פורום כירורגית כלי דם - עמוד 85
-
ורידים (לת)שיר 14/09/2015 | 19:21בת 22. בשבועיים הבחנתי שכמה ורידים ברגל למעלה נהיו יותר בולטים, לא בולטים כלפי חוץ אלא פשוט רואים את הצבע הכחלחל..זה לא משהו מאוד דומיננטי אבל מפריע לי. האם יש סיכוי שזה מהליכה ממושכת או מסיבה מסויימת כמו הורמונים מהמחזור בחודש האחרון וזה יכול פתאום להעלם ולחזור למצב הקודם או שזה אבוד? האם יש משהו שיכול לשפר את זה? תרופות מסויימות משחות/פעילות מסויימת? או שזה יכול גם לבד פתאום להיראות פחות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
טרומבוזגדי 11/09/2015 | 17:13לפני כשבוע התחילו כאבים חזקים בתחתית כף רגל אחת באזור של הדורבן יתכן מספורט שהיה יומיים קודם. לאחר 3 ימים של טבילת הכף רגל במים חמים התחילה נפיחות סביב הקרסול וגם נהיתה קצת חמה. לאחר יום נוסף שמתי לב שהתחילה אדמומיות, נפיחות והתקשות, חום וכאבים במספר נקודות לאורך הוריד מתחת לעור בצד הפנימי של השוק עד כ5 סמ מתחת לברך, וגם האיזור כואב בזמן הליכה. קיבלתי אטופל 500 פעמיים ביום ל 10 ימים ונשלחתי לדופלקס. אין לי עדיין התשובה, אבל נאמר בבדיקה שיש משהוא בסעיף של הוריד החיצוני שבתוכו טרומבוז במספר מקומות, השאר והורידים העמוקים כנראה בסדר. כשבוע עד שאראה רופא, השאלה האם צריך לעשות משהוא נוסף? האם עיסוי חם או קר במקומות המסוימים האלו בוריד יעזור? או יזיק ולא לגעת שלא יתנתקו קרישים? האם לעשות פעילות גופנית? האם הגוף מתקן את הבעיה הזו בעצמו ואם כן תוך כמה זמן? האם יכול להיות שטבילת כף הרגל במים החמים חמים באופן מרובה בהתחלה היא הטריגר שגרם לסחף ועלייה של "חומרי תיקון" מכף הרגל לווריד החיצוני ולהתקרש שם ולעשות טרומבוז? (אין לי מחלות רקע או תרופות) בתודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סכום
פרופ' סמי ניטצקי 13/09/2015 | 01:08כן. התשובה מתאימה. כן יתכן שהטבילה במים חמים גרמה לכך.הוסף תגובה
-
המשך
גדי 12/09/2015 | 22:48תודה רבה פרופ' ניטצקי ו ד"ר גלילי על תשובתכם. לא צינתי מקודם: אני בן 55 , מאז המקרה היו 3 פעמים שבשינה על הצד הימיני התעוררתי עם הרגל כמו רדומה והייתי צריך לנער אותה מספר דקות כדי להפסיק זאת. בינתיים הגיע התשובה של הדופלקס: בשתיהן אין עדות ל DVT או DVI. בשתיהן אין עדות לאי ספיקה ספנו פמורלית, ספנה קטנה תקינה. ברגל ימין הודגם קולטרל מהברך ומטה עם טרומבוז בתוכו ללא מעורבות של הספנה עצמה. (לא ציינו את גודלו) האם עדיין מתאים לתשובתכם ממיקודם? את תיפקודי הקרישה אפשר לעשות תוך כדי האתופן? האם כדי גם D-DIMER ? ולא נתתם את דעתכם על השאלה האחרונה שלי "האם יכול להיות שטבילת כף הרגל במים החמים חמים באופן מרובה בהתחלה היא הטריגר לזה"? תודה מראש לתשובתכם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פקקת
פרופ' סמי ניטצקי 12/09/2015 | 05:18התיאור מתאים לפקקת שטחית בשוק. מומלץ מקומית מטלית מים פושרים, משחת וולטרן. חבישה או גרב אלסטית מהאצבעות ועד גובה הברך. הליכה מרובה והנעת הרגליים או הרמתן בעת ישיבה ממושכת. מדובר בתהליך עצמוני של שיפור בתוך כ-6 שבועות.. אם לא היו לך דליות ורידים קודם לכן ממליץ בירור תפקודי קרישה. יש לחזור על דופלקס ורידים בעוד חודשיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טרומבוז
ד"ר יאיר גלילי 11/09/2015 | 20:43שלום לפי תיאורך מדובר בפקקת של הווריד השטחי מתחת לברך. הטיפול שקיבלת מתאים. ניתן גם למרוח משחת וולטרן על האזור הכואב פעמיים ביום ולהפסיק לאחר 3 שב' לשבוע. לרוב יש שיפור הדרגתי אבל אם המצב מחמיר כדאי לפנות לבדיקה חוזרת. כדאי גם לבצע בדיקת דם לקרישיות יתר. יש לברר בהמשך עוד מס' חודשים האם הווריד באי ספיקה ואם כן, אז לטפל בוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סכום
-
האם בדיקת דופלקס מערכת ורידים יכולה להראות תוצאות שגויות?אבי 06/09/2015 | 22:22שלום רב, אני בן 53 סובל מדליות גדולות ברגליים (בעיקר ימין) כבר שנים רבות. משתמש בגרבי לחץ אלסטיות לפי המלצת הרופא. בשנת 2012 עברתי בדיקת דופלקס מערכת ורידים שטחיים+עמוקים ברגליים . השנה חזרתי על אותה בדיקה בכדי לראות אם ישנה החמרה במצבי. להלן תוצאות הבדיקה של מערכת הורידים השטחית ברגל ימין משנת 2012 אי ספיקה ספנו-פמורלית רפלוקס לאורך ה-GSV בירך ובשוק רפלוקס מעל לדליות המורחבות אין אי ספיקה בספנה הקטנה וכך נראית תוצאת הבדיקה של אותה רגל משנת 2015: אין אי ספיקה ספנו-פמורלית רפלוקס לאורך הירך והשוק רפלוקס מעל לדליות המורחבות רפלוקס בספנה הקטנה מערכת הורידים העמוקה תקינה בשני הרגליים. למיטב ידיעתי, גרבי הלחץ אינם פותרות את הבעיה, אלא מונעות החמרה במקרה הטוב. אם כך, כיצד ניתן להסביר את העובדה שהבדיקה משנת 2012 הצביעה על אי ספיקה ספנו-פמורלית, ואילו הבדיקה של 2015 מראה שאין אי ספיקה כזו? האם יתכן שחל שיבוש כלשהו במהלך הבדיקה, או לחילופין, שהפענוח התוצאות היה שגוי? האם באופן כללי הבדיקה העדכנית של 2015, מראה על החמרה אצלי? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה לפרפ' ניטצקי ודר גלילי
אבי 07/09/2015 | 16:13גם אני חשבתי שכדאי לעבור בדיקה נוספת. קצת מפתיעה התשובה לגבי מערכת העמוקה, כי רשום שהיא תקינה בשני הרגליים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם בדיקת דופלקס יכולה להראות תוצאות שגויות?
ד"ר יאיר גלילי 07/09/2015 | 07:51שלום לך בהחלט ייתכן שמישהו טעה באחת הבדיקות שעברת. בשתי הבדיקות נמצאה אי ספיקה במערכת השטחית ובזו של 2012 אי ספיקה עמוקה בנוסף של המערכת הראשית. ב2015 לא נמצאה אי ספיקה כזו. מציע שתבצע בדיקה נוספת ע''י בודק מיומן שיחליט אם המערכת העמוקה תקינה או לא. כמו כן, מציע שתשקול טיפול במערכת השטחית כי יש כיום טיפול יעיל במידה ומבוצע כמובן ע''י רופא מיומן עתיר בניסיון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דופלקס ורידים
פרופ' סמי ניטצקי 07/09/2015 | 05:18למעשה הבדיקה של 2015 מעידה על החמרה. בבדיקה אנו עוברים על שני צירים וענפיהם. הציר הקדמי - ספנה ארוכה וענפיה והציר האחורי ספנה קצרה וענפיה. בבדיקה הנוכחית כל המערכת השטחית איננה תקינה. בבדיקה הקודמת המערכת האחואית היתה תקינה. לגבי אי ספיקה ספנו-פמורלית לעיתים בשל מבנה המפשעה או פיתול הספנה הארוכה קשה "לפתוח" את החיבור בין הספנה הארוכה למערכת העמוקה ומה שנבדק זה ענף אנטרו-לטראלי ולא ספנה ארוכה. בכל מקרה מדובר באי ספיקה ורידית. אם ישנה פגיעה באיכות החיים חום מקומי, גרד, נפיחות, כאב ורגל כבדה ועייפה אני ממליץ על יעוץ אצל כירורג כלי דם ולשקול טיפול.הוסף תגובה
-
תודה לפרפ' ניטצקי ודר גלילי
-
טיסה אחרי הזרקות קצףליז 02/09/2015 | 12:52האם מותר לטוס אחרי זריקות? כמה זמן יש להמנע מטיסות ארוכות (ארה"C)? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיסה לאחר הזרקות
פרופ' סמי ניטצקי 04/09/2015 | 05:00הזרקת קצף מונחית ב-US יוצרת קרישים ולכן טיסה איננה מומלצת 3 שבועות לאחר הטיפול הראשון בסדרה. לאחר טיפולים נוספים טיסה מותרת לאחר שבוע. הזרקה ללא הכוונת US איננה מגבילה טיסות כללהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיסה לאחר הזרקות קצף
ד"ר יאיר גלילי 02/09/2015 | 18:11שלום אם מדובר בטיפול בווריד פנימי רחב תחת הנחיית אולטרהסאונד, אני ממליץ על הימנעות של 3 שב' מזמן הטיפול מטיסה ממושכת. לעומת זאת, אם טופלו ורידונים ונימים, אין מניעה לטוס מיד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיסה לאחר הזרקות
-
דליות ברגלייםטלי 27/08/2015 | 15:44שלום רב, עקב דליות ברגליים נשלחתי לבצע דופלקס רגליים. הבדיקה תקינה מלבד בבדיקה שטחית: 1. ברגל אחת- הודגמו דליות בשוק אחורית עליונה שמתנקזות לפרפורנט. 2. ברגל שניה - הודגמו דליות באספקט מידיאלי בשוק שמקורן בספנה הגדולה. האם זה מסוכן? האם צריך לעשות משהו בנושא זה? בתודה מראש טליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דליות ורידים ברגלים
ד"ר יאיר גלילי 02/09/2015 | 18:10שלום במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וחשוב להבין שיש הבדל גדול מהזרקות רגילות ללא שימוש בהנחיית האולטרהסאונד. עוד צריך להקפיד שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף, לרוב פולידוקנול, הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפולים באנרגית חום כמו בגלי רדיו [שזה בעצם כבל המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרן לייזר. טיפולים אלה מסוגלים לרוב רק לפתור חלק מהבעיה ולא את כולה ורק בווריד בו הוחדר הסיב וזאת רק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר וגלי רדיו. עקרון דומה לזה גם בטיפול בצנתר שמפזר קיטור חם . בגמר הטיפול בלייזר ודומיו לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לעיתים בחומרה גדולה יותר והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דליות
פרופ' סמי ניטצקי 28/08/2015 | 05:38הבדיקה שביצעת כוללת שתי מערכות ורידים: העמוקה והשטחית. העמוקה תקינה - כפי שנמצא ברוב רובה של האוכלוסיה. במערכת השטחית - קיימת אי ספיקה. ביטויה הן הדליות שאת רואה כלפי חוץ ברגלייך. הדופלקס "רואה" גם מה שנמצא בעומק ולא רק מתחת לעור. המשמעות היא שקיימת אי-ספיקה. אם ישנן תלונות כמו חום מקומי, נפיחות, כאב ובעיקר רגל כבדה ועמוקה - מומלץ לפנות לרופא כלי דם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דליות ורידים ברגלים
-
ורידיםלי 23/08/2015 | 14:03שלום ד"ר, בת 26 ביראה ברכ נוטלת גלולות. בימים האחרונים שמתי לב שרואים לי בצורה ברורה את הורידים בצבע כחול. באזור החזה וריד עד לצוור בידיים ובמותניים. הורידים לא בולטים מעל לעור פשוט רואים אותם. בעת עור שזוף. רציתי לשאול האם זה תקין? ושאלה נוספת היא, לפעמים כאשר אני יושבת מעל לחצי שעה רגל שמאל שלי קצת מתנפחת בחלק מהברך ומטה. ללא כאב פשוט לאחר שאני קמה מרגישה כזה לחץ.ולאחר כמה שעות או דק זה חולף. רציתי לדעת האם זה תקין או שמא עליי לבדוק את זה. תודה רבה! :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ורידים ונפיחות
פרופ' סמי ניטצקי 24/08/2015 | 04:57ורידים הנראים לעין, בעיקר באיור בית חזה, בעת נטילת גלולות הן ממצא ידוע. אם הורידים רק נראים ואינם בולטים אין צורך בבירור. יש לזכור, שגלולות עשויות גם לגרום לקרישי דם בורידים. שילוב של גלולות ועישון מסוכן ! הנפיחות הנגרמת בעת ישיבה ותחושת הלחץ לאחר מכן מחייבים בדיקה. ממליץ, ראשית, בדיקת דופלקס ורידים עמוקים ושטחיים ברגליים ואח"כ יעוץ עם מומחה לכלי דם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורידים
ד"ר יאיר גלילי 23/08/2015 | 16:21שלום לך את נושא הנפיחות ברגל לאחר ישיבה כדאי לבדוק. להתחיל בדופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה ולהמשיך בבדיקת מומחה לכלי דם. לגבי הוורידים הנראים בשאר הגוף בלי שהם בולטים, לרוב אין לכך משמעות רפואית. ידוע שטיפול הורמונלי כמו גלולות יכול להדגיש מראה של וורידים באמצעות הרחבתם אם כי וורידים מהסוג שתיארת יכולים להראות גם ללא נטילת גלולות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורידים ונפיחות
-
הופעת שטפי דם לאחר בדיקת הולטר ל"דמעיין 21/08/2015 | 00:19שלום, אני זקוקה לייעוץ עבור אמא שלי. היא בת 64, עם מחלות ברקע (סוכרת, יל"ד, היפרליפידימיה), בריאה בדרך כלל. לאחרונה מזה 3-4 חודשים היא מתעוררת בלילה בגלל אפיסטקסיס (הדם יורד לגרון ובגלל החנק היא מתעוררת). הדמם הוא רק מנחיר אחד, מופיע לסירוגין אחת לשבועיים. עד כה בירור אא"ג הראה שהכל תקין כולל סי.טי של הסינוסים ובבדיקה בסיב אופטי לא נמצא מקור לדימום. כחלק מהבירור, היא עשתה השבוע הולטר לחץ דם. מספר שעות לאחר שהיא שמה את המכשיר, הייתה מדידה שלחצה לה באופן חזק מהרגיל על היד. היא אמרה שזה כאב מאוד ושהיד נראתה לה סגולה. מאז יש לה שטפי דם קטנים, מעין נקודות אדומות קטנות, שאינן נעלמות בלחיצה לכל אורך הזרוע אבל בעיקר על החלק הדורסלי של כף היד. זה כך כבר שלושה ימים. היד מעט חמה יותר ביחס לשנייה, לא כואבת לה היד כלל ונפיחות נראתה בהתחלה אך כרגע איננו רואים שהיד נפוחה. כוח גס נמצא מעט ירוד ביחס ליד השנייה, מעבר לזה ללא ממצאים נוספים. בינתיים היא נבדקה היום ע"י מומחית לכלי דם, שלא כ"כ ידעה להסביר את התופעה ואמרה שאם זה לא יחלוף ביומיים הקרובים יש לגשת להמטולוג. אשמח לשמוע את עצתכם בעניין. אני יכולה לצרף תמונה אם יש צורך. תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
הופעת שטפי דם
מעיין 23/08/2015 | 00:40ד"ר גלילי, תודה רבה על המענה המהיר והמפורט. בדיוק אתמול בלילה היה דימום נוסף שהצריך אותנו לפנות למיון. אכן בספירות הדם שנעשו בתקופה האחרונה לא הייתה עדות לתרומבוציטופניה ותפקודי הקרישה נמצאו תקינים. נמשיך לבירור תפקודי קרישה ונקווה שנמצא את הבעיה ונטפל בה. תודה רבה, מעייןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הופעת שטפי דם
ד"ר יאיר גלילי 22/08/2015 | 11:24שלום לך יש תופעה שנקראת 'שבירות קפילרות' - CAPILLARY FRAGILITY ולרוב אין בכך לרמז על כל בעיה רפואית חמורה למעט מצב של חסר בטסיות - טרומבוציטופניה שניתן לאבחנו באמצעות בדיקת ספירת דם. טרומבוציטופניה עלולה גם לגרום לדמם מאיזורים שונים בגוף כך שכדאי לעשות ספירת דם למרות שאני מניח שכבר עשו לה. כמו כן אם אין כאן בעיה מציע לגשת לייעוץ המטולוגי במרפאת קרישה בשל נטייה לדמם. תוכלי לקרוא על שבירות קפילות בהקשר של מבחן טורניקט בקישור הבא - https://en.wikipedia.org/wiki/Tourniquet_test לגבי הדימום מאזור האף, ייתכן ויש לשקול ביצוע מיפוי כדוריות אדומות ואם מזוהה מיקום דמם יש לישקול ביצוע אנגיוגרפיה טיפולית עם אמבוליזציה. אולם מאחר ומדובר בדמם אירועי אחת לשבועיים הסיכוי 'לתפוס' אותו באופן פעיל נמוך.הוסף תגובה
-
הופעת שטפי דם
-
קשר בין נטילת הורמונים לבין החמרה במצב הורידים ברגלייםדואגת 18/08/2015 | 01:44שלום, אני סובלת מורידים ברגליים. בנוסף, אני משתמשת באמצעי מניעה בטבעת נוברינג. מאז שהתחלתי אני חשה החמרה במצב הורידים: נפיחות גדולה יותר, גרוד סביב ורידים בולטים. גם היתה לי פתאום דלקת סביב הוריד והרופאה הנחתה לקחת אנטיביוטיקה. וכעת במקום אחר מופיע שטף דם. האם זה אכן קשור להורמונים? כי כתוב בהנחיות המצורפות שאחת מתופעות הלוואי היא קרישי דם וכד'. אני ממש חוששת, אנא תושבתכם.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קשר בין נטילת הורמונים לבין החמרה במצב הורידים ברגליים (
ד"ר יאיר גלילי 18/08/2015 | 08:27שלום הורמונים בהחלט עלולים להחמיר מצב קיים של וורידים בנוסף סיכון להיווצרות קרישי דם כפי שכתבת. זה לא אומר שצריך להפסיק עם ההורמונים אבל צריך לקחת בחשבון את כל השיקולים. באשר לוורידים, ניתן לטפל בהם באופן יעיל ונוח יחסית בלא עזרת ניתוח ולהעלימם. ישנן כיום מס' שיטות זעיר פולשניות שלראייתי היעילה והנוחה שבהם היא הזרקה מונחית אולטרהסאונד לווריד הפנימי שהוא מקור הבעיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשר בין נטילת הורמונים לבין החמרה במצב הורידים ברגליים (
-
אדמומיות עור הפניםאבי 10/08/2015 | 01:30אני בן 30 וסובל מאטופיק דרמטיטיס מלידה, השימוש היומיומי במשחות סטירואדיות באזור הפנים גרם לאדמומיות בולטת ולהידקקות חמורה בעור (ניתן להבחין בכלי הדם ובנימים), ניסיתי טיפולי לייזר להסרת כלי הדם בפנים והטיפול לא עזר (4 טיפולים לאחר כל טיפול הופיעו סימני שריפה תת עוריים), שמעתי לאחרונה על טיפול הזרקת תאי גזע על מנת ליצור שכבה חדשה בעור הפנים, האם זה רלוונטי עבור מצבי ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אדמומיות עור הפנים
ד"ר יאיר גלילי 11/08/2015 | 11:51שלום לך לגבי טיפולי הלייזר שלא עזרו, ישנם טיפולים בIPL שזהו 'לייזר חלש' באור מוגבר ממוקד שיכול לעזור אם כי איני יכול להמליץ על מקום מסויים שעושה זאת. לגבי הזרקות תאי גזע כטיפול, יש אכן דיווחים על כך בספרות הרפואית כטיפול מבטיח אך איני יכול להמליץ על מקום מסויים העושה זאת באופן טיפולי ושאינו רק ניסוי רפואי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אדמומיות עור הפנים
-
כאב ברגליים לאחר טיסהסיוון 15/07/2015 | 20:54שלום, אני בת 32 לוקחת גלולות משולבות (פרוגסטרון בלבד) במהלך טיסה של שעה וחצי הרגשתי נימול ברגליים והיו לי גם כאבים קלים,שנמשכו גם שלוש שעות לאחר הנחיתה.במהחך הטיסה ניסיתי כמה שיותר להזיז את הרגליים אך ללא הועיל.שאלתי האם עלי לחשוש? לאילו דברים עלי לשים לב ? יש לציין שלאחר מסאז' ברגל שמאל המצב השתפר מאוד אך עדיין מרגישה כאב קל מפושט ולא חד לאורך הרגל תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב ברגל
סיוון 17/07/2015 | 17:41הבוקר עשיתי דופלר ורידים עמוקים בשתי הרגליים, הטכנאית אמרה שנראה תקין האם אני יכולה להיות רגועה ? הרגל עדיין כואבת לי...האם לא יכול להיות מצב בו קריש דם נוצר שבועיים וחודש אחרי הטיסה ? את הבדיקה ביצעתי יום וחצי לאחר הנחיתה...תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דחיפות בדיקה
פרופ' סמי ניטצקי 17/07/2015 | 04:44לא דחוף. ניתן לחכות מאחר ואין חשד גבוה לפקקת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
fכאב רגליים לאחר טיסה
פרופ' סמי ניטצקי 16/07/2015 | 21:28התלונות אותן את מתארת מתאימות לגירוי עיצבי. יכול להגרם גם מלחץ בעת ישיבה ממושכת או בשל בעיה בעמוד השדרה המותני. בכל מקרה בשל השילוב של גלולות וטיסה כדאי לבצע US של ורידי הרגליים לשלול פקקת.הוסף תגובה
-
כאב ברגל
סיוון 16/07/2015 | 19:10הייתי אצל הרופאה הבוקר והיא בדקה ואמרה שהרגל נראית תקינה ללא נפיחות או שינוי צבע ורגישות ובכל זאת נתנה לי לבצע דופלר ברגל שמאל,התור לבדיקה ניתן לי לעוד שבועיים האם כדאי לעשות אותו באופן דחוף יותר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ברגלים לאחר טיסה
ד"ר יאיר גלילי 16/07/2015 | 09:04שלום כאבים ותחושות אחרות ברגלים בעקבות טיסה עלולים להיגרם מלחץ על עצב מקומי או מכיוון עמוד שדרה ולעיתים גם כתוצאה מפקקת - קרישי דם בוורידים. לרוב הנושא של תלונות ממקור לחץ על עצב חולפות לגמרי לאחר זמן קצר ולרוב לא מהוות מצב מדאיג מבחינה רפואי. ועל מנת לשלול פקקת צריך לעשות בדיקת דופלקס וורידי רגלים. הסיכוי שימצאו משהו לא גבוה אבל את יכולה לפנות לרופא המשפחה ולספר לו על תלונותיך וכן על החשדות האפשריים שציינתי. במידה ועדיין יש תלונות, כדאי לפנות לרופא המשפחה.הוסף תגובה
-
כאב ברגל
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- דלקת מפרקים שגרונית
- מחלת גושה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- כריתת מעי גס
- השתלת ריאות
-
בדיקות קשורות
- נוגדנים לציטופלסמה של נויטרופילים ANCA
- רצף גנטי BRCA
-
תרופות קשורות
- אולמסארטאן
- מורפין (MCR, MIR)
-
מונחים קשורים
- הידרותרפיה
- החלפת דם
פורומים נוספים בתחום
פורוםפרוקטולוגיה ומחלות מעי
בפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעיפורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםטחורים
בפורום טחורים ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טחוריםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזה