פורום מדרסים - עמוד 40
מכון אורתופדי ברזילי להב
מכון אורתופדי ברזילי להב הוקם ע״י אשר ברזילי משנת 1962 זה מה שאנחנו עושים וכיום הוא כבר שלושה דורות של נסיון מקצועי שמועברים מדור לדור.
במכון ניתן להשיג:
מדרסים בהתאמה אישית. מדרסים לספורטאים, מדרסים לחולי סכרת, מחוכים לטיפול בעקמת בעיקר לנערות ונערים, חגורות גב, מכשירים אורתופדים, חבישות לחץ לניקוז לימפטי וגרביים אלסטיות לבעיות ורידים גם בהזמנה מיוחדת.
בין היתר תוכלו לקבל מענה מלא לבעיות אורתופדיות שיש לכם.
קישור למוצרי פארומדיקל שמתמחה בחבישות מכל הסוגים וניתן להשיג במכון
עובדים עם כל קופות החולים
לכל מי שצריך חבישה לימפתית באישור רופא ניתן לקבל החזר של עד 70% מהסכום ששולם
מדרסים במחירים מיוחדים לחברי הקופות או שהקופה תחזיר לכם תשלום
מגיעים עד הבית מאשדוד ועד חדרה.
03-6121070
-
מדרסיםסלע 29/01/2013 | 18:50ערב טוב שאלה קצרה האם מדרסים אמורים לעזור לכאבי גב שנובעים מפלטפוסהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מדרסים ועזרה לכאבי גב
אורתוטיסט שמואל להב 29/01/2013 | 21:34שלום סלע, כן. ברגע שיש פלטפוס, כלאמר קריסת הקשת האורכית בכף הרגל, מופעל וקטור של כוח בברך לכוון פנימה-כלאמר, הברכיים רוצות לנטות פנימה (להתקרב אחת לרעותה) שרירי הירך שומרים על הברך נגד אותה מגמה וצידם הנגדי נמצא בחיבורם לעכוז ומכאן הקשר שבין פלטפוס לכאבי גב. ברגע שהמדרס יתמוך נכון בקשת האורכית כל אותם כוחות שליליים כלפי מעלה יחלשו ולכן גם הכאבים בברכיים ובגב עשויים להיחלש או גם להיעלם. צריך לוודא שהמדרסים שתעשה יתאימו לסוג הפעילות, בגדול-מדרסים ליום יום לפעילות ספורטיבית או לעמידה ממושכת. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מדרסים ועזרה לכאבי גב
-
מדרסים, נעליםו ברור מקצועיאיתי ה 05/01/2013 | 22:55שלום, למרות היותי ספורטאי פעיל בתחום רכיבת אופנים וריצה לא הבנתי את משמעות התאמת מדרס. הלכתי ליעוץ כי רציתי ללמוד. טיפלו בי בהלם. המון מידע שאת רובו שמעתי בפעם הראשונה. נאמר כי כף רגלי ורגל ימין ממש בילתי שגרתיים עד כי קשה להבין איך לא הפריע עד כה. כמו כן נאמר לי כי ההמלצה לגבי נעלי ריצה שקיבלתי מרצים מקצועיים הינה טעות גדולה.אני שואל: מה ההכשרה של מי שנקרא אורטתוטיסט. האם הם גם מומחים לנעלי ריצה ? יש לכם ארגון, איך אני יכול לברר על האיכות של היעוץ? מדובר באלפי שקלים למדרסי הריצה והרכיבה וכן לנעלים שונות מאוד ממה שיש לי כיום.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ידע מקצועי בעשיית מדרסים
אורתוטיסט שמואל להב 13/01/2013 | 12:47איתי שלום, נסיון מאד חשוב אך אדם שלמד ויש לו תעודות והוא בעל נסיון זה חשוב יותר. לדוגמה: מי שלמד בודק גם את וקטורי הכוח בברכיים שהם תוצר של שינויי זוית כף הרגל בעת העומס. מי שלמד מכיר את מבנה העצמות בכף הרגל, את שמות העצמות (כך הוא יכול לדבר עם הרופא באותה שפה) את מבנה הגידים והשרירים ואת שמותיהם. לצערי אין חוק במדינה האוסר על אנשים שהם לא אורתוטיסטים מלעסוק בייצור מדרסים או מכשירים אורתופדיים ולכן כל אחד יכול לפתוח מקום ולקרא לו "מכון אורתופדי". לכן אמרתי לך לחפש תעודות . מיחשוב לא בודק אספקטים כמו לחצים בברך, אצלי במכון אנו משתמשים במיחשוב אך ורק לצורך הערכה ובדיקה. חשוב לדעת שהאדם העומד מולך הוא בעל ידע (קרי, תעודות של משרד הבריאות, לא של איזה שהוא קורס) ובעל נסיון. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
עבודת יד לעומת מיחשוב
איתי ה 12/01/2013 | 21:29שמוליק שלום, תודה על התגובה.לאושרי הרב אני אדם בריא ואינני נזקק למכשירים מתקנים משמעותיים. הלכתי ליעוץ לגבי מדרסים וכלל לא ראיתי שום תעודה. האם בישראל ניתן לעסוק בתחום רק מתוך ניסיון עשיר או שחיבים בהכשרה מתאימה? מה ההבדל בין האסכולה הישנה שעדין מכינים בעבודת יד לבין המיחשוב? האם הכי חשוב מי הוא המיצר בודק ולא הטכניקה. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ייעוץ מקצועי בנושא מיכשור אורתופדי,הנעלה רפואית ופרוטזות=אורתוטיסט
אורתוטיסט שמואל להב 10/01/2013 | 20:14שלום איתי, ישנה חלוקה בידע המקצועי, ישנם המתמחים: - בהנעלה רפואית ובמדרסים-בהנעלה הכוונה בידע לייצר נעל אורתופדית בעיקר לכפות רגליים עם עיוותים או נפיחות גדולה או בעלי הבדלי אורך רגליים. - ישנם מוסמכים לייצר פרוטזות, יד או רגל. - ישנם מוסמכים לאורתזוט-למכשירים רפואיים (כגון המכשירים לחולי פוליו או מכשירים העוזרים להרמת אצבעות כף הרגל לסובלים מ CVA, שטף דם במוח, או מומחים למחוכים ליישור עקמת בעמוד השדרה ועוד . ישנם מעטים המוסמכים בכל השלושה. כל המוסמכים למדו ועברו מבחנים במשרד הבריאות דרך מכון הנקרא "מכון לואיס" וכן ישנה תעודה הנקראת "מקצועות בשירותי הרפואה-הכרת מעמד" ומחזיקים בתעודות אותם יש לתלות במקום גלוי לקהל. לצערי, בירור על איכות הייעוץ יעשה רק ע"י ברור במקום או מקומות נוספים בעלי תיעוד והפעלת השכל היישר. בתקווה שעזרתי, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ידע מקצועי בעשיית מדרסים
-
שחיקת סחוסבני 31/12/2012 | 08:11שלום לאמי בת ה 73 יש שחיקת סחוס בחלק הפנימי של הרגל. בצילום רואים שבחלק הפנימי של שתי הרגליים אין כבר סחוס , אך בחלק החיצוני הסחוס נראה מלא ותקין. אמי חוששת לבצע ניתוח להחלפת ברך , השאלה היא האם ניתן בעזרת מדרס או נעל לגרום לכך שהעומס יוסט לצד החיצוני (עם הסחוס המלא) ושהדבר באמת יפחית לחצים ויגרום לה למעשה לדרך על הצד החיצוני של הברך. יש לה קריסה פנימה אך העמידה שלה היא על הצד החיצוני של הרגליים. (כנראה על מנת להמנע מכאב) ברשותי צילום שאוכל לשלוח לך. תודה רבה !הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שינוי זוית כף הרגל
אורתוטיסט שמואל להב 31/12/2012 | 15:08כן. ניתן לבצע שינוי זוית אך לא מומלץ. מפני ששינוי הזוית מעביר לחץ במפרק הקרסול מהצד החיצוני של המפרק לכיוון הצד הפנימי ועלול להכאיב ! שווה לנסות להשתמש במדרסים מאוזנים עם תוספת של 6 מ"מ בולמי זעזועים (PPT- זה השם המקצועי) בעקבים ולקוות שיעזור. שמוליקהוסף תגובה
-
בני
בני 31/12/2012 | 08:37ראשית תודה על התשובה המהירה. ייתכן שלא הגדרתי נכון את הבעיה , כשכתבתי קריסה פנימה התכוונתי שהסחוס הפנימי שחוק לגמרי אולי זו לא ההגדרה הנכונה, כי כפי שציינת יש לה רגלי O. אני לא בטוח שהבנתי את תשובתך. האם ניתן לבצע הרמה של חלק החיצוני של כף הרגל כך שהלחץ יעבור לסחוס בצד החיצוני? תודה שוב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינוי מיקום העומס בכף הרגל והשפעת השינוי על הברך
אורתוטיסט שמואל להב 31/12/2012 | 08:28שלום בני, מתאורך אני מבין שלאמך יש רגלי "O", הברכיים נוטות החוצה ולכן יש שחיקת סחוס בצד הפנימי של הברך. מכיוון שיש לה, לפי תאורך, קריסה פנימה בכף הרגל אני מבין שיש עומס רב גם על מפרק הקרסול, הטייה של כף הרגל פנימה יכולה להוסיף רכיב של לחץ מהצד החיצוני של הברך פנימה אך להוסיף לחץ על מפרק הקרסול-מכאן שאני לא חושב שכך נכון לעשות. אולי ניתן לעזור חלקית ע"י הוספת בולם זעזועים דרך מדרס מאוזן בחלק של העקב ובכך להקל על המכה המועברת למעלה עם הדריכה. בולם זעזועים הטוב ביותר הוא סיליקון וזה מחוץ לבולם שהנעל יודעת לתת. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינוי זוית כף הרגל
-
קריסה פנימית של כף הרגלניב 22/12/2012 | 16:46לאחרונה שמתי לב שכף רגלי הימנית (בעיקר הימנית) נשענת פנימה לכיוון צד שמאל, הרגל "קורסת כלפי פנימה" ככה שיוצא שהנעל מקבלת צורה צדדית, לדוגמה בכפכפים שלי רק הצד השמאלי מחוץ כתוצאה מהטיית המשקל על הצד השמאלי של רגל ימין. מעולם לא נבדקתי אצל רופא בשל הבעיה הזאת והרגל כואבת לעתים רחוקות. אני כרגע חייל ורציתי לשאול האם ניתן לטפל בבעיה הזאת או שפשוט צריך להתעלם ממנה. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קריסה פנימה
אורתוטיסט שמואל להב 23/12/2012 | 22:18ניב שלום, העזרה למצב זה נעשית רק דרך מדרסים שלא נותנים לכף הרגל לקרוס וע"י כך מונעים כאבים מיידים בכף הרגל וגם בעיות עתידיות בברכיים או בעמוד השדרה התחתון. קרוב לודאי שתאלץ להשתמש במדרסים כל העת. שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קריסה פנימה
-
-
תשובת מומחה
מדרס ביו מכאני
אורתוטיסט שמואל להב 18/12/2012 | 18:17זהו מדרס קשיח שתפקידו לנטרל את המנח הקיים של כפות הרגליים ולתת לכל כף את המנח המתאים לה-זו הסיבה שהוא קשיח! לעיתים משבחים את המדרס, לפי הצורך,ע״י בולמי זעזועים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מדרס ביו מכאני
-
מדרסי הגבההדורון 13/12/2012 | 19:50אני בחור נמוך ואני רוצה מדרסי הגבהה אילו עדיפים? הבנתי שיש מסיליקון ורגילים. צריך לקחת בחשבון שזה בשביל ללכת איתם ברמה היומית תודה, דורוןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הגבהה בתוך הנעליים
אורתוטיסט שמואל להב 14/12/2012 | 11:36דורון שלום, באם אתה צריך מדרס ניתן לשלב בתוכו גם הגבהה, באם כף רגלך לא צריכה מדרסים ניתן כמובן להשתמש רק בהגבהה. סיליקון הוא לא משמש להגבהה-סיליקון הוא בולם זעזועים השוקע כשלוחצים/דורכים עליו. אתה חייב הגבהה מחומר נוקשה ואולי לשלב בחלק ממנה גם סיליקון להרגשת רכות. בד"כ ניתן להוסיף לנעל ספורט עד כ 2 ס"מ של הגבהה מבלי לקלקל את כף הרגל (הצפיפות עלולה להזיק למבנה הגרמי של כף הרגל). תעשה את ההגבהה אך ורק אצל אורתוטיסט מומחה שאמור לדעת איך לשמור על כפות רגליך. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הגבהה בתוך הנעליים
-
מדרסים שגורמים לכאביםעופר 02/12/2012 | 02:35שלום רב, בעבר הרחוק הומלץ לי לעשות מדרסים בהתאמה אישית והיה ממש תענוג ללכת איתם עד שהתבלו לחלוטין. לפני כשנה אורטופד המליץ לי על מדרסים מותאמים אישית. הלכתי לחנות שנמצאת ליד בית החייל בת"א. המדרסים גרמו לי לכאבים בכפות הרגלים וברכיים. באתי לחנות ואמרו שיתקנו לי אותם. במשך מספר חודשים באתי מספר פעמים והמדרסים עדיין גורמים לי לכאבים חזקים. אבקש עזרתך, מה הסיבה לכך. מה לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ההתאמה המדוייקת של המדרסים לרגל
אורתוטיסט שמואל להב 03/12/2012 | 13:11עופר שלום, אולי הרגל השתנתה? אולי סוג הפעילות שונה? אולי סוג הנעליים שונה? אולי המדרסים לא מתאימים לרגל? אולי צריך להתאים אותם במדוייק לרגליך? אין לי נתונים נכונים בכדי לענות למקרה המדוייק שלך, לא לגבי סוג המדרסים ולא לגבי מהות הבעייה המקורית לשמה עשית מדרסים וכן לא לגבי מהות ומיקום הכאב. באם תרצה, בוא אלי , בתיאום מראש 03-6121070, ואראה מה ניתן לעשות (ללא תשלום)! בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ההתאמה המדוייקת של המדרסים לרגל
-
מדרסים וכאב בירךמיקה 26/11/2012 | 06:29רכשתי מדרסים המותאמים לרגלי עקב בעית פריצת דיסק וירידה של השקע ברגל. מזה כיומיים אני הולכת עם המדרסים ונוצר לי כאב במפרק הירך. האם המדרסים תקינים לדעתך ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הסתגלות למדרסים חדשים
אורתוטיסט שמואל להב 26/11/2012 | 08:42בוקר טוב, בד״כ יש צורך להסתגל כשבוע עד שבועיים למדרסים חדשים וזאת מהסיבה שתפקידם של המדרסים לשנות את חלוקת הלחץ בכפות רגלייך. באם הכאב בלתי נסבל, או שאת חוששת מנזק גשי למכון שייצר את המדרסים ובדקי איתם באם להמשיך כך עוד כמה ימים או לשנות במעט את המדרסים. במכון שלי אנו נוהגים להורות להשתמש כשבועיים עם המדרסים בטרם בודקים באם נוח להשתמש בהם, רק לאחר מכן להגיע לביקורת. לסיכום, הקשיבי לגוף, באם ניתן המתיני מספר ימים נוספים וראי באם הסתגלת למדרסים והכאב ירד, באם לא, גשי לתיקון. בהצלחה ובריאות שלמה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתגלות למדרסים חדשים
-
נראה לי שנתנו לי מדרסים שלא באמת מותאמות....20/11/2012 | 14:18שלום, אני חיל ביחידה קרבית וסובל מכאבים בכפות הרגליים ומפלנטר פשיאטיס. קיבלתי הפניה לכשות מדרס מותאם אישית בהרצליה, הלכתי לחנות ושם צילמו לי את הכפות רגליים ומיד הביאו לי מדרס מוכן. המדרס קשיח ולא נוח. אמרו לי לבוא עוד שבועיים ויצפו לי את המדרס והוא כבר נהיה לי תוואי הרגל שלי. דאגתי היא שהמדרס הוא סתם מדרס מדף ולא באמת מותאם אישית... מישהו שמבין בזה יכול להגיד לי עוד עלזה ולהמליץ לי מה לעשות???הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התאמת מדרסים
אורתוטיסט שמואל להב 20/11/2012 | 22:27כמו שכתבתי לך, באם אתה דורך על המדרסים חמישה ימים או יותר והוא מאד לא נוח גש כבר לתקנם ואל תמתין שבועיים. אתה לא רוצה שהמדרסים יגרמו לנזק. לאחר הציפוי, באם עדיין לא יהיה לך נוח אתה מוזמן אלי לבדיקה לא מחייבת בכדי להחליט מה לעשות.הוסף תגובה
-
המדרס
טל 20/11/2012 | 18:42משטח כמו בורק של מחשב שמצלם את כפות הרגליים בישיבה. המשרד לא נוח בכלל ונאמר לי לחזור תוך שבועיים לציפוי שלו אחרי שהוא מקבל את תוואי הרגל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התאמת מדרסים
אורתוטיסט שמואל להב 20/11/2012 | 17:47איך צלמו את כף הרגל? ע"י עמידה על משטח מחשב? ע"י מצלמה? אין לי מושג מה עשו במדרסים מבלי שאני רואה אותם. באם המדרסים שוייפו תוכל לראות באם יש סימני שיוף בקרקעית (בחלק הפונה לנעל) בדרך כלל המדרס צריך להיות נותן תמיכה מיידית ונוח תוך כחמישה ימים עד עשרה. באם אין תמיכה גש כבר היום, מדוע לחכות שבועיים?הוסף תגובה
-
המדרסים שקיבלתי
טל 20/11/2012 | 17:33כשצילמו לי את כף הרגל ואחר כך הביאו לי מדרסים. מה בעצם קרה פה? שייפו אותם במכונה לפי התמונה? ואני צריך לחזור עוד שבועיים לציפוי המדרס.. האם עוד שבועיים הוא יהיה נוח? כי כרגע זה קטסטרופההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מדרסים בהתאמה אישית
אורתוטיסט שמואל להב 20/11/2012 | 16:46שלום, יש הבחנה בין מדרס מותאם אישית לבין מדרס אותו יש לייצר לפי כפות רגליך, באם המדרס צריך להיות בהתאמה אישית, נראה, לפי דבריך, שקבלת אותם מייד לכשהגעת שהם לא נעשו לפי רגליך. אולם, באם המכון לקח מדרס מהמדף והתאים אותם למצב רגליך יכול להיות שקבלת את מה שהרופא דרש. באם הרופא ביקש לעשות עבורך מדרסים לפי מידה אישית - הרי שלא קבלת את שצריך. לפי הבנתי באם המדרס נדחס ושקע ולא שומר על המנח הנכון הרי שהוא לא מתאים לך. באם תרצה, בוא אלנו ונבדוק את התאמת המדרס למצבך. לתיאום: 03-6121070 בריאות שלמההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התאמת מדרסים
-
ניתוח האלוקס ולגוסדורית 15/11/2012 | 14:58אמי בת 65. עברה ניתוח ב- 6/11/2012 ניתוח האלוקס ולגוס. פרט לעצם הבולטת גם יישרו את האצבע השניה. עברו תשעה ימים ועדיין לא עומדת. האם אפשר כבר לנסות להעמיד אותה? איך להעמיד אותה בפעם הראשונה? תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
החלמה לאחר ניתוח
אורתוטיסט שמואל להב 15/11/2012 | 20:09דורית שלום, באם יש הוראות בצעו אותם, באם אין אתם חייבים לשאול את הרופא המנתח איך לנהוג . לאחר ההחלמה רצוי שאמא תבדוק את הצורך בשימוש במדרסים, אני מעריך שיש לאמא קשת גבוהה מידי, קשת שכזו צריכה בדרך כלל השלמת תמיכה ע״י מדרסים. בריאות מלאה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלמה לאחר ניתוח
פורומים נוספים בתחום
פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם מומחי בזלת פארמה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסים