פורום סקירת מערכות - עמוד 66
נעשה כמיטב יכולתנו לתת מענה מהיר, עד 72 שעות, תודה על סבלנותכן

-
התפתחות העובר- עיכוב?
אני 15/06/2014 | 22:43שלום רב, ערכתי סקירה מאוחרת בשבוע 22+5, הרופאה אומנם לא אמרה של כך שיש משהו חריג מבחינת היקף ראש, אבל לי זה נראה כאילו ההיקף קטן- אני אומנם לא רופאה , אבל זה נראה שהעוברית באחוזונים הנמוכים. אם ובמידה ויש בעיה בהיקף הראש עולים על זה בסקירת מערכות? או ההתפתחות יכולה להיות עוד מועטת בהמשך? אני מצרפת את הנתונים של הסקירה, אשמח לשעת אם יש צורך בחוות דעת נוספת, אני ממש ממש מודאגת. AC/BPD/FL/HC 503 g 22w2d 29.3% (BPD 5.60 CM (23W1D OFD 6.83 CM (HC 19.99C(22W1D (HC 19.6CM(21W6D (AC 16.94 CM (22WOD (FL 4.03(23W0D (HL 3.82 CM (23W4D (CEREB 2.38CM (21W6D CI 82% FL/AC 24% FL/BPD 72% FL/HC 20% HC/AC 1.18 אני רואה שב HC יש איחור של כמעט שבוע..... אשמח לתשובה, ממני המודאגת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עיכוב בגדילה
פרופ' יגאל וולמן 04/07/2014 | 22:06הפער בשלב זה איננו משמעותי אם תשימי לב גם הקף הבטן מצוי שבוע נמוך יותר משבוע ההריון יש לעקוב אחר צמיחת הגולוגלת רק במידה והקף הראש נמוך מ3 סטיות תקן מהמקובל לגיל ההריון הרי שקיימת בעיה מאידך יש לזכור שמרבית המקרים בהם קיימת הפרעה בהתפתחות הגולגולת מתגלים אך ורק לאחר הלידה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה עכוב בגדילה
פרופ' ירון צלאל 15/06/2014 | 23:02פער של 5 ימים עדיין לא משמעותי. בצעי מעקב גדילה עוד שבועיים ואם נשאר אותו פער אין בעייההוסף תגובה
-
-
הרניה דיאפרגמטית בעובר
אילנה 04/07/2014 | 14:35שלום רב, אני בשבוע 24 להריון ובסקירה השנייה התגלה כי קיבה ולולאות המעיים של העובר לוחצים על הריאה השמאלית מה שגרם ללב לזוז ימינה וללחוץ גם הוא על הריאה הימנית. נאמר לנו כי הבקע גדול יחסית. הרופאים ממליצים להפיל אך קבעו לי ועדת מומים לפני כן על מנת שנשמע את כל המידע... חשוב לי לא ללדת ילדה שגם אם יתקנו בניתוח וטיפול ראשוני מתאים את המום, תחייה כל חייה עם מחלות ותסבול... אני עובדת עצות אנא עזרו לי בבקשה... מה עושים במקרה כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
.
אילנה 04/07/2014 | 17:41תודה רבה על התגובה המהירה מעניין אותי מאוד האם במהלך הייעוץ אני יכולה לקבל תשובה אשר תספק לי מידע על מצב בריאות העובר לאחר הלידה והניתוח של תיקון הבקע תודה רבה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה הרניה דיאפרגמטית
פרופ' ירון צלאל 04/07/2014 | 16:39אכן עוברך סובל מבקע סרעפתי. כדי לענות לך על השאלה את צריכה לקבוע ביחידת is בבית חולים בנוכחות נפרולוג ילדים וכירורג ילדים ותקבלי ייעוץ מלא בנקוםהוסף תגובה
-
-
הבדיקה
שואלת 25/06/2014 | 13:19האם הבדיקה סקירה מוקדמת נעשית אולטראסאונד בטני או ויגינלי ? אם תוצאת השקיפות יצאה תקינה ומאוד נמוכה האם זה מבטיח שהסקירה תהיה תקינה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סקירה מוקדמת
פרופ' ירון צלאל 03/07/2014 | 14:29בדרכ מבוצעת בגישה וגינלית. ניתן לשלבה בבגידה בטנית. ממש לא מבטיח שאם השקיפות יצאה תקינה שגם הסקירה כךהוסף תגובה
-
המשך
שואלת 03/07/2014 | 11:55אני סובלת מדימומים בכל חודש לכן הרופא שלי המליץ לי לעשות את הבדיקה בטנית ודחה אותה שבוע האם זה ישפיע על מהימנות הבדיקה ? וזה יצא בשבוע 16+1 גיל ההריון מתאים לבדיקה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה סקירה מוקדמת
פרופ' יגאל וולמן 30/06/2014 | 07:07הסקירה נעשית בד"כ בגישה וגינלית אך לעיתים גם בטנית . אין בהכרח קשר בין השקיפות לתוצאות הסקירההוסף תגובה
-
-
x השביר
הלה 29/06/2014 | 14:26שלום לפני כ - שנים עברתי את הבדיקה הנ"ל ונמצא תקין ואכן נולד בן מקסים.עתה אני בהריון ונאמר לי שישנה בדיקה מתקדמת יותר ואלי כדאי לעשותה. האם כדאי וצריך או שהבדיקה מלפני 5 שנים מספקת תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה איקס שביר
פרופ' יגאל וולמן 30/06/2014 | 07:08עלייך להתייעץ עם גנטיקאיהוסף תגובה
-
-
מוקד אקוגני בלב
שני 09/06/2014 | 10:13שלום רב, בסקירה השניה בשבוע 22+5 נמצא אצל העוברית שלנו מוקד אקוגני בלב, בבדיקה הכוללת שערכתי במעבדת זר- התוצאה היתה 1:20000 לפי הגיל והבדיקות ו1:990 על פי הגיל. האם יש צורך בדיקור מי שפיר, או לחילופין בדיקת דם לתסמונת דאון? כי הבנתי שהמוקד האקוגני הוא אחד מהממצאים בילדים עם תסמונת דאון. תודה, שניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מוקד אקוגני
פרופ' ירון צלאל 09/06/2014 | 11:10זה אכן במן רך לבעיות כרומוזומליות אך כשזה ממצא בדידי והסכום בחלבון העוברי הוא 1:20000 אין הכרח לברר כרומוזומליות. לא הייתי מבצע עכשיו דקור אם אתם מוטרדים מאד את יכולה לבצע את בדיקת הדםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה מוקד אקוגני
פרופ' יגאל וולמן 09/06/2014 | 11:08מוקד אקוגני הינו על פי המחמירים סמן חלש לתיסמונת דאון שעל פי מחברים מסויימים מעלה את הסיכון לתיסמונת דאון עד פי שנים יחסית לחלבון העוברי. בדיקת הדם הינה בדיקת סקר לתיסמונת דאון בעלת רגישות גבוהה ביותר וללא סיכון להריון. על פי הנתונים אותם את מוסרת קרוב לודאי שאינך חייבת בביצוע דיקור מי שפיר על פי הנחיות משרד הבראיות אולם ללא ספק עדיף לשבת ולדון בנושא זה בצורה רחבה יותר עם הרופא המטפל מאחר ואין בידי את כל הפרטים הנחוצים לייעוץ מסוג זה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
קיבה בשבוע 23
ג׳וגי 11/05/2014 | 09:32שלום אני בהריון ראשון בשבוע 23, אתמול עשיתי סקיקה שניה והרופא לא ראה את הקיבה בכלל.. אמר לנו שזה עלול להיות סימן לתסמונת דאוון, אנחנו מאוד לחוצים, חוזרים אליו שוב הלילה.. מה זה יכול להיות? (שקיפות עורפית הייתה 2.6 בעוד שעד 3 זה תקין, כמו כן הוא אמר לנו שעובר מעל הממוצע במשקל וככל הנראה יש לו מצח רחב.. תוצאות משוקללות לתסמונת דאוון לכל הבדיקות היא 1:4200 לפי הגיל והבדיקות )הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נקודות בטחול
פרופ' יגאל וולמן 12/05/2014 | 18:53קשה לדעת מבלי לבדוק אולם הסתיידויות באברי הבטן מחייבות שלילה של זיהום ויראלי ובדיקה סונוגרפית מכוונת . ברוב המקרים בסופו של דבר הם ללא משמעות קליני אך יש להשלים הבירורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה קיבה וטחול
פרופ' ירון צלאל 11/05/2014 | 14:00כמו שצפיתי לא ישר מפחידים עם תסמונת דאון ואכן נצפתה קיבה. לא יודע בדיוק מה ראה את צריכה חוות דעת נוספתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה קיבה
פרופ' ירון צלאל 11/05/2014 | 13:59לא כל קיבה שלא נצפית מעלה הסיכון לתסמונת דאון. מ סביר יותר שבבדיקה החוזרת יראו קיבה. אם לא זה תלוי האם יש ריבוי מי שפיר ואם יש ממצאים נוספים. בכל מקרה דרוש ייעוץ גנטי וסקירה מורחבת וייעוץ בהתאםהוסף תגובה
-
עוד משהו..
ג'ודי 11/05/2014 | 12:44ברצוני לציין שאחרי כתיבת הפניה הייתי אצל הרופא והוא ראה את הקיבה בגודל מלא, אך ראה גם שתי נקודות לבנות בטחול שלא ממש הבנתי מה זה,, עזרתכם בבקשההוסף תגובה
-
-
קיבה בשבוע 23 (לת)
ג׳וגי 11/05/2014 | 09:30שלום אני בהריון ראשון בשבוע 23, אתמול עשיתי סקיקה שניה והרופא לא ראה את הקיבה בכלל.. אמר לנו שזה עלול להיות סימן לתסמונת דאוון, אנחנו מאוד לחוצים, חוזרים אליו שוב הלילה.. מה זה יכול להיות? (שקיפות עורפית הייתה 2.6 בעוד שעד 3 זה תקין, כמו כן הוא אמר לנו שעובר מעל הממוצע במשקל וככל הנראה יש לו מצח רחב.. תוצאות משוקללות לתסמונת דאוון לכל הבדיקות היא 1:4200 לפי הגיל והבדיקות )הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
עורק טבורי יחיד
יפעת 03/05/2014 | 19:30עורק טבורי יחיד יפעת03/05/14 11:32 שלום, בת 39, בהריון תאומים לא זהים מ IVF, שבוע 18. בשבוע 17 עשו לי סקירה מוקדמת ולאחד מהעוברים נמצא עורק טבורי יחיד כממצא יחיד, נאמר לי לבצע אקו לב וסקירה מורחבת. השקיפות העורפית שביצעתי היתה תקינה וכן בדיקת הדם לגילוי תסמונות המחליפה את מי השפיר שהעידה על סיכוי מאוד נמוך (הרופא שלי לא ממליץ על מי שפיר בהריון תאומים). רציתי לשאול-במידה וישנם מומים כאלה או אחרים האם הם נראים ברובם בסקירה הראשונה או שרובם מתפתחים לראשונה בין הסקירה המוקדמת למאוחרת? שואלת כדי לדעת אם במידה ולא נתגלו מומים בסקירה המוקדמת יש סיכוי שיתפתחו דברים חדשים עד למאוחרת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עורק טבורי בודד
פרופ' ירון צלאל 03/05/2014 | 20:30לדאבוננו חלק מהמומים מתפתחים מאוחר יותר בהריון. אני מסכים עם רופאך לבצע את בדיקת הדם אך הייתי מקדים את הסקירה המאוחרת לשבוע 22 כך שאם חלילה יימצאו מומים נוספים אפשר עדיין יהיה לבצע דקור מי שפירהוסף תגובה
-
-
ציסטה בצוואר העובר- סקירה מוקדמת
ליטל 11/04/2014 | 21:18שלום רב, לאחר טיפולי IVF בהיריון שבוע 14. שקיפות עורפית תקינה. סקר ביוכימי ראשון: FBHCG 58.9 NG/ML , NT 1.46 , PAPP-A 7.03 MIU/ML סיכון לפי גיל ובדיקות 1:16628 היום עשיתי סקירה מוקדמת, הכל תקין מלבד שבצוואר נצפתה ציסטה בצד שמאל בגודל 3 מ"מ LATERAL CERVICAL CYST מה הממצא מביע? האם הוא מסוכן? לחוצה מאד, תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה צארית
פרופ' יגאל וולמן 11/04/2014 | 23:21ממצא מאוד שכיח אמור להעלם עד שבוע 20-22 נכנס לשקלול הגנטי האם לבצע דיקור מי שפיר אך כממצא בודד בעל משקל נמוךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה ציסטה צווארית
פרופ' ירון צלאל 11/04/2014 | 22:19אם בצעת סקירה טובה כולל אקו לב עובר וזה הממצא היחיד אין מה להלחץהוסף תגובה
-
-
מיעוט מי שפיר
דניאלה 13/03/2014 | 08:55מה המשמעות של מיעוט מי שפיר בבדיקת סקירה מוקדמת? אציין שאני בת 34, שבוע 12, סובלת מסוכרת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מיעוט מים
פרופ' ירון צלאל 13/03/2014 | 09:04אם את בשבוע 12 קרוב לוודאי בצעת שקיפות ערפית ולא סקירת מערכות מציע לחכות לסקירה המוקדמת לפני שדנים על מיעוט מים בשלב כה מוקדם.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הפלות חוזרות
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
נוגדנים לטוקסופלזמה
-
תרבית נרתיק
-
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
ביצית
-
גורם צוואר-הרחם

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכותפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...