פורום הריון ולידה - עמוד 1181

-
הריון
טליה 25/11/2012 | 00:23שלום לך דר אני בשבוע 7 להריוני וסובלת נורא מסחרחורות תוצאות הבדיקות דם שיצאו לי הן RBC- 3.98 HB- 11.8 HCT, Hematocrit)-33.7 SG - SPECIFIC GRAV-U STRIP-1.037 מה הפירוש? תודה על מענההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:31שלום טליה. הבדיקות תקינות לחלוטין. יש לך המוגלובין מעל לממוצע בהריון. הוא לא הסיבה לסחרור (כמעט אף פעם לא...). התלונה הינה מאד אופיינית להריון ונובעת בעיקר מנפילות רגעיות בלחץ הדם. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
בחילות וסחרחורות בשליש שלישי
ליז 24/11/2012 | 22:16שלום, אני בשבוע 29 להריון, חמישה ימים עם סינוסיטיס בהמלצת רופאה לוקחת אוגמנטין 850. בבוקר כבר הרגשתי הקלה אבל עכשיו אני מרגישה חלשה מאד עם בחילות וסחרחורות וחלשה נוראת. הבטן גם התקשתה לפרק זמן אבל לא באופן רציף. הא יש מקום לדאגה או שזה חלק מתהליך ההריון המתקדם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בחילות וסחרור
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:30שלום ליז. קשה מאד לאבחן מצבים קליניים דרך האינטרנט. אם החולשה שלך קיצונית גשי להבדק למרות שזוהי תלונה אופיינית מאד להריון מתקדם. אי אפשר לקחת אחריות כלשהי על מצבך ללא בדיקה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
גיל הריון
גלית 24/11/2012 | 18:13שלום ד״ר ווסת אחרונה בתאריך 12/9 לפי מחשבון ההריון מופיע שאני בשבוע 10 פלוס 3 ימים בבדיקת הus זה מראה שאני בשבוע 7 אשמח לתשובה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בחילות
ד"ר שרון מסלוביץ 25/11/2012 | 17:29ב 90% מהמקרים הבחילות נעלמות עד שבוע 14. בכ 2-5% הן נמשכות עד הלידה....בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה על מענה ועוד שאלה קטנה
גלית 24/11/2012 | 22:04עד איזה שבוע בדכ יש בחילות??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה גיל הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 24/11/2012 | 20:24שלום גלית. לאולטראסאונד יש בכירות על פני מועד הוסת התיעוד גיל ההריון ולכן את בשבוע 7 להריונך. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
בטן קטנה
יעל 22/11/2012 | 11:17אני בשבוע 28, פרט להמטומה בתחילת ההריון שנספגה וגורמי סיכון אפשרים לאור גילי (38) עד כה כל הבדיקות היו תקינות, כולל סקירות, דיקור מיי שפיר, בדיקות שגרתיות של לחץ דם וחלבון בשתן, העמסת סוכר וכיוצ"ב. כשהגעתי לבדיקת מעקב, ציין הרופא המטפל לאחר מישוש כי הבטן שלי קטנה לשבוע ההריון, באולטרסאונד הוא הבחין בכמות תקינה של מיי שפיר ושליה תקינה, הוא בכל זאת המליץ לבצע בדיקת הערכת גודל בהקדם כדי לנטר, האטה אפשרית בקצב ההתפתחות, האם גודל הבטן בהכרח מעידה על בעיתיות בהתפתחות העובר? אם קיימת האטה, מהן הסיבות האפשריות? האם ניתן לטפל בזה? אני מאוד מודאגת וחוששת כי אחווה ימים מורטי עצבים עד לבדיקת האולטרסאונד להערכת הגודל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה רבה!
יעל 25/11/2012 | 08:43אהיה חכמה יותר לאחר בדיקת האולטרסאונד, נקווה לטוב!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה האטה בצמיחה
ד"ר שרון מסלוביץ 24/11/2012 | 10:13שוב שלום. סטרס לא גורם נזק לעובר או לתפקוד השליה וגם לא מחלת הקאת בת יום או יומיים. ממליץ לך לפנות למרפאת הריון בסיכון אם אכן מדובר בעובר קטן. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה על התשובה המפורטת! ומספר הערות ושאלות נוספות
יעל 24/11/2012 | 05:14לאורך ההריון ובמיוחד בתקופה האחרונה היו לי לא מעט גורמי סטרס אפשר לומר אקוטיים, האם היו לכך השפעות אפשריות על התפתחות העובר? בנוסף לכך חליתי לפני כשבועיים במחלה חולפת שכללה הקאות שפסקו לאחר 24 שעות אך לוו בשבוע בו מידת התאבון שלי הייתה דלה יחסית, עכשיו, המצב חזר לכדמותו ואני אוכלת כרגיל. האם לכך עשויה הייתה להיות השפעה? בהתאם להערתך בסוף תשובתך במידה וגודל העובר בלתי תקין גם במדידות האולטרסאונד, מומלץ שאפנה למרפאת הריון בסיכון? שוב תודה על המענה והקשיבות!!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה בטן קטנה
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 18:53שלום יעל. הדרך היחידה שלנו להעריך את גדילת העובר ללא מדדי על קול הינה על ידי הערכת גודל הבטן. הרופא שלך זהיר ולכן , בצורה נאותה, הפנה אותך לבירור הבטן הקטנה. אם אכן מדובר בעובר קטן יש לך סיבות אמהיות (מחלות כנראה אין לך אם את בריאה בדר"כ), סיבות עובריות (גם הן אינן רלבנטיות משום שההריון תקין והסקירות תקינות), סיבות שלייתיות (די נפוצות וכוללות תפקוד מעט ירוד של השליה) וסיבות שאינן ידועות (מהוות את הרוב המוחלט של המקרים). אם אכן קיימת האטה בצמיחה, מציע לך לפנות לאחד מהרופאים בתחום שלנו כדי שיוליך אותך בבטחה עד לסיומו התקין של ההריון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
בדיקת דם
24/11/2012 | 19:59שלום, אני בשבוע 8 להריון וביצעתי את בדיקת הדם והשתן בפעם הראשונה, הכל יצא תקין מלבד leucocytes שיצאו הרבה מעל הנורמה- 100. האם עלי לחשוש? מה עלי לעשות כעת? אשמח מאוד לעזרתך, תודה רבה! שגיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקות דם
ד"ר שרון מסלוביץ 24/11/2012 | 20:26שלום שגית. לדעתי הערך שתיארת הינו עבור בדיקת שתן ולא דם והוא תקין במהלך ההריון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
העמסת סוכר ? מתי עושים והאם צריך צום ?
הריונית 24/11/2012 | 19:49שלום רב, באיזה שבוע הכי מומלץ לעשות בדיקת העמסת סוכר והאם צריך להיות בצום לפני הבדיקה? אני אמורה לעשות בדיקות נוספות כגון בדיקת קומבס, ברזל וספירת דם ואני צריכה להיות בצום לבדיקות האלה לכן האם כדאי לעשות את ההעמסת הסוכר ביום אחר כדי שלא אהיה בצום של 12 שעות לפני ? לא אכפת לי להדקר פעמיים..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה העמסת סוכר
ד"ר שרון מסלוביץ 24/11/2012 | 20:25שלום לך. את העמסת הסוכר הרגילה (50 גר') מבצעים ללא צום. למעשה צום ממושך עלול להפריע לבדיקה ולכן תאלצי להדקר פעמיים. מומלץ לבצע את הבדיקה בשבוע 24. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
מכה בבטן בשבוע 30
מתי 23/11/2012 | 23:58ד"ר שרון לילה טוב. אשתי בשבוע 30 להריונה. היום, כאשר ישבה על הספה, אחיינה בן ה5 רץ לעברה מבלי שהיא תשים לב והתנגש בבטן התחתונה שלה עם שתי ידיו פרושות לפנים. לדבריה המכה הייתה בינונית ולא הסבה לה כאב. כמו כן היאמרגישה היטב את תנועות העובר. האם יש מקום לדאגה ולבדיקות נוספות? אציין שהעובר נכון לבדיקת ביקורת שעשינו היום בבוקר הינו עם הראש כלפי מטה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מכה בבטן
ד"ר שרון מסלוביץ 24/11/2012 | 10:14שלום מתי. אין כל מקום לדאגה. מכות מסדר גודל כזה לא יגרמו נזק לעובר או לשליה. פשוט המשיכו להנות מההריון... בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
הריון
מור 23/11/2012 | 19:59שלום אני בהריון שני ואני בשבוע השישי .. בשבוע האחרון התחיל להיות לי דימומים ממש כמו מחזור.. הייתי גם במיון נשים וגם אצל הרופא הנשים שלי ובדקו אותי ואמרו שזה תקין , הרופא שלי אפילו בדק את הרחם שלי אם תקין ... אני נורא בלחץ מזה לא יודעת מה לעשות .. יום לפני שהתחיל לי הדימום קיימנו יחסים אני ובעלי ..האם זה יעבור כבר שבוע יש לי דימום ומה אני צריכה לעשות.. אשמח מאוד לעזרתך . תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 24/11/2012 | 10:11שלום מור. דימומים די שכיחים בהריונות רגילים אך גם בכאלה שלא...לא ניתן לעשות דבר אלא להמתין בסבלנות עד לביקורת הבאה אצל הרופא (בהפרש של שבוע). בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
עבודה ולחץ
לולו 23/11/2012 | 16:32שלום דוקטור אני בשבוע 6 .. בעבודה שלי יש המון עבודה פיזית ..אני הולכת הרבה ועומדת הרבה וגם לפעמים עובדים בלחץ ובמאמץ .. כל משמרת שאני עושה אני סובלת מכאבים בבטן תחתונה ומופיע לי כתם דם או כתם חום!! כשאני בבית זה לא קורה !! השאלה שלי האם באמת זה קשור לעבודתי והאם זה יכול להיות מסוכן !! האם מומלץ שאני אקח חופש עד התיצבות ההריון !!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עבודה ולחץ
ד"ר שרון מסלוביץ 23/11/2012 | 17:32שלום לולו. ישנה נטייה ידועה ומוכרת בהריון לייחס כל סיבוך הריוני לעבודה או מאמץ או תרופה מסוימת ועל ידי כך יוצרים מיתוסים. למשל, לא ללכת לעבודה בהריון כי עלולה להיות הפלה....הדבר הוכח כלא נכון אך אין זה משנה את העובדה שמדי יום אנו מדווחים על נשים שחשות לא טוב בעבודה. הן גם חשות שלא בטוב בבית, במסעדה, אצל קרובי משפחה אך לעולם הדיווח יהיה על הקשר בין התחושה הלא טובה לעבודה....זה לא נעשה מתוך כוונה תחילה אלא חלק אינטגראלי מהטבע האנושי. אם את חשה כך, אינני יכול להתווכח עם העובדות אם כי אוכל לאמר לך שאין לך כל הסבר רפואי ראוי. השארי קשובה לגופך והשארי בבית עד יחלוף "זעם" וההריון התייצב. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
שיכוך כאבים בלידה
שרית 23/11/2012 | 14:55שלום יש לי שאלה תיאורטית: מדוע לא ניתן או לא נהוג לקחת משככי כאבים רגילים כמו אופטלגין לשיכוך כאב של צירי לידה לנשים שלא רוצות להשתמש באפידורל? אני מניחה שמדובר בכאבים כה חזקים שמשככי כאבים אלה לא יעילים, אך מאחר והם יכולים ממש להעלים כאבי מחזור מאוד חזקים לזמן מה, נראה לי מוזר שאין להם שום השפעה בזמן צירים שאלה כאבים בעלי אופי ומקור דומה.... תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שיכוך כאב בלידה
ד"ר שרון מסלוביץ 23/11/2012 | 17:27שלום שרית. מי אמר שלא עוזר? בטח עוזר אבל לא מספיק כנראה. כאב הוא כאב ומשככי הכאבים אינם מבדיךים בין סיבת כאב אחת לשנייה. ההבדל נעוץ בעוצמת הכאב. במקומות בהם אין זמינות אלחוש אפידורלי נוהגים למשל לתת מורפיום בלידה וגם זה לא תמיד יעיל. מורפיום הינו משכך כאב חזק פי 1000 ממשככי הכאבים הרגילים בהם אנו נוהגים להשתמש.....בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
התקן תוך רחמי IUD
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת פאפ
-
נוגדני הרפס
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
נפארלין
-
מונחים קשורים
-
אנלוג של LH-RH
-
גראם שלילי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכות