פורום הריון ולידה - עמוד 1179

-
כאב בטן לאחר יחסים לאחר הריון
רעות 27/11/2012 | 08:48שלום, אני כארבעה חודשים לאחר לידה,לאחר גירוי מיני/ מין אנאלי/קיום יחסי מיןאני מרגישה כאבים חזקים בבטן התחתונה באם זה נורמלי?האם יש דרך להפחתת הכאבים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב לאחר יחסים
ד"ר שרון מסלוביץ 27/11/2012 | 08:56שלום רעות. יש לבדוק מהו מקור הבעיה בטרם מציעים טיפול. ממליץ לפנות לבדיקה גופנית ועל קול אצל רופא הנשים שלך. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
הפסקת הריון של תאומים זהים
א 26/11/2012 | 22:21שלום, אני בהריון עם תאומות זהות בשבוע 22+3. עד עתה כל הבדיקות תקינות, למרבה השמחה. אני שואלת את השאלה מתוך סקרנות בלבד: בפורום הריון מרובה עוברים בתפוז יוצא שכמעט אחת לשבוע כותבת מישהי שגילתה שהיא בהריון עם תאומים זהים, ורופאים המליצו לה על הפסקת הריון מבלי שהתגלה שום ממצא ספציפי. אני מבינה שבהריון של תאומים זהים יש סיכון גבוה במיוחד לסיבוכים. אבל ממה שאני מבינה אם מפסיקים את ההריון יש סיכוי של 100% לאבד אותו. אז מדוע רופאים ממליצים על הפסקת הריון? מה ההגיון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה רבה!
א 26/11/2012 | 23:41זה אולי לא מקומי להגיד את זה, אבל אני ממש מחבבת את ההגיון הבריא של תשובותיך, ואת הישירות שלך... :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הפסקת הריון של תאומים זהים
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 22:37שלום לך. הם מפסיקים את ההריון משום ש : א. הם מפחדים מתביעות משפטיות לכשיגיעו הסיבוכים וזה בעקבות אופי הציבור הישראלי שבכל סיבוך בין אם מוכר ובין אם מפתיע - יתבע את הרופא... ב. בורות ג. טפשות השאלה שלך מאד במקום. אני יכול לתרץ את סיבותיהם של עמיתיי אך אינני יכול להבין את ההגיון הרפואי שמאחורי ההמלצות. בהצלחה רבה ובגיבוי מלא שלי, שרון.הוסף תגובה
-
-
טריזומיה 13 - טרנסלוקציה
מיכל 26/11/2012 | 16:37שלום, ביולי השנה עברתי הפלה בעקבות מומים שהתגלו בעובר בשבוע 17, כיום אני יודעים שלעובר היה טריזומיה 13 ואני ובעלי עברנו בדיקת קריוטיפ. אנו צריכים לקבל את התשובות בקרוב. רציתי לדעת במידה ואחד מאיתנו נשא הגן, זאת אומרת שקיימת טרנסלוקציה אז מה קורה לגבי ההריונות העתידיים שלנו? האם כדאי לנסות באופן טבעי ולקוות לטוב או שמומלץ הפרייה pgd ? אשמח לתשובה ותודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
Pgd
מיכל 26/11/2012 | 17:20שרון, אני מאוד מעריכה אותך. תודה רבה על התשובות המהירות ועל הסבלנות שלך לענות על כולן :) אני בטוחה שעוד אפנה לפורום זה בהמשך. ערב טוב ומקווה שאחזור לכאן עם בשורות טובות ללא טרנסלוקציה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה PGD
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 17:15לדעתי - כן.הוסף תגובה
-
טריזומיה 13
מיכל 26/11/2012 | 17:07מתנצלת על עומס השאלות, רציתי לשאול במידה וכן קיימת טרנסלוקציה האם כדאי לעשות pgd. או לנסות באופן טבעי? שוב תודה רבה על היחס והתשובות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה טריזומיה 13
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 17:01שוב שלום. הבנת נכון. קיימת גם האופציה של סיסי שליה שמבוצעת מוקדם יותר (שבוע 10). הסיכוי להשנות של טריזומיה 13 הוא נמוך ביותר אם אין מדובר ברטנסלוקציה אצל אחד ההורים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
טריזומיה 13- המשך
מיכל 26/11/2012 | 16:53תודה רבה שרון על תשובתך, מעריכה זאת מאוד. אני רק רוצה לבדוק שהבנתי, ככל הנראה שאין טרנסלוקציה ובמידה וכן כדאי לעשות pgd או לחלופין לנסות באופן טבעי ולבדוק במהלך ההריון האם העובר בריא, הבדיקה היקרה כנראה לא תהיי רלוונטית לצערי אך אני מבינה שאצטרך לעשות מי שפיר (למרות הסיכונים). שאלה נוספת, במידה (הלוואי שככה) הקריוטיפ יוצא תקין אז האם קיים חשש שהדבר יחזור על עצמו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה טריזומיה 13
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 16:48שלום מיכל. נושא מורכב מאד. הסיכוי שאחד ההורים נושא טרנסלוקציה הוא נמוך מאד אבל קיים. אם קיימת טרנסולוקציה זו , יש הגיום לבצע PGD כדי להמנע מאיתור הבעיה בשלב מאוחר. לחילופין ניתן להרות ולבצע בדיקת דם אמהית לאיתור טריזומיה 13. היתרונות על פני דיקור מי שפיר, סיסי שליה ו PGD מובנים וברורים. החסרון - עלות הבדיקה הינה כ 10000 ש"ח. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
Cmv
רונה 26/11/2012 | 13:23דר שלום בעבר היה לי כבר igG positive בבדיקות דם חדשות מהשבוע גילו cmv igG positive Cmv igM borderline Cmv igM Add VIDAS positive האם ישנה הדבקה חוזרת או שזוהי ההדבקה הקודמת? תודה רונההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CMV
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 16:44שלום רונה. שתי האופציות יתכנו אך אם זו הדבקה ישנה מדוע ה IGM חיובי? הוא אמור להיות חיובי סביב הדבקה ראשונית או חוזרת ועלול להסתובב בדם כשנה וחצי. במקרים כאלה אין לנו ברירה אלא להחמיר ולומר שייתכן ומדובר בהדבקה חוזרת. גשי לרופא מומחה ב CMV (אחת ממרפאותי, למשל) לייעוץ מקיף. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
היריון שבוע חמישי + 4 ימים
פנינה 26/11/2012 | 12:26אני בשבוע חמישי פלוס 4 ימים והחלו לי דימומים קלים ממש כמו הפרשה דמית ועשיתי אולטראסאונד פנימי ולא ראו שק היריון לא פנימי ולא נחוץ לרחם האם זאת הפלה או שבשהוע כזה לא רואים שק כי הבטא שלי לפני שבועעים הייתה 1870 אשמח לקבל תשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הריון צעיר
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 16:41שלום פנינה. עם בטא כזה אמורים לראות שק ברחם. האפשרויות: 1. מדובר בתאומים - לא סביר 2. הפלה 3. הריון חוץ רחמי שטרם נראה בסונר כדי להבדיל יש להמתין מספר ימים ולבצע בדיקת בטא ועל קול חוזרים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
ויסות כמויות מזון שעוברות לעובר
ענת 26/11/2012 | 09:49בוקר טוב, בעקבות בקשה של הרופא לאכול "משהו מתוק" לפני סקירת מערכות, תהיתי, האם יש ויסות של כמויות המזון שהעובר מקבל דרך השליה ? אם אכלתי ארוחה גדולה מאוד, האם תגיע אליו כמות גדולה מדי של סוכרים או אספקה של רכיב מזון כלשהו שנמצא בדם האם לאורך זמן ממושך מהנדרש לו ? תודה רבה מראש !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ויסות כמויות מזון
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 10:26שלום ענת. ברור שמה שאת אוכלת נספג בדם ודמך מזין את העובר. למשך בנשים סכרתיות עולה רמת הסוכר בצורה ניכרת לאחר ארוחה וגם העובר מושפע מכך משום שהוא רואה רמות סוכר גבוהות ומיד מפריש אינסולין שהוא הורמון גדילה. סביר שאין קשר בין רמות הסוכר לתנועתיות העובר. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
חרדה בשבוע 27
מודאגת 26/11/2012 | 08:39בוקר טוב ד"ר. מישהי בסביבתי הקרובה עברה לידה שקטה בשבוע 25 כשחזרו תוצאות המי שפיר שלה והצביעו על כך שלעובר יש דאון סינדרום. אני בשבוע 27 והזדעזעתי לשמוע על המקרה מאחר ואני יודעת שכל הבדיקות של אותה אישה יצאו תקינות- שקיפוץ, חלבון, סקירות... אני בת 29. הריון ראשון וספונטני וגם אצלי כל הבדיקות תקינות למעט חלבון עוברי שלא עשיתי. מאז ששמעתי על המקרה אני ממש בחרדות שאולי התינוקת שלי היא גם בעלת תסמונת דאון או אחרת. אציין שסקר שליש ראשון בשקלול עם השקיפות עורפית הניב סטטיסטיקה של 1:3100. אני יודעת שזאת תוצאה תקינה אבל עדיין אני לא מצליחה להירגע. האם לדעתך סביר שכל הבדיקות תקינות ועדיין יהיה ילד חולה או שמדובר במקרה נדיר מאוד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה רבה..
מודאגת 26/11/2012 | 10:21אני מניחה שאני אצטרך למצוא שלווה בכל הסיפור הזה. הבנתי שסקר שליש ראשון יכול לנבא 85%, אני אנסה להיתלות בזה.. תודה על התשובות המרגיעות והמהירותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה דיקור מי שפיר
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 09:46חלבון עוברי הוא עוד בדיקת סקר ברצף של בדיקות. הוא לא יכול להצביע על או לשלול תסמונת דאון. אי ביצועו אינו סיבה לדיקור מי שפיר. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
רק להוסיף
מודאגת 26/11/2012 | 09:37שלא עשיתי חלבון עוברי בכלל אולי דווקא הבדיקה הזאת יכולה להצביע על משהו שהשקיפות לא עלתה עליו? האם זה שלא עשיתי את הבדיקה מהווה סיבה מספיק מוצדקת לביצוע דיקור מי שפיר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תסמונת דאון
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 09:36שלום לך ותודה על השאלה המצוינת. כל הבדיקות שתיארת כולל שקיפות עורפית, סקר שליש ראשון, חלבון עוברי וסקירות הינן בדיקות סקר שנועדו לאתר את אותם עוברים בעלי סיכון לתסמונת דאון שראוי לבצע עבורם את הבדיקה האבחנתית היחידה והיא ספירת העתקי הכרומוזומים שלהם (דיקור מי שפיר). כל הבדיקות יחד מזהות כ 92-95% מעוברים עם תסמונת דאון כלומר ישנם כ 5% מעוברים עם התסמונת שחוצים את כל הבדיקו באופן מושלם ועדיין יהיו עם תסמונת דאון. זהו אחוז זעום בהתחשב בכך שתסמונת דאון אינו כה שכיחה (5% מתוך שברי אחוזים) אך המצב קיים. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
-
ממתיק מלאכותי
שרונית 26/11/2012 | 08:46בוקר טוב ד"ר מסלוביץ. אני בתחילת ההריון (שבוע 12) ואני שואלת לגבי ממתיקים מלאכותיים. הבנתי שרובם הגדול של הממתיקים מאושרים לשימוש במהלך כל ההריון מאחר והם לא חודרי שיליה מלבד סכרין. דווקא בסוכרזית יש סכרין.. האם עדיין בטוח לשימוש בכמות סבירה- נניח 8 טבליות ביום? האם יש ממתיק אחר שאתה ממליץ עליו? הומלץ לי על מולסה- אבל היא עתירת קלוריות כמו סוכר אז בעצם לא עשיתי בזה כלום. לגבי סטיביה הבנתי שאין עדיין מספיק מחקרים. המידע רב ומאוד מבלבל. מה דעתך? אציין רק שחוץ מסוכרזית אני ממעטת מאוד לצרוך מוצרי דיאט וממתיקים שיש במשקאות מוגזים וכו'. תודה והמשך יום נעים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממתיק מלאכותי
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 09:37שלום לך. מציע לך להתייעץ בנושא זה עם המרכז הטרטולוגי - 026243663הוסף תגובה
-
-
פולקס
שני 26/11/2012 | 00:39ערב טוב ד״ר אני בשבוע 28. כשלושה חודשים לפני שנכנסתי להריון התחלתי לקחת חומצה פולית+ברזל. בכדור אחד שנקרא ״פולקס״ פעם אחת ביום. חשוב לציין כי רמת הברזל שלי טרם ההריון הייתה נמוכה מאוד מאודד! עכשיו כל הבדיקות טובות. הרופא נשים שלי אמר לי עדיין להמשיך לשתות את ״הפולקס״ . האך האם זה לא כמויות גדולות מידי שכבר הצטברו בגוף של חומצה פולית וברזל? הבנתי שאת הפולית לוקחים טרם ההריון וזהו. מה לדעתך חוות הדעת הרופאית קהוא ממשיךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פולקס
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 09:32שלום שני. לא תסבלי מעודף חומצה פולית וברזל. הם נצרכים בכמות גדולה בהריון ולכן צודק רופאך שהמליץ להמשיך וליטול אותם. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
שבוע 28 כמעט צירים
איילת 25/11/2012 | 20:04היי,בהמשך להתייעצותי עימך לפני מס. ימים .כאמור,במוניטור נצפו צירים לא סדירים ב שבוע. 27+5 ,מטופלת בפרסולט מזה מס. ימים 3 פעמים ביום מינון 10 מג כל אחד. מאז במעקב מוניטור כל יום ,אורך צוואר שמור וסגור 38 ממ היום במוניטור שהייתי מחוברת אליו חצי שעה היה פתאום ציר שעלה עד ל50 בטוקו אם אני אומרת נכון והרגשתי ממש ציר אבל זה היה ציר יחיד ואולי עוד ציר נוסף של 30 האם יש משמעות למספרים במוניטור?? מה שחשוב זה אורך תעלת הצוואר בעצם? האם יכול להיות שאותו ציר זה ציר מדומה בכלל (ברקסטון?) תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צירים שבוע 28
ד"ר שרון מסלוביץ 26/11/2012 | 09:30מאד נורמלי ואופייני ולא מדאיג. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
בהמשך לתשובתך
איילת 25/11/2012 | 22:27תודה רבה לך,אתה עושה עבודת קודש כאן בפורום.... שאלה קטנטנה נופסת האם זה נורמלי שיש גם כאבי מחזור באים והולכים? זה אופייני לשבוע זה ? לילה טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה שבוע 28 צירים
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 22:14שלום איילת. את מטופלת בטיפול מיותר לחלוטין (פרסולט). אין משמעות לעוצמת הצירים כי הם תלויים בהמון גורמים- עובי דופן הבטן, הזווית בין המתמר לעור ועוד. אין כל משמעות לציר בודד ואין צורך לטפל בו. כמו הרות רבות את נוטלת כמויות אדירות של תרופה חסרת כל תועלת. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
הקפאת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
דם להריון, בטא
-
7DHC
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
טינידאזול
-
מונחים קשורים
-
טמפון
-
דירוג פיגו (FIGO)

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכות