פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 104
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
בלוטות הרוקיפעת 19/07/2015 | 13:29יש לי יובש רציני בפה. מידי פעם כאבים מתחת לשתי האוזניים. בדיקת רוק במבחנה גרועה. בדעקת אולטראסאונד בלוטות רוק צקינה. בדיקות דם חמחלת סיוגרן תקינה. בדיקת שירמר תקינה. מיפוי בלוטות רוק: קליטה מעט מופחתת של חומר בבלוטות הרוק בשני הצדדים. לאחר גירוי עם לימון מעט איטיות בהפרשת רוק מכל הבלוטות. מה הסיבה לתוצאות? איזה בדיקות נוספות יש לעשות? יש לי גם פצעים בפה לאחרונה שחולפים אחרי כמה ימים ומופיעים מחדש במקום אחר. האם זה קשור ליובש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בלוטות רוק
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 19/07/2015 | 21:16שלום זו שאלה מורכבת מדי כדי לענות עליה באינטרנט. לדעתי, עלייך לפנות למומחה לרפואת הפה ולא למומחה בכירורגית פה ולסתות. עדיף כזה, שיש לו גם תואר ברפואה. ישנם כמה כאלה בארץ. יש לבצע ברור מלא על ידי מומחה כזה, שיבדוק גם את מצב בריאותך הכללי, תרופות שאת לוקחת ועוד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בלוטות רוק
-
גם כשנרגעה הסערהמישל 13/07/2015 | 21:19בת 30, ברקע מנשך עמוק. הייתה דלקת חניכיים עד שטופלה באנטיביוטיקה, ובאותו זמן גם דלקת חזקה במפרק הלסת שטופלה באתופן ועכשיו פיזיותרפיה ועוד. במנשך קשה לטפל. הבעיה שלי עכשיו היא שבעקבות הדלקות נוצרה נפיחות באיזו רקמה או משהו שנראה כמו וריד נפוח, בחך שליד החניכיים העליונות בדיוק איפה שהמנשך שלי נסגר. לכן חודש אחרי כל הבלאגן אני עדיין לא יכולה ללעוס או לסגור את הפה. סד לילה רק מחמיר את הכאבים. האם אפשר לטפל ספציפית באותה רקמה? נגיד להיפטר ממנה או להרגיע את הנפיחות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גם כשנרגעה הסערה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 14/07/2015 | 07:36שלום מישל, אם מדובר באזור מיד מאחורי השיניים הקדמיות העליונות, כי אז מדובר על אזור טבעי שבו יש יציאה של כלי דם ועצבים. צריך לראות את זה כדי לוודא, משום שאז הפתרון הוא באמת לא סד לילה. מכל מקום, הייתי פונה למומחה לשיקום הפה ו/או למומחה לחניכיים כדי שיבצעו בדיקה של הפה בזמן שאת מרגישה את הנפיחות והכאב, כדי שתהיה להם אפשרות לאבחן נכון את הבעיה ולתת לך פתרונות מתאימים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גם כשנרגעה הסערה
-
סד לילהאמיר 11/07/2015 | 11:16שלום. לפני כחצי שנה התחילו לי קנאקים במפרקי הלסת שקרובים לאוזניים. במקביל לכך אשתי דיווחה לי שהתחלתי לחרוק שיניים בלילה וגם אני שמתי לב לנעילת לסתות בלילה. הרופאת פה ולסת בתל השומר המליצה לי על סד לילה. ובמכבי עשו לי סד לילה עליון רגיל בעובי 2 ממ בערך. הענין הוא שאני לא מרגיש שזה בכלל מונע ממני מלנעול את הלסת. ואני לא מרגיש שום שיפור. עדיין יש קנאקים חזקים.האם זה הסד לילה שהתכוונה הרופאת פה ולסת? האם זה באמת עוזר במשהו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סד לילה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 12/07/2015 | 07:55שלום אמיר, סד לילה במקרה של לחיצה חזקה של הלסתות אינו יכול למנוע את לחיצת הלסתות, אלא מקטין את הלחץ על השיניים וע"י כך אמור להקטין את הנזק לשיניים. הוא גם יכול, במקרים מסויימים, לאפשר הרפייה של שרירי הלעיסה, וע"י כך להקטין את העומס בזמן הסגירה. אולם, במצבים כאלה אין פתרונות קסם, ואין פתרון אחד שמתאים לכולם. ולכן, כדאי לפנות לרופאים העוסקים בנושא המפרקים באופן קבוע, כמו בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב. ביחס לשאלתך האם לסד כזה התכוונו במחלקת פה ולסת בתל השומר - לצערי תצטרך לשאול אותם, מכיוון שאין לי כל מידע רפואי ביחס למצבך או ביחס להמלצה שלהם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סד לילה
-
דימום אחרי עקירהאן 08/07/2015 | 20:47מדובר באדם מבוגר חולה לב שלוקח מדללי דם ועבר עקירה. מאז במשך כמה ימים -תדיר לפנות בוקר יש דימום מהפה.(ביום לא -רק בסוף הלילה). הדימום מופסק ע"י הנחת גזה ספוגה עם הקסקאפרון באיזור. רופאת השיניים שאליה פנה אמרה שלדעתה זה מהיובש בלילה בפה (אין רוק) שגורם לפצע העקירה להיפתח ולהמתין ולראות.איזה טיפול מונע ניתן לעשות כדי שזה לא יקרה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דימום לאחר עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 09/07/2015 | 08:06שלום, לצערי לא יהיה אחראי מצידי להעריך מצב של דימום בלי לראות את המתרפא. אני מציעה, שאם הדימום לא פסק, להפנות אותו בדחיפות למחלקת פה ולסת בבית חולים קרוב או למומחה בכירורגית פה ולסת באזור מגוריכם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דימום לאחר עקירה
-
צלילה עם פלטינהאלי 06/07/2015 | 23:13שלום וברכה! לפני כתשע שנים עברתי ניתוח לתיקון שבר בזיגומה מימין, ולקיבוע השבר הכניסו פלטינה היושבת על העצם הפרונטלית-מאחורי הגבה. שאלתי היא האם ידוע לך אם ניתן לצלול (צלילת מכשירים עמוקה) עם פלטינה? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צלילה עם פלטינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 07/07/2015 | 07:10שלום אלי. לא ידועה לי בעיה מגבלה כלשהיא, אבל הייתי מתייעצת גם עם אנשי מועדון הצלילה, שלהם ודאי יש הרבה יותר נסיון מאשר יש לי בשאלה ספציפית זו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צלילה עם פלטינה
-
סדק בשןשירה 02/07/2015 | 10:39יש לי כאבים חזקים ושבר , ופצעים בחניכיים אני חושדת שזה סדק בשן איך מזהים , כלומר מה הסימפטומים ברור שאלך אבל שאדע , חשבתי שזה משהו פשוט אבל הכאבים הולכים ומחמירים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סדק בשן
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 02/07/2015 | 11:56לא. אלה לא סימנים המלווים בד"כ סדק בשן. אני מציעה שתפני בהקדם לבדיקה אצל רופא שיניים שיאבחן את הבעיה.הוסף תגובה
-
סדק בשן
שירה 02/07/2015 | 11:52והאם זה שרואים שבר בסתימה , פצעים בחניכיים וכאבים שלא עוברים גם עם משכחי כאבים מחשיד יותר לסדק בשן ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סדק בשן
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 02/07/2015 | 11:47שלום שירה, סדק בשן היא תופעה שקשה לעיתים לאבחן. אפשר להעריך אם יש סדק בשן כאשר יש הבדל בתחושה בניקוש על צד אחד של השן לעומת הצד השני, אם יש כיס עמוק בחניכיים באזור אחד ולא באזורים אחרים, אוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סדק בשן
-
פטרת בלשוןמורן 01/07/2015 | 07:03שלום, האם פטרת בלשון מדבקת? ומה הן דרכי ההדבקות? האם נשיקה על הלחי יכולה להעביר הפטרת? או ריסיסי רוק? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פטרת בלשון
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 01/07/2015 | 07:44שלום, פטריית הקנדידה, שהיא הפטריה השכיחה ביותר הגורמת לפטרת בלשון, נמצאת כנראה אצל כל אחד בפה. הסיבות להתפרצותה ולגרימת המחלה קשורות בד"כ בירידה בתנגודת הגוף עקב בעיה זמנית או ארוכת טווח של מערכת החיסון. ולכן, מקובל לחשוב שאין סכנת הדבקה במקרה של פטרת הפה. אבל, מאחר ויתכן ומדובר גם על זן אלים יותר מאשר קיים אצלך, עדיף לשמור על מרחק ולשכנע את החולה לטפל בעניין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פטרת בלשון
-
שברמיטל 29/06/2015 | 17:52האם יכול להיות מצב כי אם לא זה לא יודעת איך זה קרה . ששבר פתאומי בסתימה למרות שאני חורקת והשברים בחריקה יותר קטנים לא נראה לי הגיוני שזה מחריקה כי זו השן האחרונה למטה , אז נעשה פתאום שבר מספיק האם מצב זה יכול לגרום פתאום גם נזק לסתימה וגם נזק לחניכיים כי מאז יש גם כאבים בהתקפים , באכילה מאכלים מסויימים ממש קשה לאכול ומנסה לצד שני וגם דימומים ולפעמים הדימומים על בסיס לא רק אדום אלא צהוב - כתום (לפי דעתי זה סוג של מוגלה , תקני אותי אם אני טועה) וגם פצעים פתאום קצת בחניכיים מה זה אומר , ולא מזמן התחלתי מדידות גם בצד שני לכתר קבוע האם במצב זה לא יוכלו ויצטרכו לטפל קודם בזה ומה יכול להיות כל התופעות האלו בפתאומיות? ואם זה מהסתימה וזה גורם לדלקת מה הפתרון ? האם כבר יהיה צורך בטיפול שורש וכתר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 30/06/2015 | 07:29שלום מיטל, הסיפור שלך אינו ברור, ולכן אני מציעה שתפני לרופא שיניים בהקדם כדי לבדוק מה מצבך. מאחר ומדובר בפרטים רבים הדורשים הערכה קלינית ורנטגנית, לא יהיה אחראי לתת לך תשובה באינטרנט.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר
-
כאביםשירה 27/06/2015 | 18:25יש לי כאב בשן האחרונה , וזאת לא שן בינה (אין לי בצד הזה) אלא טוחנת אחרונה למטה (אציין שזו סתימה אפורה ישנה) , גם שמתי לב בצחצוח קל שנוגעת בשן בסוף בלחיצה ונגיעה לא קרוב לשן אחרת אליה ממש בסוף כבר שאין שום שן אחרת כאב של לחץ וגם קצת אחרי הצחצוח ואציין שאני גם שוחקת שיניים , מה זה נראה בעיה בשן , רגישות פתאומית , נזק מהשחיקה או בעיה בחניכיים , בקרוב יש לי תור ואגיד שיסתכלו אבל בינתיים מה זה יכול להיות? ואציין שהכאב מציק ובעת נקיון בין השן הנל לשן עם שתל שהיא קודמת היה מאוד קשה לנקות ושהצלחתי ירד דם ולא היה כאב לפני אלא בבת אחת היום האם יש לזה משמעות ומה אומר הדם האם הגיוני שקרה משהוא לסתימה למאות שלפני חודשיים נעשו צילומים ולא ראו בשן הזו כלום. האם יכול להתפתח במהירות בלי שרואים? והאם במקרה יכול להיות שזה כתוצאה משבר שנעשה בסתימה פתאום בלי שהרגשתי שגורם לכל התופעות האלה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 28/06/2015 | 07:49שלום שירה, מהתיאור שלך אי אפשר לדעת באופן מדוייק במה מדובר. יתכן ומדובר בבעיה קלה הנוצרת מדחיסת מזון ליד או בין השיניים, ועד בעיה קשה יותר. יש צורך בבדיקה קלינית בפה וגם בצילומים עדכניים וישנים יותר כדי להעריך מה בדיוק גורם לך לכאב. הייתי מתקשרת למרפאה ומבקשת שיראו אותך בהקדם, ולא ממתינה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים
-
נגע בשן 46 לא עובר מעל שבועים וחציניר לאו 27/06/2015 | 14:02שלום רב אני סובל מנגע בשן 46 עם כאבים מעל 20 יום. עברתי 3 רופאי שניים בשבועים האחרונים שלא בטוחים במה מדובר אני לא מתפקד מרוב לחץ ו לאחרונה שמתי לב לאי נוחות מדי פעם בנשימה כובד נשימתי בשינה או הליכה מלווה בכאבי בטן בבדיקות דם אחרונות מהשבוע NEUT% 78 lym% 13 בהשוואה ל30 אחוז מחודש פברואר האחרון. בצילום פנוראמי רואים לפי נגע על השורש ובחניים לים כואב מאד בעיקר בדיבור או צחצוח על מה זה יכול להראות האם כדאי לעשות טיפול שורש לביופסיסה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נגע בשן 46 לא עובר מעל שבועיים חצי
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 28/06/2015 | 07:47במקרה כזה הייתי נראה לי שהדבר הנכון ביותר לעשות הוא לפנות למחלקת פה ולסת בבית חולים בקרבת מקום מגוריך. מהדברים שלך לא ברור במה מדובר, ויש צורך לעשות ברור מקיף כדי לבדוק מה הבעיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נגע בשן 46 לא עובר מעל שבועיים חצי
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- עקירת שן בינה
- ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
ד"ר מוטי בית און
כירורגיית פה ולסת
ד"ר הילטון קנגיסר
רפואת שיניים
4.9
( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"
ד"ר אלי רוזנפלד
כירורגיית פה ולסת
5.0
( 11 חוות דעת )
"לאחר הבדיקה ד"ר רוזנפלד שיקף לי היטב את המצב, את החלופות ואת התלבטויות. קיבלנו החלטה משותפת בדרך הטיפול. הטיפול עבר במינימום כאב. מהמרפאה יצאתי מצוייד בדף הנחיות ברורות לתקופת ההחלמה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת