פורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תינוק לא עולה במשקל (לת)
יניר 19/07/2023 | 11:30שלום בני בן 4 חודשים, ברקע אטופיק דרמטיטיס, מטופל בסטרואידים אך ההפוגות מאוד קצרות, ברגע שמפסיקים את המשחות הסטרואידליות יש התפרצות של האטופיק. הוא מאוד סובל ואוכל מעט מאוד. לאחר אשפוז של 4 ימים עקב אי שקט. הוחלט שככל הנראה הכול נובע המאטופיק. בנוסף לכך, לא עלה במשקל במשך חודש (מגיל חודשיים עד 3 בערך) ואפילו ירד כמה עשרות גרמים. נולד אחוזון 17, 2900 גרם וירד לאחוזון 0.6 באותו חודש שלא עלה במשקל. יונק (הנקה מלאה). האם נמנעת ממוצרי חלב, סויה, ביצים ואגוזים. כרגע בשיפור, במשך 3 שבועות עולה במשקל 100-120 גרם בשבוע. ושומר על האחוזון שלו, 0.8. השאלה שלי האם לשמור על האחוזון שלו במצבו זה תקין או שהוא צריך לעלות באחוזונים? אציין שאנחנו נמצאים במעקב של רופא גסטרו ילדים . שואל כאן לחוות דעת נוספתפתח בחלון חדשטיפול בקפילובקטר - אשמח לתשובה מהירה לפני שמתחילה טיפול תרופתי
טלי 18/06/2013 | 11:30בבדיקת צואה התגלה לי חיידק Capylobacter אני כבר שבועיים וחצי עם כאבי בטן ושלשולים - רופא המשפחה רשם לי TINIDAZOLE לפי כל מה שאני קוראת באינטרנט אנטיביוטיקה זו היא לטיפול בזיהומים מסוג אחר. האם היא אנטיביוטיקה המתאימה לטיפול בחיידק הזה?פתח בחלון חדשטיפול
ספ 07/07/2023 | 20:48חיידק קמפילוקבקטר אין לי כאבי בטן הרבה יציאות רכות ביוםשילשולים חריפים מאוד ומימיים
campy lobcter 07/08/2022 | 15:46יש לי שילשול מימי כבר 4ימים הגעתי לבית חולים ואחרי בדיקות צואה ונאמר לי שיש לי חיידק בשם קמפילובקטר מקבל טיפול של אנטיביוטיקה בשם אזניל לתקופה של 3ימים שתי הכדורים לקחת שתיים ביום . במכה אחת ב3ימים לאחר יומים אחרי הטיפול חזרו בחזרה השילשולים.מה עלי לעשות.אני מבקש ממך.תודה למפרעתשובת מומחה טיפול בקמפילובקטר
ד"ר יורם רוזנבך 20/06/2013 | 14:44ממליץ ייעוץ רופא גסטרו. אם התרבית האחרונה היתה שלילית , אין טעם לבדיקת צואה חוזרת.קמפילובקטר
טלי 20/06/2013 | 10:03לצערי התחלתי כבר את ה tinidazole (לקחתי כבר 2 כדורים - המינון 1 של 500 מ"ג ביום) אין הטבה מבחינת כאבי הבטן. יש התכווצות מידי פעם בלי קשר לאוכל או רעב, השלשול פסק, יש רק הרגשה של צורך ללכת לשירותים כל פעם שיש התכווצות וזו רק הרגשה ללא צורך אמיתי. - האם כדאי לעשות בדיקת צואה חוזרת, או שאולי אילו סימנים של התלקחות הקוליטיס ואם כן מה עלי לעשות עד שאראה מומחה גסטרו? (ד"א, תודה רבה על התגובות המהירות - אני ממש מרגישה כרגע חסרת אונים מול רופא המשפחה- שלדעתי כבר לא ממש רופא)תשובת מומחה קמפילובקטר
ד"ר יורם רוזנבך 19/06/2013 | 17:59אם מצבך משתפר אין דחיפות בבדיקה. אינני חושב שה-tinidazole היא התרופת הבחירה שהיית אמורה לקבל.CAMPILOBACTER
טלי 19/06/2013 | 16:20בכל הסיפור הזה שכחתי לציין פרט מאוד חשוב - אני סובלת מקוליטיס. בשנים האחרונות הכל רגוע ואין תסמינים. אני לא מרגישה את המחלה. קבעתי תור בגסטרו (הכי קורב באופן פרטי) לסוף יולי. השאלה היא האם המצב הזה מצדיק בדיקה דחופה. ושוב האם TINIDAZOLE זו האנטיביוטיקה שהייתי אמורה לקבל?תשובת מומחה טיפול בקמפילובקטר
ד"ר יורם רוזנבך 18/06/2013 | 14:37רוב זיהומי המעיים כולל זיהום בקמפילובקטר חולפים ללא טיפול אנטיביוטי. הטיפול בקמפילובקטר הוא אזניל , הוא יעיל ומקצר את המחלה כאשר הוא ניתן ב3 הימים הראשונים לתחילת המחלה ואם היה ריר ודם בצואה. במידה ויש לך עדין תסמינים ובתרבית הצואה העדכנית יש צמיחה יש המלצה לטפל באזניל . במידה והתרבית שלילית ואת עדין סובלת יש לבצע בדיקות דם כלליות ובנוסף לבדוק סמני דלקת, רמת אלבומין וליפידים ונוגדנים לצליאק. במידה והבדיקות תקינות את יכולה להרגע- תופעת שלשול מתמשך לאחר זיהום מוכרת ולרוב שפירה ומוגדרת כ-Post Infectious Diarrhea. יחד עם זאת במידה והתופעה נמשכת הייתי ממליץ לפנות לייעוץ גסטרואנטרולוגי. ממליץ שתראי לרופא המשפחה את ההתכתבות שלנו - אולי הוא יתרצה.המשך
טלי 18/06/2013 | 13:56האם זה סביר שאני סובלת כבר כמעט שלושה שבועות?קמפילובקטר
טלי 18/06/2013 | 13:53מה עושים שהרופא נתן את האנטיביוטיקה שהזכרתי ומתעקש שזה הטיפול? האם האנטיביוטיקה הזו תעזור?תשובת מומחה טיפול בקמפילובקטר jejuni
ד"ר יורם רוזנבך 18/06/2013 | 13:14הטיפול המקובל בזיהום מעיים ע״י החיידק הנ״ל הוא Azenil. כדאי להדגיש שהזיהום חולף גם ללא טפול והטיפול האנטיביוטי רק מקצר את המחלה ביממה. במידה וקיימים עדין כאבי בטן ושלשולים והחיידק עדין נוכח בתרבית צוואה עדכנית מומלץ טיפול באזניל. במידה והתרבית שלילית , אין מקום לטיפול תרופתי.
סימפטום מטריד אחרי נחיל קולונוסקופיה
יעל 04/07/2023 | 20:26הנחיל עבר איי חי כאבים אי דימומים אבל יש לי הרגשה כמו של שפעת חזקה צריבה בעיניים עם המון דמעות ואך אח המון מים ממד כמו שפעת חזקהפתח בחלון חדשקולונוסקופיה
יעל 04/07/2023 | 20:32היום עברתי הליך של בדיקה הכל בסדר הדבר היחידי שמעיק לי זה תחושת שפעת צריבות בעיניים עם המון דמעות וכח מהאף ממש תחושה של שפעת חזקה
עצירות כבר שלושה ימים (לת)
דוד 28/06/2023 | 07:22סובל מעצירות כבר כמה ימים. איך אני יכול לשחרר את העצירות יש איזו תרופה להקלה בעצירות שאתה יכול להמליץ שהבעיה תיפטר? תודה מראשפתח בחלון חדשאבקת מרק וקולונוסקופיה
רותם 05/10/2013 | 03:07שלום ד"ר לפני הקולונוסקופיה שמותר לשתות נוזל צלול, האם אפשר להכין את המרק עם אבקת מרק או שיש על זה איסור? לא מצאתי באינטרנט מקווה שתוכל לענות לי. תודה ושבת שלום :)פתח בחלון חדשלפני קולונוסקופיה צריך שינוי תזונה ובצהרים מותר עוף השאלה שלי איזה תיבול מותר
אורית 18/06/2023 | 18:14עוף לפני קולונוסקופיה איך ניתן לתבל האם מותר להכין ברוטב של מיץ תפוזים א מרק אבל לא לשתות את המיץ ואם לא איזה תיבול מותרתשובת מומחה קולונוסקופיה
ד"ר יורם רוזנבך 05/10/2013 | 07:39אין בעיה להכין מרק מאבקת מרק.
גזים במעיים
שלמה 08/04/2015 | 21:04שלום. בבדיקת US בטן ואגן נמצא הרטרופריטונאום מוסתר על ידי גזים במעיים. אשמח להבין מה המקור לגזים האלה ומה הרכבם? האם בקע חמור בסרעפת יכול להיות הגורם? אני מרגיש שאני נפוח כמו בלון. האם הכאבים שאני סובל זמן רב באזור הצלעות בצד ימין הם התוצאה? האם זה תופעת לוואי של ניתוח הוצאת כיס מרה שעברתי לפני מספר שנים? אודה לך אם תנחה אותי מה עלי לעשות? רופא המשפחה לא יודע מה לעשות. תודה שלמהפתח בחלון חדשגזים במערכת העיכול
גדי 13/06/2023 | 11:58האם יש אפשרות להכין את הגוף לבדיקת אולטראסאונד, כך שלא יהיו גזים בשעת הבדיקה?תשובת מומחה גזים במעי
ד"ר אייל גל 11/04/2015 | 16:34גזים במעי הם מצב נורמלי הקשור לבליעת אוויר בזמן אכילה ונשימה ובייצור גזים עקב פירוק המזון במעי בעיקר ע"י חיידקים. זה שנראו גזים במעי בבדיקת אולטראסאונד לא מראה על בעייה מיוחדת.
צואה עם ריר לפעמיים בצבע צהוב
גיא 26/06/2017 | 10:42היי אני בן 25, יש לי תקופה צואה עם עם קצת ריר צהוב לא כל הזמן מידי יומיים , אין לי כאבי בטן ואין לי שום הפרעות אכילה גם לא דימום.׳ הצואה תקינה אך לפעמיים במידה ויש צואה מעט קשה או קצת עצירות יש ריר צהוב לפני הצואה או על הצןאה ריר שומני בצבע צהבהב בדיקות דם ולבלב תקינות. Crp תקין . בדיקה צואה תקינה. האם יש סיבה לדאגה?פתח בחלון חדשגסטרואנטרולוגיה
ברוריה 01/06/2023 | 06:53עשיתי כל הבדיקות האפשריות למערכת העיכול כולל ביופסיות. ויצא תקין. סובלת כבר שנה מיציאות של כ 15 פעם ביום+כאבי בטן ובחילות. הרופא השלישי כבר אמר שאין לו איך לעזור. מה עושים
הפרשות ריריות כול היום מפי הטבעת.
עידו 05/12/2018 | 22:06שלום, יש לי הפרשות ריריות מפי הטבעת וכמובן מלווה בריח של צואה.(בן 47). הדבר גורם לאי נוחות ממשי ,כמשך כול היום אני מרגיש כי יש לי "לכלוך" בטוסיק ,אני חייב כול היום לרוץ לשירותים ולנקות. אני עובד בהייטק ולרוב אני מריח את הריח של עצמי כך שאני משוכנע כי אחרים גם מריחים וזה למרות שאני מנקה כול הזמן. במידה ואני לא מנקה בזמן יש לי פסים במכנסיים כולל ריח. מזה חודש אני לא הולך לעבודה , אני ממש במצוקה . בבדיקה של פרוקטולוג נמצא שריר בפי הטבעת תקין, המחין בהפרשות ריריות ושלח אותי לבדיקה רקטאלית בהרדמה. מה הסבירות שיש לי ? ומה אני יכול לעשות עם העבודה כי זה תמוהה מדוע אני נעדר מהעבודה ? תודה על ההתיחסות.פתח בחלון חדשמגיב לעידו על ההפרשות הריריות
אופק 30/05/2023 | 21:17אני בן 18 ויש לי את אותה בעיה כבר תקופה ממושכת, לא מצאתי פתרון אצל הרבה רופאים, זה פוגע לי בחיי היום יום ולאחר בדיקה אין בעיה עם סוגר פי הטבעת, זה גורם לי לסבל רב ולמרות שהשאלה של עידו מ2018 רציתי לדעת האם מצאת פתרון??? והאם מישהו בפורום יכול לקשר אותי למייל של עידו שאוכל לשאול אותו זה מאוד חשוב לי
בלעתי בטעות כתר של שן
מור 16/11/2014 | 02:45הכתר לא הודבק כראוי ונבלע על ידי בטעות אתמול בערב (עברו בינתיים בערך 31 שעות). בדקתי ובינתיים הכתר לא יצא ביציאות. מה עלי לעשות?פתח בחלון חדשבעלתי כתר זרקוניה
שסי 27/05/2023 | 20:30שלשום במהלך ארוחה בלעתי את הכתר 3שניים יחד עדיין לא יצא הכתר לא הודבק טוב בלעתי אותו יום אחרי שהדביק לי אחריות של מי זה ?? מה אני אמורה לשלם על זה שוב ??כתר שיצא בצואה
קרן 07/03/2023 | 00:25בלעתי כתר, יצא בצואה אחרי חמישה ימים איך מחטאים?תשובת מומחה בליעת כתר
ד"ר יורם רוזנבך 16/11/2014 | 08:09הכתר אמור לצאת בדרך הטבעית בתוך שבוע. במידה ולא נצפה בצואה, מומלץ לבצע צילום בטן סקירה לוודא את מיקומו.גם אש יש סיכוי טוב שהוא יצא ולא הבחנת בו בצואה. במידה ומופיעים כאבי בטן או הקאות יש לפנות מיד לרופא.
מעי רגיז (לת)
גלי 14/05/2023 | 23:34אני סובלת משלשול מיימי שלוש פעמים ביום כ20 שנה. מקפידה על פוד מאפ. קיבלתי קולוטל ומודאל, וכרגע נורטילין 50 מ"ג, שלא עוזר וגם חסר. מה עושים?פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה