פורום סרטן המעי הגס - עמוד 90

-
קולונוסקפיה וירטואלית
מיכאל 07/04/2011 | 10:02שלום ד"ר זיו! במכון מור מבצעים בדיקת קולונוסקפיה וירטואלית, התרשמתי שיותר קל לעבור אותה (לנבדק), האם בדיקה זו אמינה? האם היא מגיעה לאותם תוצאות כמו הבדיקה הרגילה? האם אתה ממליץ לעשות את בדיקה זו, במקום הבדיקה הרגילה? תודה ד"ר זיו. מיכאל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
virtual colonoscopy - Michael
Y. Ziv 08/04/2011 | 14:29Yes I recommend (sorry for the english but I am outside Israel).הוסף תגובה
-
-
מזל סרטן (לת)
אהרון גבע HOT 04/04/2011 | 16:59שלום לחברי הפורום, הערב תושק ב-HOT3 וב-HOT VOD סדרה חדשה בשם "מזל סרטן" ("The Big C"). בנוסף להיותה דרמה קומית מצליחה וזוכת פרס "גלובוס הזהב", בכיכובה של שחקנית הקולנוע לורה ליני, הסדרה סומנה כפורצת דרך, עקב היותה הקומדיה הראשונה לעסוק במחלת הסרטן על המסך הקטן. רשת הכבלים האמריקאית המובילה "שואוטיים" מביאה לראשונה סדרה המגוללת את סיפורה של חולת סרטן בפן הומוריסטי, שזכתה לשבחי המבקרים ולאהדת הקהל. קטי ג''ימיסון (ליני) היא מורה מהפרברים בשנות הארבעים לחייה, שדווקא מחלת הסרטן הסופנית שאובחנה בגופה, עליה היא לא מגלה גם לקרובים אליה, גורמת לה למצוא תקווה והומור בשגרה האפרורית. אותה שגרה הפכה אותה לאישה מאופקת וסגפנית, שמפקחת על כל הסובבים אותה. קטי מחליטה שמרגע האבחון והלאה עליה לעשות שינויים דרסטיים, שהייתה צריכה לעשות מזמן, ומבטלת את הצורך שלה לרצות את סביבתה בשורה של בחירות אנוכיות, שיתאימו אך ורק לצרכים שלה. אחרי שהיא איבדה את עצמה, זה הזמן שלה למצוא מה עושה אותה, ורק אותה, מאושרת. הזמן שלה יקר מדי, וזה הזמן ללכת על הקצה, להתעמת עם כולם, לעשן, לשתות ולזלול, וכמו שבחרו יוצריה כסלוגן של הסדרה- לתפוס את החיים בביצים. לצדה של ליני מככבת שורה מכובדת של שחקני קולנוע- אוליבר פלאט ("2012", "פרוסט/ניקסון"), סינתיה ניקסון ("סקס והעיר הגדולה"), גבורי סידיבי ("פרשס"), ואפילו ליאם ניסן בהופעת אורח טלוויזיונית נדירה. אנו מקווים שתאהבו את הסדרה החדשה והחשובה, שמעלה את הנושא לדיון בצורה חדשנית שלא נעשתה עד כה בטלוויזיה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מזל סרטן
אהרון גבע HOT 04/04/2011 | 16:47שלום לחברי הפורום, הערב תושק ב-HOT3 וב-HOT VOD סדרה חדשה בשם "מזל סרטן" ("The Big C"). בנוסף להיותה דרמה קומית מצליחה וזוכת פרס "גלובוס הזהב", בכיכובה של שחקנית הקולנוע לורה ליני, הסדרה סומנה כפורצת דרך, עקב היותה הקומדיה הראשונה לעסוק במחלת הסרטן על המסך הקטן. רשת הכבלים האמריקאית המובילה "שואוטיים" מביאה לראשונה סדרה המגוללת את סיפורה של חולת סרטן בפן הומוריסטי, שזכתה לשבחי המבקרים ולאהדת הקהל. קטי ג''ימיסון (ליני) היא מורה מהפרברים בשנות הארבעים לחייה, שדווקא מחלת הסרטן הסופנית שאובחנה בגופה, עליה היא לא מגלה גם לקרובים אליה, גורמת לה למצוא תקווה והומור בשגרה האפרורית. אותה שגרה הפכה אותה לאישה מאופקת וסגפנית, שמפקחת על כל הסובבים אותה. קטי מחליטה שמרגע האבחון והלאה עליה לעשות שינויים דרסטיים, שהייתה צריכה לעשות מזמן, ומבטלת את הצורך שלה לרצות את סביבתה בשורה של בחירות אנוכיות, שיתאימו אך ורק לצרכים שלה. אחרי שהיא איבדה את עצמה, זה הזמן שלה למצוא מה עושה אותה, ורק אותה, מאושרת. הזמן שלה יקר מדי, וזה הזמן ללכת על הקצה, להתעמת עם כולם, לעשן, לשתות ולזלול, וכמו שבחרו יוצריה כסלוגן של הסדרה- לתפוס את החיים בביצים. לצדה של ליני מככבת שורה מכובדת של שחקני קולנוע- אוליבר פלאט ("2012", "פרוסט/ניקסון"), סינתיה ניקסון ("סקס והעיר הגדולה"), גבורי סידיבי ("פרשס"), ואפילו ליאם ניסן בהופעת אורח טלוויזיונית נדירה. אנו מקווים שתאהבו את הסדרה החדשה והחשובה, שמעלה את הנושא לדיון בצורה חדשנית שלא נעשתה עד כה בטלוויזיה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אהרון גבע HOT - עברתם את גבול הטעם הטוב
דר' יחיאל זיו 04/04/2011 | 16:59חוסר טעם משווע, אך ין פלא כשמדובר בשיווק ופרסום. עברתם את גבול הטעם הטובהוסף תגובה
-
-
סרטן רקטום גרורתי - כבד, טחול ולימפה
אריאלה 01/04/2011 | 20:11ד"ר יחיאל זיו תודה על תשובתך, אם הבנתי אותך נכון ישנה אפשרות שהגידול נסוג משמעותית אתה מתכוון לגידול בסרטן הרקטום, ובמקרה כזה ניתן לפתוח את הבטן ולהוציא כל דבר שנראה כגידול, הכוונה שלך גם לגרורות בכבד, טחול ולימפה. מה אחוזי הצלחה וסכנות בניתוח כזה, והאם ניתן להבטיח שלא תהיה חזרה של סרטן. ולאיזה אוכלוסיה מתאים ניתוח כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אריאלה
דר' יחיאל זיו 02/04/2011 | 19:25ממליץלך לפנות בכל השאלות הנוגעות לניתוח זה לדר' ניסן, מחלקה כירורגית, הדסה הר הצופים.הוסף תגובה
-
-
חתמו על עצומה שמטרתה להניע ממשלות להשקיע יותר במאבק במחלות הסרטן
האגודה למלחמה בסרטן 07/02/2011 | 11:42העצומה לעולם ללא סרטן היא כלי שמטרתו להניע ממשלות להשקעה במאבק במחלות הסרטן הגובות מחיר כבד בחיי אדם ובנטל הכלכלי שהן יוצרות. העצומה מאורגנת על ידי ארגון הסרטן הבינלאומי (UICC), שהאגודה למלחמה בסרטן היא נציגתו בישראל. לחתימה על העצומה הכנסו לאתר האגודה למלחמה בסרטן www.cancer.org.ilהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כמרפא בגישת הביורגונומי, שאלתי לאגודה: האם כוונתכם כנה?
יורם גני 01/04/2011 | 17:13ואם בגישת הביורגונומי, ישנה אפשרות לרפא סרטן לחלוטין, מדוע ישנה עצימת עיניים מריפוי זה? את המדען וילהלם רייך, העלו על המוקד כך שהכוונה לרצונכם יכולה להיות, שיופנו יותר כספים למחקר ואולי גם לאגודה. עצתי היא שתעמיקו במחקריו של המדען הדגול וילהלם רייך, התשובה נמצאת שם. הריפוי בגישת הביורגונומי אימץ אותה לפני 20 שנה בזכות רפי רוזן שגילה את "טכניקת העיפעוף" שמקבילה ביכולותיה ל- MRI. לריפוי הביורגונומי הצלחות מרשימות בריפוי סרטן וביכולתו לגרום לכך שסרטן לא יאיים יותר על חיינו. אשמח אם תקראו מאמר שכתבתי ופורסם באתר "reader" תחת הכותרת : "מחלת הסרטן בראי הביורגונומי - ניתנת לריפוי? כן! " אני מתנצל אם פגעתי בכבודו של מישהו ואהיה מוכן להוכיח דברי אלה בפני כל מבחן רציני שההתייחסות אליו לא תהיה כמו היחס של "שרות התרופות האמריקאי" למדען וילהלם רייך, בניצוחו של מקרטי... אפשר לקרא עוד בויקיפדיה. בברכה, יורם גניהוסף תגובה
-
-
סי.טי תלת פאזי וסי.טי פט
מיכל 23/03/2011 | 18:02שלום בקולונוסקופיה התגלה תהליך בשרני פרסתי מדמם פריך ונוקשה ברקטום. הופניתי לעבור את שתי הבדיקות הנ"ל בנוסף לאולטרהסאונד. האם סי.טי פט אינו כולל סי.טי תלת פאזי? אני חוששת להחשף פעמיים לקרינה תוך פרק זמן קצר. האם תהליך האבחון יהיה חסר אם לא אעשה סי.טי תלת פאזי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
סי טי
דר זיו 23/03/2011 | 21:19ממש לא.הוסף תגובה
-
-
תפריט ארוחות מיוחד לתקופת הטיפולים
11/03/2011 | 16:54לפני למעלה משנה נפטרה אמי מסרטן המעי הגס. בעקבות ההתמודדות שלה עם הטיפולים וההתמודדות שלי כמלווה, הקמתי מענה ייחודי לבעיות התזונה לתקופת הטיפולים. לפרטים נוספים ולקבלת ערכת טעימות יומית חינם פנו במייל : shachar23@bezeqint.netהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ארוחות מיוחדות - לכל המתענינים
דר' יחיאל זיו 11/03/2011 | 20:38ברמה המקצועית אינני יכול להעיד מבחינה מדעית לגבי "ערכת טעימות"הוסף תגובה
-
-
CT לאחר ניתוח גידול בקולון
יונית 06/03/2011 | 18:03שלום בצעתי CT למעקב לאחר 8 חודשים מהנתוח בו הוסר חלק מהקולון -גידול ממאיר הCT נראה תקין כבד בגודל ומרקם תקין,טחול לבלב ואדרנלים גודל ומרקם תקין כליות בגודל תקין ללא הידרונפזיס לאהודגמו בלוטות לימפה מוגדלות ברטרופיטונאים, אגן או מפשעה לולאות מעיים ללא עיבוי דופן או הרחבה בולטת מצב לאחר כריתה חלקית של הקולון ללא גושים סביב הסיכות הניתוחית, ללא הסננת שומן קשרי לימפה מוגדלים באזור הנתוח בקע טבורי קטן המכיל שומן שני הסעיפים האחרונים מדאיגים אותי, אודה לך אם תאיר את עיני היות ואני מוזמנת לרופא רק בעוד שבועיים תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
יונית
דר זיו 07/03/2011 | 11:11זה טוב מאד. על הצד הבטוח הייתי ממליץ על PET-CTהוסף תגובה
-
המרקרים הם
07/03/2011 | 10:35CEA 2.9 CA19-9 11.9 תודה תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה יונית
דר' יחיאל זיו 07/03/2011 | 09:14לגבי קשרי לימפה מוגדלים : אשמח לדעת מה עם בדיקת סמנים CEA ו - CA 19-9 , ממליץ לעבור PET-CT על מנת לוודא שאין בעייה בבלוטות. לגבי בקע טבורי - אם לא מפריע לך (כאב, נפיחות) > אין הכרח לנתחהוסף תגובה
-
-
הסבר
רקפת 28/02/2011 | 01:32ביצעתי בדיקת דם סמוי והתוצאה היתה ocullt blood stool חיובי 2/6 חיובי 2/6 מה זה אומר ? האם יש סיבה לדאגה? לציין כי אני בת 57 פלוס בריאה בד"כ ללא כל בעיה רפואית, חוץ תקופה מסוימת שסבלתי מטחורים מדממים בכל פעם שאכלתי מטוגן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רקפת
דר' יחיאל זיו 04/03/2011 | 16:15קולונוסקופיה, מה לא ברור. ? בקרירה הארוכה שלי ראיתי גם פספוסים בקולונוסקופיה. שיהיה לך סו"ש נעים ובזה אנו מסיימים את התכתבותנו.הוסף תגובה
-
01/03/2011 | 23:32לפני שאקבע תור לקולנוסקופיה עפ"י המלצתך ... אשאל שוב את השאלה שטרם קיבלתי עליה תשובה. האם אתה ממליץ שאבצע בדיקת דם סמוי חוזרת בביתי כיוון שהשבוע איני סובלת מדימומים ...כפי שסבלתי בעת הבדיקה שתוצאותיה היו חיוביות. והסיבה לשאלה שלי היא : שלפני חצי שנה דאגתי לבצע את הבדיקה בימים טובים (ללא דימומי טחורים) ועובדה שהתקבלה תוצאת בדיקה שלילית. (נ.ב. -בת 57 בריאה)
הוסף תגובה
-
תשובת מומחה רקפת
דר' יחיאל זיו 01/03/2011 | 19:54זו הייתה המלצתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה שאלה חוזרת
דר' יחיאל זיו 01/03/2011 | 19:52מה השאלה ?הוסף תגובה
-
רקפת- תיקון טעות התכוונתי לקולנוסקופיה
01/03/2011 | 15:29הוסף תגובה
-
תוצאות בדיקת דם סמוי
01/03/2011 | 15:25אני בת 57 + . ביצעתי בדיקה ביתית לדם סמוי בצואה. תוצאותיה = חיובי חיובי 2/6 אציין כי בעת הבדיקה סבלתי מעט מדימומי טחורים. לפני כחצי שנה ביצעתי את אותה בדיקה (לא בתקופת הדימומים)ותוצאותיה יצאו שליליים. 1.שאלתי....האם הבדיקה אמורה להתבצע בעת יציאה נקיה מדם ? 2. האם אתה ממליץ לי לבצע שוב את אותה בדיקה (כשהפעם זה יהיה על נקי) 3. קיבלתי תשובה בפורום הנוכחי כי עלי לבצע קולפוסקופיה בהקדם, אולם לא ברור לי אם זו היתה תשובתך או המלצה של אדם אחר.... חתימתך לא הופיעה בתשובה שהתקבלה.הוסף תגובה
-
שאלה חוזרת לד"ר זיו
01/03/2011 | 15:05אני בת 57 +הוסף תגובה
-
רקפת
28/02/2011 | 11:12חייבת קולנוסקופיה ובהקדם, בהנחה שלא עשית לאחרונה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
בדיקות קשורות
-
ביופסיה
-
בדיקות סקר
-
תרופות קשורות
-
דפראסירוקס
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
מונחים קשורים
-
אלבומין
-
אדנוזין טריפוספאט (ATP)

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב