פורום כירורגית כלי דם - עמוד 87
-
ורידין מגיל צעירגילי 28/05/2015 | 10:35שלום, אני סובלת מורידים ברגליים בגיל צעיר. האם זה תורשתי ומה יכולות להיות הסיבות? כמו כן, אשמח לדעת האם יש טיפולים שאינם מסוכנים ויכולים להעביר אותם ומה הסיכויים שהם יחזרו ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ורידים
פרופ' סמי ניטצקי 29/05/2015 | 05:04הסיבה העיקרית לדליות ורידים בנשים הינה תורשה והריונות. הדם הורידי זורם אל הלב ולכן ברגליים מלמטה כלפי מעלה. ישנה פגיעה בשסתומים החד-כיווניים ומתאפשרת דליפה של הדם הורידי כלפי מטה. עמידה ממושכת, השמנת יתר ומאמץ פיזי קשה - מחמירים. קיימות שתי מערכות ורידיות - העמוקה והשטחית. העמוקה עוברת לכל אורך הרגל וממשיכה כלפי הלב והריאות והיא נפגעת יחסית נדיר - כ-5%. השטחית היא זו הגורמת לדליות (שכיחה מאוד). מערכת זו נמצאת רק ברגל ו"מפנה" את הדם אל המערכת העמוקה. מטרת כל הטיפולים הפולשניים והזעיר פולשניים היא ל"בטל" את המערכת השטחית. מצב זה יביא להזרמת הדם אל המערכת העמוקה ובהדרגה להיעלמות הדליות. ישנו מספר רב של טיפולים. לכל טיפול יתרונות וחסרונות. הטיפול הפולשני ביותר - הניתוח -נזנח בשנים האחרונות. היום מקובלים טיפולים זעיר פולשניים. טיפולים בחום - לייזר, גלי רדיו וקיטור. טיפולים בהזרקת קצף תחת אולטרא-סאונד וטיפולים מיכניים ללא חום (קלאריוויין, דבק). לכל טיפול יתרונות וחסרונות. אין טיפול שאין לו תופעות לוואי ! הרי לא מדובר בקסמים. היתרון של הטיפולים בחום - מהירותם. טיפול חד פעמי. לאחריו ביקורת. חסרונם הצורך בחדר ניתוח וציוד מיוחד ולכן מחירם היקר יותר. היתרון בהזרקת הקצף אין צורך בציוד מיוחד וחדר ניתוח ולכן המחיר הזול. חסרונם הטיפול ארוך ומובנה מסדרת טיפולים. הטיפול המיכני ללא חום איננו דורש חדר ניתוח והינו זריז אך מחירו גבוהה. כל הטיפולים אינם מסוכנים. יש תופעות לוואי - לא קסמים. הסיכון בהישנות (חזרה) עומד על 10-20% בכל הטיפולים. יש מעט פחות והבדלים קטנים בין הטיפולים השונים. כיום ---- לכל קופ"ח יש הסדר משלה. כמובן גם לחברות הביטוח. חלק מההסדרים עם הקופות הופכים את הטיפול בחום לזול יותר מאשר את הזרקת הקצף. לכן, ממליץ לבדוק עם קופ"ח ומי שמבצע את כל האפשרויות ויכול לכוון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
וורידים מגיל צעיר
ד"ר יאיר גלילי 28/05/2015 | 11:02שלום לך במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וחשוב להבין שיש הבדל גדול מהזרקות רגילות ללא שימוש בהנחיית האולטרהסאונד. עוד צריך להקפיד שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף, לרוב פולידוקנול, הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפולים באנרגית חום כמו בגלי רדיו [שזה בעצם כבל המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרן לייזר. טיפולים אלה מסוגלים לרוב רק לפתור חלק מהבעיה ולא את כולה ורק בווריד בו הוחדר הסיב וזאת רק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר וגלי רדיו. עקרון דומה לזה גם בטיפול בצנתר שמפזר קיטור חם . בגמר הטיפול בלייזר ודומיו לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לעיתים בחומרה גדולה יותר והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורידים
-
ורידים במפשעה לאחר פעילות גופניתאצנית 17/05/2015 | 22:10שלום. אני בת 37 לא בהריון ועושה פעילות גופנית קבועה. לאחרונה, לאחר ריצה אני סובלת מורידים תפוחים באזור המפשעה אשר מכאיבים לי. יש לציין כי מתופעה דומה סבלתי בהריונות, אך האחרון שבהם היה לפני שנתיים וחצי. מה ניתן לעשות? האם הריצה מזיקה לי והמצב יכול להחמיר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ורידים במפשעה לאחר פעילות גופנית
ד"ר יאיר גלילי 19/05/2015 | 08:17שלום. וורידים שבולטים במפשעה יכולים להיות ענפים של וורידים גדושים באגן או - בשכיחות קטנה יותר של בעיה בוורידים ברגלים. על מנת לשלול את הבעיה ברגלים אני ממליץ על ביצוע דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה. במידה ונשללת בעיה ברגלים, ממליץ על אולטרהסאונד בטן על מנת לראות שאין שם משהו שלוחץ על וורידי האגן למרות שלרוב הסיבה לגודש בוורידי האגן הינה הרחבתם ולאו דוקה משהו שלוחץ עליהם. ריצה עלולה לגרום לעליה זמנית בלחץ בוורידים ובנפיחות אבל ככלל , ריצה לא אמורה לגרום להחמרה קבועה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורידים לאחר ריצה.
פרופ' סמי ניטצקי 18/05/2015 | 20:47הורידים בגופנו יכולים להתרחב ולהתכווץ. בקייץ למשל הם מתרחבים עקב החום ובחורף מתכווצים. פעילות גופנית גורמת להרחבת הורידים. לפי תיאורך, קרוב לוודאי, קיימת בעיה ורידית (אי ספיקה). ממליץ על בדיקת דופלקס ורידים עמוקים (קרוב לוודאי תקין) ושטחיים (קרוב לוודאי באי ספיקה) ברגליים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ורידים במפשעה לאחר פעילות גופנית
-
תופעות לוואי אחרי טיפול בהזרקותצעירה 18/05/2015 | 20:04אני בת 30 אחרי 4 הריונות, לאחר טיפול בהזרקה מונחית אולטראסאונד. התחילו תופעות לוואי של קשיים בשינה. הירדמות של הרגל שעברה טיפול לאחר ישיבה ממושכת וקושי להתמודד עם מזג אויר חם. האם התופעות קשורות בטיפול? מה לגבי הליכות וריצות לאחר טיפול להסרת ורידים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תופעת לוואי אחרי הזרקות
פרופ' סמי ניטצקי 18/05/2015 | 20:44תופעות הלוואי המוכרות הן כאב, אודם מקומי, נוקשות מקומית. יכולה להיות רגישות ממוקמת ורדימות בגלל וריד נוקשה שלוחץ על העצב ואמור לעבור בתוך כ-6 שבועות. אין מניעה לכל פעילות גופנית לאחר טיפול בהזרקות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעת לוואי אחרי הזרקות
-
מה אומרות התוצאות:מירי 02/05/2015 | 17:56שלום ד"ר, אבי בן 80 לפני כמה ימים איבד את ההכרה ברחוב ונלקח לבית החולים הבדיקות היו תקינות אבל המליצו לעשות בדקת דופלקס עורקי הצוואר שתוצאותיה הם: בצד ימין: קרוטיס פנימי ica נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים במוצא העורק הגורמים להצרות בשיעור עד 50%. קרוטיס חיצוני eca נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגניים בחלקו הפרוקסימלי של העורק. בצד שמאל: קרוטיס פנימי - נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים מסויידים במוצא העורק הגורמים להצרות בשיעור 50%. קרוטיס חיצוני: נמצאו רבדים הטרוגניים הזרימה תקינה. ורסברליס: נרשמה זרימה בעלת תינגודת גבוהה המעידה על היצרות דיסטאלית קשה. שאלות: מה זה אומר ובמיוחד והסטברליס? האם זו יכולה להיות הסיבה לאיבוד ההכרה והעלפון. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מה אומרות התוצאות
ד"ר יאיר גלילי 09/05/2015 | 07:48שלום. התוצאות אומרות שיש היצרות פחות מבינונית בעורקי הקרוטיס שדורשות רק מעקב של בדיקות חוזרות בשלב זה. לגבי הוורטברליס, כדאי לשקול יחד עם נוירולוג האם ישנו קשר בין הממצא בוורטברליס לבין אבדן ההכרה ואז להחליט האם וכיצד להתקדם. צריך להגיד שגם אם נמצאת היצרות בעורקים אלה לא תמיד ניתן לייחס להם את אבדן ההכרה ויש לבדוק גם סיבות נוספות לכך כגון בעיות בקצב הלב או אחרות. מבחינת הדמיה של עורקי הוורטברליס, נית לשקול אנגיוגרפיה , CTA או MRA אך רק כחלק וכהמשך להערכה קלינית של נוירולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה אומרות התוצאות
-
מה דעתך? (לת)עמי 08/05/2015 | 07:58שלום, אני בן 80 + בבדיקת דופלקס עורקי הצוואר קיבלתי תוצאה זו: ורטברליס-נרשמה זרימה בעלת תינגודת גבוהה המעידה על היצרות דיסטאלית קשה... מה זה אומר? מה צריך לעשות? האם יש מקום לדאגה? תודה רבה ויום טוב,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מה אומרות התוצאות?מירי 02/05/2015 | 17:46שלום ד"ר, אבי בן 80 לפני כמה ימים איבד את ההכרה ברחוב ונלקח לבית החולים הבדיקות היו תקינות אבל המליצו לעשות בדקת דופלקס עורקי הצוואר שתוצאותיה הם: בצד ימין: קרוטיס פנימי ica נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים במוצא העורק הגורמים להצרות בשיעור עד 50%. קרוטיס חיצוני eca נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגניים בחלקו הפרוקסימלי של העורק. בצד שמאל: קרוטיס פנימי - נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים מסויידים במוצא העורק הגורמים להצרות בשיעור 50%. קרוטיס חיצוני: נמצאו רבדים הטרוגניים הזרימה תקינה. ורסברליס: נרשמה זרימה בעלת תינגודת גבוהה המעידה על היצרות דיסטאלית קשה. שאלות: מה זה אומר ובמיוחד והסטברליס? האם זו יכולה להיות הסיבה לאיבוד ההכרה והעלפון. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התעלפות
פרופ' סמי ניטצקי 02/05/2015 | 18:16הורטברליס הוא עורק בין-חולייתי המגיע למערכת המוחית האחורית.. מן התשובה העורק הבין-חולייתי הימני תקין. בעורקי התרדמה המספקים את המערכת המוחית הקדמית - היצרות קלה כ-50%. הסיבה העיקרית לעילפון הינה לבבית - הפרעות קצב. רצוי יעוץ קרדיולוג וביצוע בדיקה מתמשכת של 24 שעות של קצב הלב (הולטר). יתכנו גם שינויים מהירים בלחץ הדם בעיקר בחולי יתר לחץ דם. אם תשלל כל בעיה והעלפון יחזור. ניתן לשקול טיפול צינטורי בעורק ורטברלי שמאלי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התעלפות
-
בדיקת דופלקס עוקרי רגלייםבני בודשר 23/04/2015 | 11:26בן 60 .בריא בדכ"כ .סובל מספר שנים מכאבים בהליכה מהירה/עליה במדרגות ובעליות ,בעיקר בברכיים(לא קבוע) ובאצבעות שלישית ורביעית של רגל שמאל. בתקופה האחרונה נוסף גם כאב בשוק הרגל השמאלית. לפעמים בשינה כאבים באצבעות שלישית ורביעית ברגל ימין . מתעמל בחדר כושר קבוע, כולל הליכה על הליכון כ4 פעמים בשבוע למשך כ45 דקות בקצב 5.6 ק"מ בשעה. רצ"ב קובץ 3 בדיקות דופלר ABI לאורך כ-5 שנים : שנת 2010- 1.11 בשני הרגליים. שנת 2013 : 0.96 רגל שמאל .0.95 רגל ימין. שנת 2015:: ANKLE רגל שמאל-0.90 ANKLE רגל ימין-1.11 בבדיקה האחרונה אין ABI ממוצע. ורשמתי ,בירכיים ובברכיים ABI גבוה מ-1 בכל הבדיקות PVR תקין מתעד זרימה פולסטילית טובה בשני הרגליים. האם הכאבים נובעים מבעיות בכלי הדם? האם לבדוק סיבות אורטופדיות/נירולוגיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דופלר עורקי רגליים
פרופ' סמי ניטצקי 23/04/2015 | 20:24התלונה איננה מתאימה כל כך לבעיות עורקיות שבהן קיים קושי בהליכה במישור למרחק קבוע. יתרה על כך, במצב זה אין כאב במנוחה. הבדיקות שביצעת שוב ושוב הן תקינות. ניתן, כמובן, לבצע בדיקה במנוחה ולאחר מאמץ. לדעתי גם זו תהיה תקינה. ממליץ לבדוק אורטופדיה - גב וברכיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דופלקס עורקי רגלים
ד"ר יאיר גלילי 23/04/2015 | 13:37שלום רצוי לבצע בדיקת דופלר ABI גם במאמץ ולראות האם יש שינוי ב ABI ובגלי הPVR אולם לפי התלונות ותוצאות בדיקת הדופלר כפי שרשמת, נראה שלא מדובר בבעיות עורקים. ממליץ לפנות בשלב ראשון לאורטופד בשאלה של כאבים הקורנים מעמוד שדרה תחתון או מבעיה מקומית ברגלים. במידה ואורטופד לא מאתר בעיה, ממליץ לפנות לנוירולוגהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דופלר עורקי רגליים
-
AETHOXYSKLEROL (G) 60MG/2ML 5AMPרינה 21/04/2015 | 11:38ד"ר נכבד שלום אני בת 23 סובלת מורידים בולטים ברגליים קרוב לארבע שנים (תורשתי מצד האם) לאחר בדיקה אצל כירורג כלי דם בקופת החולים שלי ובדיקת דופלר ורידים הרופא המליץ על הזרקות של החומר AETHOXYSKLEROL (G) 60MG/2ML 5AMP בריכוז של 3% (לא קצף). אשמח לקבל ממך חוות דעת מניסיונך המקצועי על הזריקות האלה, עד כמה הן מוצלחות והאם הן מסוכנות? והאם זריקה זו הרופא צריך להזריק תחת מכשיר אולטראסאונד? הוסבר לי אופן הטיפול לרבות סיכונים וסיבוכים אפשריים אבל בצורה מאוד כללית ומהירה .. דוקטור מחכה לעזרתך תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מה ההבדל בין זריקה רגילה לבין מונחית אולטרהסאונד
ד"ר יאיר גלילי 21/04/2015 | 19:33שלום שוב כאשר מזריקים ללא הנחיית אולטרהסאונד לא מטפלים לרוב בווריד הפנימי הלא תקין שהוא מקור הבעיה אלה רק בענף כך שטיפול זה לא פותר את הבעיה מהשורש וביעילות . החומר זהה אבל צריך לדעת היכן בדיוק וכמה אחוז וכמה כמות להזריק. לזה נחוץ נסיון רב מאד. תני לי את המייל שלך ואשלח לך תמונות שידגימו כמה הטיפול יעיל כאשר מבצעים אותו נכון.הוסף תגובה
-
מה ההבדל ?
רינה 21/04/2015 | 15:14דוקטור ראשית תודה רבה על תשובתך ציינת שיש הבדל גדול בין הזרקות רגילות ללא הנחית אולטרסאונד לבין הזרקות תחת אולטראסאונד, מה ההבדל ? והאם החומר שציינתי בשאלה הראשונה הוא החומר שנחשב ל״זריקה הרגילה״ ? ( Aethoxysklerol) חשוב לי לציין שאני בחורה צעירה שסובלת מזה מאוד ורוצה מאוד לטפל בורידים ברגליים מכך נובע הפחד שלי לעבור טיפול שהוא לא הכי אפקטיבי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בוורידים ב AETHOXYSKLEROL
ד"ר יאיר גלילי 21/04/2015 | 12:15שלום לך במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וחשוב להבין שיש הבדל גדול מהזרקות רגילות ללא שימוש בהנחיית האולטרהסאונד. עוד צריך להקפיד שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף, לרוב פולידוקנול, הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפולים באנרגית חום כמו בגלי רדיו [שזה בעצם כבל המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרן לייזר. טיפולים אלה מסוגלים לרוב רק לפתור חלק מהבעיה ולא את כולה ורק בווריד בו הוחדר הסיב וזאת רק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר וגלי רדיו. עקרון דומה לזה גם בטיפול בצנתר שמפזר קיטור חם . בגמר הטיפול בלייזר ודומיו לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לעיתים בחומרה גדולה יותר והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה ההבדל בין זריקה רגילה לבין מונחית אולטרהסאונד
-
תוצאות של בדיקת דופלר עורקים ברגלייםאריאל גרינברג 16/04/2015 | 11:56שלום רב, לפני כחודש עשיתי בדיקת דופלר עורקי הרגלים וזאת בעקבות נימול לעיתים בכפות הרגליים לאחר ישיבה ממושכת בתנוחה לא נוחה ( על שרפרף נמוך ) וכאבים בשרירי הרגליים ליתים.התוצאות הן :rt.abi 1.31 lt.abi 1.33 .בנוסף נרשמה הערה ע"י המפענח : "לחצים סיגמנטריים גבוהים בסגמנט פמורו פופליטאלי דו צדדי המבטא כלי דם מסויידים.אין לראות סימני איסכמיה חריגה. אני בן 54 ללא כולסטרול, עם סוכר בגבול העליון של הנורמה היות ואני עם עודף משקל. מה אומרת תוצאת הבדיקה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תגובה לפרופ' ניטצקי
אריאל גרינברג 17/04/2015 | 08:12תודה על תגובתך המהירה. אין לי בעיה של אי ספיקה כלייתית ולגבי הסוכר, אני מתעורר בבוקר עם ערכים של 110-130 תלוי מה אכלתי בערב שלפני. a1c שלי לא כזה גבוה 6.3-6.4 . במשך היום הסוכר שלי תקין (90-100)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם כדאי לעשות גם דופלר וורידים
ד"ר יאיר גלילי 16/04/2015 | 22:12כאשר אין תלונות וממצאים מכוונים לבעיית וורידים לרוב לא מוצאים בעיה כזו אם כי כדאי לשלול בעיית וורידים במצב של נפיחות בקרסול למרות שרוב הסיכויים שזו תגובה לניתוח שעברת לפני שנים ולכן קרוב לוודאי שלא יימצאו אי ספיקת וורידים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
,תוצאות דופלר
פרופ' סמי ניטצקי 16/04/2015 | 22:02התלונה איננה תלונה של בעיות כלי דם אלא יותר מתאימה לתלונות על רקע אורטופדי - קרוב לוודאי בעיות גב. תשובת הדופלר מעידה שבתנאים שנבדקו לא נמצאה הפרעה בזרימת הדם. המספר התקין הוא 1. מספר כל כך גבוה מעיד על כך שצריך לחץ גבוה ללחוץ ולחסום את כלי הדם ברגליים - אחת הסיבות הינה סיד בדופן כלי הדם. ממצא שכיח בסכרתיים ובחולי אי-ספיקה כליתית. מבחינת כלי דם חשוב להבדק. אם קיים דופק במישוש אין משמעות רבה לסיד.הוסף תגובה
-
תגובה לתשובה של ד"ר גלילי
אריאל גרינברג 16/04/2015 | 15:13ד"ר גלילי תודה על תגובתך המהירה, כי כבר עברו לי סרטים רעים בראש. לא עשו לי במאמץ, אך יתכן שיש לחץ מסוים באזור הקרסול השמאלי בעקבות שבר של שוק ושוקית שאירע לפני 16 שנה שבעיקבותיו נאלצו להשתיל לי פלטינות וברגים והחלק שמעל כף הרגל באזור הפלטינות קצת נפוח, כנראה בגלל הפלטינות. כדאי לעשות דופלר וורידים גם ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות בדיקת דופלר עורקים ברגלים
ד"ר יאיר גלילי 16/04/2015 | 12:36שלום. התוצאות הן תקינות אם כי בהסתייגות של חשד ל'כלי דם מסויידים'. זה לא אומר שבהכרח יש לך כלי דם מסויידים וזו רק אינטרפרטציה של המפענח. לא רשמת האם נעשתה גם בדיקה במאמץ אם כי אני מניח שכן והתוצאות היו דומות. אם לא, כדאי לעשות. לגבי מקור התלונות, קרוב לודאי שקשורות יותר לנושא של לחץ על עצב באזור הרגלים או בעמוד השדרה עם תחושה מוקרנת. ממליץ שתפנה לבדיקת אורטופד.הוסף תגובה
-
תגובה לפרופ' ניטצקי
-
שאלה למומחה לכלי דם בקשר לאצבע הרגל הנייהאלונה 26/03/2015 | 16:16אדומה-כחולה,עקומה ועבה יותר מהאצבע המתאימה של הרגל השנייה כמו בצילום המצורף: http://i.imgur.com/DDXpWmK.jpg (האצבע צולמה מכמה זוויות). לאחר אמבטיית רגל ,גיליתי חתך עליו(מצורף ציום): http://i.imgur.com/cWokEu7.jpg מה זה יכול להיות ? תודה מראש על כל תשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אצבע ברגל
ד"ר יאיר גלילי 27/03/2015 | 20:39שלום לך שוב אין ביכולתי לשלול או לחייב כל אבחנה שלי רק על סמך צילום. מצטרף להמלצתו של פרופ' ניטצקי שתגיעי לבדיקת מומחה כלי דם או פודיאטר [ מומחה לכף רגל] או אורטופד. לנוכח החתך יש גם לקחת בחשבון בנוסף לאבחנות האפשריות שהזכרתי שעלול להיות זיהום או דלקת במקום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אצבע
פרופ' סמי ניטצקי 27/03/2015 | 19:33קשה קצת להתרשם ולקבוע אבחנה רק על סמך צילום. צריך לדעת פרטים מרובים עליך ועל מחלות רקע אפשריות. חשובה מאוד גם בדיקה. ישנן מספר אפשרויות. ממליץ שתקבעי תור ליעוץ ובדיקה ע"י אורטופד כף רגל או כירורג כלי דם.הוסף תגובה
-
שלום ד"ר יאיר גלילי יקר
אלונה 27/03/2015 | 18:19אני בת 74 . חוץ מפטרת העור (כבר כשנה ,רק בטיפול חיצוני),אין לי מחלות אחרות ולא קבלתי מכה ברגל ואין לי כאבים.בשוט קמתי עם החתך על האצבע כמו בצילום המצורף (ששלחתי כבר בתוך שאלתיהמקורית): http://i.imgur.com/cWokEu7.jpg אני גרה לבד :( אם זה רלוונטי ). מדובר באצבע השנייה ,כמו בצילום של היום (לאחר שבוע לגילוי): http://i.imgur.com/L6wtnwQ.jpg שמתי במסגרת לבנה ,מה שגיליתי היום. רגל איוה ונוראה ,עם הלוקס ולגוס באצבעות שלא היה לי לפני כן . האם ,לפי הצילום החדש ,אפשר לשלול את ההנחה שמדובר שסתימה של עורק לבוהן ? אני צימחונית ואוהבת שום :). תודה רבה,רבה מראש על תשובתך האכפתית ומקצועית .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אצבע ברגל
ד"ר יאיר גלילי 26/03/2015 | 17:11שלום. חסרים לי כמה נתונים כמו גילך , האם יש מחלות ברקע, איזו אצבע היא ברגל [הבוהן הראשונה היא מס' 1 וכך הלאה]. האם יש כאבים. האם קיבלת לאחרונה חבלה או מכה בכף הרגל. התמונות לא ברורות אם כי נראה במבט ראשון כמו שטף דם אם כי יש מצבים בהם סתימה של עורק לבוהן גם עלולה לגרום לתמונה דומה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אצבע ברגל
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- פקקת מפושטת בכלי דם
- הרדמה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- שתל כלי דם
- השתלת ריאות
-
בדיקות קשורות
- אנטיתרומבין 3
- נוגדני בטא 2 גליקופרוטאין 1
-
תרופות קשורות
- טאקרולימוס
- אברולימוס
-
מונחים קשורים
- אחת מתשע
- הדקות
פורומים נוספים בתחום
פורוםפרוקטולוגיה ומחלות מעי
בפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעיפורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםטחורים
בפורום טחורים ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טחוריםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזה