פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 117
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
השתלות בכל הלסת התחתונהטובה 24/02/2014 | 14:24אני צריכה השתלות בכל הלסת התחתונה. האם עושים את כל השתלים באותו יום או שעדיף לחלק את הטיפול? אני חוששת שלא אעמוד בפרוצדורה כל כך גדולה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
השתלות בכל הלסת התחתונה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 25/02/2014 | 15:40זו שאלה כללית מדי. חשוב לדעת האם יש צורך בביצוע עקירות באותו היום, וחשוב לדעת מהי תוכנית השיקום, והאם הרופא המשקם רוצה לבצע העמסה מיידית על גבי השתלים באותו יום. אם אין תוכנית להשתמש בשתלים מיד ("העמסה מיידית")", ניתן לחלק את הפרוצדורה לשתי פגישות, ובכל פעם לבצע שתלים בצד אחד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השתלות בכל הלסת התחתונה
-
לסת תחתונה בולטת קדימהמירית 23/02/2014 | 14:11לבן שלי שהוא בן 15 יש לסת תחתונה בולטת קדימה. האם אפשר לעשות עם זה משהו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לסת תחתונה בולטת קדימה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 23/02/2014 | 16:21שלום מירית, בהחלט ניתן לעשות הרבה במקרה כזה, ואולם הרופא המוביל שצריך לקבוע מה ואיך הוא מומחה בתחום ישור השיניים (אורתודונט). זאת, מכיון שצריך לקבוע האם באמת הלסת התחתונה בולטת קדימה או שאולי הלסת העליונה אחורית מדי, ובהחלט כדאי לשקול שיטות שאינן כירורגיות לפתרון לפני ששוקלים כירורגיה. מומחה בכירורגית פה ולסתות יכלל כשותף לטיפול רק אם יוחלט שיש לבצע ניתוח שבו מבצעים הזזה אחורה של הלסת התחתונה, או הזה קדימה של הלסת העליונה או תיקון במראה הסנטר וכו'.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לסת תחתונה בולטת קדימה
-
עקירת שןשירה 21/02/2014 | 17:28שלום עקרו לי לפני 3 שבועות שן טוחנת , והיום הייתי אצל שיננית גם . ובקרוב אמורה להמשיך בטיפולים אבל אמרה לי שמקום העקירה עדיין לא התרפא / נסגר האם זה הגיוני אחרי 3 שבועות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירת שן
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 21/02/2014 | 22:46האמת היא שזה יותר קשור לגודל של אתר העקירה, ואם בוצעה פתיחה כירורגית של המקום. אני מציעה שתפני לרופא/ה שעקר/ה את השן, משום שהם ידעו לתת לך את התשובה הכי נכונה למצבך.הוסף תגובה
-
עקירת שן
שירה 21/02/2014 | 22:03מדוברשן דובר על שן 46 שהייתה מאוד מודלקת? האם במצב של שן שהייתה מודלקת הזמן הוא ארוך יותר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירת שן
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 21/02/2014 | 21:56הדבר תלוי בגודל המקום. רקמה רכה נסגרת בד"כ בתוך שבועיים-שלושה, אבל משך זמן של עד חודשיים עדיין נחשב זמן סביר לסגירה מלאה של אתר העקירה.הוסף תגובה
-
עקירת שן
שירה 21/02/2014 | 21:33עכשיושנע כשיו זה כבר לא כואב אבל רציתי כמה זמן אני בדרך! לוקח עד שהמקום נסגר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירת שן
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 21/02/2014 | 21:15שלום שירה. כן, זה בהחלט יתכן, ואם אין לך כאבים סביר להניח שמדובר בתהליך ריפוי טבעי. יחד עם זאת, אם את חוששת, עדיף לחזור לרופא שעקר את השן ולודא שאכן מדובר בתהליך ריפוי רגיל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירת שן
-
לעקור את שיני הבינהמני 20/02/2014 | 18:52אמרו לי שאני צריך לעקור את שיני הבינה שלי, אבל שום דבר לא כואב לי. יש סיבה לעשות את זה מוקדם או ששווה לחכות עד שתהיה בעיה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לעקור את שיני הבינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/02/2014 | 23:59שלום מני, בהנחה שיש אכן סיבה טובה לעקור את שיני הבינה, תמיד כדאי לעקור אותן מוקדם מאשר לחכות עד שתהיה בעיה. הסיבה לכך היא, שבעת העקירה יש להפעיל על השן כוח. אם השן עששתית ("רקובה"), היא נשברת לרוב בעת העקירה - דבר המסבך את העקירה ודורש לא פעם להגדיל את הפרוצדורה לכדי ניתוח של האיזור. בנוסף, אני יודעת שאף פעם אין "זמן טוב" לביצוע עקירות, אבל תמיד עדיף לעשות את זה כשלוח הזמנים שלך מתוכנן מאשר כאשר תוקפים אותך כאבים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לעקור את שיני הבינה
-
יש לי בליטות של עצם בחיך העליון באמצעליאורה 19/02/2014 | 18:52יש לי בליטות של עצם בחיך העליון באמצע. האם זה נורמלי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
יש לי בליטה של עצם בחיך העליון באמצע
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/02/2014 | 01:05שלום ליאורה, בליטת עצם באמצע החיך העליון היא נפוצה מאד ונקראת "טורוס פלטינוס" בשפה המקצועית. בליטה כזו היא אינה פתולוגית ואינה מצביעה על מחלה ו/או על גידול. אבל, מאחר ובלי לראות אותך זו רק הערכה כללית, כדאי לך לגשת לרופא שיניים או מומחה לכירורגית פה ולסת שיאמת שזו אכן התופעה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יש לי בליטה של עצם בחיך העליון באמצע
-
עקירת שן בינהנטלי 18/02/2014 | 15:31רופא השיניים שלי הפנה אותי לכירורג פה ולסת לצורך עקירת שן בינה. הוא אמר לי שהשורשים הם סביב העצב. מה הבעיה במקרה כזה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירת שן בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 18/02/2014 | 17:27שלום נטלי, אני מניחה שמדובר בלסת התחתונה. הבעיה היא שבעת העקירה עלולים לפגוע בעצב הראשי העובר בתוך הלסת. התוצאה של נזק כזה היא תחושת "הרדמה" בחצי השפה התחתונה ובחצי הסנטר לכל ימי חייך. זוהי פגיעה ממשית שיש למנוע אותה בכל מחיר. ולכן, נדרשת אבחנה טובה הכוללת צילום CT. מומחה לכירורגית פה ולסת ידע מה לעשות במקרה כזה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירת שן בינה
-
לבת שלי יש ניב כלואאורלי 13/02/2014 | 15:47לבת שלי יש ניב כלוא. אמרו לי שצריך לחשוף אותו לפני שהיא מתחילה יישור שיניים. זה נכון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניב כלוא
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/02/2014 | 17:50שלום אורלי, ההחלטה על חשיפת ניב כלוא צריכה להתקבל על ידי המומחה לישור שיניים, כחלק מתהליך ישור השיניים של הבת שלך. במידה והניב כלוא והאורתודונט יודע שניתן להעמיד אותו במקום, ישנה אפשרות לחשוף אותו כירורגית, להתחבר עליו ולמשוך אותו למקום. בכל מקרה - הטיפול הכירורגי חייב להתבצע בתאום מלא עם המומחה לישור השיניים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניב כלוא
-
עקירת שיני בינהטל 12/02/2014 | 14:12למה להגיע למומחה לכירורגית פה ולסת לעקירת שיני בינה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירת שיני בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 12/02/2014 | 15:03עקירת שיניים היא תהליך הדורש ידע רב. נכון שרופאי שיניים כלליים לומדים לעקור, והם יכולים לבצע עקירות פשוטות. למומחה, שלמד 6 שנים מעבר ללימודי רפואת השיניים הרגילים, יש הרבה יותר ידע ונסיון כדי להתמודד עם הן עם פרוצדורת העקירה והן עם סיבוכים אפשריים במהלכה ולאחר מכן.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירת שיני בינה
-
ילדה בת 9עבא 12/02/2014 | 10:33בס"ד שלום וברכה לבתי בת ה9, שן חלבית קדמית אמצעית שלא נפלה. בצילום פנורמי, התגלו 2 שיניים 'כלואות' בחניכיים מעל השן החלבית. ייעוץ האורטודנט: ניתוח בהרדמה כללית. עקירת שן החלב ואחת השיניים הכלואות- שלדעתו מיותרת, חשיפת השן הכלואה השנייה ומשיכתה מטה בעזרת 'גשר'. האם הדבר הכרחי? האם המתנה כשנה לצורכי ביטוח שיניים לילדה עלול לגרום להחרפת המצב? מהן ההשלכות של שיניים כלואות והאם כליאתן עלולה לפגוע בחניכיים בגיל מאוחר יותר? אשמח לתגובה בהקדם, תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ילדה בת 9
עבא 12/02/2014 | 11:43בס"ד תודה על הכנותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ילדה בת 9
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 12/02/2014 | 11:06שלום, המצב המתואר דורש הערכה ואבחנה של אורתודונט, לא של רופא המומחה בתחום כירורגית פה ולסת. ההתערבות של כירורג פה ולסת במקרה זה תעשה לאחר ההחלטה האורתודונטית. עקירת שן היא בלתי-הפיכה, ולכן כאשר עוקרים שן צריך לבדוק היטב האם באמת אין אפשרות להשתמש בה בעתיד. שיניים כלואות יכולות להיות בעמדה כזו, שתאפשר בקיעה בעתיד. שוב - המומחים הטובים ביותר להעריך את זה הם מומחים בתחום ישור השיניים (אורתודונטיה). הם אלה שיוכלו לתת לך תשובה טובה גם לגבי ההבדל והמשמעות של ההמתנה של כשנה לצורך הביטוח.הוסף תגובה
-
ילדה בת 9
-
עקירה ושתליעל 11/02/2014 | 22:42רציתי לשאול באיזה מקרים אחרי עקירה וביצוע שתל צריך לפני זה גם השתלת עצם והאם רואים את זה בצילומים אם צריך או לא או איך רואים זה אם יש צורך גם בהשתלת עצם או רק שתל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירה ושתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 12/02/2014 | 08:10כדי להשתיל שתל בצורה טובה הוא צריך להיות עטוף בעצם מכל צדדיו בעת ההשתלה. במקרים רבים אין עצם כזו בכל היקף השתל, ולכן נדרשת הוספת עצם. הוספה כזו, ע"פ הספרות העדכנית, יכולה להדרש בכ-30-50% מהמקרים. בצילום רגיל לא רואים צורך כזה, משום שצילום רגיל מראה תמונה דו-מימדית בלבד, ולא מראה באופן מספק את הצד החיצוני והפנימי של אתר העקירה. גם ב-CT, שהוא צילום שמראה תמונה תלת-מימדית של המקום לא תמיד רואים אם קיימת מספיק עצם, משום שהעצם באיזורים האלה דקה עד כדי כך, שלא רואים אותה ב-CT. ההחלטה, לכן, צריכה להעשות רק בעת ביצוע הפרוצדורה. כאן נכנסת לתמונה רמת האמינות של הרופאה המבצעת ורמת האמון שלך בה. אם אין אמון כזה, כדאי לבחור רופא/ה שיש לך אמון בהם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירה ושתל
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח חניכיים
- עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
ד"ר אלי רוזנפלד
כירורגיית פה ולסת
5.0
( 11 חוות דעת )
"לאחר הבדיקה ד"ר רוזנפלד שיקף לי היטב את המצב, את החלופות ואת התלבטויות. קיבלנו החלטה משותפת בדרך הטיפול. הטיפול עבר במינימום כאב. מהמרפאה יצאתי מצוייד בדף הנחיות ברורות לתקופת ההחלמה."
ד"ר מוטי בית און
כירורגיית פה ולסת
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת