פורום רפואת שיניים רב תחומית - עמוד 7
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
רגישות
יערה 01/11/2018 | 20:34רציתי חשאול יש לי כתר קבוענשל כמה שנים כתר מחרסינה על מתכת בזמן האחרון כמה פעמים זה קרה שמנקה עם חוט דנטלי יורד משם דם מה שלא קורה בשיניים אחרות האם זה מקריות או שיכול להיות בגלל שזה באיזור הזה קשור לכתר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום מהחניכיים
ד"ר אמנון אייזן 03/11/2018 | 13:14שלום רב דימום חוזר במקום סביב הכתר מחייב בדיקה במרפאה. יש לשלול עששת בשן הסמוכה לכתר. רפואה שלימה דר׳ אמנון אייזן
-
-
כתר זרקוניה קדמי
ליאת שלום 01/11/2018 | 16:06שלום רב, יש לי כתר זרקוניה בשן קדמית, הכתר הורכב לפני כ10 שנים ונראה טוב, לפני כחודש הכתר נפל. מאז אני פגישות עם מספר רופאי שיניים וכל אחד מייעץ אחרת. יש שאומרים פשוט להדביק אותו חזרה ויש שאומרים שעדיף לשקם את השן לפני.הייתי שמחה לדעת מה סיכויי ההצלחה של שיקום של והאם זה תהליך שמשתלם בסופו של דבר. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתר זירקוניה
ד"ר אמנון אייזן 03/11/2018 | 13:09שלום רב אם הטיפולים הנוספים בשן תקינים, כגון טיפול שורש ומבנה. כיוון שאמרת שאת מרוצה מהכתר אני לא מוצא כל סיבה להחליף הכתר. להדביק שנית וזהו... בברכה דר׳ אמנון אייזן
-
-
מדרגה ודימום
שירה 30/10/2018 | 15:02בזמן המדידות לכתר הרופאה אמרה שקשה קצת יותר מהצפוי כי יש לי מדרגה וגם דימום יותר קשה מהצפוי מה זה אומר מדרגה ? וגם עדיין לאחר 24 שעות גם עדיין רגישות וכאבים וגם שמנקה אפילו קרוב למקום יש דוב דימום האם זה תקין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מדרגה ודימום
ד"ר אמנון אייזן 31/10/2018 | 21:06אפשר שכן -
מדרגה ודימום
שירה 31/10/2018 | 20:41האם כל המדרגה והדימום שהיה בהתחלת מידות תהיה לו השפעה על הדיוק שהחרסינות של כתר הזירקוניה יגיעו מהמעבדה ואפילו אולי יצטרכו לעשות מידות חוזרות? -
תשובת מומחה מדרגה ודימום
ד"ר אמנון אייזן 31/10/2018 | 20:37שלום רב לא זה לא תקין. מושג המדרגה מתאר מכשול כלשהו הנובע מקושי להשיג הכנה שלשן חלקה עם השחזה נקיה והמשכית. נוצרה בליטה כלשהי שגורמת לגירוי החניכיים לדלקת ולדימום. יתכן שיש קושי לסלק הפרעה זו. לא אוכל לקבוע עד כמה מורכב מצב מדרגה זו וכיצד ניתן לסלק אותה. לשם כך נדרשת בדיקה קלינית. בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
ליטוש והשחזת שיניים וסתימות
רון 26/10/2018 | 11:05שלום, לפני כחודש הרופא השחיז לי שיניים וליטש לי סתימות. מאז יש לי רגישות שבאה בפתאומיות מידי פעם וצורמת לי. פניתי לרופא (מומחה לשיקום) והוא אמר שאין מה לעשות. מה עושים? אני אובד עצותפתח בחלון חדש-
ליטוש שיניים
רון 31/10/2018 | 14:14שלום, 1.איך יודעים אם נגרמה חשיפה של דנטין? בצילום? בדרך אחרת? 2. למה הכוונה לכסות את הדנטין החשוף ע"י חומר שיחזור כלשהו? 3. מאז הליטוש יש לי ירידה בשיניים הקדמיות העליונות, רגישות לרוח, סוג של מאמץ וכאב בחניכיים, הרגשה שהן חשופות יותר (כל השתייה עוברת דרכן וזה לא היה בעבר). מה עושים? -
תשובת מומחה ליטוש שיניים
ד"ר אמנון אייזן 30/10/2018 | 21:16שלום רב לא אוכל לחוות דעה בלי בדיקה, עד כמה עמוקה היה ליטוש הסתימות והשיניים. אם נגרם חשיפה של דנטין אזי המצב אינו הפיך. יש צורך לכסות הדנטין החשוף על ידי חומר שיחזור כלשהו. בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
מדידות לכתר
שירי 29/10/2018 | 17:54היי היום עשו לי מדידות ראשונות לכתר שגם עברתי לפני חצי שנה הארכת כותרת במהלך המדידות כמה פעמים ירד דם ואפילו קצת הרבה אין לי איזה דלקת משמעותית זה כתוצאה מהמדידות האם יכול להיות שתהיה לזה השפעה על איכות המדידה ?פתח בחלון חדש-
מדידות לכתר
שירי 30/10/2018 | 22:23זהו בזמן הזה היו כמה דקות טובות ניסתה הכול ואמרה שהדימום לא נפסק ולקח כמה זמן עד שהצליחו להשתלט האם במצב כזה יש סיכוי גדול יותר שיהיה בעיה בדיוק המידות ואצטרך מידות חוזרות והאם עושים צילום של החרסינה גם בכתר זירקוניה במיוחד שאצלי מחולק ל2 חלקים חרסינה וזירקוניה? -
תשובת מומחה מידות לכתר
ד"ר אמנון אייזן 30/10/2018 | 22:17שלום רב יש לעשות כל מאמץ לקבל יובש מדם ומרוק סביב השן המוכנה לכתר. עדיין, קיום דימום מסויים לפני לקיחת המידות לא פוסל האפשרות לקחת מידות טובות. רופא מיומן יודע להתגבר על דימום קל. בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
לא רשום מספרי שיניים
גל 29/10/2018 | 08:12הרופא שיניים עשה לי מדידות כתרים ושלח אותי למעבדה. לקחתי את כל המדידות איתי הם שאלו אותי אלו מספרי שיניים מדובר שזה לא היה כתוב. האם למרות שלא היה כתוב מספרי השיניים הטכנאי יכול לדעת על איזה מספרים מדובר? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מספרי שיניים
ד"ר אמנון אייזן 30/10/2018 | 22:11שלום 5ב בוודאי. אם הטכנאי יסתכל על המטבעים שהבאת, הוא יזהה את השיניים שהוכנו לכתרים. בקלות. בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
כתר 25
קרן 29/10/2018 | 07:01שלום רב, הודבקו לי 3 כתרים. שיניים 24 25 26. כתר על שן 25 כואבת לי במיוחד. לוקחת משככי כאבים. הרופא טוען שהאזור צריך להסתגל. והמליץ לי למרוח ג'ל. אבל זה לא עוזר. הכאבים עזים שזה מקרין לי למוח ופוגע בי בתיפקוד היומיומי. יש לציין שהכתרים הם בוצעו בשיטה של חריטה ממוחשבת. מה עליי לעשות ואיזה סיבה יכולה להיות שדווקא השו הזו לא נוחה לי ומאוד כואבת. תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שן כואבת
ד"ר אמנון אייזן 30/10/2018 | 22:08שלום רב יש הרבה סיבות אפשריות לכאב בשן. יש הכרח לבדיקה מלאה בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
עקירת שיניים ללא אדרנלין
נטלי 28/10/2018 | 20:37שלו רב, בגלל הפרעות קצב אני תמיד עוברת טיפולי שיניים ללא אדרנלין בלי בעיה. שאלתי היא האם גם טיפולים כמו עקירות שיניים רגילות, עקירת שן בינה כירורגית ושתלים ניתן לבצע ללא שימוש באדרנלין? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה זריקות ללא אדרנלין
ד"ר אמנון אייזן 30/10/2018 | 22:06שלום רב ניתן לעשות כל טיפול עם זריקות עם או זריקות בלי אדרנלין בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
עקירה כירוגית של שן בינה
דניאלה 28/10/2018 | 15:47שלום ד"ר אני שבוע אחרי שביצעת עקירה כירוגית של שן בינה כלואה (מס' 48) ועדיין כואב לי האוזן הימנית והלסת האם זה לגיטימי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עקירת שן בינה
ד"ר אמנון אייזן 30/10/2018 | 21:58שלום רב כאב במקום עקירה של שן בינה או באיזורים מסביבלמקום העקירה שכיחים גם שבוע ויותר לאחר עקירה כירורגית. כדאי לחזור למרפאה לביקורת. רפואה שלימה דר' אמנון אייזן
-
-
סדק או שבר
שירה 27/10/2018 | 20:05יש לי כתר זמני עשיתי לעיסה יכול להיות מהשחיקה ויכול להיות איזה ביס לא זוכרת בדיוק אבל מאז מרגישה כמו איזה אבן תקועה שבא לך לנתק ולהוציא אותה. אם זה סדק או שבר האם אפשר לטפל אם כן מה הטיפול או רק עקירה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סדק או שבר
ד"ר אמנון אייזן 30/10/2018 | 21:37שלום רב לא אוכל לקבוע מה קרה לכתר ולשן. יש צורך בבדיקה ואף צילום השן. רפואה שלמה דר' אמנון אייזן
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים