פורום סרטן המעי הגס - עמוד 91

-
צואה רכה-מודאג
דר1234 26/02/2011 | 19:37שלום רב ד''ר, אני בן 21, בריא באופן כללי, בלי מקרים ידועים לי על סרטן במשפחה. בזמן האחרון שמתי לב שכבר יותר מדי זמן שלא הייתה לי צואה ''נורמלית'' לפי הספר אלא רכה מאוד ועם הרבה גזים במהלך היום למרות שלא היה לי שינוי בתזונה. יש לי יציאה בערך אחת ליום. אין לי כאבי בטן או חולשה אך הצואה הרכה מדאיגה אותי האם עליי להיבדק? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צואה רכה-מודאג
דר' יחיאל זיו 26/02/2011 | 20:02ששים לב אם היו שינויים בהרגלי אכילה, סוג מזון, עלייה בכמויות שתייה ליום. אם אין נקודה להצביע עליה, לאור השינוי בהרגלי יציאה ממליץ על בדיקת צואה לכללית , תרבית וביצי תולעים. במידה ותקינה > קולונוסקופיה.הוסף תגובה
-
-
פרויקט צילומי על ועם חולי סרטן ובן\ת זוגם
יובל חן 08/02/2011 | 00:19אני יובל חן, צלם מערכת בידיעות אחרונות, מעוניין לצלם פרויקט צילומי בהתמודדות חולי סרטן עם המחלה, יחד עם בני זוגם,זהו פרויקט אומנותי שיוצג בגלריה תודה ובהצלחה ורפואה שלמה יובל חן yuval.chen@gmail.com 0525558260הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יובל חן
דר' יחיאל זיו 23/02/2011 | 16:44אז פנה לחולים בבקשה. אני אינני יכול למסור מידע על שמות החולים או מצבם ללא הסכמה חתומההוסף תגובה
-
-
ממצאי סיטי
23/02/2011 | 15:19שלום רב - אמי בת 63 ועברה ניתוח להוצאת גידול בניצוח כרתו מעי דק וקולון ימני לאחר שבוע ניתוח חוזר בגלל דליפה סביב הניתוח החוזר (יש סטומה) בישי בדיקת סיטי אחרונה שעשתה אמי לפני יומיים שסיכומה החמרה ניכרת בפיזור המשני לכבד לבלוטות ברטרופיטונאום ובשער המזנטריום לגושי רקמה לאורך עלי הפריטונאום סרוזת המעי ודופן הבטן האם בסיכום זה נראה שאין מה לעשות יותר ? אשמח לתשובה מהירההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מצאי סיטי
דר' יחיאל זיו 23/02/2011 | 16:42לצערי, כן למעט טיפול כימי אגרסיביהוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה זיהוםמלאחר ניתוח מעי גס
דר' יחיאל זיו 21/02/2011 | 19:12מה השאלה ?הוסף תגובה
-
-
קולונוסקופיה
דניאלה 01/02/2011 | 07:12שלום. אני בת 36. בתקופה האחרונה יש דימום מפי הטבעת לאחר יציאה. בתחילה חשבתי שמדובר בפצע או שפשוף. בחודשיים האחרונים יששינוי בתכיפות היציאות- מיציאה אחת בבוקר- ל3-4 יציאות ביום. מיד לאחר שאניאוכלת (לא משנה הכמות ומה אני אוכלת) אני מרגישה צורך ליציאה, ולאחר שמתרוקנת (לאחר עצירות) אני לא מרגישה באמת מרוקנת. כמו כן, אני סובלת לאחרונה מאד מגזים. האם הסימנים מצביעים על טחורים? על פוליפ? יש לנורקע של סרטן במשפחה. סבתי- סרטן מעי הגס, אבי- סרטן בשלפוחית השתן. יש ליתור שבוע הבא לקולונוסקופיה אבל אני במתח.... תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דניאלה
דר' יחיאל זיו 03/02/2011 | 19:32סבירות קרובה ל 100 אחוז - לאהוסף תגובה
-
שאלה נוספת
01/02/2011 | 20:17תודה, אבל לפי התסמינים שתיארתי יכול להיות שזה פוליפ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה דניאלה
דר' יחיאל זיו 01/02/2011 | 20:15אכן חייבים לעשות קולונוסקופיה, אך רצוי לבדוק קודם צואה לכללית תרבית וביצי תולעים. במידה ותקינה > קולונוסקופיה לשלילת תהליך דלקתי כרוני או אחרהוסף תגובה
-
-
תכיפות ביציאות
גלעד 31/01/2011 | 18:20ד"ר יחיאל זיו שלום אני בחור בן 32 בריא בד"כ עוסק בחקלאות ולא מעשן וסובל מזה כעשר שנים מניפיחויות בבטן וגזים. לפני כשנה החלו אצלי שינויים ביציאות זה החל מכך שכשכל בקר הייתי קם היתה לי יציאה ועם הזמן כמעט אחרי כל ארוחה יש לי מיד יציאה, בתקופה האחרונה ( סליחה על התיאור) היציאות שלי גם משתנות בגודלם- (לפעמים קצרות וצרות ולפעמים רחבות וקצרות) - ובמרקמם ומספר פעמים ביום, וכמו כן לפעמים שורף לי קצת אחרי יציאה- (נראה לי שזה כתוצאה מפיסורה) אציין רק שאני לא סובל כלל מכאבי בטן ולא מדימומים ביציאות לפני מספר חודשים הייתי אצל רופאת גסטרו שערכה לי בדיקות דם מקיפות שכולם יצאו תקינות פרט לחיידק הליקובקטור שטופל באנטיביוטיקה. לשאלתי האם צריך קולונסופיה רופאת הגסטרו טענה שלאור בדיקות הדם התקינות ולאור זה שאין לי כאבי בטן ושאני צעיר יחסית ושאין לי רקע במשפחה של סרטן המעי היא לא חושבת שצריך. כיון שהמצב לא ישתפר אני מעוניין לבקש שוב קולנסופיה , העניין הוא שעד שזה יקרה אני ממש משתגע מכמות היציאות ומעבר לכך אני כל הזמן בסרטים שיש לי סרטן במעי או ברקטום שאלתי היא האם אתה יכול לתת לתופעות האלו הסבר אחר מעבר לסרטן במעי והאם יתכן קשר לרגישות לחלב או סוכר פירות סליחה על התוכן הארוך! תודה גלעדהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה
גלעד 01/02/2011 | 21:57תודה רבה והרבה בריאותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה תכיפות ביציאות - גלעד
דר' יחיאל זיו 01/02/2011 | 20:13תקצר היריעה מלפרט, הרצאה של לפחות שעה שאנו נותנים לסטודנטים. הסיכוי לסרטן בגילך - קטו מאד מאדהוסף תגובה
-
תכיפות ביציאות
גלעד 31/01/2011 | 20:34תודה על התשובה המהירה אני מבין שצריך קולונסופיה וזה מה שאני הולך לעשות \ השאלה היא האם יש יש עוד גורמים נוספים מעבר לסרטן שיכולים לגרום לתופעות שיש לי ושוב תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה תכיפות ביציאות - גלעד
דר' יחיאל זיו 31/01/2011 | 19:57שינוי בהרגלי יציאה מחייב קולונוסקופיה. לא משנה גילך. התורים אמנם ארוכים אך אסרטיביות לא תזיק ואם יש לך ביטוח בחברת ביטוח פרטית , אז בכלל אין בעייה.הוסף תגובה
-
-
נוירופתיה לאחר כימותרפיה
נ.ג. 30/01/2011 | 20:07בן 53, לפני כשנתיים עברתי כריתת גידול סרטני במעי הגס (קולון) ולאחר מכן 12 טיפולי כימותראפיה. בטיפול האחרון החלו תופעות של נורופתיה בכפות הידיים והרגליים. עם הזמן המצב בידיים השתפר מאוד, אך בכפות הרגליים עדיין מציקות התופעות של נימול וחוסר תחושה. בהתחשב בכך שעברו כבר כ- 18 חודשים מאז סיימתי את הטיפול הכימי, והתופעות עדיין קיימות ברגליים, האם יש טיפול שיכול לסייע בהיעלמות התופעה או החלשתה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נוירופתיה
דר' יחיאל זיו 30/01/2011 | 23:16לא שידוע לי, ממליץ לפנות לנוירולוגהוסף תגובה
-
-
פוליפים
אליק ברונשטיין 26/01/2011 | 22:20ערב טוב ד"ר זיו הנכבד, לאחר שביצעו לי בדיקת סיגמאידוסקופיה נמתאו 2 פוליפים, אחד ססילי 0.8 ס"מ אחד על גבעול עד 2 ס"מ. כרגע הדימומים הרקטליים פחתו והיציאות השתפרו והסתדרו, השאלה היא : האם פוליפים יכולים לקטון עם הזמן בניהול אורח חיים תקין ובריא? והאם אפשר לא לכרות אותם כרגע ולבדוק כל כמה שנים מה מצבם ולהיות במעקב ורק אם הם יגדלו לכרות אותם או בכל זאת לעשות קולונוסקופיה ארוכה וכריתת פוליפים? במשפחה אין היסטוריה של מחלות מעי/ בן 28 . אודה מראש להתייחסותך הנדיבה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פוליפים
דר' י. זיו מומחה בכירורגיה כללית וקולו-פרוקטולוגיה 27/01/2011 | 00:39חיבים !!!! לכרות. מוזר שלא עשו זאת בעת הקולונוסקופיההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
בדיקות קשורות
-
רמת מטבוליט 6-TG של אימורן בדם
-
קולונוסקופיה וירטואלית
-
תרופות קשורות
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
דפראסירוקס
-
מונחים קשורים
-
אאוזינופיל
-
אונקולוגיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב