פורום הריון ולידה - עמוד 1185

-
שאלה בנוגע לערכי פרוגסטרון בתחילת ההריון
טניה 19/11/2012 | 13:47שלום רב, אני בהריון בשבוע 5 ו4ימים קיבלתי תוצאת בטא 1053 ופרוגסטרון 50 nmol/L, לפי שבוע היה 60, האם זה ערך תקין? בהריונות קודמים אני לקחתי תמיחה של אוטרגסטן והפעם זה היריון טבעי שהתחיל ללא תמיחה. אני רוצה לדעת עד איזה ערך הפרוגסטרון יכול לרדת וזה יהיה עדיין תקין להריון.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פרוגסטרון בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 19/11/2012 | 15:47שלום טניה. בערכים כאלה ובשבוע כזה אין משמעות לערכי הפרוגסטרון. בצעי עוד שבוע וחצי בדיקת על קול כדי לדעת אם ההריון תקין או לא. בדיקות הדם בשלבים אלה הינם חסרי משמעות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
בדיקת הריון
מיקי 19/11/2012 | 13:09שלום ד"ר. בבדיקת דם להריון התוצאה היא 16287. באיזה שבוע אני נמצאת? תודה ויום טוב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 19/11/2012 | 15:46שלום מיקי. כדי לדעת באיזה שבוע את עלייך לבצע בדיקת על קול בה נמדד עוברך ולפי מדידה זו ניתן לחשב בדיוק של פלוס-מינוס חמישה ימים את גיל ההריון. לא ניתן לדעת זאת על פי בדיקת הבטא עקב השונות הרבה בין אישה לאישה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
מחיקת צוואר רחם וכאבים
רינה בר 19/11/2012 | 11:16שלום ד"ר שרון, הנני בשבוע 36 וסובלת מכאבים בבטן תחתונה מזה כשבוע ללא דפוס קבוע שניתן לתזמן. כאבים הדומים לכאבי מחזור עם הקרנה לגב תחתון. במיון לפני שבוע לא נצפו צירים ,מעט "פעילות לא סדירה",אך קיימת מחיקת צוואר רחם 50 % ובנוסף העובר נמצא מאוד נמוך (לדברי הרופא). מה אתה ממליץ לבצע?והאם מנסיונך אלו הם סימנים ללידה קרבה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחיקת צוואר
ד"ר שרון מסלוביץ 19/11/2012 | 15:45שלום רינה. לא ממליץ לבצע דבר שכן אלו הן תופעות פיזילוגיות בסוף הריון. אין דרך לנבא לידה קרבה (אין שום קשר למידת מחיקת הצוואר או להמצאותו של העובר נמוך בתעלה - אפשר "לסחוב" כך שבועות רבים ואפשר ללדת היום בערב...). התאזרי בסבלנות עד בוא הצירים הכואבים, ממשוכים וסדירים המאפיינים לידה פעילה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
GBS חיובי וערכי ספירת דם לא תקינים
דנה ק 19/11/2012 | 11:08שלום רב, אני בשבוע 36+4. בדיקת GBS יצאה חיובית-מהי המשמעות לגבי הלידה והאם יש צורך לחזור לרופא המטפל? בנוסף, בספירת הדם ערכים לא תקינים: MCH-26(נמוך) RDW גבוה (16) אחוז לימפוציטים נמוך (18). יש לציין המוגלובין תקין. אודה לך אם תסביר את משמעות הבדיקות והאם יש מקום לחשש/טיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה GBS
ד"ר שרון מסלוביץ 19/11/2012 | 15:43שלום דנה. לגבי GBS - כמו חמישית מהאוכלוסיית הנשים ההרות יש לך חיידק הקרוי GBS בנרתיק או ברקטום. חיידק זה חי בשלום בגופך ואינו גורם כל נזק אולם העובר עלול להדבק בו במעבר בתעלת הלידה ולעיתים נדירות ביותר אף לפתח מחלה שיהומית עקב כך ולכן כשהבדיקה חיובית נותנים לך אנטיביוטיקה במהלך הלידה במטרה שהיא תעבור לעובר ותגן עליו למקרה שידבק. באופן זה מונעים כמעט לחלוטין את הזיהום בילוד. לגבי מדדי הדם - תקינים לחלוטין להרה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
שינויי תנוחה
שירן 19/11/2012 | 10:33בוקר טוב ד״ר רציתי לדעת באיזה שבוע של ההריון התינוק צריך כבר להתפך במצב שהראש למטה כמוכן ללידה? וגם האם ייתכן כי התנועות שאני מרגישה כרגע של העובר {שבוע 26} זה כתוצאה מכך שהעובר נע בצורה שהראש היה בצד ימין נניח ועבר לצד שמאל? ז״א ייתכן כי העובר זז ברמות כאלה של הסתובבות מצד לצד ברמה של כל הגוף שלו? או שהתנועות הם רק הרגליים והידיים שלו אך הוא במצב באותו מצב תנוחה? מקווה שהמחשתי את שאלתי עד כמה שניתן.. תודה מראש והמשך יום ושבוע טוב ושקט!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שינוי תנוחה
ד"ר שרון מסלוביץ 19/11/2012 | 15:40שלום שירן. העובר יכול להתהפך במשך כל ההריון עד הלידה ממש. הסיכויים לכך פוחתים ככל שמתקדמים אל עבר הלידה. בשבוע 26 אין כל משמעות לתנוחת העובר משום שהוא כה קטן וסביבו שק נוזלים ענק. הוא מסתובב כל העת וחלק מתנועות אלה אכן נמושות. אל תטרידי את עצמך בשאלות כל כך לא חשובות כמו תנוחת עובר 3-4 חודשים לפני הלידה! בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
וירוס/ קלקול קיבה שבוע 26
רינה 19/11/2012 | 08:14בוקר טוב ד"ר מסלוביץ. כבר כשבוע שאני עם שלשולים. לא משהו רציני- לא יותר מפעמיים שלוש ביום. אני מקפידה לשתות הרבה והאמת היא שלא שיניתי משהו בתזונה- לא נמנעתי מפירות או גבינות למשל. האם המצב הזה יכול להזיק לעובר? האם לפנות לרופא למרות שכאמור זה לא משהו ממש היסטרי. יש לי כאבים קלים בבטן בלבד ואין לי חום..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קלקול קיבה
ד"ר שרון מסלוביץ 19/11/2012 | 15:38שלום רינה. אינני בטוח כלל כי מדובר בגורם זיהומי שכן בהריון לעיתים יש הגברת תנועתיות המעי דבר המוביל לצואה רכה 3-4 פעמים ביום. אין כל נזק לעובר כל עוד את שומרת על משק נוזלים סביר ואינך מתייבשת. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
דופק גבוה בהריון
חוששת 19/11/2012 | 05:33שלום, אני בהריון בשבוע 9.4 בשבוע האחרון לאור המצב הביטחוני רצתי מספר פעמים באזעקות כך שהדופק שלי היה ממש מהיר, נשימה מואצת לרבות דיבור. לפי הבנתי אסור להעלות את הדופק מעל 140 במיוחד בטרימסטר הראשון, האם זה עלול לפגוע בעובר? תודה מראש,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דופק גבוה בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 19/11/2012 | 15:37שלום לך. דופק גבוה לא יגרום כל נזק לעובר. לא יודע מאיפה שאבת את המידה על איסור עליית דופק בהריון. זה פשוט לא מדויק. בהצלחה ובתקווה לימים שקטים יותר, שרוןהוסף תגובה
-
-
תרבית שתן שבוע 25
מאיה 18/11/2012 | 21:58שלום ד"ר. בבדיקת שתן כללית כל התוצאות תקינות- הכל שלילי/ נורמלי. בבדיקת התרבית כתוב לי "צמיחה מעורבת של מס' סוגי חיידקים". אני בשבוע 25 להריון. אין לי תכיפות/ דחיפות/ צריבה במתן שתן. הגניקולוג הקבוע שלי בחו"ל ורופא המשפחה שלי לא מקבל מחר. יש לי כאבים קלים בבטן אבל לדעתי הם התרחבות של הרחם ולא קשורים לדלקת. מה פשר התוצאה שקיבלתי? האם זוהי דלקת? האם ללכת למוקד לקבל הפנייה לבדיקת שתן נוספת או טיפול כלשהו? לא צוין איזה חיידקים התגלו לי בשתן אז איך אפשר להתאים לי אנטיביוטיקה? אני קצת מודאגת, הבנתי שדלקת בשתן בהריון מחייבת טיפול מיידי. אודה על תשובה.. לילה טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צמיחה מעורבת
ד"ר שרון מסלוביץ 19/11/2012 | 15:36שלום מאיה. צמיחה מעורבת של חיידקים אינה מצביעה על חיידק בשתן או דלקת. אינה מצדיקה טיפול. היא נובעת ממעבר השתן דרך הנרתיק שם יש המון חיידקים באופן נורמלי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
כאבים אחרי לידה
חסוי 18/11/2012 | 23:37שלום, אני שבועיים אחרי לידה. יש לי קרע אחד מדרגה 2. התפרים כבר נמסו (הרופא תפר לי עד פי הטבעת כמעט). יש לי כאבים כאילו הוא תפר את המקום הדוק מידי. בנוסף, יש לי קצת כאבים בעת הטלת שתן (כאילו השרירים תפוסים שם). האם זה נורמלי ומתי זה צפוי לעבור? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים לאחר לידה
ד"ר שרון מסלוביץ 19/11/2012 | 15:36שלום לך. הכאב כבר היה אמור להיעלם. גשי לבדיקת רופא נשים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
אולטרסאונד
אירי 18/11/2012 | 20:59שלום, אני בהריון שבוע 27+0 והרופאה ביצעה לי אולטרסאונד וגינלי מעמיק וקצת כואב :/ אשר בו הסתכלה על צוואר הרחם, שחלות ועוד ורק לאחר האולטרסאונד הוגינלי היא ביצעה אולטרסאונד על הבטן ואז נודע לה ולי שהעובר במצג ראש - עם הראש כלפי מטה... שאלתי היא האם האולטרסאונד הוגינלי שבוצע יכול לפגוע פיזית - (לגעת) בראש העובר? והאם אולטרסאונד וגינלי בשלב זה של ההריון הוא בטיחותי? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המון תודה :) אכן מרגיע... :)
אירי 19/11/2012 | 14:08המון תודה :) אכן מרגיע... :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה על קול
ד"ר שרון מסלוביץ 19/11/2012 | 07:25שלום אירי. נו באמת....אולטראסאונד משמעו גלי קול. אינם גורמים כל נזק. החדרת מתמר וגינלי הרבה פחות טראומתית מקיום יחסי מין שלחלוטין מותרים בהריון. ראשו של העובר אינו נתון לנזק גם אם היו נוגעים בו (ויש 4 ס"מ של צוואר הרחם המפרידים בינו ובין המתמר). אנא מכן....קצת הגיון בפחד :) בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
תחליף אסטרוגן
-
בדיקות קשורות
-
מוקופוליסכרידים בשתן
-
על-שמע (אולטרסאונד/דופלר) של ורידי הגפיים
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
נפארלין
-
מונחים קשורים
-
דירוג פיגו (FIGO)
-
אם פונדקאית
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכות