פורום טיפול ב OCD בנוירופידבק - עמוד 4
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
דיכאון וחרדה
זיווה 18/10/2015 | 15:22חולת טרשת נפוצה שאיבדה שמחת חיים. דיכאון וחרדה וירידה במישקל. האם תוכלי לעזור?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טרשת נפוצה
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 18/10/2015 | 18:36שלום לך, השאלה היא מה מטרת הטיפול? בנוירוםידבק ניתן לטפל בכול דבר בנפרד. את יכולה להציב מטרות ספציפיות ואז לאחר בדיקת EEG אפשר לבדוק כיצד נרמול של פעילות החשמלית תורמת לשיפור מצבך. כיוון שכול מקרה לגופו של עניין, יש צורך קודם כל לבדוק את תפקוד המוחי שלך. עקרונית, כן אפשר לשפר מצב הרוח, לטפל בדיכאון, חרדה ומשקל. תודה על פנייתך לפורום, בברכה,
-
-
דחף לאכילה
חן 22/08/2015 | 18:15שלום רב הייתי שמחה לדעת האם טיפול בביופידבק או בנוירופידבק יכול לשפר את היכולת להתמודד עם דחף לאכילה שמביל לאכילת יתר? אם כן איזה מהשניים יותר מומלץ או יותר יעיל עבור בעיה זו? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דחף לאכול
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 23/08/2015 | 00:05שלום לך, ראשית, יש צורך לבחון את דפוס האכילה שלך. לדחף לאכול יכול להיות סיבות שונות: פסיכולוגיות, התנהגותיות, גופניות וכו׳. במידה ומדובר בדחף שקשור ליכולת נמיכה בשליטה העצמית, אז מתאים טיפול בנוירופידבק. ישנם הוכחות מחקריות וניסיון קליני שמראה הצלחה של נוירופידהק בחיזוק אזורים ספציפיים במוח שאחראים על שליטה עצמית ודחף לאכול. בכול אופן שווה לעשות בדיקת EEG (לבדוק פעילות חשמלית במוח שקשורה לדחף לאכול. תודה על פנייתך לפורום, בברכה,
-
-
חזרה לשמחת חיים
גל 18/07/2015 | 17:02שבוע טוב אירנה.שמי גל אני אחרי גיל 40 לפני שנה הופסק לי המחזור יש לי סך הכל חיים טובים אני עובדת מבלה אבל משום מה בזמן האחרון אני מרגישה לחץ נפשי.זה מתבטא בזה שאין לי חשק לעשות שום דבר כול פעם שאני קמה לעבודה אני קמה בחוסר אנרגיה ומרגישה דיכדוך קל.רציתי לשאול איך אני יכולה לחזור לשמחת חיים ולאנרגיה שהיתה לי תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חזרה לשמחת חיים
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 19/07/2015 | 09:38גל שלום, ראשית, אני ממליצה לערוך בדיקות דם ולבדוק סיבות גופניות לירידה במצבך הנפשי. שינויים הורמונאליים, חוסר תפקוד של בלוטת התריס, המוגלובין ירוד ועוד. משפיעים על מצב הרוח ורמת האנרגיה. במידה והבדיקות יהיו תקינות הייתי בודקת פעילות חשמלית של המוח. מחקרים מראים שחריגות בפעילות החשמלית באזורים מבוימים במוח משפיעה על מצב הרוח, מוטיבציה, הנעה לפעולה, אנרגיה ותפקוד כללי. בדיקת EEG וטיפול בנוירופידבק יכולים לסייע לך להחזיר את האנרגיה ואת שמחת החיים. אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה,
-
-
התקפי חרדה
רפאל 08/03/2015 | 14:53קוראים לי רפאל ואני נכה צה"ל הסובל מהתקפי חרדה בעקבות מלחמות בהם הייתי. רציתי לדעת האם יש דרך ברפואה המשלימה לקבל טיפול?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התקפי חרדה
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 28/05/2015 | 16:39רפאל שלום, ישנם טיפולים שהוכיחו את עצמם כיעילים לחרדה כגון טיפול התנהגותי - קוגניטיבי, טיפול בביופידבק, טיפול בטכנולוגיה של נוירופידבק. בטיפולים אלה ניתן ללמוד כיצד לשלוט בחרדה ולמנוע הישנות שלה בעתיד. תודה על פנייתך לפורום, אשמח לענות על שאלות נוספות.
-
-
קונצרתה לילד
הילה 05/05/2015 | 15:02היי בני בכיתה ה' ואובחן עכשיו כסובל מהפרעות קשב וריכוז. המליצו שניתן לו קונצרתה. אני מנסה למנוע את זה שהוא יתחיל להתמכר לחומרים וכדורים שונים על ידי טיפולים טבעים. אני מבינה שנורופידבק יכולה לעזור. אשמח לדעת כיצד והאם זה עוזר לילדים ואיך עובד הטיפול ומה % ההצלחות שלו? אני מודה לךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נוירופידבק להפרעת קשב וריכוז
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 28/05/2015 | 16:22הילה שלום, נוירופידבק מבוסס על עיקרון של למידה. כלומר, ניתן ללמד את המוח ליצור דפוס גלים מסויים. במוח שלנו יש פעילות חשמלית (גלי חשמל). פעילות חשמלית תקינה מאפשרת תפקוד לימודי וכללי תקין ואילו חריגות בפעילות החשמלית הינה סיבה להפרעות וקשיים בתפוקת הלימודי, התנהגותי וכללי. בעזרת טכנולוגיה של נוירופידבק מזהים ומתקנים חריגית בפעילות החשמלית המוחית. זהו טיפול לא חודרני ולא פולשני. הילד משחק במשחק מחשב בכוח המחשבה בלי עכבר ובלי מקלדת ובסך הכול נדרש רק להינות. אשמח לענות על שאלות נוספות,
-
-
לוסטרל לocd וחרדות
אנונימי 02/09/2014 | 09:06שלום רב התחלתי להשתמש באופן הדרגתי בלוסטרל לפני כחודשיים - בהתחלה חצי כדור ובהמשך כדור שלם של 50 מ"ג וכעת אני לוקחת שני כדורים ביחד כלומר 100 מ"ג לפני כן לקחתי אנאפרניל 25 מ"ג כדור ליום במשך מספר שנים שעזר לי ל"צוף" מעל המים (וזו גם גם אחת הסיבות שהחלפתי רופא).. את הלוסטרל רשם לי פסיכיאטר חדש שהייתי אצלו בפגישה אני סובלת מחרדות שמלוות ב ocd הקשור בעיקר לצורך להתקלח ולניקיון הגוף ולכן חפיפת ראש יכולה להימשך אצלי חצי שעה ושאם הזעתי, למשל, אז המחשבה היא שאני חייבת להתקלח או לחפוף עוד הפעם למרות שהתקלחתי כמה שעות קודם אבל בגלל כל ה"טקסיות" זה מייאש... אני יודעת שאין היגיון במחשבות האלה אבל הן לא מרפות ממני ואז הן גורמות לי להתקף חרדה של בעיקר לחץ בחזה או כאבים ביד שמאל ואז הפחד שלי הוא שיקרה לי משהו (כמו התקף לב) בעקבות החרדה העניין הוא שלא הרגשתי שום שיפור במצב שלי עם תחילת השימוש בלוסטרל ורמת החרדות וה ocd אף עלתה לאחר שיחה טלפונית עם הפסיכיאטר לפני כשלושה שבועות שבו תיארתי לו את המצב, הוא אמר לי לקחת במשך שבוע וחצי כדור וחצי של לוסטרל ואח"כ להעלות לשני כדורים (לקחת אותם ביחד באותו זמן) וליצור איתו קשר בעוד חודש (כלומר נשארו עוד כשבועיים) עדיין כשלושה שבועות אחרי השיחה הטלפונית בזמן שאני לוקחת שני לוסטרל ביחד אני עדיין לא מרגישה בשיפור המיוחל .... יש אומנם ימים טובים יותר בהם אני יכולה להתעלם קצת מה ocd אבל עדיין יש מספיק "ימים רעים" שבהם למרות שאני מתפקדת אני כל הזמן חושבת אם אני צריכה לחזור על פעולה כלשהי (שוב בעיקר לגבי הצורך להתקלח) במידה ואני לא חוזרת על הפעולה אני נכנסת למצב של חרדה שמתגלגל כמובן כמו כדור שלג בעיקר בשעות הערב כי אז כאילו נגמר לי הזמן לדחות את הפעולה החוזרת בסופו של דבר הפחד שלי הוא שיקרה לי משהו מבחינה גופנית (היפוכונדריה) בגלל שאני די הרבה במצב של חרדות ושהגוף יקרוס מתי אתחיל להרגיש בהשפעה של הלוסטרל? פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול ב OCD
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 03/09/2014 | 14:47שלום לך, אני מאוד מצטערת לשמוע שתרופות לא מספיק עושות את עבודתן. באופן כללי מדובר בהפרעה מאוד עקשנית ולעיתים קרובות נדרש מינון גבוה מהרגיל על מנת לצמצם את התסמינים. מניסיוני הקליני ומחקרי הטיפול בטכנולוגיה של נוירופידבק מאוד עוזר גם ל OCD וגם מסייע לתרופות לעשות את עבודתם. היו לי מספר מטופלים שבמהלך נוירופידבק הפסיקו את התרופות. לעומת התרופות, זהו טיפול שמרפא את ההפרעה ושומר על התוצאות למשך זמן ארוך. שווה לנסות. בברכה, ד"ר אירנה נתנאל "מיינד קליניק" ת"א 054-4593950
-
-
מחפשים רופא (לת)
דפנה 20/04/2015 | 23:38קרובת המשפחה שלי סובלת מחרדות קשות וocd. היא שייכת לאנשים עם קאוטיזם בתיפקוד גבוה. מחפשים רופא פסיכיאטר שיש לו ניסיון והצלחות בעזרה לאנשים מסוג זה באיזור הצפון. היא זקוקה לעזרה דחופה.פתח בחלון חדש -
OCD
מושיקו 09/07/2014 | 12:20אני בן 23 ואובחנתי לפני 3 שנים כסובל מ-OCD . לקחתי ציפרלקס וכעת אני כחודשיים ללא תרופה בכלל כי הרגשתי מצוין ורציתי לבדוק איך אני ארגיש בלי הכדורים, רציתי לבדוק האם OCD עבר. כעבור זמן קצר מאוד התסמינים של OCD חזרו ובגדול. עכשיו אני שואל את עצמי, מה אני אקח כדורים לכל החיים?פתח בחלון חדש-
ocd
Eternity 13/08/2014 | 20:35לכל מחלה נפשית או התנהגותית או פיזית יש רקע נפשי עמוק מאוד , אם לא פוטרים את העניינים הרגשיים , הסמפטום ,שזה המחלה , תלווה אותנו למשך זמן . תרופות הם פשוט מטשטשות את הסימפטומים ואולי משתיקים את הכאב החיצוני אך לעולם לא פותרים השורשים אני ממליצה בחום לעשות טיפולי רייקי רפלקסולוגיה ופרחי פאך , הם עובדים ברדים נפשיים מאוד עמוקים מטפלת בתחום הרפואה המשלימה -
תשובת מומחה למושיקו
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 10/07/2014 | 10:39היי, לא מומלץ להפסיק תרופות על דעת עצמך, אלא אך ורק בתאום עם הרופא המטפל. אכן כן, הבעיה היא שתרופות לא מרפאות את ההפרעה אלא רק מדכאות את התסמינים. הרגשתה טוב בזכות התרופה וכאשר מפסיקים את נטילתה ההפרעה חוזרת. לכן, מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם טיפולים לא תרופתיים כגון, פסיכותרפיה התנהגותית – קוגניטיבית CBT, נוירופידבק, ביופידבק. במהלך CBT ניתן ללמוד כלים למניעת הישנותה של ההפרעה. כאשר תרצה להפסיק כדורים תוכל להשתמש בכלים של שליטה בתסמינים וכך תוכל למנוע התדרדרות. נוירופידבק, לעומת הטיפול התרופתי הוכיח את עצמו כלא רק מפחית תסמינים אלא גם מרפא את ההפרעה והתוצאות נשמרות זמן ארוך לאחר תום הטיפול. מידע נוסף על סוגי טיפול אלה ניתן לקרוא באתר www.irenanetanel.infomed.co.il www.mindclinic.co.il בברכה, ד"ר אירנה נתנאל
-
-
מוות
אנונימי 07/07/2014 | 12:53שלום, בן 42 גרוש + 3. בשנים האחרונות אני מרגיש התגברות של מחשבות טורדניות ופולשניות שקשורות למוות. כשמחשבות תוקפות אותי, המצב מלווה בדפיקות לב חזקות. טופלתי בתרופות רבות: ציפרלקס, פלוטין פרוזק, וייפקס, קלונקס. שום תרופה לא עזרה להעלים לי את המחשבות מהראש. לפעמים הרגשתי שיפור קל בהתחלה אך כול תרופה עשתה לי תופעות לוואי שלא יכולתי לסבול (פגיעה בתפקוד המיני). קלונקס קצת מרגיע אותי אך לא מבטל את המחשבות. בגלל המחשבות אני מרגיש שאני לא מרוכז בעבודה ומשקיע יותר מדי כוחות כדי לא לעשות טעות. לפעמים המחשבות ממש משתקות אותי בעבודה ואני נאלץ לקחת שוב קלונקס. אני לא רוצה להתמכר לכדורים. עשיתי סדרה של CBT וזה לא עזר לי. אשמח לקבל עצה, כיוון.... תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לאנונימי
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 08/07/2014 | 16:45אני הייתי עושה לך בדיקה EEG (אלקטרואנציפלוגרמה) כדי לבדוק מדוע תרופות לא עזרו. במחקרים ובניסיוני הקליני נתקלתי במצבים בהם יש דפוס גלים מסוים במוח שיוצר מעין חסימה לטיפול תרופתי ובמצב כזה התרופות חסרות כוח. כאשר מנרמלים את הפעילות החשמלית תרופות מתחילות להשפיע והמחשבות פוחתות עצם ההשפעה התרופתית. עם זאת, כאשר מפסיקים את תרופות המחשבות חוזרות ותוקפות שוב. לכן, ניתן לעשות סדרה של טיפולים בטכנולוגיה של נוירופידבק. זהו טיפול שמאפשר במהלכו להפסיק תרופות והוא מרפא את התסמינים למשך זמן רב.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים