פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 113
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
חיוך חניכיאנה 16/06/2014 | 07:56שלום, אני בת 29 וסובלת בנוגע לחיוך חושף חניכיים. לא יודעת למי לגשת ומה לעשות. בזמנו עברתי יישור שינים וגשר. השיטה של החיתוך החניכיים בלייזר לא תעזור שכן כשאני מחייכת אז הכל נפער רואים הרבה מהחניכיים. וניתוח לסת יותר מידי דרסטי בשבילי. האם לכירורגית פה ולסת יש מה להציע לי? אשמח לתשובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חיוך חניכי
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 16/06/2014 | 14:11שלום אנה, נראה לי שהכי נכון זה לפנות לרופא חניכיים. רופא כזה ידע לאבחן את המצב, ולהעריך את אפשרויות הטיפול. לעיתים רופא חניכיים ישלב מומחה לישור שיניים או מומחה לשיקום הפה כדי להגיע לתוצאה אופטימלית. אם ההצעות שקיבלת לא נראות לך, כירורגית פה ולסת לא תהיה כנראה הפתרון בשבילך. בכל מקרה - הייתי שוקלת כירורגית פה ולסת רק כפתרון האחרון בשורה, ולאחר שכל האפשרויות האחרות נדחות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חיוך חניכי
-
שתליעל 09/06/2014 | 13:52אני אמורה לעבור שתל בפה , האם אפשר לתפקד רגיל עד שההרדמה פגה וארגיש כאב , כלומר אפשר ללכת ולחזור בעצמי או שאצטרך מלווה , האם הכאבים ישר אחרי הפריצודורה מרגישה אחרת מאשר סתימה , טיפול שורש וכו''... , אני לא נוהגת ככה שאחזור במונית.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 16/06/2014 | 14:09בד"כ לאחר השתלה הכאב דומה ואפילו נמוך יותר מזה שהיה לאחר עקירת השן שאותו שתל אמור להחליף, אבל ישנם גורמים רבים שישפיעו על הכאב: כמה שתלים מבוצעים, מה גודל האתר שבו נעשית הכירורגיה, האם מבצעים הוספת עצם תוך כדי הכירורגיה ועוד. מסיבה זו, מי שידע לענות לך נכון ממני הם הרופא או הרופאה שיבצעו את ההשתלה. פרט לכך, בדרך כלל אין בעיה לחזור הביתה לבד, אבל גם זה משהו שכל אחד צריך להחליט לעצמו. ההחלטה לקחת מונית היא טובה. ובכל מקרה, כדאי לא להיות לבד בבית ביום שלאחר ההשתלה, רק כדי שיהיה משהו לסייע אם צריך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שתל
-
אנטביוטיקה ושתלרעות 08/06/2014 | 20:12אני אמורה לעבור שתל בעוד כמה ימים האם אני בדרך! כלל אחרי ולפעמים גם יום לפני נותנים אנטביוטיקה למניעת תהליך דלקתי. כי כל מי שהכרתי ועשו לו נתנו לו אנטביוטיקה האם זה נכון או יש מקרים שלא נותנים ואם יש גם הארכת כותרת בשן ליד האם הסיכויים במתן אנטביוטיקה גדלים יותר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אנטיביוטיקה ושתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 09/06/2014 | 08:42שלום רעות, בעבר היו פרוטוקולים קבועים שדרשו מתן אנטיביוטיקה לפני כל השתלה. היום יש ויכוח לגבי הצורך בכך. אצל אנשים צעירים, העוברים פרוצדורת השתלה רגילה יש רבים שאינם נותנים אנטיביוטיקה ואין בכך שום בעיה. אין קשר גם לניתוחיי הארכת כותרת. ההחלטה אם לתת אנטיביוטיקה תלויה במצבך הרפואי, בהיקף הכירורגיה, בשאלה אם המקום מזוהם או לא, במשך זמן הניתוח ועוד. רופא טוב ידע מתי לתת ומתי להמנע ממן אנטיביוטיקה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אנטיביוטיקה ושתל
-
שתל+הארכת כותרתשירה 05/06/2014 | 20:12עושים לי שבוע הבא התקנת שתל + הארכת כותרת. שאלתי כמה זמן אחרי הטיפול יכול להתחיל כאבים כלומר לכמה זמן בערך מחזיקה הזריקה המקומית , ואיזה תופעות עוד יכול להיות ולכמה ימים יכולים להמשך הכאבים ומה אפשר לקחת להקל במידה ויש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שתל + הארכת כותרת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 08/06/2014 | 08:46שלום שירה, האלחוש המקומי (ה"הרדמה המקומית") מחזיקה לרוב כשעתיים-שלוש. כאב יכול להתחיל מיד לאחר שהאלחוש מפסיק ולהמשך ע"פ רוב לא יותר מיומיים-שלושה. גם אז, רוב המתרפאים מדווחים על כאב שניתן היה לחיות איתו ללא בעיה עם או ללא תרופות נגד כאבים (כמו תרופות שאת לוקחת לטפל בכאבי ראש או כאבי מחזור). תופעות אחרות יכולות להיות רגישות של המקום בעת מגע בו, רגישות בשיניים שליד ועוד. מאחר ולמיקום הניתוח ולמצב השיניים שליד יש חשיבות רבה ביחס לתופעות הצפויות, הכי נכון זה לשאול את הרופא/ה את השאלות האלה לפני הפרוצדורה. הם ידעו טוב ממני מה בדיוק מתוכנן ומה הצפי לכאב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שתל + הארכת כותרת
-
תפרים אחרי השתלת עצם ושתלים נפתחו מה ניתן לעשות כאבי תופתאנונימית 11/05/2014 | 17:27מה ניתן לעשות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תפרים לאחרהשתלה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 26/05/2014 | 09:45בהצלחה!הוסף תגובה
-
תפרים שנפתחו ויש תעלה פתוחה עם כאבים ....
אנונימית 25/05/2014 | 09:35בוקר טוב דוקטור נעמה הייתי אצל שני רופאים מומחי פה ולסת ביקשו שאבצע סי-טימודה לך על התמיכה אני אפנה למחלקת פה ולסת . את הנתוח ביצעתי בחו״ל מקווה שלא טעיתי .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תפרים אחרי השתלת עצם ושתלים נפתחו מה ניתן לעשות כאבי תופת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 12/05/2014 | 10:20לגשת בדחיפות לרופא/ה שביצע/ה את ההשתלההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תפרים לאחרהשתלה
-
התמחות בכירורגיה פה ולסתאלירן 22/05/2014 | 14:13שלום, שמי אלירן ואני מעוניין ללמוד רפואת שיניים ותחום ההתמחות של כירורגית פה ולסת מעניין אותי מאוד. רציתי לשאול: כמה תורנויות לילה מתמחה בכיר' פה ולסת עושה בממוצע בחודש? אני מניח שזה משתנה בין ביה"ח השונים, אבל כוונתי היא לטווח הנורמה. האם זה משתנה בשלב מתקדם יותר של ההתמחות? יתכן וזה לא בדיוק המקום לשאלתי, אבל לא מצאתי מקום אחר להפנות אליו את השאלה, כך שאשמח מאוד אם תוכלי לענות לי. המון המון תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התמחות בכירורגית פה ולסת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 24/05/2014 | 21:26שלום אלירן, לצערי, נראה לי שאני לא הכתובת הנכונה לשאלה שלך. אכן התמחיתי בארץ (תל השומר) ואני מכירה את המחלקות השונות בארץ אבל מאז שאני התמחיתי השתנו דברים רבים, חלקם בעקבות השביתה שהיתה לפני כשנה. ולכן הדבר הנכון ביותר הוא לפנות למתמחים עצמם (תוכל להגיע לאחת המחלקות ולבקש לדבר עם מתמחים.) אני בטוחה שהם ישמחו לספר לך מה קורה כעת במחלקות מבחינת תורנויות ומשמרות. חוץ מזה, אם עוד לא התחלת ללמוד רפואת שיניים, ממילא עומדות לפניך עוד מעל 6 שנים עד שתגיע להתמחות בכירורגית פה ולסת. דברים עוד עשויים להשתנות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התמחות בכירורגית פה ולסת
-
תפרים אחרי השתלת עצם ושתלים נפתחו מה ניתן לעשות כאבי תופתאנונימית 11/05/2014 | 17:27מה ניתן לעשות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים אחרי השתלת עצם ושתלים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 24/05/2014 | 21:23שוב שלום, כפי שציינתי קודם, אנא פני בדחיפות לרופא/ה המבצע/ת או למחלקה לכירורגית פה ולסתות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תפרים אחרי השתלת עצם ושתלים נפתחו
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 24/05/2014 | 21:22שלום, לצערי, לא ניתן לסייע דרך האינטרנט במצב כזה. לדעתי חשוב מאד שתלכי מיד לרופא/ה שביצעו את הפרוצדורה כדי שהם יבדקו ויעריכו מה קורה. אם אין אפשרות כזאת, הדרך הנכונה היא לפנות למחלקת כירורגית פה ולסת כדי שיבצעו בדיקה מלאה ואז גם יוכלו לתת לך פתרון ותשובות נכונות. המתנה אינה מסייעת אלא מסכנת את האזור.הוסף תגובה
-
כאבים אחרי השתלת עצם בלסת תחתונה ושני שתלים
אנונימית 22/05/2014 | 16:16התפרים נפתחו כעבור שבוע ותפרו לי שוב בחוט שנמס ושוב נפתחו לקחתי אנטיביוטיקה והכל פתוח כואב לי מאד אני לוקחת כדורים נגד כאבים ולא כל כך עוזרים לי . האם העצם שהושתלה עדיין בלסת ? מה לגבי השתלים ? ינאם יחזיקו ? האם רצוי לבצע בדיקת c.t אובדת עצות אני לא יוצאת מהבית .תודה על עצתך דוקטור נכבדה .הוסף תגובה
-
כאבים אחרי השתלת עצם בלסת תחתונה ושני שתלים
אנונימית 22/05/2014 | 16:14התפרים נפתחו כעבור שבוע ותפרו לי שוב בחוט שנמס ושוב נפתחו לקחתי אנטיביוטיקה והכל פתוח כואב לי מאד אני לוקחת כדורים נגד כאבים ולא כל כך עוזרים לי . האם העצם שהושתלה עדיין בלסת ? מה לגבי השתלים ? ינאם יחזיקו ? האם רצוי לבצע בדיקת c.t אובדת עצות אני לא יוצאת מהבית .תודה על עצתך דוקטור נכבדה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תפרים אחרי השתלת עצם ושתלים נפתחו מה ניתן לעשות כאבי תופת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 12/05/2014 | 10:19לגשת בדחיפות לרופא/ה שביצע את ההשתלה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים אחרי השתלת עצם ושתלים
-
מי פה לפני השתלהשירה 21/05/2014 | 20:08אני אמורה לעבור עוד כמה שבועות השתלת שתל + ניתוח חניכיים ובינתיים אני משתמשת במי פה האם זה בסדר כלומר זה עושה טוב לטיפול או שלהפסיק כי זה עושה נזק ובכלל מה כדאי בדרך כלל בבית מי פה ללא אלכוהול או עם אלכוהול מה יותר בריא וטוב?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מי פה לפני השתלה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 22/05/2014 | 13:18שלום שירה, יש כמה סוגי מי פה. אם מדובר על מי פה הכוללים פלואור, אין כל בעיה. כך גם לגבי שטיפות אחרות הנמכרות ללא מרשם. אין משמעות לשאלה אם יש או אין אלכוהול במי הפה. בארה"ב אנשים אוהבים תמיסות הכוללות אלכוהול. אני לא מכיר כל יתרון ספציפי לשטיפות פה אלה. אבל... יש כמה סיבות לביצוע ניתוחי חניכיים. אם מדובר על מחלת חניכיים, ישנם רופאים הממליצים על שימוש בשטיפות יעודיות (כמו כאלה המכילות כלורהקסידין) לפני הניתוח. ולכן, הכי נכון זה לשאול את הרופא שיבצע את הניתוח. הוא מכיר את מצבך באופן המלא ביותר והוא יוכל להמליץ לך מה הכי נכון לך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מי פה לפני השתלה
-
ניקוי שינייםדנה 13/05/2014 | 12:30רציתי לשאול האם כדאי לעשות ניקוי שיניים לפני הניתוח חניכיים , והאם 3-3.5 חודשים זה לא מעט זמן מהניקוי הקודם , ואחרי הניתוחים שאצטרך האם אח"כ התדירות של הניקוי צריכה להיות פחותה לא כל -5-6 חודשים אלא כל פחות חודשים כלומר איך זה כדאי שיתבצע?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניקוי שיניים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 14/05/2014 | 10:59בד"כ 3 חודשים הם זמן סביר בהחלט לריפוי.הוסף תגובה
-
ניקוי שיניים שאלה אחרונה אודה על תשובה
דנה 14/05/2014 | 10:19רק שאלה אחרונה אם לא אצטרך לפני , בדרך כלל כמה זמן אחרי בדרך מותר לעשות ניקוי עד שמהקום מניתוחי חניכיים ושתל מחלימים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניקוי שיניים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 14/05/2014 | 08:10שלום דנה, עם כל הרצון הטוב, היחידים שיכולים לתת לך תשובה מוחלטת הקשורה במצבך הם הרופא/ה והשיננית. אני לא מכירה אותך ו/או את מצבך הרפואי. אינני מכירה את מצבך הדנטלי ואת מצב החניכיים שלך. אינני יודעת מה היקף הניתוח המדובר, מה סוגו ו/או מה היכולת הקלינית של הרופא/ה המבצע/ת. ולכן, בעיקרון, אני יכולה לומר לאחרי כ-3-4 חודשים אתר הניתוח צריך להגיע לרמת הבראה כזו שתאפשר טיפול ע"י שיננית. ואולם, כפי שציינתי קודם, יש חריגים. ולכן אני חוזרת על המלצתי: פני לרופאים המטפלים בך או פני לבדיקה והערכה אצל רופא מומחה בתחום החניכיים כדי לקבל תשובה המתאימה למצבך.הוסף תגובה
-
ניקוי שיניים
דנה 13/05/2014 | 18:20זהו שהשיננית ביקשה שבפעם הבאה יהיה כעבור 4 חודשים , ואז זה בדיוק בזמן ההחלמה מהניתוח ואחרי אני לא יודעת כמה זמן אחרי ניתוח בכלל מותר שוב יהיה לגעת באיזור ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניקוי שיניים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/05/2014 | 18:17כפי שאמרתי, בד"כ זה בהחלט מספיק זמן ולא, זה לא מוקדם מדי. אבל מאחר ודבר תלוי ברמת ההגיינה והצחצוח שלך, עדיף להתייעץ עם הרופא/ה. בצורה כזאת תבטיחי שאת לא עושה טיפול מיותר (אולי את לא צריכה ניקוי...) ו/או שהטיפול מתאים למצב שלך.הוסף תגובה
-
ניקוי שיניים
דנה 13/05/2014 | 13:06אבל לא מוקדם מדי 3-3.5 חודשים ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניקוי שיניים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/05/2014 | 12:57שלום, כדי להבטיח את הצלחת הטיפול, חשוב לבצע ניקוי שיניים לפני הניתוח. טיפול כזה יבטיח שהניתוח מבוצע על רקמה בריאה. ניקוי נוסף נדרש בהתאם לרמת ההגיינה האוראלית שלך, בהתאם להנחיית הרופא המנתח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניקוי שיניים
-
דימום מהאף לאחר עקירת שן בינהעדנה 13/05/2014 | 20:02שלום רב! אני לאחר עקירת שן בינה שמאלית עליונה. הניתוח עבר בהצלחה לאחר 20 דק הרופא טען שהיה ללא סיבוכים לאחר מכן לא הייתה לי כלל נפיחות והכאב נסבל. לאחר 30 שעות מהניתוח קינחתי אתהאף ויצא לי הרבה דם בצבע כהה מאותו נחיר שנמצא בצד השן שנעקרה וכך בכל כמה זמן שאני מקנחת אתהאף. אך זה לא מלווה בכאבים. רציתי לדעת האם יש לי מה לדאוג?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דימום מהאף לאחר עקירת שן בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/05/2014 | 20:46שלום, הסימנים מצביעים על אפשרות של פריצה לסינוס ו/או שטף דם באיזור. כנראה שלא מדובר בדימום ממשי, שכן במקרה כזה הדימום יהיה רציף והדם יהיה אדום וזורם ללא הפסקה. בכל מקרה, כדי לדעת מה באמת קורה צריך לבצע צילום של האיזור. אני מציעה שתפני לרופא שביצע את הפעולה לצורך מעקב. הוא ידע טוב מכולם מה הסיכוי לסיבוך כזה, ונראה לי הגון וראוי שהוא יראה מה קורה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דימום מהאף לאחר עקירת שן בינה
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- עקירת שן בינה
- ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
ד"ר אלי רוזנפלד
כירורגיית פה ולסת
5.0
( 11 חוות דעת )
"לאחר הבדיקה ד"ר רוזנפלד שיקף לי היטב את המצב, את החלופות ואת התלבטויות. קיבלנו החלטה משותפת בדרך הטיפול. הטיפול עבר במינימום כאב. מהמרפאה יצאתי מצוייד בדף הנחיות ברורות לתקופת ההחלמה."
ד"ר רות וינברג
רפואת שיניים
רופאת שיניים עם ניסיון של 30 שנים העוסקת בטיפולים משמרים ייחודים וטיפולי אסתטיקת הפה.
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת