פורום סקירת מערכות - עמוד 65
נעשה כמיטב יכולתנו לתת מענה מהיר, עד 72 שעות, תודה על סבלנותכן

-
מועד סקירה שנייה
חני 05/10/2014 | 18:40היי ! נקבע לי מועד לסקירה שנייה בתחילת השבוע ה-24. מדובר ברופא מבוקש שיש לו מיעוט תורים. ראיתי באינטרנט שלפי ההנחיות האחרונות צריך לבצע את הסקירה השנייה עד השבוע ה-23. כרגע אני מתלבטת האם לבטל את התור. הבעיה שלרופאים המבוקשים האחרים באזורי אין תורים למועד שלי. מה דעתך ? תודה חניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סקירה שנייה
פרופ' ירון צלאל 13/11/2014 | 13:14אין בעייה בשבוע זההוסף תגובה
-
-
פער של חודש ימים-סקירה מאוחרת
N,THO KACUG 23+6 27/10/2014 | 10:23שלום, עשיתי סיקרה מאוחרת בשבוע 23+6 כל הממצאים כמעט יצאו קצת יותר גדולים וממצא אחד יצא בחודש יותר גדול. האם עלי לדאוג? עלי לציין שאני עם סכרת טרום הריונית. כל הבדיקה יצאה תקינה הכל נראה טוב + גם אקו לב עובר שעשיתי יצא תקין. להלן הממצאים: BPD 60.90 מתאים לשבוע 24+6 OFD 78.80 מתאים לשבוע 24+5 HC 225.80 מתאים לשבוע 24+4 AC 193.70הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פער
פרופ' ירון צלאל 13/11/2014 | 13:13מה יצא גדול בחודש?הוסף תגובה
-
-
שאלה דחופה
ליטל 28/10/2014 | 16:20היי אני בשבוע 34 ועשיתי היום בדיקה מכוונת למוח העובר, ואלה היו התוצאות:בבדיקה מכוונת למוח העובר מודגמים הגומה האחורית הצרבלום הורמיס הפלקס. מודגם הקורפוס קלוזום במבנה תקין. סולקציה מתאימה לגיל ההריון ללא הרחבת החדרים הלטרלים. מודגם קבום ספטום פולצידום מעט רחב. הקרנים הקדמיות של החדרים הלטרלים מעט רבועות במבנה. הודגמו ארובות ועדשות העיניים. האם אני צריכה לדאוג? יש לציין שכל הבדיקות הקודמות בהריון היו תקינות, אשמח לתשובה במהרה! תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מח העובר
פרופ' ירון צלאל 13/11/2014 | 13:12לא נראה משהו חריג במיוחד. מדוע בצעת את הבדיקה מלכתחילה?הוסף תגובה
-
-
המוח הקטן בסקירה מוקדמת
אני 02/10/2014 | 04:30שלום רב, בבדיקת סקירת מערכות מוקדמת נמצא שהמוח הקטן בעובר הוא בגודל שקטן ב-9 ימים ממה שאמור להיות בגילו. * הרופא לא הזכיר שום בעיה בעת הבדיקה, ראיתי את זה בממצאים. האם יש סיבה לדאגה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה רבה
אני 04/10/2014 | 21:32וגמר חתימה טובה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה המח הקטן
פרופ' ירון צלאל 04/10/2014 | 09:30הייתי בודק שוב בשבוע 20. אם אז תהיה עדיין בעייה במח הקטן (אז ניתן לראות לא רק את האורך אלא גם את הורמיס שמחבר את אונות הצרבלום) אזי ניתן לבצע דקור מי שפיר ייעוצים למיניהם והחלטות. אם תקין עוד יותר טוב.הוסף תגובה
-
באיזה מסגרת עלי לעקוב אחרי זה?
אני 04/10/2014 | 08:41תודה על התשובה המהירה. באיזה מסגרת עלי לעקוב אחרי זה? סקירת המערכות הבאה (המאוחרת) שלי היא רק בעוד חודשיים בערך. ועל הדוח עצמו הרופא הסוקר, לא התריע על שום בעיה (המוח הקטן נמצא באחוזון ה-33). תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה מח קטן
פרופ' ירון צלאל 02/10/2014 | 07:40הצרבלום אמור להיות תואם לשבוע ההריון במיוחד בעת הסקירה המוקדמת. מציע לעקוב אחר מח העובר עוד 3-4 שבועותהוסף תגובה
-
-
סקירה מוקדמת-מעיים
רועי 01/09/2014 | 13:29אנחנו אחרי סקירה מוקדמת, שלפי הרופא הייתה טובה מאוד.רק שהמעי הדק היה בהיר, לפי דבריו אולי זה דם שהתינוק בלע, אבל עדיין רשם למעקב. Cf נשלל כבר בבדיקות גנטיות.כמו כן לפי השקיפות עורפית ובדיקות הדם אנחנו לא בסיכון לבעיות כגון תסמונת דאון. אנחנו מעט לחוצים. מה לדעתך יכולה להיות הבעיה? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מעי בהיר
פרופ' ירון צלאל 01/09/2014 | 13:38למעי בהיר לבן או אקוגני יכולות להיות מספר סיבות - הראשונה שום דבר יתכן בליעת דם ע״י העובר זיהומים בעיות כרומוזומליות או מומים נדירים במערכת העגול. ממליץ לבצע us חוזר בשבוע 18-19 ורק אם כדיין יש מעי אקוגני לעשות ברור מקיף יותר. בינתיים תתייעצו גם עם יועץ גנטיהוסף תגובה
-
-
סקירת מערכות
דנה 24/08/2014 | 12:21בהריון תאומים,בשבוע 24 בסקירה נמצא אסימטריה בחדרי המוח 7.7 + 5.6. נקבע ביקורת לעוד 4 שבועות. עשיתי מי שפיר כרומוזומים לעובר הזה וציפ גנטי לעובר השני (בנושא אחר) בשבוע 18 הרבה לפני הסקירה הזו וקיבלתי תשובות תקינות. שמרתי חומר גנטי בצד. האם לעשות גם ציפ גנטי לעובר עם הממצא בחדרי המוח? מה בודקים? (בדיקת מי השפיר הרגילה יצאה תקינה)..אודה על תשובה בהקדםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אסימטריית חדרי מח וריבוי קל מי שפיר
פרופ' ירון צלאל 27/08/2014 | 15:11כמו שציין פרופ וולמן הממצא הזה תקין - בגדר הנורמה. השילוב עם ריבוי קל של מי שפיר מצריך המשך מעקב. אם כבר עשית דקור וציפ לעובר השני ושמרת תאים בצד ממליץ לבצע את הציפ גם לעובר השני ובכך לחסוך דאגות בהמשך. בכל מקרה מומלץ מעקב עוד 3-4 שבהוסף תגובה
-
האם יש קשר?
דנה 25/08/2014 | 13:27תודה רבה על תשובתך. שכחתי לציין שיש ריבוי קל של מי שפיר. האם יכול להיות קשר בין המשתנים? (ריבוי קל של מי שפיר ואסימטריה בחדרי המוח?)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה חדרי מח
פרופ' יגאל וולמן 24/08/2014 | 15:43חדרי מח עד 10 ממ הינם בגדר הנורמה כך שכל שיקול לגבי הבדיקות לא אמור להיות תלוי בתשובה זו שהינה תקינה.הוסף תגובה
-
-
ציסטה בכואוריד פלקסוס
רחלי 08/08/2014 | 15:41שלום קוראים לי רחלי בת 35 וחצי לאחר הזרעה תאומות שבוע 15+3 לאחר סקירת מערכות התגלה ממצא יחיד לעוברית ימין ציסטה בכוריד פלקסוס שקיפות תקינה האם יש לי ממה לחשוש תודה על תש6בתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה בכורואיד פלקסוס
פרופ' ירון צלאל 08/08/2014 | 16:22ממצא יחיד בכורואיד פלקסוס אינו מעלה בדרכ את הסכון לבעייה כרומוזומלית. ממצא זה עלול להיות קשור לטריזומיה 18 אך בתסמונת זו ישנם מומים קשים רבים. יחד עם זאת ובשל גילך מומלץ להתייעץ עם יועץ גנטי ואולי לשקול דיקור או את בדיקת הדם החדשה NIPTהוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה צום
פרופ' יגאל וולמן 30/07/2014 | 13:08אין צורך לצום לפני בדיקת חלבון עובריהוסף תגובה
-
-
קיבה מעט קטנה
נועה 29/07/2014 | 18:55שלום רב, אני בשבוע 17 היום וביום שישי האחרון ביצעתי סקירה מוקדמת הרופא אמר שהכל תקין וביקש לשוב אליו לביקורת עוד שבועיים כי הקיבה של העובר מעט קטנה. מה המשמעות מעט ? שהיא תקינה והעובר צריך לגדול ? או שכבר עכשיו חס וחלילה יכולה להיות חסימה ? לצערי הרב אני מאוד לחוצה מזה. אשמח לתשובה נועההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קיבה קטנה
פרופ' ירון צלאל 29/07/2014 | 19:43במרבית המקרים אין שום בעייה אלא הסקירה בוצעה לאחר שהקיבה התרוקנה ובבדיקה החוזרת כבר נצפית קיבה בגודל תקיןהוסף תגובה
-
-
שואלת
שואלת 15/07/2014 | 12:45ההריון שלי התחיל בתאומים , אחד מהם הפסיק בשהוע 11 כנראה והוא נספג בתוך הגוף. האם תוצאות החלבון העוברי יהיו מוטעות בגלל זה? אני בת 32 . מתי דורשים מהאישה לעשות מי שפיר ותודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שק נוסף
פרופ' יגאל וולמן 16/07/2014 | 16:13עד 6 שבועות עשוי להשפיע על התוצאה אך עדיף לברר עם המעבדההוסף תגובה
-
המשך
שואלת 16/07/2014 | 15:18הוא הפסיק להתפתח בשבוע 11 אך נשאר השק מעוך בתוך הגוף עד שבוע 15 זה משפיע על התוצאה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה חלבון עוברי
פרופ' יגאל וולמן 15/07/2014 | 13:04בד"כ לאחר 6 שבועות מים שהעובר הנוסף הפסיק להתפתח תשובת החלבון העוברי עאמורה להיות אמינה אך עדין עשויה להטעות יש להתייעץ עם המעבדה בה את מבצעת. דיקור מי שפיר מומלץ על ידי משרד הבריאות מגיל 35 ומעלה או במקרים בהם הסיכון שלך לתיסמונת דאון שווה לאישה בגיל זה. או עקב ממצאים חריגים בסקירות או בסקר שליש ראשון ושני.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
וסטיבוליטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
עופרת בשתן
-
נוגדנים לטוקסופלזמה
-
תרופות קשורות
-
נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
אראולה
-
גבשושית איברי המין (קונדילומה)

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...פורוםאולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה
בפורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה ניתן להתייעץ עם פרופ' ירון צלאל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה