פורום הריון ולידה - עמוד 1180

-
דימום מאוד קל שבוע 10
TKS 24/11/2012 | 20:59שלום דוקטור. אני משבוע 6 עם דימום קל. בשבועיים האחרונים אני עם נרות פרוגסטון פעמיים ביום ומאז הדימום פסק. נאסר עליי לקיים יחסים. היום בן זוגי עינג אותי ללא חדירה אך היה מעט שיפשוף עם התחתונים של שנינו. כמו כן הגעתי לאורגזמה, לאחר כשעתיים לערך בניגוב ראיתי דימום קל שהיה רק בניגוב אחד וכשניגשתי את הנר של הערב האצבע היתה עם דם אבל ממש מעט. האח עליי להלחץ מזה? האם עשיתי טעות שככה התנהגתי ונסחפתי? האם ככה זה יהי. עכשיו כל ההריון ? יש לי לקחת את הפרוגסטון עוד 3 ימים וביום רביעי יש לי תור חוזר לרופא. אם הדימום יפסיק אחרי יום האף זה הגיוני? למה לצפות כדי להבין שזה נורמלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום קל
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 18:58נורמלי. אף פעם לא להלחץ. שרוןהוסף תגובה
-
דימום קל שבוע 10 - המשך
TKS 25/11/2012 | 17:47ד״ר תודה רבה על התשובה אבל דבר אחד לא הבנתי, האם זה נורמלי?? או שעכשיו עליי להלחץ ? עד מתי זה מתחיל להיות פחות מסוכן?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה דימום קל שבוע 10
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:28שלום לך. 1. לא כל דימום הינו בעל משמעות לגבי תקינות ההריון. רירית הנרתיק גדושה בכלי דם שטחיים שעלולים לדמם עם מגע כקיום יחסים ללא כל קשר לעובר. 2. מעולם לא הוכח שפרוגסטרון מועיל ב"חיזוק" הריון עם דימום. 3. גם המאמינים הגדולים של פרוגסטרון, ואני לא בינהם, יודעים שלאחר שבוע 8 אין לו משמעות משום שהשליה מפרישה בשבוע זה מספיק פרוגסטרון ואין תורך בתמיכה מבחוץ. 4. את יכולה לקיים יחסי מין ללא כל חשש. זה לא מה שיקבע את גורל ההריון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
לידת תאומים אחרי קיסרי
רינה 25/11/2012 | 10:56שלום אני בהריון תאומים, יש לי כבר 3 לידות מאחורי, כאשר הלידה השניה הייתה קיסרי ובדיוק שנה וחמישה חודשים אחרי ילדתי בלידה ספונטנית ומדהימה את הילד השלישי. כרגע הריון תאומים והייתי בטוחה שאין שום בעיה ללידה רגילה, אבל התנפצו כל חלומותי, כאשר הרופא שלי אמר לי שהסיכון גדול לקרע ברחם בתאומים ולמרות שכבר הייתה לי לידה רגילה הפעם זה קיסרי. בדקתי ברשת וראיתי שהדבר לא כזה מוחלט ויש הכותבים, בעיקר מבתי חולים במרכז שאין הבדל סטטיסטי ללידה רגילה מול תאומים אחרי קיסרי מבחינת סיכוי לקרע. בחורה אחת אפילו אמרה לי שבתל השומר הסכימו לילד אותה תאומים אחרי קיסרי והיא ילדה קיסרי רק כי העובר היה תקוע. מה באמת המדיניות ומה קורה בפועל, האם זה אפשרי. אני בעצמי מאזור חיפה. תודה מראש על התשובות התמיד מהירות שלך והמפורטות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לידת תאומים
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 18:57א. אני חולק על הרבה דברים שכתובים בספר. ב. השלב השני של הלידה (מפתיחה גמורה עד יציאת העובר) הוא ארוך יותר וזו עובדה (יש הרי שתי לידות...) והוא משמעותי ביותר מבחינת הסיכון לקרע. שרוןהוסף תגובה
-
לידת תאומים ארוכה יותר?
א 25/11/2012 | 18:16בספר "הריון בגדול" כתוב שלידת תאומים מתמשכת בממוצע כשעה-שעתיים פחות מלידת עובר יחיד. האם מדובר על חלקים אחרים של הלידה? או שאתה חולק על הנאמר בספר? או שדיברת על מקרה מסוים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה לידת תאומים אחרי קיסרי
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:44שלום רינה. הסיכון בלידה וגינלית לאחר ניתוח קיסרי הינו לקרע של הרחם וזה כשלעצמו תלוי במשך הלידה. לידת תאומים הינה ארוכה יותר ולכן ייתכן וסטטיסטית מגבירה סיכון לקרע. כמו כן יש מצבים בהם יש צורך להכניס יד לרחם על מנת לחלץ את התאום השני לאחר הולדת הראשון. גם פעולה זו מעלה את הסיכון לקרע. מסיבות אלה, הוחלט על ידי רוב בתי החולים בארץ כי לא מיילדים תאומים לאחר קיסרי. צודקים הרופאים שטוענים שאין לכך הוכחות אך מצד שני אנו פועלים לעיתים על פי ההגיון ולא על פי הוכחות. עצתי לך, גשי לשוחח אישית עם קובעי המדיניות בבית החולים המועדף עלייך ואולי הם ישעו לבקשתך. בכל מקרה, בהצלחה רבה, שרוןהוסף תגובה
-
-
בטן קשה
מנסה להבין 25/11/2012 | 17:20שלום אני בשבוע 22 ומדי פעם כשאני מניחה יד על הבטן אני מרגישה שהבטן שלי קשה יותר מבדרך כלל.. לפעמים זה לזמן ממושך ולפעמים קצר.. זה מורגש רק בשכיבה על הגב כשהבטן מתוחה ואם אני עוברת לצד או מתיישבת אני כבר לא מרגישה את ההתקשות או הרבה פחות. האם בדרך כלל לאורך היום יכולים להיות שינויים במידת הקושי של הבטן או שכל פעם שהיא מעט קשה יותר זה נחשב לאיזושהי פעילות רחמית של צירים אמיתיים או מדומים? זה הריון ראשון אז אני לא יודעת איך זה אמור להיות ולא מבינה איך מרגישים שיש התקשות של הרחם שמשוייכת לצירים.. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בטן קשה
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:49שלום לך. מדי פעם תרגישי התקשות של הבטן וזה נורמלי. לא כל תחושת התקשות היא ציר, לעיתים מרגישים את קימורי הגב של העובר למשל. אם את שואלת איך מרגישים צירים, כנראה שאין לך צירים משמעותיים....בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
כאבי ברכיים חזקים בחודש שביעי
הריונית 25/11/2012 | 16:34היי, אני נמצאת בחודש השביעי להריוני וחשתי אתמול בכאבי ברך חזקים ברגל שמאל,תחושת נפיחות, אי יכולת עמידה על הרגל , כובד, כאבים מאד חזקים עד כדי בכי. רק כרית מים חמה עזרה לי כמעט במקרה הזה. קורה לי בעיקר לאחר ישיבה מרובה אודה לעזרתכם- במה מדובר?, מה ניתן לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבי ברכיים
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:48שלום לך. לכאבי ברכיים אין כל קשר להריון. מציע לך להבדק על ידי ראומטולוג או אורטופד על מנת לבדוק את שורש הבעיה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
שימוש בתרופה
הדס 25/11/2012 | 15:12שלום, רציתי לוודא האם ניתן להשתמש בהריון במשחה אנטי פטרייתית פונגיקאר (חומר פעיל: קלוטרימזול). תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קלוטרימזול בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:47שלום הדס. מותר לגמרי. שרוןהוסף תגובה
-
-
שינוי בצורת השד בהריון
נורית 25/11/2012 | 14:43שלום, אני בשבוע 15+3, אתמול הבחנתי בשינוי בצורת השד (בעיקר בצד ימין). אני מודעת לעובדה שהוא אמור לגדול, אך האם טבעי שצורתו תשתנה? האם זה משהו שצריך ללכת לבדוק? אני מפתחת חרדה ... תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שינוי בצורת השד
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:46שלום נורית. בלתי אפשרי לתת עצה רפואית הקשורה במבנה איבר ללא בדיקה. גשי להבדק. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
קיבה רכה בתחילת הריון
סיון 25/11/2012 | 13:33שלום, ביום 21.11.12 לאחר תחושה של בחילות ועייפות, איחור של מספר ימים במחזור ובדיקת הריון ביתית חיובית, עשיתי בדיקת דם ותוצאתה HCG-B Quantitative (B) - 2874/ מבינה כי בהתאם לתאריך המחזור האחרון מדובר בשבוע 5 להיריון. מזה יומיים אני כבר לא מרגישה את תופעות הלוואי הרגילות של תחושות הבחילות והעייפות שהרגשתי עד כה, ובנוסף יש לי קיבה רכה מאוד וכאבי בטן. האם יתכן כי ההריון נפל/הסתיים? (לא היה לי דימום כלל) בעוד יומיים יש לי תור ראשוני אצל רופא נשים לבדיקה אך העניין קצת מלחיץ אותי... תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קיבה רכה בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:46שלום סיון. אין קשר בין הסימפטומים שתיארת או העדרם של סימפטומים אחרים לבין תקינותו של ההריון. מה שיקבע את תקינות ההריון בשלב מוקדם זה הוא סונר בשבוע 7-8 המדגים דופק עוברי. צואה רכה הינה סימן לא ספציפי ולא קשור לתקינות העובר. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
תוסף תזונה בהריון
נירה 25/11/2012 | 07:16שלום אני בשבוע 21. התחלתי ליטול פוריק הריון (של ברזל וחומצה פוחית) בשל המוגלובין נמוך. אני מקבלת תשובות סותרות באשר לאופן הנטילה של הכדור. חלק אומרים לי עם ארוחה ואחרים אומרים במרחק של שעתיים מארוחה. הבנתי שלא לקחת את הכדור בסמוך לאכילת מוצרי חלב זו המלצה של כולם אך מה לגבי אוכל אחר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תוסף תזונה בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:36שלום נירה. אין כל חשיבות לאופן הנטילה מלבד הריחוק ממוצרי חלב. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
דם חום
amy 25/11/2012 | 05:13שלום אני בת 25 יש לי שני ילדים בני 3 ו2. הפסקתי מניעה לפני 7 חודשים ואני מנסה להכנס להריון שוב. ב2 הריונות קודמים נכנסתי להריון בנסיון הראשון ועכשיו אני דואגת. המחזור שלי תמיד היה בדיוק 26 ימים, תמיד בבוקר ותמיד 3 ימים ואדום. כעת זה משתנה מ26 ל28 והפעם יש לי מעט הפרשה חומה אך אין דם. מה זה אומר? עשיתי בדיקת הריון והיא יצאה שלילית. יש לציין שבהריון הראשון שלי הבדיקת הריון היתה חיובית לפני יום קבלת המחזור וההריון היה חלק מאד ובהריון השני הבדיקה יצאה חיובית רק אחרי שבועיים וההריון היה מלא דימומים, שיליית פתח והרבה בעיות. (הילד עכשיו מצוין תודה לאל) מצורף בדיקות דם שהרופא אמר שהם בסדר ולא לדאוג: DHEA−Sulfate 94.9 Low ug/dL 98.8 − 340.0 01 SPACE Cortisol 5.4 ug/dL 2.3 − 19.4 01 Cortisol AM 6.2 − 19.4 Cortisol PM 2.3 − 11.9 SPACE Testosterone, Serum 4 Low ng/dL 8 − 48 01 Comp. Metabolic Panel (14) Glucose, Serum 80 mg/dL 65 − 99 01 BUN 11 mg/dL 6 − 20 01 Creatinine, Serum 0.53 Low mg/dL 0.57 − 1.00 01 eGFR If NonAfricn Am 133 mL/min/1.73 >59 eGFR If Africn Am 154 mL/min/1.73 >59 BUN/Creatinine Ratio 21 High 8 − 20 Sodium, Serum 137 mmol/L 134 − 144 01 Potassium, Serum 3.7 mmol/L 3.5 − 5.2 01 Chloride, Serum 103 mmol/L 97 − 108 01 TSH 4.870 High uIU/mL 0.450 − 4.500 01 TSH 2.520 uIU/mL 0.450 − 4.500 01 SPACE One Specimen Identifier 01 The specimen received included only one patient identifier on the primary collection container. Our laboratory accrediting agency states "All primary specimen containers must be labeled with 2 identifiers at the time of collection." SPACE האם אני צריכה לדאוג? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקות דם
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:35שלום איימי. זהו לא הפורום המתאים לשאלתך. אינני רואה כל בעיה בבדיקות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
מבולבלת
קרן 25/11/2012 | 01:13שלום ד״ר שרון לילה טוב. אני יודעת שאתה מבקש שנישאל פה שאלות רלוונטיות,אך יש לי שאלה שאולי היא היסטרית מידי.אני כבר מעכשיו יודעת שאהיה אמא חרדתית ויהיה קשה לשנות בי את זה. משנכנסתי להריון נהייתי בנאדם מאוד סטרילי באוכל ובכלל..התחלתי לשתות רק מים מינרליים,בעבודה יש לנו מתקן מים של ״תמי 4״ הייתי שותה חופשי וללא חששות עד שבנות מהעבודה הסבו את תשומת ליבי כי המסנן במתקן לא ידוע מתי הוחלף לאחרונה ואם בכלל.ונצברו בו כמויות של חיידקים והן אינן ממליצות לשתות בו בטח לא בהריון,אני כבר תחילת שליש שלישי.ןזה מקונן בי כל הזמן שאולי חלילה גרמתי נזק?? זה הגיוני? חיידקים שמסנן של המים יכולים להשפיע על תקינות העובר/הריון?איך אוכל לדעת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיידקים
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:33שלום קרן. ישנם חיידקים ספורים בלבד שיכולים להזיק לעובר והם לא ידועים כמקוננים במסנני מים. כמו כן כולם גורמים למחלה אמהית ולכן אם לא נדבקת בחיידק (חום, שלשול) - עוברך לא נפגע. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
לידה שקטה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
התקן תוך רחמי IUD
-
בדיקות קשורות
-
סקירת מערכות מאוחרת
-
אבחון סיסטיק פיברוזיס
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
טינידאזול
-
מונחים קשורים
-
גוף מחילתי
-
אטרופיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכות