירה למרות שהרופא הרגיל אמר שצריך לעקור? מה הם שונים מבחינת יכולת לאבחן? מה הם השיקולים האם לעקור או לא? מה אמורים לראות בצילום? תודה רבה על המענה
-
תשובת מומחה
מומחה
ד"ר איתי לייסר 21/09/2015 | 12:04ייתכן שתהליך ההחלמה יהיה מעט ארוך יותר אבל לא בטוח שיכאב יותר מידי. מומחה הוא האדם הנכון ואני מקווה שאכן יתחשב בך. אין לך ממה לפחד ורק צריך לבקש את היחס הנכון בכדי לצלוח את הפן הנפשי של הטיפול. ממש לא כדאי לעקור אם המומחה יאמר שניתן להציל את השן מעקירה.
-
תשובת מומחה
אפשר לנשום
-
סתימה או טיפול שורשיערה 28/09/2015 | 17:14רציתי לשאול האם גילוי של חור בשן שלא טופל מסיבות שהיו שיניים אחרות וכרגע יש לי באותה שן כאב אחרי קר וחם , כאבים ספונטנים כמה פעמים ביום ומציק שנמשך מספיק זמן , כאבים במזונות מסוימים בלעיסה והתווסףתגם כאבים גם בצחצוח שיניים במיקום מסוים בשן האם זה יכול להיות עדיין סתימה או הסיכוי קלוש וכנראה זה יהיה טיפול שורש והאם כדי לראות מספיק התיאור בגלל שראו אז לפני כמה חודשים (5 או 6) או שחייבים שוב צילום כדי לראות את גודל ההתפתחות ?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כנראה טיפול שורש
ד"ר איתי לייסר 28/09/2015 | 18:34יותר סביר שטיפול שורש
-
סתימה או טיפול שורש?
יערה 28/09/2015 | 18:09תודה רבה ורק שאלה אחרונה. יש מצב אולי שסתימה אפילו עמוקה עם הכאבים הנל או שגם זה לא הגיוני והסיכוי יותר לטיפול שורש?
-
תשובת מומחה
כנראה טיפול שורש
ד"ר איתי לייסר 28/09/2015 | 17:48שלום לך יערה, בימים האחרונים עניתי רבות על שאלות ממש כמו שלך אז אענה גם לך אבל בבקשה ממך אם יהיו לך עוד שאלות הבהרה תקראי את כל ההתכתבויות האחרונות כאן בפורום ואני מאמין שתקבלי תשובות מדוייקות. התשובה היא שסביר להניח שמדובר בטיפול שורש ושלא ניתן להציל את השן מכך ע"י סתימה ומומלץ לצלם את השן ולבדוק אותה באופן ממוקד. בכל מקרה לא הייתי ממליץ להמתין עם זה אלא לגשת לרופא שיניים בהקדם האפשרי. בהצלחה.
-
תשובת מומחה
כנראה טיפול שורש
-
כאבאילנית 21/09/2015 | 08:05רציתי לשאול מהזה אומר כאב בשן שבא לא ישר עם מוקד אחרי אלא איזה דקה אחרי ונמשך .פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 28/09/2015 | 11:22לצערי זה עלול להחמיר משמעותית בשבוע וחצי. מאחל לך בהצלחה
-
כאב
אילנית 28/09/2015 | 11:15טוב תודה אלך בקרוב מקסימום אחרי החג זה יכול להחמיר משמעותית בשבוע _ שבוע וחצי?
-
תשובת מומחה
כאב ללא גירוי
ד"ר איתי לייסר 28/09/2015 | 11:12כאב ספונטני לחא גירוי הוא סימן כמעט וודאי לטיפול שורש אבל שוב: חייבים לבדוק ולצלם.
-
כאב
אילנית 28/09/2015 | 11:10וכל הסימפטומים שאמרתי זה רק טיפול שורש ? יכול להיות במקרה גם סתימה עם כאבים אחרי גירוי וכאבים ללא גירוי וכאב בלעיסה וקצת גם בצחצוח?
-
תשובת מומחה
לפעמים
ד"ר איתי לייסר 28/09/2015 | 11:07לפעמים אפשר ולפעמים לא. זה תלוי במיקום שלו. אם הוא בולט אז רואים צבע חום כהה ודביק. עדיף תמיד שרופא יבדוק ולא לסמוך על עין לא מיומנת. ושוב, צריך לצלם ולבדוק לעומק
-
כאב
אילנית 28/09/2015 | 11:04ורק שאלה האם אפשר לראות בעין את החור בינתיים או רק הרופאים יכולים לראות? יש איזה צורה מיוחדת או צבע חריג?
-
תשובת מומחה
אבהיר שוב
ד"ר איתי לייסר 28/09/2015 | 11:01במיוחד אם יש רווחים בין השיניים זה עלול לקחת זמן. חייבים צילום ולא מספיק רק צילום ומבט וחייבים גם בדיקה ממוקדת של השן.
-
כאב
אילנית 28/09/2015 | 10:52גם אם יש רווחים בין השיניים ייקח הרבה זמן? והאם לא רופא אלא אני יכולה לראות יששת במבט רואים את זה במיוחד שמדובר בשן קדמית ותוספת לכאבים הספונטנים רגישות אחרי קר וחם ועכשיו התווסף גם הרבה פעמים גם כאב בלעיסה וגם כאב במיקום מבוים בשן בצחצוח הסיכוי לכך שטיפול שורש וכבר לפני כמה חודשים ראו עששת אז בטח התפתחה אבל חייבים צילום לראות את ההחמרה לא מספיק תיאור ומבט?
-
תשובת מומחה
לא מספיק
ד"ר איתי לייסר 28/09/2015 | 10:39לרוב מומלץ גם לצלם בנוסף לבדיקה של השן (לא רק הסתכלות). תאורטית שן צמודה עלולה להדביק אבל אחרי הרבה מאוד זמן. אם שומרים על צחצוח טוב סביר ששן ליד לא תדבק בקלות
-
כאב
אילנית 28/09/2015 | 10:33התיאור מספיק והסתכלות אם זה כאב שמוביל לטיפול שורש כלומר אפשר גם בהסתכלות לראות אם יש עששת ללא צילומים? ועוד שאלה זה יכול להדביק גם שן ליד?
-
תשובת מומחה
תלוי
ד"ר איתי לייסר 21/09/2015 | 08:09תלוי במצב השן ובצילום ועל איזה גירוי מדובר. אם מדובר על כאב כדקה לאחר אכילה זה עשוי לנבוע מדחיסת מזון. אם מדובר בכאב כדקה לאחר גירוי של משהו קר ויש ממצאים שהרופא יראה בבדיקה או בצילום שמובילים לצורך בטיפול שורש, אז ייתכן שהשן צריכה טיפול שורש ואם לא תטופל בקרוב הכאבים יופיעו בהמשך גם ללא גירוי.
-
תשובת מומחה
כן
-
חוריםרעות 27/09/2015 | 11:15רציתי לשאול מה גורם למהירות יותר בחורים בשיניים מלוח או מתוק ולמי שמצאו כבר ויש חור שמצאיך סתימה ואפילו טיפול שורש האם מלוח ו/מתוק משהוא מביניהם גורם להתפתחות יותר מהירה בהתפתחות העששת?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בוודאי שכן
ד"ר איתי לייסר 27/09/2015 | 15:22חטיפים כאלו מכילים פחמימות ולכן גם גורמים לחורים בשיניים כפי שהסברתי קודם
-
חורים
רעות 27/09/2015 | 15:13חטיפים שאוכלים לא עושים נזק כגון במבה ,ציפס וכו..
-
תשובת מומחה
מתוק ופחמימות בכלל
ד"ר איתי לייסר 27/09/2015 | 14:37מצוק ופחמימות בכלל. משהו מלוח שלא כולל פחמימות לא גורם לחורים בשיניים
-
תשובת מומחה
בוודאי שכן
-
טיפול שורששגית 21/09/2015 | 00:43מהם התסמינים לפיהם ניתן לדעת בוודאות שצריכים טיפול שורש ?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מורכב
ד"ר איתי לייסר 21/09/2015 | 06:54יש קושי להגדיר כי יש אופציות שונות אבל אתן את הוודאית ביותר: כאבים ספונטניים (ללא גירוי כלשהו) כשהכאב יכול להיות כאב הולם (כמו דופק) משן שהרופא רואה סיבה שהכאבים הללו נובעים מדלקת בלתי הפיכה במוך השן (החלק הפנימי ביותר של השן). לא אפרט כאן את שיקולי הרופא כי הם באמת שונים ומורכבים. לא נכון בעיני לאבחן ששן צריכה טיפול שורש ללא בדיקה מקיפה של השן שכוללת צילום ובדיקות שונות לפי הממצאים הקיימים.
-
תשובת מומחה
מורכב
-
לא ברור ליס 20/09/2015 | 21:02שלום. קרה שלא הלכתי שנים לביקור במרפאת שיניים (גם לא היה לי זמן וגם לא אוהבת ללכת ולא חשבתי שהכרחי). לאחרונה התחילו כאבים שהם מעבר לאי נוחות בשן והלכתי לבדיקה. טענו שיש דלקת ואני צריכה טיפול שורש ונראה שזה טיפול שהרבה זמן נצרך. הטיפול מאוד מרתיע אותי. ולא מבינה למה אי אפשר להסתדר בלי לעשות את הטיפול (אני שואלת ברצינות). לפני המון שנים לא היה מושג של רופאי שיניים ואנשים נשארו עם השיניים שלהם בלי טיפולים. ובטוח גם להם היו בעיות רק לא היה מי שיטפל. והם חיו ככה והסתדרו. אז מה יקרה אם נגיד לא אעשה את הטיפול המדובר, אסבול קצת מכאבים, יש משכחי כאבים בימנו, אקח עד הנקודה שבה מפסיקים להרגיש כאבים (נמק?) וזהו, לחיות ככה. עם שן לא בריאה בפה. מה הבעיה? כמובן שבשאר השיניים אטפל עוד כשהבעיות קטנות. ואיך אפשר למנוע חורים לחלוטין באופן עצמאי (בלי ביקור כל חצי שנה וכו')? אשמח לתגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
ס 20/09/2015 | 23:02גמר חתימה טובה
-
תשובת מומחה
מצטער שהפחדתי אבל....
ד"ר איתי לייסר 20/09/2015 | 22:46זו פשוט האמת. לצערי אין אפשרות לעשות משהו אחר. חשוב לי להדגיש שניתן להפיג את החששות שלך די בקלות אבל לא בכתב אלא בטיפול אישי שמלווה בהסברים ויגרום לך להבין את התהליך, להבין שאין מה לחשוש ממנו ולהבין מה הדרך הנכונה לשמור על בריאות הפה לאורך זמן. את לא מטרידה אותי אלא מכניסה את עצמך לסחרור מיותר. ממליץ שתמצאי רופא שיניים שיעשה איתך דרך וילווה אותך לדרך שתארתי קודם.
-
האמת שהפחדת אותי ..
ס 20/09/2015 | 22:28אבל האם יש דרך להימנע מטיפול שורש ולעשות טיפול שהוא פחות חודרני? אף פעם לא עשיתי טיפול שהוא יותר מסתימה.. גם עקירה מבחינתי לא בא בחשבון. כי מילא זה היה רק טיפול שורש.. אבל קראתי שאחרי זה יש מבנה, כתרים, בהרבה מקרים הארכת כותרת (שמזה אני הכי מפחדת) ובסוף סיכוי גדול שהשן תיעקר עוד כמה שנים. ובעקירה- עושים שתלים שזה נשמע נורא והם לא מחזיקים לזמן לא מוגבל. שני הטיפולים פשוט לא סימפטיים. אחד מהם זה האפשרויות היחידות? ולמה אי אפשר לנקות את הדלקת ולהגיע כמעט לעצב אבל לא להרוג אותו? למה חייב להרוג את השן? לא חבל עליה? אני גם לא מבינה את הקשר לעצב, למה הורגים אותו? מה הקשר בינו לבין חור בשן? בגללו הדלקת חוזרת? סליחה שאני מטרידה, חשבתי על הנושאים האלה הרבה לפני שהעליתי על הכתב.
-
תשובת מומחה
אבהיר
ד"ר איתי לייסר 20/09/2015 | 21:58בעבר הרחוק על כאב כפי שאת מתארת היו הולכים לספר והוא היה עוקר את השן. תפקיד הביקורים אצל רופא השיניים והשיננית הם בכדי למנוע בעיות ו/או לתפוס אותן כשהן קטנות. אם תצליחי לסבול את הכאבים ואם הכבד שלך יצליח לשרוד את ערימות משככי הכאבים שתעמיסי עליו עד שתגיעי לנמק של השן, בהמשך סביר להניח שיהיה זיהום בעצם שמקיפה את קצה השורש של השן וזה עלול לגרור נזק גדול מאוד לשיניים הסמוכות, ללסתות ולאובייקטים אחרים בפנים כמו למשל מערות האף (הסינוסים), ארובות העיניים ועוד.... התייחסתי ברצינות לשאלתך ואני מאוד מקווה שהבהרתי את עצמי ולסיכום אומר שאין שום סיבה הגיונית להמנע מטיפול שיניים והטיפול הטוב ביותר הוא מניעה. כאן בשבילך להבהרות נוספות בשמחה גמר חתימה טובה
-
תודה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים