פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 106
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
תופעות לאחר עקירת שןיוני 10/05/2015 | 09:56שלום, לפני שבוע וחצי עקרו לי את שן 26. מהלך העקירה היה ארוך ובסופו הושתלה אבקת עצם למילוי כהכנה לשתל עתידי, ובוצעו תפרים. בזמן שהייתי עם תפרים הרגשתי כאבים שהתרחשו בעיקר כאשר חייכתי. לאחר שבוע הוצאו התפרים, אך אני עדיין מרגיש לחץ ומתיחה באזור שבין החניכיים ללחי. הלחץ והמתיחה מורגשים בעיקר כאשר אני מחייך. אני לא יודע אם יש קשר, אבל יש לציין כי לאחר העקירה אני מבחין בשסע שמתחיל מאזור השן שנעקרה ושעולה מעלה בחניכיים עד קרוב ללחי. מה עלול לגרום לתחושת המתיחה? האם מדובר בתפירה שבוצעה באופן לא תקין? האם זה דבר שאמור לחלוף? תודה רבה, יוניהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תופעה לאחר עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/05/2015 | 13:30שלום, אני הייתי פונה למומחה בתחום החניכיים או בתחום כירורגית פה ולסת. אני לא יכולה להעריך עד כמה הדבר דחוף בלי לראות במה מדובר. מכל מקום, לדעתי נכון להתקשר לרופא ולבקש את עצתו, ולומר לו שאינך רוצה לחכות שבוע. יתכן והוא עובד עם משהו שיוכל לראות אותך מוקדם יותר כדי להעריך את המצב.הוסף תגובה
-
תודה. עשיתי כפי שרשמת..המשך..
יוני 13/05/2015 | 13:06תודה רבה. עשיתי כפי שרשמת והלכתי לרופא השיניים שביצע את העקירה הכירורגית לבדיקה. אכן, החתך שהוא ביצע בחניכיים בזמן העקירה בחניכיים הקדמיות באזור 26 לא נסגר ויש "חור" גדול. גם החניכיים במקום שבו היתה שן 26 לא סגורות. כמסתכלים דרך ה"חור" רואים את האזור של תחליף העצם שנבנה לאחר העקירה. אזור זה חשוף. רופא השיניים החליט שנדרש לבצע ניתוח חניכיים לסגירה של המקום, תוך שימוש בממברנת גורטקס. יש לי שתי שאלות - 1. האם כדאי לבצע את הפרוצדורה הזו אצל רופא השיניים, או שכדאי לבצע אותה אצל רופא שיניים מומחה בתחום זה? במידה וכדאי לבצע אצל מומחה, אז איזה מומחה מבצע הליך כזה? 2. רופא השיניים קבע לי את מועד הטיפול בעוד שבוע מהיום עקב היעדרותו. האם משך זמן זה של המתנה במצב זה עלול לגרום לסיבוכים? תודה רבה, יוניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לאחר עקירת שן
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/05/2015 | 10:29שלום יוני, כאשר מבצעים פרוצדורה משולבת של עקירה והשתלת עצם יש להגיע לסגירה מקסימלית של אזור העקירה. מאחר והחניכיים באזור החיך צמודים לעצם באופן שאינו מאפשר הזזה שלהם לכיסוי פצע העקירה, מה שעושים זה למשוך את הרקמה המשוחררת הקיימת חיצונית לשן פנימה. משיכה כזו בהחלט יכולה ליצור כאבים או תחושת מתח בעת חיוך. זה לא נשמע לי משהו חריג. ואולם, אם האזור נפתח ואתה ממש רואה "חור" באזור העקירה, כדאי שהרופא שביצע את הפרוצדורה יראה אותך לביקורת כדי להבטיח שהמקום סגור כפי שהוא צריך להיות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעה לאחר עקירה
-
גידול שפיר בחניכיים (לת)יפעת 10/05/2015 | 15:48שלום רב לד"ר סאמט-רובינשטיין נתבשרתי כי יש לי גידול שפיר בחניכיים המצריך ניתוח. רציתי לברר על ניתוח מסוג זה. האם מדובר על ניתוח בהרדמה מקומית או מלאה? האם יש צורך באישפוז או שבאותו יום הולכים הביתה? מה משך החלמה ממוצע (מבחינת ימי מחלה..) כמו כן אני מבינה כי עוקרים שן או שיניים במהלך הניתוח... מתי ואיך מחזירים חזרה? (שתל?)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שן בינהשירה 08/05/2015 | 16:31רציתי מה כדאי לעשות אם יש חור בשן בינה האם כדאי לעקור או לעשות טיפול שורש וכתר? והאם אם עושים עקירה ואני כבר בגיל יותר מבוגר ממה שזה בדרך כלל כואב , האם יש לזה השפעה על הפעילות העקירה או שלהשפעת הגיל אין השפעה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שן בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 09/05/2015 | 22:39שלום, לצערי, אין "בדרך כלל" בקשר לשיני בינה, ולכן יש לבדוק כל אחת בנפרד. העובדה שאחרות לא קיימות בפה עדיין לא מבהירה מה מצב הפה שלך בכלל ו/או מה מצבן של השיניים שליד אותה שן. אם השיניים הסמוכות לאותה שן בינה הן שיניים במצב טוב, אז כנראה שעקירה תהיה הפתרון הנכון ביותר. שוב - בתנאי שהאנטומיה מאפשרת עקירה ללא פוטנציאל לסיבוכים. לגבי שתל - כאן כן אפשר לומר שבמרבית המקרים לא משקמים שן בינה שנעקרה, כלומר הסיכוי שתצרכי שתל במקום הוא נמוך מאד.הוסף תגובה
-
שן בינה
שירה 09/05/2015 | 01:48תודה ברור שאלך אבל אני בדרך! כלל איך האנטומיה של שן בינה למטה בצד שמאל והאם שן הבינה שאתי היא היחידה שיש לי בפה יש השפעה גם אם כדאי לעקור או לנסות ולהציל חשוב ואם במקרה יצטרכו לעקור בסוף לא שמים משהוא במקום נכון כלומר שתל וכו׳.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שן בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 08/05/2015 | 23:52שלום שירה ההחלטה לבצע עקירת שן בינה תלויה בכמה גורמים, אחד מהם הוא האם בכלל ניתן להגיע עם מכשירים של רופאי שיניים כדי לטפל בשן הזו בכלל. מאחר ושן בינה נמצאת בקצה הפנימי של הפה, ומאחר ולמכשירים של רופאי השיניים יש גודל נתון, לא תמיד ניתן לבצע טיפול טוב ויעיל בשיני הבינה. אפשרות אחרת היא, שהמאמץ הטיפולי יסתיים במקרה הטוב ביותר בשן בעייתית לעתיד. כמו כן, תלוי גם מה האנטומיה של השן, ועד כמה השורשים קרובים לעצב. לדוגמא: אם יש חשש לפגיעה בעצב, עדיף לעשות כל מאמץ ולטפל בשן מאשר לעקור אותה. ולכן, כדאי לך להגיע לרופא מומחה בכירורגית פה ולסת שיבצע אבחנה נכונה של מצב השן ושל האפשרויות השונות. יציג לך אותן עם היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, ואז תוכלי להחליט מה נכון במצבך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שן בינה
-
לאחר עקירת מוקצולה מהשפהיצחק 04/05/2015 | 14:01עברתי לפני כחצי שנה עקירת מוקוצלה מהשפה התחתונה. הרופא הוציא את כל הרקמה ושלח לביופסיה. הכל יצא תקין, רק שעד היום אין לי תחושה בנקודה שבה היא היתה, וגם בנקודה בשפה שממולה. האם התחושה תחזור מתישהו, ואם לא - יש משהו לעשות? תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירת מוקוצלה מהשפה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 08/05/2015 | 23:48שלום התשובה תלויה במהלך הניתוח ובגודל האזור בו טיפלו. בלי בדיקה, יהיה קשה להעריך את המצב. יתכן ומדובר בירידה בתחושה עקב כך שנוצרה במקום צלקת קטנה. אם זה המצב, הפתרון קל ובהחלט יתכן שהתחושה תחזור עם הזמן. נדיר שיש פגיעה ממשית בעצב. הייתי פונה למחלקת פה ולסת באזור מגורייך לבדיקה והערכה של המקום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירת מוקוצלה מהשפה
-
נפיחות- עצם בולטת ?שן 04/05/2015 | 07:30שלום רב, מזה למעלה משנה יש לי אסימטריה באזור שמתחת לשורת השיניים התחתונה(אינני יודעת אם זה נקרא החיך הקשה או אולי החיניכיים. בכל אופן, בצד ימין של הפה ישנה בליטה קשה שאיננה מופיעה בצד שמאל. ניתן לחוש בתוכה בשלוש בליטות קטנות שאני משערת שהן שורשי השיניים הסמוכות. אני בת 34, בריאה בדכ עם היסטוריה של בעיות במפרקי הלסת. עקרתי את כל שיני הבינה, ואני נועלת לסתות במהלך הלילה. האם זה יכול להיות מבנה עקום? או שיש מקום לבדיקה האם זהו גידול? אציין שרופאי שיניים ושיננית שראו אותי בשנה האחרונה לא העירו על כך דבר ולכן המעטתי בחשיבות של זה אך פתאום אינני בטוחה כבר. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נפיחות - עצם בולטת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 04/05/2015 | 07:59שלום, מדובר כנראה בבליטה של עצם, שיש לה שם מדעי: TORUS. בליטות כאלה קיימות פנימית למלתעות (השיניים הנמצאות מיד אחרי הניבים התחתונים) בחלק הפנימי של הלסת התחתונה. אבל כדי להבטיח שזה מה שקיים אצלך - כדאי לפנות לרופא שיראה את אותן בליטות ויאשר שזו אבחנה נכונה. אם מדובר בבליטות כאלה - אין בכך כל בעיה. זו תופעה מוכרת ונפוצה.הוסף תגובה
-
בהמשך למעלה- בצד הפנימי בין הלשון לשיניים
שן 04/05/2015 | 07:320הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נפיחות - עצם בולטת
-
-
תשובת מומחה
ביופסיה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 04/05/2015 | 07:16שלום, תלוי מה הסיבה לביופסיה. בד"כ מדובר על הליך שבו מאלחשים ("מרדימים") את המקום, ומבצעים חתך עדין ברקמה החשודה. לאחר מכן תופרים. אם מדובר באזור קטן, הריפוי אמור להיות מהיר וללא כאבים מיוחדים. אם מדובר בהליך נרחב יותר - צריך כבר לדעת במה מדובר. אני בטוחה שהרופא/ה האמורים לבצע את הפעולה יוכלו להסביר לך טוב ממני במה מדובר, פשוט מפני שאין לי כל מידע על המיקום וגודל הנגע הדורש ביופסיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביופסיה
-
חוסר תחושה לאחר עקירת שן בינהאודליה 02/05/2015 | 15:16שלום,אני מאוד בלחץ.אתמול עברתי עקירה כירוגית של שן בינה כלואה.24 שעות אחרי אין לי תחושה בצד אחד של הלשון ובחנכיים. האם הנזק תמידי? מה עליי לעשות?לקחת בי 12 ? סטרואידים? ניתוח? במידה ואין שיפור והנזק הינו קבןע.מה השפעתו לטווח רחוק?עניין של אי נוחות בלבד? אני חייבת תשובה לחוצה מאוד!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חוסר תחושה לאחר עקירת שן בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 04/05/2015 | 07:13לא. לדעתיזה מקום טוב. הייתי ממשיכה על פי המלצתם. תוכלי כמובן לפנות למרכז אחר לקבלת חוות דעת שניה.הוסף תגובה
-
אודליה 03/05/2015 | 20:02שלום ,פניתי למחלקת פה ולסת באיכילוב.קיבלתי סטרואידים וטריפל של בי 12.ביקורת בעוד כמה ימים.האם יש משהן נןסף שאת יכולה להמליץ לי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 03/05/2015 | 00:02שלום אודליה, לדעתי עליייך לפנות מיד לרופא שביצע את העקירה או למחלקה לכירורגית פה ולסת באזור מגורייך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
עקירה כירוגית לאחר הקרנותארי 29/04/2015 | 12:59צריך לבצע עקירת כירוגית שן 37 (צד שמאל).לפני 4 שנים עברתי ניתוח והקרנות במשך חודש וחצי עקב גידול סרטני בלסת ימין.האם יש סיכון נמק/זיהום/חוסר החלמה של העצם.(למרות שעברו כ 4 שנים)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירה כירורגית לאחר הקרנות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 29/04/2015 | 16:20שלום, יש הרבה גורמים שצריך לקחת בחשבון במקרה כמו שלך, כמו כמות הקרינה וטכניקת הביצוע שלה. מאחר ובמחלקות לכירורגית פה ולסת יש את הכי הרבה נסיון בתחום, ומאחר וההחלטה היא מאד אישית, בהתאם לנתונים הספציפיים שלך, אני מציעה שתפני למחלקת פה ולסת באזור מגורייך. שם יבצעו הערכה כללית של כל ההיסטוריה שלך ויוכלו להציע את דרך הטיפול הטובה ביותר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירה כירורגית לאחר הקרנות
-
כאבים בלסתנעה 26/04/2015 | 22:12שלום, אני סובלת מכאבים חזקים במפרק הלסת. זאת שאלה קצת טפשית, אבל לאיזה סוג רופא אני צריכה לפנות? רופא שיניים? תודה :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בלסת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 27/04/2015 | 02:15שלום אם מדובר בכאב שהתחיל לא מזמן, אפשר להתייעץ עם רופא השיניים שלך כדי לשלול בעיה אחרת. מומחים בשיקום ו/או מומחים בכירורגית פה ולסת עוסקים בתחום, כל אחד בדרכים המתאימות להתמחות שלהם. אפשרות אחרת היא לפנות לפקולטה לרפואת שיניים בתל אביב או בהדסה. שם יש אנשים שמתמחים בתחום זה. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בלסת
-
גולה בשפה תחתונה לילדה בת 12ארז 20/04/2015 | 11:52לביתי יש כבר כחודשים מעין גולה קטנה לא כואבת בשפה תחתונה. למי לפנות בנושא? מה התחום שעוסק בזה? האם יש סיבה להילחץ מהופעת הנגע בשפתיים? תודה ארזהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גולה בשפה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 21/04/2015 | 09:02שלום, נראה לי שנכון לפנות למומחה לכירורגית פה ולסת או למומחה לילדים. בלי לראות ולבדוק את המקום קשה לתת תשובה מדוייקת. במרבית המקרים לא מדובר בבעיה שיש להילחץ ממנה, אולם רק לאחר בדיקה ניתן באמת לדעת במה מדובר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גולה בשפה
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח חניכיים
- עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת