פורום טיפול בכאב - עמוד 103
-
כאבים כרוניים נודדיםימית 29/07/2014 | 17:01שלום רב אני סובלת מכאבים נודדים בגוף בצוואר בכתף ובקרסול שבכל פעם זה פשוט מתחלף בין הצד הימיני לצד השמאלי, אני מרגישה כאילו השריר מכווץ לאחרונה עברתי משבר וסטרס קשה ביותר תופעה זו הגבירה את הסימפטומים והכאבים לבלתי נסבלים, אני גם מרגישה בדיכאון ומבחינה ריגשית מאוד מתוחה האם יש טיפול שיכול לעזור לי להוריד את כל המתח בגוף והכאביםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים נודדים
מר גבעון פלד 31/07/2016 | 10:58תצורת הכאב שמקורו במערכות שריר ורקמה רכה מורגש כמעט תמיד כנודד, לא ברןר ואף לא הגיוני. צריך לבצע איבחון פיזי אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי על מנת לנסות ולמצוא את הפתרון לכאב.הוסף תגובה
-
שלום
שירב 30/07/2016 | 20:06אשמח לדעעת אם מצאת אבחון או טיפול לבעיה שתארת כי אני סובלת מאותו הדברהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים נודדים
מר גבעון פלד 30/07/2014 | 15:55מערכות השריר מהוות גם מערכות הגנה ובכל מצב בו הגוף או ליתר דיוק המערכת האוטונומית שלו מאתרת "סכנה" היא נועלת מערכות שריר באמצעות נקודות טריגר. זוהי סיבה נפוצה לכאב נודדים, כרוניים ואקוטיים. ניתן לטיפול באמצעות גישה טיפולית הנקראת שיקום אורטופדי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים נודדים
-
הלכתי לרופא המטפל בקשר לכאבים והממצא בMRIשי 21/07/2016 | 14:39הלכתי לכירוגיה חזה. אם הממצא שמצאו לי בצקת מסביב לסטרנום . והעוד משהו שרשמו מתאים לחבלה . בקיצור הוא אומר , אין הרבה מה לעשות.. הוא טוען שזה חבלה והטיפול הוא רק נגד כאב . או מרפאת כאב זריקה תחת שיקוף. אז גם הלכתי למרפאת כאב והם אומרים אם אני רוצה זריקה קורטיזון סטרואידים . השאלה שלי אלייך האם הדבר יכול לעזור לאור הממצא בMRI? אני יותר חושש מתופעות לוואי של זה ומקרינה מהשיקוף. והרבה קראתי שזריקות לא ירפאו את הכאב . אולי מעט יעזרו לזמן קצר אבל לפתור את הבעייה לא . לכן אשמח מימך כאחד שעוסק שנים בתחום הכאב. להאם כדאי יהיה לי לאור כל מה שעברתי בדיקות . ועדיין סובל שנה מלאה מכאב חזק. ללכת לזריקה כזאת ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 24/07/2016 | 12:23השאלה בנושא הקרינה היא כמה קרינה ספגת, אם עשית הרבה הקרנות עלולה להיות לזה השפעה מצטברת, אם לא לרוב אין חשש. בכל מקרה בגלל הסבל שאתה מתאר לא הייתי פוסל את הזריקה האמורה. אשמח לשמוע מה החלטת ומה קרה אחרי. אם תחליט שלא ניתן לנסות לטפל בך באמצעות שיקום אורטופדי למרות שהתאור שלך לא כל כך מתאים לטיפול.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
-
כאבים חדים בחזה צד שמאלשחר 19/07/2016 | 13:09שלום גבעון, יש לי שאלה בקשר לכאבים חדים בצד שמאל. לפני כשבועיים התחילו לי כאבים חדים בצד שמאל אשר מתקיימים בעיקר בזמן מנוחה,נשימות ארוכות,צחוק,גיהוקים. כמו כן בכל נשימה מרגיש כאב חש קטן ועם גודל הנשימה כך הכאב גדל. אני כרגע נמצא בקורס כלשהו ואינני יכול לגשת לרופא. רציתי לדעת מה לדעתך זה יכול להיות בכל מקרה כשאגיע הביתה אפנה ישר לרופא. המון תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבים בצד שמאל
שחר 20/07/2016 | 17:19אוקי המון תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בנשימה בעיקר במנוחה
מר גבעון פלד 20/07/2016 | 17:10אוקי. התאור תואם כאב שעלול לנבוע מטריגרים פעילים בשרירי עזר נשימתיים כגון שריר המעלות. מערך התנועה מתפקד גם כמערך הגנה ולעיתים נקודות טריגר הננעלות להגנה גורמות לכאב מקומי או מוקרן דווקא במנוחה. הייתי ממליץ לך לפנות למטפל מתחום השיקום האורטופדי או הטריגר פוינט טראפיהוסף תגובה
-
כאבים בצד שמאל
שחר 20/07/2016 | 16:55לא. הכאב הוא בעיקר במנוחה,בזמן מאמץ גופני הכאב הוא יותר סביל מאשר במנוחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בנשימה
מר גבעון פלד 20/07/2016 | 15:55האם יש התגברות כאב במאמץ גופני? גם אם לא משמעותי כמו עליה במדרגות?הוסף תגובה
-
כאבים בצד שמאל
שחר 20/07/2016 | 14:34לא היו מקרי נפילות/מכות וגם לא התקפות שיעול. אין בעיות גם במשפחה. הכאבים הם כאבים חדים שמורגשים במהלך כל היום אך בעיקר במנוחה ובנשימות עמוקות מה שמקשה עליי מאוד לישון. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בנשימה
מר גבעון פלד 20/07/2016 | 10:27בוקר טוב. האם היה ארוע כלשהוא, נפילה, מכה או אפילו התקפת שיעול שלאחריה התחיל הכאב? האם יש בעיות רקע? אשמח גם לפרטים אישיים של גיל, גובה ומשקל.הוסף תגובה
-
כאבים בצד שמאל
-
עזרה בפענוח MRI חזה יש תשובות בפנים..שי 17/07/2016 | 01:00היי לפני שנה מלאה החלקתי מאופניי בכביש בפנייה חדה זרקתי להגן מפני הנפילה ידיים ומאז ועד היום נוצר לי כאב חריף וחזק מאוד באזור אמצע בית החזה הסטרנום. עשיתי מיפוי עצמות חצי שנה אחרי לא מצאו כלום. לפני שבוע עשיתי גם MRI לחזה ומצאו לי כל מיני דברים שאין לי מושג מה זה אומר אשמח לעזרה בפענוח מה זה אומר בידיוק למה הכאב עצום וזה שנה מלאה שלא עובר ואני כבר מיואש. תשובות להלן תוצאות של סריקת סטרנום : הבדיקה בוצעה בטכניקת במישור STIR T1 ' T2 במישור אקסיאלי , סאגיטלי וקורונלי. הודגם בצקת מח עצם מסביב לזווית של הסטרנום הקדמי . אין סימנים של תזוזה בין הצדדים . אין שינוי עמדה , סיגנלים נמוכים ב - T1 בחלק הסאגיטלי וגבוה ב- T2 בקורונלי, מתאים ל- BONE BRUISE . זהו זה יש אז סיבה לכאבים הבלתי ניסבלים שנה מלאה? מה עושים מה זה אומר הכל אני מאוד מאוד מודאג וסובל תודה רבה לך . מחכה לתשובה בנרות !הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 18/07/2016 | 15:10כפי שציינתי יהיה נכון לאבחן אותך פיזית על ידי הרופא המטפל ואז להמליץ. לך לתור הקרוב, תשאב מידע, אל תפחד להיות נודניק ותשאל הכל עד שתקבל תשובות. לא נראה לך לך לחוות דעת נוספת גם אם פרטי, הכל על מנת להבין ולקבל את המידע שיפסיק לך את הכאב.הוסף תגובה
-
אז הטיפול זה מרפאת כאב?
שי 18/07/2016 | 12:02אז אחרי הממצאים האלה בmri שמצאו בצקת מסביב לסטרנום .. האם אז הטיפול המתאים זה טיפול זריקות במרפאת כאב? האם זה יכול לפתור את הבעייה להעביר את הבצקת ואת הכאבים הנוראים? יש לי תור כמו שאמרת התורים לכאב ארוכים מאוד . יש לי תור סוף השבוע הזה . התור הבא לכאב רק 2017 . עכשיו רופא חזה לא הצליח לראות לפני התור לכאב. לכן אני צריך המלצה שלך . האם מרפאת כאב ללכת בסוף השבוע הזה לעשות זריקות טיפול תחת שיקוף . האם זה יכול לפתור את הבעייה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 18/07/2016 | 09:53התהליך הנכון הוא לסיים את מה שהתחלת, בדיקות, צילומים ועל פי הממצאים יפנו אותך לכדורים, זריקות וכו. שאלתי אלייך לגבי קביעות הכאב הייתה לנסות ולראות האם התחושות מצביעות על מקור של שלד-שריר אך תשובתך די שללה זאת ולכן כיוון הפעולה הוא זה שציינתי. חשוב לי לאמר כי המערכת עמוסה ובאחריותך הבלעדית ללחוץ ולקדם תורים ולעמוד על האיבחון והטיפול המיידי, אף אחד לא יכול לצערי לעשות זאת במקומך.הוסף תגובה
-
שלח אותי כירוגיה חזה בבית חולים
שי 17/07/2016 | 20:01מה יצא לי אני יחזור לשם? מה הוא יגיד לי נעביר אותך לניתוח? מה שאני שואל אם אני עושה זריקה מקומית בבית חולים בלינסון סטרואידים תחת שיקוף זה יכול לפתור את הבעייה? אם אני מנסה כדורים מסויימים לבצקת זה יכול לפתור תבעייה? האם אתה יודע לפתור את הבעייה אם אני מגיע לטיפול אצלכם? אשמח לסדר שאתה אומר שלגשת ולא לסבול מכאב .. השאלה איך באיזה דרך.. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 17/07/2016 | 19:55לאור הממצאים ותשובתך לצערי לא אוכל להכווינך הלאה אלא לומר לך כי יש לבצע את המשך הטיפול על ידי מי ששלח אותך לבדיקות פיזית ולא דרך הפורום. הבעיה העיקרית היא מעגל הכאב אליו נכנסת. אל תמתין גש להמשיך טיפול ובדיקה בהקדם על מנת לצאת ממעגל הכאב.הוסף תגובה
-
תשובות ...
שי 17/07/2016 | 19:49הכאב הוא כאב קבוע ! מאז אותו נפילה מדקה אחרי ועד היום זה כמעט שנה.. הכאב הוא קבוע. עכשיו הכאב מתגבר בתנועות של החזה אם אני מזיז תחזה שמאלה כואב מאוד מאוד ולפעמים יוצא קליק חזק מהאיזור הזה של הסטרנום ומסביב שלו. עכשיו אם אתה אומר הפענוח אומר שזה מכה בעצם. אז איך זה לא חטפתי שם שום מכה.. זה נטו מהעוצמה שהידיים עפו להגן ואז הלחץ נוצר על הסטרנום.. בקיצור האם זה ממצא שצריך להדאיג? זה אומר היה לי שם שבר- סדק והתאחה? יותר אני סקרן אבל מה עושים מה הטיפול לכזה דבר ? למה זה לא יעבור לי בחיים לבד בלי טיפול . תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בעצם החזה
מר גבעון פלד 17/07/2016 | 17:29בשורה התחתונה הפיענוח תואם מצב של פגיעה של מכה בעצם. האם הכאבים משתנים או שהם קבועים? שים לב האם הם באים והולכים במהלך היום או בהבדל בין ישיבה, שכיבה והליכה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
-
כאבים שאובחנו ככאבי טריגר פוינטנתושי 08/07/2016 | 18:26שלום, בן של חברתי בן 25 סובל כבר 4 שנים מכאבים שהתחילו בברכיים ובהמשך גם במרפקים, לפני שהכל התחיל הוא התאמן הרבה בסוג אימון בשם קרוספיט. הוא עבר את כל הבדיקות האפשריות והאבחון הוא כאבים בטריגר פוינט. בעקבות המלצות הרופאים הוא ניסה עיסויים, דיקור סיני ועוד.. כרגע מטופל ברמב"ם בדיקור יבש ונראה שאין שום שיפור. אולי תוכל להמליץ על משהו שיוציא אותו מזה, אפילו הקלה בכאבים תתקבל בברכה, אולי יכול להמליץ על מישהו רציני שיוכל לעזור. אנחנו גרים באזור עפולה אבל נגיע גם לקצה העולם אם שם יהיה הפתרון. תודה רבה!!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי טריגר פוינט
מר גבעון פלד 09/07/2016 | 20:40אם אכן הבעיה היא טריגר פוינטס הדיקור היבש לעיתים עוזר אך לדעתי הרבה יותר משמעותי הוא הטיפול הידני במצעות לחץ איסכמי. הטיפול יחסית עדין וכמעט לא כואב שלא כמו בעבר. כתהו לי מייל בפרטי ואנסה להמליץ לכם על מטפל בסביבתכם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי טריגר פוינט
-
כאבים בחזה ותחושה כללית לא טובהרמי 06/07/2016 | 08:06מזה שנה סובל מכאבים בחזה מצד שמאל. בדיקות לב מקיפות לפני 9 חודשים תקינות. אנדוסקופיה למערכת עיקול עליונה תקינה. בדיקות דם תקינות. יש הליקובקטור. הכאבים אינם חזקים אך מורגשים מאוד במגע (לחיצה במספר נקודות ספציפיות - ליד הפיטמה, בעצם התחתונה של הצלעות ולאורך מרכז הגוף טיפה שמאלה. לאחרונה מזה כ3 שבועות גם עייפות רבה החל משעות אחהצ מוקדמות וצריבה בעיניים. המון גזים וגרפסים. מעט צריבה לאורך החלק האחורי של הקרקפת. גורם לי למתח גדול ומועקה נפשית מאחר ונמשך כבר כשנה מבלי פיתרון. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
מר גבעון פלד 06/07/2016 | 18:22ישנם מספר שרירים צואריים ובחזה עליון העלולים לייצר תסמינים כמו אלו שאתה מתאר או לפחות מרביתם. לאור הבדיקות שציינת ושלילת גורמים אחרים כדאי לך לנסות טיפול הנקרא טריגר פוינט טראפי ומתבצע על ידי מטפלים שהוכשרו לכך.הוסף תגובה
-
במחשבה שנייה אולי כן יש קושי בביצוע נשימות עמוקות.
רמי 06/07/2016 | 17:29תודההוסף תגובה
-
יש מידי פעם כאבי צאור
רמי 06/07/2016 | 17:01לאחרונה יש כאבים בשכמות ובגב העליון. לפעמים יש קשיים בנשימה לא כל כך רציניים. מתגברים כשאני נלחץ מהכאב בחזה. נראה לי יותר מהלחץ. תודה על ההתייחסות המהירה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחזה
מר גבעון פלד 06/07/2016 | 15:21האם יש כאבי צוואר או היו? והאם יש קושי או כאב בנשימה עמוקה, במאמץ ושלא במאמץ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
-
טיפול בפיברומיאלגיהימית 30/06/2016 | 10:10שלום רב, הנני סובלת מםיברומיאלגיה רמת כאבים מאוד קשה בפנים ובצוואר ובשכמות, אשמח לדעת האם הטיפול יכול לרפא מחלה זו וכמה טיפולים צריךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פיברומיאלגיה
מר גבעון פלד 02/07/2016 | 11:50לצערי איננו מדברים על ריפוי אלא הפגת הכאב. לרוב בפיברומיאלגיה מדובר על כמות טיפולים גדולה ולכן אנו משתדלים לבצע כ 5 טיפולים בהם נלמד את תגובת הגוף וללמד אותך איך להמשיך לבד ולחסוך לך בכך זמן וכסף.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פיברומיאלגיה
-
בעיות צוואר וכאבי תופת ביד שמאלמרים 13/06/2016 | 17:01עברתי לפני 3 חודשים ניתוח קיבוע צווארי מאז אני סובלת מכאבים והירדמות ביד שמאלאני לוקחת תרופות וזריקות אסטרואידם לוקחת מורפיום וגאבאפנטין 3 פעמים ביום עשיתי בדיקת emg לפני שבוע שהראתה שיש לי פגיעה השוש העצבי מc5 עד c7 מה עליי לעשותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ביד שמאל לאחר ניתוח
מר גבעון פלד 14/06/2016 | 10:57האם הכאב קבוע או משתנה אפילו רק בעוצמתו בין תנוחות של ישיבה, שכיבה או הליכה או אפילו בזמני היום בין הבוקר לערב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ביד שמאל לאחר ניתוח
-
כאבים בירך ימין במשך כשנהתומר 06/06/2016 | 17:00שלום, אני כותב בשם אמא שלי: בת 65, סובלת מכאבים בקדמת ירך ימין במשך כשנה. הכאב מורגש במיוחד בדריכה על הרגל / כשעולה במדרגות / כשקמה מישיבה. כשהיא ישנה הכאב בכל הירך. אמי ביצעה בדיקות MRI ומיפוי עצמות בגב. התוצאות הראו רק על שינוי רגיל בעצמות כחלק משינויי הגיל. רופא אורתופד טען לבעיה בחוליות, נתן זריקת סטרואידים בצד האחורי של הירך, וכדורים נגד דלקת בגב. הכאב עבר לשבועיים וחזר שוב. האורתופד המליץ על מכשיר לייזר לעיסוי הרגל (שעולה כמה אלפי שקלים ועוד לא ניסתה). ניסתה גם פיזיותרפיה ברגל, ללא הועיל. אשמח אם לרעיונות נוספים שעשויים לעזור, מהרופאים ומהקוראים בפורום. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בירך
מר גבעון פלד 07/06/2016 | 12:40שאלתי נובעת מרצון להבין מה יסוד הכאב. לרוב כאבים המשתנים בין תנוחות ואינם קבועים כל הזמן מקורם ברקמה רכה, שרירים ורקמת חיבור. הייתי ממליץ לך לגשת עם אימך לאיבחון וטיפול מתחום השיקום האורטופדיהוסף תגובה
-
השינוי בכאב
תומר 06/06/2016 | 22:41בשכיבה תמיד יש כאב, בכל השוק הימני. בהליכה / עליה במדרגות / קימה מישיבה - לפעמים כן ולפעמים לא. התנועה/תנוחה המדוייקת לא משפיעה על רמת הכאב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בירך ימין
מר גבעון פלד 06/06/2016 | 18:13אני רוצה לחדד: הכאב הוא משתנה כואב יותר במנחים מסויימים או תנועות או שהכאב מורגש בדיוק אותו דבר ולא משנה מה התנוחה או התנועה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בירך
-
פיברומיאלגיהלימור 03/06/2016 | 11:44שלום לך מר פלד אני בת 42 סובלת מפיברומיאלגיה בכל הגוף בעיקר בראש ובפנים כל שרירי הפנים הצוואר הראש הקרקפת הידיים והרגליים כואבים ותפוסים לי . קראתי מאמר שלך בנושא פיברומיאלגיה האם אפשר לרפא ולבטל את הנעילה של השרירים והכאבים? כיצד מרפאים בשיטתך לפי הבנתי עי לחיצות על שרירים ועיסוי. האם כמו במאמר ניתן ללמד את המוח לא לנעול את השרירים והאם ניתן להקל בעיסוי ולחיצות עצמיותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פיברומיאלגיה והטיפול באמצעות טריגר פוינט טראפי
מר גבעון פלד 05/06/2016 | 12:53ראשית הטיפול לא מרפא אלא מפחית את הכאב ולרוב משמעותית. שנית זה אינו הטיפול שלי, הוא נולד בשנות ה 60 במרפאות כאב בארצות הברית. הטיפול אכן נעשה באמצעות לחיצות, יחסית עדינות ולא כואבות, על נקודות הטריגר שהן נקודת עצביות המהוות ריכוז של לוחיות תנועה. באמצעות שחרור של טריגר פוינט אנו מנסים ללמד מחדש את המנגנון האוטונומי של המוח כי הוא יכול להמנע מנעילה הגנתית זו וכך להפיג את הכאב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פיברומיאלגיה והטיפול באמצעות טריגר פוינט טראפי
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאבי גב תחתון
- אוסטאופניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הרפיית שרירים הדרגתית
- פלדנקרייז
-
בדיקות קשורות
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
- אנדוסקופיה
-
מונחים קשורים
- סומטי
- פילאטיס
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיהפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם