פורום מדרסים - עמוד 42
מכון אורתופדי ברזילי להב
מכון אורתופדי ברזילי להב הוקם ע״י אשר ברזילי משנת 1962 זה מה שאנחנו עושים וכיום הוא כבר שלושה דורות של נסיון מקצועי שמועברים מדור לדור.
במכון ניתן להשיג:
מדרסים בהתאמה אישית. מדרסים לספורטאים, מדרסים לחולי סכרת, מחוכים לטיפול בעקמת בעיקר לנערות ונערים, חגורות גב, מכשירים אורתופדים, חבישות לחץ לניקוז לימפטי וגרביים אלסטיות לבעיות ורידים גם בהזמנה מיוחדת.
בין היתר תוכלו לקבל מענה מלא לבעיות אורתופדיות שיש לכם.
קישור למוצרי פארומדיקל שמתמחה בחבישות מכל הסוגים וניתן להשיג במכון
עובדים עם כל קופות החולים
לכל מי שצריך חבישה לימפתית באישור רופא ניתן לקבל החזר של עד 70% מהסכום ששולם
מדרסים במחירים מיוחדים לחברי הקופות או שהקופה תחזיר לכם תשלום
מגיעים עד הבית מאשדוד ועד חדרה.
03-6121070
-
מדרסים לפלטפוס קשהאמיתי 19/08/2012 | 21:11שלום ד"ר. 1. האם מדרסים ביו מכנים מסוג קרבון הם היעילים ביותר לפלטפוס קשה. 2. האם לקיחת יציקה בעמידה הינה יעילה לצורך התאמת המדרסים. לטענת המייצר אז ניתן לדעת את מידת הפלטפוס בשיא העומס. תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פלטפוס ומדרסים קשוחים
אורתוטיסט שמואל להב 20/08/2012 | 08:38אמיתי שלום, 1. מדרסים קשיחים, ואלו מסוג קרבון נמצאים ברשימה זו, תפקידם לשנות את ההטייה הטיבעית של כפות הרגליים ולכן הם יעילים מאד לצורך שמירה ואולי תיקון כזה או אחר של הזויות בכפות הרגליים. מדרסים מקרבון הם הקלים ביותר מכל סוגי המדרסים הקשיחים (הביו-מכאניים), מכאן אתה מבין שישנם עוד סוגי חומרים שיעילים באותה מידה. 2. לקיחת יציקה בעמידה יעילה לצורך ידיעה עד היכן הקשת שוקעת אך מנציחה מצב של תמיכה מועטה. ישנם רגליים שאי אפשר לתמוך אותם מעבר לכך-כלאמר לשמר מצב בכדי שלא יחמיר. ישנם מקרים בהם אנו מנסים לתקן, ולו במקצת, את הקשת - במצב שכזה יש לקחת מידה במצב ניטראלי (ללא לחץ). שיקול הדעת תלוי בנסיון של מייצר המדרסים. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פלטפוס ומדרסים קשוחים
-
מדרסים19/08/2012 | 12:37שלום שמואל. יש לי קריסה פנימית של כף הרגל (פלטפוט) וביחד עם זאת נטייה ללכת על הצד החיצוני של כף הרגל (בצד הנגדי לקריסה). במשך 5 השנים האחרונות עשיתי 4 סוגי מדרסים בהתאמה אישית, אך אף מדרס אינו מתאים ונוח לכף הרגל שלי. בכל המדרסים כף הרגל אינה יציבה, עדיין ישנה קריסה פנימה ונטייה להליכה על הצד החיצון. בבקשה, אבקש את דעתך והמלצתך בעניין. אציין שאני רץ, אם כי מזה שנה הפסקתי עקב הכאבים שנגרמים לי בגלל המדרסים. תודה רבה, אלון.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קריסה פנימית ונטייה חיצונית
אורתוטיסט שמואל להב 20/08/2012 | 08:25אלון שלום, מתאורך עולה שכף רגלך עומדת בלחצים הפוכים מידי צעד. צריך לראות אותך הולך יחף בכדי לנתח את ההטיות בכפות רגליך ורק אז להחליט מאיזה חומרים ובאיזה הטיות/תיקונים המדרסים צריכים להיות. לדבריך, אתה חווה כאבים בהליכה על המדרסים מכאן אני מסיק שהם מנסים לתקן יתר על המידה, שאם לא כן הייתה מרגיש את אותם הכאבים גם ללא מדרס. קרוב לודאי שאתה צריך מדרסים על בסיס קשיח אך עם סיליקון מצופה מעל כבולם זעזועים. ההנחה הראשונית היא שמדרסים חשובים בכדי למנוע בעייה עתידית, למשל שחיקת סחוס בברכיים, כמו כן, עם כפות רגליים כמו שאתה מתאר אני ממליץ לא לרוץ, הליכה מהירה תשמור יותר על כפות הרגליים ועל המפרקים. באם תוכל, בוא אלנו למכון ברמת-גן, עם המדרסים הקיימים, כאן נעמיד אותך על מחשב דריכה, ננתח את הדריכה שלך וננסה לעזור לך.לתיאום: 03-6121070. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קריסה פנימית ונטייה חיצונית
-
bilateral calcaneonavicular coalition16/08/2012 | 22:51שלום, בתי בת 13, החלה לצלוע מעט לפני כשנה וחשה מעט כאבים. בבדיקת ct נמצא איחוי כמעט מלא בין עצם הסירה לעצם העקב. נאמר לנו כי יש לנתח. שאלותיי- האם הניתוח חיוני? האם מנתחים רק אם יש כאב? איזה שינוי נראה או נרגיש לאחר הניתוח? מה משך ההחלמה? כמה זמן גבס? אחוזי הצלחה? האם יש צורך במדרסים? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צליעה, ניתוח ומדרס
אורתוטיסט שמואל להב 17/08/2012 | 14:35שלום, שאלתך לא ישירות בשטח שלי אך בואי נחשוב בהגיון, בין עצם העקב לעצם הסירה צריך להיות מפרק! באם יש איחוי ההליכה תעשה לא טיבעית (העקב מתרומם מעבר לרגיל-מה שגורם לצליעה) צליעה מעמיסה על הברכיים, במיוחד הברך הנגדית ולשחיקת סחוס בברך (איטית, מחמירה עם השנים), וכן על עמוד השדרה דבר שיכול להביא לכאבי גב ואף לעקמת. מכאן את מבינה שלעניות דעתי כדאי לנתח בכדי להחזיר לכף הרגל את התנועתיות הנכונה ולגרום לבתך ללכת ללא צליעה וללא גרימת נזק עתידי. באם יש צורך במדרסים ניתן לדעת רק לאחר בדיקה, עדיף דרך עמידה על מחשב דריכה, אשמח לעזור ולבדוק. בהצלחה ושבת שלום, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צליעה, ניתוח ומדרס
-
מדרסים דרך קופת חולים16/08/2012 | 13:48יש לי שאלה שמעניינת אותי כבר זמן מה, האם מדרסים של קופת חולים גם מכינים מתחבושות גבס או שעושים בטביעת ספוג? (המחיר קובע)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מידת גבס למדרסים
אורתוטיסט שמואל להב 16/08/2012 | 21:45כן, כך צריך בדרך כלל אם כי לא מחוייב. לאחר הטבעת כף הרגל ממלאים את התבנית בגבס. בתחבושות גבס משתמשים בהתאם לצורך, לרוב במצבים בהם כף הרגל בנטייה חזקה מאד. לפי תבנית הגבס בונים את המדרס. שמוליק, אורתוטיסט מומחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מידת גבס למדרסים
-
בחירת מדרסים13/08/2012 | 14:40שלום רב, יש לי כמה שאלות, אשמח לתשובותחך המקצועיות. 1. האם יש הבדל פונקציונלי בהוספת מדרס אורטופדי בולם זעזועים, לבין נעלי ספורט משולבים בולמי זעזועים (מלבד הבדלי המחיר היקר והנוחות)? אשמח לקבל מידע רחב יותר על מיגוון מדרסים: כאלו בקניה חופשית לבין מדרס ממוחשב, בהזמנה אישית - ללא בעיית פלאטפוס! 2. בגב הברך חלק רך ובולט ככרית הנמתח בעת יישור. איני יודעת להגדיר שמו. לאחר סבל מתמשך ואי נוחות בברך ימין איבחנתי שמקור הכאב: נפיחות ורגישות בנגיעה באזור זה, בפרט בכיפוף. האזור צפוף ורידים ודליות בולטות.(לא כן בברך הבריאה). יתכן והבעיה כלל לא אורטופדית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הבדל בבלימה בין מדרס לנעל
אורתוטיסט שמואל להב 13/08/2012 | 16:22שלום, 1- ההבדל העיקרי נובע מהמדרס! מדרס נותן חלוקת לחץ נכונה יותר ומפזר לחצים, בולם זעזועים הוא תוסף על המדרס. כעקרון, עדיף בולם על בולם, קרי, גם בולם בנעליים וגם בולם זעזועים במדרסים, תפקיד בולם הזעזועים להגן גם על כף הרגל, גם על הברכיים וגם על עמוד השדרה. נעל ספורט טובה היא פלטפורמה לנשיאת מדרס וכף רגל. ישנם שני סוגים עקרוניים: מדרסים קשוחים ומדרסים רכים. מטרת מדרס קשיח היא לשנות זוייות בכף הרגל ומטרת מדרס רך היא לתמוך בקשתות. ישנם סוגים שונים של מדרסים קשוחים ובינהם: ביו מכאניים, פונקצונליים, קרבון, אלגנטיים ועוד. מחשב דריכה הוא כלי לבדיקת אזור הלחץ ועוצמתו וכן דרך לדעת על מיקום מרכז הכובד של הגוף וכן כלי לבדיקת השוואת לחצים בין שתי הרגליים. מדרס נכון הוא מדרס שנבנה בהתאם לקשתות כף הרגל שלך! והוא נעשה רק לאחר בדיקה על מחשב דריכה ולקיחת מידות מכף הרגל ומתחשב בסוג הפעילות, עומס וסוגי הנעליים שבשימוש. אצלנו ברמת-גן יש גם מחשב דריכה. 2- גשי לרופא כלי דם לבדיקת אחורי הברך. מקווה שעזרתי במעט, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הבדל בבלימה בין מדרס לנעל
-
הלוקס וולגוס דו"צ26/07/2012 | 06:38בתי בת 9.5 אובחנה בצילום כ-"הלוקס וולגוס דו"צ. כפות רגליה שטוחות עם עיוות והבוהן נוטה הצידה. השוק פרוץ. אין פיקוח על המחיר. פניתי לאורתוטיס (בשיטה הטבעת כף הרגל בספוג) לא ממוחשב. שאלתי האם ניתן לתקן העיוות או שמא המדרסים רק מונעים החמרה? איך אדע מה מתאים לה כשאני מוצפת במידע וכל אחד טוען לטוב ביותר מבחינתו.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מדרסים והלוקס וולגוס-להב שמואל-אורתוטיסט מומחה
להב שמואל-אורתוטיסט מומחה 26/07/2012 | 13:39שלום, הלוקס וולגוס בגיל תשע וחצי נובע, קרוב לודאי, בגלל גמישות יתר של השרירים דבר שגורם לשקיעת הקשת האורכית-למצב של פלטפוס ולעומס יתר גם על הקשת הרוחבית-דבר הגורם לבסיסי האצבעות להשתרע על שטח גדול יותר-שטח (התארכות) גדול יותר דוחק את הקצוות (בסיס הבוהן ובסיס הזרת) החוצה. מכאן, קרוב לודאי, ההלוקס ולגוס. בגילה בד"כ ניתן לנסות שנות את צורת הקשת לא תמיד בהצלחה אך צריך לנסות. מחשב דריכה נותן נתונים לגבי אזורי הלחץ שכף הרגל מפעילה על הרצפה (נעל) כך שניתן לבנות את המדרס כך שלא יפעיל לחץ באותם אזורים או שיחלק את הלחץ דרך אזורים נוספים. אני מנסה להיות זהיר בתשובתי מפני שלא ראיתי ולא בדקתי את כפות רגליה של בתך, אך לקיחת המדות למדרס צריכות, קרוב לודאי, להלקח גם ע"י תחבושת גבס מפני שרק בדרך זו ניתן לעצב את כף הרגל לכוון הנכון. באם תרצי להגיע אלנו אשמח לעזור לה, לתיאום: אוריאנה 03-6131070. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מדרסים והלוקס וולגוס-להב שמואל-אורתוטיסט מומחה
-
מדרסים של קופת חולים21/07/2012 | 20:05הרופא אמר לי שאני צריך מדרס. אני רואה שהביטוח מושלם מממן מדרסים בהשתתפות עצמית של 110 ש"ח, אבל חברים אמרו לי שעדיף לא להסתמך על זה וללכת לאורתוטסיט פרטי, מה דעתך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מדרסים וקופת חולים
אורתוטיסט שמואל להב 21/07/2012 | 22:50שלום, הסידור בקופ"ח כללית אומר שאתה זכאי לקבלת החזר של עד 107 ש"ח על זוג מדרסים כל שנה. אורתוטיסט הוא אדם שלמד והוסמך לייצר מיכשור אורתופדי וגם מדרסים מכאן שתמיד כדאי להגיע למקצוען במיוחד כשמדובר בכפות רגליך עליהן אתה עומד כל היום.יש בארץ כ 200 מקומות שעושים שם מדרסים אך רק 33 אורתוטיסטים.. . אורתוטיסט יעמיד אותך על מחשב דריכה יאבחן את צורת ההליכה ואת מבנה הלחצים בכפות רגליך יבדוק איתך מה כואב לך ולאיזה מטרות המדרס מיועד וימליץ לך על המדרס הנכון. בהצלחה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מדרסים וקופת חולים
-
טנוסינוביטיס או בעיה בתאומים ? ...18/07/2012 | 20:40שלום רב ד"ר נכבד, בן 53, נוהג לצעוד כ50 דקות כפעמיים בשבוע בקצב כ 5.5-6 קמ"ש. נוטל תרופות קבועות (פראבאליפ, קונברטין, זילול, קרדילוק, קארטיה, ואזודיפ). לפני כמה חודשים החל כאב בשוק הימנית למטה מאחור : בתחילה בשליש התחתון האחורי, בהך בעיקר באמצע השריר מאחור. הכאב הוחמר אחרי צעידה (מן הסתם...). תחילה החליף רופא המשפחה את הסימוביל בפראואליפ. לא חל שינוי. התחלתי ליטול (עד כעת) מגנזיום. לא השתפר. אורתופד א' סבר שאין בעיה אורתופדית - אלא ואסקולרית. עשיתי דופלרים (ורידים ובהמשך עורקים) ברגל - נמצאו תקינים. לאחרונה איבחן אורתופד ב' טנוסינוביטיס ושלח אותי ל US רקמות רכות בגיד אכילס ימין. נמצא "גיד אכילס המשכי (מה זה אומר, ד"ר ?) ללא עדות לקרע. מעטפת הגיד נראית מעובהוהיפואקוגנית (בעיקר בשליש האמצעישל הגיד). מסביב לגיד הודגם נוזל בכמות קטנה". התחלתי לנסות לחזור לצעידה בהדרגה, כולל אכילוטרן ובכל זאת עדיין מיחושים ותחושת "התכווצות" במרכז השריר מאחורה. קניתי נעלי ספורט נוחות ורחבות שמגביהות ו"מקצרות" את הגיד, ואשתדל לשוב בהדרגה ליכולת צעידה ללא כאב. אמשיך במגנזיום. שאלתי אליך : האם די בזה, או הכרחית פיזיותרפיה ? שנית, ולנוכח שהכאב ממוקם במרכז השריר ולא קשור (לכאורה) בכלל לאכילס ולכיוון העקב : האם יתכן שהאבחנה לא מדוייקת כלומר : שהבעיה היא בכלל בשריר התאומים עצמו ולא בגיד ?). הרבה תודה,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בשוק וגיד אכילס
אורתוטיסט שמואל להב 21/07/2012 | 22:18שלום, באם אין בעייה וסקולרית קרוב לודאי שהבעייה היא אורתופדית אם כי כדאי לשלול בעייה עיצבית אצל נוירולוג. האם הרופא מתיר לך לצעוד בזמן כאבים? הגיד הוא המשך של השריר (מעביר את הכח מהשריר לעצם העקב) ובאם תנועת הגיד בתוך המעטפת שלו היא לא חלקה - מופיעים כאבים. המשך בטיפול שרופאך נתן לך. בדוק מדוע התופעה קרתה לך? האם עומס גדול מידי? האם זויות לא נכונות בדריכת כף הרגל? האם חוסר של בולמי זעזועים נכונים בנעליים הישנות? בכל מקרה כדאי לך אכן להשתמש בנעליים טובות, אל תתפשר בנוגע לטיב הנעליים, זכור, אתה דורך על כפות רגליך כל יום.. שמור עליהן וכן בדוק באם אתה צריך מדרסים. כדאי לעמוד על מחשב דריכה ולהבין מהנתונים שלו באם כדאי להשתמש במדרס המייצב את כפות רגליך. אצלנו יש מחשב שכזה. באם תרצה אתה מוזמן לבדיקה ללא תשלום אצלנו. החלמה מהירה, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בשוק וגיד אכילס
-
כאבים בכפות הרגליים18/07/2012 | 00:00יש לי כאבים בכפות הרגליים כבר זמן רב לפני כשבועיים עשיתי מדרסים, הבנתי שאלו מדרסים קשיחים משום שהרגל קורסת פנימה, גם עם המדרסים עדיין כואב לי, הורידים מאד בולטים והנימים בולטים מאד כאילו הרגל שקופה. כרגע עם המדרסים עיקר הכאב ברגל שמאל בעצם הבולטת של הקרסול, מאד קשה לי לדרוך ואני קצת צולעת. האם ללכת לאורתופד שוב? האם יש בעיה במדרסים? קיבלתי הפניה לרנטגן האם זה יעזור לגלות מה הבעיה? קשה לי להגיד איפה בדיוק כואב כי התחושה היא של כאב בכל כף הרגל עם כל צעד, כמו לחץ כבד על כולה. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מדרס חדש וכאבים
שלום, יש צורך לתת זמן לרגל להסתגל ללחצים שהמדרסים מפעילים, לעיתים חולפים שלושה שבועות עד לשיפור. יש לזכור שהמדרס משנה את חלוקת הלחץ בכפות הרגליים ומשנה את האיזון, יש צורך להסתגל לכך. באם חלפו שלושה שבועות או הכאב מטריד יש לפנות למקום שהכין את המדרסים ולבקשו לתקנם או ע"י הרחבת החלק הלוחץ או ריפוד. גם הנעל חשובה, היא חייבת להיות מתאימה לשימוש במדרסים. שמח לעזור, שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מדרס חדש וכאבים
-
שאלה מאמא שלידניאלה 12/07/2012 | 13:37ליתר דיוק אני שואלת כי אמא שלי לא רוצה להיבדק. אחי עוד מעט מתחתן ואני מאוד רוצה שהיא תשים עקבים. או לפחות נעל עם מעט הגבהה, כי היא דיי נמוכה ומה יפה יותר מנעל עם קצת עקב שמשתלבת עם שמלה. זה החלק הפחות חשוב... החלק העיקרי הוא שאמא טוענת כי היא לא יכולה לשים עקבים כואב לה בכף הרגל, ברגל שמאל ברמה של כאב דוקרנית והיא מרגישה שריפה ברגל. היא הלכה לעשות מדרסים לעצמה, ואחרי כחודשיים המדרסים נשחקו. חשוב לציין שעל אחת הרגליים היא הולכת על הצד החיצוני של הרגל ולא דורכת על הרגל עצמה. השאלה שלי היא האם יש מדרסים כלשהם שמייצבים את הרגל כשהולכים על הצד החיצוני של הרגל? לפמים זה קורה גם לי כשאני חושבת על זה. תודה מראש על תשובתך!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מדרסים וחתונה
אורתוטיסט שמואל להב 12/07/2012 | 15:41דניאלה שלום, היכן כואב לאמא, בזמן נעילת נעל עקב, בכריות הקדמיות או בעקב? האם הרגשת השריפה היא בקשת האורכית (בין עצם העקב לכריות)? מדוע ההליכה בצד כף הרגל? האם כתגובה לכאב? ישנם מדרסים שיכולים להשתלב עם נעליים אלגנטיות. שמוליקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מדרסים וחתונה
נושאים מרכזיים
-
בדיקות קשורות
- בדיקת AMH הורמון אנטי-מולריאני
-
מונחים קשורים
- אוקסימטר
- אורגניזם
- אימונופלואורסצנציה
- אינטרפזה
- אלקילציה
פורומים נוספים בתחום
פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם מומחי בזלת פארמה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסים