פורום נטורופתיה - עמוד 87

-
אורטיקריה סולרית או אלרגיה למזון?
ריקי 04/07/2010 | 22:02שלום, אני כבר 4 שנים סובלת מאורטיקריה סולרית - תפרחת כתגובה לאור יום (לא רק שמש). ניסיתי את כל הרופאים מכל הסוגים, דיקור סיני, הקרנה של אור וכו'... לאחרונה התחלתי טיפול אצל נטורפטית. היא טוענת שיש לי קנדידה. התחלתי טיפול בקולורקס, ובמקביל קיבלתי דיאטה נטולת חמוץ, מתוק, שמרים, תירס, עגבניות ומוצרי דיאט למיניהם (אליהם הייתי מכורה), כולל שתיה. לאחר כשבוע כבר התחלתי להתרשם שהאורטיקריה פחתה. אני יכולה כבר להיות חצי שעה בשמש(!) ולא יצא לי כלום בידיים ובפנים, אלא רק ברגליים. זה תקדים כי עד עכשיו היה לי בכל הגוף כשהרגליים היה הכי חמור, ולפחות עכשיו זה יותר מתמקד ברגליים. ברגליים עדיין התגובה מאד חזקה. אני די סובלת מהדיאטה הזו כי הרבה דברים שאהבתי נגזר עליי להתנזר מהם. רציתי לדעת האם ייתכן דבר כזה שאחד המזונות האלה (אולי עגבניות או האספרטיים שהרעלתי את הגוף בו בכמויות) הוא זה גורם מתווך בין אלרגיה למזון, לבין תגובה לשמש. כלומר, האלרגן הוא האוכל, אך התגובה מתבטאת בגירוי של אור יום?? האם זו אופציה? ואם כן, לכמה זמן להפסיק את זה ומתי להתחיל להחזיר דברים לתפריט כדי לבדוק את זה? האם ייתכן שזו פשוט הקנדידה שמושמדת לאט לאט או סביר להניח שזה המזון? תודה רבה רבקההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אורטיקריה
ענת קידר עמית 07/07/2010 | 10:42שלום ריקי, אלרגיה היא תגובה שונה/אחרת של הגוף לחומרים שונים. הרבה מאוד אנשים סובלים מאלרגיה למספר חומרים וככל שהאלרגניים רבים כך לעיתים התגובה מתעצמת. תארי לך זאת כמו מגדל של קוביות שאנו מניחים קוביה ועוד קוביה אחת על השניה ויוצרים עומס, ככל שהעומס גדול יותר התגובה גדולה יותר, ולהיפך מגדל נמוך ותופעות מינימליות.. מאוד יכול להיות שאת אלרגית גם לשמש וגם למזון, וכשאת נמנעת מהמזון האלרגני התגובה לשמש נחלשת. אפשרות נוספת היא שהקנדידה ועומס הרעלים החלישו את הגוף והחמירו את התופעה. ולכן את רואה כעת שיפור. מציעה לך לחזור לנטורופתית להמשך טיפול, כדי שבדיקת המזונות תעשה בדרך הנכונה ולאחר סיום הניקוי והטיפול בקנדידה. בהצלחההוסף תגובה
-
-
כרום פיקולינט
אבי 02/07/2010 | 20:26שלום, בן 51. סכרת סוג 2. נוטל 2 מטפורמין ביום,לטיפול בסכרת. למרות שאני שומר חזק על תזונה,הרמות בצום עדיין בין 130-140. BMI כ 32.5 האם אפשר וכדאי לקחת את התוסף "כרום פיקולט"? האם יש לו תופעות לואי? איך לוקחים? לכמה זמן? אבקש מידע ועצה. בתודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כרום פיקולינט
ענת קידר עמית 06/07/2010 | 23:38שלום אבי כרום הינו מינרל החשוב מאוד לאיזון פעילות האינסולין והשפעתו על התאים. לכן תוסף של כרום יכול לשפר את תמונת הסוכר בדם, במיוחד אצל הסובלים מחוסר במינרל זה. הוא בטוח לשימוש וניתן לקחת ממנו בכמוסות של 200 מק"ג 1 או 2 כמוסות בוקר ו/או צהריים עם האוכל. (לא בערב). בהצלחההוסף תגובה
-
-
כולסטרול גבוה
ערן 29/06/2010 | 22:43אני סובל מכולסטרול גבוה (280) על איזה טיפול את ממליצה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בכולסטרול גבוה
ענת קידר עמית 06/07/2010 | 23:31שלום ערן, לאחר שהתגברנו על התקלה בתוכנה, אני כעת יכולה לענות לשאלתך. טיפול בעודף כולסטרול כולל ברור מקיף מה הוא המקור לבעיה. גנים (כלומר ייצור מוגבר בכבד), תזונה לקויה, תפקוד כבד לקוי, תת פעילות של בלוטת התריס וכו. בשלב השני אנו ממליצים על תזונה דלת כולסטרול ושומן ועשירה במזון מלא ובסיבים, על צמחים המשפרים את תפקוד הכבד (כמו שן ארי), מוצרים טבעיים המפחיתים ייצור כולסטרול בכבד (כמו שום, או פוליקוסנול) וכמו כן אנו משלבים נוגדי חימצון ( כמו רימונים ) כדי למנוע את חימצון הכולסטרול ובכך למנוע את שקיעתו בדופן כלי הדם. פעילות גופנית אף היא חלק מהתוכנית להורדת כולסטרול והעלאת HDL. ממליצה לפנות לנטורופת לבניית תוכנית אישית עבורך. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה בדיקה
ענת קידר עמית 04/07/2010 | 12:01הוסף תגובה
-
-
דלקות אוזניים חוזרות
סיוון 22/06/2010 | 13:23מה הטיפול המומלץ לילדה בת שלוש בדלקות אוזניים חוזרות בתדירות גבוהה מאוד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקות אוזניים חוזרות
ענת קידר עמית 22/06/2010 | 17:41שלום סיוון דלקות אוזניים חוזרות נגרמות בשל מעבר צר לאוזן, שלא מאפשר ניקוז וכך האוזן הופכת להיות מקום לח וחם, אידאלי להתפתחות חיידקים. המעבר צר בשל מבנה אנטומי או גודש בריריות מדלקת ואלרגיה. ולכן הטיפול יתמקד בהורדת מזונות הגורמים לאלרגיה וליחה (כמו חלב), שילוב עם צמחי מרפא מורידיי גודש, דלקת ומחזקי מערכת החיסון. ובנוסף שילוב עם ויטמינים מחזקי חיסון ( כמו C) וטיפול מקומי חיצוני אנטי דלקתי ומוריד כאב (כמו שמן לבנדר). ממליצה לפנות לנטורופת כדי שיבנה טיפול אישי עבור ילדך. בהצלחההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
השמנה
-
גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פלדנקרייז
-
עיסוי רפואי
-
בדיקות קשורות
-
תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
-
אנוג (ANUG)
-
סומטי

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם יוסי לוי, Dipl CM, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון