פורום ניתוחי ריאות, בית חזה - עמוד 2

-
ביקת ליחה בריאות
יהוד 26/09/2024 | 19:29מה אומרות הבדיקות תהליך הבדיקה התוצאה מידע נוסף הערות מקור הדגימה:כיח Sputum culture ...צמיחה של Erythrocytes 0 Leukocytes >25 Epithelial cells >10 Gram stain direct נצפו מיקרואורגניזמים Microorganism Gram-negative rods התאמת הטיפול לחיידק שם החיידק שם האנטיביוטיקה קוד הרגישות תוצאת הרגישות הערות Escherichia coli Escherichia coli Amoxicillin/Clavul A רגיש Escherichia coli Ampicillin רגיש Escherichia coli Amikacin רגיש Escherichia coli Cefepime רגיש Escherichia coli Ciprofloxacin רגיש Escherichia coli Cefuroxime רגיש Escherichia coli Ceftazidime רגיש Escherichia coli Ceftriaxone רגיש Escherichia coli Gentamicin רגיש Escherichia coli Imipenem רגיש Escherichia coli Levofloxacin רגיש Escherichia coli Meropenem רגיש Escherichia coli Piperacill/tazobact רגיש Escherichia coli Sulfamethoxa/Trimeth רגיש Escherichia coli Ertapenem רגיש לבדיקה הקודמת לבדיקה הבאההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת ליחה
ד"ר רונן גלילי 05/10/2024 | 23:49שלום, מדובר בהימצאות חיידק בליחה. תהליך זיהומי. מעבר לכך לא ניתן להתייחס מבלי לקבל פרטים ואת סיפור המקרה. מציע לפנות לרופא ששלח את הבדיקה. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
הסרת rll
מיקי 31/08/2024 | 20:26היי זה מקובל לעשות חתך לובקטומי בגב ולא באזור הצלעות? וגם איך הריאה מפצה על מחסור באונה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח כריתת אונה
ד"ר רונן גלילי 31/08/2024 | 20:46מיקי שלום, הגישה לניתוחי ריאות נעשית מהצד של בית החזה בין הצלעות. בכירורגית בית החזה המודרנית אנו לא מבצעים חתך גדול אלא בין 1-3 פתחים זעירים (הגדול ביותר עד 4 ס״מ) ועובדים עם מצלמה ומכשירים מותאמים ללא צורך בפתיחת בית החזה כלל. לגבי הריאה - אין מנגנון פיצוי בריאות. הריאה אינה צומחת מחדש להשלמת החסר. ישנה רזרבה נשימתית מספקת, הנבדקת באמצעות בדיקת תפקודי נשימה טרם הניתוח, המאפשרת המשך נוהל חיים ואיכות חיים טובה גם בחסר של אונה. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
עזרה בפיענוח צילום חזה של אמא שלי
עומר 18/08/2024 | 11:24לאמא שלי - בת 71 - התחיל לפני קצת יותר משבוע שיעול די כבד (ללא תסמינים נוספים). אמנם לפני כמה ימים חלה הטבה די משמעותית, אבל בינתיים נראה שהשיפור נעצר. בכל אופן, לפני מספר ימים היא ביצעה צילום חזה, ואלה התוצאות: "קוצב לב קבוע משמאל. צל הלב אינו מורחב. סמני ניפוח יתר. ציור אינטרסציאלי מודגש בשדה עליון מימין, בולט בהשוואה לצילום קודם [מדצמבר 2022] - שינויים אינטרסציאליים בלבד? התחלה של תסנין? סינוסים קוסטופרניים חופשיים. עקמת." רופאת המשפחה התקשרה ואמרה לה שזו "התחלה של דלקת ריאות" ורשמה לה אנטיביוטיקה. האם האבחנה הזו (דלקת ריאות) סבירה, או שיש מקום לחשש שאולי מדובר במשהו חמור יותר? צריך לציין שאמא שלי מעולם לא עישנה. ושאלה משנית: אמי מטופלת (מזה כשנה וחצי) בטריטייס (רמיפריל). קראתי שזה יכול לגרום לשיעול יבש. האם ייתכן שזה מסביר את השיעולים התכופים יחסית שאמי חובה בשבוע האחרון (בלי חום וכד')?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה רבה!
עומר 19/08/2024 | 19:48מעריך מאוד את התשובה הבהירה (והכנה) ואת המהירות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה צילום חזה
ד"ר רונן גלילי 18/08/2024 | 21:47עומר שלום, על מנת לענות בצורה מקצועית עלי לבחון את צילום החזה עצמו וכמובן יש לבדוק את המטופלת. במגבלות המידע שסופק, בהחלט יתכן מחלה זיהומית כמו דלקת ריאות וטיפול אנטיביוטי הוא טיפול ראוי. בכל מקרה מציע לבצע בדיקת CT חזה בעוד 6 שבועות על מנת לדא כי אין ממצא ריאתי אחר. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
קשרית בLLL לא ידוע בעבר
רונית 07/08/2024 | 15:58בס"ד שלום . התבקשתי לעשות ct חזה בטן ואגן..צריכה לעבור כריתה רחם עקב מיומה שגדלה משמעותית.. אין עדות חלילה לגרורות תודה לאל . בחזה מופיע קשרית בLLL קוטר 2.5 מ"מ (10-269). בבדיקת ct מופיע בסיכום : התייחסות לרחם המוגדל עם תהליך סולידי בלתי הומוגני 8 ס"מ , מבנה ציסטי באגן ימין יתכן ממקור שחלה ותודה לאל אין סימנים לגרורות .תודה לאל אין התייחסות לקישרית. מה זה אומר ? האם צריך לעשות בירור ? האם היא יכולה לגדול ? מה זה בדיוק קשרית ... תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קשרית ריאתית
ד"ר רונן גלילי 13/08/2024 | 20:45רונית שלום, קשרית ריאתית הוא מונח כללי לכל ממצא ריאתי מגודל 1 מ״מ ועד 3 ס״מ. האבחנות האפשריות מרובות , מתהליכים זיהומיים חולפין , דרך ממצאים שפירים וגם אפשרויות לממצאים ממאירים. אולם, קשריות זעירות עד 5 מ״מ, הן חסרות משמעות קלינית כלשהי ולכן אין צורך במעקב / בירור/ התערבות. אלו ממצאי לוואי בהרבה בדיקות CT שמבוצעות. אלא אם כן בדיקת הדמיית הריאות בוצעה כחלק מהערכה של מחלה ממאירה. במקרה שאת מתארת מדובר בממצא שפיר ברחם ולכן אין כל משמעות לקשרית הזעירה בריאה. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
ct low dose
מוטקה 19/06/2024 | 19:28שלום דוקטור האם בבדיקת ct low dose ללא חומר ניגוד מכוונת לצוואר ובית חזה ניתן לראות קשריות בריאות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ct low dose
ד"ר רונן גלילי 19/07/2024 | 20:37שלום, בהחלט ניתן לזהות קשריות ריאתית בבדיקת ct low doseהוסף תגובה
-
-
פנאומוטורקס חוזר לאחר ניתוח של פלורואזיס
חן 26/01/2020 | 11:32שלום שמי חן בת 19 מאובחנת בתסמונת מרפן לא מעשנת בכלל. בגיל 16 היה לי פנאומוטורקס בריאה שמאל טופלתי ע"י נקז לאחר מכן ניתוח פלורואזיס ומאז הריאה בריאה ותקינה לחלוטין. לפני כשנה נהיה לי פנאומוטורקס בריאה ימין גם טופלתי ע"י נקז לאחר חצי שנה חזר לי ועשיתי ניתוח פלורואזיס. כמה ימים לאחר הניתוח כשעוד הייתי בביה"ח הרגשתי כאבים חדים ביותר ובצילום הסתבר שכנראה קצת נשמתי בעת הוצאת הנקז ויש לי פס אוויר מינימלי. לאחר שבועיים הפס אויר נספג לבד והצילום נראה טוב. חזרתי לשיגרה. לפני שבוע הרגשתי כאבים חדים שוב בצד ימין בעת מנוחה. במיון התברר שחזר לי הפנאומטורקס לאחר הניתוח של פלורואזיס! הרופאים נראו די מופתעים. החזה אויר נספג לבד לאחר 4 ימים. הרופאים מתלבטים איזו פעולה כירוגית לעשות, האם לנתח שוב או להכניס נקז עם חומר שיעשה דלקת בדפנות הריאה וכך יגרה את הריאה להחלים. כרגע אני מחכה להחלטת הרופאים. האמת שאני כבר מאד מתוסכלת... ד"ר, מה דעתך בעניין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
חזה אוויר חוזר
אדווה 19/07/2024 | 20:22היי חן אשמח שתירצי איתי קשר קרה לי בדיוק כמו לך היה לי חזה אוויר בשני הריאות ועברתי ניתוח בריאה אחת ואחרי כמה שנים חזר לי שוב בריאה של הניתוח, סה״כ: 5 פעמים חזה אוויר ועברתי שוב ניתוח הרופאים אומרים שרק 2% מהאנשים שעושים ניתוח חוזר להם ואת הראשונה ששמעתי שזה קרה לה אז אשמח שנדבר המספר שלי הוא 0548342968הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כושר אחרי פנאומוטורקס ספונטני
ד"ר רונן גלילי 08/08/2021 | 23:10שלום, אין שום בעיה בפעילות גופנית אתה יכול לבצע כל פעילות גופנית כבר מעתה. בהצלחה דר גליליהוסף תגובה
-
כושר אחרי פנאומוטורקס ספונטני
יעל 08/08/2021 | 19:08שלום, לפני כמעו חודשיים וחצי עברתי פנאומוטורקס ספונטני באחת הריאות. אמרו לי לא לעשות ספורט במשך 3 חודשים, פרט להליכה מהירה. רציתי לדעת האם אפשר אחרי חודשיים וחצי לשחות קצת חזה או שלא להתחיל לפני שעברו 3 חודשים? תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה פנאומוטורקס חוזר לאחר ניתוח של פלורואזיס
ד"ר רונן גלילי 30/01/2020 | 00:05חן שלום, יתכנו מקרים של פניאומותורקס גם לאחר ניתוח. זה מצב נדיר יחסית אך יכול להתרחש. בד"כ אין צורך בניתוח נוסף ואם מדובר בפניאומותורקס קטן גם אין צורך בנקז או פעולה אחרת. אם הכל נספג בשלב זה עצתי היא לא לבצע פעולות נוספות, בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
-
-
פענוח C.T ריאות
ליזי 19/05/2024 | 15:20שלום רב, בעקבות כאבים בצלעות ובנשימה הופנתי לC.T - בת 46 , לא מעשנת. להלן הפענוח:לכבוד הרופא המטפל ד"ר נכבד, להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של החזה במנח אקסיאלי: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. אין בידי CT קודם להשוואה . סיבת הבדיקה: כאבים בצלעות תחתונות עם קושי בנשימה עמוקה. בתי השחי שמורים. הריאות : הודגמו שינויים ברונכיאקטטים מתונים אך דיפוזים, בולט בעיקר בפסגות הריאות, אך קיים גם בבסיסי הריאות. פרט לכך הודגמה הצללה נודולרית בתבנית של עץ בהנצה ב- RUL, יכול להתאים לתהליך זיהומי דלקתי אנדוברונכיאלי. הקנה והסימפונות שמורים. כלי הדם הריאתיים שמורים. שערי הריאות חופשיים. המדיאסטינום שמור. מעבר חזה/בטן ללא ממצא חריג. חלונות עצם- לא הודגמו נגעים חשודים אשמח לדעת מה זה אומר? תודה רבה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פענוח C.T ריאות
ד"ר רונן גלילי 03/06/2024 | 23:13ליזי שלום, הממצאים יכולים להתאים לתהליך זיהומי או דלקתי כאמור בפיענוח שהעתקת לכאן. הממצאים לא מסבירים שום כאבים ורוב לוודאי חסרי משמעות קלינית. מעבר לכך יש להיוועץ ברופא ריאות ולבחון את צילומי ה CT עצמם. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
בעיה בחיבור גבי של הצלע
זוהר 21/05/2024 | 18:15שלום רב, לפני 12 שנים היה לי תמט של חוליה T9 ופגיעה בחיבור של הצלע אליה. מאז אני סובלת מאוד מכאבים. הנוירוכירורג טוען שאינו מטפל בצלעות . האם עלי לפנות לכירורג בית חזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בעיה בחיבור גבי של הצלע
ד"ר רונן גלילי 03/06/2024 | 23:11זוהר שלום, כירורג חזה עוסק בענייני הצלעות, אם כי על המידע שכתבת איני סבור שכירורג חזה יוכל להועיל במשהו למעט המלצה לשימוש בתרופות נוגדות כאבים. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
ממצא נודול ריאתי 2.5 ס"מ בפט סיטי לחולה הודגקין שלב 1
בת 1990 29/05/2024 | 11:32היי, אבא שלי אובחן עם הודג'קין שלב 1 לאחר פט סיטי, ללא בלוטות אחרות נגועות. לאחר יומיים קיבל הודעה שהתגלה נודול 2.5 ס"מ קולט בפט סיטי. שאלתי, האם מדובר בסרטן ראשוני ריאתי או בלימפומה בראיה? כמובן שצריך לעבור ביופסיה אבל ממש מדאיג.האם בכלל יכול להיות מצב דלקתי של הנודול? אבא שלי בן 66 מעשן כבד.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממצא נודול ריאתי 2.5 ס"מ בפט סיטי לחולה הודגקין שלב 1
ד"ר רונן גלילי 03/06/2024 | 23:09שלום, נודול (קשרית) בריאה עם קליטה בבדיקת PET CT יכולה להיות ממצא ממאיר, במקרה זה חלק מהלימפומה או ממאירות ריאתית ראשונית שנמצאה כממצא מקרי בבדיקה) או ממצא דלקתי במידה ויחלוף עם הזמן. כמובן שביופסיה נדרשת לקבלת אבחנה. במידה ומדובר בחלק מהלימפומה הטיפול בלימפומה יטפל גם בממצא זה. במידה ומדובר בממאירות ריאתית בהחלט יהיה מקום לטיפול ניתוחי ללא קשר ללימפומה. בהצלחה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
פירוש RUL
ayana 03/06/2024 | 13:13מה פירוש הןדגם תסנין ריאתי ב RUL האם הכוונה לריאה ימנית ,חלק עליון בריאה ימנית, או?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה RUL
ד"ר רונן גלילי 03/06/2024 | 22:57שלום, אכן מדובר באונה העליונה מימין, כלומר בשליש העליון של הריאה הימנית. דר׳ גליליהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
מחלות שרירי הנשימה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח מעקף עורק כלילי
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
סימון לפני ניתוח
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
אי-ספיקת מסתם דו-צניפי
-
אנתרופומטריה

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתר