פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 112
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
תהליך פרי-אפיקלי בשן עם טיפול שורשאורית 25/06/2014 | 18:41שלום רב, בת 45. שן 15 עברה טיפול שורש לפני 12 שנה. לא נעשה כתר בשן, אלא סתימת שורש גוטה פרקה ומלט על בסיס גלס יונומר, וסתימה קבועה. אורך התעלות: 22 מ"מ, והן מורחבות מאד (ל 50 ). כעבור שנתיים מהטיפול (כלומר לפני 10 שנים) בצילום פרי-אפיקלי, התגלה תהליך פרי-אפיקלי. התהליך הוא כרוני. יש גם ספיגה אפיקאלית. ואולי פריצה דיסטלית של השורש. הייתי במעקב רנטגני, ועם השנים הנגע קצת גדל, והגיע לגודל של כנראה 10-12 מ"מ. אבל בשנתיים האחרונות הוא לא גדל. אין לי שום סימפטומים מהאיזור, ואין כיסים באיזור (כך שהשורש לא סדוק). לפני חודש נשברה חתיכה קטנה מהשן. כך שאטימות השן פחתה, ויש צורך לטפל. אני במצב בריאותי כללי לא מיטבי. ובנוסף, יש לי קלוסטרידיום דיפיציל, ולכן בעיה בנטילת אנטיביוטיקה. מבין אופציות הטיפול השונות ( חידוש טיפול שורש, ניתוח כירורגי, עקירה, וכו'), איזו א. הכי פחות מסכנת בהזדהמות עם חיידקים, ובהגעה לצורך בנטילת אנטיביוטיקה ? ב. יש לה הכי הרבה סיכוי לסלק את הזיהום. מה הסיכון שפתיחה שם תגרום לחיידקים לנדוד ולהתפשט עוד יותר, לאיזורים סמוכים? גם אם יסולקו כל החיידקים מתעלת השורש, איך מסלקים את החיידקים האקסטרה-רדיקולריים, שכבר נמצאים מחוץ לתעלה ולשורש (בריקמה מסביב לחוד השורש) ? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תודה ושאלה כללית
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 27/06/2014 | 07:50שוב שלום, מערכת החיסון של הגוף יודעת לסלק חיידקים, אולם כאשר כמות החיידקים או רמת האלימות שלהם גבוהה, הם גוברים על מערכות החיסון שלנו. מטרת העקירה, במקרה כזה, היא לסלק את הגורם המזוהם (השורש שבו יש את מירב החידקים). החיידקים הנותרים מטופלים ע"י מערכת החיסון. במקרים בהם מערכת החיסון אינה מצליחה להתגבר עליהם, או כשיש חשש כזה, נותנים טיפול אנטיביוטי במקביל, שגם מטרתו להקטין את כמות החיידקים באזור לרמה שהגוף יכול להתמודד איתם.הוסף תגובה
-
תודה, ושאלה כללית
26/06/2014 | 20:22תודה. אז לא ייעוץ ספציפי בקשר אליי, אלא אני רוצה להבין את הנושא באופן עקרוני, שמתאים לכולם, בשאלה האחרונה שלי. אם עוקרים את השן, ובכך מסלקים כמובן את החיידקים שהיו בתעלת השורש, איך מסלוקים החיידקים האקסטרה-רדיקולריים, כלומר אילו שכבר נמצאים מחוץ לתעלה ולשורש (בריקמה מסביב לחוד השורש) ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תהליך פרי-אפיקלי בשן עם טיפול שורש
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 26/06/2014 | 19:52שלום אורית, לצערי, לאחר שקראתי את ההודעה המפורטת שלך, נראה לי שלא אני האדם הנכון לענות על השאלה. אני מציעה שתפני למומחה בתחום טיפולי השורש, ועדיף באופן ישיר, ועם צילומים, ולא דרך האינטרנט. הסיבה היא, שהמצב שאת מתארת מצריך לא רק הערכה של השן והפרוגנוזה שלה, אלא גם הערכה בריאותית כללית ובחינת הסיכוי להצלחה מול האלטרטיבות. עם כל הרצון הטוב, יהיה קשה מאד עד בלתי אפשרי לתת לך תשובה ממשית ללא כל הנתונים האלה, וגם אז - ההחלטה בסופו של דבר שלך ושל המומחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תודה ושאלה כללית
-
כאבי שיניים, אזניים, לסת, אף וראשתמר ע. 26/06/2014 | 16:34דר' נעמה שלום, לפני כארבעה חודשים החלו לתקוף אותי כאבי שיניים עזים בעת/לאחר האוכל. הגעתי לרופא השיניים אצלו אני מבקרת מידי חצי שנה לביקורת ולאחר צילום לא נמצא דבר. במקביל כאבו לי מאד האוזניים(הרגשה של אוזניים חמות ומעט צפצוף), מעט הגרון ואזור הלסת. רופא אא"ג לא מצא דבר כמובן ובמקביל נשלחתי לאולטרסאונד צוואר ורקמות- הבדיקה תקינה. הלסת בצד שמאל מעט כואבת ועמה גם הצוואר באותו הצד אך הכאב לא מתגבר בעת אכילה. בשבוע האחרון נוספו לאלו כאבי ראש עזים, אשר גם כדור לשיכוך כאבים לא הוריד. איתם גם כאב בלחיים וכאב חזק באף. רופא המשפחה אמר שעליי לישון עם סד לילה למרות שבוודאות איני חורקת שיניים. באופן פרטי קבעתי לי תור למומחה פה ולסת אך יש זמן לתור ובינתיים כאמור נוספו כאבים עזים במקומות נוספים. אשמח לשמוע דעתך וכמו כן, האם ישנו רופא מומחה שאינו פה ולסת אשר עליי לפנות אליו? אני סובלת מאד, לאורך היום כולו ומלבד זאת, לחוצה מאד שמא הכאב מעיד על דבר נורא. תודה מראש, תמרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי שיניים, אזניים, לסת אף וראש
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 26/06/2014 | 20:03שלום תמר, כאשר ישנה בעיה רב-מערכתית כזאת, נראה לי שהדבר הנכון ביותר הוא לפנות למחלקת פה ולסת באחד מבתי החולים הגדולים או לאחת המחלקות בבתי הספר לרפואת שיניים. במקומות אלה יוכלו להביא את המומחים הטובים ביותר המחלקות הרלוונטיות כדי למצוא לך פתרון. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי שיניים, אזניים, לסת אף וראש
-
הפחתת ספיגת עצם אחרי עקירה, מלבד שתלד 26/06/2014 | 08:29אם אחרי עקירה (של שן מספר 25), לא מתכוונים לעשות שתל, אילו דרכים ישנן כדי לשמור על העצם, ולהפחית את ספיגתה ? במיוחד בחודשים הראשונים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפחתת ספיגת עצם אחרי עקירה מלבד שתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 26/06/2014 | 19:56שלום, יש שיטות שונות שמטרתן להקטין את הסיכוי של ספיגת העצם. עושים את זה בעיקר תוך שימוש חומרי בניית עצם. ואולם, ספיגת העצם הוא תהליך פיסיולוגי טבעי, ולכן הסיכוי לעצור אותו לגמרי הוא בלתי אפשרי. שתל הוכח הפתרון טוב למצבים אלה. ולכן, השאלה הנשאלת היא בעצם למה לא לבצע שתל. אפם הסיבה היא כלכלית, בהחלט כדאי לחשוב על השתלה ללא שיקום האיזור בשלב זה - כך שהעלות תהיה קטנה יותר בטווח הקצר. ניתתו יהיה לבצע את השיקום של השתל בשלב מאוחר יותר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפחתת ספיגת עצם אחרי עקירה מלבד שתל
-
צילוםלילך 24/06/2014 | 19:50עשו לי ניתוח הארכת כותרת + שתל , רציתי לשאול האם אחרי כל אחד מהם ולפני שמתחילים לקחת את המדידות האם הרופא המשקם עושה צילום לפני כדי לראות שהכל בסדר לפני שמתחילים , והאם את הצילום עושים במרפאה או במכון אם מדובר רק בשן אחת ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צילום
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 25/06/2014 | 08:41שלום לילך, צילום בהחלט נדרש לפני השיקום. במקרים רבים אפשר להסתפק בצילום מקומי, אבל הדבר תלוי במיקום השתל ובצורך לבצע הערכה של אזורים אחרים בפה. במקרים כאלה, הרופא יעדיף צילום כולל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צילום
-
עקירת שן קרובה לעצבשרון 22/06/2014 | 11:36שלום רב, בעקבות רגישות בשן בלסת תחתונה (מס׳ 37 אם איני טועה)שעברה טיפול שורש לפני שנה,בוצע צילום פנורמי שהראה זיהום בקצות השורשים. לדברי רופא השיניים, ככל הנראה הזיהום הוא בתעלה ויש חשש לפגיעה בעצב אם יהיה נסיון לעשות חידוש טיפול. שורש או עקירה. רופא השיניים ביקש ממני לעשות סי טי של השן באחד המכונים. שאלותיי הן: 1. האם סיטי הכרחי במקרה כזה? בשנה האחרונה עברתי כמה צילומי סיטי,וביניהם גם סיטי ריאות,אני מנסה מאוד להמנע מקרינה נוספת.. 2. אורתודנט העלה אופציה של הרמה אורתודנטית. האם ההרמה אכן תקטין את הסיכון לפגיעה בעצב? ההרמה אמורה לקחת כחצי שנה- האם אין חשש לנזק כלשהו בהמתנה ארוכה? 3. במידה ואבצע הרמה אורתודנטית, האם בסיום ההרמה בכל מקרה יהיה צורך בסיטי,או שניתן יהיה להסתפק בצילום רגיל ולחסוך את הקרינה? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תודה ושאלה נוספת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 22/06/2014 | 12:39שוב שלום, נראה לי שאתה מקדים את המאוחר. לדעתי, נכון לבצע CT כעת ובעזרתו לבדוק מה היחס בין השורשים לעצב. לעיתים קרובות ה-CT מגלה שהבעיה היא קטנה יותר מאשר התמונה המתקבלת מצילום דו-מימדי רגיל. רק אם יתגלה ב-CT שהקרבה לעצב מסכנת אותו באופן ממשי, תהיה הצדקה לנסות ולהזיז את השן ממקומה לפני עקירה. וגם אז - יש לבחון את מצב טיפול השורש והסיכון להתפרצות הזיהום במהלך הדרך. בסופו של דבר, ההחלטה צריכה להיות מבוססת על נתונים ואבחנה נכונה. את "תוכניות המגרה" צריכים לשמור לאותם מקרים בהם אין ברירה אלא להשתמש בהן.הוסף תגובה
-
תודה ושאלה נוספת
שרון 22/06/2014 | 12:34ד״ר נעמה,תודה לך על תשובתך המהירה. מתשובתך הבנתי שהסיטי הכרחי, ושגם אם אבחר בדרך של ההרמה, קיים סיכוי לא קטן שבכל מקרה אצטרך לעשות סיטי. שאלתי הנוספת היא-הרמה אמורה להמשך כחצי שנה, ומטרתה (פרט לניסיון להתחמק מהסיטי), היא להרחיק את השורשים מהעצב וכך למזער סיכון לפגיעה בעצב. האם יש סיכון בכך שמחכים חצי שנה? כלומר, האם ההרמה תקטין משמעותית סיכון לפגיעה בעצב, ושווה בשביל זה לחכות חצי שנה,או שיש סיכון שיקרה משהו בחצי שנה הזאת ולא שווה לחכות כ״כ הרבה זמן? תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירת שן קרובה לעצב
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 22/06/2014 | 12:23שלום שרון, פגיעה בעצב גוררת תחושת "הרדמה" של חצי השפה, חצי הסנטר ושל אזורים בחיך ובריריות בתוך חלל הפה. זוהי פגיעה משמעותית, היכולה לשנות את איכות חייך מהקצה אל הקצה. היכולת לאבחן נכון את היחס בין השורש לבין העצב היא קריטית ביכולת של הכירורג/ית לבצע עקירה של השן ללא סיבוך. זו הסיבה שבגללה נדרש ה-CT. כמובן, שיש צורך להקטין את כמות הקרינה למינימום הנדרש, אולם לפי הסיפור שלך עושה רושם שהסיכון לפגיעה בעצב מצדיק את ה-CT. לגבי הרמה אורתודונטית - זו בהחלט אפשרות, אבל יש לקחת בחשבון את משך הזמן שיקח לבצע אותה, את הפגיעה האפשרית בעצם לאורך התקופה הזו ולמדוד היטב כמה הרחקה מהעצב ניתן להשיג. ההחלטה על ביצוע CT בסוף התהליך תלויה במרחק מהעצב, כפי שיראה בצילום רגיל. שוב - אתה צריך להבין שבמקרים כאלה, בשל הנזק הפוטנציאלי, החשיבה היא ש"אם יש ספק - אז אין ספק" כלומר: אם יש ספק לגבי האפשרות לפגוע בעצב - אז אין ספק, ו-CT נדרש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תודה ושאלה נוספת
-
מליחות בפהקריס עציון 19/06/2014 | 15:17מזה שנים רבות שאני סובל ממליחות בפה מאיזור מסויים בצעתי בדיקות רבות עד לפני חמש שנים בהדסה ובתי חולים אחרים. אני משתמש בכקופסא סוכריות ליום. נבדקו אלרגיות ונושאים אחרים. האם יש בדיקה שיכולה לבחון האם מקור המליחות הינו מהבטן והקיבה או מהשן?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מליחות בפה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 19/06/2014 | 19:31שלום, ידוע מעט מאד על מצבים כאלה, משום שהם לא נפוצים. עד כמה שידוע לי, אחד הרופאים הטובים שעוסקים בתחום הוא פרופ' אפרמיאן דורון - מומחה ברפואת הפה ב"הדסה". בהחלט הייתי פונה אליו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מליחות בפה
-
שיקום שתליערה 19/06/2014 | 01:56עשושתלמדו לי שתל ובסוף הוחלט בשלב אחד ללא חשיפה האם בשלב זה אחרי ביקורת ובדיקות עוברים ישר לרופא המשקם והאם הוא שם הכל את המבנה הכתר הזמני והכתר או שחלק צריך לעשות הרופא המשתילהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שיקום שתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 19/06/2014 | 12:14שלום יערה ככירורגית, אני מבצעת שתלים עבור רופאים אחרים, ואינני מבצעת את השיקום. לדעתי, תמיד תמיד תמיד נכון לחזור לרופא המשתיל לפני תחילת השיקום לצורך בדיקה ומעקב. רק הרופא המשתיל יכול לדעת מה בוצע ומה לצפות מבחינת הריפוי, ולכן נכון שהוא/היא יהיו אלה שיקבעו מתי נכון להתחיל את השיקום והאם הריפוי של השתל תקין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שיקום שתל
-
שאלה בקשר להארכת כותרתשירה 17/06/2014 | 18:31עשו לי ניתוח הארכת כותרת לפני שבוע עדיין לא הוציאו לי את התפרים אבל הרבה פעמים מרגישה יותר את הלשון שנוגעת בכתר הזמני כאילו היא במיקום אחר משאר השיניים האם ככה אמורים להרגיש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה בקשר להארכת כותרת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 19/06/2014 | 12:12שן, שירה. בשלב זה בהחלט את יכולה להרגיש משהו שונה, והסיבה היא שבמהלך הניתוח הרחיקו את החניכיים משולי הכתר. בהמשך הטיפול, הרופא אמור לתקן את זה בעזרת הארכת שולי הכתר אל כיוון החניכיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה בקשר להארכת כותרת
-
תפריםאורית 10/06/2014 | 18:31עשו לי תפרים נמסים אחרי שתל תוך כמה זמן תפרים כאלו בדרךצכלל נמסים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תפרים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 16/06/2014 | 14:19בין שבוע לשבועיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תפרים
-
שטיפות וניקויעינת 13/06/2014 | 17:53כמה זמן מותר להשתמש בשטיפות הפה קרוסודיל אחרי ניתוחי חניכיים נאמר לי בין שבוע לשבועיים מה עדיף? והאם מותר גם להשתמש בהם יותר מפעמיים ביום אם יש ימים נגיד שיכולה 3 פעמים האם זה בסדר או לא ? ועוד שאלה האם חודש מהניתוח מותר ללכת כבר לשיננית שזה לא יסכן את האיזור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שטיפות וניקוי.
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 16/06/2014 | 14:18שלום עינת, הדבר תלוי בגודל הניתוח שבוצע, ברמת הזיהום הצפויה ובעוד גורמים שמאחר ואינני מכירה אותך ואת מצבך לא אוכל להתייחס אליהם. בכל מקרה - בין שבוע לשבועיים נשמע סביר. מעבר לשבועיים עלולות להופיע תופעות של צביעת שיניים בצבע חום (צביעה שקל מאד להסיר אותה) ולעיתים נדירות גם שינויים בטעם (שגם הם נעלמים לאחר הפסקת השימוש בשטיפה). פעמיים ביום זו ההנחיה, אלא אם כן נאמר ך אחרת. וכן, חודש לאחר השתלה נשמע בסדר ללכת לשיננית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטיפות וניקוי.
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח חניכיים
- עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
ד"ר אלי רוזנפלד
כירורגיית פה ולסת
5.0
( 11 חוות דעת )
"לאחר הבדיקה ד"ר רוזנפלד שיקף לי היטב את המצב, את החלופות ואת התלבטויות. קיבלנו החלטה משותפת בדרך הטיפול. הטיפול עבר במינימום כאב. מהמרפאה יצאתי מצוייד בדף הנחיות ברורות לתקופת ההחלמה."
ד"ר מוטי בית און
כירורגיית פה ולסת
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת