פורום הריון ולידה - עמוד 1441
-
דימום 9 ימים אחרי הביוץדניאלה 21/07/2011 | 12:10לום רב, אי בת 34, אחרי 2 הריונות ו-2 לידות שעברו בהצלחה. מכיוון שיש לי 2 בנות ורצינו בן החלטנו לעשות מעקב זקיקים על מנת "לקלוע" לבן. הווסת האחרונה שלי החלה ב-25.6.11 אחריה עברתי מעקב זקיקים פעמיים ביום כאשר הביוץ זוהה בוודאות לאחר 14 יום בתאריך 9.7.. לאחר 9 ימים, ב- 18.7 התחיל לי דימום קל אשר נמשך לסירוגין כבר שלושה ימים. קראתי באינטרנט שייתכן דימום קל בזמן השתרשות ברחם. בהריון הקודם היו לי דימומים קלים בתחילת ההריון ולאחר בדיקות דם הוחלט לתת לי כדורי פרוגסטרון לחיזוק ואכן הריון המשיך והיה תקין לחלוטין. בדיקה הריון בייתית שביצעתי אתמול היתה שלילית. אחריה פניתי לרופא שטען שאין טעם לבצע שום בדיקת הריון נוספת לפני איחור במחזור, כלומר רק ביום ראשון הקרוב. אני חוששת שאולי אני כן בהריון שעלול להתפספס בגלל מחסור בפרוגסטרון. האם יש מקום לקחת כדורי פרוגסטרון לפני שרואים בוודאות שיש הריון לאור ניסיון העבר ? או שעלי לחכות ליום ראשון לבצע בדיקת דם ורק אז להתחיל טיפול במידת הצורך ? תודה מראש, דניאלההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא קשור לפורום זה. נא לפנות לפורום פוריות.
דר' רון רוזנברג 21/07/2011 | 23:18הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא קשור לפורום זה. נא לפנות לפורום פוריות.
-
תנועות עובר שבוע 21+6אפרת 21/07/2011 | 10:55שלום, את תנועות העבור התחלתי להרגיש לפני כשבוע-עשרה ימים. במהלך הימים הראשונים - התנועות הורגשו באופן די ברור - "פרפור" בבטן התחתונה שאי אפשר להתעלם ממנו ביום יומיים האחרונים התנועות נעשו חלשות ועמומות יותר ובקושי ניתן לחוש בהם.. ממאמרים רפואים שקראתי החל משבוע 25 ספירת תנועות העובר היא אינדקציה לתקינות ההריון.האם בכל זאת ללכת להיבדק ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 21/07/2011 | 13:17לא נשמע חריג. אין טעם לספור תנועות לפני שבוע 28. אם יש לך ספק או לחילופין אם זה יתרום לרוגע שלך, פני לבדיקה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
זירוז לידהבוטן25 20/07/2011 | 12:20רציתי לשאול, האם יש אפשרות לדרוש זירוז בשבוע 40 ? אין לי שום רצון בלידה טבעית ואין לי בעיה להתחיל את הלידה בזירוז כימי..ובמיוחד אין לי רצון למשוך את ההריון מעבר לשבוע 40+. האם אני יכולה פשוט לדרוש זירוז? הרי זה הגוף שלי וההריון שלי?. התל"מ שבוע הבא... תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 23:17לאהוסף תגובה
-
התנאים כרגע הם:
בוטן25 20/07/2011 | 22:17מחיקה 70% ופתיחה 1 ס"מ.. באיזה תנאים מזרזים? יש לי חברה שהיא בשבוע 42+0 כרגע ויש לה גם פתיחה 1 ס"מ ורק עכשיו מזרזים לה את הלידה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 20:47במידה והרצון שלך עולה בקנה אחד עם תנאים נוחים, ניתן להתחשב בו. במידה ואין תנאים נוחים להשראת לידה, כי אז שום רופא שפוי לא יכניס אותך ללידה "בכח" מכיון שזה עלול להגרם באופן סוב אופטימלי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
תוצאות חלבון עוברי - סיכון לטריזומיה 18לחוצה מאוד - שבוע 18 20/07/2011 | 21:40בת 31 שבוע 18, ערכתי בדיקת חלבון עוברי והתוצאות הן : AFP 0.69 MOM , AFP 36.0 IU/ML HCG 0.25 MOM , HCG 7.9IU/ML UE3 0.64 MOM , UE3 0.83 IU/ML הסיכון הסטטיסטי המשוקלל (כולל גילי והבדיקות) הוא 1:8700. לפי הגיל בלבד: 1:730 סיכון לטריזומיה 18 - 1:260 - מזה אומר?? האם חייב מי שפיר? האם מי שפיר שולל בודאות טריזומיה 18?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 23:16אין לזה תשובה מוחלטת. דעתי האישית, אני בעד.הוסף תגובה
-
מי שפיר
שבוע 18 20/07/2011 | 22:32תודה על התגובה המהירה. האם מומלץ על מי שפיר בכל אופן?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 21:59ראשית, יש לבדוק שגיל ההריון מתאים לרשום. אחר כך, סכון של 1:260 אומר ש 99.62% שאין טריזומיה 18. יש להתיעץ עם גנטיקאי לגבי בדיקת מי השפיר, שאכן יכולה לשלול זאת בודאות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
נוגדנים בהריון18/07/2011 | 19:22שלום, אני בהריון שבוע 11 ונמצאו אצלי נוגדנים אנטיC קטן ואצל בעלי נמצא שהוא C חיובי. אציין שלפני שנה קיבלתי מנת דם אחרי ניתוח. הוסבר לי שעלולה להיגרם אנמיה אצל העובר עם צורך במתן מנת דם לעובר בזמן ההריון. אני מאוד מודאגת, האם יש סיכוי גבוה שאזדקק לטיפול זה או שרק במקרים נדירים כפי שהסביר לי ההמטולוג? מה הסיכון בטיפול? האם יש אלטרנטיבה לטיפול?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
20/07/2011 | 22:22לא חשבתי שאפשר לקבל תשובות מרופא דרך שיחה בפורום!! אני מעריכה זאת מאוד ומקווה שאאעבור את הניתוח בהצלחה ואוכל לספר לך שאהיה בהריון משום שזו המטרה! המשך לעשות חייל,זה מושלם!! תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 20:59תשובת צילום הרחם הזו דורשת בירור נוסף. פני לרופאך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 20:56שלום מיכל. איני יודע עד כמה העישון יפריע (או לא) להרדמה. צריך להתיעץ עם המרדימים. לגבי השאר, כדאי שתבדקי מהן האפשרויות בקופה שלך ותמיד אפשר לנסות להחליף מקום טיפול במסגרות הביטוחיות או הפרטיות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 20:53כןהוסף תגובה
-
מה שלומך ד"ר רון?
אשמח לתשובה מהירה כמו שאתה יודע מחר מנתחים אותי!! 20/07/2011 | 17:17אז כולן שואלות שאלות ולא שואלות מה שלומך,,גם זה חשוב לא? אז זו שוב אני שרוצה לשאול עוד שאלה,,קיבלתי תשובות של צילום רחם ושם כתוב: לאחר הזרקת חומרניגוד אל חלל הרחם הודגם הרחם בצורה arcuate עם פגם מילוי גדול יחסית בחלל הרחם משמאל, מעבר חופשי של חומר ניגוד דרך החצוצרה הימניתופיזור של החומר בחלל הבטן, מעבר מעבר חופשי של חומר ניגוד החצוצרה השמאלית עם פיזור מוגבל של החומרהוסף תגובה
-
בייוץ
20/07/2011 | 09:00יש מצב שבביוץ יכאבו הפטמות ויהיו רגישות מידי??הוסף תגובה
-
מקווה שאתה קורא גם את התודה רבה שלי כי הוספתי כמה מילים
20/07/2011 | 01:00הוסף תגובה
-
לומר תודה רבה
20/07/2011 | 00:57תודה על תשובתך המהירה!! אשמח לדעת אם ואעשן ערב לפני? אני מעשנת במשך כל היום ומחר אשתדל כמה שפחות, כמובן שאומר למרדים את האמת כמו שאמרתי לו לפני הגרידה הראשונה לפני שנתיים בהפלה טבעית!! רק שאז הייתי בהריון ולא עישנתי חודשיים!! אז מה עליי לעשות ? משום שאני מכירה את עצמי אם לא אעשן לפחות שתיים שלוש סיגריות אהיה בסרטס פנימי פור שור!! אשמח לתשובתך!! בנוסף אני מאוכזבת מכל הטיפול בי בשנתיים האחרונות כל הטיפולים מידי מיטב מנהלי מחלקות נשים בבני ציון!! מה המלצתך? נוכל לשוחח טלפונית? אני חיפאית ושמי באמת הוא מיכל תודה רבה על היחס!!הוסף תגובה
-
תשובתך המהירה
20/07/2011 | 00:49רציתי לתקן שאם לא אעשן אהיה בסטרסהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 19/07/2011 | 21:42אכן, הכונה היא שיש סיכוי לסיים הריון מלא ותקין במעקב בלבד ובלי התערבות. כמובן שיש לבצע מעקב הריון בהתאם, בעיקר מעקב US.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 19/07/2011 | 21:39חובה לדווח למרדים על שמוש בסמים קלים שכן הוא חייב לדעת משיקולי בטיחות ותגובות לחמרי ההרדמה. לא מומלץ לעשן לפני הרדמה.הוסף תגובה
-
תשובתך המהירה
19/07/2011 | 20:46רציתי לתקן שאם לא אעשן אהיה בסטרסהוסף תגובה
-
+
19/07/2011 | 18:51שאלת ההבהרה נכתבה בטעות לא ברצף לאותו נושא. הכוונה לדיון על נוגדנים בהריון. תודה.הוסף תגובה
-
שאלת הבהרה.
19/07/2011 | 18:48ראשית תודה על התשובה אך לא ממש הבנתי למה התכוונת. כתבת שהסיכוי לבעיה קלוש, הכוונה שהסיכוי שהעובר יזדקק למנת דם קלוש או שהסיכוי לבעיה בעקבות הטיפול הזה קלוש? והאם יש סיכוי לסיים הריון מלא ותקין במעקב בלבד ובלי התערבות?הוסף תגובה
-
19/07/2011 | 18:34אם לא אעשן אהיה בסטרסהוסף תגובה
-
ניתןח היסטרוסקופיה
חגית (שם בדוי) 19/07/2011 | 18:26ביום חמישי הקרוב 21.7.11 עושים לי את הניתוח הנ"ל..אני מעשנת חשיש והניתוח בהרדמה..הרופא אמר לי לומר כך למרדים אבל אני....לא יודעת מה לעשות כי אם אעשן אהיה בסטרס!!! תשובתך המהירה תעזור לי..תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 19/07/2011 | 01:09הסיכוי לבעיה קלוש מאד. אין אלרנטיבות של ממש.הוסף תגובה
-
-
בטא עולה אך לא מכפילהסיון 20/07/2011 | 19:41היי, אחריי 9 הפריות והריון אחד לפני שנה שהסתיים בגרידה מאחר והדופק הפסיק. קיבלתי סוף סוף תוצאה חיובית ועכשיו אני בחרדה... החזרת 4 בלסטוציסטים ב-5.7 יום שישי 15.5- בטא 129 יום ראשון 17.7- בטא 249 יום רביעי 20.7 - בטא 398 הבטא האחרון עלתה אך לא הכפילה וגם לא ב- 1.5 האם יש סיכוי עדיין להריון תקין?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה על התשובות המהירות...
סיון 20/07/2011 | 21:58הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 21:551. אין מה להפסיד. שווה נסיון. 2. לא ניתן לקבוע. גם לא כדאי לקפוץ למסקנות מוקדמות מדי. 3. אין לי פרטים על הבירור שעברת ועל הטיפולים השונים. אני מניח שכל הדברים נבדקו. בפריון, יש להמשיך ולהמשיך ולנסות עד שמצליחים. על פי רוב, בסוף זה משתלם ומצליח.הוסף תגובה
-
ועוד משהו...
סיון 20/07/2011 | 21:36הרופא אמר בעקבות העליה המזערית של הבטא להעלות את המינון של אסטרופם ואנדרומטרין מ-2 ביום ל-3...ולבצע בדיקה נוספת בראשון. 1. האם העלאת המינונים הגיונית ויכולה להועיל? 2. האם יתכן ומאחר והוחזרו 4 בלסטו נקלטו שניים בהתחלה והעליה מראה על "פרישה" של אחד מהם? 3. האם אחריי 9 הפריות שמתוכם רק שני הריונות שכנראה גם ההריון השני לא מתפתח כראוי ניתן להצביע על בעיה ברחם? אני פשוט מיואשת מנסה כבר שנתיים וחצי להיקלט ועד שזה מצליח.... תודה רבה על התשובה המהירה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 21:03אכן הבטא האחרון לא עלה כצפוי אך מדובר במערכת ביולוגית ולא באוטומט ממוחשב. יש להמשיך ולעקוב ולהוסיף גם מעקב US במידת הצורך עד שתתבהר התמונה.הוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובות המהירות...
-
תוצאות חלבון עובריחוששת 20/07/2011 | 21:08אני בת 30 משקל 55 הריון ראשון עשיתי בדיקת חלבון עוברי ולהלן התוצאות חלבון עוברי 0.71 גונדוטרופין שילייתי 2.35 אסטריול 0.79 הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גיל: 1:853 הסיכון המחושב לפי גיל בשילוב תוצאות בדיקה 1:176 מסקנות: ערך חריג אני ממש דואגת,עשיתי בדיקות שקיפות עורפית+סקירה ראשונה והכל היה תקין ללא שום חשש ועכשו התוצאות האלה מפחידות אותיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 21:24סכון משולב של 1:176 אומר שזה 99.43% לעובר תקין. על פי הנוהל יש להפנותך ליעוץ גנטי ולשקול דיקור מי שפיר. צריך לשלול צרות אך הסטטיסטיקה מאד לטובתך.הוסף תגובה
-
שכחתי לציין שאני בשבוע ה-17
חוששת 20/07/2011 | 21:10הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
ויטמין D + סכרתמיכל 20/07/2011 | 20:26שלום דוקטור, אני בת 36 ובשבוע ה 25 ורציתי לשאול: בתוצאות בדיקת דם הויטמין D יצא 73.7. האם עלי להתחיל לקחת תוסף, ואם כן באיזה מינון? שאלה שנייה: בהעמסת סוכר שעשיתי התוצאה יצאה 120. האם זו תוצאה גבולית? יש לציין שמבלי לדעת שתיתי כוס מים מייד לאחר שתיית הגלוקוז. האחות אמרה לי שזה אמור להשפיע על התוצאות, כך שאני מניחה שהתוצאה אמורה להיות גבוהה יותר.. בתודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 21:191. תלוי בנורמה של המעבדה אך לא נראה שיש לך חסר. 2. תוצאת העמסת הסוכר הינה תקינה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
תנועת עובראאאאא 20/07/2011 | 16:23שלום, באיזה שבוע מתחילים להרגיש את תנועות העובר? ( בהריון שני).הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 20:51בשבועות 18-20הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
בדיקת דם לגילוי סיכון DSבחורה 20/07/2011 | 16:14בס"ד שלום ד"ר, רציתי לשאול היכן ניתן לבצע את הבדיקה הנ"ל- האם בקופ"ח (ככלית) באופן רגיל אצל האחיות או במכון לגנטיקה/ במקום בו עושים לי את האולטרסאונד לשקיפות? כמו-כן, מאחר שהבנתי שזה קשור לשקיפות העורפית ובמידה שמבצעים את הבדיקה בקופ"ח, צריך כבר לבוא עם התוצאות לבדיקה? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/07/2011 | 20:50הבדיקה מבוצעת בסמוך ולאחר ביצוע השקיפות הערפית. לא מבוצע בקופות. ניתן לבצע במעבדות זר ורוב הקופות נותנות החזר דרך הביטוח המשלים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- לידה שקטה
- אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- תחליף אסטרוגן
- שאיבת ביציות
-
בדיקות קשורות
- אבחון גושה
- תרבית צוואר הרחם
-
תרופות קשורות
- בלאומיצין PFI
- נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
מונחים קשורים
- אמבריולוגיה
- הפריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכות