פורום טיפול ב OCD בנוירופידבק - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כניסה להיריון
שרון 06/07/2014 | 11:29שלום, שמי שרון בת 34 נשואה שנתיים. אני סובלת מ OCD שנים רבות מאז שאני זוכרת את עצמי. הטיפול התרופתי מאוד עוזר לי ומקל על התסמינים. אני נוטלת ציפרלקס 30 מג'. אני ובעלי מאוד מעוניינים להביא ילד לעולם, אך מקריאה באינטרנט הבנתי שתרופה זו לא מומלצת לנשים בהריון. ניסיתי להפסיק את התרופה (כמובן בהתייעצות עם הרופא ובהדרגתיות) אך לאחר כחצי שנה אחרי שהפסקתי את התרופה, הרגשתי ש OCD חוזר. שבתי ליטול ציפרלקס שוב ומצבי השתפר. מתוך התנסות זו הבנתי שאני לא יכולה להפסיק את התרופה. אני לא רוצה בשום אופן להיכנס להריון תוך כדי שאני לוקחת את התרופה. מה לעשות? אני בהתלבטות מאוד קשה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה עבור כניסה להיריון
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 06/07/2014 | 11:44שלום שרון, אני ממליצה לעבור טיפול בטכנולוגיה של נוירופידבק ולשלבו עם טיפול התנהגותי – קוגניטיבי CBT. נוירופידבק הוכיח את עצמו כטיפול שלא רק מעלים תסמינים של ההפרעה אלא מרפא אותה לעומת התרופות. כאשר מפסיקים נוירופידבק התסמינים לא חוזרים למשך זמן רב. ב CBT ניתן ללמוד כלים של שליטה בocd משום שלעיתים קרובות במהלך הריון אישה עוברת שינויים הורמונליים והופכת להיות רגישה יתר על מידה. במצב כזה תסמינים של OCD עלולים לחזור. כאשר תרכשי מיומנויות שליטה תוכלי למנוע הישנות של OCD . נוירופידבק אפשר לעשות גם בזמן הריון.
-
-
שאלה
שי 03/07/2014 | 16:02היי, לפי מה שהבנתי מבדיקה באינטרנט אני סובל מהסימפטומים של הפרעה טורדנית וכפייתית. רציתי לקבל קצת הסברים על דרכי טיפול בהפרעה אובססיבית זו, איזה סוג של טיפול מומלץ ואיך זה עובד? בתודה שי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול עבור הפרעה טורדנית כפייתית
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 06/07/2014 | 11:43שלום שי, הטיפול היעיל ביותר עבור הפרעה טורדנית כפייתית הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT. בגלל שהפרעה זו לעיתים קרובות עקשנית, ניתן לשלב CBT עם טיפול תרופתי. בנוסף, אני ממליצה גם על נוירופידבק. מניסיוני, היו לי מטופלים שהתחילו נוירופידבק במגביל לטיפול תרופתי ו CBT ובמהלך הטיפול הפסיקו את התרופות.
-
-
כל דבר חמש פעמים
מפוחדת 30/06/2014 | 10:15היי ד"ר נתנאל, במשך שנים אני דואגת שיקרה משהו רע לקרובים שלי ועל מנת למנוע את זה אני המצאתי לעצמי כל מיני חוקים שקשורים לחמש (חמסה, מזל). למשל, אני שוטה מים בחמש לגימות, לועסת אוכל חמש פעמים לפני שבולעת ועוד..... כמובן שאף אחד לא שם לב על זה אבל לי זה מאוד מציק ובעיקר מאוד מפחיד שאולי באמת יקרה משהו רע. מה אפשר לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 02/07/2014 | 10:22שלום לך, ראשית, חשוב שתביני שהטקסים לא יכולים למנוע התרחשויות רעות אלה תפקידם אך ורק להרגיע את החרדות שלך. דברים טובים וגם רעים קורים מבלי שיש לנו שליטה עליהם ולנו יש השפעה מאוד מאוד מוגבלת על המציאות. לכן, הבעיה היא החרדה שלך ובה את צריכה לטפל. הדרכים הטובות והיעילות ביותר לטיפול בחרדה הן בטכנולוגיה של ביופידבק, בה תלמדי לווסת את החרדה. בטכנולוגיה של נוירופידבק ניתן "לסדר" את גלי המוח האחראים על סימפטומים של חרדה. טיפול התנהגותי – קוגניטיבי CBT עוזר לרכוש כלים של שליטה נכונה בחרדה. וכמובן שהכי טוב זה הטיפול המשולב של כל הנ"ל. בנוסף, אפשר לשקול עזרה תרופתית.
-
-
הרגל שאני לא יכול להפסיק לעשות אותו
אבי 02/07/2014 | 09:46שלום, שמי אבי ואני בן 30 רווק. כבר שנים יש לי צורך לעשות כל דבר על צד ימין. למשל, אני יושב בצד ימין על יד בו אדם, מתחיל ללכת ברגל ימין, מחזיק דברים על הצד הימין, מחנה את הרכב בצד ימין, עומד בצד ימין וכו'. אני עושה את זה כדי להצליח בדברים, במשימות ובחיים בכלל. אני עושה את הדברים כבר באופן אוטומטי. אני מבין שזה לא תקין אך לא מצליח להפסיק. האם יש טיפול שהוא לא טיפול תרופתי? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה להרגל
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 02/07/2014 | 10:22אבי שלום, ישנם טיפולים לא תרופתיים כגון, טיפול התנהגותי – קוגניטיבי CBT, ביופידבק, נוירופידבק. ב CBT תוכל ללמוד כלים לשבירת הרגל הקיים, בביופידבק ניתן ללמוד מיומנויות של הרגעות, הרפיות וויסות רגשות אשר יעזרו ליישם כלים של CBT. בנוירופידבק עושים אמונים על מנת לשלוט בפעילות חשמלית של המוח ולתקן אותה. בנוירופידבק ההנחה היא שסיבה לתסמינים שאתה חווה קשורה לדיס רגולציה בגלי המוח. כאשר "מנרמלים" את הפעילות החשמלית, התופעה שממנו אתה סובל תעלם מעצמה. CBT הינו טיפול משימתי ודורש עבודה עצמית ותרגול ואילו נוירופידבק אינו פולשני ומהמטופל נדרש בסך הכול להביא את עצמו לטיפול ולשחק במשחק מחשב.
-
-
איך וכמה זמן?
עינת 29/06/2014 | 17:53שלום, אני חייבת להבין- איך בכלל נעשה טיפול בנוירופידבק ב OCD? וכמה זמן הטיפול נמשך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נוירופידבק
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 30/06/2014 | 10:13שלום עינת, הטיפול מבוסס על עקרון הלמידה ובמהלכו האדם לומד ליצור דפוס מסוים של גלי המוח. ההנחה היא שסימפטומים של OCD הינם תוצאה של חוסר איזון בפעילות החשמלית של המוח ובמהלך הטיפול האדם לומד לשלוט בפעילות החשמלית זו וכל "מנרמל" את תפקודו המוחית. כתוצאה מזה תסמינים של OCD פוחתים עד שנעלמים כלל. הטיפול מרפא את ההפרעה והתוצאות החיוביות נמשכות זמן רב אחרי טום הטיפול. זהו טיפול לא פולשני ולא חודרני אך דורש אמונים בתדירות גבוהה. כמו כל דבר אחר שאנו לומדים דורש בהתחלה תרגול בתדירות גבוהה (במצב האידאלי כל יום, במצב סביר יום כן יום לא) ולאחר מכן ניתן לרדת בתדירות לפעמים בשבוע. על מנת לתחזק למידה מספיק לעשות אמונים פעם בשבוע למשך מספר חודשים. הניסיון המחקרי והקליני מראה הצלחה ניכרת של נוירופידבק לטיפול ב OCD.
-
-
חולת ניקיון
קרן 26/06/2014 | 12:442. שלום, משי קרן ואני בת 32 נשואה ואם לשתי בנות תאומות בנות 3, אני עקרת בית. הבעיה שלי היא שאני מכורה לניקיון. זה מתבטא בכך שאני כל היום מנקה את הבית, אם אני יוצאת מהבית ובעלי נשאר עם הבנות אני חוזרת וחייבת לדעת בדיוק איפה הם דרכו ואיפה הם נגעו כדי לנקות. אני לא מזמינה אף אחד אלי הביתה, לבעלי ולבנות יש חוקים ברורים איפה להוריד את הנעליים, איפה לשבת וכו'. הבעיה היא שהבנות עדיין קטנות ומלכלכות לי את הבית. אני מותשת מניקיונות ולא משתלטת כדי לנקות כמו שצריך. אני רבה עם בעלי וכועסת על הבנות בגלל שהם מלכלכים לי ולאחר מכך אני מתייסרת ברגשות אשם וכועסת על עצמי כי לא מגיע להם לסבול בגללי. אני לא רוצה לקחת תרופות כי אני ממש אנטי ואפילו כשכואב לי הראש אני לא לוקחת. האם ניתן לפתור את מצבי בלי תרופות? איזה סוגי טיפול יש בבעיה שלי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CBT
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 26/06/2014 | 12:48שלום לך, הטיפול שיכול לעזור לך הוא טיפול התנהגותי – קוגניטיבי CBT. זהו טיפול מאוד ממוקד ובמהלכו תצטרכי ללמוד לחשוף את עצמך באופן הדרגתי לדברים שמפריעים לך, תלמדי לסגל לעצמך חוקים חדשים שבהתחלה לא יהיו נוחים לך אך עם הזמן תתרגלי אליהם. ניתן לשלב גם טיפול בביופידבק, בטיפול זה ניתן ללמוד מיומנויות של הרגעה עצמית, וויסות רגשות, שליטה ברגשות לא נעימים הקשורים למצבים שלא נוחים לך וקשה לך לשאת אותם כיום. גם נוירופידבק הוכיח את עצמו כיעיל לטיפול במצבים כמו שלך.
-
-
קילוף פצעים
טל 25/06/2014 | 15:41שלום ד"ר, אני בת 26 ויש לי דחף אובססיבי לקלף פצעים בפנים ובגוף. למרות שיש לי כבר צלקות בפנים אני לא יכולה להפסיק לקלף. כשאני בתקופות לחוצות בעבודה הדחף מתגבר מאוד ואני מוצאת את עצמי מקלפת את הפצעים בפנים עד שיורד לי דם. איך לטפל בזה? אני רוצה שיהיו לי פנים חלקות וממש קשה לי לראות את עצמי במראה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בבעיה
ד"ר (PHD) אירנה נתנאל 26/06/2014 | 12:47היי טל, ישנם מספר דרכים לטפל בבעיה. אפשרות אחת היא טיפול תרופתי שיכול להקל על התסמינים אבל לא פותר את שורש הבעיה. אפשרות אחרת היא טיפול בטכנולוגיה של נוירופידבק. זהו טיפול שלא רק מטפל בתסמינים אלא מרפא את ההפרעה והתוצאות נשמרות זמן רב אחרי הטיפול. היו לי מטופלים רבים שתוך כדי טיפול בנוירופידבק הפסיקו תרופות ומדווחים שלמשך כמעט שנה אין להם שום צורך לגעת בעור והעור כמובן חזר להיות חלק. דרך שלישית היא טיפול התנהגותי – קוגניטיבי CBT, במהלכו ניתן ללמוד טריגרים שמפעילים את הצורך לגלף פצעים, ללמוד דרכי תגובה אחרים, כלים לניהול לחצים ועוד. טיפול זה הינו משימתי ודורש עבודה עצמית עקבית ושיטתית. הדרך הטובה ביותר הינו שילוב של כל הנ"ל. מידע נוסף על סוגי טיפול אלה ניתן לקרוא באתר www.irenanetanel.infomed.co.il www.mindclinic.co.il בברכה, ד"ר אירנה נתנאל
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים