פורום רפואת שיניים רב תחומית - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ריבון ועקירת שן (לת)
אלנה 07/11/2018 | 05:13אני בת 72 לוקחת במשך 4 שנים ריבון ולפני כן פוסלאן. לפני חודשיים הפסקתי לקחת את הריבון. מתי אפשר לעשות עקירת שיניים ושתלים?(בדיקת CTX התוצאה 287.5 pg/ml)פתח בחלון חדש -
כאב לאחר לעיסה (לת)
שירה 05/11/2018 | 22:52אני בשלבים של כתר זמני ומדידות וזה ייקח עוד קצת זמן עד שנגמר אבל תופעה מוזרה שקוראת לי. שאוכלת דברים די רכים הכל בסדר לועסת משהוא טיפה לנגוס קשה יותר פתאום כאילו מכה וכאב לכמה ימים אחכ עובר חושבת שרק רגעי ואם אחרי שעבר שוב התופעה קוראת האם זה בעיה בשן עצמה או בכתר הזמני שנוגעת במצב של הכאב ממש רגיש או יכול להיות אפילו גם בעיה של החניכיים גם אפילו והאם שיכשו עכשיו צילום שצריכים למדוד את חלק הזירקוניה אם יש איזו בעיה בשן יגלו אז ?פתח בחלון חדש -
שבר במדידות (לת)
רעות 04/11/2018 | 20:44לפני כמה חודשים נשבר לי כתר של זירקוניה וחרסינה מ2 חלקים שמודדים גם את הזירקוניה . עכשיו התחלנו שוב את המדידות עכשיו שיגיע שוב וימדדו פוחדת שזה יקרההשוב ויש בעיה מה יכול להיות הגורם שקרה כזה דבר ואםשר לעשות משהוא שלא יקרה שוב ודבר נוסף שוחקת שיניים יש ל זה גם קשר למרות שפעם ראשונה עם כל הכתרים שעשו שקרה כזה דבר מה ניתן לעשות?פתח בחלון חדש -
לחץ ואולי פגיעה בחניכיים (לת)
שירה 04/11/2018 | 20:12עשו לי מדידות לכתר קבוע ירד הרבה דם . חוץ מזה לאור המצב הזה יש תמיד סיכוי שהמדידות לא מדוייקות דבר שני שיותר מפחיד מאז הטיפול כל אכילה שנוגע במקום צחצוח ואפילו אם נוגעת בחניכיים שם במקום עם האצבע יש כאב וגם לחץ של הכתר במקום ת האם יכול להיות שקרה איזה נזק לחניכיים או לשן באופן כללי? או אפילו לא יאפשר לשים כתר למרות שזה כתר של זירקוניה מ-2 חלקים שיותר קל לחניכיים אבל אפילו אם כואב ומציק מכתר זמני איך אפשר לשים כתר קבוע. ועוד פרט לא יודעת אם משנה עברתי ניתוח הארכת כותרת לפני 7 חודשים זה קשור למצב? למרות שהחניכיים כבר היו אמורים מזמן להחלים?פתח בחלון חדש -
כאב בלעיסה (לת)
שירלי 04/11/2018 | 08:09רציתי להביא מה מביא כאב בלעיסה לא כל הזמן אבל יש מדי פעם וזו שן שעוברת כשיו טיפולים ?פתח בחלון חדש -
כיצד ניתן להסיר מבנה שחור של כתר מהשן? (לת)
מאיה 03/11/2018 | 20:28ד״ר אמנון שלום רב! היה לי כתר שבזמנו היו עושים עם מבנה שחור רופא השיניים שלי הוריד לי את הכתר ואת המבנה ומשום מה החליט להחזיר לי את המבנה והדביק אותו עם דבק חזק. המבנה השחור משתקף על החניכיים ובין הכתר לחניך וזה מאוד לא אסתטי. רופא השיניים שלי ניסה להסיר את המבנה בשנית אך ללא הצלחה. אודה לך אם יש בפיך פתרון לכך. בברכה מאיהפתח בחלון חדש -
עקירת שן בינה ומדידות (לת)
שירה 03/11/2018 | 18:56לפני חצי שנה עקרו לי שן בינה שהיו דימומים והפריעה לטיפול של כתר שהולכים לעשות לי בשן טוחנת תחתונה . שאלתי היא האם בעקבות העקירה זה פוגע במידות של הגובה והחניכיים בשן שליד כי לפני העקירה היו דימומים בין 2 השיניים הבינה שעקרו וזאת שאמורה להתחיל מדידות שוב .פתח בחלון חדש -
עקירת שן
תמי 03/11/2018 | 11:37כמה זמן אחרי עקירת שן מותר לאכול? אני נוסעת מרחק של שעתיים עם אמא שלי באוטובוס בחזרה מהטיפול לבית שלי. האם מותר לנסוע באוטובוס או רק רכב פרטי או מונית? תודה שבת שלוםפתח בחלון חדש-
התייעצות אחרי עקירה
תמי 03/11/2018 | 17:46האם צריך לבוא לביקורת אחרי עקירת שן? במידה ועושים את העקירה בבית חולים צריך לבוא לביקורת? מתי צריך לבוא לביקורת? מהם הסיכונים בעקירת שן? שבוע טוב תמי -
תשובת מומחה עקירת שן
ד"ר אמנון אייזן 03/11/2018 | 13:32שלום רב אחרי עקירת שן ניתן לחזור ולאכול כאשר ההרדמה יורדת, כלומר כשעתיים עד שלוש אחרי העקירה. בהתחלה יש להמנע ממזון קשה כדי לא לפגוע במקום העקירה ולהימנע מהתחדשות הדימום. כעבור 24 שעות ניתן ולאכול כרגיל.צ׳ ניתן להיוועץ בכל תעבורה נוחה אפשרית כולל אוטובוס. רפואה שלימה דר׳ אמנון אייזן
-
-
לאחר ניתוח הארכת כותרת
נאוה 02/11/2018 | 21:46עשו לי ניתוח הארכת כותרת לפני כמה חודשים התחלנו כרגע את המדידות אני עדיין כמו לועסת יש מצב שלאחר קבלת חלק הזירקוניה /חרסינה מהמעבדה לפני שעושים הכל סופית יש מצב שעדיין יראו שמשהוא לא בסדר ויצטרכו לעשות או ניתוח נוסף או להרים ידיים ולכיוון שתל?פתח בחלון חדש-
לאחר ניתוח הארכת כותרת
נאוה 03/11/2018 | 13:44הבעיה שנאז כל אוכל שנוגע כואב +צחצוח במקום כואב ולפעמים גם דימום מה יכול לגרום כי זה כואבברק במקום של המידות והניתוח וכבר עברתי גם מדידות עם ניתוחים ולא הרגשתי כך בחניכיים אף פעם ובמצב כזה בכלל איך ימשיכו והאם שחוזרת הזירקוניה עושים כתר כזה מ2 חלקים מצלמים ובודקים אם המדידות טובות ויכולים לראות באותו צעלום גם בעיות נובפות בשן ובחניכיים כי לא ברור איך יוכלו להמשיך אם כואב בחניכיים? -
תשובת מומחה לאחר ניתוח
ד"ר אמנון אייזן 03/11/2018 | 13:27שלום רב אני מניח שלפני לקיחת המידות הרופא בדק וראה שקיבל תוצאה טובה של הניתוח וניתן להתקדם ולעשות כתר על השן. בברכה דר׳ אמנון אייזן
-
-
כתר זמני לוחץ
תמי 01/11/2018 | 20:47התחללנו מדידות לכתר קבוע מאז שהוחזר הכתר הזמני מרגישה יותר לחץ היה כל הזמן אבל עכשיו יותר אבל ממש לוחץ ושבסוף מה שגבולי ועושים כתר זירקוניה לא יעזור ונצטרך הארכת כותרת או שיכול להיות מכתר זמני גם לחץ גבוה שזה הגיוני כע הסתכלו פעם אחרונה שהתלוננתי וממש לא גבוה בטיפה אפילו. מה יכול להיות הסיבה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתר זמני
ד"ר אמנון אייזן 03/11/2018 | 13:18שלום רב לא אוכל לקבוע מדוע הכתר לוחץ בלי בדיקה מלאה
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים