פורום נטורופתיה - עמוד 2

-
עור יבש בפנים
נעמי 21/01/2025 | 16:06היי, הפנים שלי ממש יבשות, כבר כמה שבועות מה לעשות לשפר את המראה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה איך לשפר פנים יבשות
רעות מוקדס 23/01/2025 | 21:33ערב טוב, מזג האויר פוגע לרבים מהאוכלוסיה בעור הפנים ומייבש אותו. ראשית אני ממליצה לנקות את הפנים עם שמן שקדים ולא עם סבון ולשמור על הph של עור הפנים בנוסף שתייה מספקת: הקפידי לשתות 8-10 כוסות מים ביום. איכלי מזונות עשירים בחומצות שומן: אגוזים, אבוקדו, שמן זית. הקפידי להשתמש קרם לחות טבעי: העדיפי קרמים על בסיס שמן קוקוס או חמאת שיאה. ולא לשכוח בדיקת חסרים תזונתיים: במיוחד ויטמינים A ו-D, חומצות שומן אומגה 3. הימנעי משימוש במוצרים עם אלכוהול או כימיקלים חזקים ולהקפיד למרוח - קרם טוב עושה פלאים לעורהוסף תגובה
-
-
מיגרנות
סבטה 19/01/2025 | 08:45שלום, אני סובלת ממגרנות ממש קשות 4-6 אקמול פוקוס ביום יש איך לעזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה איך להתמודד בצורה טבעית עם מגרנות
רעות מוקדס 23/01/2025 | 21:21ערב טוב, ליבי איתך, מגרנות משבשות את חיינו ופוגעות בתפקוד השוטף שלנו מקור המגרנות רחב מאוד, חוסר איזון הורמונלי, אלרגיות , עייפות , סטרס, חוזרים תזונתיים ועוד רבים.. על מנת לטפל בשורש הבעיה צריך לעשות בדיקות ותחקור מעמיק. בנתיים אמליץ לך ,הימנעי מטריגרים כמו שוקולד, גבינה צהוב. , קפה ואלכוהול, תדאגי לשתות 2 ליטר מים ביום למניעת התייבשות. תוספים רלוונטיים : מגנזיום: מסייע בהרפיית שרירים ומניעת כאבים כורכום וג’ינג’ר: בעלי השפעה אנטי-דלקתית ועשויים לעזור במניעה. אני ממליצה לך לנהל יומן מיגרנות: תתעדי את הגורמים, הזמן והעוצמה כדי לזהות דפוסים זה יקל על הטיפול . בהצלחה 🙏🏻הוסף תגובה
-
-
כאבי מחזור
דנה 15/01/2025 | 11:56היי, אני סובלת ממש מכאבי מחזור הרופא אבחן לי PMS איך אפשר להקל. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בתסמונת קדם ויסתית
רעות מוקדס 03/02/2025 | 12:14במקרה של PMS (תסמונת קדם-וסתית), יש מספר דרכים טבעיות שיכולות להקל על הכאבים והסימפטומים הנלווים: 1. שמנים אתריים – שמנים מרגיעים ומפחיתי כאב: • לבנדר – מרגיע ומפחית כאבים, יכול לעזור להרגעת השרירים. • קמומיל – יעיל להפחתת כאבי בטן ולחצים. • פצ’ולי – מפחית דלקת ומשפר את המצב הרגשי. 2. צמחים מרגיעים: • קמומיל – עוזר להקל על כאבים בבטן ומפחית מתח. • וולריאן – מסייע בהרפיית השרירים ויכול להקל על כאבים ומתח. • לבנדר – מחזק את האפקט המרגיע, מצוין לשימוש במצבים של חרדה וכאב. 3. תזונה ותוספי תזונה: • מגנזיום – יכול לעזור להקל על כאבי בטן ולהפחית נפיחות. • ויטמינים B – במיוחד B6, שעוזר במצב רוח ושימור האנרגיה. • שמנים עשירים באומגה-3 – דגים, אגוזים וזרעים יכולים לסייע בהפחתת דלקת וכאבים. 4. תרגול מיינדפולנס – תרגול נשימות ותרגולי הרפיה יכולים להקל על כאבים ולהפחית את הלחץ הנפשי.הוסף תגובה
-
-
בצקות ברגליים
דוריאן 09/01/2025 | 16:41היי, אמא שלי בת 93 סובלת מבצקות ברגליים יש איך לעזור לה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
טיפול בבצקות בגיל השלישי
רעות מוקדס 13/01/2025 | 21:17לבצקות ברגליים בגיל מבוגר אפשר לנסות: 1. תזוזה עדינה: עידוד הרמת רגליים למנוחה ותנועות קלות לשיפור זרימת הדם. 2. תזונה דלת מלח: הפחתת נתרן בתפריט. 3. מסיכת חימר ירוק: ערבבי חימר ירוק עם מים, מרחי על האזור הנפוח, הניחי ל-15-20 דקות, ושיטפי. זה עשוי לעזור בספיגת נוזלים. 4. תוספת צמחים: חליטות פטרוזיליה או שן הארי מסייעות בניקוז נוזלים - חשוב להתייעץ אם נוטלים תרופות . תרגישו טובהוסף תגובה
-
-
אשווגנדה
קרין 13/01/2025 | 11:06שלום. אני רוצה להתחיל לשתות אשווגנדה. רציתי לשאול האם יש משהו נרקוטי באשווגנדה? זה הרכיבים שיש בתוסף של אלטמן תמצית אשווגנדה, מכיל 5% וויטאנולידים (withania somnifera) 600 מ״ג כמוסה (הידרוקסיפרופיל מתיל צלולוז | צבע מאכל: ברזל אוקסיד) תודה רבה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שימוש באשווגנדה
רעות מוקדס 13/01/2025 | 16:02שלום יקירה אשווגנדה (Withania somnifera), המכונה גם “ג’ינסנג הודי”, אינה מכילה רכיבים נרקוטיים. מדובר בצמח המשמש ברפואה ההודית המסורתית (איורוודה) ונחשב לאדפטוגן – כלומר, הוא מסייע לגוף להתמודד עם מצבי סטרס פיזי ונפשי. הרכיב הפעיל העיקרי באשווגנדה הוא הוויתאנולידים (Withanolides), שהם תרכובות בעלות השפעה נוגדת חמצון, אנטי-דלקתית ומאזנת. תוספי מזון המכילים 5% וויטאנולידים, כמו התוסף שהוזכר, הם תקניים ונחשבים בטוחים לשימוש במינונים המומלצים. אזהרות: לא מומלץ לשימוש בהריון, הנקה, או במצבים של יתר פעילות של בלוטת התריס. אם יש שאלות נוספות – אשמח לעזור!הוסף תגובה
-
-
איזון בגיל המעבר
אלונה 12/01/2025 | 08:42אני בתחילת גיל המעבר ומרגישה שחייבת איזון מה עושים חוץ מהורמונים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול טבעי בגיל המעבר
רעות מוקדס 13/01/2025 | 21:08שאלה נפוצה ומעולה! גיל המעבר הוא תקופה של שינוי טבעי בחיי האישה, ולצד ההבנה של השינויים ההורמונליים, יש מגוון כלים טבעיים שיכולים לסייע באיזון הגוף והנפש ללא שימוש בהורמונים. המלצות לתמיכה טבעית בגיל המעבר: 1. תזונה מאוזנת: -מזונות עשירים בפיטואסטרוגנים: אלו תרכובות צמחיות שיכולות לחקות אסטרוגן בצורה עדינה. מזונות כמו סויה, זרעי פשתן, טופו, ושומשום מומלצים. - חלבון איכותי: דגים, קטניות, ביצים, ותחליפי בשר מהצומח. - מניעת חוסר איזון סוכר: הימנעי מסוכרים פשוטים ופחמימות מעובדות, ושמרי על רמות סוכר יציבות 2. צמחי מרפא; קוהוש שחור, שיח אברהם, ומרווה רפואית . 3. פעילות גופנית יוגה, הליכות, או פילאטיס 4. תוספים: מגנזיום, ויטמין D, אומגה 3 וסידן. 5. שינה איכותית , ושימוש בשמנים אתריים לבנדר , גרניום ממליצה לך בנוסף לבצע בדיקות דם הורמונליות בהצלחההוסף תגובה
-
-
לחץ ונטורופתיה
ריטה 06/01/2025 | 12:14היי, אני בסטרס מטורף ולחץ מהעבודה והבית מרגישה שאני לא אני איך אפשר לעזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הורדת סטרס ולחץ
רעות מוקדס 06/01/2025 | 18:07היי יקרה, התחושה שאת מתארת נפוצה מאוד, במיוחד כאשר יש שילוב של עבודה, בית, וציפיות גבוהות. בשנה וחצי האחרונות רמות הסטרס עלו לכולנו.. הנה כמה צעדים טבעיים שיכולים לעזור לך לאזן ולחזור לעצמך: 1. נשימות מודעות: נסי לקחת 5 דקות פעמיים ביום לנשימות עמוקות. שאיפה דרך האף (4 שניות), עצירה (4 שניות), נשיפה דרך הפה (6 שניות). זה עוזר להרגיע את מערכת העצבים. 2. צמחי מרפא מרגיעים: • פסיפלורה ו-ולריאן יכולים לעזור להרגעה טבעית. אפשר לשתות אותם בתה או כטינקטורה. • בכדי להפחתת תחושת עומס נפשי: נסי מליסה רפואית או לבנדר. 3. שגרה אישית קטנה: הכניסי לשגרת היום שלך זמן קטן שהוא רק בשבילך, אפילו 10-15 דקות, לקריאה, מוזיקה, או מדיטציה. 4. תוספי תזונה: שקלי לבדוק את רמות המגנזיום שלך – הוא יכול לעזור בהרפיית שרירים ובהרגעה של מערכת העצבים. מגנזיום ציטראט. 5 . פרחי באך עושים עבודה נפלאה! נסי רסקיו רמדי או רקיחה אישית מותאמת מאחלת לכולנו רוגע שלווה, רעות .הוסף תגובה
-
-
טיפול טבעי בתולעים
קרן 29/12/2024 | 10:11היי, הבת שלי עם תולעים פעם שניה, איך אפשר לטפל טבעי? תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תולעים בילדים – טיפול טבעי וממוקד
רעות מוקדס 01/01/2025 | 18:43תולעים (בעיקר תולעי סיכה) הן תופעה נפוצה, אך עם גישה טבעית ניתן לטפל בהן ביעילות. שילוב של צמחים ושמנים עושים עבודה מצוינת . 1. טיפול בשמנים אתריים • שמנים אתריים: מור, ציפורן ורווינטסרה: • ערבבי 2 טיפות מכל שמן עם כף שמן בסיס (כמו שמן קוקוס). • מרחי סביב פי הטבעת פעמיים ביום, בוקר וערב, למשך שבועיים. • מנגנון: התולעת שיוצאת במטרה להטיל ביצים נוגעת בשמן וחוזרת פנימה, מה שמקטין את התפשטות הביצים והורג אותן. • חשוב לשמור על היגיינה מקסימלית (החלפת תחתונים יומית וכביסה ב-60 מעלות). 2. צמחים ותוספים תומכים • שמן זרעי דלעת: מכיל חומרים התוקפים את מערכת העצבים של התולעים. • מינון: כפית שמן זרעי דלעת על בטן ריקה בבוקר, למשך 10 ימים. • שום: בעל פעילות אנטי-פרזיטית חזקה. • אופן השימוש: כתשי שן שום טרי והוסיפי לאוכל או מרחי סביב פי הטבעת (מדולל בשמן בסיס). • חליטת צמחים: חליטה של ציפורן או שומר עשויה לתמוך בניקוי מערכת העיכול. 3. תזונה בימים אלו • מה להימנע: • מזונות ממותקים ומעובדים (התולעים ניזונות מסוכר). • מה להוסיף: • ירקות טריים עשירים בסיבים תזונתיים כמו גזר, סלק וקישוא – עוזרים לנקות את מערכת העיכול. • זרעי פשתן או צ’יה: מסייעים בפעילות מעיים תקינה. • פרוביוטיקה: תומכת באיזון פלורת המעיים, מפחיתה סיכון להדבקה חוזרת. 4. היגיינה ומניעה • שטיפת ידיים קפדנית: אחרי שירותים ולפני ארוחות. • גזירת ציפורניים: למנוע אגירת ביצים מתחת לציפורניים. • כביסה יומית: החלפת בגדים ותחתונים, שטיפת מצעים וכביסה בטמפרטורה גבוהה. עם התמדה בטיפול, ניתן להיפטר מהתולעים באופן טבעי ולמנוע הדבקות חוזרות. בריאות שלמה! רעות.הוסף תגובה
-
-
ירידה בשמיעה
שירלי 26/12/2024 | 11:36יש לי ירידה בשמיעה מנוזלים באוזנים . נטורופתיה עשויה לעזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ירידה בשמיעה/ נוזלים באזניים
רעות מוקדס 29/12/2024 | 00:01כמובן, נטורופתיה יכולה לתמוך במצב של נוזלים באוזניים במגוון דרכים : 1. נרות הופי: שיטה מסורתית המסייעת בניקוי האוזניים ועשויה לעודד שחרור נוזלים. 2. הפחתת מזונות מעודדי ליחה (כמו חלב, סוכרים ופחמימות מעובדות) ותוספת מזונות מחזקים כמו שום וג’ינג’ר. 3. שמן לבנדר: ניתן למרוח חיצונית סביב האוזן לעידוד הרפיה ושחרור נוזלים תרגישי טוב 🙏🏻הוסף תגובה
-
-
שינה לא מספקת ועייפות
נוי 25/12/2024 | 12:01אני לא ישנה טוב כבר כמה חודשים, ממש מרגישה שאני סמרטוט כל היום איך אפשר לטפל בזה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התמודדות עם בעיות שינה
רעות דביר 25/12/2024 | 13:13שלום, תודה על השאלה! קשיי שינה ממושכים משפיעים על איכות החיים ועל התפקוד היומיומי, אבל בהחלט יש דרכים לשפר את המצב. הנה כמה המלצות טבעיות: 1. תמיכה באורח חיים ותזונה • ארוחה קלה בערב: הקפידי לאכול ארוחה קלה כשעתיים-שלוש לפני השינה, שתכיל פחמימות מורכבות וחלבון קל, כמו פרוסת לחם כוסמין עם אבוקדו או יוגורט עם שיבולת שועל. • הימנעות מגירויים: הפחיתי צריכת קפאין (קפה, תה שחור, קולה) ומשקאות מעוררים לאחר שעות הצהריים. 2. תמיכה בתוספי תזונה • מגנזיום: מינרל המסייע בהרפיית השרירים והעצבים ויכול לעזור לשינה עמוקה יותר. • מלטונין (במקרה הצורך): הורמון טבעי המסייע בוויסות השינה, ניתן לקחת לפי הנחיית איש מקצוע. • צמחי מרפא: קמומיל, פסיפלורה או ולריאן עשויים להרגיע ולעודד שינה. ניתן להכין תה מצמחים אלה כשעה לפני השינה. 3. הרגלי שינה (היגיינת שינה) • שגרה קבועה: לכי לישון וקומי באותן שעות, גם בסופי שבוע. • הגבלת מסכים: הימנעי משימוש בטלפון או במחשב לפחות שעה לפני השינה. האור הכחול משבש את הפרשת המלטונין. • סביבה נוחה לשינה: ודאי שחדר השינה חשוך, שקט וקריר יחסית. 4. תרגילי הרפיה • נשימות עמוקות: תרגילי נשימה כמו “4-7-8” (שאיפה ל-4 שניות, החזקת אוויר ל-7 שניות, נשיפה ל-8 שניות) יכולים לעזור להרגיע את מערכת העצבים. • מדיטציה ודמיון מודרך: נסי לתרגל לפני השינה, אפילו עם הקלטות מודרכות, כדי לשחרר את המתח של היום. 5. בדיקת גורמים נוספים אם הבעיה נמשכת, כדאי לבדוק האם ישנם גורמים רפואיים, כמו חסרים תזונתיים (למשל ברזל או B12) או מצבי מתח ולחץ הדורשים תמיכה נוספת. רעותהוסף תגובה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם יוסי לוי, Dipl CM, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון