פורום אנדוקרינולוגיה - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ברור בדיקה
גולדי 06/12/2023 | 17:49שלום וברכה, סובלת מפעילות יתר מטופלת ב מרק פטיזול הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקת tsh rep ab רופא המשפחה לא מבין מה היא בקשה ונתן לי בדיקת אנטי זירואיד פרוקסיד האם זו אותה בדיקה פשוט אין גישה לאנדיקרונולוגית ומחכה כבר 6 חודשים ...ותור לשאול אותה זה עוד שלושה חודשים ? למה היא מיועדת ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה TSH REC
ד"ר נירית אבירן 08/12/2023 | 18:30זו בדיקה ספציפית לגרייבס הקוד בכללית 72187
-
-
תופעות לוואי מפרוטאו
לילי 03/12/2023 | 12:14שלום רב, התחלתי הזרקה עצמית בשל ירידה בצפיפות העצם. אחרי ארבע פעמים (פעמיים בשבוע כדי להתרגל) הופיע ורטיגו שארך שבע שעות. לא הלכתי ישר, והרופא הציע לשלול ארוע מוחי. תודה לאל, זה לא זה. בדף התופעות של התרופה מצאתי ''ורטיגו''. האם מנסיון אפשר להמשיך עם התרופה או שזו תופעה חוזרת? בתודה ליליפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ורטיגו
ד"ר נירית אבירן 04/12/2023 | 18:25תצטרכי לנסות ולהיות במעקב רפואי
-
-
Cah ומחסור בחלב אם
אנונימית 04/12/2023 | 13:23מאובחנת עם cahמגיל ינקות ונוטלת בפדנזון 7 מ"ג מחולק 2 מ"ג בבוקר ו5מ"ג בערב אחרי הריון ולידה תקינים השאלה היא כזאת 1) האם כתוצאה מהcah יש מחסור בחלב? (יש חלב אבל לא במצב מספיק הילדה לא שובעת כי אין מספיק חלב אין הרגשה של גודש) 2) איזה ויטמינים ניתן לקחת לצורך ייצור החלב)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CAH
ד"ר נירית אבירן 04/12/2023 | 18:25לא מוכר לי, ופרדניזון לוקחים פעם ביום בערב
-
-
סוכר בצום בעת נטילת סקסנדה
יסכה 30/11/2023 | 12:21שלום רב, בת 31, לא סוכרתית, ברקע שחלות פוליציסטיות ותת פעילות של בלוטת התריס (מאוזנת עם אלטרוקסין). לוקחת זריקות סקסנדה עבור הרזיה, התחלתי לפני שנה. ירדתי 15 קילו. יש משהו מוזר, שהסוכר בצום רק הולך ועולה מאז שהתחלתי ליטול את הסקסנדה. בבדיקות דם לסוכר בצום, לפני שהתחלתי את הזריקות היה תוצאה של 77. כשלושה חודשים לאחר התחלת הזריקות עלה ל 85. כשלושה חודשים נוספים אח"כ עלה ל 91. וחמישה חודשים נוספים אח"כ, כלומר זה יצא לפני מספר ימים, עלה ל 92. אני יודעת שזה עדיין בטווח התקין, אך זה מדאיג אותי שהסוכר הולך ועולה בעקביות מבדיקה לבדיקה. זאת למרות שאני מקפידה על תזונה בריאה. שאלותי: 1) איך זה ייתכן שדווקא עם נטילת הזריקות, שאמורות לגרום לוויסות רמות הסוכר בדם, הסוכר בצום גבוה עוד יותר מלפני שנטלתי את הזריקות? 2) האם העובדה שהסוכר עולה מבדיקה לבדיקה אומרת שעלולה להתפתח סכרת? תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תודה על התשובה - המשך
יסכה 01/12/2023 | 12:50תודה על התשובה. שכחתי לציין שיחד עם בדיקת סוכר בצום האחרונה שביצעתי (שיצאה 92) עשיתי גם המוגלובין מסוכרר שיצא 5.1 כך שכרגע אין סכרת, אבל זה עדיין מוזר שהסוכר עולה בצום יחסית לבדיקות קודמות. מתשובתך אני מבינה שזה שהסוכר עולה בצום מבדיקה לבדיקה זה מצב מדאיג שעלול לרמז על התפתחות סכרת? ואני לא מבינה, איך זה ייתכן שזה קורה דווקא עם הסקסנדה, שאמורה להוריד את הסוכר, כשלפני שלקחתי את הזריקות - הסוכר היה הרבה יותר נמוך, כאמור? -
תשובת מומחה סקסנדה
ד"ר נירית אבירן 01/12/2023 | 07:50סקסנדה אמורה בהחלט להוריד את רמות הסוכר כך שחשוב מאד לעקוב שלא מתפתחת סוכרת בפרט אם עדיין יש עודף משקל וודאי אם יש סיפור משפחתי, מזכירה שאסור להמישכה בהריון
-
-
פיענוח בדיקות דם
אאאא 30/11/2023 | 10:12שלום. בת 37. ממתינה לבירור פרופיל הורמונלי לאחר הפסקת גלולות. כרגע בחפיסה אחרונה של גלולות ביצעתי בדיקת דם כללית ובטעות לקחו לי גם פרופיל הורמונלי למרות שאני עם גלולות( ההפניה פשוט הייתה במערכת אז עשו). התשובות בהתקבלו על גלולות פרוגסטרון 0.5 אסטרודיאול קטן מ 37 Fsh 1.87 Lh 1.49 טוטסטרון 0.92 Shbg 184.76 Free androgen 0.5 האם ממצאים אלו חריגים אפילו שנעשו בגלולות וצריכים להדליק נורה אדומה או שאין להתייחס אליהם בגלל הגלולות? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פרופיל הורמונלי
ד"ר נירית אבירן 01/12/2023 | 07:49לחזור אחרי חודש בלי גלולות
-
-
הרכב בטבלית יוטירוקס
הריונית 24/11/2023 | 15:42היי, אני שבוע 15 להיריון. נוטלת יוטירוקס לאיזון הבלוטה. כעת קיבלתי הודעה שהשתנה הרכב התרופה (צוין שזה שינוי בהרכב הלא פעיל). האם עלול להשפיע על תפקוד התרופה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יוטירוקס
ד"ר נירית אבירן 28/11/2023 | 22:15ההרכב השתנה בתחילת החודש -
שינוי בהרכב
יוטי 26/11/2023 | 14:22רק היום נודע לי שיש שינוי בהרכב. כבר חודשיים לפחות אני מסתובבת עם כאבי ראש, סחרחורות וחולשה ואז נזכרתי שאלה התופעות שהופיעו עם השינוי באלטרוקסין. קופת חולים כללית לא יידעה שוב את הלקוחות שלה. בושה. לא הספיק להם מחדל האלטרוקסין -
תשובת מומחה יוטירוקס
ד"ר נירית אבירן 25/11/2023 | 08:02יש לבדוק TSH חודש מההלפה, זו הדרך היחידה לדעת
-
-
קשריות (לת)
שרי 28/11/2023 | 20:27שלום התגלה אצלי בבדיקת אולטרסאוד קשרית סולידית היפואקגנית בקוטר 0.4 סמ . האם זה מסוכן ? והאם קשריות בבלוטת התריס יכולות להעלם ?פתח בחלון חדש -
אולטרסאונד us צוואר בלוטת המגן
Lin 22/11/2023 | 11:40שלום לך אתאר לך בפירוט ברשותך אשמח מאוד מאוד לדעתך 🙏🙏 בינואר 2023 לפני עשרה חודשים: בדיקת us אולטרסאונד צוואר : בלוטת המגן : איסטמוס בגודל לא מורחב מרקם אחיד, אונה ימנית בגודל לא מוגדלת מרקם מעט לא אחיד עם קשריות היפואקוגניות זעירות מפוזרות הגדולה באספקט לטרלי כ 4 מ"מ, אונה שמאלית בגודל לא מוגדלת מרקם מעט לא אחיד עם קשריות היפואקוגניות זעירות מפוזרות ווסקולריזציה רגילה של רקמת הבלוטה, בלוטות רוק : מצד ימין פרוטיס הדגמה תקינה, תת לסתית הדגמה תקינה, מצד שמאל פרוטיס הדגמה תקינה תת לסתית הדגמה תקינה, פארתיירואיד: לא הודגמו בלוטות פארתיירואיד מוגדלות דו צדדי רקמות רכות מצד שמאל הדגמה תקינה של הרקמות הרכות, לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מצד ימין הדגמה תקינה של הרקמות הרכות, לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בדיקה us צוואר נובמבר 2023: נערכה סריקה מאזור הסינפיזיס מנטי ועד לפוסה היוגולרית, צוואר קדמי נראה חופשי, הסטרוקטורות שמורות בקו האמצע. בלוטת המגן: איסטמוס ברוחב תקין 0.19 ס"מ מרקם אחיד גבולות שמורים אונה ימנית: רוחב 1.3 סמ, גובה 1.41 סמ, עומק 1.24 סמ, איננה מוגדלת, הודגמה קשרית הטרוגנית בקוטר 0.35 ס"מ, הקשרית איננה היפרווסולרית בביצוע בדיקת דופלר צבע. גבולות האונה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים. שרירים תקינים. רקמה תת עורית חופשית. בצוואר ימין: אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר. אונה שמאלית רוחב 1.39 סמ, גובה 1.1 סמ, עומק 1.15 סמ , איננה מוגדלת מרקמה אחיד. גבולות האונה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים.רקמה תת עורית חופשית. בצוואר שמאל: אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר. לסיכום: הודגמה קשרית קטנה ובודדת באונה הימנית של בלוטת המגן TIRADS 2 בדיקת TSH תקינה לגמרי 4, אשמח מאוד לדעה שלך.. טיפה לחוצה בגלל ההבדל בבדיקות מלפני עשרה חודשים ועכשיו🙏🙏🙏פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה US
ד"ר נירית אבירן 25/11/2023 | 08:02על פניו אין סיבה לדאגה
-
-
סוכרת נעורים
ליה 21/11/2023 | 11:00שלום. מדי פעם אני מודדת סוכר עצמאית באמצעות מד סוכר של פריסטייל אופטיום. לאחרונה לאחר ארוחה הסוכר שלי מגיע לרמות של 180-190 לאחר ארוחה, גם אם לא גדולה במיוחד, וחוזר לנורמה אחרי צום. כשאני מודדת לבן זוגי אחרי אותה ארוחה הפיק שלו הוא 120. האם יכול להיות שבגלל שאני מגיעה לפיקים מאוד גבוהים אני בסיכון לסוכרת מסוג 1 או לקראת תחילתה? מה עליי לעשות? אני שואלת רק לגבי סוכרת מסוג 1. אני בת 32פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סוכר
ד"ר נירית אבירן 21/11/2023 | 23:07עניתי לך בפורום אחר
-
-
פרולקטין גבוהה
אמא לבן 12 מודאגת 21/11/2023 | 07:28לבן שלי מגיל 9 יש שיער ערווה ובית שחי ושפם שמרבה עם הזמן היום הוא בן 12.8 ובגובה הוא נמוך לעומת בני כיתתו (יד מעט ילדים שגם הם בגובה שלו.. השאר גבוהים ממנו בראש לבין חצי מטר..) בבדיקות הורמונים שביצענו ראיתי שהפרולקטין שלו גבוה מעל הטווח ב312.2 רציתי לדעת מה זה אומר ומה עלי לעשות. יש לציין שהבדיקה מאוגוסט בה הבן שלי היה בן 12.8 ואף אחד מהקופה לא הסב את תשומת ליבי.. במקרה ראיתיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בן 12
ד"ר נירית אבירן 21/11/2023 | 23:06תפני לרופא הילדים
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים