פורום הריון ולידה - עמוד 1183

-
תוצאות בדיקת סקר שליש ראשון
סימה 22/11/2012 | 14:32שלום רב מצ"ב תוצאות בידקת סקר שליש ראשון אשמח אם תוכל לעזור לי ולהסביר את המשמעות של התוצאות MoM בדיקה ריכוז 1.24 3100.1 mU/L PAPP-A 1.13 43.2 ng/mL Free βHCG 1.37 1.6 mm NT תסמונת דאון * הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 1:170 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית והבדיקות הביוכימיות 1:770 (NT) טריזומיה 18 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית והבדיקות הביוכימיות 1:10000 (הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תוצאות סקר שליש ראשון
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 18:55שלום סימה. התוצאות כבר מפוענחות: הבדיקות היו תקינות ולכן הסיכון ירד מ 1:170 ל 1:770 (פי 5!) לאור בדיקות אלה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקה
אביגיל 22/11/2012 | 13:06עשיתי בדיקת הריון 3 ימים ויצא לי בתוצאות hcg quant.(s 1231.90 miu/ml רציתי לדעת האם זה אומר שאני בהריון או לא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 18:54שלום אביגיל, כפי שניחשת....מזל טוב! שרוןהוסף תגובה
-
-
שילייה אחורית נמוכה
ליאת 21/11/2012 | 21:19שלום רב אני בשבוע 27 ויומיים כבר אושפזתי פעמיים עקב דימום קל שהיה לי ואושפזתי 5 ימים אני עכשיו במנוחה שלמה לא זזה מהמיטה ומאוד חושבת ללידה מוקדצת כי אני מאוד פוחדת מדימום חס ושלום חזק מה אתה מציע לי לעשות????הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שליה אחורית נמוכה
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 18:50שלום ליאת. אין הרבה מה לעשות אבל לשכב במיטה ולא לזוז זה הרבה יותר מסוכן מהדימום הקל שהיה לך מה גם שלא הוכח שתנועה גורמת לדימום. קומי מהמיטה לכעשר דקות , 3 פעמים ביום לפחות. המתיני לעליית השליה והיי אופטימית משום שמרבית המקרים מסתיימים בטוב. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
סוף הריון
שני 21/11/2012 | 19:16שלום, אני בת 24 הריון חמישי 3 הפלות וזו כנראה הרבעית.. אני אמורה להיות בשבוע שמונה/תשע וכבר מההתחלה ראו שק לא ברור קטן מאוד ואמרו שזה לא תקין ושיש צורך במעקב שזה לראות אם חוץ רחמי... החל דימום ביום שישי בטא לפני שלושה שבועות 1100 לפני שבוע 315 במוצש 198 ואתמול- (שלישי) שוב198 לחזור למיון?! יש חשש להריון חוץ רחמי?? באולטרסאונד שק נורא לא ברור למה הבטא לא יורדת??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סוף הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 18:48שלום שני. אינני יודע את מיקום ההריון וגם לא נדע כנראה...בכל מקרה אם אין כל סימפטומים (כאבי בטן) הייתי חוזר על הבטא היום או מחר ולפיו נוהג. אם עדיין נותר בינו - יש מקום לפנות למיון ולשקול מתן מטוטרקסט להמסת שארית ההריון ואם יורד - פשוט להמתין. מציע לך לפנות גם למרפאת הפלות חוזרות באחד ממרכזי בריאות האשה. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
-
ketone גבוה
לימור 21/11/2012 | 14:33שלום, אני בשבוע 36+5. בבדיקת שתן שעשיתי יצא ketone 5. שאר הערכים שקיבלתי יצאו תקינים (לא קיבלתי עדיין את כל הבדיקות). יש לציין כי אכלתי ושתיתי לפני הבדיקה. האם יש סיבה לדאגה? תודה, לימורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קטונים בשתן
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 18:45שלום לימור. אין כל מקום לדאגה. חזרי על הבדיקה לאחר שתייה מרובה. אם את לא מיובשת או מורעבת וזהו הפרמטר היחיד שחריג - אין מקום לדאגה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
צירים וצוואר רחום קצר - פרסולט או פרוגסטרון?
כרמית 21/11/2012 | 10:07שלום רב, גיסתי משלשום בבית חולים עם התקצרות צוואר רחם ל-19 מ"מ . שבוע 30. הגיע בעקבות צירים. נתנו לה צלסטון כצפוי וגם פרסולט למניעת הצירים אבל אני קוראת שגם פרוגסטרון יעיל לטיפול. ואף פרסולט ממש לא מומלץ. האם צריכה לקבל בכלל פרוגסטרון? אודה לעזרתך , אנחנו ממש בלחץ כי אני בעצמי חוויתי לידה בשבוע כזה בעבר..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צוואר מקוצר
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 18:43שלום כרמית. לפרסולט שימוש מאד מוגבל - מתן ל 48 שעות הראשונות לאחר מתן צלסטון עקב קיצור צוואר וצירים. לאחר מכן ניתן להפסיקו. פרוגסטרון בהחלט מומלץ עד שבוע 35. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
*צוואר רחם
כרמית 21/11/2012 | 10:08.הוסף תגובה
-
-
אלרגיה והריון
מרב 21/11/2012 | 09:41שלום ד"ר מסלוביץ, אני תוהה לגבי הקשר בין נזלת אלרגית להריון. אני סובלת בעונות המעבר מצינון אלרגי, בד"כ קל, ונוטלת לורסטין לעיתים רחוקות בימים שבהם הצינון חמור יותר. בעונה הזו, כאשר אני בהריון (שבוע 20 עכשיו), האלרגיה חמורה יותר באופן ניכר ולעיתים אני גם מתעוררת משינה עם קושי לנשום דרך האף, מה שלא קרה בעבר. האם יתכן קשר להריון או שזה מקרי? האם נטילה של לורסטין מדי פעם מותרת בהריון? (לא על בסיס יומי אבל בימים שבהם הנזלת מפריעה לתפקוד). תודה רבה על עזרתך!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אלרגיה והריון
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 18:41שלום מירב. בהריון אין יותר אלרגיה אך יש גודש של ריריות באף וכלי דם שמחמירים את תחושת אי הנוחות של האלרגיה. מותר לקחת לורסטין בהריון ללא חשש. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
הריון וחרדה
קרן 21/11/2012 | 08:42היי ד"ר, אני בת 36 לפני חודשיים עברתי גרידה ועכשיו גיליתי שאני שוב בהריון(אני אמורה ל'קבל מחזור מחר, אבל עשיתי בדיקת הריון ויצא חיובי). אני מאד לחוצה וחרדה בגלל המצב הבטחוני( הילדים שלי נמצאים בגנים לא מוגנים) ואני בלחץ מטורף. אתמול לקחתי רגיעון של הדס( אני בדר"כ לא משתמשת בדברים האלה, אבל קשה לי עם החרדה הזאת). האם הזקתי להריון? האם אפשר להשתמש בזה פעם ב....? האם לחץ/חרדה יכולים לגרום לי להפלה נוספת( בפעם הקודמת העובר איבד דופק בשבוע ה10)? תודה ויום טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הריון וחרדה
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 17:58שלום קרן. קודם כל, הפסקת האש הגיעה בזמן עבורך. לחץ וחרדה לא מזיקים לעובר אך עבור ההרה הינם מאד מטרידים ולכן יש הגיון לטפל בהם בטיפול משולב של שיחות עם גורם מתאים ולעיתים גם טיפול תרופתי. רגיעון לא מזיק להריון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
עליה בערכי TSH
תמר 21/11/2012 | 00:26אני סובלת מתת פעילות של בלטות התריס ומטופלת באלטרוקסין מספר שנים. בעקבות ההריון הגדלתי את הצריכה של האלטרוקסין, אחרי מספר חודשים בהם ערכי ה- TSH ירדו, הם שוב עלו לפתע (אני בשבוע 28) האם זה תקין? האם תנודה זו מעידה על צורך לעלות את המינון שוב? להלן המדידות 3.69mlU/L ב- 16.7.12 2.67mlU/L ב- 5.8.12 1.44mlU/L ב- 4.9.12 1.22mlU/L ב- 27.9.12 0.78mlU/L ב- 25.10.12 2.34mlU/L ב- 20.11.12הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה TSH
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 17:55שלום תמר. ערכי ה TSH מושפעים מהורמוני השליה ולכן התנודות. כולם בטווח התקין ולכן אין להם משמעות פרקטית ואין צורך לשנות. אולי יש צורך לבדוק מעט פחות... בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
תרופות נגד פטריה
ר 21/11/2012 | 00:01אני סבורה שיש סיכוי שאני בהריון (עדיין לא עשיתי בדיקה כי זה מוקדם מדי)כבר שבועיים שיש לי מן גרוד בנרתיק עד לבחוץ (בלי הפרשות וגם אני לא רואה כלום) האם יש להבדק או שאני יכולה לשים משחה נגד פטריה ולראות אם זה משתפר. האם דקטרין זו המשחה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תרופה נגד פטרייה
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 17:54שלום לך. הטיפול בפטרת נרתיקית הינו בטבליות וגינליות ולא במשחה והוא מותר לפני, במהלך ולאחר ההריון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
התקן תוך רחמי IUD
-
בדיקות קשורות
-
תרבית צוואר הרחם
-
מעקב זקיקים
-
תרופות קשורות
-
נפארלין
-
נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
מונחים קשורים
-
גורם צוואר-הרחם
-
הבשלה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...