פורום סקירת מערכות - עמוד 67
נעשה כמיטב יכולתנו לתת מענה מהיר, עד 72 שעות, תודה על סבלנותכן

-
אני ובעלי מאוד גבוהים
עינת 11/03/2014 | 09:45אני ובעלי מאוד גבוהים, האם הגיוני שבבדיקת סקירת מערכות מוקדמת מדדים כמו עצם ירך ואורך ראש זנב יהיו מתאימים לשבועיים קדימה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מדדים בסקירה
פרופ' יגאל וולמן 11/03/2014 | 10:06אכן קיימת קורלציה בין גודל ההורים לגודל העוברים. יש לזכור שלא די בעצם הירך אלא יש למדוד את כל העצמות הארוכות . כמו כן מדד ראש עכוז אינו מדד אליו אנו מתייחסים בסקירה המקודמתהוסף תגובה
-
-
חרשות ופיגור שכלי
לאה 10/03/2014 | 08:30יש לי אח חירש עם פיגור שכלי קל. אני באה ממשפחה דתית שמתנגדת לבדיקות כמו סקירת מערכות, אך בגלל ההסטוריה המשפחתית שלי אני מרגישה שאני חייבת להיבדק. ראיתי איך אח שלי גדל ואני לא רוצה שהבן שלי יעבור חיים קשים כאלה. הם אפשר לגלות מומים כמו חרשות או פיגור שכלי בסקירת מערכות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חרשות ופיגור שכלי
פרופ' ירון צלאל 10/03/2014 | 08:48קודם כל מברך אותך על ההחלטה והרצון למזער נזקים ככל האפשר. לדאבוננו לא כל חרשות / פיגור שכלי ניתן לאבחון טרום לידתי בבודאי אם לא קשורים במומים מבניים אותם כן ניתן לזהות בסקירת מערכות. ממליץ לפני שהולכת לסקירה לגשת לייעוץ גנטי ואם שם עולים על הבעייה המשפחתית ניתן לכוון מה לבדוק ובמה להתרכז. בהצלחההוסף תגובה
-
-
טריזומאה 18
אלה 09/03/2014 | 09:18עשיתי ביום חמישי סקירת מערכות מאוחרת (לא עשיתי מוקדמת בכלל) ולצערי הרב גילו אצל העובר שלי מומים רבים. הרופא אמר לי שמדובר בטריזומאה 18 ושמומלץ להפסיק את ההריון בהקדם האפשרי. אני מאוד מודאגת לגבי הריונות בעתיד. האם זה משקף משהו עתידי? האם זו בעיה תורשתית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טריזומיה 18
פרופ' ירון צלאל 09/03/2014 | 09:26מצטער לשמוע. חבל באמת שלא בצעת סקירה מוקדמת. זה לא אומר שום דבר לגבי ההריונות הבאים- שיהיה לך בהצלחההוסף תגובה
-
-
בסקירת מערכות מאוחרת שעשיתי התגלה חור בלב
ניצה 06/03/2014 | 09:35בסקירת מערכות מאוחרת שעשיתי התגלה חור בלב. מה עושים במצב כזה? האם מדובר במום שניתן לנתח אחרי הלידה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חור בלב
פרופ' ירון צלאל 06/03/2014 | 09:40המונח חור בלב קצת קיצוני כנראה מדובר בנקב במחיצה הבין חרדית. קודם כל צריכה ייעוץ קרדיולוג ילדים וייעוץ גנטי לשקול האם צריך דקור מי שפיר. לרוב נסגר במהלך ההריון או לאחר הלידה לעיתים נדירות מצריך תקון ניתוחי.הוסף תגובה
-
-
מה ההבדל בין סקירה פרטית לסקירה בקופה?
אורנית 05/03/2014 | 09:48מה ההבדל בין סקירה פרטית לסקירה בקופה? האם תוכל להמליץ לי על רופא לבצוע הסקירה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סקירות
פרופ' ירון צלאל 05/03/2014 | 09:55הסקירות בקופה הן טובות אבל לא מפורטות כמו בסקירות פרטיות. אין מטרת הפורום לנהמליץ על רופא מסויים. בהצלחההוסף תגובה
-
-
סיכון לגמדות
דלית 04/03/2014 | 07:52במעקב גדילה בשבוע 32 נמצאו עצמות ארוכות תואמות לשבוע 30. אני מוטרדת מהסיכון לגמדות. מה עושים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיכון לגמדות
פרופ' ירון צלאל 04/03/2014 | 07:56פער של שבועיים בגיל עצמות ארוכות אינו סכון לגמדות- דרוש פער הרבה יותר גדול. זה תלוי גם בגובה ההורים. מומלצת בדיקה מכוונת עוד שבוע שבועיים לכל העצמות הארוכות מבנה פנים ושלד.הוסף תגובה
-
-
מהי סקירה שלישית והאם יש צורך בה?
טובה 03/03/2014 | 15:11מהי סקירה שלישית והאם יש צורך בה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סקירה שלישית
פרופ' ירון צלאל 03/03/2014 | 19:48אין עדיין מושג כזה כמו סקירה שלישית לפחות לא עפי משרד הבריאות. מדובר בסקירה בשבוע 30-32 להריון ומטרתה לזהות מומים העלולים להתפתח גם לאחר 2 סקירות תקינותהוסף תגובה
-
-
בסקירה בשבוע 30 נצפו לולאות מעי
שמרית 27/02/2014 | 17:52בסקירה בשבוע 30 נצפו לולאות מעי ברוחב 11 מ"מ. יש לי סיבה להיות מוטרדת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לולאות מעי
פרופ' ירון צלאל 27/02/2014 | 22:36זה בדרכ ממצא בתחום הנורמה. רצוי לבצע סקירה מורחבת כולל צפייה בפי הטבעת וכן בדיקות לזיהומים וציסטיק פיברוזיסהוסף תגובה
-
-
2 כלי דם בחבל הטבור
ניצן 26/02/2014 | 13:41בסקירת המערכות המוקדמת נתגלו 2 כלי דם בחבל הטבור. מה עושים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שני כלי גם טבורי ים
פרופ' ירון צלאל 26/02/2014 | 18:11שלום ניצן זה ממצא שכיח בכ-1% מכלל ההריונות. לרוב ממצא בדידי ללא משמעות יש צורך באקו לב עובר וייעוץ גנטי ובהמשך מעקב גדילה וזרימתו בחבל הטבורהוסף תגובה
-
-
הערכת משקל בשבוע 30 להריון נמצא הקף ראש קטן
ליאורה 25/02/2014 | 15:51בעת הערכת משקל בשבוע 30 להריון נמצא הקף ראש קטן. אני מודאגת ולא יודעת מה לעשות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הקף ראש קטן יכול להיות ממצא תקין
פרופ' ירון צלאל 26/02/2014 | 13:38הקף ראש קטן יכול להיות ממצא תקין. רק אם ההקף קטן ב- 2-3 סטיות תקן (SD) מתחת לנורמה יש סיבה לדאגה. בכל מקרה מומלץ ייעוץ גנטי שיבדוק את הקף ראש ההורים ולפי הצורך סקירה מכוונת למח ולגולגולת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הקף ראש קטן
פרופ' יגאל וולמן 25/02/2014 | 17:44הקף ראש קטן מחייב בדיקה מקיפה יותר השאלה מה קוטר הראש יחסית לגיל ההריון , קיימות עקומות מפורטות לפי הקפי הראש המינימלים והמקסימליים לכל שבוע יש לבצע את הבדיקה על ידי רופא מומחה, לודא שהקף הראש נממא בתחחום הנורמה ושמבנה המח תקין במידה וקיימת חריגה מהנורמה יש להתייחס לממצא ברצינות בהצלחה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
בדיקות קשורות
-
נוגדנים לטוקסופלזמה
-
סקירת מערכות שלישית
-
תרופות קשורות
-
נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
נפארלין
-
מונחים קשורים
-
גרד
-
גראם שלילי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכותפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...