פורום נטורופתיה - עמוד 4

-
סראפפטז ואנדומטריוזיס (לת)
סאל 25/09/2022 | 02:09שלום. אני בת 38 ולפני שנתיים אובחנתי עם אנדומטריוזיס בשתי השחלות. לאחר סקירה מעמיקה ברשת, בעיקר במאמרים באנגלית, שמעתי שהאנזים הזה מפרק את הציסטות ומעלים אותן. התחלתי ליטול את האנזים על דעת עצמי לסירוגין, בעיקר לפני מחזור ובמהלכו, בכדי להקטין את הדלקתיות. מה שקרה הוא, שהדימום התגבר ונמשך כשבועיים ברצף לאחר סיום המחזור בליווי כאב שהפנה אותי למיון נשים. במיון קיבלתי אבחנה כי הציסטה בשחלה הימנית, שהייתה בעבר בגודל של 7 ס"מ, כעת בגודל 2 ס"מ. האם יכול להיות שהאנזים פירק את הציסטות ולכן מקור הדימום? במיון לא ידעו לענות על כך ואף רופא עימו שוחחתי לא מכיר את האנזים. אודה לתשובה בנושא. שנה טובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
השריית גרעינים
חנה 31/05/2018 | 19:45שלום 1.האם צריך להשרות גרעיני דלעת וגרעיני חמניה. אם כן לכמה זמן 2.את השקדים אני נוהגת להשרות 6 שעות כמות גדולה וליבש אותם ואז להשתמש בהם במשך כ3 ימים האם זה בסדר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
השריה
אני 24/09/2022 | 18:12אני משרה במים מתמי 4 ואחרי זה מוסיף את הזרעים יחד עם המים לבלנדר לשייק האם זה מומלץ או עדיף שלסנן את המים? תודההוסף תגובה
-
השריה
אני 24/09/2022 | 17:53האם ניתן להשתמש במים אחרי ההשריה של זרעי החמניה והדלעת ?הוסף תגובה
-
השריית גרעינים
ריקי וסרמן 04/06/2018 | 16:43חנה שלום, השריית גרעינים, אגוזים, קטניות ודגנים עוזרת לעיכול. גרעיני דלעת וחמנייה - מומלץ להשרות 3-4 שעות. אגוזים/שקדים - מומלץ להשרות למשך 6-7 שעות. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
סרפפטאז למיומה ברחם
אודליה 28/03/2018 | 12:04שלום, אני בת 37 + 2 וסובלת בארבע שנים האחרונות ממיומה ברחם המונעת ממני להיקלט להריון. במהלך השנים האחרונות ניסיתי כל מיני שיטות טיפול טבעיות, אך לצערי שום דבר לא עזר. נתקלתי באיזשהו מאמר מאתר של "טופהיל" על אנזים שנקרא סרפפטאז המסוגל להקטין גידולים ולהעלים מיומות! אני מאוד מאוד התלהבתי ומיד הזמנתי יחד עם יוד וסלניום כפי שהומלץ באתר. אבל מהרגע שקיבלתי את המשלוח נכנסו בי חששות שאולי זה לא הטיפול הנכון, ואין מספיק מידע על האנזים הזה. קבעתי תור לנטורופתית והיא לא הכירה את האנזים המדובר. החלטתי לא לקחת אבל אין לי מנוח ממחשבות שאולי זה הפתרון שלי, כי שמעתי הצלחות. האם את מכירה את הסרפפטאז (נקרא גם סראנזים 250)? האם לדעתך יכול לעזור לי להעלים את המיומה וסוף סוף להיקלט להריון המיוחל? אשמח לקבל תגובתך. תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
סרפפטאז - המרפא הפלא!
תוספי תזונה המשנים חיים 22/09/2022 | 15:32זה אחד התוספי התזונה המופלאים שיש בעולם בטיפול מגוון רחב של בעיות בגוף כגון פירוק רקמה מתה, פתיחת חצוצרות, טיפול בהידבקויות ברחם, הורדת דלקתיות בעקבות מחלות אוטואימנויות, מניעת קרישי דם, הקטנת ציסטות, דליות ברגליים, שיקום מהיר לאחר ניתוח וכמובן עוד ועוד. בארץ נשארים ממש מאחור בתחום התוספי תזונה כולל נתורפתיות שאין להן מושג כי לא מלמדים כאן לגבי הנפלאות האלה. מהמידע שיש באינטרנט, סרפפטאז לא מתנגש עם תרופות וניתן לקחת אותו במקביל עם כל טיפול תרופתי. באנגלית ניתן למצוא שפע של מידע על הפלא הזה כולל מינונים למניעה ולטיפול. לגבי השאלה אם סרפפטאז יכול להקטין מיומה, התשובה היא כן אבל זה כמובן חייב להיות מלווה בשילוב דיאטה נכונה, כמו הורדת צריכה משמעותית של סוכר כי מיומות ניזונות מגלוקוז.הוסף תגובה
-
מיומה
אודליה 07/07/2019 | 20:06היי, לא לקחתי את האנזים סרפפטאז שציינתי, בגלל שאין מספיק מידע עליו וחששתי מתופעות לוואי שיכולים להזיק אולי לאיבר אחר או להחמיר את המצב הקיים. הפסקתי את טיפולי הדיקור והצמחים לא מזמן כי בבדיקה האחרונה מצב המיומה עדיין היה ללא שינוי. היא מאוד גדולה. בשנה האחרונה אני מתמקדת בעיקר שינוי חשיבה ועבודה פנימית. כולי תקווה שאחזור לבשר שהצלחתי להעלים את המיומה!הוסף תגובה
-
ניסית את הטיפול?
יפעת 06/07/2019 | 16:33היי אודליה. אשמח לדעת אם ניסית את הטיפול והאם זה עזר?!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה סרפפטאז
גב' ריקי וסרמן 29/03/2018 | 00:04אודליה שלום, לגבי הסראפפטאז - אני חייבת לציין , שלי עצמי - אין ניסיון טיפולי אתו. הטיפול הנטורופתי בנושא של מיומה, מתבסס בעיקר על צמחי מרפא ותזונה נכונה הכוללת מזונות מומלצים ומזונות שיש להמנע מהם. צמחי מרפא שחלקם מותווים למיומות (שרירנים ברחם) , הינם בעיקר לאיזון הורמונאלי והפחתת רמות האסטרוגן, צמחים התומכים בכבד וצמחים נוספים אשר יאפשרו טיפול הוליסטי/שלם. תהליך כזה, אינו בר-פתרון תוך זמן קצר ולכן, - בטיפול יש להתייחס כמובן לסוג המיומה והגודל הפיזי שלה. כוון שאם המיומה גדולה מאוד, יוצרת כאב רב, גורמת לדימומים ווסתיים קשים המשפיעים על מצב הברזל בגוף או תופעות אחרות , יש צורך לטפל גם בתופעות הלוואי ולשקול שילוב של כמה שיטות טיפול (במקרים מסויימים, אפילו שילוב טבעי עם קונבנציונלי) . למרות שכתבת לפורום נטורופתיה - שילוב של רפואה נטורופתית + דיקור סיני - יכולים לעזור. כדאי לפנות למטפל באזור מגורייך שתחום התמחותו בעיות גניקולוגיות ופריון(ולא מטפל "כללי"). בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
טאורין (לת)
שרית 16/09/2022 | 19:06היי נחשפתי לתוסף הזה, נראה שיכול מאוד להועיל לי, גם לרשתית וגם ללב. הפרעות קצה, נוטלת קרדיולוג ולרקפרס. תוספים אומגה 369 , נוסטרול, אבץ, מגנזיום, בת 68 פעילה ספורטיבית. כיצד ליטול אותו- בקר ? ערב? לפני או אחרי או עם הארוחה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תחושת בחילה בבוקר
רעות 28/12/2014 | 07:47שלום רב, ילד בן 12, לאחרונה כל בוקר כשקם ומצחצח שיניים יש לו צורך להקיא- מן תחושה שבא לו להקיא. יש לך רעיון מה זה או ממה זה נגרם? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הקאות
רוני 29/08/2022 | 10:34אני ממש מיזדהההוסף תגובה
-
בחילה
אוריאן 20/07/2022 | 04:54אני בת 28 כל בוקר בשנתיים האחרונות בערך קמה עם בחילות נוראיות עד כדי הקאה ממש כל בוקר (לא בהריון) ולא אני לא אוכלת שטויות בלילה כגון מטוגן או ממתקים אודה לך אם תוכל לייעץ אני ממש סובלת לצעריהוסף תגובה
-
בחילות בקרב הילד שלך
ד"ר מאיר כהן. 28/01/2022 | 11:13התשובה היא פשוטה וחד משמעית: משחת השיניים גורמת לילד לגירוי בחלל הגרון הפנימי ולכן תחושת הבחילה שאינה מובילה להקאה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה בחילה בבוקר
גב' ריקי וסרמן 28/12/2014 | 19:37רעות שלום, אם זו רק בחילה ללא הקאה, לא צריך להלחץ. ממליצה לקבוע תור לגסטרואנטרולוג ילדים. לפעמים התחושה נובעת מדלקת ,או הליקובקטר בקיבה. גם מזון שנאכל יום קודם יכול לפעמים לעורר הרגשת בחילה. בינתיים , עד למפגש עם הרופא, אפשר להתחיל הבוקר עם חליטת נענע-מנטה, או מרתח של ג'ינג'ר עם שומר או קמומיל עם קינמון. ורק 10-15 דקות אחרי השתיה וארוחת הבוקר - לצחצח שיניים ואפשר גם להחליף המשחה למשחה צמחית עם אלוורה. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
הגנה מהשמש שמן רימונים (לת)
אור 15/08/2022 | 09:09אני מורחת שמן זרעי רימונים בכבישה קרה שאני נמצאת בשמש בשעות הבוקר המוקדמות, או אחהצ, לא נמצאצ הרבה זמן בשמש אולי רבע שעה , האם השמן מגן? הבנתח שיש לו הגנה קלה מהשמש אני לא מתאפרת אז מורחת אותו ישירות ויוצאת עדיף למרוח אותו לצאת? או שעדיף לא למרוח כלום? כי קרם הגנה אני לא מורחת. השאלה אם עדיף למרוח את השמן או לא למרוח כלום תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תמצית רודיולה לטיפול במתח וחרדות (לת)
אדם 11/08/2022 | 19:08מהוא הזמן הממוצע לאחר התחלת שימוש לפי הוראות יצרן לבדיקת יעילות והשפעת התמציתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שיער לבן בן 22 (לת)
גיא 03/05/2022 | 14:14שלום, אני צמחוני מזה כשנה. בחצי שנה האחרונה התחיל להיות לי שיער לבן בצדדים ולאט לאט זה מתפשט לכל הראש והקצב הוא מהיר. מה ניתן לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הופעת שיער לבן
גיל 11/06/2015 | 21:28שלום רב, אני בן 27.5. עברתי תקופה לא קלה (3-4 חודשים) אחרי פרידה. שמתי לב כי פתאום ובקצב דיי מהיר (תוך חודש בערך) בצדעי הראש החלו להופיע שיערות לבנות.. בצד אחד יכלתי לספור אולי 13-14, שלפני חודש היו 2.. בחלק מהמקומות שקראתי רשום שלא נמצא קשר בין סטרס לבין הופעה של שיער לבן, אז אולי צירוף מקרים, ואולי לא.. חשבתי על לקחת תוספי מזון, כניסיון שאולי יעצור קצת את ההתפשטות.. מכיוון שאני מגיע ממשפחה של קירחים (ביחס להיסטוריה מצבי טוב לגילי) החלטתי כבר לקחת HNS COMPLEX של סולגאר, וגם קומפלקס של ויטמני B למינהם (קראתי שיש להם השפעה על שיער לבן...) האם לקיחה של כדור אחד ביום יכולה להזיק? התחלתי לקחת את זה על דעתי.. האם בטווח הארוך זה יכול לייצר נזק? והאם כאשר מדובר בגנטיקה, לתוספי מזון בכלל יש השפעה? (כרגע לא ביצעתי בדיקות דם או משהו בכיוון).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שיער לבן בגיל צעיר
אמא 15/03/2022 | 14:11היי ביתי בת 21. יש לה מספר שערות לבנות.... השיער שלה במשך השנים הפך להיות דליל משהו.... אני מודאגת.... יש מה לעשות ברפואה הטבעית? אולי יש להמליץ לי על ויטמינים שיכולים לעזור לה? אשמל לתגובתכם. תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה נטילת תוספים
גב' ריקי וסרמן 18/06/2015 | 17:05גיל שלום, אכן, מינון גבוה לאורך זמן יכול לגרום למחסורים בברזל ונחושת, אך המינון שיש בתוסף אינו גבוה. העתקתי עבורך מידע מאתר סולגאר : משקל כל טבלית של HNS Complex מבית סולגאר 1424.1 מ"ג, ובה: MSM - מ"ג MSM - מ"ג .................... 500 ויטמין C - מ"ג .................... 60 ל-פרולין - מ"ג ..................... 25 ל-ליזין - מ"ג ..................... 25 סיליקה - מ"ג ..................... 25 סידן - מ"ג ...................... 15 אבץ - ................. 7.5 נחושת - מ"ג ...................... 1 למרות האמור להעיל, אין זה אומר שצריך ליטול התוספים כל הזמן ללא הפסקה. אני נוהגת להמליץ על הפסקה של חודש וחצי-חודשיים, כל פעם שמסיימים תוסף של 60 כמוסות (מתאים לחודשיים). כמו-כן, עלי לציין שיש צמחי מרפא יעילים לנשירת שיער. בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
נטילת התוספים
גיל 18/06/2015 | 08:06תודה רבה על התשובה. מכיוון שהחלטתי על דעת עצמי לקחת את קומפלקס B ואת HNS, (מבלי לבצע בדיקות דם), האם כדור של HNS (המכיל אבץ) קראתי שבמקרים של עודף באבץ הוא יכול לבצע את הפעולה ההפוכה ולגרום לשיער לנשור(נוטל כדור אחד ביום). בנוגע לקומפלקס B, קראתי שזה מתנקה דרך השתן והזיעה, וקשה להגיע למצב של "עודף". אני נוטל אותם מכיוון שחשבתי בכיוון של לא יעזור-בטח לא יזיק, אני לא רואה איזה נשירה ברורה, פשוט נסיגה של השיער (מפרצים) - כי כמו שאמרתי, מבחינה משפחתית לאחיי הגדולים נשר השיער כבר בגילאי 23.. (אני בן 27.5).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שיער לבן
גב' ריקי וסרמן 14/06/2015 | 13:59גיל שלום,בשנים האחרונות גם גיל ההתקרחות בגברים וגם הלבנת השיער נעשית בגיל צעיר יותר מבעבר. חלק מהחוקרים תולים זאת באורח החיים (תזונה וסטרס). שיער לבן נגרם עקב הפחתת ייצור המלאנין, לגנטיקה משקל רב וגם מסיבות נפשיות, אחד מחומרי הגלם לייצור מלאנין הינם ויטמיני B (קראתי שאתה נוטל אותם. הם גם יעזרו לך מבחינה נפשית).בתוסף ה-HNS שאתה נוטל ישנם מרכיבים נוספים הידועים כעוזרים לצמיחת שיער - יותר בהקשר של חיזוק השיער, עיכוב נשירתו ולוא דווקא בנושא הצבע. התוספים הנ"ל אינם יכולים להזיק, אם מבצעים הוראות היצרן. ממליצה לך אחת ל-3 חודשים לבצע "הפסקה" של חודשיים בנטילתם. ישנן גם המלצות שהן בגדר של "תרופות סבתא" אני לא מזלזלת או פוסלת אותן, אך מכוון שלא נעשה עליהם מחקר - קשה לי להמליץ לך עליהם. אני יודעת שיש חשיבות לשיער וצבעו, אך אנחנו חיים בעידן שלקרחות - אין דימוי שלילי. בנוסף, אם נושא צבע השיער מציק לך - תמיד תוכל לצבוע ועדיף לבצע זאת כל זמן שהכמות קטנה ולא יהיה הבדל דרסטי בכמות ובגוון עצמו. כך שתוכל להצטרף למשפחה גדולה של גברים שצובעים שערם . בריאות וכל טובהוסף תגובה
-
-
פטריות עוצמה (לת)
נועם 22/02/2022 | 11:36היי שלום האם תוסף תזונה בשם פטריות עוצמה מומלץ ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
השמנה
-
גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דמיון מודרך
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
-
תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
-
הזנת יתר
-
דקסטרן

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם יוסי לוי, Dipl CM, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון