פורום סרטן המעי הגס - עמוד 89

-
פענוח בדיקת CT
רונית 29/06/2011 | 22:57לפני שנתיים עברתי ניתוח LAR כריתה של הרקטום וגרורה בכבד, אח"כ קיבלתי כימותרפיה וקרינה לאגן. לאחר שנה שאני נקייה מסרטן, בבדיקת סי.טי התגלה "פרנכימת הריאות באונה התחתונה משמאל הודגם גוש רקמתי בקוטר 1 ס"מ אשר לא הודגם בבדיקה קודמת מתאריך. . .(מלפני שנה)" במסקנות מצויין "חשוד לתהליך משני". שאלה 1 - האם יש איזשהו סיכוי שמדובר בממצא שאינו סרטני ? האם יש בריאות המנגיומות, (בכבד יש לי שתיים) ? האם יש אפשרות תאורטית שבריאות יצמח לו בתוך שנה גוש בקוטר של 1 ס"מ והוא יהיה שפיר. שאלה 2- בבדיקת סי.טי בטן אגן חזה שכחו לצלם לי את החזה, ולכן סיטי חזה בוצע במועד מאוחר יותר (ולא עם סיטי בטן אגן) וללא יוד לא בשתיה ולא בהזרקה, האם תמיד סיטי חזה מבוצע ללא חומר ניגוד ? האם כדאי לבצע סיטי חזה חוזר עם חומר ניגוד ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
רונית, פענוח CT
דר י. זיו 02/07/2011 | 18:591 - גוש חדשמחייב ברור של דיגום הגוש ואפיונו. לא סביר שיהא שפיר אם לא היה לפני שנה וכעת בגודל 1 ס"מ. 2 - אין צורך ב CT חוזר, יש לבצע ביופסיה = בדיקת רקמההוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת דם
ניסים 12/06/2011 | 12:03שלום רב מה משמעות של תוצאת שקיעת דם ESR 69 לפני שנה עשיתי בדיקת קולונסקופיה של מעי הגס ותוצאות היה פוליפ קטן והסירו להיות במעקב עוד שנתיים. למה בכל זאת השקיעה גבוה? אבקש תשובתך בהקדם. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בדיקות דם , נסים
דר י. זיו, מומחה בכירורגיה כללית וקולופרוקטולוגיה 28/06/2011 | 14:22לחפש תהליך דלקתי במיקום כלשהו בגוף, פנה לרופא פנימאיהוסף תגובה
-
-
לאחר כריתת מעי גס
רות 30/05/2011 | 18:53נותחתי לפני כחודש בשל פוליפ במעי גס ימני ונכרת המעי הגס הימני. הפוליפ הסתבר כקרצינומה אין סיטו. נאמר לי רק לעשות קולונוסקופיה בעוד שנה. האם כך מקובל? ועוד: אני עדיין מאד תשושה ומתעייפת בקלות. כמה זמן אמורה להמשך ההתאוששות והאם זה סביר שכך אני מרגישה למרות שעבר כבר מעל חודש מאז הניתוחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
רות
דר י. זיו, מומחה בכירורגיה כללית וקולופרוקטולוגיה 28/06/2011 | 14:22בהחלט זה הטיפול: מעקב קולונו בעוד שנההוסף תגובה
-
-
בדיקות
27/06/2011 | 13:36שלום. בת 64 לאחרונה רזתה מאוד ומשקלה כ 36 קג, בבדיקות דם CEA תוצאה 15.85 CA-19-9 תוצאה 0.6 מה המשמעות? איזה סוג סרטן ובאיזה שלב להערכתך? נ.ב חולה סכיזופרנית,מטופלת בלפונקס. מעשנת המון. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בדיקות
דר י. זיו, מומחה בכירורגיה כללית וקולופרוקטולוגיה 28/06/2011 | 14:21דחוף לבצע קולונוסקופיה ו CT בטן חזההוסף תגובה
-
-
בקשה להבהרה בנוגע לממצא ב pet ct
פנינה 28/06/2011 | 13:05שלום. לפני כ 9 חודשים התגלה לי גידול סרטני שמקורו בתוספתן ( סרטן הקולון ) ובעקבות כל נותחתי והסירו את הגידול.לאחר מכן עברתי טיפול כימותרפיולאחרונה עברתי בדיקת pet ct . בתוצאתהבדיקה רשום : קיימת קליטה מוקדית ברקמה רכה בזרוע שמאל ללא ממצא מקביל ב ct וכן מצוין בסיכום הממצא כי : לא בהכרח בעלת משמעות קלינית. אבקש לדעת האם אתם יכולים לסייע לי באשר למשמעות הממצא. תודה רבה . פנינההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פנינה
דר י. זיו, מומחה בכירורגיה כללית וקולופרוקטולוגיה 28/06/2011 | 14:20לאור הרקע, ממליץ להוציאו בהרדמה מקומיתהוסף תגובה
-
-
Reflux
פוקס וילי 26/05/2011 | 15:09שלום יש לי דיברטיקולום בושט . אני סובל מרפלוקס חזק,יש לי כמה יציטות במשך היום ולאחר כל יציאה אני בן 80 יש לי כאבים בבטן. התוכל לעזור לי ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
Reflux
פוקס וילי 26/05/2011 | 20:39ערב טוב אין לי מושג היכן אפשר למצוא את התשובה של ד"ר זיו אגב , אני לוקח את התרופה LANTON ויש לי כאבי בטן ויציאות מרובות אני מבקש סליחה על ההטרדה אנא בטובכם ,נא להשיב לי . תודההוסף תגובה
-
ראה תשובתי , שלחת שאלה זהה פעמיים
דר י. זיו 26/05/2011 | 18:04הוסף תגובה
-
-
Reflux
פוקס וילי 26/05/2011 | 15:08שלום יש לי דיברטיקולום בושט . אני סובל מרפלוקס חזק,יש לי כמה יציטות במשך היום ולאחר כל יציאה אני בן 80 יש לי כאבים בבטן. התוכל לעזור לי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
Reflux
דר י. זיו 26/05/2011 | 18:03אין קשר בין רפלוס בושט לנושא היציאות. כאבי בטן> פנה לגסטרואנטרולוגהוסף תגובה
-
-
גידול במעי 4 שנים לאחר שהיה סרטן שד
רותי 11/04/2011 | 21:13שלום, לצערי זה קורה לי שוב, לפני 4 שנים עברתי למפקטומי עם כימו והקרנות וחשבתי ששם זה נגמר אבל לצערי ממש לפני שבועיים בקולונוסקופיה התגלה גוש חוסם בגובה 70 ס"מ ומעבדה הראה שזה אדן-קרצינומה. עברתי PETCT בו כתוב "קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש כ 4.6 ס"מ בקולון היורד,עם הסננה רבה נסביב ובלוטות קטנות מסביב. כל השאר מסביב נראה להם תקין. עברתי בדיקת דם למקרר 19-9 התוצאה "קטן מ 2 UML עשוי םעמיים" שאלתי - האם המרקר אומר משהו, האם לפי הערת הבודק של הסננה וכל השאר זה מרמז שאצטרך שוב כימו? אני עוברת ניתוח ביום ראשון הקרוב והיום הבנתי מה מחכה לי וזה קצת כבד. האם מתאוששים בסדר, האם אחזור לעצמי? תודה רבה וחג שמחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה רבה
רותי 02/05/2011 | 22:38הוסף תגובה
-
תשובת מומחה רותי, גידול במעי לאחר למפקטומי
דר' יחיאל זיו 02/05/2011 | 20:41אין מנוס מטיפול כימי. בכל מכון אונקולוגי יש אונקולוג ספציפי לסרטן מערכת עיכול ובטוחיני שיפנו אותך אליו. מאחל לך החלמה מהירה.הוסף תגובה
-
כימו לסרטן מעי הגס
רותי 02/05/2011 | 13:22שלום ד"ר, עברתי לפני שבועיים ניתוח הסרת גידול ותשובת מעבדה מראה ש 17 בלוטות מתוך 23 שהוצאו נמצאו נגועות. הרופא המנתח הסביר שיש צורך בטיפול כימו. אציין כי לפני 4 שנים עברתי כימו בגלל סרטן שד שהיה סיוט לכל הדיעות. הרופא טוען שכאן זה סוג אחר. אשמח מאוד לשמוע מידע כללי על כימו לסוג זה של סרטן במעי והאם קיימות אולי חלופות אחרות לעניין. חשוב לי להמשיך בשיגרת חיי ומאוד מקווה לא להקריח שוב או להרגיש מותשת מהטיפולים. אשמח גם להמלצה על אונקולוגים בתחום,תודה רבה מראשהוסף תגובה
-
אחרי הניתוח-עצירות....
רותי 26/04/2011 | 00:57שלום ד"ר, עברתי את הניתוח ביום ראשון שעבר בלפרסקופי באסותא ואני בשלבי החלמה. רציתי לשאול על פתרונות לעצירות, הומלץ לי על פגלקס ונורמלקס, הפגלקס לא מועיל ואולי גם אני קצת חוששת להתאמץ לאחר הניתוח. כיוון שאני בתקופה שעדיין אסורים עלי מזונות בעלי רכיבים סיבים תזונתיים אני קצת חסת אונים. כל עיצה תתקבל בברכה. תודה וחג שמחהוסף תגובה
-
דר' יחיאל זיו 16/04/2011 | 18:02בהצלחה, מקווה שבחרת טובהוסף תגובה
-
תודה רבה
רותי 15/04/2011 | 22:36אני עוברת ניתוח ביום ראשון הקרוב מקווה בלפרוסקופיה ומקווה לטוב. חג שמחהוסף תגובה
-
דר' יחיאל זיו 15/04/2011 | 21:45כן אני עדיין חושב לאור ניסיון של כ 28 שנה, שסיכוי גדול שהגידול ממוקם.הוסף תגובה
-
תודה, יש לי נתונים נוספים
רותי 11/04/2011 | 23:49CEA =7.1 CA15.3=20.3 מכבי מציינים שתיתכן שונות בתוצאות עד 15% בעקבות שינוי במגיבי הבדיקה ע"י היצרן. האם לדעתך ד"ר זיו המצב עודנו יכול להיות קצת אופטימי או שעכשיו התמונה נראית אחרת? המון המון תודה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה רותי, גידול בנעי לאחר למפקטומי
דר' יחיאל זיו 11/04/2011 | 23:24נראה שהגידול מוגבל לאור בדיקת ה PetCT, הסמן שציינת = ערך תקין, אך לא ציינת סמן שני, חשוב יותר והוא CEA ואני מקווה שהוא פחות מ 5. הבלוטות הקטנות נראות כתגובתיות וללא גידול לאור ממצאי ה PETCT אך תשובה סופית רק לאחר בדיקה פתולוגית של הקטע אשר יוצא בניתוח. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
בדיקתקולונסקופיה
יעקב 25/04/2011 | 21:20האם גם ביום הבדיקה עצמה מותר לאכול מהמאכלים הקלים כמובן ? אחדד את השאלה, האם צריכים להיות בצום ביום הבדיקה למעט מים עד שעתיים לפני הבדיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
קולונוסקופיה
רות 26/04/2011 | 00:59מנסיוני, חשוב להיצמד להוראת הרופא, ביום האחרון זה רק נוזלים וכמה שעות של צום אך תשאל שוב כי מעי נקי יתן תוצאות נכונות וטובות יותר. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
סדנאת צ'י קונג רפואי - הילינג צ'י קונג
ביה"ס יצירה 15/04/2011 | 19:46הילינג צ'י קונג הוא תרגול קל ללימוד שמקורו ברפואה הסינית ומיועד לחזק את יכולתו של הגוף להתמודד עם מחלות כרוניות ולשפר את איכות החיים. מחקרים רבים שנערכו במערב ובסין הוכיחו את השפעתו המיטיבה של תרגול צ'י קונג על חולים במחלות כרוניות שונות. בסדנא לומדים ביום הראשון סדרה פשוטה של 10 תרגילים שמתורגלים בישיבה על כיסא. התרגילים לא דורשים כושר גופני או רקע קודם, וניתן להמשיך בתרגול לאחר הסדנא באופן אישי עם DVD או בקבוצת תרגול. ניתן להמשיך בלימוד חלקים נוספים של התרגול ביום השני והשלישי של הסדנא. לצפייה בסרטון של התרגול ולפרטים נוספים על הסדנא אפשר לגלוש לאתר בית הספר לטאי צ'י וצ'י קונג יצירה http://www.qigong.co.il/workshop%20zvi%205.2011.htmlהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התעלמו מהודעה, אין קשר לפורום נוכחי
דר' יחיאל זיו 15/04/2011 | 21:43הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
בדיקות קשורות
-
ממוגרפיה
-
סימון לפני ניתוח
-
תרופות קשורות
-
אימטיניב
-
דפראסירוקס
-
מונחים קשורים
-
אין-סיטו (in-situ)
-
אנפלזיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב