פורום מחלות שד וכירורגיה של השד - עמוד 7

-
בדיקת שד כירוגית
תתי 10/12/2024 | 15:24שלום דוקטור דגן היקרה לפני כשנתיים נותחתי אצלך סרטן שד שלב,1. אני במעקב כל שנה ממוגרפיה ואולטראסונד ובדיקת כירורג. השאלה שלי האם יתתכנו מצבים שבבדיקת כירורג לא ימושו גושים כי הם עמוקים בשד? האם זה נכון לעשות רק פעם בשנה אולטראסונד וממוגרפיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מעקב לאחר ניתוח עקב סרטן שד
ד"ר יסמין דגן 10/12/2024 | 18:09המעקב לאחר ניתוח אונקולוגי לסרטן שד כולל מספר מרכיבים. בשנים הראשונות יש להגיע לאונקולוג אחת לשישה חודשים וגם להיבדק בדיקה גופנית . האונקולוג יחליט על מערך הטיפול המשלים ותכנית המעקב. באופן עקרוני מטופלת שחלתה בסרטן שד, צריכה לעבור ממוגרפיה ואוטרסאונד שדיים ,אחת לשנה. לעיתים, כתלות בהערכת סיכון המטופלת, מרקם השד, צפיפות השד בממוגרפיה, יש להוסיף בדיקת mri שדיים אחת לשנה.הוסף תגובה
-
-
מצטערת שאני חופרת לך אבל אשמח אם תעני לי על זה
שיר 08/12/2024 | 20:32תודה שאת מתייחסת למרות שאני דיי קרציה אני מודה אבל אני מקווה שאת מבינה אותי..באולטרסנד כתוב במדויק שאין עדות לגוש מוצק ציסטה עם תוכן 8 מ״מ רושם ציסטה דלקתית חזרתי עם הסיכום לרופא שלי והוא אמר שאין מה לדאוג זה שום דבר יכול להיות שהיא תספג ויכול להיות שגם תשאר ככה רק אני לא מבינה אם זאת ציסטה דלקתית אז אני אמורה לקבל אנטיביוטיקה לא? הוא אמר שאם אין כאבים וחום או אודם לא צריך יש דבר כזה ציסטה דלקתית שאין שום סימן של דלקת? זה לא מחשיד? וששאלתי אותו לגביי הבירדס 3 אז הוא אמר כי זה ממצא חדש וכותבים חצי שנה מעקב שהמטופלת תבוא ואמר לי בגלל שאני חרדה לבוא אליו עוד 3 חודשים שאין צורך בביופסיה ושהציסטה זזה ורכה ושגוש סרטני הוא קשה ולא מוגדר ולא זז. ומזה סיכוי קטנטנן? נמוך עד אפסי? והאם זה נפוץ ציסטה עם תוכן בגיל 32? ציסטה דלקתית? שאין לי סימנים של דלקת? מצטערת על כל השאלות מקווה שאת תעני ואולי קצת תאירי לי על הנושא אולי זה גם יפיג את החרדה שלי תודה🙏הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בבקשה תתיחסי דוקטור
שיר 10/12/2024 | 11:30למעלההוסף תגובה
-
-
המשך להמשך דוקטור יסמין המדהימה (לת)
שירן 07/12/2024 | 18:05תודה שאת מתייחסת למרות שאני דיי קרציה אני מודה אבל אני מקווה שאת מבינה אותי..באולטרסנד כתוב במדויק שאין עדות לגוש מוצק ציסטה עם תוכן 8 מ״מ רושם ציסטה דלקתית חזרתי עם הסיכום לרופא שלי והוא אמר שאין מה לדאוג זה שום דבר יכול להיות שהיא תספג ויכול להיות שגם תשאר ככה רק אני לא מבינה אם זאת ציסטה דלקתית אז אני אמורה לקבל אנטיביוטיקה לא? הוא אמר שאם אין כאבים וחום או אודם לא צריך יש דבר כזה ציסטה דלקתית שאין שום סימן של דלקת? זה לא מחשיד? וששאלתי אותו לגביי הבירדס 3 אז הוא אמר כי זה ממצא חדש וכותבים חצי שנה מעקב שהמטופלת תבוא ואמר לי בגלל שאני חרדה לבוא אליו עוד 3 חודשים שאין צורך בביופסיה ושהציסטה זזה ורכה ושגוש סרטני הוא קשה ולא מוגדר ולא זז. ומזה סיכוי קטנטנן? נמוך עד אפסי? והאם זה נפוץ ציסטה עם תוכן בגיל 32? ציסטה דלקתית? שאין לי סימנים של דלקת? מצטערת על כל השאלות מקווה שאת תעני ואולי קצת תאירי לי על הנושא אולי זה גם יפיג את החרדה שלי תודה🙏הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
דוקטור יסמין המקסימה
שירן 06/12/2024 | 10:31אני יודעת שחפרתי לך ואני מודה לך שאת מתייחסת ועונה לי את אנושית ומקסימה ואני מודה לך על כך אם הייתי באיזור ללא ספק הייתי בוחרת בך ככרוגית שד שלי ראי זאת כמחמאה❤️ אני לחוצה ובחרדות כי בגוגל אומרים שציסטה עם תוכן היא ציסטה מורכבת ואולי חלילה סרטנית אני לא מבינה אם זאת ציסטה כי היא כתבה ללא עדות לגוש מוצק ציסטה עם תוכן 8 מ״מ רושם ציסטה דלקתית ודירגה כבירדס 3 ואמרה לי יש נשים שאומרות לי אני לא מסוגלת לחכות חצי שנה עד הביקורת תעשי לי ביופסיה וזהו עכשיו שאלתי כי כזאת אם זאת ציסטה למה היא הציעה לי ביופסיה? ולמה להיות במעקב עוד חצי שנה אם זאת ציסטה? ולמה היא דירגה כבירדס 3? ואם זאת ציסטה דלקתית אז היה אמור להיות סימנים קליניים לא? ואם היא לא תספג ותעלם? והאם חס וחלילה ציסטה כזאת יכולה להפוך לסרטנית? או שהיא כבר כזאת? מצערת על החפירה אבל אעריך את זה מאוד אם תעני ליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה עם תוכן
ד"ר יסמין דגן 06/12/2024 | 15:52אולטרסאונד אינו מדוייק במאה אחוז. לעיתים, קשה מאוד לדייק בין ציסטה עם תוכן לממצא סולידי. אך בכך מקרה מדובר בממצא עם מאפיינים שפירים!!!. גם אם מדובר בציסטה עם תוכן וגם אם מדובר בממצא סולידי עם מאפיינים שפירים, הסיכוי שמדובר בסרטן או הממצא יהפוך לסרטן הוא קטנטן. בכל זאת בשל הספק הקטנטן ממליצים על אולטסאונד ביקורת עוד 6 חודשים. זה ההמלצה הסטנדרטית. את מאוד חדרה מדירוג birads3, אולם בעיקרון המשמעות הוא טוב. כשעומדת בפני מטופלת עם חרדה מאוד גדולה, גם אני בסופו של דבר מעלה את האפשרות של ביופסיה כדי לסיים את החרדה. אני מפצירה בך, להגיע לכירורג שד המטפל בך שיוכל באופן פרטני להסתכל בדיוק על התשובה ואולי על הצילומים ולהחליט באופן סופי על התכנית שמתאימה לך.הוסף תגובה
-
-
המשך תתיחסי בבקשה🙏
שירן 04/12/2024 | 10:54בסיכום כתוב אין עדות לגוש מוצק ציסטה עם תוכן 8 מ״מ רושם ציסטה דלקתית בירדס 3 הייתי אצל הרופא שלי והוא אמר שזאת ציסטה ואין מה לדאוג בגלל שאני חרדתית ולחוצה מאוד אמר לי תבואי עוד 3 חודשים אליי כשהרופאה עשתה לי אולטרסנד אמרה לי רואים שיש תוכן עכור אין מחיצות או ממצא בתוכו ואם אין אודם חום או כאב אין צורך לקחת אנטיביוטיקה היא תיספג לבד או שתשאר אני בחרדה כי האם אולטרסנד מספיק בשביל להבדיל בין ציסטה לבין חלילה גוש? אני בת 32 הכירוג וגם היא אמרו שאין טעם למונוגרפיה בגיל שלי כי היא לא יעילה בגיל צעיר עם שדיים מגורגרים מה דעתך? מה הסיכוי שציסטה עם תוכן זה מסוכן? מאוד מפחדת מצערת שאני חופרת לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה עם תוכן
ד"ר יסמין דגן 04/12/2024 | 13:20ציסטה עם תוכן, זה לא מסוכן כלל. בגיל 32 אין טעם לבצע ממוגרפיה. וכפי שאמרתי בתשובה קודמת, נא פני לכירורג שד מטפל כדי לשמוע הסבר פרטני ממוקדהוסף תגובה
-
-
חפירה אבל חייבת שתתייחסי
שירן 03/12/2024 | 11:40ומה עושים אם באמת יש דלקת בציסטה אני לא מקבלת שום טיפול איך הדלקת תעבור? והאם באולטרסנד זה מספיק ודאי להבדיל בין ציסטה לממצא אחר גוש או משהו לא שפיר חלילה? ומה הסיכוי שציסטה עם תוכן 8 מ״מ תשתנה בחצי שנה וחלילה תהפוך לסרטן? או שניתן להרגע מהבחינה הזאת? ומה אם היא תשאר ולא תיספג או תיקטן זה אומר משהו? מאוד מפחדת סליחה על החפירה מקווה שאת מבינה אותיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה עם תוכן עכור
ד"ר יסמין דגן 04/12/2024 | 08:48כאשר באוםטרסאונד כתוב על ממצא שיתכן שמדובר בציסטה עם תוכן עכור או ממצא סולידי- אין הכוונה לציסטה דלקתית. ולכן אין צורך לטפל באנטיביוטיקה. ציסטה דלקתית בשד היא בד"כ ממצא קליני שקשור באודם, חום מקומי וכאבים ואז יש לטפל באנטיביוטיקה. האולטרסאונד, כפי שאמרתי לא יכול תמיד להבדיל בין ציסטה עם תוכן עכור לממצא סולידי. אני ממליצה מאוד ללכת להיבדק ולשאול את כירורג השד שלך באופן פרטני על המקרה שלך, כדי שתוכלי להיות רגועההוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה שלא עוברים
ג. 01/12/2024 | 19:06שלום, אני מרגישה אבודת עצות ואשמח לכל עזרה. לצערי כמו רב האנשים עשיתי לפני שנים את החיסון קורונה (ואמרו לי לעשות גם את ההמשך למרות שכבר בראשון הייתה לי תגובה חריגה). אלא שמיד לאחר החיסון נהיו לי כאבים חזקים בצד שמאל שהתחיל בבית שחי והקרין לחזה. לאחר כמה זמן ו התחלתי להרגיש תחושת בערה באזור החזה כאילו אני נשרפת מבפנים. רצתי למראה וכל אזור החזה היה בצבע בורדו חזק. ניסיתי לשטוף במים קרים אבל ללא הועיל. במשך שעתיים סבלתי מכאבים חזקים ושריפה נוראית. לצערי גם אחרי שזה נרגע שמתי לב שהכאבים לא לגמרי עברו אבל הנחתי שזו כנראה תופעת לוואי ושהיא תחלוף. במשך חודשיים זה המשיך לסירוגין וובסוף פניתי לרופאה ונשלחתי ל-us שד שיצא תקין. הכאבים המשיכו ולא עברו ובנתיים גם עברו לצד ימין (כעת יש תקופות טובות שגם יעברו שבועות בלי כלום, אבל גם ייתכן גם שבוע רצוף שאסבול כל יום). לפני שנה הופיע כאב שונה. ממש כאב חד בפיטמה שהעיר אותי בלילה. פניתי לכירורגית שד והיא שלחה אותי ל-us וממוגרפיה וגם זה היה תקין. ניסיתי להשלים עם זה שזה המצב ואין מה לעשות אבל אני לא יכולה. אתמול שהלכתי לישון במקרה היד שלי נגעה בחזה ובבת אחת הרגשתי כאב. נגעתי בו והבנתי שהוא ממש כואב במגע (זה לא קרה לפני). היום שקמתי בכלל שכחתי מזה אבל פתאום הערב הופיע לי כאב חד באותו המקום שממש הפיל אותי לריצפה. אני לא יודעת מה לעשות. כבר עשיתי הדמייה וזה תקין, שגם תיארתי לעצמ שיהיה תקין י כי זה מהחיסון ולא ממשהו אחר. אבל אני לא יודעת איך להפסיק את זה ואני מרגישה שזה כבר משפיע עלי נפשית. בבקשה, מה אפשר לעשות עם זה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
Re: כאבים שלא עוברים - מאז החיסון !
ג. 02/12/2024 | 15:14תודה, אך לא ברורה לי התשובה. 1. הכאבים נובעים אך ורק מהחיסון ולא משום שינויים הורמונליים. (אני גם לא בגיל לשינויים כאלה. יש לי עוד מספיק שנים עד אז.). ולידיעה, גם בדוח שפורסם בחודש מאי על הסתרת תופעות הלוואי של החיסון צוטטה שם מישהי שיש לה תסמינים בדיוק כמוני, אבל כמובן שאין מי שאכפת לו. 2. ניסיתי גם מרפאת כאב (ובדקתי בכמה מקומות) . זה לא התחום שלהם ואין משהו רלוונטי לזה.(ואני לוקחת תרופת נגד כאב בגלל כאבים כרוניים ממקור אחר. זה ממש לא עוזר).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאבים בשדיים
ד"ר יסמין דגן 02/12/2024 | 12:27קודם כל יש להבדיל מכאבים שמקורם בשדיים לכאבים שמקורם ברקמה אחרת בבית החזה. אם מקור הכאבים אכן בשדיים והמטופלת עבדרה בדיקות דימות אופטימליות והכל תקין, יש להבין שמקור הכאבים ככל הנראה קשורים בשינויים הורמונליים ואין בהם סכנה. בד"ר כלל גם לצערי , אין הרבה מה לעשות. כמו כל כאב, במידה ונשללה בעיה אורגנית והוא מפחית את איכות החיים, ניתן לפנות למרפאת כאבהוסף תגובה
-
-
המשך (לת)
שירן 02/12/2024 | 13:36ומה עושים אם באמת יש דלקת בציסטה אני לא מקבלת שום טיפול איך הדלקת תעבור? והאם באולטרסנד זה מספיק ודאי להבדיל בין ציסטה לממצא אחר גוש או משהו לא שפיר חלילה? ומה הסיכוי שציסטה עם תוכן 8 מ״מ תשתנה בחצי שנה וחלילה תהפוך לסרטן? או שניתן להרגע מהבחינה הזאת? ומה אם היא תשאר ולא תיספג או תיקטן זה אומר משהו? מאוד מפחדת סליחה על החפירה מקווה שאת מבינה אותיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מפחדת עדיין
שירן 02/12/2024 | 11:29אז אין חשש לממצא סרטני? ואם וחלילה זה משתנה אם זה ממצא שפיר בכל מקרה אז למה אם יש שינוי צריך ביופסיה מה הסיכוי שציסטה עם תוכן שזה ממצא שפיר יהפוך לחלילה סרטני? תודה שאת מתייחסת דוקטור🙏הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממצא באולטרסאונד birads3
ד"ר יסמין דגן 02/12/2024 | 12:22המשמעות של birads3 שב מעל 98 אחוז מדובר בממצא שפיר. בגלל הספק הקטן, מבצעים אולטרסאונד ביקורת ביוד 6 חודשים. אין צורך בביופסיה.הוסף תגובה
-
-
בבקשה תתיחסי
שירן 01/12/2024 | 17:02אני בת 32 עשיתי אולטרסנד שד לפני חודש בערך ואחרי שהרגשתי מין גוש בשד ימים למעלה מעל העטרה ומאוד נבהלתי באולטרסנד נאמר שזאת ציסטה עם תוכן הנוזל נראה עכור רושם ציסטה דלקתית 8 מ״מ ממש נכנסתי ללחץ וחרדה אם שאלה אולי אם אני רוצה ביופסיה או לחכות חצי שנה למעקב דירוג בירדס 3 אני ממש בלחץ וחרדתית מטבעי שאמרתי לא רוצה ביופסיה מה הסיכוי שחלילה זה סרטני? והאם אולטרסנד מספיק ודאי בשביל להבדיל בין ציסטה לגוש חלילה? ואם זאת אכן ציסטה למה מעקב? ולמה בירדס 3? מאוד מפחדתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
במשך לשאלה
שירן 01/12/2024 | 22:19אז אין חשש לממצא סרטני? ואם וחלילה זה משתנה אם זה ממצא שפיר בכל מקרה אז למה אם יש שינוי צריך ביופסיה מה הסיכוי שציסטה עם תוכן שזה ממצא שפיר יהפוך לחלילה סרטני? תודה שאת מתייחסת דוקטור🙏הוסף תגובה
-
תשובת מומחה ציסטה עכורה
ד"ר יסמין דגן 01/12/2024 | 17:44כאשר מקבלים לאחר ביצוע אולטרסאונד שדיים דירוג birads3- המשמעות שממצא נראה בעליל שפיר. אולם כדי למנוע שגיאות במקרים בודדים, ממליצים לבצע אולטרסאונד ביקורת כדי עקוב אחר הממצא. לאחר 6 חודשים במידה והממצא השתנה, גדל אונעולה ספק מבצעים ביופסיה. לעיתים קשה להבחין בין ציסטה עכורה לממצא סולידי ולכן ביקשו מערב. כך או כך , מדובר בממצא עם מאפיינים שפירים ואינו חשוד.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
ליפומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
רצף גנטי BRCA
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
אינסולינאז
-
אבנית קיבה

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה