פורום רפואת שיניים רב תחומית - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
הארכת כותרת
גאיה 26/10/2018 | 13:24רציתי נאמר לי בודקים את האפשרות האם יש סיכוי שכתר מחרסינה /זירקוניה שהמצב הוא לא וודאי /גבולי יכול לבטל את האפשרות לניתוח הארכת כותרת ואם זה משנה משהוא זו שן טוחנת תחתונה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הארכת כותרת
ד"ר אמנון אייזן 30/10/2018 | 21:21שלום רב אין זה משנה איזה סוג כתר יבוצע בשן כדי להחליט האם יש הכרח לבצע ניתוח להארכת כותרת. המצב נקבע על פי מיקום קו הסיום של הכנת השן. בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
דלקת חניכיים שלא עוברת האם יש טיפול יעיל?
יעל 24/10/2018 | 12:14שלום, אני בת 37 וכבר 9 שנים שיש לי דלקת חניכים דלא עוברת בצד שמאל של שן 46. יש לי גם תנגודת לאינסולין שאמרו לי שגורמת לזה. קורסידול ג'ל במשך תקופה רוכה לא עזר, וגם בוצעו ניסיונות של אנטיביוטיקה וקורטיזון. בעצם 9 שנים אני סובלת מכאב שם שמפריע לי לישון בלילה. רציתי בבקשה לברר: כל מה חודשים מומלץ במקרה הזה לעשות טיפולי שיננית?והאם יש איזשהו טיפול אחר היום שיכול לעזור לדלקת ולכאבים? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקת חניכיים כרונית
ד"ר אמנון אייזן 24/10/2018 | 20:41שלום רב בדרך כלל לאנשים עם תנגודת לאינסולין יש נטיה גדולה יותר ללקות החניכיים. יתכן שיקום הדלקת קשור גם למבנה השן. איבחון לטיפול מחייב בדיקה מלאה. כמו כן, השאלה מתאימה יותר לפורום רפואת חניכיים. בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
כאבים מזריקת הרדמה
טל 24/10/2018 | 13:58לפני שבוע עשיתי ניקוי אבנית והרופא הזריק זריקת הרדמה בחך העליון, עד עכשיו יש לי כאבים, אני מתקשה לאכול, והאיזור נהייה מחוספס וכואב. עבר שבוע ללא שיפור. מה לעשות ? והאם זו תופעה מוכרת ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים באיזור הזריקה
ד"ר אמנון אייזן 24/10/2018 | 20:33שלום רב סיבוך של כאב באיזור זריקה הינו תופעה שכיחה. בדרך כלל הכאב חולף כעבור ימים בודדים. כאשר הכאב נמשך השבוע ומלווה בהופעות תסמינים ברקמה הרכה הדבר מחייב בדיקה במרפאה. רפואה שלמה דר' אמנון אייזן
-
-
ניקוי כתר
יערה 22/10/2018 | 20:35בגלל פחד שהכתר הזמני יתנתק וגם קרה שנותק בגלל החוט הדנטלי אם אנקה רק עם צחצוח ומי פה ולא אשתמש בחוט דנטלי עד שיהיה כתר קבוע לפחות בדבק הזמני האם זה נורא ומספיק בינתיים מאשר הפחד או אפילו שיקרה ששוב יתנתק ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניקוי סביב כתר
ד"ר אמנון אייזן 22/10/2018 | 21:48שלום רב כל דרך טובה ובלבד שלא ישארו שאריות מזון סביב הכתר. בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
שטיפת פה במי מלח
איש אחד 22/10/2018 | 12:27שלום, נהגתי לשטוף הפה במי מלח מידי פעם כפעולה מונעת. לאחרונה עקב גילוי לחץ דם אני מתנזר ממלח. האם יש משהו חלופי? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שטיפות במי מלח
ד"ר אמנון אייזן 22/10/2018 | 21:45שלום רב השימוש בשטיפות פה הינו שימוש חיצוני וכל עוד אתה לא בולע, אין לכך השפעה. ניתן להמשיך ולהשתמש במי מלח לשטיפה. כמו כן, קיימים סוגים רבים של חומרי שטיפה אחרים בשוק. תוכל למצוא אותם בכל בית מרקחת. בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
כתר זמני שנפל
שירה 17/10/2018 | 21:12התחילו לי מדידות הבעיה שפתאום עכשיו בצחצוח הכתר נפל . הבעיה שהרופאה תהיה ביום ראשון האם במספר ימים זה זה ישפיע על המדידות ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתר זמני
ד"ר אמנון אייזן 22/10/2018 | 21:40רווחים סביב הכתר הזמני לא נסגרים מיד כאשר זה נופל. אם אתם רב בשלב המדידות, יש עדיין זמן לתקן ולאזן את הכתר הקבוע כך שיתאים למקומו -
כתר זמני שנפל
שירה 22/10/2018 | 18:23בינתיים החזירונרק היום זה כמעט 5 ימים זה שלא הצטרכו לעשות שום שינוי בגובה זה אומר שרוב הסיכויים שזה לא גרם שינוי במידות או שיכול להיות שינוי ושנמדוד את כיפת החרסינה/זירקוניה עדיין יכול להיות שינוי נאמר לי שנראה שזה בסדר במיוחד שחזר במהירות אבל יכול להיות שינוי ? -
תשובת מומחה כתר זמני שנפל
ד"ר אמנון אייזן 17/10/2018 | 23:08שלום רב רצוי לכתר זמני להיות על השן. זה שומר על שלמות השן והחניכיים ומונע תזוזה. רצוי לבדוק אם יש במרפאה רופא נוסף שיכול להדביק את הכתר. העדר כתר זמני למספר ימים לא יגרום לתזוזת השן בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
כתר זירקוניה
שירלי 20/10/2018 | 10:59רציתי לשאול מה ההבדל בין כתרי זירקוניה בשלב המדידות . יש כאלה שעושים מדידה אחת ומגיע הכתר ויש כאלה שיש מידת ביניים ומגיעה מדידת חרסינה מה ההבדל האם זו טכניקה שהרופאים רוצים להיות בטוחים שהכל בסדר או זה סוג כתר אחר ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתר זירקוניה
ד"ר אמנון אייזן 21/10/2018 | 22:02שלום רב יש שלבי עבודה מקובלים למדידה של כתר. אין זה משנה ממה עשוי הכתר, שלבי העבודה זהים. כל רופא ושגרת העבודה שלו על פי מספר הכתרים ושגרת העבודה מול טכנאי השיניים. בברכה דר' אמנון אייזן
-
-
בדיקת סיטי מספר פעמים
קובי 10/10/2018 | 13:07שלום וברכה ..עשיתי לפני כמה שנים טיפול אפיסקטומי ל3 שיניים אצל מומחה לטיפולי שורש.כל פעם שיש כאב באיזור אני נשלח לעשות סיטי של ה3 שיניים בגלל שקשה מאד ברנטגן לקראות את מצב העצם..יצא לי ב5 שנים האחרונות לעשות 4 פעמים סיטי לאיזור האם זה מסוכן מדיי רמת הקרינה?פתח בחלון חדש-
סיטי מספר פעמים
קובי 18/10/2018 | 23:45אשמח לתגובה מצד הד"ר -
סיטי בשיניים
קובי 14/10/2018 | 00:03תודה רבה על התשובות המנומקות..אז בכזה מצב כמו שתיארתי אפשר לדעתך לעשות בדיקה שכזאת ללא חשש או שזה קצת מוגזם לדעתך הכמות חשיפה? -
תשובת מומחה צילום סי טי
ד"ר אמנון אייזן 13/10/2018 | 21:27קיימת שיטה לצילום סי טי ממוקד. שיטה זו נועדה לדוגמה לאבחן בעיות בתעלות השורש, בפני השטח של השן וכן כמו במקרה שלך סביב קצה השורש. עדיין כמות הקרינה גדולה מצילום בודד ומקומי רגיל אך קטנה משמעותית מצילום סי טי רגיל כדוגמת זה המשמש לפני השתלת שיניים -
בדיקה סי טי
קובי 13/10/2018 | 20:11תודה על התשובה המהירה.זה מה שהרופא גם הסביר לי שהינו מומחה ..פשוט מצב הדלקת קצת מורכב וקשה מאד לקבל תמונה ברורה ברנטגן רגיל בגלל מצב העצם .הוא הסביר לי שבסיטי שיניים מדובר בקרינה מאד מועטה ולא כמו סיטי רגיל כי זה טכניקה אחרת ומדובר רק בקרינה ל3 שיניים ולא סורקים את כל הפה. האם באמת מדובר בקרינה מועטת שלא עלולה להוות סיכון? -
תשובת מומחה בדיקות סי טי חוזרות
ד"ר אמנון אייזן 13/10/2018 | 17:30שלום רב אכן בדיקות סי טי כרוכות בקרינת רנטגן רבה. רצוי להמנע מבדיקות סי טי מיותרות. ניתן על ידי צילום רנטגן מקומי להעריך את מצב הדלקת והריפוי באיזור האפיסקטומי. ניתן להשוות צילום האחרון לצילומים קודמים ולראות את מגמת הריפוי או ההחמרה במקום הניתוח. רפואה שלימה דר' אמנון אייזן
-
-
מי קובע את גודל הכותר
גל 18/10/2018 | 15:59שלום, אחרי 20 שנים החלפתי והתחדשתי בכתרי זירקוניה. מדובר על שיניים טוחנות. אני לא מרוצה מגודל הכתר. הכתרים נמוכים וקטנים שאני אוכלת אני לא מרגישה את הלעיסה. האוכל שוחה בין השיניים לעומת הכתרים שהיו לפני גדולים יותר וחזקים. הרופא שיניים אומר אלו השיניים שלך ואני לא מסכימה עם זה מאחר ואין לי שיניים קטנות. מי קובע את גודלן הרופא או המעבדה? (אני מודעת שהרופא לוקח מידות של השן) כי שהלכתי למעבדה למסור את המידות שלי היה רשום עוד כמה הנחיות שלא היו מובנות לי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתרים
ד"ר אמנון אייזן 18/10/2018 | 22:36שלום רב כשמכינים כתרים חייבים לקבל מגעים בין שיניים עליונות ותחתונות. כתרים בהם יש רווח בין שתי הלסתות אינם תקינים שכן לעיסת המזון אינה יעילה. על גודל צורת וצבע השיניים אחראי הרופא. טכנאי השיניים הינו כלי של הרופא כדי לקבל את התוצאה הרצויה. על הרופא להנחות ולהעיר לטכנאי כדי לקבל את התוצאה הרצויה. רפואה שלימה דר' אמנון אייזן
-
-
קרן
קרן 18/10/2018 | 14:48שלום רב, שרופא שיניים אומר שהכתרים גבוהים מידי ושולח אותי למעבדה למה הוא מתכוון? תודה, קרןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתרים גבוהים
ד"ר אמנון אייזן 18/10/2018 | 22:21שלום קרן המונח כתרים גבוהים מתיחס בדרך כלל לשלב מדידת הכתרים. יתכן ובמעבדה בנו כתרים גדולים מידי שלא מאפשרים סגירה של הפה ומגע של כל השיניים העליונות והתחתונות אלה רק על אותם כתרים חדשים. במידה ויש צורך בתיקון קטן ניתן לעשות זאת במרפאה. במידה ונידרש איזון רב, כדאי לקחת רישום של הכתרים בפה ולתת למעבדה לעשות האיזונים הנידרשים. לא מקובל לשלוח מטופלים למעבדה למטרה זו. בברכה דר' אמנון אייזן
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים