פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 116
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
תזוזת שן + שחיקת שיניים + טינטון - האם קשור?גלי 01/04/2014 | 22:33אני בת 40. לפני 4 חודשים שמתי לב שהשן הקדמית\חותכת\עליונה התעקמה מעט. היא ממשיכה להתעקם (חפיפה של 1 מ"מ). כשהייתי אצל רופא השיניים לפני 3 חודשים הוא אמר לי שגם יש שחיקה בשיניים (מאז שמתי לב מספר פעמים שסגרתי בחוזקה את הלסת בלילה). לפני 3 חודשים גם קרה לי שהרגשתי דפיקות\פעימות חזקות באוזן ימין במשך הלילה. עברו בבוקר (נקרא טינטון?). היום אני מרגישה שוב דפיקות חלשות מדי פעם באוזן שמאל, כבר מספר שעות. יתכן שבאותה תקופה לעסתי מסטיקים מספר פעמים ביום\באגרסיביות. היתי אצל אורתודנט ואצל רופא חניכיים והם לא ראו סיבה לתזוזת השן. הסגירה נראת תקינה. אין שום מחלת חניכיים. השיניים לא זזות. האורתודנט אמר שאפשר להשתמש בסד למניעת המשך השחיקה אבל המצב לא מצדיק. האם יש קשר בין 3 התופעות? לא מפריע לי שהשן קצת עקומה. מוטרדת מכך שהתהליך ממשיך. לאיזה סוג רופא עלי לפנות להמשך ברור או שאולי המקור במסטיקים ואם לא אלעס יותר הכל אמור להרגע (השחיקה לא תמשך, השן לא תמשיך להתעקם והדפיקות באוזן לא יחזרו). תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אצל איזה רופא?
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 02/04/2014 | 08:36לדעתי כדאי לפנות לרופא אף-אוזן-וגרון, ובמקביל (מאחר ולדברייך כבר היית אצל אורתודונט ומומחה חניכיים) - למומחה לשיקום הפה, שיעשה ברור מקיף ויפנה אותך הלאה לפי הצורך. הסיבה לכך היא, שישנם מספר אפשרויות במצבך, וכדאי שמשהו ינהל את העסק באופן מרוכז. מומחה לשיקום יהיה הכתובת הנכונה, לדעתי.הוסף תגובה
-
"ולכן חשוב לבצע בדיקה מקיפה" - אצל איזה סוג של רופא?
גלי 02/04/2014 | 08:04איזה סוג של רופא אמור לעשות בדיקה מקיפה כדי לנסות לגלות את הגורם לתזוזת הקדמית העליונה (רק שן אחת, תוך 3 חודשים)? רופא שיניים? אורתודונט? כירורג פה ולסת? התמחות מסויימת? מומחה לסגר? שוב תודה.הוסף תגובה
-
תודה רבה מאד
גלי 02/04/2014 | 07:44על תשובתך המקיפה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר אין לי שיני בינה ולא נראו בצילומים שיניים כלואות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 02/04/2014 | 07:33שוב שלום, לשיני הבינה אין קשר לתופעה של תזוזת שיניים קדמיות. תזוזה כזאת רואים גם אצל אנשים שאין להם שיני בינה כלל. אנא ראי את התשובה לשאלתך הקודמת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תזוזת שן + שחיקת שיניים + טינטון - האם קשור?
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 02/04/2014 | 07:31שלום גלי. אתחיל בסוף: אם רופא חניכיים ואורתודונט לא מצאו סיבה לתזוזת השן בעת שבדקו אותך, אני ודאי שלא אוכל לתת אבחנה בלי לראות אותך ו/או צילומים. בכל מקרה, לא סביר שהרגלים כמו הידוק שיניים ו/או שחיקה אגרסיבית יתחילו בגיל 40 (אם כי תמיד ישנה אפשרות כזאת). לעיסת מסטיק באגרסיביות, אם זו התחילה רק לאחרונה, בהחלט יכולה להיות הסיבה. ולכן פשוט הייתי מציעה להפסיק עם המסטיק לכמה שבועות ולראות מה קורה. בהחלט הייתי פונה לרופא אף-אוזן-וגרון כדי לבדוק את נושא הטינטון, ובמידה ומדובר בבעיה במפרק, הייתי פונה לאחת האוניברסיטאות, שם יש הכי הרבה ידע בטיפול במפרקי הלסת. לגבי תזוזת השן - ישנו כוח פנימי ה"דוחף" את השיניים קדימה. כוח זה פועל כל השנים, כך שאם אין מגע טוב בין שיניים, התזוזה הזו מתרחשת אצל כולם ויוצרת צפיפות בין השיניים, בעיקר הקדמיות התחתונות. הדבר נדיר יותר בלסת העליונה. ולכן חשוב לבצע בדיקה מקיפה כדי לראות מה הגורם לכך אצלך, ואולי גם לצלם תמונה של המצב בעזרת מצלמה טובה כדי שניתן יהיה להשוות את המצב בעוד כמה חודשים או שנים. תמונה כזו תוכל לאפשר הערכה עד כמה המצב דינמי או סטטי. רופא שיניים טוב יוכל גם להכין לך העתקים של הלסתות ("מטבעי לימוד") אשר יאפשרו הערכה דומה בעתיד. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
ד"א אין לי שיני בינה ולא נראו בצילומים שיניים כלואות
גלי 01/04/2014 | 23:09ולא נראו בצילומים שיני בינה כלואות שיכלו לגרום לתזוזת השן החותכתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אצל איזה רופא?
-
שן באמצע הפהלילך 31/03/2014 | 18:33שלום לבני בן ה5.5 צמחה שן ממש באמצע הפה(מאחורי השיניים מס׳ סנטימטרים). במשך שבוע וחצי הוא עם חום גבוה ושיעול ומתלונן על כאבים, והיום ראיתי אותה מבצבצת. האם זה מסוכן?איך מטפלים בזה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה!
לילך 01/04/2014 | 21:53תודה רבה!פנינו למרפאת שיניים ואכן מדובר בשן קבועה שתתמקם במקום החלבית שבשלבי נשירההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שן באמצע הפה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 01/04/2014 | 18:42שלום לילך, לא ברור לי הקשר בין השן לבין החום הגבוה, אולם כדי להבטיח שאין קשר כזה הייתי פונה לרופא ילדים וגם לרופא שיניים לילדים. במידה ומדובר במצב חריג, רופא השיניים לילדים יפנה אותך למומחה לכירורגית פה ולסת להמשך הברור. יחד עם זאת, כדי לזכור כי השיניים הקבועות יוצאות לפעמים קצת פנימה לשיניים הנשירות ואין בכך כל בעיה, משום שהלשון תדחוף אותן החוצה למקום. בכל מקרה - נראה לי שהדבר הנכון הוא לפנות לרופאי הילדים, כפי שכתבתי קודם, לברור.הוסף תגובה
-
תודה רבה!
-
לפני שתלנועה 29/03/2014 | 20:21איזה צילומים ובדיקות עוד צריכים בדרך כלל לעשות לפני התקנת שתל ומי אמור לתת את ההנחיות הרופא המשתיל או הרופא הכללי/המשקם שימשיך אחר כך את הטיפול? והאם הרופא המשתיל צריך לעשות ביקרות ולראות את המקום לפני ההשתלה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לפני שתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 01/04/2014 | 18:39שלום נועה, על פי רוב צריך צילום פנורמי כבסיס לאבחנה, ולעיתים קרובות צריך גם צילום CT של האיזור. הסיבה היא, שצילום פנורמי הוא בעל קרינה נמוכה מאד, תוך שהוא נותן תמונה דו-מימדית טובה של המצב. אם נראה שניתן לבצע השתלה, הרופא יבקש גם CT כדי לראות תמונה תלת-מימדית, שהיא טובה ושלמה הרבה יותר. בגלל ההבדל בין הצילומים, על פי רוב הרופא שמבצע את הבדיקה הראשונה יבקש צילום פנורמי, והרופא המשתיל יבקש את ה-CT (אך לעיתים הרופא הבודק יבקש CT כדי לקצר הליכים, מפני שהוא יודע שזו תהיה הבקשה הבאה). לגבי השאלה המתייחסת לביקורת, אני לא אסכים לבצע השתלה ללא בדיקה מקדימה, משום שזה לא עניין רק של לראות את המקום, אלא הרצון לראות אותך (או את המטופל), להסביר לך את מהלך הדברים כמו גם את הסיכויים והסיכונים שבטיפול ואת סיכויי ההצלחה שלו ועוד. כמובן שאני תמיד רואה את המטופלים שלי אחרי השתלה לביקורת. נראה לי שזו הדרך הנכונה לנהוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לפני שתל
-
מי פהשירה 29/03/2014 | 11:31רציתי לשאול האם עושה נזק להשתמש במי פה על בסיס קבוע פעמיים ביום? והאם זה עוזר בעיקר לפני טיפול כירוגי של השתלה , או חניכיים? כי את שניהם בקרוב אצטרך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מי פה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 01/04/2014 | 18:34שלום שירה וסליחה על העיכוב בתשובה. קיימים מספר סוגי מי-פה. חלקם מיועדים לשימוש יום-יומי, כמו שטיפות פלואוריד או שטיפות שמטרתן לסייע בבעיות חניכיים (כמו ליסטרין). בשטיפות אלה ניתן להשתמש לאורך זמן ארוך ללא כל בעיה. לעומתן - שטיפות המיועדות לחיטוי לפני או אחרי כירורגיה מבוססות על פי רוב על חומר הנקרא כלורהקסידין. חומר זה הוא מחטה מצויין, אולם יש לו תופעות לוואי שהנפוצות שבהן הן צביעת שיניים בצבע חום והשפעה על תחושת הטעם. הגם שאלה תופעות חולפות (ניקוי השיניים ע"י שיננית או רופא שיניים והחזרת תחושת הטעם תוך זמן קצר מהפסקת השימוש במי הפה) - הרי שאין כל סיבה ממשית להשתמש בתמיסות כאלה לאורך זמן. אני מציעה שתדברי עם הרופא/ה שלך ותקבלי את הנחייתם בנושא, ע"פ הצרכים הספציפיים שלך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מי פה
-
כתר בשתלענת 09/03/2014 | 17:46שלום , רציתי לדעת מה ההבדל בין מבנה וכתר על שתל לבין מבנה וכתר על שן רגילה אחרי טיפול שורש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כתר בשתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/03/2014 | 19:26שלום ענת, למרות שזה לא תחום ההתמחות העיקרי שלי, אוכל לומר לך שההבדל העיקרי בין המבנה ששמים על שתל למבנה על שן הוא בחומר, בצורת האחיזה שלהם ואף בצורה. הכתר צריך, בסופו של דבר, להיות דומה בשני המקרים מבחוץ, אם כי בחלקו הפנימי הוא צריך להתאים למבנה שקיים על השן או על השתל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתר בשתל
-
עקירהלימור 09/03/2014 | 18:08אני כבר 5 שבועות אחרי עקירה שן טוחנת שהייתה מודלקת מאוד על תחילת גבול הסדק השאלה היא עדיין יש הרבה פעמים רגישות / כאב קל במקום ושעשו לי שבוע שעבר חידוש בשן ליד שהייתי צריכה הרופא המומחה גילה שהרגישות / כאב עדיין מהשן שעקרו האם זה הגיוני כל כך הרבה זמן או שמשהו לא תקין?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/03/2014 | 19:25שלום לימור, 5 שבועות זה הרבה זמן. אנא פני לרופא שעקר את השן או למומחה/מומחית לכירורגית פה ולסת לבדיקה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירה
-
עקירהטופז 13/03/2014 | 15:43עברתי לפני כמעט 6 שבועות עקירה ועדיין יש רגישות / כאב קל האם זה הגיוני מדובר בשן שהיתה בה דלקת חריפה / אפילו סדק התחיל. והאם הכאב יותר חזק אחרי אכילה הגיוני ? כאילו שנכנסים חתיכות קטנות קצת נתפסות במקום זה מגביר את הרגישות? שבוע הבא אני בכל מקרה אהיה אצל הרופאה שתעיף מבט אבל האם זה הגיוני או מה כדאי לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/03/2014 | 19:24כן, בהחלט יתכן שתהיה רגישות או שיהיה כאב אם אוכל נכנס לאתר העקירה. בדיקה על ידי הרופאה תבהיר מה הבעיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירה
-
מבנה וכתר לשתלמעיין 10/03/2014 | 00:00רציתי לשול מי עושה את המדידות וההרכבה לשתל של המבנה והכתר וגם הסרת התפרים הרופא שעשה את התקנת השתל או הרופא הכללי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מבנה וכתר לשתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/03/2014 | 19:23שתי האפשרויות קיימות. יש רופאים שגם משתילים וגם משקמים את השתל בעזרת מבנה וכתר, ויש כאלה שמבצעים או את ההשתלה או את השיקום (מבנה וכתר). מאחר ואני לא יודעת מי זה שטיפל בך, נראה לי שהכי נכון לשאול את הרופא שלך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מבנה וכתר לשתל
-
שאלה בקשר לשן שעקרו.שירה 05/03/2014 | 14:09שלום עקרו לי שן לפני חודש . בינתיים הייתי צריכה חידוש ואתמול עשו לי , ואני מרגישה רגישות/כאב חשבתי שזה בשן שאמורה לעשות את החידוש והרופא גילה שזה עדיין כאב קל / רגישות במקום העקירה , ואחרי החידוש ששמו את הכתר הזמני אפילו טיפה יותר , יכול להיות שהכתר הזמני מציק למקום העקירה ולכן זה כואב ? זה הגיוני אחרי חידוש טיפול שורש. אני יודעת שהמקום עדיין לא נסגר אבל זה הגיוני ואפשר לעשות בינתיים משהו להקל ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה בקשר לשן שעקרו
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/03/2014 | 19:21שלום שירה, מאחר ומדובר במספר שינים ואיזורים שיכולים לגרום לכאב, נראה לי שהכי נכון לפנות לרופא שטיפל בך. צריך לראות אותך ואת הצילומים של האיזור כדי לתת לך תשובה אמיתי ונכונה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה בקשר לשן שעקרו
-
עקירת שיניים תוחנותליטל 03/03/2014 | 21:20שלום לך, אני שלושה ימים אחרי עקירת 2 שיניים תוחנות, ויש לי כאבי ראש עצומים בצד של העקירה רציתי לדעת האם זה תקין או חריג אני ממש לחוצההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירת שיניים טוחנות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 04/03/2014 | 09:16בוקר טוב ליטל, זה קורה, אבל זה דורש בדיקה אצל הרופא שביצע את העקירות. לצערי, כאבים לאחר עקירה הם תופעה נפוצה מאד, אבל לאחר 3 ימים יכול להיות גם שמתפתחת תופעה הנקראת ״מכתשית יבשה״, שהיא תוצאה של תהליך ריפוי לא תקין, ולכן הכי טוב לפנות לרופא שביצע את העקירה או למומחה בכירורגית פה ולסתות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירת שיניים טוחנות
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח חניכיים
- עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
ד"ר רות וינברג
רפואת שיניים
רופאת שיניים עם ניסיון של 30 שנים העוסקת בטיפולים משמרים ייחודים וטיפולי אסתטיקת הפה.
ד"ר הילטון קנגיסר
רפואת שיניים
4.9
( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת